Spaan: 'Dennis heeft overal vrienden zitten'

BvdPloeg, 04-10-2017 om 16:23, 19495 views, Het Parool | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Henk Spaan heeft nog maar eens uitgehaald naar de directie van Ajax. De columnist van Het Parool, die een week eerder Dennis Bergkamp al bekritiseerde, vindt nu dat het technisch hart van de club niet deugt.

'Marc is gepromoveerd naar het voorzitterschap van het Technisch Hart, waar Saïd Ouaali vrijwel nooit meevergadert, behalve vorige week tijdens het 'crisisberaad'. Toen moest hij van Sar een vlucht later nemen, de A1 achterna naar Hammarby. Praktisch gezien bestaat het Technisch Hart nu dus uit Overmars en Bergkamp, die een ijzige relatie onderhouden', zo schrijft Spaan.

Volgens de journalist heeft Bergkamp het goed voor elkaar. 'Dennis zal zich 'nog meer richten op ontwikkeling van spelers en doorstroming van talenten'. Toen een trainer hem laatst vroeg of hij niet wat meer jeugdwedstrijden zou moeten bezoeken, zei hij dat hij vaak genoeg contact had met Ouaali. Ogenschijnlijk heeft Bergkamp macht moeten inleveren, maar praktisch op alle sleutelposities heeft hij vrienden zitten: Keizer, Van Dord, Ouaali, l'Ami, Spijkerman. Dat noemen we aan de touwtjes trekken.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Interessant. Blijkbaar is het dus niet zo erg dat de hoofd jeugdopleiding niet meevergadert..
0 0
Pierre Heno
Technisch hartinfarct is nu volledig en compleet. Stents en by-passes hebben geen zin meer. Het is nu wachten op de overlijdenskaart.
2 0
EVH
Overmars moet het overleven.

La Ling, Cruijff en Jonk om Ajax' hart weer op te starten.
0 0
EVH
Snakepit
1 0
Pheadrus
Kan iemand uitleggen waarom er zo veel kritiek is op het TH en hun beleid om Dolberg, Bosz, Sanchez, Ziyech o.a. binnen te halen? Ik vind dat hele goede aankopen. Ik zou ze haast een compliment geven. Wie kan mij uitleggen wat daar mis mee is?
2 -8
Koenniiee
Haha, simpele. Ik bedoel het niet rude.. hè.. maar uhh, volgens mij heb jij het voetbalinzicht van een pinda. Heb jij werkelijk geen idee hoe ver dit Ajax had kunnen zijn als ze dit seizoen op fatsoenlijke wijze geïnvesteerd hadden? Of op een fatsoenlijke manier met Bosz om waren gegaan?

Volgens heb je geen idee wat deze gasten allemaal fout doen en dan kan ik het je ook helemaal niet kwalijk nemen. Eigenlijk.

Ajax komt dynamische backs tekort. Dat riepen er een aantal vorig jaar zomer al. Ook toen moest Bosz nog puzzelen om fatsoenlijke backs te krijgen ipv houthakkers die weinig met een bal kunnen (vooruit verdedigen, spelinzicht, etc.).

Toen al werd een trainer opgezadeld met een selectie die niets te maken had met zijn voetbal. Heeft daarvoor offers moeten brengen en een aantal ‘harde werkers’ moeten passeren of zelfs de deur moeten wijzen.

En nu was dat weer zo. We misten backs die aanvallend van waarde konden zijn en die verdedigend konden corrigeren (op snelheid) in Europa. Daardoor lopen we CL mis. En daardoor vertrok Sanchez. Kijk maar het interview terug van Onana, dat ‘hadden ze afgesproken’.

Nu hebben we geen CL, geen EL, geen topselectie (onvoldoende en tijdig geïnvesteerd) en een trainer die weer tijd nodig heeft (wat logisch is) maar wel een kampioenschap kan kosten. Ook zo’n trainerswissel - naast het Nouri ongeval - heeft invloed op de uitschakeling van de CL. Garanties heb je nooit, nimmer, maar dit is het wel erg op z’n beloop laten en verzuimen de selectie op orde te brengen, investeren, door te groeien naar een stabiele club in Europa.

Nou, wat gaat het fantastisch. En er is geen enkele aanwijziging die mij het gevoel geeft dat ze weten waar ze mee bezig zijn op de toekomst (kopen, kopen, kopen. Jeugd speelt verschillende stijlen. Geen transparantie meer tov periode Jonk), dat de selectie er volgend jaar wel staat en dat we weer vooruit gaan. Zeker niet een potje tegen Heerenveen. Overigens, ik steun Keizer wél!
11 -3
3sterren
Haha Ajax-door-en-door-kenner. Ooit gedacht om te solliciteren bij Ajax? Ik bedoel het niet rude ... hè ...

Het stijgt je een beetje naar het hoofdje hè. Voelt je verheven boven ons simpele zielen, die alleen maar hun club Ajax willen zien winnen. Al dan niet via hoog druk zetten en een drie seconden regel. Ik vind je een beetje een betwetertje de laatste tijd. Met een vervelend, neerbuigend toontje.
Maar hé, neem het niet te persoonlijk hè, u verhevene ...
3 -1
Pheadrus
Laten we in iedere geval vast stellen dat het winst is dat wij, in de huidige situatie, niet worden geconfronteerd met een directeur als Rik van den Boog, maar met ex topvoetballers van Ajax. Verder kunnen we er niet om heen dat het Marc en Dennis waren die Bosz en Sanchez er bij hebben gehaald en dat we daar allemaal heel erg van hebben genoten. Verhaaltjes dat "ze" Bosz hebben weggepest zijn echt onzinnig.

Hoe nu verder? Versterking van de backs, dynamische backs, meer in lijn met het moderne voetbal? Ik wil van jou aannemen dat daar dus de pijn zit op dit moment. In de laatste transferperiode is alleen Orejuela er bij gekomen, moet nog blijken wat hij kan. Dat is een goede discussie.

Maar wat ik hier allemaal lees is dat het TH moet optyfen, Bergkamp en Overmars zijn engerts die Ajax kapot willen maken enz. enz. Waarom zo op de man spelen?
3 -3
Babangida83
Eens. Naar mijn idee begint het bij de verantwoordelijkheden die niet duidelijk zijn en niet worden nageleefd. (Dit idee is mij bevestigd in rapport Ling, maar blijkt ook uit tegenstrijdige uitingen van de betrokkenen). Dan krijg je vanzelf ruzie. Zeker in de voetbalwereld waar iedereen een eigen 'visie' denkt te hebben.
Door deze onduidelijkheid komen de ex-topspelers er nogal slecht op te staan. Ik geloof echt dat Overmars het beste met Ajax voorheeft.
De opzet van de organisatie begint bij de bestuursraad die eigenlijk (om een lang verhaal kort te maken) de RvC neerzet. Staat die RvC fout, dan is Sar bij voorbaat kansloos om de organisatie goed neer te zetten. Doet hij het tegen het zere been van de RvC, dan zetten die de boel in gang met de bestuursraad om Sar in slecht te laten lijken in de pers of op een andere manier.
Dat laatste is wat er met Jonk is gebeurd. Ouali vergadert ook niet mee. Jonk moest er gewoon uitgewerkt worden want was lastig voor Hennie Heinrichs en zijn clan. Laten we Heinrichs zitten, dan gaat het de komende jaren zo verder. Met het afzagen van iconen bereiken we juist het omgekeerde van wat we denken te bereiken. Die hebben we nog hard nodig in de strijd tegen Heinrichs en de zijnen.
0 0
Dusbaba
Ben jij weer zo'n zuigaccount die voor de nodige clicks moet zorgen? Je zuigt alleen maar man.
3 -1
3sterren
Een ander geluid werkt heel verfrissend moet ik zeggen.

In plaats van de dagelijkse mantra ”Berkamp rotop, Overmars rot op, oh nee die mag opeens weer blijven van de voetbalgeleerden op AS, Spijkerman rot op, Keizer rot op, Dijks rot op en rot eigenlijk allemaal maar op”.

