Bergdölmo: 'Schat kansen op 75 om 25'

BvdPloeg, 17-08-2017 om 12:10, 6260 views, Ajax Life |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

André Bergdölmo schat de kans dat Ajax doorgaat ten koste van Rosenborg op 75 procent. In gesprek met Ajax Life waarschuwt hij voor de Noren, maar vindt hij ook dat Ajax simpelweg beter is.

'Kare Ingebrigtsen (de coach van Rosenborg red.) wil graag aanvallend spelen. 4-3-3 met een controleur, vleugelspelers die naar binnen trekken en opkomende backs. In de competitie gaat dat beter dan in Europa, maar onze competitie stelt weinig voor. Als Ajax ons straks uitschakelt, hebben we als Noorwegen dit seizoen geen ploeg in een Europees toernooi', begint Bergdölmo.

De oud-verdediger van Ajax heeft een hoge pet op van de coach. 'Hij kent de club door en door en dat is een voordeel. Hij wil nu graag aanvallend spelen, maar de ploeg is vooral defensief sterk. Ik verwacht dat ze zowel uit als thuis op de counter gaan spelen. Ik schat de kansen op 75 om 25 procent. Ajax heeft slimmere spelers. Bij Rosenborg is de aanvoerder Michael Jensen de sleutelspeler. Hij is vergeleken met de rest van de ploeg echt van een ander niveau en maakt aan de bal altijd de juiste keuze.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Tscheu
Ik schat de kansen toch iets anders in.
0 0
Leo252
U bent niet geslaagd en gaat dus niet door naar de volgende ronde.
0 0
AFCAHOOLIGAN
Waarschijnlijk bedoelde hij het andersom!
0 0
3sterren
Hoe kun je eigenlijk van ”Champions League” spreken als de nummer ’34’ van een groot voetballand zich rechtstreeks kan plaatsen, en de kampioen van een klein voetballand niet.
En ik weet dat ”money talks”, maar het blijft een idiote naam voor een competitie die alleen toegankelijk is voor teams uit ’rijke’ landen.
En neen, mijn naam is niet Calimero...
; )
0 0
strafschop
Dan geef je het beestje toch een andere naam. Er doen al 20 jaar niet kampioenen mee. Toen NL 3 clubs in de CL had was iedereen apetrots.
0 0
pinballmagic
Als je dan leest dat ze niemand in een Europees hebben
Dan moet eigenlijk niet kunnen
Vind dat de kampioen van een land altijd Europees moet spelen
1 0
Daneman
money talks
1 0