Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax bevestigt: RvC wil door met Overmars

BartVeenstra, 01-10-2016 om 14:40, 14919 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Waar De Telegraaf enkele maanden geleden al liet doorschemeren dat de Raad van Commissarissen graag door wil met directeur spelersbeleid Marc Overmars, heeft Ajax dit nu zelf bevestigd via Ajax.nl. De RvC wil het contract van Overmars verlengen tot en met de AVA in 2020, zo schrijft men in een toelichting op de agenda van de aanstaande Algemene Vergadering voor Aandeelhouders (11 november).

Verder wil de Amsterdamse club ook het contract van Jeroen Slop, financieel directeur, verlengen. Ook hij zou vastgelegd moeten worden tot de AVA in 2020. Te lezen valt dat het agendapunt alleen ter bespreking zal zijn en niet ter stemming. Verder zal, in verband met het vertrek van Dolf Collee, Edwin van der Sar officieel in functie treden tot directievoorzitter. 

Wat betreft het contract van Overmars geeft men aan dat de directeur spelersbeleid een bedrag van 300.000 euro bruto per jaar zal verdienen. Dit kan door variabelen nog oplopen. Zo kan hij maximaal 75.000 euro bruto bijverdienen door specifieke prestaties op eigen werkterrein en daarnaast nog maximaal 250.000 euro bruto wanneer de prestaties van het eerste elftal goed zijn.

Financieel directeur Jeroen Slop kan een jaarsalaris van 225.000 euro bruto per jaar tegemoet zien. Zijn salaris kan eventueel nog met maximaal 50.000 euro bruto oplopen door specifieke prestaties op het eigen werkterrein.

Ernst Ligthart langer in RvC
Verder zal tijdens de AVA Ernst Ligthart worden voorgedragen voor herbenoeming tot lid van de Raad van Commissarissen. Over deze herbenoeming kan gestemd worden. De bedoeling is dat Ligthart, die sinds 2012 in de RvC zit, zal bijtekenen voor een periode van vier jaar tot de AVA in 2020.

De Ondernemingsraad heeft al laten weten de voordracht te steunen. Redenen hiervoor zijn zijn bestuurlijke ervaring en zijn beroepsmatige ervaring als advocaat. Ook niet onbelangrijk: Ligthart heeft zichzelf bereid verklaard de herbenoeming tot lid van de RvC te aanvaarden.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mingjen_tk@hotmail.com
Uit voetbal oogpunt snap ik het niet, want Ziyech was natuurlijk veel te laat gehaald en vorig jaar was het niet beter, terwijl Overmars beweerde dat de selectie op peil was
0 -2
3sterren
In plaats van iedereen die positief is over Overmars een minnetje te geven, kun je beter een open sollicitatie sturen naar de rvc van Ajax, als je denkt dat je de taken van TD beter zou kunnen invullen.
Maar nee, daar hebben jullie de ballen en de knowhow niet voor.
Stelletje laffe toetsenbord-bestuurders.
2 0
dumperPattiruhu
Er liggen wel grote uitdagingen in het verschiet.
ik zie graag een verhoging van het salarisplafond zodat een ziyech/dolberg/riedewald/tete/bazoer/sanchez/cassiera en wat nu in jong ajax staat(nouri/de jong/van de beek/de ligt langer kunnen blijven om echt hoge ogen te kunnen gooien in de euro league. Tevens mochten zij verkocht worden dan is het niet voor een habbekrats.

Hij heeft dit seizoen pas een beetje goed ingekocht. Onder druk van de publieke opinie. Voorgaande 4/5 jaar was het niks qua aankopen. Het zou verfrissend zijn als hij dat toe zou geven(tussen neus en lippen door).
1 -1
Caparzo
Overmars is van grote waarde, goede zaak dat hij langer blijft.
3 -3
3sterren
Helemaal mee eens.
Op zowel zakelijk alsmede sportief gebied een grote mijnheer.
Zijn media-optredens zullen met de jaren ook wel verbeteren.
Mijn voorkeur heeft hij in ieder geval ook.

