Het nieuwe thuisshirt is bekend! Check hem op de officiële Ajax-site.

Perez: 'Een goede tegenstander tikt je weg'

FinnDekker, 11-09-2017 om 23:29, 7264 views, FOX Sports | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Bij Natafelen van FOX Sports was men het er maandagavond over eens dat het systeem van Ajax van afgelopen weekend tegen PEC Zwolle niet goed heeft uitgepakt. Onder anderen Kenneth Perez en Freek Jansen waren niet te spreken over de keuze voor een 4-2-4 formatie, waarmee uiteindelijk wel werd gewonnen.

'De visie van Keizer is duidelijk. Hij wil met verschillende systemen spelen', klinkt het eerst nog positief uit de mond van Jansen. 'Maar hij had niet verwacht dat Dolberg uit vorm zou zijn en dat Huntelaar nu de man is die Ajax op sleeptouw neemt. Keizer weet niet wanneer welk systeem het beste is.'

Perez kon het niet aanzien zaterdagavond. 'Ik hou er niet van als spelers op posities worden gezet waar zij nooit spelen. Dolberg op 'tien', Ziyech op rechtshalf. Ik hou ervan om spelers in hun sterkte in te zetten, in plaats van hun zwakte.' Gelukkig voor Ajax was de tegenstand dramatisch, anders hadden de Amsterdammers punten verloren, denkt de Deen. 'Een goede tegenstander tikt je helemaal weg.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mcatarinob
Perez heeft natuurlijk gelijk, oefenen met de formatie doe je voor de competitie van start gaat. Wanneer het bom het eggie gaat, zet je een speler op de plaats die zijn voorkeur geniet, met spelers om hem heen, die hij gewend is. Dat pas verhoogt de prestatie van het geheel.
1 0
foroloca
Ben geen Perez fan, maar over voetbal technische zaken zegt hij nooit rare dingen.
1 0
Middenweg401
Klopt maar hij mag best benadrukken dat het grootste probleem ligt bij het ondertal op het middenveld.
Twee middenvelders is waanzin. Zeker als één daarvan een pure creatieve middenvelder is. Speel dan (als je perse met 2 spitsen wilt spelen) 3-5-2 met één of meer diepgaande mensen.
0 0
ajaxinho
Daarom probeert Keizer het ook tegen een slechte tegenstander.

