Jansen: 'Sánchez echt een topaankoop XXL'

JesseTH, 03-03-2017 om 13:55, 9761 views, Voetbal International | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Freek Jansen, Ajax-watcher, is ingegaan op enkele actuele stellingen over Ajax. In gesprek met Voetbal International vertelt hij over de vermoeidheid rondom de Europa League, over topaankoop Davinson Sánchez en over een eventuele basisplaats voor David Neres in de toekomst.

Europa League
'De Europa League op zich is natuurlijk een fantastisch toernooi voor Ajax en de pijn daarvan is nog niet voelbaar in de eredivisie. De wedstrijden rondom Legia is Ajax gewoon goed doorgekomen', meent Jansen. 'Als je kijkt naar de komende confrontatie met Kopenhagen, dan speelt Ajax daaromheen tegen Twente-thuis en Excelsior-uit, dat zijn wedstrijden die je gewoon kunt winnen. Kortom, stel dat je echt de finale gaat halen, dan kan het een hinder zijn, maar voor de komende weken denk ik dat niet.'

Aankoop Davinson Sánchez
'Davinson Sánchez is echt een topaankoop XXL', opent Jansen enthousiast. 'Als je ziet wat hij in de eerste maanden voor elkaar heeft gekregen bij Ajax, dat is echt heel indrukwekkend. Zijn tackle is fenomenaal op het niveau van de eredivisie en daarnaast zie je hem vorige week ook ineens van afstand schieten en scoren tegen Heracles. Het is een hele veelzijdige verdediger. Hij heeft laten zien dat de investering van vijf miljoen nu al een prima investering is geweest.'

Basisplaats David Neres
'Ik denk niet dat Neres snel basisspeler zal zijn, dat is te optimistisch gesteld', tempert Jansen de roep om de buitenspeler. 'Ze willen met Neres absoluut de tijd nemen. Je zag het ook bij zijn presentatie. Toen werd er gezegd: "Neres is een speler die er volgend seizoen echt moet staan". Zo benaderen ze hem ook, alleen als hij het op het veld laat zien en het duidelijk is dat hij beter is dan Younes of Traoré op de flanken, dan is er eigenlijk geen reden om daarmee te wachten. Maar op het moment dat David Neres er echt staat, dan zal hij de smaakmaker moeten worden op de flanken, want Ajax heeft niet voor niets twaalf miljoen neergeteld.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
31xAjax
Weer zo'n koekwaus die het over de EL finale heeft.

Kijken die gasten niet hoe Ajax speelt en welke ploegen er nog in zitten????
0 -2
NouridolbergNeres34
Sanchez is een schot in de roos van Overmars voor 5 miljoen.
0 0
Ajax meister
Sanches kan zeker weten de supertop halen. Belachelijk hoe goedkoop dit mannetje is gehaald.
Over Neres weet ik nog niets. Kan een hopeloze miskoop worden of een topper " Huntelaar- Suarez"
Ajax heeft eigenlijk de laatste 30 jaar altijd wel een topkeeper in huis gehad. Weet niet hoe ze het elke keer weer voor elkaar krijgen. Ik denk dat we volgend seizoen hoge ogen kunnen gooien in Europa als alles bij elkaar blijft. Een linker-rechter verdediger erbij net als aanvallers erbij.
Younes zal heus wel potentie hebben om goed te worden maar daar kan Ajax niet op wachten. Verhuur hem desnoods een jaar aan AZ. Kluivert op rechts zetten plus een goede aankoop. Dan denk ik dat alles wel goed staat.
Hebben we nog goede keepers in huis buiten Boer? Want die is onderhand te oud aan het worden en we hebben als het goed is geen 2de keeper in huis.
1 -3
Ferd
Altijd een topkeeper gehad? Man, we hebben het jaren met Fred Grim, Bogdan Lobont, Joey Didulica, Maarten Stekelenburg (slechts 1 jaar top, voor de rest middelmatig) en Vermeer moeten doen. Tussen Van der Sar en Cillissen is het puur middelmaat geweest.
3 -1
Radikaal
Eens. Sinds Sar was er geen wereldtop meer bij. Cil en ook Vermeer zijn allebei echt goede keepers. Maar Onana kon er wel weer eens eentje zijn van de buitencategorie. Maar eens zien of ie het gaat waarmaken. Daar komt ook nog wel een dip, let maar op! Bazoer leek ook de dip over te slaan... - maar als keeper heeft Onana nog een paar jaar te gaan voordat ie op z'n top is. Van mij mag ie dus nog ff beter worden in Amsterdam. Genieten.
1 -1
AFCA1510
Hahahahaha zoveel gezwam in 1 tekst! Younes is veel verder dan Kluivert. Justin heeft 1 goede pot gespeeld en blijft gehyped worden als een absoluut toptalent. Ongelovelijk! Probeer je met je Huntelaar-suarez tegenstelling, huntelaar als een miskoop te bestempelen?
4 -1
gras
Is toch een heel redelijk verhaal? Verder zijn Suarez en Hunter juist voorbeelden van geslaagde aankopen.

