Wondertreffers helpen Ajax A1 langs Breidablik

BartVeenstra, 19-10-2016 om 20:30, 28654 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax A1 heeft zich woensdagavond zonder enige moeite weten te plaatsen voor de volgende ronde in de Youth League. Op sportcomplex De Toekomst werd, mede dankzij waanzinnige treffers van Franco Antonucci en met name Kaj Sierhuis, Breidablik A1 met 4-0 verslagen. De overige treffers kwamen op naam van Dani de Wit en Boy Kemper.

Met een kopbal van Dani de Wit in de beginfase op de paal was de toon direct gezet. Ajax A1 had er zin in en al snel kwamen de jonge Amsterdammers op een 1-0 voorsprong. Een schitterend afstandsschot van Antonucci van een meter of 25 ging loeihard de kruising in.

Het publiek op sportcomplex De Toekomst ging er maar eens goed voor zitten. Immers, de uitwedstrijd werd al met 0-3 gewonnen en in de eerste tien minuten bleek wederom dat Ajax A1 een veel betere ploeg is dan Breidablik A1. Nog geen drie minuten na de openingstreffer stond het publiek opnieuw op de banken. Een voorzet vanaf rechts van Noa Lang werd in de zestien door Sierhuis á la Marco van Basten met een prachtige omhaal via de onderkant van de lat binnengeschoten.

Ajax denderde door en was via Sierhuis dichtbij de 3-0. De spits krulde del bal in de verre hoek, zag dat de IJslandse keeper kansloos was, maar helaas voor Ajax A1 stond de paal in de weg. Vlak erna kopte de spits net naast en ook Lang was, na een perfecte voorzet van Justin Kluivert, met een kopbal dichtbij de derde Amsterdamse treffer. Die kwam er voor rust alsnog. Na een perfecte actie vanaf de linkerkant van Kemper was het Dani de Wit die de 3-0 binnenkopte.

De tweede helft was een stuk minder spectaculair. Ajax A1 was nog altijd de bovenliggende partij, maar mede dankzij de ruime voorsprong was de storm ietwat gaan liggen. Toch waren er voor Sierhuis, Reda Boultam, Antonucci en Dani de Wit nog kansen om de score uit te breiden en was Breidablik met een bal op de paal nog dichtbij een eretreffer.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd kwam Ajax A1 toch nog even op gang. Linksback Kemper wist uit een afgeslagen corner zijn prima wedstrijd te belonen met een treffer. Vlak erna was Dani de Wit, opnieuw uit een voorzet van Kemper, met een kopbal dichtbij de 5-0 en ook Sierhuis miste nog een goede kans.

Opstelling Ajax A1: De Lange; Bakboord, Doekhi (Struijk 74'), De Ligt (Matusiwa 46'), Kemper; D. De Wit, Eiting (Boultam 46'), Antonucci; Kluivert, Sierhuis, Lang.
Wissels Ajax A1: Plomper, Struijk, Flemming, Matusiwa, Boultam, Nunnely, M. De Wit.

Opstelling Breidablik A1: Gunnarsson, Sigurdsson, Fridriksson, Adalsteinsson, Barkarson, Baldursson (Gudjohnsen 74'), Magnusson (Ingvarsson 74'), Willumsson, Bjarnason, Thordarson, Ingimarsson.
Wissels Breidablik A1: Olafsson, Ingvarsson, McShane, Gudjohnsen, Stefansson.

Doelpunten:
1-0 Franco Antonucci (9')
2-0 Kaj Sierhuis (12')
3-0 Dani de Wit (40')
4-0 Boy Kemper (81')