Tegen een sterke tegenstander spelen we weer 433 met Ziyech, Donny en Frenkie.
0 -1
Redrum
Offtopic: drie keer raden wie zondag Ado - Ajax fluit?
2 -1
Robinjo1988
Maakt niet uit, als we weer dat achterlijke systeem gaan spelen wordt het sowieso niks daar.
1 -1
Ajaxfan-87
Naaihuis?
3 -1
Redrum
Bingo
2 0
Woodenshoe
Piep piep
0 -3
Restored
Keizer moet gewoon een grote jongen zijn en kiezen tussen Dolberg en Huntelaar
6 0
mickey2602
Wat ik ook totaal niet begrijp is waarom Frenkie zo weinig speelt. Marcel heeft vorig jaar met Frenkie getraind en gespeeld dus Marcel weet wat hij aan Frenkie heeft. Iedereen ziet het liefst Frenkie op het middenveld dus waarom doen ze dat dan niet?
0 0
4xEC1
Idd, het lijkt erop dat Keizer Dolberg tevreden wil stellen en hem niet ernaast durft te zetten want wat is het nut van 4-2-4 als je het alleen tegen 'zwakke' tegenstanders kan spelen?? Wie wordt hier nou wijzer van? Heeft geen enkele nut en toekomst dit systeem. Met 4-3-3 moet een club als Ajax toch ook van op papier mindere tegenstanders winnen en volgend seizoen, MITS JE WEER EUROPEES SPEELT, heb je er geen ene reet aan.
1 0
chrisjuhhh
niet alleen dat , ook tegen Spijkerman en L'Ami zeggen "we spelen nu op mijn manier" .
3 -1
Causio
Leest nog eens en je ziet de invloed van Pep op Peter. https://decorrespondent.nl/2399/de-uitvinder-van-tiki-taka-haat-tiki-taka-onthult-dit-geweldige-boek-over-pep-guardiola/647531408381-068b8527
0 0
waayop
Het had ook na twintig minuten 3-0 kunnen zijn. Wat had Perez dan gezegd?
1 0
4xEC1
Maar het bleef lang 1-0. Dat is dan toch geen excuus om zo ver weg te zakken?
0 0
Redrum
Dat had zeker gekund ja, het begin was heel sterk. Het is alleen wel jammer dat ze dan na dat kwartier volledig inkakken. Ik heb het idee dat ze bij de eerste de beste serieuze kans van een tegenstander meteen een beetje in paniek raken en dan direct gaan terugzakken.
1 0
4xEC1
Van de Beek had toch gezegd dat hij denkt dat het in het koppie zit waarom het zo moeizaam draait? Laat ze dat maar eerst op orde krijgen...
0 0
Causio
De grote vraag is: heeft Keizer het boek van Pep wel gelezen? En er goed over nagedacht.
0 -1
aietos
Keizer kan lezen wat hij wil, Bergkamp en Spijkerman eisen betonvoetbal en bij balverles totaal geen druk op de bal. Inplaats daarvan heel hard terug lopen naar de eigen 16. Wat een verschrikkelijk voetbal. Ajax onwaardig!
2 -2
Redrum
En waarom zouden Bergkamp en Spijkerman dat eisen? Wat schieten zij daar zelf mee op?
2 -3
Stuyvesant
Heel simpel. Omdat in de ogen van sommigen op deze site alles nu de schuld van Bergkamp en Spijkerman is. Die regenbuien van vandaag? Bergkamp en Spijkerman willen dat omdat het goed is voor het gras. De storm van morgen? Bergkamp en Spijkerman willen dat omdat de spelers dan met wind mee kunnen trainen. En ga zo maar door.,.
0 -1
Mr.P.
het werd 3 - 0 klaar. strategie/ tactiek geslaagd
0 -3
SuaSulejAjax
2 goals vallen nadat we weer naar 4-3-3 zijn gegaan met Frenkie erin. Daarvoor was het voetbal niet om aan te gluren. Dus nee, absoluut niet geslaagd. Graag niet herhalen. Het is uberhaupt waanzin om te denken dat je standaard met 2 middenvelders kan gaan spelen als strategie. Complete waanzin
1 0
Redrum
Het allerergste vind ik nog wel dat Keizer zelf gewoon niet toegeeft dat het niet werkt. Dan gaan bij mij alle alarmbellen rinkelen. Ik had vooraf veel vertrouwen in Keizer, maar dat is nu al volledig verdwenen.
4 -1
stefanzob
Hij gaf toch aan dat het niet werkte? Daarna zei hij alleen dat hij vind dat Ajax meer dan één systeem moet kunnen spelen en dat hij daarom nog wel eens meer gaat experimenteren. Ik denk trouwens nog steeds dat als je thuis tegen een degradatiekandidaat speelt die zich ingraaft je dit systeem prima kan spelen.
1 0
stefanzob
Tegen een goede tegenstander hadden ze dit ook niet geprobeerd. Keizer gaf zelf na de wedstrijd aan dat ze gewoon een keer wilde experimenteren, en thuis tegen PEC kan dat. Hij herstelde (misschien wat laat) de balans later in het duel ook weer, en er zijn geen punten verloren. Zondag staat er gewoon weer 4-3-3 met hopelijk Hunter en F. de Jong.
1 0
NouridolbergNeres34
Het is heel simpel plan A: 4-3-3

Kluivert Dolberg of Huntelaar Neres

Ziyech donny(6) Frenkie

Sinkgraven Viergever De Ligt Orejuela

Onana

Plan B: 3-4-3

Kluivert Huntelaar Neres

Dolberg
Ziyech donny
Frenkie

Viergever De Ligt Veltman

Onana

Plan B kan eventueel ook nog met Dolberg op linksbuiten, en dan eiting erbij op het middenveld.

Plan 4-2-4 kan de prullenbak in
5 0
DonAdam
Het was ook geen 4-2-4, maar 4-3-3 met de punt naar voren, want vnl Dolberg liet zich steeds terugvallen. Hij is alleen niet zo goed als aanvallende middenvelder. Als je daar Siem had neergezet, die is ten tijde van Olderiekering opgeleid als aanvallende middenvelder in een systeem met de punt naar voren, dan had het veel soepeler gelopen. Overigens speelt Ziyech beter van rechts, dus ik zou Donny en ZIyech wissleen van flank.

Hoe dan ook, Keizer moet per wedstrijd een keuze maken voor Dolberg of Huntelaar op 9 en Siem gebruiken als hij een schaduwspits of 10 dichtbij de 9 wil gebruiken.
0 0
Redrum
Ik snap sowieso niet dat Keizer zo extreem gefixeerd is op het hebben van meerdere plannen. Er moet een plan A zijn waar met ruime afstand de nadruk op ligt en dat je speelt in 9 van de 10 wedstrijden en er moet een alternatief zijn om op terug te vallen als het met plan A niet loopt. Wat heeft het voor zin om allemaal waanzinnige experimenten uit te gaan lopen voeren? Hou het gewoon simpel en duidelijk. Als je plan A gewoon goed uitvoert heb je daar bijna altijd genoeg aan.
4 -1
DonAdam
Oke!

