[Update] Schöne en Tete niet mee naar Spanje

BvdPloeg, 19-10-2016 om 09:40, 52038 views, Ajax |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Het is nog maar de vraag of Lasse Schöne donderdagavond kan spelen tegen Celta de Vigo. De Deen heeft volgens De Telegraaf een voetblessure opgelopen en is daardoor 'een dik vraagteken'. De wedstrijd tegen Feyenoord moet normaal gesproken geen probleem zijn.

Na de wedstrijd tegen ADO Den Haag werd er door niemand met een woord over gerept, maar de Deen is kennelijk niet honderd procent fit. Ajax reist woensdag af naar Spanje, alvorens er getraind wordt en een dag later om 19.00 uur wordt gespeeld tegen Celta.

Schöne is een vaste waarde in het elftal van Peter Bosz. Na de 5-0 bekerzege van Ajax op Willem II raakte hij zijn plek als controleur op het middenveld ook niet meer kwijt. Wat hij precies mankeert, is onduidelijk, maar een wedstrijdje overslaan zou eventueel betekenen dat Jaïro Riedewald weer eens kan spelen.

Update - 09.40 uur
Lasse Schöne en Kenny Tete ontbreken in de selectie voor de wedstrijd tegen Celta de Vigo. Het tweetal kampt met een voetblessure en zijn niet tijdig hersteld voor het Europa League-duel. Ten opzichte van de selectie tegen ADO Den Haag ontbreekt ook Vaclav Cerny. Donny van de Beek is wel één van de negentien spelers.

Wedstrijdselectie Ajax:
Joël Veltman
Jairo Riedewald
Davinson Sánchez
Riechedly Bazoer
Anwar El Ghazi
Daley Sinkgraven
Bertrand Traoré
Davy Klaassen
Amin Younes
Heiko Westermann
Mateo Cassierra
Hakim Ziyech
Andre Onana
Kasper Dolberg
Nick Viergever
Nemanja Gudelj
Donny van de Beek
Diederik Boer
Mitchell Dijks

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
A Cohen
Bazoer opstellen, dan kan hij het bewijzen.

SVP GEEN GUDELJ met z'n zogenaamde goede trap!!!!!!!!!!!!
0 0
chino
Klaassen op 6 en Bazoer op de plek van Klaassen lijkt mij het beste, maar vrees voor Riedewald op 6.
0 0
EenAjacied
Wordt het Gudelj of Riedewald?? Ben al aan het duimen voor Riedewald.
0 0
JohnDylan
Als Ajax in Spanje niet verliest zet Ajax een grote stap naar het winnen van de poule. Minstens vier punten uit de twee (op papier) moeilijkste uitwedstrijden van de poule is namelijk een zeer goede score.
0 0
..::Rootje::..
Dit zijn geen Ajacieden die hier spreken.
Een Ajacied gaat ALTIJD uit voor een overwinning. ALTIJD!
Wat is opeens die lafheid hier ? Waar komt dat ineens vandaan ? Wij zijn Ajax toch ? Wij willen iedere wedstrijd winnen.
Celta verslaan we wel en De Klassieker winnen we ook.
Daarnaast hebben we een 'ijzersterke' bank volgens velen, dus moet het wegvallen van Schöne geen probleem zijn.
0 0
ajaxinho
Met Schone had ik nog hoop op veel balbezit en een overwinning.
Ik denk dat we nu een gelijkspel eruit kunnen halen.

Als de aanvallers het op de heupen lukt het misschien toch.
Het wordt sowieso weer eens tijd voor een goal van Younes.
0 0
JCSuperstar
Kut zooi. Je gaat dan ook met een rotgevoel naar de kakkerlakken.
0 0
milantenhave1
Het gaat geen makkelijke avond worden. ook bij de kakkerlakken verwacht ik een moeilijke middag misschien wel verliespartij :( tenzij we winnen donderdag en we het vertrouwen hebben in een overwinning
0 -1
JCSuperstar
Zal je zien dat die kakkerlakken donderdag ook winnen. Die zitten helaas ook in een flow
0 0
Rolo
Nou geweldige flow tegen NEC... daar werd bewezen dat ze waarschijnlijk wederom weer niet goed genoeg zijn om dit niveau tot het einde van de rit vol te kunnen houden. Zo denderend was het allemaal niet, terwijl Ajax juist in een stijgende lijn zit afgelopen weken. Om de één of andere reden kijk ik nu relaxter naar een wedstrijd van Ajax dan afgelopen seizoenen.... Toen had ik altijd het idee van, als dit maar goed gaat. Nu zie je bij vlagen eindelijk weer voetbal. En als je zondag slim genoeg bent om uit de duels te blijven is de wedstrijd in Rotterdam ook in de pocket.
0 0
W Z A W Z D B
RIEDEWALD !!!
0 0
Rolo
Niet lullen voetballen, klaar. Waarom spelers sparen? Laat ze lekker in een flow. Als je morgenavond wint met de basiself ga je met een goed gevoel richting Rotterdam. Speel je gelijk of verlies je morgen met 6 basis aangevuld met wissels ga je met een heel andere mindset naar Rotterdam.