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mats
Voor de mensen die de A1 actief volgen, wat zijn de spelers met de meeste potentie in deze ploeg en hoe goed is Sierhuis precies?
0 0
020ouwe
Antonucci word ook een lekkere voetballer hoor..
0 0
AJAXAFC1
Vind Sierhuis echt de nieuwe Huntelaar, Na Dolberg en Cassiera het 3rde talent in de spits dus we hoeven onze komende jaren even niet druk te maken voor die positie ;)
0 0
Bastafa
Eiting en De Ligt vrijdag bij Jong dus :)
0 0
Rood Gevaar
hebben ze ook meer aan dan aan dit potje die al gespeeld was
0 0
JohnDylan
Lammers deed met PSV A1 mee tegen Bayern A1. Dat is net alsof Nouri met de A1 van Ajax mee zou doen, zwak...
2 -8
TimAFCA
Wat is dit dan voor gejank? Als het toch mogelijk is om hem mee te laten doen, dan staan ze daar in Eindhoven helemaal in hun recht.
2 0
DemBaBa
Wij deden toch ook hetzelfde vorig jaar met muric?
1 0
JohnDylan
Ik zeg toch ook niet dat ze daar het recht niet to hebben. Ik vind het alleen zwak om je grootste talent als dispensatiespeler mee te laten doen. Ik kan begrijpen dat je talenten mee laat doen die bij Jong PSV niet aan spelen toekomen maar niet een speler die daar alles speelt en als dispensatiespeler opgegeven moet worden. Nogmaals, het is zwak.
1 -5
FlyingDutchMan
Geeft aan hoe ze over de rest van de opleiding denken ;)
0 0
Schmitz11
Ze weten dat hij bijna klaar is om een volwaardige selectie speler te worden, dus wat doen ze: Europese ervaring opdoen.. Heel goed en slim van ze, deze jongen speelt nu uit tegen Bayern, scoort en wint. Alleen maar winnen
0 0
Ajax_33
4-0, mooie goals, maar het was toch erg matig spel dat werd vertoond. Een middenveld met Boultam en de Wit is non-voetbal.
0 -1
wolterx
Boultam was slordig maar leek wel iets meer voetbal in te zitten dan bij Dani vandaag, natuurlijk is het geen Eiting die gaat regisseren maar toch.
0 0
3*stars*3
Heerlijke redding van Cech zeg
0 0
Onpartijdig
haha!
0 0
Onpartijdig
Toch weer Kemper (1 goal 1 assist).. matige tweede helft inderdaad
0 0
wolterx
2 assist toch? Op de Wit en op Antonucci.
0 -1
Onpartijdig
oh dat zou trouwens goed kunnen, weet niet meer van wie die assist kwam. Was wel een bal van de linkerkant naar binnen toe, dus zou goed kunnen.
0 0
wolterx
Kemper met de 4e, Miss ed maar geef hem Kemper.
0 0
FlyingDutchMan
Leuk voor die jongen!
0 0
Onpartijdig
Die De Wit is wel echt een Klaassen he, constant veel te diep staan, extreem weinig balcontacten voor een middenvelder daardoor, maar wel steeds scoren.
2 0
FlyingDutchMan
Dit is Dany De Wit zijn kracht he, in die zestien aankomen!
0 0
geDaante
Scoren is een logisch gevolg van zo diep staan en spelen, en balletjes afwachten, vind ik geen verdienste. Als dat het enige is dat je toevoegt als middenvelder, heb je in mijn ogen niks te zoeken op een Ajax-middenveld. Verpest de hele opbouw en het combineren en spelmaken op het middenveld.
1 0
Onpartijdig
Eens, al is het met deze tegenstander wel lastig. Zelfs als ze 3-0 achter staan en 6-0 over twee wedstrijden gaan ze nog steeds met 9 man net voor de 16 staan.

Maar ik vind het ook niks, totaal niet betrokken bij de opbouw. Heb al heel wat wedstrijden van de A1 gezien met De Wit, maar nooit op technisch vernuft kunnen betrappen in zeer kleine ruimte.
0 0
wolterx
Daarom had ik deze wedstrijd graag Antonucci-Eiting-Lang gezien met Kluivert jr en M. De Wit/Nunnely op de flank.
0 0
FlyingDutchMan
Valt er nou een vrouw in bij IJsland, hebben die zo weinig jeugd in IJsland?
0 0
FlyingDutchMan
Die kale zit Boutam gewoon uit te lachen ffs
0 0
FlyingDutchMan
Als je die Bakboord ziet lopen, doet me denken aan Ruben Ligeon. Snel maar meestal met het hoofd omlaag.
0 0
JohnDylan
Het verschil tussen de twee is dat Bakboord verdedigend beter is dan aanvallend terwijl Ligeon aanvallend beter is dan verdedigend.
0 0
FlyingDutchMan
Zitten jullie ook zo in spanning over het nieuws van de Marslander?
1 0
Redrum
De wat?
0 0
FlyingDutchMan
De Marslander, wel beetje bij blijven he. ESA zit al de hele dag met harde plasser te wachten :p
1 0
NouriVandeBeek
Eiting en De Ligt gewissled. Prima!

