Haan en Boot zien belangrijke rol Vd Beek

BvdPloeg, 23-05-2017 om 08:35, 4125 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Arie Haan en Ton Boot zien in Donny van de Beek een supersub, die woensdag het verschil kan maken als invaller bij Ajax. In De Telegraaf loven zij het middenveld van Ajax.

Haan: 'Ajax heeft een heel goed middenveld. Het past gewoon. Wat Davy Klaassen en Hakim Ziyech laten zien is ongelofelijk. Ziyech is de motor aan de bal, Klaassen zonder de bal.' Op zes heeft Peter Bosz twee opties. 'Ze doen het allebei erg goed. Schöne is meer de planmaker, terwijl Van de Beek agressiever en flexibeler is. Die kan beter op een tegenstander spelen. Hij komt als invaller beter tot zijn recht dan bij Schöne het geval zou zijn.'

Boot adviseert Bosz zelfs om Van de Beek op de bank te laten beginnen. 'Ik ken het vanuit het basketbal. Daar is zelfs een speciale award voor de beste wissel, de beste nummer zes. Zelf maakte ik ook permanent gebruik van mijn nummer zes, die beter en veelzijdiger was dan velen uit de basisvijf', aldus de basketbalcoach. 'Grote voordeel was dat je bij basketbal door kan wisselen en dat is bij voetbal onmogelijk. Mijn waardering voor de nummer zes werd vertaald in het aantal speelminuten. Hij geeft je zekerheid als coach.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Bosz heeft met Schöne, Klaassen, Ziyech, Nouri, Vd Beek en De Jong zes basiswaardige middenvelders ter beschikking. Ik zou het ideaal vinden als ze alle zes blijven en in dat geval hoop ik dat Bosz zo veel mogelijk met ze zal rouleren. In zou (v.l.n.r.) Ziyech, Vd Beek en Klaassen tegen de, op papier, beste tegenstanders in de basis zetten en (v.l.n.r.) Nouri, Schöne en De Jong dan in ieder geval de wedstrijden na een Europese wedstrijd en de bekerwedstrijden laten spelen.
0 0
Dekoning
Ik vind schone ook wat minder de laatste tijd. Maar tegen man u zou ik zeker met schone beginnen aangezien man u geen druk zet. Als schone de tijd krijgt is die geniaal, wordt er hoge druk op hem gezet zoals Lyon deed. Dan komt hij handelingssnelheid te kort. Dus beginnen met schone en vd beek in laten vallen.
0 0
KingJames23
Jij denkt dat Mourinho daar niet aan denkt. Die man is zo uitgekookt. Hij heeft echt wel weer een plan bedacht om ajax het voetballen moeilijk te maken. Dat is nu een trainer die nooit van zijn eigen kracht uit gaat. Hij past zich altijd aan.
0 0
migilo
Interessante vergelijking met het basketbal van Boot. Qua coaching langs de kant kun je niet zoveel meer zodra de wedstrijd begonnen is, maar als je een (tactisch) sterke wissel hebt dan biedt het veel mogelijkheden om de wedstrijd te beïnvloeden.
0 0
gras
VdBeek heeft zich in de grote wedstrijden laten zien, bij Schone leek het wel op in de 2e seizoenshelft. Heeft moeite met het belopen, terug verdediger, zakt teveel uit, kan op volle snelheid geen duel meer aangaan zoals tegen Lyon bleek. Alleen in de opbouw droeg hij nog bij. En dat is wel gelijk zijn kracht.

Hoop dat hij nog een keer de batterij heeft opgeladen voor een spetterende eerste helft, waarbij vdBeek hem in de 2e helft mag komen aflossen. Na 55 minuten of i.d.
0 0