Het nieuwe thuisshirt is bekend! Check hem op de officiële Ajax-site.

Sintenie: 'Ziyech moet op zoek naar balans'

BvdPloeg, 12-09-2017 om 14:50, 8251 views, Het Parool | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Dick Sintenie is fan van Hakim Ziyech, zo blijkt uit een column in Het Parool. De journalist geniet van de acties van de middenvelder, die in Sintenies ogen soms lak heeft aan de stand. 

'Het is niet zo moeilijk om van de voetballer Hakim Ziyech te houden. Hij beschikt over een verbluffende techniek, een meesterlijke pass en de middenvelder is áltijd op zoek naar de opening die tot een scoringskans kan leiden. Er zijn maar weinig spelers in de eredivisie die kunnen wat Ziyech kan, misschien wel geen', begint de schrijver vol lof. 'Wordt hij in het nauw gedreven, dan wurmt hij het balletje bijna achteloos tussen de benen van een iets te gretige tegenstander door. Of hij slalomt met dat ranke lijf lichtvoetig om de horde heen.'

Sintenie looft de linker van Ziyech, waarmee hij medespelers vrij speelt, maar hij hoopt ook op ontwikkeling. 'Van zo'n voetballer moet je wel houden, ook al gaat hij soms lelijk in de fout. Bij Ziyech is het alles of niets. Hij brengt het publiek en zijn medespelers net zo makkelijk in vervoering als dat hij hen tot wanhoop drijft. Even geniaal als roekeloos is hij, maar vooral rusteloos. Hij wacht niet geduldig op het moment om toe te slaan, hij wil dat moment forceren. Zonder stofzuiger Davy Klaassen aan zijn zijde en zonder het krachtmens Davinson Sánchez in zijn rug zal Ziyech dit seizoen op zoek moeten naar een betere balans tussen risico en rendement.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
aniel.rambharos
En: Sintenie heeft wat dat betreft gelijk: Ziyech moet inderdaad stabieler worden in z'n balans en rendement. Soms inderdaad geniaal, maar ook vaak onstuimig. Leidt ook veel balverlies (onstuimig in die acties). Eenmaal stabiel, dan kunnen we nog meer van hem gaan genieten.
0 0
aniel.rambharos
Naar mijn inziens is dit denk ik nu de beste opstelling waar je iedere tegenstander aan kan:
Onana
Veltman, de Ligt, Viergever, Sinkgraven/Dijks
F.de Jong, Ziyech, v.d. Beek
Youness, Huntelaar, Kluivert
Het is jammer, maar Dolberg moet even pas op de plaats nemen. Invalbeurten zal hem goed doen. Je hebt nu iemand met ervaring nodig en goals. En dat is the Hunt!
Ziyech gewoon op 10. Geen rotzooi uithalen met 4-2-4, maar gewoon 4-3-3. 4-2-4kun je spelen als je de kwaliteit daar voor hebt, en dat heeft Ajax niet. Snel kunnen omschakelen is ook kwaliteit en die spelers heeft Ajax niet. Hier zit meer voetbal in. Frenkie de Jong laten staan. Denkt altijd vooruit.
0 0
chrisjuhhh
ik zie liever Neres dan Kluivert
Onana
Orejuela Veltman de Ligt Viergever / Sinkgraven
F de Jong vd Beek Ziyech
Neres Huntelaar Younes

Kluivert functioneer beter als invaller
0 0
Lagasj
Koop een stofzuiger en een krachtmens, zou ik zeggen. Ziyech kan bij mij ook geen kwaad doen. Beetje als Tjeu.
0 -1
Robinjo1988
Als we Ziyech niet hadden zou het voetbal saaier zijn dan onder Frank de Boer.
4 0
Finalvoetbal
Perfect verwoord door Sintenie. Balans is het sleutelwoord voor Ziyech. Als hij dat heeft dan gaat hij volgend seizoen zeker naar een topclub.
Ik hoop ook dat Ziyech dit seizoen niet vanuit alle standen op goal gaat schieten, maar alleen wanneer je echt een goede scoringskans hebt. Dat was ook het verschil tussen Ziyech en Eriksen. Die schoot vaak binnen de 16 op goal en Ziyech voornamelijk buiten de 16. De kans dat je scoort is dan gewoon een stuk kleiner.
6 0
trainerdv
Lijkt qua spel nog het meest op vd Vaart. Ik vind dit stuk overigens niet helemaal correct. Ziyech is er voor de technisch lastige oplosing. Daar hoeft geen balans in. Dat moet je gewoon heel vaak proberen en dan luit het soms. Wat hem wel te verijten valt, is dat hijte weinig in scoringspositie komt en dus te weinig gosals maakt. Bij Twente poeierde hij de één na de ander erin en bij ons nooit.
0 -2
L1tman3n
4 wedstrijden, 3 goals, 1 assist. Niet genoeg?
Uit 16 doelpogingen, dus ik vind zelf dat zijn rendement per doelpoging omhoog moet, maar de stats zijn verder vooralsnog goed dit seizoen. Als hij deze lijn doortrekt kan hij zomaar MVP worden. Verder veel te veel onnodig balverlies, waar hij ook nog aan moet werken. Al met al een hele goede speler, die nog veel beter kan denk ik.
1 0
ajaxinho
Kan ik niet beter omschrijven.
Soms geniaal (zoals de panna) en soms te geforceerd (lange afzwaaiende ballen).

Hij is uniek.
Jammer dat Oranje dat talent niet kan/durft te (h)erkennen.
6 -1