De KNVB moet dit soort dingen slimmer oplossen. Kijk naar Engeland. Daar laten ze clubs die door de week Europees spelen bijna altijd op zaterdag voor de Europese wedstrijd spelen. Meer tijd voor de wedstrijd dus. Laat Ajax als ze op donderdag spelen dan ook mooi op zaterdag voor en zondag na de Europese wedstrijd spelen. Zo haal je als KNVB waarschijnlijk ook meer punten (al is dat koffiedik kijken) om te stijgen op de UEFA ranglijst.
0 0
..::Rootje::..
Daar gaat de KNVB niet alleen over. FOX Sports heeft hier ook zeggenschap in. Die hebben de topclubs liever verspreid over het weekend.

Daarnaast speelt Ajax op een donderdag, drie dagen tussen twee wedstrijden is meer dan genoeg. Toen Ajax CL speelde, speelden ze bijvoorbeeld ook op zondag, terwijl ze woensdag een duel hadden. Normale gang van zaken.

Het enige waar ik me in kan vinden is om Europese tegenstanders op dezelfde dag en dezelfde tijdstip te laten spelen in het weekend, om het zo voor beide eerlijk te houden. Real Madrid moest bijvoorbeeld altijd later spelen, dan hun toenmalig CL-opponent. Erg vervelend.
0 0
Rolo
En daar gaat het al voor een deel mis. De zeggenschap van Fox... de commericie....Klopt, zonder geld vaart niemand wel.. Echter, de KNVB kan het speelschema ook aanpassen, wat is het probleem om Ajax, Feyenoord, PSV, AZ op vrijdag-zaterdag te laten spelen voor een Europese wedstrijd? Net of er op vrijdagavond minder mensen naar Ajax kijken dan zondagmiddag 16.45 uur. Waarschijnlijk zelfs meer. Het begint bij het speelschema van de KNVB, daarna wordt het pas gekeurd door FOX. En dan maar roepen, we hebben de punten in Europa zo hard nodig. KNVB, ook daarin kan je meehelpen.

3 dagen tussen twee wedstrijden is ook prima. Echter, waarom speel je niet op zaterdag 19.45 uur ipv zondag 16.45 uur. Maandag heb je een uitlooptraining, en woensdag kan je het vliegtuig al weer in.... Zorg als KNVB zijnde dan voor een dag extra. Al helemaal als je Europees uit speelt, thuis kan ik dit nog begrijpen.
0 0
..::Rootje::..
Denk niet dat het zo makkelijk is, als dat je zegt. Begrijp je verder wel, maar het gaat hier wel om dikbetaalde topsporters, he.
In Engeland hebben ze geen winterstop, maar spelen ze gewoon door. Meeste ploegen hebben niet eens tijd om volledig te herstellen of de volgende wedstrijd staat weer op het programma.
Ik vind juist dat je het veel hoger moet gaan zoeken. Als deze spelers straks naar het buitenland gaan, dan kan het zijn dat ze meer dan 60 wedstrijden zullen spelen in één seizoen, als ze basisspeler worden. En daar moet je mentaal en fysiek echt sterk en klaar voor zijn. En dat is voor mij topsport.

