Jong Ajax dankzij Cerny langs De Graafschap

FinnDekker, 17-10-2016 om 21:57, 40115 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Jong Ajax heeft thuis opnieuw een wedstrijd in de Jupiler League weten te winnen. Op een uitverkocht sportcomplex De Toekomst waren de beloften van Ajax te sterk voor De Graafschap. Na een snelle achterstand wist Jong Ajax alsnog de drie punten te bemachtigen. Door goals van Vaclav Cerny, Abdelhak Nouri en Adham El Idrissi werd het 4-2.

De wedstrijd was nog amper een minuut oud of de eerste bal lag in het net. Een prachtige voorzet van Elvio van Overbeek werd gemakkelijk binnengekopt door Piotr Parzyszek. Een onverwacht begin van de wedstrijd, waar Jong Ajax zichtbaar van schrok. De ploeg van Marcel Keizer had echter maar een kwartier nodig om terug te komen.

In de achttiende minuut was het namelijk Cerny die de stand in evenwicht bracht. Een aanval leek gesmoord, maar de bal kwam panklaar voor de voeten van de Tsjech, die de kans niet onbenut liet. Weer een kwartier later was het opnieuw Cerny die Jong Ajax nog voor rust op voorsprong zette. Een prima pass van Mateo Cassierra werd keurig afgerond door de jarige linksbuiten.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde als voor rust. De Graafschap had niks in te brengen en Jong Ajax ging door met voetballen. Voetballen zoals Jong Ajax dat de afgelopen weken deed op De Toekomst, namelijk met oogstrelend, wervelend voetbal. Iets waar zelfs verdediger Heiko Westermann aan meedeed.

El Idrissi, ingevallen voor Cassierra, zorgde vervolgens tien minuten na rust voor de 3-1. Cerny was ook bij deze aanval betrokken door de assist af te leveren. Iets wat het talent ook deed bij de 4-1 van Nouri, die daarvoor nog verwoestend de onderkant van de lat raakte uit een vrije trap. Cerny kwam daarmee op een totaal van twee treffers en twee assists. 

Jong Ajax zou daarna nog een tegentreffer incasseren. Dit gebeurde nog geen minuut na de goal van Nouri. Van Overbeek kon na een defensieve fout van Terry Lartey Sanniez de eer enigszins redden voor de ploeg uit Doetinchem. De tweede goal van De Graafschap bleek later de laatste van de avond, waardoor de voorsprong van Jong Ajax niet meer in gevaar kwam. Eindstand: 4-2.

Opstelling Jong Ajax: Boer; Mazraoui, Westermann, Lartey-Sanniez, Dankerlui; Van de Beek, Clement, Nouri (Bay 76'); Dekker, Cassierra (El Idrissi 46'), Cerny (Savastano '89)
Wissels: Alblas, Savastano, Bay, El Idrissi, Walian, Bergsma, De Jong

Opstelling De Graafschap: Bednarek, Straalman (Will 67'), Lammers, Cicek, Kaak, El Jebli (Koolhof 31'), Diemers, Parzyszek (Van den Hurk 71'), Driver, Van Overbeek, Nieuwpoort
Wissels: Will, Koolhof, Heusinkveld, Van den Hurk, Keurntjes, Huntelaar, Vreman

Doelpunten:
0-1 Parzyszek (1')
1-1 Cerny (18')
2-1 Cerny (31')
3-1 El Idrissi (56')
4-1 Nouri (74')
4-2 Van Overbeek (76')