Sommigen lijken wel demente papegaaien...
2 0
Pheadrus
Ja, ik zet het heel scherp neer en ik papegaai niet mee met de groep mee. Als iemand "ze moeten optyfen" er in gooit ben ik niet te beroerd om daar ander invalshoek tegenover te zetten.

Heeft niets met cliks te maken.
2 -3
3sterren
Hohoho ; ) je staat er niet alleen voor, ik roep de pseudo supporters op dit forum al maandenlang op om wat respectvoller hun mening te verkondigen. Maar voel me vaak een roepende in de woestijn.
2 0
Joseph
Bergkamp dacht dat we Bosz konden vervangen, daarom is niks gedaan met de eisen die Bosz had om Ajax verder te helpen.

Bergkamp wilde, begrijpelijk, niet meewerken aan het wegwerken van de schadelijke lijntjes van Bergkamp, waar Bosz om vroeg. Bergkamp heeft zijn eigen belang boven dat van de club geplaatst en dat zal consequenties moeten hebben. Zeker nu zijn ongelijk pijnlijk is gebleken met voetbal dat niet om aan te zien is.

Overigens wilt Bergkamp Ajax helemaal niet kapot maken, hij zal de beste bedoelingen hebben, maar zijn gedachten zijn hopeloos achterhaald en daarnaast is een een rancuneuze man, die alles van Cruijff zal tegenwerken.
3 -1
Pheadrus
Kijk, dit begrijp ik echt niet. Wat zijn schadelijke lijntjes? Geen idee wat je daar mee bedoelt. Hoe weet je dit soort dingen? Het klinkt als roddel en achterklap. Waar zou hij rancuneus over moeten zijn? Tegenover wie? Snap er niet van.

"Bergkamp dacht dat we Bosz konden vervangen" hoe weet je dat of is dat jouw inschatting? Dortmund heeft 5 mil. betaald om zijn contract af te kopen. Dat bewijst toch dat je een top trainer hebt? Het spijt me, er zit helemaal geen geloofwaardigheid aan het verhaal dat hij is "weggepest".
2 -3
Babangida83
Bosz is toch wel weggepest. Dat was vrij goed uit de interviews te halen destijds, mijns inziens. Als je weet wie wat heeft gelekt in samenhang met wat Sar naar buiten heeft gebracht.
De relatie tussen Bosz en het TH was erg bekoeld. Was ook weer geen oorlog, hoor, don't get me wrong. Verschil van inzicht, wat ook duidelijk uit de feedback van het TH op Bosz kwam.
Die feedback kwam daarna naadloos overeen met de manier, die dus niet werkte, en waarmee we geen Europees voetbal hebben behaald en nu op achterstand staan in de competitie (plan B, verdedigende wissels, achteruit zakken bij voorsprong, met de nr10 gaan jagen tot aan de keeper waardoor je weggetikt wordt op het middenveld en ervaring weer onderschatten, Dijks gebruiken terwijl die niet doordekt (cruciaal bij aanvallend voetbal).). Alleen al aan die feedback kon je zien dat de relatie troebel was, want dit ging direct tegen de visie van Bosz in.
Keizer daarentegen gebruikte die feedback wel, terwijl hij dat zelf dus normaal gesproken niet doet. Dan kan je het sommetje maken.
1 0
Koenniiee
Kerel, als je een beetje Jong Ajax zou volgen dan weet je dat Keizer helemaal geen Plan B had.

Heel toevallig.. Bosz kreeg als kritiek van Dennis dat hij te risicovol speelde, te weinig rouleerde, trainde volgens de methode Verheijen (te soft) en dat hij niet met de assistenten (vriendjes van Dennis) overweg kon.

Nou, zeg. Wat een toeval. Keizer zit er bovenop, traint hard met zijn elftal (niet methode Verheijen), heeft een plan B, speelt minder risicovol en de hele kliek rondom de hoofdtrainer kon blijven zitten. Keizer is een ‘te kneden’ hoofdtrainer. Bosz bij lange na niet.

Maar verder trekt Dennis niet aan touwtjes en mogen we vooral niet kritisch zijn. Maar jij blijft natuurlijk geen causaal verband zien..
2 -1
3sterren
Ventje, het was een hele verstandige beslissing van de directie om Bosz niet zijn eigen enclave binnen Ajax te laten samenstellen. Niet omdat dat mijn mening is, maar omdat dat zo kennelijk is afgesproken enkele jaren terug.
Wat is er overigens op tegen om als het één niet lukt over te gaan op een ander strijdplan. Dat noemt men voortschrijdend inzicht (wat jij oneerbiedig plan B noemt), of er in ieder geval badinerend over doet.
Enkele jaren terug kon je in de media lezen dat Ajax weer eens ”in het mes was gelopen”, oftewel ze speelden te risicovol, vooral destijds tegen Russische en Italiaanse grootmachten, kregen een counter tegen en hup exit CL. Dus wat dat betreft geen overbodige reactie/kritiek van Bergkamp, als het al waar zou zijn.
En ik zie wel degelijk een causaal verband tussen een grote zak met geld, een ’Bradwürst’ voor de neus en het plotselinge vertrek van de trainer.
En ja, ik vind het doodzonde dat hij is vertrokken. Peter Bosz dus. Maar ik deal er mee.
Overigens vind ik alle superlatieven die Bosz toegeschreven krijgt schromelijk overdreven. Laten we niet vergeten dat hij nog steeds zonder een prijs van enige betekenis over de voetbalvelden doolt. Laten we eerst maar eens afwachten hoe het hem dit seizoen vergaat.
Kritisch zijn en discussiëren zonder op de man te spelen, ”that should be the name of the game” hier op AS...
1 -1
4xEC1
Je zegt dat het een hele verstandige beslissing is geweest van de directie om Bosz niet zijn eigen enclave binnen Ajax te vormen, ik was benieuwd wat jouw reden daarvan is. En dan antwoord je met "het is kennelijk ooit zo afgesproken". Waarom is het nou een hele verstandige beslissing dan?? Goed onderbouwd hoor je mening. Ik vind het dus een hele sléchte beslissing en waarom ik dat vind? Omdat een trainer met een duidelijke visie die ook echt bij Ajax past, een trainer die bezig was met iets neer te zetten, geen strobreed in de weg gelegd dient te worden zolang hij maar presteert. En daar gaat het toch om bij een club zoals Ajax? En je zegt dat Ajax in de periode voor Bosz te risicovol speelde en steeds weer 'in het mes' liep, de Boer stond toch juist bekend om zijn behoudende spel? En juist de verdediging 'stond' in de tijd van de Boer. Dat hij met Ajax al die jaren zo dramatisch speelde on de CL had meer te maken dat Ajax juist achteruit liep en met ploegen in de CL die meer kwaliteit hebben wordt dat afgestraft. Kijk maar naar hoe Red Bull Salzburg Ajax gewoon vernederde door juist zo abnormaal druk te zetten en zo de tegenstander niet aan voetballen liet toe komen. Dát is voor mij de enige manier om een sterkere tegenstander te bestrijden door ze simpelweg niet aan voetballen te laten toekomen. En daar stond Bosz voor. Ook al heeft hij nog geen prijs gewonnen in z'n carriere.
Wat is dat toch dat iedereen maar lult over dat hij nog niks gewonnen heeft? Ben benieuwd wanneer Ajax weer eens een Europese finale gaat halen met een trainer die er nog geen jaar zat die gewoon erg goed bezig was.
2 -1
3sterren
Als je iets met elkaar afspreekt dan mag je verwachten dat de partijen de gemaakte afspraken nakomen. Als Bosz pas na een overigens succesvol jaar met aanvullende eisen komt aangaande de samenstelling van zijn staf, terwijl hij het antwoord al op voorhand zou hebben kunnen weten, immers de directie had hem bij zijn aanstelling te kennen gegeven dat hij één door hem zelf gekozen assistent kon meenemen, vind ik dat op zijn zachts gezegd verdacht. Te meer omdat gedurende het afgelopen seizoen niets over zijn onvrede naar buiten was gelekt/gebracht. Sterker nog het team raakte meer en meer op elkaar ingespeeld en begon steeds meer te winnen en soms ook nog eens met fraai aanvallend voetbal. Dus echt hinder van de andere assistenten ondervond hij en Ajax kennelijk niet.
Het had meer voor de hand gelegen als hij na de verloren EL finale om versterkingen zou hebben gevraagd voor zijn selectie, teneinde hem en zijn assistent(ten) in staat te stellen om in het nieuwe (dit) seizoen echt potten te kunnen breken. Maar neen, hij koos als een verwend kind dat zijn zin niet kreeg, de weg van de minste weerstand. Ernstig getriggerd door een flinke som geld. Bovendien zou Ajax met een groot gapend gat achterblijven in de technische staf bij een eventueel vertrek van Peter Bosz c.s. en het inwilligen van de in mijn ogen onzinnige eis zou geen enkele garantie hebben kunnen bieden dat die ook daadwerkelijk tot succes zou hebben geleid. Het zogenaamd gerezen conflict had meer weg van een machtsstrijd en dat geeft alleen maar onrust. Daarom vind ik het een verstandige beslissing van de directie, want daarmee ondergraaf je je eigen beleid, zeker voor de lange termijn.
Zo zie ik het, maar dat wil niet zeggen dat het ook zo is. Ik zat er niet dag en nacht bij. Sommigen hier op AS kennelijk wel, want die weten stellig te beweren dat Van der Sar en Bergkamp niet de waarheid naar buiten hebben gebracht…
0 -1
3sterren
Je zult even moeten wachten op mijn reactie. Op onverklaarbare wijze is er een heel groot en belangrijk gedeelte van mijn ’pleidooi’ verwijderd...
0 0
BRAMHOUTEN
Er is een verschil tussen kritisch zijn en domweg iedereen uitschelden en niet verder komen dan dat iedereen maar moet oprotten. Je mag kritisch zijn maar doe het dat goed onderbouwd en op feiten en niet op geruchten
2 0
Koenniiee
Present!
0 0
BRAMHOUTEN
Ik heb even een vraag? Heb jij het idee dat als bosz het dit jaar met deze selectie en dus zonder sanchez, klaassen en traore net zo succesvol was geweest als vorig jaar? En dat hij met dit materiaal de pannen van het dak had gespeeld?
0 0
Babangida83
Laten we zeggen dat we dan hoger hadden gestaan en Europees voetbal gespeeld hadden. Jij wil gelijk weer het uiterste. Een finale spelen doe je niet zomaar. Nice was wel makkelijk aan de kant gezet.

