'Vijfsecondenregel wordt goed toegepast'

SJvanveen, 24-05-2017 om 11:12, 2667 views, Trouw |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Arnold Mühren geniet van het huidige Ajax. De Amsterdammers staan door leuk voetbal en goede resultaten in Europa in de Europa League-finale en de voormalig Ajacied kan vooral genieten van de tactiek van Peter Bosz, zo vertelt Mühren in Trouw.

'Fantastisch', noemt Mühren het drukzetten dat Ajax hanteert dit seizoen. 'De vijfsecondenregel, wat in mijn tijd nog de bal zo snel mogelijk afpakken heette, wordt erg goed toegepast. Bosz is erin geslaagd om iedereen daarin mee te krijgen. Ook een speler als Ziyech, die dat niet zo gewend was. Ziyech moest wel. Als je maar met z'n zessen druk uitoefent, dan kun je het schudden. Een speler die dat niet aankan, hoort niet thuis bij Ajax. Simpel', is Mühren lovend doch kritisch. 

Hij gaat verder: 'Ik hoor verschillende mensen zeggen dat ze weer met plezier naar Ajax kijken. En terecht. Ze spelen ontzettend goed dit seizoen. Vooral mentaal heeft Ajax grote stappen gemaakt, wat bleek tegen Schalke 04 en Olympique Lyon.' Of het succes ervoor zorgt dat de selectie uit elkaar valt? 'Als er straks een speler voor vijftien, twintig miljoen verkocht kan worden, moet je dat doen. Het voordeel is dat er momenteel spelers klaarstaan die zo in te passen zijn.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OntlastendeMiddenvelder
Waar haalt men toch die achterlijk lage bedragen vandaan? Vijftien, twintig miljoen. Alsof Martial voor een zak friet naar Manchester is gekomen.
2 0