Heb het hier al eerder benoemd, dat de voetballers in Nederland laf zijn. Kijk naar PSV vorig seizoen; de oorzaak van puntenverlies in de Eredivisie wijten aan het feit dat ze Europese wedstrijden spelen.. wat gaan die spelers dan doen als ze straks bij een Tottenham of Barcelona spelen?
Kijk naar het PSV van 2005. Behaalden de halve finale CL en werden dat jaar kampioen. Waar is deze mentaliteit gebleven eigenlijk ? Waar de spelers gewoon plezier hadden in het spelletje ? Ik snap daar echt totaal niks van.
Daarnaast, als Ajax gewoon kampioen was geworden of 'gewoon' Rostov had verslagen, dan zou niemand het erover hebben.
0 0
Rolo
In Nederland beginnen spelers van de leeftijdscategorie 18 - 20 jaar al te dreigen met een vertrek mochten ze een paar wedstrijden niet in de basis staan. Je hebt helemaal gelijk met een gebrek aan mentaliteit. Laat maar zien minimaal een seizoen lang dar je het niveau van de eredivisie bent ontgroeit dan mag je pas.gaan denken aan topsport in een buitenlandse competitie.
Spelers die op dit moment uit Nederland vertrekken moeten het eerste seizoen echt aanpassen. Zie bv Erikssen. Het eerste seizoen Spurs kon hij maar met vlagen zijn stempel drukken. Na dat seizoen begon het te lopen. Bewijst maar weer dat Nederland tot de middenmoot van Europa.hoort en niet meer net als midden jaren 90 en daarvoor spelers afleverden die ook in het buitenland meteen in de basis stonden.
De KNVB kan dit klimaat wel weer creëren. In Engeland hebben ze geen winterstop. Waarom wij wel? Het klimaat is niet zo veel anders. Vergroot het aantal clubs naar 20 in de eredivisie en je gaat ook in minder goede.omstandigheden voetballen. Spelers kweken die ook als er wat meer tegenstand is beter mee kunnen. Nee..... wij gaan in januari lekker richting trainingskamp 20-25.graden. Om vervolgens de competitie rond de 5 graden te hervatten met handschoenen.... leggings en thermo-ondergoed. Want al die koukleumen willen naar de PL waar je met boxingday speelt... waar zelfs oom Louis over klaagde die de hele wereld gezien had dat het allemaal toch wel erg veel was...
KNVB kijk om je heen..... leer van andere landen. Of gaan we straks in de nieuwe eurpcompetitie pleiten dat er niet gevoetbald mag worden in Denemarken en Noorwegen tussen november en februari.
0 0
RusselWestbrook
Donderdag en zondag zitten maar twee dagen tussen.
0 0
..::Rootje::..
Ik bedoel het omgekeerde. Zondag heeft Ajax tegen ADO gespeeld, en donderdag hebben ze een Europese wedstrijd. Dat is meer dan genoeg.
0 0
RusselWestbrook
Ja heel leuk, maar daar heeft niemand het over behalve jij. Het gaat om de tijd tussen Celta en Feyenoord.
0 0
..::Rootje::..
Lees even de tweede alinea terug van de reactie van Rolo. Hij heeft het daar duidelijk over nationale wedstrijden een dag eerder te laten spelen.
0 0
mvdk
Ben bang dat we Gudelj gaan krijgen. Bosz wil het liefst 2 'specialisten' bij corners en vrije trappen, dus ben benieuwd.
0 0
Hiemke
Gewoon goed voetbal en winnen, donderdag 1-2 en ZONDAG! 1-5
0 0
ProfessorX
Ik snap mensen niet die zeggen dat Celta uit niet belangrijk is ?
De punten heb je nodig Europees , want kampioen worden en dan niet geplaatst zijn is ook niets .
4 0
godezonensuper
Morgen is een gelijkspel prima, zondag moet gewonnen worden.
4 0
JCSuperstar
Wanneer er morgen gelijk gespeeld wordt of verloren, speel je zondag met een rotgevoel. Die kakkerlakken zitten namelijk ook in een flow.
1 0
abdelhaknouri
Off topic: moet Kaj Sierhuis niet gewoon een keertje meegenomen worden met jong? Buiten Clement (geen echte spits) en Cassiera (te goed voor JL en meer materiaal voor 1) heb je alleen el Idrissi als echte spits
1 0
ram
Kan. Misschien El Idrissi in de winter laten gaan (heeft volgens mij geen toekomst) en Sierhuis vaker in Jong zetten.
0 0
JohnDylan
Onana; Veltman, Sánchez, Viergever, Sinkgraven; Klaassen, Riedewald, Ziyech; Traoré, Cassierra, Younes

Ik hoop dat Dolberg rust krijgt want de laatste drie wedstrijden maakte hij geen fitte indruk. Aangezien hij wel onze beste spits is zou ik hem dus sparen voor de wedstrijd tegen Feyenoord. Verder zou ik Riedewald de geblesseerde Schöne laten vervangen en de rest laten staan. Ajax is geen PSV wat de Europa League niet serieus neemt omdat ze zich dan kunnen richten op de Eredivisie. Ajax moet elke wedstrijd met een zo'n sterk mogelijke opstelling spelen en als iemand als Klaassen dan niet helemaal fit is voor de wedstrijd tegen Feyenoord kan Bazoer hem dan vervangen.
4 0
ProfessorX
Buiten dat als je win heb je weer 3 punten erbij .
Iedereen vergeet de positie van Ajax Europees , want die gaan mee tellen met dat nieuwe gedoe .
3 0
TheTruth
We moeten in deze wedstrijd een opstelling hebben met de spelers die het snelste kunnen schakelen want de verdediging van Celta is pure gatenkaas.

