Vissers: 'Mooi dat hij nu wordt beloond'

SJvanveen, 14-04-2017 om 10:32, 6453 views, Volkskrant |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Willem Vissers van De Volkskrant heeft tegenover zijn eigen medium lovende woorden geuit over Ajax. De Amsterdammers wonnen donderdag met puik spel van Schalke 04 (2-0) en dat laat Vissers in mooie taal blijken. Ook Peter Bosz krijgt lof. 

'Ajax heeft een goede ploeg, een brede selectie en speelt het voetbal zoals ik het graag zie. Agressief, creatief, dominant en met flair', spreekt de journalist, die niet de 'Hollandse Ziekte', maar de Hollandse School terug zag in het spel van Ajax. 'Hij stond onder druk met zijn aanvallende spel', doelt Vissers op coach Bosz, verantwoordelijk voor het idee achter de speelwijze.

''Het is mooi dat hij nu wordt beloond. In een interview zei hij al eens tegen me dat hij is geïnspireerd door Cruijff; dat amusement en aanvallend voetbal voor hem tellen. Zo hanteert hij de vijf secondenregel: bij balverlies moet zijn ploeg de bal weer zo snel mogelijk terug zien te veroveren. En dan weer voetballen. Voor Bosz is er geen sprake van dat de Hollandse School dood is. Heel anders dan het behoudende spel onder Frank de Boer', sluit Vissers af. 

Lees hier het hele artikel met Willem Vissers over Ajax - Schalke 04. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Wat heb ik gisteren genoten in het Johan Cruijff stadion, dit is het Ajax dat ik graag zie, ook mijn complimenten aan Younes, zijn beste wedstrijd voor Ajax, Donny deed het verrassend goed, ook fij dat de Ligt sterk inviel ja ik ben echt onder de indruk, ik vond Ajax vaak ver onder de maat voetballen met deze STERKE selectie, maar sinds Feyenoord gaat het erg goed, jammer tegen Excelsior, nu zondag weer vlammen.

1 0
Jajijdaar
Wat was dat eigenlijk voor voetbal wat Frank met Ajax speelde? Echt verschrikkelijk dat beton-power voetbal. Dit is toch 10 duizend keer leuker om naar te kijken. Ik zit serieus 90 minuten lang met een glimlach op mijn gezicht. Tevens wordt ik zelf ook nog eens ontzettend hyper in het stadion of achter de tv als ik Ajax zie spelen met zoveel passie en beleving. Geweldig om dat te zien! Ik vraag me af of we na Peter Bosz nog wel een betere trainer kunnen vinden die zo goed beseft wat er voor een club als Ajax gevraagd wordt.
4 0
EenAjacied
Zit ook echt weer te genieten man!
Keizer lijkt me best wel een goede kandidaat, het lukt hem ook met jong.
0 0
Wimmel
Dit voetbal is voor een team EN coach ontzettend moeilijk uit te voeren, vooral omdat je vol pressie speelt met technische en creatieve spelers. Niet elke coach is in staat om een team zo te laten voetballen, dit vereist een bepaalde vorm van inzicht, een bepaald character om zo te durven spelen EN overredingskracht om je spelers te overtuigen van je gelijk.

Gelijk ook de complimenten aan Overmars, die durfde deze winter gewoon te zeggen: Neres of geen speler, want we zijn overtuigd dat deze jongen de kwaliteiten heeft om in dit systeem te voetballen.

De mannen hebben het lef om hun nek uit te steken en op dit moment worden ze beloond.
0 0
aietos
Dit is dus inderdaad het grote gevaar. Na Bosz kan Ajax gewoon weer terugvallen naar het betonvoetbal van de jaren hiervoor. Het plan Cruijff wilde deze manier van spelen en opleiden waarborgen voor de lange termijn. Maar bij de uitvoering van deze visie ontstonden grote meningsverschillen tussen de mensen die dit plan uit moesten voeren.
0 0
Labrador
stap 2 is natuurlijk om dit wekelijks op de mat te leggen. ook tegen clubs als Roda jc. dan win je elke wedstrijd met 5-0 of 9-0 als Traore scherp is ;)
0 0
gras
Hij stond niet onder druk vanwege aanvallend voetbal. Daar werd hij juist door aangesteld op initiatief van Bergkamp. Hij heeft ook nooit echt onder druk gestaan, al bleef dit voetbal wel erg lang uit.

Maar het is er inmiddels. Traore heeft zijn vorm hervonden na lang niet gespeeld te hebben en Ziyech en Klaassen spelen nu prima samen.

Met de serie K'hagen uit en thuis, Feyenoord thuis, NEC uit en Schalke thuis, mag je toch rustig spreken van een stijgende lijn. Dit is geen incident meer. Bizar dat je tegen Excelsior zo mat voor de dag bent gekomen.

Nu weer vlammen in de competitie, met wat verse krachten erin - de bank is echt heel breed geworden en de druk op de psycho-bolletjes uit R'dam zuid weer wat opvoeren. Die gaan echt collectief aan de valium.
3 0
aietos
Is dit de eerste wedstrijd van Ajax die je ziet dit seizoen? Of heb je een nieuwe bril nodig?
0 -1
3sterren
Aanval is nog steeds de beste verdediging…
3 0
NouridolbergNeres34
En zo is het!
0 0