BvdPloeg, 04-10-2017 om 16:23, 19497 views, Het Parool | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Henk Spaan heeft nog maar eens uitgehaald naar de directie van Ajax. De columnist van Het Parool, die een week eerder Dennis Bergkamp al bekritiseerde, vindt nu dat het technisch hart van de club niet deugt.

'Marc is gepromoveerd naar het voorzitterschap van het Technisch Hart, waar Saïd Ouaali vrijwel nooit meevergadert, behalve vorige week tijdens het 'crisisberaad'. Toen moest hij van Sar een vlucht later nemen, de A1 achterna naar Hammarby. Praktisch gezien bestaat het Technisch Hart nu dus uit Overmars en Bergkamp, die een ijzige relatie onderhouden', zo schrijft Spaan.

Volgens de journalist heeft Bergkamp het goed voor elkaar. 'Dennis zal zich 'nog meer richten op ontwikkeling van spelers en doorstroming van talenten'. Toen een trainer hem laatst vroeg of hij niet wat meer jeugdwedstrijden zou moeten bezoeken, zei hij dat hij vaak genoeg contact had met Ouaali. Ogenschijnlijk heeft Bergkamp macht moeten inleveren, maar praktisch op alle sleutelposities heeft hij vrienden zitten: Keizer, Van Dord, Ouaali, l'Ami, Spijkerman. Dat noemen we aan de touwtjes trekken.'

Ajax Showtime maakt gebruikt van cookies. Accepteer