Wat betreft Bosz en het TH. Natuurlijk mag Bosz niet te veel mensen meenemen. Maar de toevoeging van Keizer was prima. Ook vind ik het geen gekke eis om Spijkerman en l'Ami te vervangen. Om zelf Maas mee te nemen... misschien dat die naam voorgesteld is. Ik kan me niet voorstellen dat Bosz dat geëist heeft. Dit is ook nergens bevestigd, enkel een gerucht. Ik denk persoonlijk dat Bosz geprobeerd heeft Ajax te helpen in de naam van Cruijff. Zijn band met Jordi Cruijff is er namelijk duidelijk en zijn adoratie van Cruijff ook. Hij had ook echt de ambitie om wat neer te zetten bij Ajax. Het waarschijnlijkste voor mij is dat het TH niet allebei L'Ami en Spijkerman wilden zien vertrekken bij Ajax 1. Terwijl we hier nu allemaal om staan te schreeuwen en Bosz dit ook wilde.
0 0
BRAMHOUTEN
Precies dit
1 0
Bjorn
Vergeet je niet: Heitinga, Dijks, Van de Hoorn, Duarte en ZImling? Bovendien is Bosz er net zo hard weer uitgewerkt toen hij iets meer zeggenschap wilde. Ze willen enkel marionetjes.
3 -1
Pheadrus
Best wel een slap verhaal eigenlijk.
Bosz an Sanchez konden een stap hoger en hebben die kans gepakt. Die twee vervang je niet zomaar. Op AS stikt het van de calimero's die altijd een boe-man nodig hebben om hun frustratie op los te laten.
"Ze hebben hem er uitgewerkt"; wees nou eerlijk; dat gelooft toch niemand?
2 -4
Babangida83
Want Jonk is er ook niet uitgewerkt? Net alsof dat niet voorkomt. Ajax wordt ook wel een slangenkuil genoemd. Hoe groot kan die plaat voor je hoofd zijn?
Wel eens dat we niet gelijk om alles op de man moeten gaan spelen.
1 0
3sterren
Ik in ieder geval niet...
1 0
Duif63
Het zou voor mij geen probleem zijn als Bergkamp, of wie dan ook, het alleen voor het zeggen zou hebben bij Ajax als het maar tot betere resultaten zou leiden. De laatste jaren is het bij Ajax vooral polderen geblazen maar dat werkt niet in topsport. Om het tij te keren en wel weer eens wat te winnen zal er dus een koerswijziging plaats moeten vinden. Het vervangen van de huidige personen door andere poppetjes zal niets uitmaken als dezelfde structuur en het zelfde beleid gevolgd blijven worden. Ik zie de toekomst voor Ajax zeer, zeer somber in en ben bang dat we nog veel verder weg zullen zakken.
3 -5
Babangida83
Señor, die revolutie is nooit goed uitgevoerd geweest. Dit komt omdat de bestuursraad nooit afdoende aangepakt is. Als het daar zo lek als een mandje is, dan gaat het verder in de organisatie niet lukken, omdat de echte macht bij deze mannen ligt. Echte daadkrachtige veranderingen kunnen dan namelijk niet doorgevoerd worden. Zitten die niet op één lijn of zijn die puur politiek (voor zichzelf) bezig, wordt het met de rest van de organisatie nooit wat. Ook Bergkamp gaat dan niet helpen, al lijkt me die naam sowieso een risicootje op dit moment.
0 0
3sterren
Eens.
De laatste jaren waren voor mij nooit echt beroerd. Nog steeds top in Nederland, alleen geen absolute top. Vier keer kampioen en een paar tweede plaatsen is niet echt beroerd. Alleen wij als supporter van de allermooiste club van allemaal willen meer. En terecht... Als je beleid wilt voeren moet dat in mijn ogen zijn voor de lange termijn. Zeker voor een beursgenoteerd bedrijf, wat Ajax nog altijd is. Ik vind het mooi dat Overmars, Van der Sar en Bergkamp nog steeds hun energie willen steken in hun cluppie. Al jarenlang. Ze bewijzen meer te zijn dan gelukzoekers en passanten. Laten de kritiek van zich afglijden en proberen te balanceren tussen het financiële gewin en het sportieve resultaat. Geen sine cure. Gelukkig kunnen ze de vele geleerden op AS raadplegen als het even niet lukt ; )
In de voetballerij is niets zeker en wordt je ieder jaar als club, trainer, team gewogen.
Probleem is dat je nooit, in Nederland in ieder geval nooit, meerdere jaren achtereen kunt voortborduren op je behaalde succes. Om de simpele reden dat je afhankelijk bent van het beschikbare talent aan het begin van ieder nieuw seizoen. Overmars en het TH haalden vorig jaar Peter Bosz en Sanchez. Beiden zijn vertrokken, en meer. Zouden ze er opeens dit jaar niets meer van kunnen?
Need I say more?...
2 0
aietos
Jij wilt dat de veroorzaker van alle ellende het helemaal alleen voor het zeggen krijgt. Lijkt me geen goed idee!
1 0
Duif63
Goed lezen jongen, voordat je reageert.
1 -1
Pheadrus
"Toekomst zeer, zeer somber??? Kijk eens even naar het talent van Jong Ajax. Kijk eens naar het internationale karakter van O19. De allerbeste jeugdspelers willen naar Ajax. Kijken eens naar de nieuwe trainers Reiziger en Heitinga. Hoe kun je dan somber zijn?

Morgen speelt Jong Ajax. Verheug ik me nu al op.
3 -6
Koenniiee
Ik ben toch wel ontzettend benieuwd wat er dan volgens jou niet goed loopt? Want je loopt hier alles maar te verdedigen, alles is blauwe lucht met een zon aan de hemel..

