Overmars steunt Westermann: 'Te snel oordeel'

BVeenstra, 08-09-2016 om 18:05, 19900 views, Ajax Showtime |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Directeur voetbalzaken Marc Overmars heeft het tijdens een bijeenkomst van de Ajax Kick Off opgenomen voor Heiko Westermann. De verdediger maakt vooralsnog weinig indruk in het shirt van de Amsterdamse club, maar volgens Overmars moet men in Nederland niet te snel oordelen.

'We zijn in Nederland de beste om spelers na één wedstrijd al kapot te maken. Dat gebeurde met Zlatan in het verleden ook. We hebben ons oordeel snel klaar', sprak Overmars, die wel toegeeft dat het debuut van Westermann tegen PAOK (1-2 winst) niet best was. 'De eerste wedstrijd van Westermann was dramatisch, daar moeten we niet moeilijk over doen.'

Verder gaf de directeur voetbalzaken aan 'hartstikke tevreden' te zijn met de selectie. Desondanks geeft hij niet aan van welke speler hij het meest verwacht. 'Anders komt er te veel druk door de pers. Dat ging bijvoorbeeld mis met Tarik Oulida', aldus Overmars, die ook nog sprak over zijn bijnaam 'Nettomars'.

'Van die bijnaam kom ik nooit af. Als ik met mijn vrouw door de stad loop, draai ik mijn hoofd weg als ik langs het terras loop, anders roepen ze vanaf daar of ik mijn portemonnee nog ga trekken. Maar we hebben nu 25 miljoen euro geïnvesteerd en dat zie je niet terug in de media', aldus Overmars, die ook nog vertelde lang bezig geweest te zijn met Klaas-Jan Huntelaar. De spits besloot echter bij Schalke 04 te blijven.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hans Kraay Jr.
We steunen Westermann allemaal, hij is gewoon alleen niet zo heel goed.
0 0
Delanobertvandebrink
hou je bek hans
0 0
Minsc
Je had gewoon een hele goede LCV moeten kopen, Marc. Geld zat, visie en daadkracht ietsjes minder.
0 0
donpedroh
Inderdaad gewoon thomas vermealen halen.
0 -1
TheRiviera
Het lijkt me logisch dat je het niet terug ziet in de media dat Ajax 25 miljoen heeft geïnvesteerd omdat mensen ook zo iets verwachten. Ajax is een club dat hun selectie continue sowieso elke zomer transfer periode moet aansterken. Als er steun pilaren uit het elftal vertrekken dan hoort Ajax de selectie aan te vullen met gelijkwaardige vervangers.

Als AJax 25 miljoen per seizoen zou uitgeven aan een injectie van kwaliteit en ervaring en daarmee zichzelf kan verzekeren van de titel en overwintering in de CL dan is dat altijd iets waar je naar moet streven want met de titel op zak en elk seizoen CL haal je genoeg geld binnen om de club financieel in balans te houden.
1 0
Tinus
Een club als Ajax moet juist niet altijd proberen een steunpilaar te vervangen voor een nieuwe steunpilaar dmv een aankoop. Dat kan niet, want als een speler een bepaald niveau heeft bereikt gaat hij niet voor niets naar een grotere competitie. Voor een vervanger met zelfde kwaliteit zal hetzelfde gelden. Ajax is groot geworden doordat nieuwe jongens opstonden als een ander vertrekt. Denk aan Litmanen toen bergkamp vertrok. Dat was ook afwachten hoe dat zou uitpakken. Het gaat er gewoon om dat je elftal in balans is, dan komt kwaliteit er ook beter uit, bijv van een door te breken jeugdspeler.
0 0
Daantje Makkes
Zwaar leventje heeft die Overmars ook...
0 0
gusanito
Westermann is zeer ongelukkig en simpelweg slecht begonnen. Ik denk dat hij alleen uit de put zal klauteren als de rest van de ploeg in vorm raakt. Daar zal hij vast wel op mee kunnen liften. Ik zie hem zeker niet als een man die opstaat als het slecht gaat. Dan zal hij aansluiten in het rijtje Atouba en Kuffour.
1 0
ajax2004
Ik wil deze man best nog wat kansen geven, maar! Hij heeft in een intervieuw gezegt wedstrijdritme nodig te hebben, en eigenlijk hebben we ervaren oudere spelers juist nodig om af en toe in te kunnen vallen, bij blessures of wanneer de wedstrijd om wat meer ervaring vraagt. Niet om wekelijks te spelen.
0 0
Ajaccus
Bij de transfers lijkt het financiële beleid van de RVC leidend terwijl dat het voetbal ( CL en competitie) zou moeten zijn.
Het grote probleem dat daarmee in de afgelopen transferperiode kwam bovendrijven is dat je op die manier moeilijk kunt anticiperen en te laat bent met spelers aantrekken. E.a. maakt het voor Marc Overmars wel erg moeilijk. Gelukkig is er door de nu positieve balans in de kosten en baten een situatie geschapen waardoor dat anticiperen wel mogelijk is. Bijv. een speler in de winter halen met het oog op het volgende seizoen of al in een vroeg stadium met spelers op het uitgebreid gescoute lijstje in gesprek gaan. Dat betekent dat Ajax als het zich kwalificeert voor de CL volgend jaar wel op volle oorlogssterkte kan beginnen.
0 0
Minsc
Onzin altijd over de RvC. De RvC is werkgever en checkt als controleur of er wel ruimte is voor aankopen, dat is iets anders dan dat het financiële beleid van de RvC leidend is.
1 0
amberjari
Lekker makkelijk praten over 25 miljoen investeren, als je ruim het dubbele gevangen hebt.

