giobelloni, 05-10-2017 om 15:20, 6698 views, Het Parool | De nieuwe rugnummers zijn bekend!

Menno Pot heeft in zijn column in Het Parool gereageerd op een stuk dat eerder in de Voetbal International verscheen. In het stuk werd gerept dat Ajax van de toeristen zou zijn en De Dijk van de echte Amsterdammers. Pot heeft daar zo zijn twijfels over.

De schrijver spreekt over zijn vrienden die zelf voetballen bij een club in Oost. 'Lekker elk weekend een balletje trappen. Nou ja, behalve wanneer ze naar De Dijk moesten. De Dijk, daar had niemand zin in: altijd een opgefokte boel, altijd schoppen.'

Ook benadrukt Pot dat het in Amsterdam-Noord niet altijd zuivere koffie is. Zo noemt hij de KNVB-beker wedstrijd tegen Fortuna Sittard van 2014, waar oerwoudgeluiden werden gemaakt en ongeregeldheden waren. Ook noemt hij Heino B., een van de geldschieters van de amateurclub, die waarschijnlijk betrokken is geweest bij een grootschalige drugssmokkel.

Volgens de schrijver zou het bestuur van De Dijk bestaan uit Feyenoord-fans en zou daarom wellicht zijn gekozen voor het stadion van Volendam in plaats van het Olympisch stadion. Want in het stadion van Volendam ligt wel kunstgras.

Ajax Showtime maakt gebruikt van cookies. Accepteer