Kraay Jr: 'Veltman minst slechte rechtsback'

giobelloni, 11-10-2017 om 10:20, 5987 views, FOX Sports | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Hans Kraay jr. vindt dat Joël Veltman bij Oranje de voorkeur moet krijgen boven Darryl Janmaat en Kenny Tete. Dat zei de analist dinsdagavond op FOX Sports voorafgaand aan de wedstrijd tegen Zweden.

Nadat Veltman zaterdagavond al als enige selectiespeler op de tribune plaats moest nemen, hoefde hij dinsdagavond ook niet op speeltijd te rekenen. In plaats daarvan begon Tete in de basis en werd hij in de tweede helft vervangen door Janmaat. Analist Kraay jr. snapt er echter niets van. 'Iedereen fietst over Veltman heen en iedereen heeft wel iets over hem te zeggen.'

Kraay jr. geeft Veltman zelfs de voorkeur boven de twee andere rechtsbacks. 'Als ik bekijk hoe hij zich bij Ajax en internationaal staande houdt, dan vind ik hem de minst slechte back. Waarom moet hij eruit voor Janmaat en Tete? Dat vind ik onzin.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
frankvandeschepop@outlook.com
Onderstaande reactie van Afca klopt m.i. volledig
0 0
Babangida83
Ik vind de keuzes van Dick sowieso een aanfluiting. Heeft tegen Frankrijk, Wit-Rusland en Zweden met compleet andere verdedigingen gespeeld. Schuwde ook niet om meerdere debutanten te gebruiken tijdens cruciale wedstrijden. Je verdediging is je backbone van het elftal en heeft consistentie nodig. Come on....zelfs m'n vrouw zou die fouten niet maken. En dan Veltman nog. Is je verdediger die samen met Van Dijk het hoogste niveau heeft gehaald bij zijn club. En die zet je dan op de tribune.
0 0
Freddy Al
Helemaal eens, ook al is Veltman geen ster op die plaats hij is gewoon de beste rechtsback in Nederland.
1 0
Bensco
Het is wel grappig hoe dingen lopen. 2 jaar terug was Veltman als RCV een zekerheid achterin en zat die tegen oranje niveau aan. Nu lijkt iedereen hem als rechtsback te zien en komt hij overduidelijk tekort. Hij gaat dezelfde stomme fout als Viergever maken door teveel posities te willen bekleden. Beidde denken teveel als verdedigers maar missen het aanvallende aspect wat je als back ook moet hebben. Veltman zou er wijs aan doen weer terug te gaan naar de centrale verdediging.
0 -2
Knalpot
Veltman zegt zelf ook dat centraal zn favoriete positie is, waarom zou hij dezelfde fout maken als viergever? De trainer stelt hem toch op, moet ie dan zeggen ik speel alleen als ik centraal mag. Onze vriend Riedewald is zo ook de boot in gegaan had gewoon moeten beseffen dat ie zich beter nog even een paar jaar als linksback te ontwikkelen eer hij een positie centraal durfde te claimen.
0 0
Freddy Al
Onzin,Veltman is niet perfect maar wie steekt daar dan bovenuit? Juist.....niemand.
0 0
Bensco
Ik snap je punt even niet
0 -1
witchmaster11
Het gaat niet on de spelers gisteren , de opdracht van laffe dikkie was gewoon op zekerheid te spelen en dit werd door deze spelers in gevuld, Veltman hoort niet in dit rijtje thuis die gaat gewoon als hij de kans krijgt naar voren of hij geeft de pass naar voren dit pas niet in het idee van laffe dikkie .
Bij dikkie speel je breed of de bal terug je hoort geen risico te nemen want laffe dikkie houd daar niet zo van.....we hebben verloren niet door de spelers maar van de KNVB en van een trainer die niet beter kon en door een laffe trainer die weigerde risico.s te nemen
0 -1
trodat4030
Aan Tete heb ik me gisteren de schurft lopen ergeren met z'n balletjes terug. Wordt aangespeeld rond eigen 16, loopt 30 meter naar voren met de bal, terwijl hij allang Robben had kunnen inspelen, want die stond nog gewoon vrij, maar door de tijd die hij neemt voor zijn 30 meter krijgt een Zweed álle tijd om hem op te vangen vóór de middenlijn en dan kapt ie terug en speelt ie m weer naar v Dijk. Ik heb hem gisteren zelfs een fysiek duel zien aangaan (de aanvaller kwam teruglopen) om zich om een tegenstander heen te worstelen en hem terug te kunnen spelen. Terwijl Robben zelfs om de bal vroeg op 8 mtr afstand.. Zonder iemand ertussen he? Gewoon een simpele bal van 8 meter die iedere prof kan geven, zelfs élke keeper kan dat. Moeilijk doen om t moeilijk doen of gewoon totaal niet de kloten in je broekje hebben om een bal vooruit te spelen? Verdedigend erg sterk, tegen landen als Frankrijk, Duitsland en dat kaliber gewoon opstellen, maar je mag hem gewoon nooit en te nimmer betrekken in de opbouw, dat kan ie niet of, en dat vind ik nog veel erger, hij dúrft het niet.. En over Janmaat wil t niet eens hebben, die kan alleen maar rennen.

