Het nieuwe thuisshirt is bekend! Check hem op de officiële Ajax-site.

Column: Wat te doen op donderdagavonden?

giobelloni, 14-09-2017 om 12:00, 12406 views, Ajax Showtime | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Het is donderdag en dat betekent dat de Europa League-wedstrijden vandaag op de planning staan. Vorig jaar op de donderdagen maakte Ajax zich op voor de wedstrijden tegen Standard Luik, Panathinaikos en Celta de Vigo, maar na de uitschakeling door Rosenborg BK is er voor de supporters een groot gapend gat ontstaan. Nu rest de vraag: wat te doen op de donderdagavond? 

We hebben het in deze fase van het jaar weer zwaar te verduren. Nadat Ajax vorig jaar wéér geen kampioen werd, moesten we ons wederom focussen om via de voorrondes de Champions League te halen. Na het succesvolle vorige Europese seizoen was er veel hoop, maar na twee remises tegen OGC Nice was het alweer gedaan in de Champions League. Dan maar de Europa League in, klonk het. We weten helaas allemaal hoe dat is afgelopen. En daar zitten we dan, zonder Europese avondjes op dinsdag, woensdag of donderdag. Natuurlijk is er nog genoeg voetbal op tv, maar zonder Ajax is er toch maar vrij weinig aan.

Want zeg nou eerlijk, die Europese avonden, daar leven wij als Ajacieden toch voor? Zowel uit als thuis. Die spanning die al is te voelen vanaf het moment dat je opstaat. Op je werk waar je acht uur lang alleen maar kan denken aan hoe de wedstrijd gaat verlopen, en dan die laatste uurtjes voor de wedstrijd. Die waren voor mij altijd het zwaarst. Dan was het zover, dan ging ik richting de Johan Cruijff ArenA, met kippenvel over mijn lichaam. Het gezang vanaf de F-side (en later het hele stadion), het vertoonde spel en elke keer een uitverkocht huis zorgden voor een fantastische sfeer. De overwinningen op Standard, Panathinaikos, Celta, Legia, Kopenhagen, Schalke en Lyon begonnen langzaam al te wennen. Tot de uitschakeling in Trondheim door Rosenborg BK. Toen werden we met z'n allen uit de illusie, die van het terugkeren naar de subtop van Europa, gehaald. 

Er rest nu weinig anders dan als liefhebber van het Nederlandse voetbal naar de overgebleven Nederlandse clubs Feyenoord en Vitesse te kijken. Zelfs Vitesse speelt Europees voetbal, Vitesse. De laatste keer dat ik op hun site keek was de eerste groepswedstrijd nog niet eens uitverkocht, twee dagen van tevoren. Wat had ik graag de mogelijkheid gehad om een kaartje voor een Europese groepswedstrijd van mijn favoriete club te kopen. En dan heb je als Vitesse-supporter, waar Europees voetbal al ongebruikelijk is, wel de kans om een kaartje te kopen en dan zijn er toch velen die twijfelen. Ik kan daar niet bij, daar waar ik nu juist mijn best moet doen om de donderdagavond in te vullen. 

Maar gelukkig zijn er nog een paar dingen die wat troost bieden. Zo kan ik als fan van Expeditie Robinson het programma eindelijk eens 'live' kijken. Wellicht dat Richard Witschge en Anouk Hoogendijk samen nog een kokosnoot hooghouden, al schat ik die kans niet heel hoog in. Het schijnt namelijk dat kokosnoten vrij hard zijn. Of voor de feestbeesten die graag uitgaan, is op donderdagavond uitgaan eindelijk weer een optie. Dat is in theorie hetzelfde als een Europees avondje, minus de voetbalwedstrijd, want gedronken wordt er toch wel. Met een beetje geluk gooit de dj er nog een 'Bloed, zweet en tranen' doorheen.

En dan is er natuurlijk ook nog een financieel voordeel. Europese tripjes zitten er helaas niet in, dus zal menig portemonnee weer een keer vol zitten na de Europese wedstrijden. Al zien we dit niet echt als een voordeel. De uittripjes waren namelijk juist wat een Europees seizoen zo geslaagd maakten. Op een plein of in een pub in Manchester, Madrid of Glasgow een biertje drinken. Het liefst wel ergens waar het bier betaalbaar is, Scandinavië dus niet. Samen met honderden anderen, die net zoals jij daar zijn om hun favoriete club te zien voetballen. Juichen in een uithoek van het stadion, honderden kilometers van huis. Dat is mede wat voetbal zo mooi maakt, maar dit seizoen helaas niet.


Enkele maanden geleden, maar op dit moment zó ver weg:


Giovanni Belloni
 (Twitter: @giobelloni | e-mail: g.belloni18@gmail.com)

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Afgelopen donderdagavond gekeken naar Geer en Goor. Lachen geblazen. Ach, ik begrijp ook wel dat hert surrogaat is in plaats van Ajax in de EL, maar zoals de kop van dit artikel zegt: Wat te doen op de donderdagavonden. Nou, dit programma dus.
0 0
Jambalaja
Echt een gemis Ajax géén Europees voetbal. Inderdaad wat moeten we op de donderdagavond.
Gisteravond toch naar Feyenoord gekeken maar daarin zie je hoe corrupt de CL is. De wet van de
grote getallen.