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mokumneez
Met deze spelers waren we vorig jaar kampioen geworden tegen de graafschap. Lol.
0 0
JPC40
Prima wedstrijd om te zien, en Nouri tja is hij inderdaad de JL al ontgroeit is hij klaar om volgende stap te zetten ??? bij Bosz is er gewoon ´´ voorlopig´´ geen ruimte, of zal Nouri toch nog een jaartje moeten wachten, hij is snel heeft een goeie drive en altijd dreigend bij de doel.
0 0
JohnDylan
Cerny heeft dit seizoen al zeven keer gescoord en zes assists gegeven in tien Jupiler League wedstrijden. Dat terwijl hij in de helft van de wedstrijden niet eens in de buurt kwam van het niveau wat hij vorig seizoen in bepaalde wedstrijden liet zien.
0 0
Koenniiee
Oké, het waren nog geen vijf minuten, maar Savastano is een fel spelertje, werd een grote potentie toegedicht en speelt nauwelijks in Jong Ajax. Iemand enig idee hoe dit komt?
0 0
Milanajax
Blessures
0 0
Koenniiee
Afgelopen jaren ja, maar afgelopen maanden toch niet?
0 0
ProfessorX
wel blessures gehad weer jammer genoeg
0 0
jaripettersson
Westermann heeft een sterk karakter. Na een schlemielige seizoensstart en bijbehorende supportershilariteit gaat hij stug door, met zelfvertrouwen en komt op een heel goed niveau uit. Kan gewoon uitkomen op een basisplaats in het eerste.
7 -1
Ellende
Klopt misschien. Maar wie gaat er in de fout bij het eerste doelpunt?
0 0
oudzuid2
is n rechtspoot toch? anders zou ik em wel es naast Sanchez willen zien
0 0
ProfessorX
linkspoot
1 -2
AJAXAFC1
off topic dit maar voor de mensen die van rico kennen van opgezwolle is dat toevallig de broer van dankerlui vind die echt moeilijk veel op elkaar lijken
0 -2
DolbergAjax9
Nooit gedacht dat ik zo blij zou zijn met een trainerswissel! Hulde aan Keizer! Hij mag misschien een enorm goede selectie hebben maar dit zijn ook zeker zijn verdienste, wordt hier niet vaak genoeg gezegd.
5 0
Joseph
Ik was toch wel positief verrast door Heiko, ondanks dat hij volgens mij bij de 2e goal een inschattingsfout maakte, speelde hij foutloos en liet hij toch wel zien over een goed overzicht te beschikken en een goede steekpass.. Zou toch wat zijn als hij Viergever er uit kan spelen, dan staat er toch wel wat ervaring en extra fysiek op het veld.
0 -1
AJAXAFC1
Bij de 2e goal stond westermann helemaal niet in de buurt van de bal? of bedoel je de 1ste goal waar die voorzet ineens uit het niets kwam weet anders niet welke wedstrijd jij gezien hebt, maar ben het voor de rest met je eens je ziet gewoon dat hij wel degelijk kwaliteit heeft
0 0
Ferd
Dat is dan toch een fout, hij was niet in de buurt ;)
0 0
Joseph
Klopt, Heiko stond niet in de buurt van de bal, maar volgens mij was dat omdat hij verkeerd uitstapte in het moment daarvoor. Maar goed, dan kijk ik verder dan alleen de goal zelf.
Vind het moeilijk om hem in te schatten, maar geloof niet dat Viergever veel beter is.
0 0
WyZynDeBeste
Zowel het eerste als Jong staan er goed op. Herkenbaar, Ajax-voetbal.
0 0
ProfessorX
A1 en de C1 ook toch ?
1 0
Bastafa
Eerste keer dat ik ben gaan kijken, geen idee waarom iedereen Clement belachelijk maakt. Genoten van hem!
0 0
Koenniiee
Speelt echt al weken goed. Als buitenspeler vult hij het meestal in als een Toornstra-type, op het middenveld is hij nog zoekende, al vond ik hem gisteren prima. Maar ook in de spits heeft hij het prima gedaan, zakt telkens uit en laat elke verdediging 'zwerven'.
1 0
J00DT0TMIJND00D
Denk dat hij als rechtsback wel wat zou kunnen toevoegen aan het eerste met zijn snelheid en drang naar voren.
1 0
Koenniiee
Interessant!
1 0
Ar-AFCA
Lord Clement!
0 0
NouriVandeBeek
Speelde vandaag een goede wedstrijd. Heeft ook stappen gemaakt, maar heeft niet de klasse van de echte sterren in Jong Ajax.
1 0
insectenverdelg
Maar daar heb je er geen 11 vsn. Clement is een prima deler voor eredivisie niveau. doet me altijd een beetje aan Siemens qua stijl denken.
0 0
JanTa
Ik heb genoten van Nouri vooral dat moment bij de hoekvlag dat bij 3 man voor paal zette.
0 0
PetrosQ
Boer is een mooie en nog best goede keeper. Ik ken hem nog van zijn tijd bij Zwolle, altijd fel. Hij kan zelfs in de 89ste minuut bij een dikke voorsprong nog helemaal uit zijn plaat gaan als er iets fout gaat. Zo ook vanavond, wat geheel terecht was. Een goede toevoeging voor die jonge jongens. Mooi dat hij dit nog aan zijn carriere heeft kunnen vastplakken. Net als Westerman. Hij ontwikkeld zich inderdaad echt als cultheld. Hij is ook wel goed voor die jonge jongens denk ik. Beide een goede toevoeging aan dit elftal.