Tenzij één van de onderstaande schrijvers een betere indruk kan achterlaten bij de huidige rvc en de functie veel beter zal invullen ; )
2 -3
Chesterson93
Off-topic: Babel in de winterstop evt. proberen binnen te halen als hij heel fit is en belangrijk blijft zoals vandaag tegen Gijon?
0 -3
BrandjeXL
Nee
3 0
Christiano91
Als hij zo belangrijk blijft zal zijn contract wel snel verlengt worden lijkt me
0 0
Ajax-Amsterdam
Dit is uitstekend nieuws. Ondanks dat Overmars de nodige kritiek heeft gehad, doet hij het de laatste twee jaar goed. Je ziet een stijgende lijn. Ik denk dat hij in zijn vak moest groeien en bovendien moest wennen aan het (nieuwe) beleid. Je doet er absoluut goed aan om deze Ajacied bij de club te houden! Kan alleen maar beter gaan.
2 -3
3sterren
Ik denk dat de rvc de aankondiging van zijn benoeming voor een nieuwe periode nog even moet uitstellen.
Ze doen er goed aan om eerst enkele namen te noteren van sommige scribenten op dit forum en hen uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek.
Dan hadden we allang weer tot de Europese top behoort..

Wat een hoop bestuurlijk- en financieel talent herbergt AST...
2 -2
Minsc
Slecht nieuws. Overmars bakt er nog steeds niet veel van, waar is de back-up voor Younes?, waar is de back-up voor Dijks? (Sinkgraven kan natuurlijk niet), waarom is Ziyech te laat aangetrokken?, waarom is Serero niet verkocht?, waarom is de geblesseerde Krul gehuurd voor heel veel geld? enzovoort.
2 -8
Runnerlex
goeie zaak..Ik zou niet weten wie marc zou moeten opvolgen.
4 -1
voorland
Zou ook wel wat duidelijk zijn wat die specifieke prestaties en de prestaties van het eerst elftal precies zijn,een beetje vaag allemaal.
0 -2
vaclavcerny17
gewoon goed gedaan deze zomer
4 -3
oudzuid2
deze zomer voor het eerst echt tevreden met aankopen van Overmars. hij heeft met Sanchez, Ziyech en Traore in iedere linie voor een directe versterking gezorgd, petje af. jammer dat we eerst een oorwassing tegen Rostov nodig hadden voordat Ziyech gehaald werd, maar goed. we hebben de afgelopen jaren zoveel kwaliteit verkocht, mooi dat we eindelijk weer es een betere selectie hebben dan het jaar ervoor.
2 -1
4xbestevaneurop
Mensen zeggen dat hij het goed gedaan heeft en noemen alle spelers op die hij haalde in de zomer. Waar zijn die kanonnen dan? Traore misschien en Sanchez blijkt een schot in de roos. Zuid amerikanen in je team is een must, ontbrak jaren bij Ajax. Maar als je jaren niet van europese middenmoot kunt winnen, zou je dan niet eens kijken waar het aan ligt en bijv. ervaring te halen. En niet elk jaar 1 en dan ook nog gokje szoals Zimlimg dan Heitinga dan Westermann..
Overmars heeft het goed gedaan? Waarom zorgde hij niet dat voor de belangrijkste wedstrijden Paok+Rostov de selectie al helemaal op orde was... Dan speel je met miljoenen, en ben je eigenwijs dat je wel ff makkelijk de CL haalt. En dat met 100 miljoen op de bank..
Geen enkele aanvaller ouder dan 25, 2 man met jaren buitenland ervaring waaronder 1 op doel en 1 op de bank Westermann.. Uitgebalanceerde selectie heb je dan, voor NL kan dat misschien en we zullen zien of Ajax na de winter niet al na de eerste europese wedstrijd eruit ligt.
3 -3
voorland
Clown.
0 -2
EVH
Eerste werk, Marc:

Klaassen Gudelj Veltman en ElGhazi voor een fortuin verkopen.
2 -1
Ajaxbrl
Ook ik heb zitten klagen , maar deze zomer heeft hij het aardig gedaan : Sanchez , Ziyech , Krul , Traore , Cassiera , Dolberg (ipv Balo)
2 -1
AjaciedForLive
Nou... Als je ballo heb zien spelen laatst die is bezig aan zijn come back
0 0
Ajaxbrl
past niet by ons
1 0
afct
Hij heeft geluk met ziyech en dat Dolberg en onana het goed doen.
0 -1
JohnDylan
Hij heeft geluk dat drie spelers die hij zelf heeft gehaald het goed doen?
0 0
simok
Ja hij heeft gewoon altijd geluk
1 0
AjaciedForLive
Jaaaaa AFC op 1-2!
0 0
ambtenaar
Toen ik heb bij de tafel van Kees zag zitten had ik plaats vervangende schaamte. Dit seizoen is onze selectie behoorlijk sterk, maar ook weer te laat met Ziyech. Toch is er een stijgende lijn.
1 0
ranger
Hij mag blijven omdat iedereen riep dat Ziyech moest komen anders was het heel anders gelopen.
4 0
Adamoost
Hoezo zijn we er zo zeker dat met Ziyech de cl gehaakt zou worden met het late kopen van Ziyech is Ajax een stuk goedkoper uit denk ik
1 -1
ram
Hij heeft een paar goede aankopen gedaan maar overall gewoon onvoldoende: de selectie wordt ieder jaar zwakker terwijl inkomsten zijn gestegen. Overmars is er nooit in geslaagd een gebalanceerde sterke selectie neer te zetten. Dat is een wanprestatie. Alleen dit jaar zijn we kwalitatief iets beter dan vorig jaar maar écht in balans? Nee, totaal niet!
1 -2
wladimir
Vorig seizoen was de selectie beter dan het jaar ervoor. Dit seizoen ook. Seizoen 2014 / 2015 was een wanprestatie. Moisander en Denswil zijn transfervrij vertrokken. Sinkgraven werd voor een belachelijk bedrag gehaald waardoor een conflict met Jonk is ontstaan. Zimling was geen succes.
1 -2
Minsc
Zimling was geen succes? Heitinga gelukkig wel!
1 0
Patje2011AJAX
Als hij vanaf nu verder bouwt aan een goed Ajax, de spelers langer kan behouden en elk jaar 2 toppers erbij haalt zoals sanchez, dan sta ik compleet achter hem. Goed doorselecteren elk jaar en het komt helemaal goed met Ajax!
0 0
OlavMokum
Overmars geef ik een 6.2.
Timing is belamgerijk. En daar schoort het nogal aan. Bijvoorbeele Bazoer had missch een jaar geleden 30 miljoen opgeleverd toen hij op de radar stond van enkele topclubs. Nu zal die max 15 oplveren. Dat is pure kapitaalsvernietiging. Zeker met zo veel goede middemvelders op komst had die gewoon weg gemoeten.
Voor Klaassen wilde Napoli erg ver gaan afgelopen zomer en afgelopen winterstoo. Met deze vorm gaat zijn waarde ook kelderen.
Ziyech had in juni gehaald moeten worden. Hadden we nu CL gespeeld. Heeft ook weer 20 milj gekost.
Kortom kwa timing vind ik Overmars erg zwak. Neem daarbij alle miskopem onder de Boer en de amateuristische manier van werken van de scouting kom ik uit op een 6.2
Ps De gewldige aankopen van Dolberg en Sanchez meegewogen :)
2 -6
Ferd
Spelers moeten ook willen hè, zowel Bazoer als Klaassen wilde niet terwijl Ajax al akkoord was. Daar kan je Overmars de schuld niet van geven.
3 -1
wladimir
Het bod op Bazoer afgelopen winterstop is door Overmars geaccepteerd. Bazoer wilde zelf bij Ajax blijven. Klaassen is geselecteerd voor Oranje, ligt vast tot 2019, is aanvoerder en topscoorder van Ajax. Die is gewoon minimaal 20 miljoen waard.