Zullen we de CL en de EL finale van het afgelopen seizoen er eens bijpakken?

Bosz had geen plan B voor Ajax, Zidane wel voor Real. Waar Ajax zich kansloos stukliep op de muur van Mourinho, lepelde Real de bal gewoon over het versterkte middenveld van Juve heen. We kennen de winnaars inmiddels.
0 0
chrisjuhhh
Real Madrid teert op Ronaldo , want je zie nu ook dat Real helemaal niet zo sterk meer is zonder hem , dus ook daar geen plan B
0 -1
Ajax27
Je kan inderdaad best 3-4-3 spelen, maar ben het er wel mee eens dat je dan de poppetjes op de juiste plek moet zetten.

Gewoon voorin met Huntelaar spelen, Dolberg ff laten banken.
Middenveld met Ziyech op 10, links, rechts Frenkie en SIem, en op 6 vd Beek.

Wanneer er om meer zekerheid wordt gevraagd kun je altijd weer terug naar 4-3-3, dat systeem zit er al jaren ingeslepen.
1 0
Ajacied33
Net terug van vakantie en toch wel schrikken van dit Ajax. Ik vind Keizer een aardige vent maar wat oogt hij onzeker. Bij Bosz aan het begin voelde je gewoon dat het goed ging komen met een andere speelwijze erin te slijpen,maar dat gevoel heb ik bij Keizer zeker niet. Rare wissels,vreemde opstellingen...Ik hou mn hart vast,zeker voor de komende weken wanneer Vitesse,Heerenveen en Feyenoord wachten
2 -1
Redrum
Ik denk inderdaad dat hij heel onzeker is ja. Hij straalt een hele hoop onrust uit in ieder geval. Ik ben toch bang dat Marcel iets te vroeg aan deze klus begonnen is, maar ik ga niet zeggen dat iemand hier schuldig aan is, want ik vond het zelf toen ook een goed idee om hem aan te stellen.
1 -1
gras
Keizer moet zijn kloten vinden en heel snel. De kracht van Bosz was dat hij compromisloos aanvallend wilde spelen. Je spelers weten dan wat ze moeten doen. Dat geeft zekerheid.

Hij wil geen keuzes maken. Kies eens voor een voetballend, aanvallend, logisch en herkenbaar team. Met Frenkie, donny en Ziyech op het middenveld. Voorin of KJH of Dolberg. Laten ze elkaar maar gek maken.
13 0
masterrr
Amen
3 0
LezDeBoer
Die Keizer is ook gewoon een mafkees. 4-2-4 ahahahhaah hoe verzin je het eigenlijk. Accepteer gewoon dat Dolberg uit vorm is en Huntelaar op dreef. Wat doe je nou zo moeilijk.

Oke het was duidelijk dat Keizer een plan A-B-C-D-E-F-G zou hebben dit seizoen. Dan is het toch wel lekker dat Viergever doodeerlijk in de media roept dat ze maar 2 keer op 4-2-4 hebben getraind. En ook benadrukt dat je op zo'n manier van werken geen kampioen word. Wat een baas.

Hoevaak moet Frenkie de Jong de boel nog redden met een invalbeurt by the way. Komop, we zijn al een aantal wedstrijden bezig. Gaan we eindelijk eens ff een keer normaal doen? Ik hoop heel snel aub voor het te laat is.
6 -2
Bjorn
Ik denk dat Perez volledig gelijk heeft. Als je ziet hoeveel ruimte er lag en hoe slecht Zwolle het uitspeelde... In de Eredivisie kom je er thuis mee weg, maar het leek he-le-maal nergens op in een 4-2-4. Met name omdat niet het gehele team vol drukzette in balverlies.
11 -1
CyclOwneD
4-2-4 is dan ook een belachelijk systeem. Waarom ga je dan niet 3-4-3 spelen? Tegen VVV en Rosenborg werkte dit ook. Waarom tegen een zwak PEC met 4 verdedigers beginnen die vervolgens niks kunnen omdat er geen middenveld is? Rare keuze vind ik het. 3-4-3 zie ik nog wel zitten, zeker tegen de zwakke broeders van de eredivisie.
2 0
Bjorn
3-4-3 met Frenkie ipv Dijks had ik liever gezien ja. Maar het liefst gewoon een 433 met Huntelaar en Frenkie.
5 0