Nou vind ik Joel ook geen held ofzo, maar die kan tenminste een pass versturen en heeft ook gewoon het lef om dat te doen. Verdedigend niet zo sterk als Tete, maar kom op, wat Kenny gisteren aan de bal liet zien was werkelijk een aanfluiting. Veltman kan nog leren verdedigen (lees: niet op 5 meter van de vleugelaanvaller met de bal gaan staan), Kenny kan je niet meer leren voetballen. Er is echt iets mis gegaan bij zijn opleiding.
6 0
GutiHaz
Ik ben grotendeels eens met je verhaal. Behalve dat een back natuurlijk nooit een buitenspeler aan moet spelen. Dat moet gebeuren via het middenveld. Zodat de buitenspeler met zijn hoofd richting doel tegenstander een actie aan kan gaan i.p.v. met hoofd richting eigen doel en back tegenstander in zijn nek.

Het probleem is dat Tete voetballend heel zwak is. Tactsich en technisch volkomen ongeschikt.
0 0
Aeter
Heeft nou niemand door dat Janmaat gewoon een kopie van Dijks is op rechts?
4 0
Stuyvesant
Hij moet eruit door het constante negatieve gezeik van Derksen, die lollig probeert te zijn over de rug van Veltman. Totaal niet onderbouwde kritiek die Derksen geeft. Zo blij dat deze onbeschofte aap met zijn ongeschoren zwerverskop (Derksen) na dit seizoen stopt.
5 -1
PeterVKV
Zoals Oranje gisteren speelde (met hoge backs en een inzakkende 6) kan je best Promes op rechtsback neerzetten. Zeker tegen zwakkere tegenstanders.
0 0
Joseph
Hoe komt hij er bij dat Veltman internationaal goede wedstrijden heeft gespeeld? Die waren vorig seizoen toch vrij gênant in de EL..
5 -9
godenzonenssuper
Het was weer genant die Tete.
Elke bal gaat breed of terug.
4 -3
wladimir
Was gisteren in het stadion. Het is een prima verdediger, maar een waardeloze voetballer.
3 0
Redrum
Het zegt veel over het huidige Nederlandse voetbal dat Veltman op dit moment de beste optie is voor de rechtsback.
1 0
iammike
Ik vindt Tete verdedigend veel sterker. Karsdorp aanvallend veel sterker. Veltman en Janmaat lijken me de logische optie 3 en 4. Veltman is verdedigend net wat slechter dan Tete en aanvallend slechter als Karsdorp.
5 -2
RusselWestbrook
Verdedigend veel sterker is zo overdreven. Zijn directe tegenstanders scoren best veel en hij laat ze behoorlijk wat assists geven. Iets wat je van Veltman niet kan zeggen.

Ter illustratie: Veltman speelde vorig seizoen bijna alle wedstrijden en de eerste directe tegenstander die scoorde was in de aller laatste wedstrijd van het seizoen. Tete had toen al een eigen goal op zijn naam staan en volgens mij twee directe tegenstanders laten scoren, terwijl hij maar een fractie van de wedstrijden gespeeld had.

Het ziet er bij Tete vooral heel spectaculair uit allemaal, maar qua statistieken veegt Veltman de vloer aan met Tete.
0 0
Knalpot
En alles bijjelkaar opgeteld en afgetrokken is Veltman dan idd de beste.
0 0
AlexIbarra
Heb je gisteren wel gekeken?

Tete was gewoon een aanfluiting. Janmaat heb je alleen iets aan als hij ruimtes in kan rennen en als Karsdorp niet geblesseerd meer is moeten we maar zien of die weer enig niveau haalt.

Ik ben geen Veltman fan maar je kunt niet steeds 4 man achterin opstellen die allemaal waardeloos aan de bal zijn. Zó goed zijn onze voorste 6 spelers namelijk ook weer niet.
3 -2
Keffie L
Ik zou zeggen Hans Hateboer.
0 0
Koenniiee
Amen. Tete kan er gewoon geen pepernoot van aan de bal. Om je kapot aan te ergeren. Janmaat kan het defensief niet bolwerken en durft niet vooruit door te dekken. Of tegen Wit-Rusland: reageerd niet op tijd omdat Robben zijn man (tactische opdracht) mocht laten lopen. Dat is gewoon inzicht, kostte je een doelpunt.

Dan heb je gewoon het meest aan Veltman. Liefst met een snelle RCV erachter aangezien Joel geen corrigerend vermogen (op snelheid) heeft. Al is juist zijn kracht dat hij het spelletje leest, veel ballen daarvoor al onderschept en durft door te dekken. Aanvallend komt er weinig uit, maar voetballend is het prima. Zeker als je dat vergelijkt met Tete of het rendement uit Janmaat's voorzetten.

Voetbal gaat om details: Tete speelt nooit voorwaarts in, Janmaat heeft een matige wilde passing en Joel is een rustige opbouwer die ook vaak op de juiste voet en met juiste snelheid passt. Details.
8 -3
AFCA.
100% eens. Weet niet meer welke wedstrijd, maar een aantal weken terug speelde Veltman rechtsback bij Ajax. In de eerste 20 minuten onderschept hij 4x de bal door goed te positioneren en voor de man te stappen waardoor hij de steekpass eruit haalt. Ik vond dat prachtig om te zien en Joel kan dat als geen ander. Maar mensen zie liever Tete die de bal verkeerd inschat, erachteraan moet en dan met een spectaculaire tackle er een corner van maakt. Geef mij maar Joel!
9 -1
Pheadrus
Fijne titel;

And the winner of the "minst slechte back" award is….trommelgeroffel……..Veltman!
3 0