BvdPloeg, 03-10-2017 om 12:35, 8300 views, Ajax Life | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Kevin van Nunen heeft in een blog via Ajax Life uitgehaald naar de beslissing van ASV De Dijk om de bekerwedstrijd tegen Ajax in Volendam te spelen. 'Het social mediageweten van de supportersvereniging' vindt het onbegrijpelijk dat de Amsterdamse derby niet in Amsterdam wordt gespeeld.

Van Nunen benadrukt dat hij Volendam een prima plek vindt om te spelen, maar dan alleen als FC Volendam de tegenstander is. 'Gelukkig zijn er in Amsterdam voldoende alternatieven. JOS/Watergraafsmeer heeft allang laten zien hoe het hoort. Het Olympisch Stadion blijkt ook gewoon beschikbaar en anders kan ik zo veel meer sportparken opnoemen. Goed Genoeg van AFC bijvoorbeeld, desnoods De Toekomst. Maar Volendam? Ik snap er helemaal niets van, het klopt ook van geen kant', zo klinkt het.

ASV De Dijk stelt dat het met Volendam voor de veilige en makkelijke optie kiest. Van Nunen. 'Ik trek dit slecht. Heel erg slecht. Als je deze wedstrijd echt op historische grond wilt spelen, kun je dat regelen. Zo simpel is het. De Dijk gaat er prat op een echte Amsterdamse club te zijn, in tegenstelling tot Ajax waar het zou wemelen van toeristen buiten de ring. Grote woorden zijn leuk, wij Ajacieden gebruiken ze regelmatig, maar sluit met je spelersbus dan niet zelf aan in de rij van bussen vol Japanners die on and off hoppen tussen kaasfabriek en vissersdorp. Mochten De Dijk en JOS/Watergraafsmeer elkaar ooit nog eens treffen in een derby op een ouderwets sportpark, dan weet ik wie mijn support verdient.'

Ajax Showtime maakt gebruikt van cookies. Accepteer