Het enige positieve is dat er geld op de bank staat (dubbelzinnig dus), talent in de selectie en de EL finale. Daar zijn maar drie personen verantwoordelijk voor en dat zijn Frank de Boer, Peter Bosz en Marc Overmars. Waarvan er twee inmiddels vertrokken zijn.

Ik geloof niet in Plan Dennis. Trekt aan de touwtjes, is er amper te vinden en gaf aan niet teveel uren in de week aan Ajax te willen spenderen ivm gezinsleven en hockey dochters. Man, man. Jaagt weg wat goed is, bekritiseerd een top trainer omdat hij het beter weet, hield niet van het innovatieve ‘on-Ajax’ cultuurtje. Bah.

En heeft en neemt daarnaast geen enkele verantwoordelijkheid!
7 -1
Pheadrus
Wat niet goed loopt?
Ajax1 heeft mij heel veel pijn gedaan vanaf de zomer. Welk pijn? (1) Bosz weg, niet te vervangen (2) Nouri (3) 2-1 voor thuis tegen Nice en weggeven (4) Sanchez weg, niet te vervangen (5) 2-1 voor in Noorwegen en weggeven (6) verliezen Heracles! (7) gelijk ADO.

Heel veel pijn, maar ik moet daar zelf mee "dealen". Het is niet anders.

Maar als ik de structuur (TH) en de poppetjes beoordeel en de keuzes die ze maken heb ik vertrouwen dat de goede tijden weer gaan komen. (Keerpunt Heerenveen?)

Beweren dat Dennis Bosz heeft "weggejaagd"; tja als jij je er beter door voelt moet je dat maar geloven. Ik ga liever kei hard dealen met de pijn en in de tussentijd naar Jong en O19 kijken. Het is ook maar voetbal!
1 -2
Web
Frank de Boer, hoe bedoel je? Als die gewonnen had van de Graafschap had Ajax niet de EL maar CL gespeeld, voel je hem al komen, hadden wij net als PSV vorig jaar onder aan gestaan in de poule van de CL

Zo betrekkelijk allemaal, maar zal wel weer negatief zijn
0 -2
EVH
Ja. Als
1 0
Koenniiee
Haha, dat is werkelijk het meest slechte argument om ‘Bosz geluk’ maar weer eens te onderstrepen.

Ik ben Frank nog heel de dankbaar voor de titels en het geld op de bank. En als ‘negatieveling’ zou ik ook aan kunnen geven hoeveel hij verpatst heeft met dramatische aankopen, maar dat doe ik niet.

Nogmaals, ik ben Frank dankbaar voor het geld dat er op de bank staat. Net zoals jij Bosz meer credits zou mogen geven.
4 -1
Web
Jij hebt best gelijk met Bosz. En ik sla daar wel eens in door. En dat heeft alles te maken, dat iedereen voor de rest bij onze mooie club onderuit geschoffeld word, te gek voor woorden.
1 0
Web
Ja en de goede aankopen, wat die heeft hij ook gehad.
0 0
EVH
Frank deed ook goede aankopen. Voor veel geld.

Ow wacht ..
0 -1
Web
Ik ben Frank misschien nog dankbaarder dat jou, vind het verschrikkelijk zoals hij hier word behandeld.

Ik geef alleen maar aan dat het allemaal heel betrekkelijk is dat wij in de EL finale stonden.
1 0
Koenniiee
Tsja, en was Frank kampioen geworden dan speelden we CL en lagen we misschien snel uit de CL en hadden we het kampioenschap, misschien.

Het zijn dingen waar je niets mee kunt.
0 0
Web
volgens mij zij ik dat toch?
1 0
EVH
zei
0 -1
Pheadrus
Ik neem aan dat je in maart van dit jaar heel blij was met jouw Ajax. Niemand klaagde toen over het TH. In het laatste half jaar is er niets verandert aan het TH en nu zie je alles "zeer, zeer somber in." Deze hele zomer was een uitzonderlijk moeilijke periode met veel tegenslagen (Nouri). Gewoon doorgaan en dan komen de goede tijden weer vanzelf, juist omdat er nu overal ex top voetballers in de leidinggevende posities zitten op het veld en in het bestuur.
1 -4
Duif63
Niet waar, ik klaag al jaren over het beleid wat bij Ajax gevoerd wordt. Zowel door het TH als de RvC. Vaak tot irritatie van anderen, gelet op het aantal minnetjes wat ik meestal krijg. Of beter: kreeg want het is inmiddels bij een hoop mensen wel duidelijk dat dit niet het beleid is wat tot succes leidt.
0 0
Pheadrus
Dit is wat ik zie van het beleid en de keuzes van het TH; Dolberg, Bosz, Sanchez, Cassiera, Traore, Ziyech, Johnson, Ylatupa, Pasquali, Jensen, enz. enz.

Hoe kan je nu kritiek hebben op bv het aanstellen van Bosz door het TH?
1 -1
Babangida83
Daar hebben ze in het Engels een woord voor: Cherry Picking.

Je hoort mij niet zeggen dat iedereen wegmoet.
Maar er gaat nog veel fout in de jeugdopleiding. De fouten van Keizer doen veel denken aan de fouten van Frank de Boer en dat zijn dingen die on-Ajax zijn. Zoals met je nr. 10 tot aan de keeper jagen (moet de spits doen), verdedigende wissels, het gebrek aan pressie en bijvoorbeeld het opstellen van Dijks als back. Zet dan een veelbelovende jeugdspeler neer. Dijks druist in tegen alles waar Ajax voor staat. Is ideaal voor kick
0 0
Pheadrus
Toen de "fluwelen revolutie" begon (2010) was ene Rik van den Boog de algemeen directeur en de man die het voor het zeggen had zoals jij het omschrijft. Die baan was het hoogtepunt van zijn leven. Het werd een drama. Dat moet je echt niet willen. Nu hebben we, op advies van JC, een technisch hart bestaande uit Overmars, Bergkamp en Oouli. De eerste 2 hebben alles gewonnen wat er te winnen valt op voetbal gebied. Ze zijn meervoudig miljonair. De enige reden dat zij dit doen is omdat ze een groot voetbalhart hebben. Net als Cruijff. Laat die jongens nou met z'n drieën die hele moeilijke afwegingen maken van; wie kopen we er bij, wie stellen we aan als trainer. Dat is hun verantwoordelijkheid en ze doen het niet slecht.
2 -4
Duif63
"ze doen het niet slecht" Tsja als je het niet ziet begrijp je het niet.
Op de laatste maanden bij Peter Bosz na wordt er al ruim 5 jaar waardeloos voetbal gespeeld. Ook in de laatste 2 kampioensjaren van FdB was het voetbal niet om aan te zien, maar hij won tenminste nog wat.
Nu zijn we al aan het 4e seizoen op rij bezig waarin we waarschijnlijk weer niets winnen en het spel opnieuw ronduit slecht is.
Met 3 verschillende trainers in dat tijdvak is het duidelijk dat het niet alleen aan de trainers ligt.
Het gevoerde aan- en verkoopbeleid deugt gewoon niet. Ajax is het grootste handelshuis van Europa geworden, zoals Rode Ster dat in de jaren 90 was. Nooit wordt er eens tijd genomen om een elftal op te bouwen en de beste spelers te behouden en de slechte te vervangen, in plaats van andersom.
1 -1
Pheadrus
Graag concreet; kun jij aangeven hoe ze Sanchez hadden moeten behouden? Niet zeggen met geld want ze hebben hem heel veel geld geboden.
2 -2
godenzonenssuper
Niet om een onderbouwing vragen, dan wordt het te lastig voor Duif.
1 -3
Babangida83
Leg uit?
0 0
Ajax68
Met zo'n " vriendjesclub " zal er NOOIT iets ten goede veranderen bij Ajax !
Dit heet groepjesvorming, en dat is niet goed voor de samenhang en ontwikkeling van ons cluppie, want juist ZIJ vinden zich meer belangrijk dan de club zélf .
Dus zo'n TH op zich met die stiekeme en achterbakse Bergkamp en holmaat Quaali, met in hun wiel die Spijkerman en L'amie met Winter is gewoon helemaal NIKS.
Overmars krijgt het waarschijnlijk nu nóg moeilijker tegen deze "BENDE " 4 of 6, als je daar die niets Uitstralende Cat Weazel van de Sar ook nog eens bij rekent !
4 0
0184AFCA
Hoe kan je in een ‘bestuur’ zitten maar nooit mee vergaderen... zo’n baantje wil ik ook wel schijnt goed te verdienen.
1 -2
Pheadrus
Baan TH is heel belangrijk maar wel overzichtelijk. Ze hebben 12 lijstjes; een voor elke positie in het veld en de trainer. En dat voor elke leeftijdscategorie. Daar staan de Ajax spelers op en de "targets" die ze zouden willen aantrekken. Daar hoef je niet elke werkdag 8 uur lang over te vergaderen. Vandaar.
1 -1
Duif63
Dat deed Jonk ook...
0 0
Godenzoon24
En die moest weg daardoor. Overigens ligt dat veel genuanceerder want Jonk kwam namelijk pas niet meer na het tegen werken van en het geruzie met Dennis. Quaali is zn matte. Dus wat is zijn reden niet op te dagen.
0 0
0184AFCA
Hoe kan je in een ‘bestuur’ zitten maar nooit mee vergaderen... zo’n baantje wil ik ook wel schijnt goed te verdienen.
1 -1
zuidzuid
Die Ouali zou een adviserende rol moeten hebben. Geen stem.