Overmars zal Veltman, Viergever, Schone en Klaassen moeten verkopen deze winter. De toptalenten Tete, Riedewald, Bazoer en el Ghazi moeten meer minuten maken na de winterstop.
1 -1
EVH
ElGhazi ook verkopen.
0 0
ShowtimeAjax
precies !!!
0 -1
Ajax#1900
Mag hopen dat hij het niveau van aankopen de komende jaren weet vast te houden. Dan valt het nog wel uit te leggen. Maar ook dit jaar brengt jij onze trainer in de problemen door met een incomplete selectie het seizoen te starten. Laten we hopen dat hij z'n leergeld nu wel heeft betaald en ook daadwerkelijk z'n werk gaat doen de komende tijd.
0 -1
Robinjo1988
Hij heeft eigenlijk alleen deze zomer goede zaken gedaan. De voorgaande jaren veel te veel middelmaat gehaald. Hij was ook ongeloofwaardig met die transfer van Ziyech. Eerst hadden we hem niet nodig en later toch wel.

Ik vind dus niet dat Overmars goed gepresteerd heeft. Zie hem liever vertrekken.
2 -1
Aeter
Hij werd voornamelijk tegengehouden door RvC en technisch hart. Als zij geen goedkeuring geven, kan en mag hij niks. En dan werden er vaak middelmatige goedkope paniekaankopen gedaan, wegens druk vanuit de achterban. Volgens mij werkt de beste man gewoon keihard met de middelen die hij heeft. Ik vind dat er best wat meer respect voor hem mag zijn.
0 -3
wladimir
RVC is kritisch gaan kijken toen er bijna 10 miljoen voor Sinkgraven werd neergelegd. Zowel Overmars en van der Sar presenteren zichzelf slecht en zijn niet heel transparant over het beleid.
1 -2
Robinjo1988
Kom op, iedere blinde ziet dat spelers als Duarte en Zimling helemaal niks toevoegen aan Ajax. Haal dan gewoon niemand.
4 -1
wladimir
Iedere blinde ziet dat Ziyech de missing link was op het middenveld. Had hem in juli gehaald en Ajax had zich voor Champions League gekwalificeerd. Hij is alleen gekomen door de publieke opinie. Niet door de inzichten van Overmars.
1 -2
Aeter
Ja, dat bedoel ik juist met paniekaankopen. Druk van de achterban en geen geld krijgen van de RvC, dan krijg je goedkope kneut, waarbij je bijna altijd zeker weet dat het niks wordt. Maar bij Duarte kon het gewoon twee kanten op overigens, want die was echt wel goed bij Heracles, maar ja dat hij de druk niet aan kan en er dan bij Ajax als papzak bij loopt, kun je vantevoren ook niet voorspellen.
0 -1
Adamoost
Voor z'n blessure speelde duarte wel aardig daarna was hij helemaal niks meer
0 0
Damsco2008
Die salarissen vallen me nog wel mee
0 0
pizzapunt
Net als een speler heeft hij gewoon moeten leren de eerste paar jaren en inderdaad wat foutjes gemaakt. Maar als je hem beoordeeld op de laatste twee jaar qua transfers en jeugdaankopen heeft hij het gewoon uitstekend gedaan. Topnieuws dat hij kan verlengen wat mij betreft.
1 -1
WyZynDeBeste
Ik ben tevreden over Overmars gezien zijn recente kopen en verkopen van de laatste jaren.

Slop mag van mij wel eens weg.