Verder vond ik de rest van de verdediging niet heel bijzonder, met name beide backs. Lartey Sanniez had wat ongelukkige momenten aan het eind, wat ook kwam door het hoge spel en de vermoeidheid denk ik. Dat mag natuurlijk niet, maar het is nog een jonge speler. Ervaring komt met de jaren en dat geld zeker voor jonge spelers, daarom maken ze ook wel foutjes, ook al zijn ze best goed (zoals Riedewald).

Van de Beek was erg sterk aan de bal, mooi verdeel-en-heers spel en verdedigend stond hij zijn mannetje (al hoefde hij niet heel veel te verdedigen en was hij meer aan de bal). Hij wordt nog wel eens met Klaassen vergeleken, maar ik vind vd Beek, in tegenstelling tot Klaassen, veel meer een asspeler. Vd Beek komt veel beter vrij en is aan de bal een stuk beter. Daarnaast heeft hij een veel beter passing. Ik zie hem nog wel ver komen bij Ajax, al is de concurrentie wel moordend de komende jaren. Daarnaast was Nouri natuurlijk fenomenaal, wat een talent, ik kijk uit naar het moment dat hij vast in Ajax 1 speelt. Verder speelde Clement een prima wedstrijd, af en toe een leuke actie, zoals die hakbal, maar soms ook wel slordig en soms zie je hem een beetje lucht dekken. Frenkie de Jong speelde helaas niet, maar ook hem heb ik hoog zitten. Bay viel mij ook alles mee trouwens. Liet nog wel wat leuks zien in de minuten die hij kreeg, maar kon zijn stempel uiteindelijk niet echt drukken, al deed hij ook weinig fout volgens mij.

Aanvallend was het met name Cerny die zich goed liet zien. Hij kreeg dan ook wel veel ruimte, maar onderscheid zich hier toch. Dat in tegenstelling tot Dekker. Hij had totaal niet zijn dag, leek ook niet in zijn beste doen en was er niet helemaal bij. Ik vernam dat hij geblesseerd was, dat verklaar het misschien. Verder ben ik wel gecharmeerd van hem. Hij stond vandaag alleen niet aan de linker kant. Hij is meer een winger die de bal prachtig voor de goal krult. Of hij Ajax 1 haalt, betwijfel ik.