Die kiest altijd voor doorstroom geen aankoop. Slager keurt zn eigen vlees.
3 0
jaripettersson
Juist! Derde stem hoort te zijn van oud topspeler met verstand, zonder vriendjespolitiek
0 0
Welja
Vrijwel nooit meevergadert?
2 -1
Joseph
We kunnen inmiddels van plan Bergkamp spreken binnen Ajax, ik ben daar niet enthousiast over.
9 -3
Pheadrus
Dat is nieuw voor mij. En wat is dan dat plan Bergkamp volgens jou? Waar ben je niet enthousiast over precies?
1 -3
Ar
Mooi!
Ik vertrouw in Dennis!

Zeker ten opzichte van Spaan.
8 -18
Flarkow
Pleur op man met je dennis dat ie maar opflikkert
11 -8
3sterren
Flarkow zelf op man...
0 0
DeWijsneus
You don't mess with Don Dennis, the Iceman.
9 -5
Red Devil
In het voetbal stellen vrienden maar bar weinig voor.
Ze likken diep je reet maar als het ze uitkomt laten ze je net zo makkelijk keihard weer vallen.
Zo rot zit de voetbalwereld nou eenmaal in mekaar.
6 -1
geDaante
Voor een groot deel geldt dat ook voor de wereld an sich.
11 -1
Dusbaba
En toch komt alles dan weer uiteindelijk als een boemerang bij je terug. Hoe goed je het ook denkt voor elkaar te hebben. Integriteit is gewoon een hoog goed. In deze wereld niet in eerste aanleg, maar uiteindelijk wel. De meeste mensen zijn alleen iets te kortzichtig dit te doorzien. Die gaan voor de snelle hap. Je moet sterk in je schoenen staan, en al helemaal in de voetbalwereld met haar gestoorde bedragen, deze verleidingen en macht te kunnen weerstaan.
4 -1
Ajaxvooraltijd
Ja principeloze eerloze mensen zonder eigen wil en mening tegenwoordig.
1 0
Mr.P.
vrienden *uch*
0 0
Bennyben
De supporters wilde bosz en ze kregen bosz, de supporters wilde keizer en ze kregen keizer. En nu weer lekker lopen te zeiken op overmars van der sar en bergkamp, de sukkeltjes van AS moeten is in de spiegel kijken.

Conclusie van het verhaal dat de directie vooral niet naar de zogenaamde supporters moet luisteren van AS maar gewoon een eigen koers moeten gaan varen.
7 -24
AFCAsphere
"Benny de Ezel en zijn avonturen op Ajax Showtime."
2 -1
Bjorn
De Keizer van Jong Ajax had Ajax laten spelen zoals onder Bosz. Dat is een Keizer die wij als supporters allemaal best hadden willen hebben.

Deze Keizer laat zich sturen door Spijkerman en Bergkamp.
0 0
afca95
AS sukkeltje..? maar heeft zelf een AS account..Je lijkt wel een kakkerlak je aanmelden om onzinnige dingen te zeggen.
4 -4
Bil
Wat een slap gelul zeg!
3 -1
4xEC1
"De supporters wilde Keizer"
Hoe kóm je erbij? Het was toch wel voor iedereen verassend dat het Keizer werd, net alsof de supporters om de onervaren Keizer hadden gevraagd.
En jij vind dat het nu na Bosz goed gaat? De man die Ajax weer vaak goed liet voetballen binnen 1 jaar en iets moois opbouwde? Een jaar later geen Europees, dramatische start en een ploeg dat geen schim meer is van die onder Bosz? Maar je hebt gelijk hoor; laat de directie maar zijn eigen koers varen, dan blijft er van Ajax zoals Ajax moet zijn niks over, lachertje van Nederland en Europa.
4 0
Boer Gijs
De supporters wilden Bosz houden, Bergkamp wilde hem weg.
11 -2
geDaante
Ze zijn inderdaad een eigen, andere koers gaan varen, met Bergkamp als kapitein. Om dat te worden moest hij eerst Jonk en Cruijff wegwerken, en wachten tot de dominante De Boer zou vertrekken. Pas na diens vertrek kwam Bergkamp met precies dezelfde kritiek op De Boer die Jonk en Cruijff al tijden uitten, maar toen hield Bergkamp zich stil. Jonk, Cruijjf en De Boer weg, en de weg was vrij voor Bergkamp. Vriendje aangesteld als Hoofd Opleiding, vriendjes aangesteld als hoofdcoach die zeer beïnvloedbaar is, vriendjes als assistenten, en Overmars die daar niet tegenop kan, en Van der Sar die te slap is om er tegenin te gaan, of maakt ook deel uit van die kliek.

Je hebt gelijk dat supporters niet nu ineens moeten gaan lopen zeuren, want waar waren ze toen Jonk en vooral Cruijff eruit werden gewerkt? En eerder al Bryan Roy, later Ling? Met wiens rapport niks werd gedaan, en al die leden die unaniem voor Henrichs en co. kozen ten koste van Cruijff. Toen hadden supporters massaal in opstand moeten komen. Helemaal niets hoorde je, een heel kleine minderheid was pislink, de overgrote meute kon het allemaal niks schelen.

Nu achteraf zeiken is inderdaad rijkelijk laat, en gebonden aan korte termijnresultaat; zo lang resultaatjes worden behaald, zijn de supporters tevreden.

Maar buiten dat lijk je mij iemand die óf zelf werkzaam is bij Ajax en deel uitmaakt van die kliek, of iemand die daar connecties mee heeft. In ieder ander geval heb je namelijk wel een enorme plaat voor het hoofd wat dit betreft.
12 -2
MosesD
Oualli is door Jonk gehaald, die bovendien zeer lovend over hem was. Roy had een conflict met Jonk en werd eruit gewerkt. Wel alles in het juiste perspectief en hoe het echt gegaan is graag. Ben het wel eens dat Bergkamp niet de juist man is, maar dat riep ik al vanaf dag 1.
0 0
Pheadrus
Marc en Dennis hebben Bosz aangesteld. Vele spelers gehaald; Dolberg, Sanchez, Ziyech, Traore, Neres enz. enz.

Volg jij Ajax pas een paar weken of zo?
2 -12
Godenzoon24
Hij moest ook weer weg van Dennis. Volg jij Ajax pas een paar weken?? Overmars daarentegen wilde hem houden. Ze dus samen in een adem noemen klopt niet.
6 -1
geDaante
En wie hebben Bosz net zo makkelijk weer laten gaan? Wie kozen er liever voor Spijkerman en co., en doen er doodleuk nog zo'n behoudende, visieloze trainer (Winter) bij? Om dat spel van Bosz totaal niet door te trekken?

Traoré kwam op voorspraak van Bosz, Ziyech is helemaal geen geschikte speler voor Ajax, alleen als je echt met een 10 speelt. Dolberg was een jeugdaankoop en net als Sanchez gewoon aangedragen door scouts. Neres stelt niet veel voor. Grappig dat je al die miskopen en overbodige aankopen voor het gemak even weglaat.