De Ligt kan Westermann vervangen tegen Volendam en Eiting, Donny die naar Spanje is.
0 0
IboAFCA
Precies, hopelijk staan ze in de basis. Ik verwacht Koning Clement weer in de spits.
0 0
NouriVandeBeek
Clement speelde eergisteren echt niet slecht.
0 0
JohnDylan
Clement speelt al maanden bijna alleen maar goede wedstrijden.
1 0
Redrum
Misschien is Clement toch beter dan we denken. Het valt alleen minder op omdat hij omringd wordt door stylisten
0 0
FlyingDutchMan
Heeft zich zeker ontwikkeld, stond een tijd in het rijtje van Vissie en Bakker maar heef zich daar wel bovenuit gespeeld.
0 0
JohnDylan
Dat hij in het rijtje met Vissie en Bakker werd genoemd was toen al belachelijk. Alleen klopt het wel dat hij zich sinds zijn overstap naar Jong Ajax stormachtig heeft ontwikkeld.
0 0
IboAFCA
Met dat hakballetje als hoogtepunt.
0 0
geDaante
Spel is niet goed, weer veel teveel via de flanken, lange bal van achteruit, geen goede ontwikkeling. Er moet juist getracht worden ook op een compact middenveld te voetballen, en te tikken. Ik zie te weinig beweging en aanspeelbaarheid. Eerste wat je zou moeten doen is De Wit eruit, wat is dat toch met dat loperconcept? Eerst Siem de Jong, daarna Klaassen, nu De Wit, houd daar eens mee op, altijd onzichtbaar, je mist gewoon een middenveld in de opbouw en in het spelmaken. Gewoon Lang naast Antonucci, Antonucci komt ook beter uit de verf als hij met iemand kort kan combineren.
2 -2
JohnDylan
Tja, speler door het midden is lastig wanneer je tegen twee blokken van vijf man speelt. Het zou, inderdaad, helpen als Lang op het middenveld komt te staan en Nunnely op rechtsbuiten invalt.
0 0
geDaante
Precies, en het lijkt mij teveel op per se willen winnen, het gaat om de ontwikkeling, en beter worden in dat combinatiespel, dan moet je dat juist steeds proberen tegen zo'n compact team, daar word je beter van, als team, en als individu. Nee, wat ik zie bevalt me niet. Zo'n De Wit staat gewoon weer balletjes af te wachten, echt ongelooflijk, dit neigt weer teveel naar De Boer trekjes.
0 0
JohnDylan
Dat D. de Wit te diep staat heeft Winter hem al een paar keer toegeschreeuwd. Vooral aan het begin van de wedstrijd kon je Winter een paar keer duidelijk tegen Dani horen zeggen "daar komen, niet al staan".
1 0
geDaante
Ja klopt, maar dan nog, dit zit in zo'n speler, die neiging, je moet juist een speler hebben die de bal wil hebben, en daar wat moois mee wil en kan doen, en kan combineren met Antocci, minder lopen, meer creativiteit en voetbal, dan kies je niet voor De Wit.
0 0
FlyingDutchMan
Zou Frankie zijn debuut al hebben gemaakt :p
0 0
NouriVandeBeek
Sierhuis, Eiting en De Ligt eruit halen en in de basis droppen tegen Volendam.
1 0
JohnDylan
Eiting en De Ligt zijn er in ieder geval uitgehaald dus het zou me niet verbazen als zij vrijdag spelen.
0 0
FlyingDutchMan
Opvallend inderdaad, zal dat wel de reden zijn.
0 0
JohnDylan
Als Jong Ajax op zaterdag had gespeeld was ik het met je eens geweest maar één dag rust tussen deze helft en de wedstrijd tegen Volendam lijkt me te weinig. Zelfs al hebben ze maar één helft gespeeld (als ze nu worden gewisseld) dan is het alsnog een te groot risco om ze vrijdag al te laten spelen in de Jupiler League.
0 0
Onpartijdig
Wel grappig dat ook U19 van ons tegen PAOK moet.
0 0
JohnDylan
Heerlijke versnelling en voorzet van Kemper en goed ingekopt van D. de Wit.
0 0
wolterx
Mooie aanval, goede opening Eiting goede voorzet Kemper en sterk ingekopt
0 0
Onpartijdig
ik vind die Kemper echt nog steeds niets, heenwedstrijd was het ook al aanvallend 0. Ik laat me graag verassen.
1 -1
Minsc
Niet doen joh, overleef je niet dat 'verassen'.
1 0
RusselWestbrook
Haha :')
0 0
wolterx
Hier was hij aanvallend dan toch goed.
1 0
JohnDylan
Kemper is natuurlijk van nature een centrale verdediger en heeft niet genoeg drang naar voren voor een back. Dat gezegd hebbende doet hij het verdedigend en opbouwend gewoon goed.
0 0
Onpartijdig
haha en hij komt met een voorzet, zul je altijd zien, ik zal deze wedstrijd geen kritiek tonen richting Kemper.
1 0
DavyBlind
Leuke fysiotherapeute! Zou spontaan last van Lies krijgen.
0 0
Redrum
Ai, alweer kramp tussen de benen
0 0
FlyingDutchMan
3e been kramp
0 0
Onpartijdig
Ja die zag ik ook, niets mis mee
0 0
FlyingDutchMan
Dit zou een lekkere wedstrijd zijn voor Mees of Che.
0 0
JohnDylan
Ik zou D. de Wit eruit halen, Lang op rechtshalf zetten en Nunnely als rechtsbuiten laten invallen.
0 0
FlyingDutchMan
Lang is de laatste tijd wel weer beter in vorm. Vond hem aan eind van afgelopen seizoen weinig indruk maken, maar nu gaat ie weer aardig!
0 0
FlyingDutchMan
Denk dat Aron uit medelijden dat niet doet, anders komen ze een scorebord tekort.
1 0
IboAFCA
Wie zijn de mogelijke tegenstanders volgende ronde?
0 0
Onpartijdig
ze moeten inderdaad tegen PAOK. PAOK heeft Puskas Academy uitgeschakeld. Uit speelde PAOK gelijk met 1-1 en thuis speelde het 0-0, ze zijn dus doorgegaan op uitdoelpunten
0 0
3*stars*3
Paok
0 0
FlyingDutchMan
Wat een lange pass van Justin!
0 0
Onpartijdig
paal, jammer
0 0
FlyingDutchMan
Kenneth, die doet misschien bij die boeren mee :p
0 0
3*stars*3
Was ie weer dichtbij, mr Sierhuis.
0 0
RH1900
Wooowowow Sierhuis
0 0
JohnDylan
Ik vraag me af wie het volgende werelddoepunt scoort.
0 0
wolterx
De Ligt met weer zo'n mooi stiftje zoals hij ooit al eens eerder deed.
0 0
IboAFCA
De Lange of Aron Winter
0 0
NouriVandeBeek
Wat een werelddoelpunt van Sierhuis
0 0
wolterx
Zozo, een omhaal moet je ook maar direct goed doen.
0 0
superman0313
Jezus he wat een GOALS!! PRACHTIG DIT!!
0 0
J00DT0TMIJND00D
Ooooooooh! Wat een wereldgoal zeg!
0 0
DavyBlind
Wat een baasje is het toch!
0 0
IboAFCA
Sierhuis Jezus Christus zeg
0 0
Onpartijdig
WAAAAT EEEN GOAAAAL!!!! BAM
0 0
3*stars*3
Wow, Sierhuis...
0 0
FlyingDutchMan
BAM!
0 0
wolterx
Zie net het schot pas, goddamn die is zuiver geraakt en vliegt er heerlijk in.
0 0
godenzoon92
Doelpunt van de maand is alvast bekend! Sierhuis!
0 0
JesseTH
Wat is hun plan nou met Lang man?
0 0
Ajax_33
SIERHUIS
0 0
FWAjacied
Nou nou nou zeg.
0 0
EVH
Psv op 0-2 bij Bayern. Ajax 1-0 voor.