Ik zag alleen de tweede helft, dus Cassierra niet kunnen zien. El Idrissi viel mij niet heel erg op in zijn spel, maar scoorde wel en dat moet een spits ook doen. Ik denk dat hij best kan doorgroeien tot een spits in de Eredivisie, maar met Cassierra en Dolberg voor hem zie ik niet echt een plek bij Ajax in het verschiet.
2 0
ProfessorX
prima je positieve tijd , maar enkel de 2e helft gezien ?
Zou je even tippen , want spelers als Cassierra en Frenkie de Jong zijn spelers die je nooit mag vergeten en kijk voortaan ook de 1e helft dan klop je verhaal beter en is dan ook geloofwaardiger .
0 0
Minsc
Je zag alleen de tweede helft maar schrijft wel een boek over de hele wedstrijd? Knap hoor.
2 0
Michael25
Ik ben erg onder de indruk van Cerny, hij drukt toch wel zijn stempel bij Jong Ajax. Dit in tegenstelling tot Younes bij Ajax 1, die van mij wel eens een paar weken de bank mag warm houden. Zet Cerny er maar in. Traoré is ook vaak veel te nonchalant, maar heeft wel de dreiging en redelijk rendement.
1 0
Knalpot
Qua scorebordjournalistiek zou je kunnen zeggen dat Vaca na gisteren wel een plaats in 1 heeft verdiend, echter als je ziet dat ie er zo nog 3 had moeten maken , z'n matige voorzetten en af en toe te gemakkelijk balverlies leidt zegt mij toch wel dat het nog steeds geen basismateriaal is voor 1. Af en toe invallen prima als de wedstrijd er om vraagt.
0 0
ziz0u.
cerny miste ook nog een opgelegde kans en 2 voorzetten huize hoog naar niemands land
0 0
Afca_126
goed verhaal, lekker kort ook
2 -3
Ellende
Toch meer gecharmeerd van Eiting, de Ligt en Zeefuik achterin.
2 0
TVD020
Hoe was Heiko?
2 0
AJAX1996
Combinatie van Jerome Boateng en Messi
4 0
dondonny
Gaat dat dan om dat moment dat Messi boateng passeerde en boateng achterover op de grond viel? Haha
0 0
FlyingDutchMan
Geloof het of niet, het was Heiko avond! Hij speelde serieus geweldig!
4 0
TVD020
ah nice, en Cassierra?
0 0
Minsc
Matig voor een speler van 5 miljoen.
0 -2
sanchezsamuelso
helemaal niet. Hij deed het vrij aardig. Dolberg speelde ook niet de sterren van de hemel voor dit jaar. Je ziet aan alles dat Cassierra en erg goede en slimme speler is die meer kansen zal moeten krijgen
1 0
Ajax_33
Heiko Messi, was goede wedstrijd van hem! haha
0 0
PH-GVN
Appie, Donny, Vaclàv, Heiko en Clement on fire
2 0
ajax4ever01
Wat zou ik volgende week graag lezen dat Feyenoord helemaal zoek gespeeld is door ons zeg maar goed makkelijk zal het niet worden maar heb er wel een goed gevoel over.
0 0
Ajax_33
Complimenten aan het team, was weer genieten!
Wel moet ik zeg dat Dekker ongelofelijk slecht was, die komt zwaar te kort.
6 0
Joseph
klopt, maar die stond ook wel op de verkeerde plek.. Dat is echt een klassieke linkervleugel speler die moet rennen en een voorzet geven, dat kon hij nu niet.
0 0
Ajax_33
Ook als linksbuiten komt hij te kort. Heeft hij al eerder dit seizoen laten zien.
2 0
Joseph
Heeft vaak genoeg laten zien over een geweldige voorzet te beschikken, iets dat vrijwel geen enkele vleugelspeler bij Ajax heeft. Heeft wat meer tijd nodig, onzin om hem deze leeftijd al af te schrijven.
0 0
ProfessorX
in heel Nederland niet .
0 0
gwn_rj
lartey, dankerlui en dekker waren de minste vandaag. nouri cerny en vd beek (clement bij vlagen) de beste. derest ook een voldoende
0 0
AjaxAmsterdamnn
En als zelfs Dekker zn voorzetten niet aankomen heb je helemaal niks aan hem
0 0
didierajax020
Geloof echt dan Donny nog geen bal verkeerd heeft gespeeld, althans, nauwelijks. Speelt enorm sterk net als vele anderen. Dekker valt erg tegen..
1 0
AFCA14JC
Kan wel vaker op 6! Maar frenkie de jong is ook heel goed daar
1 0
J00DT0TMIJND00D
Dekker echt dramatisch bezig.
0 0
FlyingDutchMan
Leuk voor Savastano, moet oppassen dat Bakker hem niet gaat voorbij streven.
1 0
J00DT0TMIJND00D
Bakker is trouwens nu al beter dan Dankerlui.
4 0
FlyingDutchMan
Klopt, Dankerlui gaat het niet redden en vermoed bezig aan zijn laatste seizoen.
1 0
Ron403
Appie, Donny en Cerny zijn echt genieten! Wel erg jammer dat Frenkie er niet bij kon zijn..
5 0
Onpartijdig
wat vinden jullie van Mazraoui? Valt niet extreem op, maar maakt ook geen fouten
1 0
Knalpot
Rustig aan de bal, technisch goed onderlegd. Moet fysiek nog wel wat stappen maken,maar kan zeker wel een heel behoorlijke rechtsback worden.
0 0
AjaxAmsterdamnn
Hij doet me aan die rechtsback van Roma denken, Florenzi (?)
0 0
FlyingDutchMan
Neymar acthtige acties ;p
0 0
Luigi020Ajax
lekkere redding boer
0 0
MJ98
Heb denk ik iets gemist maar waar is Frenkie?
0 0
Bertus2002
Frenkie is ziek.
0 0
MJ98
Thanks
1 0
IboAFCA
Zou in de basis staan maar kon niet spelen uiteindelijk. Vandaar dat Dekker nu speelt
0 0
MJ98
Aha thanks!
0 0
IboAFCA
Mooie kopbal scheids
0 0
AFCA.
Het had ook zomaar 10-2 kunnen staan. En het zou niet eens geflatteerd zijn...
0 0
RH1900
Pfoee.. als je eens de 10 doelpunten wilde aantikken, moest je het nu doen.
Maarja lekker foeballen. :)
0 0
AjaxAmsterdamnn
Godver man Dekker, mist echt die X factor..
1 0
FlyingDutchMan
Die drang ontbreekt op zulke momenten he, die bijvoorbeeld Donny, Cerny en Nouri wel hebben.
1 0
AjaxAmsterdamnn
Ja precies, bij cerny en appie zit je zo van; ooh ja komt wel goed en bij Dekker gaat er de hele avond van alles fout.. Hij had rustig om de keeper heen kunnen dribbelen maar dat inzicht heeft hij dan niet.
1 0
AjaxfanRuben
OFF: Sorry voor de mensen die het al gelezen hebben. Ik heb een video van Dolberg gemaakt.