En hoe kom je ineens erbij wat aankoopjes te noemen? Alsof wat leuke aankoopjes verder wanbeleid gewoon maar goedmaakt?

Marc en Dennis, en al die andere huichelaars hebben express Plan en visie Cruijff laten klappen, macht naar zich toegetrokken, vriendjes en middelmaat aangesteld of doorgeschoven, en zo hun plekkie veilig gesteld. De hele organisatie houdt elkaar alweer een hand boven elkaars hoofd, zodat iedereen kan blijven zitten.
9 -2
Freddy Al
Barstensvol met aannames uit eigen hoofd maar vanuit, zoals gewoonlijk, een inktzwarte kijk op zaken.
Je oogst veel steun op AS , gefeliciteerd ermee,als je naar de inhoud kijkt dan zie je dat er nauwelijks of geen feiten worden genoemd maar alleen aannames vanuit een vooringenomen en negatieve blik.
Ik heb het al heel vaak gezegd; Laat je eens behandelen aan dat Jonk-syndroom en probeer nu eens met feiten te komen in plaats van dat moddergooien.
0 0
gras
Ik kan dit soort reacties die tegen de stroom ingaan dan wel weer waarderen :)

Zeker als ik me deels aangesproken mag voelen. Ik was voor Bosz, omdat hij als enige trainer Adriaanse achtige tactische stunts uithaalde bij Heracles en bij Vitesse liet zien agressief en met druk te willen spelen. Ik zie nog die 0-4 schrobbering in de eigen Arena in de beker voor mij. Compact middenveld, met vooral voetballers en zelfs Veijnovic - favoriet van me - volop meedeed aan de pressie.

Was niet op alle punten even blij met hem, maar qua speelwijze einde seizoen was dat gewoon puur Ajax.

Keizer heb ik altijd te licht gevonden qua prestaties bij clubs. Een keer een slechte prestatie bij een kleine club kan, maar als het drie keer op rij geen indruk maakt doe je wat verkeerd. Dan moet een ploeg tenminste spectaculair voetbal spelen.

Maar hij was niettemin een logische keuze omdat Bosz er vandoor ging en er geen andere kandidaten waren. Althans, dat moeten we dan maar geloven (Schmidt etc).

Maar ik zie geen patronen nog. En die mocht je wel verwachten omdat de kern al langer samenspeelt. Met vdBeek speelden we vorig jaar vaak het beste voetbal. Ik zie geen collectieve druk meer.

Zou hem dit seizoen de kans geven, dat is een logische beslissing. Geef hem de tijd en oordeel na een jaar. Maar dit transferbeleid blijft bagger.
10 -1
BRAMHOUTEN
Goed onderbouwde reactie
6 -3
AFCAsphere
Vertel me even hoe jij constant loop te janken op mensen die kritiek hebben op het beleid, maar dit wél een prima reactie vind?
0 0
Leprechaun
Haha, de directie van Ajax kijkt inderdaad altijd eerst even wat de bezoekers van AS vinden, voordat ze een beslissing nemen. Ik denk Van der Sar opgelucht adem kan halen nu jij toestemming hebt gegeven om zijn eigen koers te gaan varen.

Tjonge, wat kun jij slap lullen zeg.
2 0
Ferd
Supporters wilden Bosz? Ben je de acties en het gezeik van de F-Side rond zijn aanstelling vergeten?

Supporters wilden keizer? Nee, supporters wilden Bosz houden die door Bergkamp en Sar gewipt werd omdat hij Spijkerman niet meer bij het eerste wilde hebben.
8 0
Bennyben
Wat lopen hier toch een hoop kneusjes rond op AS, iedereen maar de pers na praten dat Dennis niet met mensen kan omgaan, nu blijkt dat die alleen nog maar vrienden heeft binnen Ajax en heeft hij weer eens lekker iedereen de mond gesnoerd
1 -17
godofajax1900
Ja daar ben jij er een van je kneus
3 0
ram
Want als je vrienden hebt ben je per definitie goed bezig voor Ajax? Leg dat eens uit..?

Het is overduidelijk dat Bergkamp betrokken is bij iedere rel en al aardig wat mensen een mes om de rug heeft. De mensen waarbij ie dat niet gedaan heeft, zijn z'n 'vrienden', zo werkt dat.

Dennis snoert nooit iemand de mond. Niet openbaar in ieder geval. Ik vond het een geweldige speler maar ben hem nu liever kwijt dan rijk.
2 0
Bil
Ben jij niet toevallig Dennis Bergkamp??
1 0
geDaante
Vrienden die hij zelf heeft neergezet op belangrijke posities, dat is heel wat anders. En dat is heel slim, zo kan hij invloed uitoefenen en het naar zijn wens laten gaan, en daarbij is er geen gemor, en kunnen ze met z'n allen lekker aankloten, handje boven het hoofd houden.

Lekker makkelijk om allerlei vriendjes aan te stellen en middelmaat te laten zitten, en hun vrijwel volledige vrijheid geven in wat ze doen, ten koste van een eenduidige clubvisie (egootjes kunnen zich niet ondergeschikt maken = gemor), en dus ten koste van de opleiding en de club.

Keizer is verder niet de oorzaak van het niet meer drukzetten en het laffere voetbal, dat is die Spijkerman en Winter die de steun blijven krijgen van onder meer Bergkamp. Keizer was een prima keuze, toevalligerwijs, Reiziger ook wel. Alleen dan het laten aanblijven van Winter en Spijkerman, en hen veel invloed geven, en zo Keizers visie ook weer onderuit halen, en de lijn Bosz zo totaal niet doortrekken, is weer een blijk van totale onkunde en visieloosheid. Iedereen was blij met 5-secondenregel onder Bosz, is des Ajax, maar nee, men moet weer laf doen en eerder teruglopen dan naar voren drukken.
9 0
Jan Doedel
Gefeliciteerd! Jij bent de grootste kneus van allemaal.!
Als ik je reactie zo lees heb jij moeite met iets begrijpen als je iets leest.
6 -1
Bennyben
Aldus jan doedel
2 -13
Jan Doedel
Sterke reactie weer hihi
2 0
Godenzoon24
Hmmm na al jouw reacties gelezen te hebben de laatste tijd. Kunnen we wel concluderen ,gezien jouw manier van discussieren en reageren ,dat je een beetje dom bent.
4 0
Bjorn
Wegwezen Dennis. Ooit zij-aan-zij met Jonk en Cruijff op het parkeerdek van de Arena om te revolutie te bewerkstelligen, vandaag de dag een leugenaar die er enkel zit voor zijn eigen belang.
21 -6
Piejotter
Wat is er mis met vrienden hebben? Ik heb ook vrienden. :-)
2 -6
aanval86
waarschijnlijk bedoeld hij geen fb vrienden maar echte vrienden ;)
1 0
Marcoryn
Weg met die onruststoker.
9 -3
Bennyben
Weg met jullie onruststokers van AS
3 -12
EVH
Stap eens in een vliegtuig, naar een heeeeel ver land jij
0 0
Leprechaun
Maak je niet zo druk Dennis. Pak een lekker biertje met Carlo en Hennie.
6 0
godenzonenssuper
Ook binnen de harde kern.
Sandertje Huisman ging op Facebook door het lint omdat mensen positief over Jonk spraken en Bergkamp niet meer vertrouwden.
12 0
AFCAsphere
Heb je een linkje? Ben wel benieuwd naar wat hij te zeggen heeft.
0 0
JPM
Waarom besteden we een post aan een zwakbegaafde wannabe hooligan?
2 -1
godenzonenssuper
Als ik zijn functie in het dagelijks leven bekijk lijkt hij me niet echt zwakbegaafd.
Feit is wel dat die meneer een dubieuze rol heeft gespeeld.
0 0
geDaante
Ja wat een knakker is dat, totaal ingepalmd door het bestuur en RvC, middels beloftes en weet ik veel wat. Op z'n Facebook staat ie te pochen met Cruijff aan zijn zij op een foto, maar laat hem net als al die andere dwazen gewoon keihard vallen. Tekenend.
8 0
BRAMHOUTEN
Jij begrijp nog steeds niet dat mensen geen moeite hadden met jonk maar met Jongkind.als jonk gewoon naar zichzelf had blijven luisteren zat hij nog steeds en misschien nog wel als trainer van het 1e. Maar Jongkind kreeg de overhand. Jonk en bergkamp spreken elkaar nog steeds, zal je misschien niet leuk vinden om te horen, maar het is wel zo
3 -4
EVH
hahahahaha
0 0
godenzonenssuper
Tuurlijk Bram..
3 0
Godenzoon24
Hier weet jij dat dan?
0 0
geDaante
Geloof je het zelf? Ieder persoon met visie, persoonlijkheid en een duidelijke eigen mening is er stelselmatig uitgewerkt. En ook allemaal 'Cruijffianen'. Bryan Roy, Jonk, Ling, Bosz, Cruijff zelf. En wie komen ervoor terug, kneedbare, nietszeggende mensen zonder naam die zo graag hun kans pakken dat ze alles doen wat je zegt.