Younes - Dolberg - Cenry

Sinkgraven Ziyech
. . . . . . Serero

Dijks - Riedewald - Sanches - Veltman
. . . . . . . . Onana

Maar helaas kan deze opstelling hem niet worden want 2 van deze spelers zitten niet bij de selectie.

0 -2
ProfessorX
Dan zou ik Cassierra nemen is beweeglijker en dan Serero ????
0 0
JohnDylan
Kom op man, je denkt toch niet serieus dat een speler die dit seizoen nog geen wedstrijd heeft gespeeld in één keer dit niveau aan zou kunnen?
0 0
FUBAR
Serero haha. Serieus die gast kan echt niet meer. Heeft veel fans omdat hij leuk kan kappen maar geeft nauwelijks assists en scoort zelden tot nooit omdat zijn schot slapper is dan dat van speler uit de B jeugd.
2 -1
ram
So? Hij hoeft ook geen assists te geven of te scoren. Een betere balafpakker loopt er in Nederland niet rond en voetballend wordt hij ook onderschat.
1 0
TheTruth
Bedankt, gelukkig zijn er altijd nog mensen die me wel begrijpen...
1 0
TheTruth
Hij is een CDM, waarom zou hij assists en doelpunten maken. Ik weet niet hoe mensen ineens zo blind zijn geworden, hij was altijd ons meest constante en beste speler maar ineens is hij niet goed genoeg meer. En ga mij niet vertellen dat de selectie nu zoveel beter is als toen want dat is echt niet zo.
0 -2
Bastafa
Iemand die een beetje kan inschatten hoe Jong Ajax gaat spelen vrijdag? Ivm De Ligt etc
0 0
blessure
Waarom Czerny niet mee, kan je prima gebruiken voor de counter, als Younes uitvalt.
2 0
TheTruth
Vind ik ook, ik zou hem zelfs op rechts laten starten omdat Traore niet echt lekker ging vorige wedstrijd.
0 0
Toekomst1900
Ik had verwacht dat Nouri mee mocht na afgelopen maandag. Werd er voor tijd afgehaald. Zondag dan maar?
0 0
Koenniiee
Hij had wat last, vandaar dat hij eraf ging.
0 0
MNJ7
Ik weet niet wat Bosz gaat doen zal best kunnen dat het zoiets gaat worden

Onana
Veltman Sánchez Viergever Dijks
Riedewald
Klaassen Ziyech
EL Ghazi Traore Younes
0 0
PeterVKV
Sinkgraven was een van de besten tegen ADO dus ik denk niet dat hij eruit gaat. Wel mogelijk dat Dijks erin komt en Sinkgraven naar voren schuift op de positie van Younes omdat het een zware uitwedstrijd is. Ook met het oog op de wedstrijd tegen Feyenoord omdat ik Younes niet achter Karsdorp zie aanlopen. Ik heb geen hoge pet op van die Rotterdammers maar als ik dan toch ergens een gevaar zie dan is het (behalve de volle kuip) het aanvallende spel over rechts met de opkomende Karsdorp. Aan de andere kant kan je het ook zo zien dat Younes dan veel vrijkomt.
1 0
MS22
Gewoon Riedewald! Bazoer en Gudelj zijn geschikt voor de posities iets meer naar voren op het middenveld. Riedewald is de perfecte 6 net als Schöne dus niet moeilijk doen.
1 0
jaripettersson
Gudelj is helemaal niet geschikt voor Ajax. Heb je Donny zien spelen? Díe is geschikt.
1 -1
oudzuid2
Riedewald is wel een hele andere '6' dan Schone, veel verdedigender. maar lijkt me inderdaad zijn logische vervanger, alhoewel ik ook graag Bazoer zie.
1 -2
JohnDylan
Bazoer is totaal niet geschikt voor een rol als '6'. Hij loopt veel te veel met de bal en is ook als hij de bal niet heeft niet trouw genoeg aan zijn positie. Bazoer is in mijn ogen alleen geschikt voor een rol als aanjager op rechtshalf.
1 -1
masterrr
Cassierra en Riedewald erin, 2e helft misschien wat spelers sparen voor Feyenoord uit.
1 0
litmanendebest
Stiekem ben ik een klein beetje bang dat het elftal niet zal lopen zonder schone. Hij is echt een heel belangrijke schakel in dit elftal die vaak ad basis staat van de aanvallen en rust uitstraalt op cruciale momenten.