Collee, nooit meer in de buurt van Ajax komen. Mafkees.
1 -5
afca1985
Zie liever bv een Ted van Leeuwen ofzo die met weinig geld toch leuke spelers haalt bij Twente en Agovv en scout zich een ongeluk als ik de geruchten mag geloven, dan zou dat met de mogelijkheden van Ajax helemaal top kunnen zijn. Groot netwerk in ieder geval. Marc gokt op 1 paard (Bailey) en daar achter zit niets dat mag eigenlijk niet, dan moet je gewoon schakelen naar optie B C of D, maar Marc zegt doodleuk ja het is niet anders. Ik vind Marc in ieder geval niets
2 -4
Ajax#1900
Dat lijkt mij ook nog steeds een optie. Als je hem een goed budget geeft kan hij wellicht met zn grote netwerk echt goed werk leveren.
2 0
Ajacied1989
Tja, Martin van Geel deed het ook geweldig bij Willem II en AZ....
Overmars is van de TD's van de grote 3 in NL als laatste in dienst getreden en heeft met Milik veruit de beste zaken gedaan. En het ligt in de lijn der verwachtingen dat Bazoer, Dolberg, Ziyech, Sanchez en wellicht Younes voor een veelvoud van hun aankoopbedrag zullen gaan vertrekken, buiten het feit dat ze sportief een toegevoegde waarde zijn.
0 0
godezonensuper
Dolf vertrekt, dat is mooi.
6 -1
FrankDeB
Maar wij willen allemaal niet door met de RvC!
6 -2
Piejotter
Dan moet Ajax eerst van de beurs, dan ben je er automatisch vanaf
1 -4
Minsc
Dom
2 0
Ferd
Nee hoor. Ajax is de enige club op de beurs maar niet de enige met een rvc. Het ligt er maar net aan hoe je je club inricht.
2 0
AYounes11
Onzin, elke club heeft een RVC als zo vaak gezegt.
2 0
Joseph
Als ik Overmars moet geloven, speelt Ziyech nu niet bij Ajax, lachwekkend hoe slecht zijn zicht op de selectie is.

Het is nostalgie om zijn gezicht te zien, meer is het niet.
1 -1
Ajacied1989
Natuurlijk zijn er genoeg kritiekpunten, maar noem gewoon eens 3 TD's die met een vergelijkbare club jaarlijks bijna alleen maar voltreffers halen. Begin er eens met eentje, dat lijkt me al moeilijk zat.
2 0
Joseph
Ik had zelf Ziyech gehaald, Marc niet. Ik zou Zimling en Sanogo bekijken en ik zou informeren bij Nederlandse tainers die met Westerman gewerkt hebben.