Jonk en Bergkamp spreken elkaar helemaal niet. Bergkamp heeft Jonk er doelbewust uitgewerkt omdat hij zijn eigen visie, en dus niet visie Cruijff, wilde doordrukken. Hij maakte zich druk over teveel invloed van de performance afdeling zogenaamd, maar wat kan hem dat schelen? Hij was toen en ook nu nauwelijks tot niet op De Toekomst. Hij heeft gewoon die jeugdtrainertjes hun zin gegeven, die moeite hadden met het rouleren, met de opgelegde speelwijze (speelwijze Cruijff) en de bemoeienis van de performance afdeling, puur vanuit het ego en eigenbelang. Bergkamp wilde geen gedoe, maar vooral een fijn sfeertjes, het oude Ajax-cultuurtje, naar zijn eigen zeggen.

Hij maakt het zich daar gewoon naar zijn zin, het goed en gezellig hebben met collega's, allemaal een beetje aankloten, en in de tussentijd tonnen opstrijken. Lekker.
7 -1
BRAMHOUTEN
Als jij denkt dat bergkamp en die andere het voor het geld doen ben je nog stommer dan ik dacht
2 -4
Robinjo1988
Erg he. Allemaal eigen belang. Het is voorlopig gedaan met Ajax.
6 0
Freddy Al
Misschien baalt Spaan er een beetje van dat hij geen vrienden heeft, het stuk is in elk geval weer stemmingmakerij zonder inhoud.
Als Bergkamp in de organisatie verschillende vrienden heeft dan kun je niet de conclusie trekken dat hij daardoor aan de touwtjes trekt maar wel dat hij kennelijk met veel mensen goed door een bocht kan.
De suggestie dat hij een ijzige relatie heeft met Overmars is ook maar een aanname en mocht dat niet zo zijn dan blijken ze professioneel wel samen te kunnen werken.

Het TH heeft ales fout gedaan en waarschijnlijk opzettelijk,dat blijkt ook weer uit het bericht dat onze vd Sar 10 miljoen meer binnen brengt dan F'noord en PSV lukt ,. Schande!!! Gelukkig blijkt nu dat de terugtreding van vd Sar alleen een cosmetische ingreep is en o valt er nog een heleboel af te zeuren en zagen.

Enige vorm van relativering is de pers volkomen vreemd; ellende en oproer bij Ajax verkoopt! Al moeten we het zelf verzinnen!!!.
5 -15
Godenzoon24
Zoveel meer geld maakt zoveel betere aankopen en vooral punten. Oh nee wacht. Het ging zo goed dat wel van koers moesten wijzigen. En zie het resultaat. Overal klaar ,behalve de beker jippie. Klasse man. Moeten echt op onze knieën voor de fantastische Dennis Bergkamp. Want die levert toch goed werk af.
4 0
Freddy Al
Ik doe daar geen uitspraak over, ik weet daar niet veel van en in dat opzicht verschil ik niet van de gemiddelde AS-er.
Dat neemt niet weg dat ik dit soort kletskoek journalistiek absoluut niet geloofwaardig vind.
0 0
BRAMHOUTEN
Helemaal mee eens! Het ergste vind ik nog dat een groot deel van de supporters al die stemmingmakerij voor waarheid aanneemt
2 -8
EVH
Ik vind het erg dat een groot deel van de supporters al die stemmingmakerij NIET voor waarheid aanneemt.

Iemand zoals jij.

Doe Frank de groeten!
0 -1
Freddy Al
Dus eigenlijk is stemmingmakerij voor jou al gelijk aan de waarheid?
Tsja dan mag je wat mij betreft gewoon je gelijk hebben.
1 0
AFCAsphere
Jij bent de meest naïeve klootviool op deze website. Werkelijk ongelofelijk dat jij je ogen sluit of de andere kant opkijkt wanneer er zoveel misgaat bij onze club. Stik lekker in je eigenwijsheid.
1 -1
Dusbaba
Mogelijk, maar wat doet Dennis dan wel goed volgens jou?
1 0
BRAMHOUTEN
Ik kan daar net niet zelf over oordelen maar ik ken wel een aantal spelers die met hem hebben gewerkt en die zijn heel enthousiast over hem. Maar hier lopen gasten die van alles beweren en vanachter hun computer weten wat er speelt en alle ins en outs denken te weten. Die gaan mee met de hype om bergkamp en co af te branden. Maar die zelfde gasten branden straks als er ooit een nieuw bestuur komt net hard die nieuwe gasten af, omdat ze gewoon altijd wat te zeiken moeten hebben
3 -2
Freddy Al
Exactomundo!!!!
0 0
Godenzoon24
Nee idd kop in het zand en kortzichtigheid bij supporters, daar zijn we bij gebaat pfff. Ze geloven dit omdat uit alle hoeken zulke geluiden komen. Plus dat Dennis al meer slachtoffers gemaakt heeft.
2 -1
Freddy Al
Kortzichtigheid ,betekent toch zoiets als niet verder kijken dan je neus lang is?
Dat gaat eerder op voor mensen die zich niet kritisch opstellen en alle berichtgeving van pers en hier op AS voor zoete koek slikken..
Niemand hier op AS kan aantonen dat Bergkamp iemand heeft weggewerkt of zijn vriendjes ergens plaatst maar dan moet ik dat gewoon maar aannemen omdat de meerderheid meezingt in dat koor?
0 0
Pheadrus
Tjonge jonge jonge Spaan. Lekker tendentieus allemaal. Alsof Spaan weet hoe de persoonlijke verhouding liggen tussen deze oud teamgenoten van Ajax, Arsenal en Oranje.

Ouaali ken ik niet maar schijnt het goed te doen. Bergkamp en Overmars hebben in de grootste stadions gespeeld en alles gewonnen wat er te winnen valt. En meneer Spaan denkt het allemaal beter te weten. Laat me niet lachen.

We hebben geen CL en geen EL dit jaar. We staan niet boven aan. Deal with it!
2 -18
Godenzoon24
Hebben in de grootste stadions gespeeld? Je begrijpt dat dat een volslagen non argument is in deze discussie? Is dat bij gebrek aan betere argumenten of???
4 0
geDaante
Ouaali doet het helemaal niet goed, als je lange ballen voetbal toestaat in je opleiding, waar enkel en allleen het Cruijffspelletje gespeeld dient te worden, dus een eenduidige visie volledig gericht op het spel van het eerste, en iedere trainer zijn eigen dingetje laat doen, om maar geen gemor te krijgen, dan bak je er helemaal niks van.

Hoe vaak moet nog blijken dat een oud-topspeler te zijn geweest helemaal niks zegt over het hebben van visie, van kunde als coach, opleider, etc.

