Endt treurt: 'Geef Appie zijn voetbal terug'

JesseTH, 14-07-2017 om 07:41, 7684 views, Algemeen Dagblad | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Ook David Endt is ondersteboven van het nieuws over Abdelhak Nouri. Hij ziet in Nouri een jongen die van voetbal houdt en schrijft in zijn column over zijn belevenis van de middenvelder.

'Als een pluisje op de wind. Zo voetbalt Abdelhak Nouri', opent Endt in zijn column in het Algemeen Dagblad. 'Zijn talent borrelt omhoog en naar opzij, naar waar het belieft te gaan, het is een lust voor het oog en van daaruit voor het hart om Abdelhak te zien spelen. Wanneer hij aan de bal is, wordt het voetbal ontdaan van het harnas van moeten, dan vallen de regels van het moeten en van het resultaat weg, nou ja, ze vallen niet helemaal weg want Abdelhak voetbalt ook om te scoren, te laten scoren, te winnen, maar hij legt de factor vrijheid over zijn werkjes.'

'Ik erken dat ik in gebreke bleef, mijn werkethiek zwichtte voor de verleiding om die jongens te zien voetballen, te zien spelen, om vooral hém te zien', vervolgt hij zijn verhaal. 'Dat kereltje dat we met de heerlijkheid van het Amsterdams liefderijk verkleinen van de voornaam 'Appie' noemden, was gezegend met de door de voetbalgoden geschonken gaven van het ware voetbal. Kijk hem doen, kijk hem gaan en elke seconde van de wedstrijd tot in de nerven benutten om gelukkig te kunnen zijn. Hij is een en al voetbal, in zijn techniek, controle en beheersing, in het vinden van de minst voor de hand liggende maar ten slotte beste oplossing. Eén moment en alles is anders, wreed anders, meedogenloos woedend makend anders. Het leven van Abdelhak ligt, door één fataal momentje, compleet ondersteboven. Beroofd van zijn bal. Roep de voetbalgoden en al die andere goden aan: Doe iets, geef Appie zijn voetbal terug!'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Piejotter
Treffend gezegd, geef Appie zijn voetbal terug, zijn Ajax voetbal. Ik geloof niet in wonderen maar nu alleen voor Appie hoop ik op dat wonder. Ajax zonder Appie dat is niet voorstelbaar.
0 0
flyingsoccer
Mooi gezegd je wenst dit niemand maar dan ook niemand.
0 0
@Maar7en
Erg mooie ode helaas voor een situatie die niemand wenst.
0 0
gras
In de roos.
0 0
Dwergje48
Je blijft alles maar lezen ondanks dat je er steeds ongelukkiger van wordt. Zelf ben ik geen jeugdwatcher, ik keek niet vaak de JL maar door alle mooie woorden van iedereen voelt het toch alsof het om een vriend gaat die daar ligt te strijden in het ziekenhuis.
1 0
arigold
Prachtig
0 0