Het is echt geen hogere wiskunde.
0 0
Ajacied1989
Dat zeg ik ook niet. Ik zeg alleen dat Overmars per saldo gewoon best goed werk levert. Ik heb ook m'n kritiekpunten, maar relativerend moet ik concluderen dat heel veel TD's ook allerlei rare aankopen doen die met het gezond verstand nauwelijks te verklaren zijn.
Het pijnlijke voor Overmars was vooral dat Andersen, Duarte en Sinkgraven niet de gehoopte kwaliteitsinjectie waren. En eerlijk is eerlijk, De Boer heeft allerminst het beste uit Andersen, Duarte en Sinkgraven weten te halen.
Wie weet hoe goed Sinkgraven en Duarte waren geweest als ze hetzelfde pad als Ziyech zouden hebben bewandeld. Wat was er van Ziyech terechtkomen als hij van Heerenveen naar het Ajax van De Boer was gegaan? Het is geen hogere wiskunde, maar één ding is zeker: Toeval/geluk is een enorm bepalende factor om aankopen te laten slagen. Dit toeval/geluk is minder bepalend als een speler echt heel erg goed is, zoals Ziyech, maar dan betaal je ook ruim 10 miljoen. Dat kon gewoon niet de eerste twee jaar onder Overmars.
2 0
Joseph
Best goed, dat is het maximale wat je hem kan geven, ik geloof niet dat iemand anders het slechter gedaan zou hebben. Iemand die beter zou communiciren met zijn scouts had het snel beter gedaan. Sinkgraven pakt als back nu goed uit, maar was natuurlijk een domme aankoop. Zelfde speler als Andersen, Nouri die niet veel jonger is en behoorlijk aan de prijs.
Natuurlijk speelde Frank een belangrijke rol, die had natuurlijk echt wel wat te zeggen over wie er binnen kwam. Iemand als Sanogo was natuurlijk puur Overmars, die kwam uit eigen netwerk, daar hebben ze binnen zijn netwerk flink om gelachen of iemand heeft daar veel geld mee verdiend.
0 0
Ajacied1989
Hier kan ik niet tegen op. Milik voor 3mln of zo kopen, vervolgens voor 34mln verkopen, Dolberg en Cassierra binnenhalen en dan over Sanogo beginnen......
0 0
Joseph
Jeugdaankopen zijn zeker goed, dat gaf hij gelukkig goed uit handen en deed daarbij waar hij goed in was, poseren voor de foto en een krabbeltje zetten. Maar vertel even welke spelers een directe sportieve meerwaarde waren voor het eerste? Nu eindelijk met Sanchez en hoe moeilijk was dat nou, wij hadden toch niks te zoeken in Zuid Amerika.. Ziyech, de enige echte versterking, kwam niet van hem.
0 0
Aeter
Dan word jij toch lekker technisch directeur betwetert.
1 0
Joseph
Geen enkel probleem, luizenbaantje
0 0
IamLegend
rvc met hun goeie daden. dit is geweldig nieuws
0 -7
godezonensuper
Je hebt al een paar dagen niet meer gesproken over "jc beliebers", ben je ziek?
7 0
IamLegend
ook jou hoor ik al een tijdje ni zeuren over frank... heb je je gezonde verstand weer terug...
0 0
NouriVandeBeek
Ik vind Overmars nog steeds ongeschikt. Ja, Sanchez is een lekkere aankoop. Het duurde alleen 5 jaar voor dat Overmars erachter kam dat Zuid Amerika bestond. Zo heeft die nog meer van die hele aparte dingen.
2 -3
mickey2602
Dit vind ik wel makkelijk naar Overmars toegeschoven hoor. Volgens mij is er een tijd geleden gezegd door Ajax dat ze niet scouten in Zuid Amerika omdat daar al zoveel clubs hun spelers halen en daarmee zou Ajax niet kunnen concurreren.
Als dat als club besloten wordt,moet ie dan maar in zijn eentje in Zuid Amerika gaan zoeken?
Ze hebben ongelijk bekend door vanaf afgelopen jaar wel daar te zoeken met als direct gevolg Sanchez en Cassiera naar Amsterdam. En hieruit bleek ook dat wij wel het grote geld voor kunnen zijn want Sanchez kon ook naar Barca maar wilde naar Amsterdam.
0 0
Jajijdaar
En Younes vindt ik ook wel Ajax-waardig. Alleen jammer dat hij zo weinig rendement heeft de laatste tijd.
0 0
JohanDerksen
Dan vergeet je Milik nog even. Hij heeft Milik voor 32M door verkocht aan Napoli.
1 0
carel romijn
Maar wil Overmars wel door met RVC?
0 0
MS22
Qua transfers vind ik het steeds beter gaan. Ook met verkopen van O.a. Milik. Nu nog het contract van Tete verlengen. Hij mag van mij wel eerder in de voorbereiding dergelijke aankopen doen zoals Ziyech, maar goed we weten niet of dat door hem komt of de rvc. Hopelijk leert de verantwoordelijke persoon er iig van.
2 -1
talent020
Overmars doet het de laatste 2 jaren niet slecht op het gebied van transfers, Ziyech, Sanchez zijn tot dusver een schot in de roos en ook Traore en Cassierra beginnen los te komen, alleen Krul vind ik een mindere transfer van hem deze zomer.

Na zoveel jaar zou ook een nieuwe TD verfrissend kunnen zijn maar met het oog op de perikelen de laatste tijd begrijp ik Ajax wel dat ze met hem door willen.
0 0