Verder: prima bedragen voor vertrekkende spelers geregeld en paar prima spelers gehaald. Heiko miskleun maar niet heel duur. Grootste probleem is link scouting/tactiek/aankoopbeleid. Selectie is compleet uit balans plus je haalt de duurste/meeste spelers voor de posities waar je in JA het meest potentieel hebt.
1 -1
oudzuid2
Marc , je hebt een behoorlijk goeie transferperiode achter de rug, ga dit nou niet proberen recht te lullen
2 -1
WinstonWeed
Inderdaad, vorig jaar was het dramatisch!
0 0
Ajaccus
Een speler als Westermann haal je voor ervaring en moet er direct staan. Als hij dan in zijn eerste wedstrijd zo schuttert en onzeker is dan is dat in ieder geval al teleurstellend en staat daarbij haaks op het doel dat je met hem wilt bereiken. In een wedstrijd alle respect binnen het team verloren. Zijn motoriek en wendbaarheid zijn schrikbarend en daaruit kun je nu al afleiden dat hij het niet meer heeft en zal krijgen.
1 -1
Knalpot
Zo'n kerel heb je straks gewoon nodig tegen een Luuk de Jong/Haller etc etc. (of wil je dan weer die voetballende kleuters er neer zetten?), Bosz/Overmars weten ook wel dat ze deze kerel moeilijk 50 wedstrijden nodig zullen hebben.
1 0
mvdk
Toch heeft hij in 1 ding zeker gelijk. We leven hier met 17 miljoen trainers die het allemaal beter weten en direct oordelen. Dat geldt ook voor mij.

Iedereen, maar dan ook iedereen heeft bij Ajax kritiek gekregen. Zlatan, Vertonghen, Eriksen, Alderweireld, Maxwell, Chivu waren in het begin allemaal 'slecht'. Achteraf zijn het toch niet de minste spelers... Bij Zlatan was het zelfs zo erg dat hij volgens veel mensen 'op moest rotten'. Bij Eriksen was dat ook zo.

Om een hoop redenen zeiken we op Ajax terecht, maar er zijn ook een hoop dingen waarbij we veel te snel oordelen. Misschien is Westermann een slecht voorbeeld, want die is al jaren niet best, maar Traore heeft bijvoorbeeld ook al onder vuur gelegen, terwijl de Chelsea supporters woest zijn dat hij verhuurd is. Die jongen is er net!
6 -1
AnoniemeTank
Lief
1 -3
Jan Doedel
De titel zou moeten zijn: OVERMARS VERDEDIGT ZIJN EIGEN BELEID
4 -6
Pettersson1963
Jan Doedel, Overmars voert beleid uit en heeft het dit seizoen niet slecht gedaan met de komst van Traoré, Ziyech, Cassierra en Sánchez. Overmars verkocht Milik voor de absolute hoofdprijs. Je kunt niet beweren dat Ajax dit seizoen zwakker is geworden door Overmars.
3 -1
Jan Doedel
Ik heb het over Westermann. Dat is niks en wordt niks waarom zo iemand kopen?
0 -1
Knalpot
Geef mij je glazen bolletje ff.
0 0
3*stars*3
No surprise, die gaat zijn gevonden CV niet afkraken...

Heb wel medelijden met Heiko want waarschijnlijk word hij gewoon uitgelachen door al die jonkies.
Wat nou ervaring, als je niet beter bent dan de vertrokken Mike....
2 -3
Pettersson1963
Slechte vergelijking. Van der Hoorn is 23 en wilde zelf weg wanneer hij niet aan spelen toe kwam. Westermann is 33 en werd niet gehaald voor de basis.
0 -3
SNTR
Volgens mij was z'n bijnaam altijd Netto en is 'Nettomars' geïntroduceerd door die Facebookpagina paar jaar geleden ofzo. Marc Netto noemde ze hem als speler al met die mooie anekdote van Frank dat Marcie vroeger een tweedehands Porsche kocht, omdat hij nieuw te duur vond. De Boer benadrukte bij Overmars zijn aanstelling zelfs nog dat ze hem altijd Marc Netto noemden
1 0
godezonensuper
Is dat die de Boer die voor de winkel van zijn vrouw zelf de pakketjes rond ging brengen om geld uit te sparen?
1 -1
Dwergje48
Op zich heeft ie gelijk, maar als je dan verhalen leest dat Westermann van te voren amper (of zelfs helemaal niet?) gescout is staat het wel een beetje lullig..
2 0
BDW
Zeer amateuristisch.
2 0
Piejotter
Hoezo netto? Hij betaalt toch bruto. :-) Niet zoals de amateurclubs die zwart betalen (gisteravond bij Zembla)
0 0
EVH
Hahahahahaaa lachen die opmerking over dat terras.