Riedewald of bazoer? Dat zal afhangen van PB wil gaan spelen. WIlt hij meer zekerheid hebben achterin of kiest hij voor het voetballend vermogen van bazoer? Ik heb kleine voorkeur voor Riedewald
2 -1
AYounes11
Raar, had al sowieso een vermoeden dat Gudelj morgen zal spelen. Misschien wordt Shöne bewust gewoon thuis gelaten om Gudelj dan te laten spelen en ze hebben dat het excuus 'Shöne is geblesseerd'
0 0
Ferd
Gudelj gaat niet spelen, Riedewald komt gewoon op 6 als vervanger van Schone.
0 0
jaripettersson
Waarom heb je het vermoeden dat Gudelj zal spelen?
0 0
RusselWestbrook
Heb je vanochtend lekker zitten vouwen?
0 -2
vaclavcerny17
hz geen cerny?
0 0
NouriVandeBeek
Riedewald of Bazoer. Gudelj is gewoon klaar. Die mag in de winter vertrekken.
4 -2
AjaxPassion
Maar je moet niet zijn transferwaarde gaan verneuken natuurlijk
0 0
AFCACBS410
------------------------Onana------------------------
Veltman---Sanchez---Viergever---Sinkgraven
----------------------Riedewald----------------------
-------Klaassen------------------Ziyech-----------
--Traoré------------Dolberg------------Younes--

Beste 11! Hiermee moeten we Celta kunnen pakken mannen.

Zou echter zelf kiezen om met Cassiera te starten ipv Dolberg. Is fysiek een beest en Dolberg heeft gewoon rust nodig want die schuurt als sinds weken tegen een blessure aan.
4 0
WyZynDeBeste
Riedewald of Bazoer.
0 0
Sistoazonto
Heeeeuy, Gudeljeee
0 0
mavato
Volgens mij is Bazour de beste optie om Schone te vervangen. Alsjeblieft geen Gudelj, daar ben ik echt helemaal klaar mee. Daarnaast is het zeer goed mogelijk om te wisselen, zowel voor als tijdens de wedstrijd. Als je wel eens naar jong Ajax kijkt, weet je waarom.
1 0
insectenverdelg
Riedewald imo.
2 0
ajax4ever01
Idd liever Bazoer dan Gudelj. Niets ten nadele van Gudelj maar Bazoer vind ik voetballend beter.
1 -1
afca1985
Schone en Tete gaan niet mee naar Spanje, ze hebben beide een voetblessure aldus Ajax.nl
1 0
Kingoffdatoilet
Ik zou Ziyech en Sanchez laten staan
0 0
Kingoffdatoilet
En Viergever ook
0 0
de-Ajacied
Riedewald kunnen we op 6 goed gebruiken tegen Celta en feyenoord.
Tete moet altijd in de basis
0 0
ajax4ever01
Tete eruit voor wie?
0 0
suske
Teté en Cerny beide niet bij de selectie.
0 0
MS22
Ik zou Riedewald en Cassierra erin brengen en Schöne en Dolberg rust geven
0 0
ajax4ever01
Vind ik ook een goede optie ja en Cerny voor Younes?
0 0
ajax4ever01
oh nee die zit er niet bij
0 0
glob
ik ook
0 0
Raikkonen94
Bij zulke kleine pijntjes gewoon rust geven, de Klassieker zondag is het belangrijkste (ook vanwege de stand in onze poule). Zet Riedewald maar op zijn positie en als Dolberg nog wat pijntjes heeft doe je een beroep op Cassierra. We hebben namelijk een prima bank.
2 0
kevinyounes11
Rust geven! Bazoer Riedewald en Gudelj zijn fit!
1 0
MS22
Riedewald donderdag erin
3 0
AIR-S
Lekker rust geven, Riedewald laten spelen.

We kunnen beter een fitte Schone hebben tijdens de Klassieker.
3 0
Marcoryn
Dat zou slecht nieuws zijn. Hij is mede verantwoordelijk voor de stijgende lijn de laatste weken.
0 -1
Reckless
Als Gudelj gaat spelen kan het gehele elftal beter thuis blijven bij de vrouw op de bank
1 -4
davidsglory
Hahaha daar heb je HE-LE-MAAL gelijk in
1 -1
Afcagauke95
Zou erg balen zijn als schone er niet bij is, vooral vanwege zijn overzicht. Maar aan de andere kant is een riedewald die iets controlerender is en de verdedigende taken naar mijn inziens iets beter invult geen verkeerde uitkomst tegen Celta. Alleen hopen dat t niet Klaassen Gudelj wordt
2 0