Jansen: 'Tegen Feyenoord een sleutelduel'

BVeenstra, 12-10-2017 om 17:45, 4420 views, Voetbal International | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Ajax-watcher Freek Jansen van Voetbal International verwacht dat de aankomende wedstrijd tegen Feyenoord van zondag 22 oktober een heel belangrijk duel gaat worden voor Ajax. De Amsterdammers spelen zaterdag echter eerst nog tegen Sparta Rotterdam en ook dat duel moet 'gewoon' gewonnen worden.

'Door de interlandperiode merk je dat het clubvoetbal nu langzaam weer aan het terugkomen is', vertelt Jansen. 'De problemen zijn even weggestopt, want de eerste maanden waren teleurstellend. In oktober speelt Ajax nog vier wedstrijden. Tegen Feyenoord wordt het een sleutelduel, je kunt nu geen deukjes meer oplopen', aldus de journalist, die voor Ajax geen problemen verwacht tegen Sparta Rotterdam. 'Als je kijkt hoe Sparta tot nu toe presteert en de hunkering bij Ajax naar aanvallend, dominant voetbal met een goede uitslag moet dat zaterdagavond samenkomen.'

Mogelijk zal Ajax dat gaan doen met Daley Sinkgraven, zo verwacht Jansen. 'Sinkgraven is weer fit, ik verwacht hem bij de selectie. Het wordt interessant. Marcel Keizer liet al meerdere keren doorsijpelen dat zijn inbreng belangrijk kan zijn voor dit Ajax. Keizer verlangt veel van de backs in aanvallend opzicht en dat gebeurt nu te weinig. Sinkgraven is een omgeturnde middenvelder, die is aan de bal niet snel in paniek. Misschien is hij defensief wat kwetsbaar, maar aanvallend is hij gewoon van waarde', aldus Jansen, die ook meer speeltijd verwacht voor Siem de Jong. 'Ik verwacht dat hij meer minuten gaat maken dan tot nu toe het geval is geweest.'

 

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rukboor
Wij gaan dat sleutelduel winnen.
Feijenoord draait tegen PEC stroef, en dan nog Shaktar er even tussendoor, zijn ze niet gewend.
0 0
AlexIbarra
Zo!
Gewaagde uitspraak zeg...
0 0
NouridolbergNeres34
Freek trapt weer een paar open deuren in.
2 -1
MFox
Psv - 18 pnt
Feyenoord - 15 pnt
Ajax - 13 pnt

Ajax - Sparta
VVV - Psv
Feyenoord - PEC

Feyenoord - Ajax
Psv - Heracles

Weinig bemoedigende stand van zaken.
2 -3
Redrum
PSV gaat verliezen van VVV. Ajax wint van Sparta. Feyenoord wint van PEC. Ajax wint van Feyenoord. PSV wint van Heracles. Stand na 9 speelrondes. PSV 21 punten. Ajax 19 punten. Feyenoord 18 punten. Zo is het en niet anders.
0 -3
Ajacied178
zo is het niet. jij moet maar nooit voorspeller worden das wel duidelijk
0 0
Labrador
Het gaat over 34 wedstrijden. Het speelschema maakt geen fluit uit
3 -1
Dolblij
Zoals we er nu voorstaan is elk duel een sleutelduel. Ik hoop dat Keizer het voor mekaar krijgt dat de messen op tafel komen en we die kakkies daar in hun galmbak van de mat blazen. Niets is beter voor het moreel en voor ons want een opsteker is nu wel effe nodig.
9 -1
MFox
Op de één of andere manier doen we het daar gelukkig altijd redelijk tot goed, ook als de vorm er niet is.
2 -1
AFCA_XXX_AMSTERDAM***
We spelen de laatste jaren daar gewoon ruk! Met pijn en moeite steeds een puntje meegepikt
1 0