Marc met zijn portemonnee van uienleer.
0 -1
Sammy Sosa
Als je dit zo leest, dan lijkt het bijna alsof Overmars expres veel geld uit heeft gegeven deze zomer, omdat hij van de naam Netto af wil? WTF XD
1 -2
trodat4030
Aha, dan is t meteen duidelijk waarom Heiko een contract voor 2 jaar kreeg.. Moet natuurlijk een jaartje wennen?
0 0
Sammy Sosa
Nee hij kreeg een extra jaartje omdat Netto anders niet de 25 miljoen rond kon maken.
0 -1
Lazell
25? Waaraan?
Ziyech 11
Sanchez en Cassiera 10
Traore/Krul/Westermann 0

Wie mis ik nou?
0 -2
MitchellDijks35
ze moesten voor krul en traore wel een vergoeding betalen dacht ik, hoe hoog die is weet ik niet. Maar als je dat er bij optelt kom je wel bij die 25
2 0
Lazell
Thanks. 4 miljoen is wel veel voor 2 huurspelers. Maar Overmars zal het bedrag wel afgerond hebben.
0 0
Mokum_32
Haha goede vergelijking man. Zlatan was een hele andere situatie. Ik heb een beter vergelijking voor je Marc iets met zimling en heitinga
1 -2
WyZynDeBeste
25 miljoen geïnvesteerd maar ook voor 55 miljoen verkocht.

In mijn ogen prima. Zeker omdat we geen CL spelen waren goede transfers deels noodzakelijk.
4 0
Joseph
Dus we kunnen een nieuwe Zlatan verwachten Marc?!

Die 25 miljoen, man wat hebben we daar om moeten schreeuwen. Iedereen zag dat we een creatieve middenvelder nodig hadden en pas toen de CL was misgelopen en er een achterstand in de competitie is opgelopen, werd de portmonnee getrokken. Nee Marc, dat heb jij niet gedaan, dat hebben de supporters voor jou gedaan.
2 -6
talent020
Lekker makkelijk om weer te zeggen dat Nederlanders snel oordelen. Ik heb Westermann 1 redelijke wedstrijd tegen die Franse 3e klasser zien spelen. Maar voor de rest is het gewoon kommer en kwel tot dusver. Dat mag toch gewoon gezegd worden?
1 -7
Knalpot
Dus je hebt hem al 2 wedstrijden gezien! Heel goed.
1 0
rodnet
Westermann vs. Zlatan, tsja je maakt je niet overmatig geloofwaardig met zo'n vergelijking... pak dan Poulsen of zo.
1 -3
Piejotter
Vind de vergelijking met Zlatan niet opgaan. Zlatan had weliswaar aanpassings problemen in zijn eerste seizoen en hij werd door de media afgezeken. Men wist echter dat hij tot veel meer in staat was (technische staf) Maar ik heb niet het gevoel dat de huidige technische staf ooit Westermann heeft zien voetballen in een spelsysteem zoals bij Ajax. Het enige wat men kon weten is dat hij goed kon koppen en een goede lengte heeft. Maar men heeft bijvoorbeeld nooit geinformeerd bij oud trainer (HSV) van Marwijk. Ging schijnbaar volledig af op van der Vaart. Raar dat van der Vaart hem heeft aanbevolen. HSV heeft hij weinig gepresteerd blijkt nu. Wel vreemd is dat hij ooit international is geweest voor Duitsland. Ik geloof niet in wonderen en ook niet in deze fysiek houten klaas.
1 -4
Lazell
Als hij ongeveer zo belangrijk gaat worden als Poulsen mag je tevreden zijn als Ajax zijnde. Denk niet dat jij hem buiten Ajax veel hebt zien spelen. Speelde heel ongelukkig bij zijn debuut, maar om hem meteen compleet af te schrijven zonder meer gezien te hebben is wat voorbarig.
2 0
Freddy Al
Voetbaltechnisch vergelijkt hij hem ook niet met Zlatan of iets in die geest.
Hij stelt vast dat Zlatan ook al heel snel afgeschreven werd,dat bleek een kleine vergissing.
Bij Millik zag je hetzelfde,Westermann verdient wat mij betreft net als elke speler gewoon een eerlijke kans( en nu maar hopen dat Johan Derks het niet leest).
4 0