Tahamata: 'Niet genoeg aanvoer van buitenkant'

JesseTH, 06-10-2017 om 19:24, 5549 views, Voetbal Inside | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Simon Tahamata ziet ondanks het wisselende spel van Ajax nog voldoende perspectief voor de Amsterdammers. Wel vindt hij dat er door de buitenspelers meer getraind kan worden op het benutten van het verkeerde been en daarmee de spitsen.

'Huntelaar en Dolberg krijgen niet genoeg aanvoer van de buitenkanten', legt Tahamata zijn vinger op de zere plek tegenover Voetbal Inside. 'Hoe het op te lossen is? Door hard te gaan trainen. Of je nu Kluivert, Neres, Younes, of Cerny neerzet, dat maakt eigenlijk niet zoveel uit. Het zijn dingen waar je op kunt trainen. Voorzetten met je verkeerde been. Als je als linkspoot aan de rechterkant komt te voetballen, dan moet je een beetje tijd steken in je rechterbeen. Hetzelfde geldt aan de andere kant bij Amin. De laatste wedstrijd ging het beter. Het komt nog goed met ons hoor.'

Tahamata spreekt verder zijn vertrouwen uit in trainer Marcel Keizer. 'De spelers moeten het doen en hij kan ze daar in begeleiden. Ikzelf zou zo blijven spelen zoals nu. Neres heeft bewezen aan die kant te kunnen voetballen. Hij scoort, wat de anderen nog niet gedaan hebben.' De oud-Ajacied benadrukt dat Justin Kluivert gezien zijn leeftijd nog genoeg tijd heeft. 'Neres heeft ook tijd zat, maar hij is wel wat productiever dan Justin.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Raoul14
Held!
2 0
trodat4030
Vind Cerny wel vrij aardig met rechts, Kluivert hoeft weinig met links te doen, die wordt daar toch nooit opgesteld. Hij kan dat overigens ook best goed..
1 0
AFCARSCA
Dan heb je in principe de wijsheid in pacht, ga je Cerny verdedigen. Noem me op Celtic uit, nog drie dingen die hij perfect gedaan heeft, in alle kansen die hij heeft gehad in het eerste en je krijgt een kaneelstok, of lolly naar keuze.
0 0
Rodeotoeter
Oefenen met je zwakke been. ..
Waarom is binnen ajax nooit iemand op dat idee gekomen?
En zouden die flut-buitenspelers dat niet uit zichzelf moeten doen? !
0 0
trodat4030
Tahamata zít binnen Ajax.. Is individueel trainer vd buitenspelers, maar wel in de onder- en middenbouw, dus de door hem getrainde spelertjes komen over een jaar of 5, 6, 7..
1 0
ajaxpat
hadden we nog maar zo'n type Tahamata,was een genot om te zien op de flank
2 0