A1 zonder dispensatiespelers naar IJsland

BvdPloeg, 27-09-2016 om 07:00, 14232 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax A1 treedt woensdagavond zonder ingeschreven dispensatiespelers aan tegen Breidablik. Coach Aron Winter heeft Adham El Idrissi, Stan van Bladeren en Mauro Savastano op papier, maar zij gaan niet mee naar IJsland.

Van Bladeren speelde sinds blessureleed afgelopen zomer nog geen minuut, Savastano is geblesseerd en El Idrissi ontbreekt ook. Zoals eerder bekend werd gemaakt, reizen Matthijs de Ligt, Carel Eiting en Deyovaisio Zeefuik wel mee naar het hoge noorden. De wedstrijd, die om 18.00 uur zal beginnen, is de eerste wedstrijd voor A1 in de Domestic Champions Path. In oktober volgt de terugwedstrijd op De Toekomst.

Van de groep met spelers waar A1 dit seizoen mee begon, werden een boel teleurgesteld. Onder hen onder meer Jasper ter Heide, Noa Benninga, Zian Flemming, Conner Blöte en Pascal Struijk. Laatstgenoemde zat maandagavond om die reden op de bank bij Jong Ajax, maar debuteerde niet. Mitchel Bakker is er niet bij omdat hij met Oranje U17 op pad is. 

De volledige selectie:
Jeffrey de Lange
Joe van der Sar
Nick Plomper

Deyovaisio Zeefuik
Navajo Bakboord
Danilho Doekhi
Matthijs de Ligt
Boy Kemper

Azor Matusiwa
Francesco Antonucci
Reda Boultam
Carel Eiting
Dani de Wit

Ché Nunnely
Justin Kluivert
Mees de Wit
Kaj Sierhuis
Noa Lang
Martijn Kaars

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxfc
Is savastano nou alweer geblesseerd?
1 0
Onpartijdig
De Lange
Zeefuik- Doekhi/Kemper- De Ligt - Bakboord
Eiting
Lang Antonucci
Nunnely - Sierhuis - Kluivert
2 -1
Milankooijman
Lees net dat de tegenstander met 2 spitsen speelt, dan kan er dus makkelijk met een 3 mans verdediging worden gespeeld.
----------De Lange----------
Zeefuik-de Ligt-Bakboord
-----------Kemper-----------
de Wit -----------------Eiting
-----------Antonucci----------
Nunnely-Sierhuis-Kluivert
1 -1
Mace0107
Bakker doet niet mee.
0 0
Kurt
De Wit zal wel spelen in plaats van Lang, overigens geen probleem mee. Maakt ongeloofelijk veel meters met drukzetten, doelgericht en beter in de duels. Niet iemand die later Ajax 1 op sleeptouw gaat nemen, maar wel belangrijk voor prestaties van Ajax A1. Doorgaan in Youth League betekent dan weer betere ontwikkelingsmogelijkheden voor de echt grote talenten.
1 -1
Milankooijman
Dani de Wit speelde afgelopen jaar ook al véél volwassener dan Noa Lang tot nu toe laat zien als eerstejaars A. Een speler met een geweldige mentaltiteit die de spelers om hem heen beter laat spelen. Met zijn goals/ balverovering/coaching en loopvermogen is het gewoon een hele goede speler. Geen technicus als Antonucci maar je ook niet met 3 spelers als hem op het middenveld spelen.
1 -1
altijdwelwat
Hou nou toch op !! De Wit is anti-voetbal , acteert een belangrijke speler en laat helemaal niemand beter spelen. Je moet juist gaan voetballen , bij die IJslanders lopen 11 Dani de Wit's .
1 -1
Milankooijman
Hahaha ''anti voetbal''! Die man zal blijkbaar toch iets goeds doen. Ik geef je een paar feitjes; eerstejaars A junior basis, afgelopen jaar Nederland u18 aanvoerder, momenteel Nederland u19 basis en als 2e jaars A junior aanvoerder Ajax (wanneer Eiting bij Jong aansluit tenminste). Of zullen al die trainers het ook allemaal verkeerd zien?
1 0
altijdwelwat
Doet zelden tot nooit iets goed ! En die feitjes zeggen mij echt helemaal niks , leuk voor die jongen niet meer en niet minder. Ik heb genoeg wedstrijden gezien om mijn eigen mening te kunnen vormen, en het is dramatisch....
0 0
Milankooijman
Mooi dat jij ook wat wedstrijden kijkt. Toevallig ben ik elke wedstrijd van de A junioren aanwezig en kom tot een andere conclusie. Maar ik respecteer je mening.
0 0
Mace0107
Dani de Wit is een mindere versie van Klaassen.
1 0
altijdwelwat
Een blindere....
0 0
MS22
Komt dit op Ajax tv?
0 0
trodat4030
Het is nog niet bevestigd, maar de kans is wel erg groot. Dat doet Ajax de laatste jaren nagenoeg bij elke YL-wedstrijd namelijk..
0 0
AFCAwooz
Die camera's waaien om nu daar:) het kan daar echt al beestenweer zijn in deze tijd vh jaar.
0 0