Van Gaal werd altijd beschouwd als een van de beste trainers in de wereld, maar heeft bij Ajax en de KNVB de opleiding totaal verpest. De Boer die tactisch en als coach zéér matig is, Bergkamp die naar eigen zeggen van tactiek niet zoveel snapt, maar wel vanalles bepaalt. Sowieso de staat van het nederlandse voetbal, waarin veel oud-spelers actief zijn, verraadt al dat vrijwel al die mensen er eigenlijk maar heel weinig van snappen. Ze praten elkaar allemaal na, en verkondigen zo vaak alleen maar onzin en achterhaalde ideeën en opvattingen.
3 0
Jan Doedel
Deal with it? Dus jij denkt dat dit allemaal niet het resultaat van het zgn beleid is?
3 0
Pheadrus
We hebben 2 jaar op rij meer dan 80 punten in de competitie. We hebben EL finale gehaald. Dat was met het beleid van Marc en Dennis. Hoe kort is jouw geheugen? Beleid is iets van jaren. Niet van de laatste paar wedstrijden. Daar moet jij en Spaan mee dealen.
0 -8
AFCAsphere
EL finale bereikt onder leiding van Bosz, niet vanwege Bergkamp. Wij gaan helemaal nergens mee dealen. Als er niet snel iets verandert, dan zorgen de supporters daar wel voor.
0 0
Jan Doedel
Zoals Godenzoon24 zegt, denk ik dat dat ondanks het TH was ipv dankzij. Maar als jij je kop in t zand wilt steken moet je dat lekker doen.
3 0
Godenzoon24
Dat was met het voetbal van Bosz wat Dennisje niet goed genoeg vind. Deal jij maar met het kut voetbal van want dat is fantastisch toch. Wat zijn mensen toch kortzichtig.
1 0
Pheadrus
Fijn dat je Dennis eindelijk een bedankt dat hij Bosz heeft aangesteld. Dat hadden hij en Marc inderdaad heel goed gezien. Fijn dat je dat eindelijk onderkent.
0 -6
Godenzoon24
Je hoort mij niks over Overmars zeggen toch. Die heeft aangetoond goede dingen te doen. Ook leermomenten ,maar dat is menselijk. Dennis daarentegen heeft nog niks positiefs aangetoond behalve ruzie maken. Vooral met de mensen die het wel goed doen.

Maar zeg jij dan eens waarom Bosz niet goed lag met Dennis. Want het ging zo goed toch en ook nog eens Door die geweldige Dennis aangesteld.
1 0
gras
Nou, nou. Hij noemt de trainer en twee assistenten als vriendjes. Die hebben echt niets te zeggen en zijn volkomen afhankelijk van de resultaten van het eerste. Ouali: niets te zeggen. Aangesteld om juist als niet mondige opleider het gat te vullen na de mondige, eigenwijze Jonk. Van Dord. C'mon Spaan.

Wel apart als het zou kloppen dat Dennis ook met Overmars geen klik heeft. Dat wordt - in tegenstelling tot wat Spaan suggereert - geen groot verjaardagspartijtje.

Met Frank was het een verstandshuwelijk, met Jonk was er bonje, met Overmars is het ijzig.

Zal allemaal wel, belangrijker is dat er geen goede beslissingen worden genomen en het technisch beleid met plakband aan elkaar hangt. Doorselecteren moet je dan.

Kies mensen met een visie, een geloofwaardige achtergrond en een track record. AJax achtergrond is niet per se nodig, topvoetbalachtergrond niet per se nodig (als speler), visie en track record wel.
4 -4
geDaante
Niet mondig en eigenwijs = jeugdtrainertjes pleasen en tevreden houden, hun ego de ruimte geven ten koste van een eenduidige visie gericht op het eerste. Heel slim, zo krijg je nooit gezeik, en is je plekkie veilig.

Jonk en Cruijff wilden meer, innoveren, veranderingen doorvoeren, door de hele opleiding heen dezelfde visie en speelwijze, etc. Veel van de jeugdtrainers konden dat niet opbrengen omdat verandering voor velen nou eenmaal onveilig voelt, en men wilde hun eigen stempeltje kunnen drukken en pochen met hun eigen elftalletje, vanuit hun ego.

Jonk heeft aangegeven het misschien allemaal te snel gewild te hebben, waardoor teveel weerstand. En hij had in zijn laatste jaar ook een bedrijf ingeschakeld om hem te helpen met zijn communiceren. Tekenen dat Jonk ook zelfkritisch is, en bereid was zich aan te passen en te verbeteren. Dat zie je niet vaak bij mensen, die kwaliteit.

Maar wees vooral tevreden met deze conservatieve laagmikkers die vooral een fijn sfeertje willen op De Toekomst.
7 0
Aeter
Op de toekomst? Daar komen de meesten niet, zeker Bergkamp niet. Die gelooft gewoon zijn vriendjes als die zeggen dat het top gaat. Zelf kijken? Nee joh, ik hoef toch niet de kwaliteit te bewaken? Oh wacht, dat is in essentie mijn hele functie, maar goed, als Said het het zegt dan zal het wel goed zijn.
2 0
masterrr
Heksenjacht van Henkie Spaan. Het zit 'm mis in de structuur. Hele idee van een cultuurbewaker slaat nergens op, de grootste onzin-titel die je je kunt bedenken.

Verder is Bergkamp is een wat eigenwijze einzelganger, terwijl als je toch een cultuurbewaker bednekt, volgens mij vooral een verbindende man moet zijn
8 -1
MSwertz92
Enge vent, die bergkamp. Moet je die lach zien, de eindbaas uit je games. Snel verslaan die gast.
12 -6
3*stars*3
"eindbaas uit je games. Snel verslaan die gast".

Hehehehhehe.
Ik was fan van de voetballers vd Sar en Bergkamp maar ze laten zo weinig heel van hun legacy.
Het lijken gewoon net op old skool gangsters die geilen op macht.
8 -1
Web
Gangsters, daar hebben ze helemaal niets van weg, je mag alles vinden zeker niet dit
3 -6
3*stars*3
Klopt het zijn geen gangsters maar het lijkt er wel op, met al die duistere praktijken backstage.

Grootste gangsters zijn juist die mannetjes "daarboven" die altijd achter de schermen aan touwtjes trekken.
Onderwereld, politiek, zakenwereld, sport etc.

Daar lijken ze imo gewoon op en dat is mijn mening.
3 0
JJAFCA
Ik denk dat ik het automatisch afspelen van die tering reclame geluiden enger vind, AS lezen jullie mee?
2 0
Web
Vond je die lach ook eng toen hij al die mooie goals maakte voor Ajax en Arsenal?
Lekker mee doen met Spaantje
3 -10
Ajax#1900
Hahaha. Lekker goedkoop scoren.
1 0
Web
Huppel jij maar lekker mee met de meute, allemaal sprekende poppen, niemand weet hoe het werkelijk is.
1 0
EVH
Jawel hoor.
Er zijn er zat die weten hoe het werkelijk zit.

Stop je kop maar weer terug in het zand.
0 0
BRAMHOUTEN
Hè stoere man, je leeft weer helemaal op hè als je los kan gaan op het bestuur en andere gasten die Ajax groot hebben gemaakt. Jij heb alle wijsheid in pacht en jouw waarheid is het echte verhaal. Waarschijnlijk heb jij een enorme minderwaardigheidscomplex en vind je alle aandacht hier heerlijk. Ik ben blij voor je dat je hier nog wel wat aandacht krijgt waarschijnlijk in de echte wereld ben niet of nauwelijks interessant voor andere
1 0
Godenzoon24
Hij heeft gewoon gelijk struisvogel. Goals in het verleden hebben niets te maken met de huidige situatie. Sentiment hoort geen rol te spelen bij het besturen van een club. Kwaliteit wel.
4 -2
Freddy Al
Als dat dan zo is waarom hoor ik dan van pers en een deel van de supporters niets anders dan klachten en zeurpartijen over alles wat maar met besturen te maken heeft terwijl de harde cijfers een ander verhaal vertellen.
Heeft dat te maken met het eeuwige sentiment dat we toch wel ergens tegen aan moeten schoppen en niet willen zien dat ook Ajax niet een stukje van de ideale wereld vertegenwoordigd.
Dat zal toch niet komen omdat we liever onze kop in het zand willen steken?
2 -4
Godenzoon24
Welke harde cijfers tonen wat aan?
0 0
Web
Jij word steeds origineler, nu struisvogel.
Sprekende pop
0 -5