Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

'Interessant om Bosz als trainer te beschouwen'

SJvanveen, 05-05-2017 om 08:41, 5378 views, Trouw |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Henk Hoijtink van de krant Trouw ziet dit seizoen een andere Peter Bosz dan de voorgaande jaren. De oefenmeester van voorheen onder meer Heracles Almelo en Vitesse is zich bijvoorbeeld anders gaan gedragen tegenover de media, zo ziet de journalist.

'Het is dit seizoen interessant om Bosz als trainer te beschouwen', stelt Hoijtink in zijn eigen medium. 'Niet alleen vanwege de sportieve ontwikkeling van Ajax, óók vanwege zijn presentatie. Bij zijn vorige clubs, subtoppers of minder als Vitesse en Heracles, kon hij pedant overkomen: de trainer die beter was dan zijn spelers. Als ze deden wat hij zei, zou het goed gaan; als het niet goed was gegaan, hadden ze dat niet gedaan.'

Bij Ajax is dat niet zo, denkt Hoijtink, die niet een 'pedant, niet ironisch' en geen betweterige, maar een open trainer zag. 'Hij stelde zich open voor de mening van de andere kant. Bosz heeft onweerlegbaar de hand in de ontwikkeling van Ajax, maar het lijkt er ook sterk op dat hij in de top snel van het besef is doordrongen dat een trainer niet alles in de hand kan hebben, niet alles kan sturen.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Myers
Iedereen rekent Bosz af op geen prijzen winnen. Hij heeft ook nimmer het materiaal gehad om prijzen te winnen. Bosz was inderdaad groter dan de club waar hij voorheen gewerkt heeft. Zijn filosofie is gewoon uitstekend in het hedendaagse voetbal, maar als je geen spelers tot je beschikking hebt die dat kunnen uitdragen, raakt zo'n man al snel gefrustreerd. Nu heeft hij zijn rol in een club, waar wel voetballers lopen die geschikt zijn voor zijn ideeën. Dat maakt hem een ander mens, geen frustratie doet een mens veranderen. Hij weet(net als van Gaal destijds) dat je met de juiste strategie en de juiste spelers daarvoor, geen miljard omzet hoeft te draaien om Europees om de prijzen mee te doen. Het is net als de jaren 90 wat er nu gebeurt, te veel overeenkomsten ook. Hetzelfde gevoel leeft in de club, dat gaat mooie dingen opleveren.

En oke, voor mij als die hard Ajacied doet het pijn dat wij de schaal niet hebben, maar ik had er rekening mee gehouden aan het begin van het seizoen. Overgangsjaar, dat blijkt ook wel, maar de laatste maanden zijn we ongenaakbaar in Nederland, dat maakt het mislopen van het kampioenschap toch wel erg zuur voor me. Mijn hoop is de selectie bij elkaar houden. Vervanger voor Traore regelen, of misschien nog een jaar huren of kopen in een deal met Chelsea. Dan zie ik voor volgend seizoen echt hele mooie dingen. Het vuur is weer terug in Amsterdam.

Na een jaar of drie is het gevoel van WIJ ZIJN AJAX, WIJ ZIJN DE BESTE, weer helemaal terug. De trots en de magie leven weer in onze harten.

Peter Bosz, bedankt.
2 0
3*stars*3
Mooi gesproken kerel.
Hoop ook op nog een jaartje Traoré maar kopen gaat denk ik niet lukken.
Hij lijkt het sowieso naar zijn zin te hebben in Amsterdam en met zijn maatjes, Sanchez, Onana en Ziyech.
Helpt ook mee dat het sportief goed gaat.
Maar Chelsea staat door Ajax en Traoré sterke EL seizoen, nu op pole position om hem te verkopen/verhuren aan een kapitaal krachtiger club in de grote competities.

1 0
EenAjacied
In dit team houd iedereen zich ook aan bosz zn speelwijze. Daardoor heeft bosz ook weinig kritiek op zn eigen spelers. Wel grappig in t artikel 'grootste gedeelte spelers zal blijven' zegt bosz dit bijna letterlijk. Alsof hij antwoord geeft op hoijtink.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Henkie 'azijn' Hoijtink neem ik al tijden niet serieus. Die man is zo anti-Ajax als wat.
1 0
Pauw
Wel grappig dat Henk zijn ongelijk niet benadrukt; met z'n realistische voetbal.
5 0
EenAjacied
Haha ckr waar. De term realistisch voetbal vind ik toch wel 1 van de naarste termen van de afgelopen jaren. Blij dat ajax er niet in meegezogen is.
1 0
AFCA_XXX_AMSTERDAM***
HAHAHA geweldig! Hij is ook helemaal pro Cocu. Gelukkig dat het ook op deze manier kan!
0 0