Voor diegene die het leuk vinden:

https://youtu.be/32oD_9KWDKo
0 -1
RaynoFischer
Ehm je video is niet beschikbaar man.
0 0
AjaxfanRuben
Alleen op de computer zie ik, niet op mobiel helaas. Heeft met auteursrecht van de muziek te maken geloof ik ;(
0 0
Nouri10Eriksen
Mooi filmpje, had er persoonlijk wel andere muziek onder gezet.
0 0
FlyingDutchMan
Ook met zijn wijffie erbij, dan ga ik zeker kijken!
0 0
didierajax020
Heeft hij een vriendin dan?
0 0
ConstantijnAjax
Nouri krijgt 1000000000000000000000000000000000 iphones van de sponsor!
0 0
godezonensuper
Sanniez gaat Ajax 1 denk ik niet halen.
Janmer dat Zeefuik er niet bij is.
1 0
ConstantijnAjax
Bosz!!! verdomme, Tete erin inplaats van Veltman! Riedewald in plaats van Viergever
en Nouri haal hem erbij! Nouri is los! Nouri is er klaar voor! NOURI is de naam!
Nouri! onze held! onze Ajacied die al tal van aanbiedingen naast zich neer heeft
gelegd want zijn doel is Ajax! zijn droom is Ajax!
3 -5
FlyingDutchMan
Mazraoui lijkt op Neymar xD
0 0
koreem
Hadden vorig seizoen beter jong Ajax kunnen opstellen, de laatste pot.
1 -6
W Z A W Z D B
Jajaaaaaaa.... pffff... moeten we nou ELKE keer weer herinnerd worden aan die ene kut middag? Het is gebeurd. Klaar.
2 0
Bertus2002
Precies. Maar deze pot laat zien dat creativiteit op het middenveld belangrijk is.
0 0
Onpartijdig
stomme fout zeg
0 0
MankeNelis
Dat was een fataal Sanniezje
0 0
godenzoon92
Sanniez.. Hoe lang kan je staan slapen?
0 0
Sam Badi
Als Cerny, doorbrekend op links, het moment van voorgeven beter zou herkennen, haalt hij makkelijk de 30 assists in een seizoen.
0 0
AFCA.
Nouri gewisseld. Donderdag mee?

Edit: laat maar :-(
0 0
FlyingDutchMan
Denk eerder dat hij al sinds een kwartier mank loopt en nog stijgt hij boven iedereen uit
0 0
s.vdb
Tegen 010 de winnende maken in blessuretijd dat lijkt me prachtig
0 0
oudzuid2
mooi dat enthousiasme vd commentator over Nouri
0 0
AFCA.
Eerlijk is eerlijk, we hebben met zijn alle Heiko belachelijk gemaakt na zijn eerste pot. Maar hij heeft zich goed herpakt en speelt echt meer dan prima.
7 0
EVH
Het is tegen De Graafschap, dude
1 0
AFCA.
Ik oordeel niet alleen op deze wedstrijd. De bekerwedstrijd en GAE uit waren ook verdienstelijk. En ik kan zo een aantal namen opnoemen die niet mee konden komen op dit niveau.
0 0
Knalpot
Dan nog laat ie in de passing zeer behoorlijke dingen zien, die ik totaal niet verwacht had bij hem.
0 0
Bertus2002
Hier won het eerste maar nipt van thuis en uit verspeelde ze het kampioenschap door gelijk te spelen.
0 0
Tecmessa
De Graafschap heeft namelijk ook niemand verloren deze transferperiode. En er stond bijna net zoveel druk op deze pot natuurlijk...
0 0
Onpartijdig
zelfs De Graafschap is compleet kansloos
0 0
RH1900
Dit is dan weer jammer..
0 0
Rondo64
Ik kan de wedstrijd helaas niet zien, speelt westermann nou echt goed of is dit een beetje goed op de acolatsie manier?
0 0
AjaxAmsterdamnn
Speelt goed, maar het is wel tegen de Graafschap..
0 0
RH1900
Dat was de grote Appieshow weer.
0 0
AYounes11
Lekkkeeerrr apppieee
0 0
godezonensuper
Heiko de trucendoos
0 0
Toon meer reacties