Ik twijfel alleen of we op die positie echt een dure aankoop nodig hadden. Ghazi. Cerny, Muric hadden we begin seizoen. Kluivert meldde zich ook al snel. Dan heb je Nouri en Clement op links evt.

Zeker als Traore zo nodig moet spelen, heb je meer aan jeugdig talent dat af en toe invalt dan een super dure aankoop. Zou liever een top 6 hebben gehad. Daarmee pak je veel meer grip op het middenveld.
0 -2
Bensco
Ja sowieso dat we een impuls op de Flanken nodig hebben. Traoré is een huurling en heb je niks aan op de langere termijn. Cerny, Muric en Kluivert zijn nog jong. Talenten zijn leuk maar hebben altijd een lange weg te gaan voordat ze bepalend zijn. Als je Europees wilt meespelen moet je kwaliteit in huis halen die er snel staat. Neres mag dan geen 25 jarige buitenspeler zijn met ervaring bij topclubs maar in potentie is hij wel een aanvaller die het niveau eredivisie snel zal overstijgen
1 0
DolbergVoorBallonDor
Muric iets van 21 toch
0 0
Bensco
Nou, uitgerekend Muric vind ik nou een typisch voorbeeld van een speler die er nog lang niet is. Die komt bij Pescara nauwelijks aan spelen toe, dat is echt dodelijk voor zo'n talent. Ik hoop dat hij volgend jaar wel hier blijft en speeltijd pakt want ik vind hem een van de beste buitenspelers die bij ons rondloopt op de toekomst
0 0
DolbergVoorBallonDor
Muric iets van 21 toch
0 0
NouridolbergNeres34
Die 6' hebben we al in huis Frenkie de Jong.
2 0
wendoo9
Over een maand of twee zal je twijfel er niet meer zijn, dan zal wel verschil wel zien tussen de dure aankoop en de rest !!
0 0
Ajax meister
Lees jij nog maar eens goed. Traore gaat eind van het seizoen weg. Dan speelt Kluivert op die plek.
En Neres kan net zo goed worden als Huntelaar- Suarez. Maar het kan ook een flop worden.
1 -3
Radikaal
Kluivert staat volgend seizoen nog geen basis en maar goed ook. Zijn eerste wedstrijd was top, de tweede al een stuk minder. Als iedereen zich op hem heeft ingesteld, hij een dubbele dekking krijgt en er gebikkeld moet worden week in week uit, dan gaat hij ook een flinke vormdip krijgen. Let maar op.
2 -1
AjaxCitizen
Om dan te bedenken dat Sanchez door sommigen hier op AS na de wedstrijd tegen Willem II nog zo werd afgebrand. Werd toen alweer bestempeld als miskoop, nadat hij 2 keer probeerde van afstand te schieten. Haha. Vraag me af wat de meningen van deze mensen nu zijn.

Heerlijke verdediger en echt een topaankoop. Die tackle op die speler van Heracles afgelopen weekend. Echt prachtig. Hoe hij met zijn zwakke been zo een sublieme sliding kan maken, heb ik niet vaak gezien. Als hij zich zo door blijft ontwikkelen en in opbouwend opzicht nog kan verbeteren, waar hij gezien zijn leeftijd nog genoeg de tijd voor heeft, dan wordt hij denk ik echt een topper.
0 0
Ajax412
Ik vind Freek Jansen een goede Ajax-watcher. Hij lijkt zijn zaakjes altijd goed voor elkaar te hebben en durft ook kritische noten te leggen als hij daar reden toe ziet. Natuurlijk moet een watcher van een club altijd wat vriendelijker zijn, want hij heeft zijn connecties nodig. Maar wat hij schrijft komt vaak duidelijk en eerlijk over op mij,
2 0
Victor
ja en natuurlijk moet de NOS en de KNVB onpartijdig blijven maar dat gebeurt ook niet

Ik vind het een goed stuk is wel eens fijn om iets te lezen van iemand die geen 010 plaat voor zijn bakkes heeft
0 0
gebruikersnaam
Eens, hij is daar ook wel behoorlijk in gegroeid want in het begin vond ik hem maar niks
2 0