Ajax hoort in de Europa League thuis dan maar niet voor het grote geld maar wel strijd en passie.
Het is schieten met hagel op een mug als je naar de begrotingen kijkt van PSG, Manchester City en United, Real etc etc. versus die van zelfs Bayern München en de rest. Begrotingen tegen de miljard euro tegen die van Feyenoord in dit geval. Fair play my ass.

Hoop op ten Hag in het nieuwe seizoen, zie hem ons Ajax weer herkenbaar en aantrekkelijk voetbal
te laten spelen. Dennis en Edje eruit !
1 0
Cleo9
De prijs die we betalen voor deze compleet incompetente staf en leiding. Terugkijkend is het niet te bevatten hoe werkelijk alles fout gedaan en gegaan is.

Maargoed, nu moeten we het doen met Vitesse en Robinson. Overleven we ook wel weer.
1 0
3*stars*3
Het is iig feest voor plus/min 90% van de vrouwen/vriendinnen van Ajax fans.
Netflixen, expeditie Robinson etc.
Later maar op gemist ff naar de Mol en Frank kijken in de jungle...
1 -1
Morrissey
Het doet pijn.
3 0
AFCA-CBS
Ik zit mezelf sinds de uitschakeling wijs te maken dat een seizoen zó voorbij is. Toch ben ik bang dat dit, qua Ajax, een lang jaar gaat worden. Steeds weer 6 dagen wachten op een volgende wedstrijd...
1 0
SnakeDoc
Expeditie Robinson en Foute Vrienden kijken en lachen om die kakkerlakken.
1 0
Redrum
Dat wordt apathisch 1 uur en drie kwartier lang naar een zwart tv-scherm staren vanaf 21:05.
1 -1
blava
Mijn Engelse collega's nemen mij vanavond mee naar de kroeg om de overwinning op Feyenoord te vieren. Ik kon geen nee zeggen.......
1 0
Youri08
In de kroeg of kantine dronken naar de replay van die oefenduels in CL van Feyenoord kijken
0 0
Danny.S
Expeditie Robinson kijken, Richard Witschge en Anouk Hogendijk doen mee ; )
0 0
ajaxinho
Straftraining op donderdagavond!
Of verplicht samen kijken naar een Europa League wedstrijd!
1 0
AFCA-CBS
Straftraining voor de de Ajax-selectie neem ik aan? Dan graag live uitzenden! We moeten wat als supporters.
0 0
Ruff Rhythim
Wat meer tijd nu om 't vrouwtje te dekken, kom de tijd wel door....
4 -2
Redrum
Ja die zal wel blij zijn dat Ajax even een jaartje geen Europees speelt.
0 0
trainerdv
Zelf voetballen?
Maar snap wat je bedoelt. De JC ArenA is een 100% avond-voetbal-stadion. Dan komt het echt tot leven, veel meer dan overdag. Lyon thuis had ik nog nooit meegemaakt en was echt uniek.
1 0
EuforischeRealist
Ach ik was het vanochtend voor het eerst sinds tijden weer eens eens met mijn Rotterdamse collega; Het is inderdaad veel leuker als Feyenoord wel Europees speelt!
2 0
foroloca
010 bashen en happen dat ze daar doen, hahaha!
2 0
Mr.P.
hard trainen voor kampioenschap?
1 0
S_020
Hetzelfde als wat we op dinsdag en woensdagavond doen: naar clubs kijken die wél Europees spelen.
1 0
Van Reenen
Verloren tijd. 010 Stond al na 2 minuten met 0-1 achter en na 10 minuten met 0-2. Dus daar naar kijken, is voor mij verloren tijd. Ik kijk naar Ajax en voor de rest...... prettige wedstrijd. Er zijn belangrijkere dingen in de wereld dan mijn tijd te verdoen met naar clubs te kijken waarvan de supporters ons haten!
2 0
S_020
Je gaat er iets te snel van uit dat ik naar die kakkies keek, gap. Ik heb van City genoten, ja. En er waren ook de nodige andere mooie potjes te zien. Wat ons betreft: volgend jaar weer.
0 0
Jayq
Expeditie Robinson natuurlijk niet helemaal live kijken.
De 3 (of 4?) reclameblokken van 8 minuten moet je natuurlijk wel door kunnen spoelen.

Van het geld dat je bespaart van uitwedstrijden: Een Engelse FA/League Cup wedstrijd bezoeken.
0 0
ambtenaar
Zou leuk zijn om die vraag aan de spelers of trainer te stellen.
2 0
AIR-S
Voor mij Expeditie Robinson.

EL kijken ga ik pas doen vanaf de kwart finales ofzo. Als de teams een beetje interessant worden.

Van al het geld dat ik overhoud ga ik op vakantie. 18 dagen Brazilie staan in de planning.

Eigenlijk besefte ik van de week pas hoe saai die weken worden nu Ajax geen EL speelt... Het wende vrij snel al die uitjes....
0 0
kleinedraaicirkel
DumpertReeten terugkijken.
4 -2