Lekker voor Nederland hoor.
0 0
3*stars*3
Jammer dat deze punten niet tellen op coëfficiëntenlijst ;-)

Denk alleen dat de grote jongens, alleen niks heel laten van PSV1 vanavond.
Bayern heeft ook wat goed te maken aan hun fans en hebben 3 punten verloren in Madrid.
0 0
EVH
Ja daar ben ik ook bang voor.

Als Bayern het op de heupen krijgen ..... pfjeww
0 0
FlyingDutchMan
Netjes van die boeren.
0 0
EVH
Zeker.

Zodra Nederlandse clubs over de grens moeten spelen, ben ik patriot!

Ik juich in de Europacup voor iedere Nederlandse club.
2 0
Bedero
JEEEEEEZUS wat een goal van Sierhuis, bizar.
0 0
Onpartijdig
wist niet dat hij zo'n pegel in zijn benen had joh.
0 0
3*stars*3
Wow Antonucci!
0 0
JohnDylan
Wat een geweldig schot.
0 0
Redrum
Streep in de kruising van Antonucci
0 0
godenzoon92
Wat een heerlijke pegel!
0 0
JohnDylan
Heerlijk om Winter tegen D. de Wit te horen zeggen dat hij te diep staat ("daar komen, niet daar al staan"). Dit is nou juist iets wat mij zo irriteerd aan Klaassen die vaak al veel te diep staan.
3 0
FlyingDutchMan
Hoorde dat inderdaad, wist alleen niet tegen wie dat werd geschreeuwd.
0 0
geDaante
Heerlijker zou zijn als hij gewoon Lang op die positie zou zetten. Dit krijg je er van, degelijkheid en een speler die het meer moet hebben van spel zonder bal, verkiezen boven creativiteit en klasse aan de bal.
0 0
simok
Klaassen moet al iets dieper staan, want komt snelheid te kort
0 0
Toon meer reacties