Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jansen: 'Aantrekkelijke voetbal teruggekomen'

SJvanveen, 25-12-2016 om 15:35, 6385 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Freek Jansen kijkt positief terug op het eerste half jaar van Peter Bosz bij Ajax. Dit heeft de journalist van Voetbal International vertelt tegenover zijn eigen medium. 'Het is heel positief', laat Jansen weten.

'Trainers worden aangetrokken en eigenlijk alle trainers beginnen over aanvallend en aantrekkelijk voetbal. Zeker bij Ajax. Ajax heeft daarbij het meest kritische publiek, maar Bosz stapte in en het aantrekkelijke voetbal is teruggekomen', begint de Ajax-watcher.

'Als je acht spelers op andere posities zet, zet je het hele elftal naar je hand', vervolgt Jansen, die ondanks dat Bosz zichzelf niet wil vergelijken met Frank de Boer, het zelf wel doet. 'Bosz maakt risicovollere keuzes, hij wil voetbal in de ploeg. De Boer koos steevast voor Gudelj, maar het is moeilijk te vergelijken.' 

Talenten
De acht 'nieuwe' spelers die in de ploeg zijn gekomen, werden nog eens afgewisseld bij de laatste duels in Europa met jonge talenten. Jansen: 'Tegen Panathinaikos of Standard Luik... Dat was een compleet nieuw elftal van jongens die zó jong zijn. Het komt allemaal net kijken, maar het manifesteert zich op een goede manier. Er is een veel betere mix. Talent krijgt niet zomaar de kans, je moet je echt laten zien.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Piejotter
Weet zeker dat Cruijff de visie van Bosz kan waarderen.
0 -1
FlyingDutchMan
Niks aan toe te voegen. Ondanks succes na jaren Frankie was men toe aan aantrekkelijk spel!
0 0
strafschop
Aantrekkelijk spel met als keerzijde het minst aantal gescoorde doelpunten na 17 wedstrijden sinds 2005, namelijk 35 en waarvan er ook slechts 24 uit open spel waren.
2 -2
AjaxPassion
Toch maar besloten om een nieuw account aan te maken Petter1963?
0 -1
Yoyoyoyo
Ach, onder Frank de Boer stroomde de Arena leeg.het aantal SCC verkopen nam rap af. Elke wedstrijd zelfs tegen amateurs een finale, en konden zijn spelers zich voor een laatste kampioenswedstrijd niet eens motiveren. Waar hun trainer de enigste spits ging wisselen voor ene 3e rangs verdediger. Een wedstrijd die ze dus ook niet wonnen.

Ajax onder Frank de Boer: waar spelers de bal doorgaven omdat ze bang waren hem te verliezen, dat ze niet wisten wat vooruit passen was, waar ze in de 89e minuut bij een 0-1 achterstand op de rand van uitschakeling rustig gingen rondspelen, een team wat in de voorronde en 1ste ronde van elke europacup eruit lag, waar 90% van de supporters in de 60e minuut al op de klok keken hoe lang het nog moest duren voordat die gruwelijke wedstrijd eindelijk voorbij was.
Om later op de tv te horen dat FDB zichtbaar had genoten van zijn team wat 89 minuten had 'gedomineerd' tegen 10 man van de nummer 18. En niet wist te winnen.

Nee, dan liever Bosz.
1 0
strafschop
Het gaat inderdaad geweldig in de Eredivisie.

Niet alleen het laagst aantal gescoorde doelpunten na 17 wedstrijden in meer dan 10 jaar.

Slechts 13 goals in de laatste 8 wedstrijden, waarvan 5 tegen NEC.

Geen enkele wisselspeler die dit seizoen gescoord heeft.

Ziyech en Dolberg die te samen 1 uitdoelpunt hebben gemaakt.
0 -1
AjaxPassion
Inderdaad, want in de Eredivisie maak je naam! Zeker als je al 2 jaar geen kampioen wordt en het kampioenschap NB verspeelt tegen het gedegradeerde Graafschap :')

Dat je belachelijk wordt gemaakt tegen C-clubjes als RB Salzburg en Steaua in Europa daar kijkt iedereen ook wel even overheen.
0 -1
strafschop
Dit Ajax heeft veel moeite met scoren in de Eredivisie, slechts 24 doelpunten uit open spel ondanks het voetballende middenveld. Ter vergelijking, Feyenoord staat op 41 doelpunten uit open spel in 17 wedstrijden.

Er staan nog genoeg wedstrijden op programma in de 2e seizoenshelft waar betere Ajax elftallen regelmatig puntverlies opliepen. Te beginnen met uitwedstrijden bij Zwolle, Utrecht en Roda in de maand januari.
0 0
FlyingDutchMan
Niet zo gek als je afgelopen seizoenshelft de voorhoede zag kloten.. Alleen Dolberg bracht soms wat aardigs!
0 0
Yoyoyoyo
Veltman en Viergever lozen.
Dan wordt het al 10x beter en heb je 90% minder onnodige tegendoelpunten.
0 0
AFCAsphere
Hij is pas een half seizoen actief, en heeft te maken gehad met de erfenis van FdB, die spelers als Gudelj, Bazoer en Dijks de voorkeur gaf. Het team moest de overgang maken van afbraakvoetbal naar attractief aanvallend voetbal. Heb gewoon even geduld, het komt echt wel goed. Vind het überhaupt al knap dat hij het op de rit heeft gekregen in zo'n korte tijd.
2 0
strafschop
Opmerkelijk, want Ajax scoorde dit seizoen aan het begin vaker dan de laatste twee maanden. Slechts 15 goals in de laatste 9 Eredivisie wedstrijden.
0 0
insectenverdelg
nogmaals geef Bosz de tijd. Al z'n elftallen gaan pas echt goed spelen in de 2e seizoenshelft. komend half jaar gaan we dus pas echt beoordelen.
1 0
strafschop
Waar baseer jij dat op? In zijn eerste seizoen bij Vitesse stond Bosz na 17 wedstrijden bovenaan met 36 punten. In de 2e seizoenshelft stortte Vitesse in met nog slechts 19 punten uit 17 wedstrijden.
0 0