Flinke oefennederlaag Jong Ajax tegen Jong AZ

BartVeenstra, 06-09-2016 om 14:55, 38632 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Op sportcomplex De Toekomst heeft Jong Ajax onder toeziend oog van onder meer Peter Bosz, Dennis Bergkamp en Marc Overmars dinsdagmiddag een oefenwedstrijd tegen Jong AZ, dat speelde met spelers als Wout Weghorst, Ben Rienstra, Gino Coutinho en oud-Ajacied James Efmorfidis, met 0-3 verloren. Al voor rust hadden de Alkmaarders de wedstrijd in hun voordeel beslist, waarna Jong Ajax-doelman Norbert Alblas in de tweede helft een grotere nederlaag voorkwam.

De beloftenploeg van Ajax leek nog goed te beginnen aan de wedstrijd. Op aangeven van Adham El Idrissi was buitenspeler Mees de Wit dichtbij de openingstreffer, maar hij miste. Vlak erna wist Jong AZ via Weghorst, die vlak daarvoor nog stuitte op doelman Alblas, het net te vinden.

Namens Jong Ajax kreeg El Idrissi vlak erna een goede kans op de gelijkmaker, maar zijn inzet ging voorlangs. Helaas voor de jonge Amsterdammers wist Jong AZ dankzij treffers van Jeremy Helmer en opnieuw Weghorst nog voor rust uit te lopen naar een 0-3 voorsprong. Bovendien moest Markus Bay aan Jong Ajax-zijde geblesseerd het veld te verlaten.

Direct na rust was Weghorst dichtbij zijn derde treffer van de middag, maar was het Alblas die dit met een knappe redding wist te voorkomen. De Alkmaarders bleven aanvallen en waren opnieuw dichtbij een treffer, maar een schot eindigde via Alblas op de paal. Aan de andere kant wist Ajax nauwelijks kansen te creëren, terwijl Jong Ajax-keeper Alblas er alles aan deed om een verdere afgang te voorkomen.

In de slotfase was El Idrissi nog dichtbij een eretreffer met een harde pegel, maar zijn schot werd gepareerd door AZ-keeper Coutinho. In het restant van de wedstrijd gebeurde er vervolgens niet veel meer, waardoor de Alkmaarders met een 0-3 zege huiswaarts gingen.

Opstelling Jong Ajax: Alblas; Mazraoui, Bergsma, Flemming (Benninga 67'), Dankerlui; Eiting, Clement, Bay (D. Gudelj, 43'); M. de Wit, El Idrissi, Dekker (Boultam 67');
Wissels Jong Ajax: De Lange, D. Gudelj, Benninga, Boultam.

Opstelling Jong AZ: Coutinho; Lewis, Hatzidiakos, Bakker, Opdam; Rienstra, Mühren, Seuntjens; Doodeman, Weghorst, Helmer.

Doelpunten:
0-1 Wout Weghorst (21')
0-2 Jeremy Helmer (34')
0-3 Wout Weghorst (39')

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
altijdwelwat
AZ is gewoon goed bezig !! Zeker op jeugdgebied, spelers daar kunnen zich ook veel meer in de luwte ontwikkelen. Zo een Jelle Duin , scoort zowel tegen Engeland als tegen Duitsland bij o19 , maar je hoort en leest er niets over. Terwijl als Nouri scoort tijdens een interland een groot aantal mensen uitgelijdt over zijn toetsenbord.
0 -2
Hwb
Gek he, dat Ajacieden enthousiast zijn over Ajax-spelers en minder goed weten wat er bij andere clubs in de jeugd rondloopt?
1 0
altijdwelwat
Hmm je begrijpt geloof ik niet helemaal wat ik bedoel. Ik heb het niet zo zeer over reacties op dit forum, maar overal is er veel minder aandacht. Dat bedoel ik met de luwte, zitten gewoon 6 jongens van AZ in de o19 selectie waarvan 2 net zo oud als de Ligt is gewoon knap.
0 0
JohnDylan
De Lange, Eiting, De Wit en Dekker zijn de spelers in deze wedstrijdselectie die ik een kans geef bij Ajax te slagen. Hoe De Wit zich dit jonge seizoen bij de A1 laat zien is zeer indrukwekkend en aangezien ik Dekker een redelijk groot talent vind is het redelijk opvallend dat De Wit (die een jaar jonger is) het momenteel beter doet dan Dekker aan het begin van het vorige seizoen deed. Ik hoop dat Dekker en De Wit zich beide optimaal ontwikkelen want ik vind dat soort klassieker buitenspelers een genot om naar te kijken.
0 0
FlyingDutchMan
De Wit had vorig seizoen pech dat Dekker zijn ontwikkeling in de weg stond, want talent heeft hij wel.
0 0
Voetbal1900
De talentenfabriek!
0 -1
Bensco
We kunnen er wel laconiek over doen maar laten we eerlijk zijn. Het gat tussen de jeugdopleiding van Ajax en de jeugdopleiding van AZ wordt kleiner en kleiner. Zeker met de opruimwerkzaamheden in de jeugdelftallen de laatste tijd heeft AZ mooi wat spelers voor een prikkie op de kop getikt
0 -4
Ajax27
Laconiek? Gast... heb je de laatste wedstrijden en bijbehorende opstellingen van Jong gezien? ff andere kwaliteit gap
3 0
Marcw1972
Jammer dat Krul niet meedeed. Die had dan wat wedstrijdritme kunnen pakken. Maar zover is hij blijkbaar nog niet.
0 0
Joseph
Tsja, dit soort wedstrijden zijn vrij nutteloos, alles wat hier staat stroomt in principe niet door, anders waren ze wel met de nationale jeugdelftallen mee, al verbaas ik mij over Eiting in deze selectie..
0 -1
niels1992
Jong Az is gewoon een uitstekende ploeg. Heb ze nu 3x op rij in actie gezien en het zijn best goede spelers. Vooral die #50 Robin Schouten (RV) vind ik een goede aanvallende back, maar die speelde niet eens. Dat centrum Hatzidakos en Bakker is ook vrij degelijk. Die opdam is een beetje de speelbal van het elftal. Nu 3x gezien en spits, rm en lv gespeeld...voor de rest niet heel bijzonder. Dit Jong Ajax is een bagger team en jAZ staat 1e in de tweede divisie + is aangevuld met veel 1e elftal spelers. Geen nederlaag om echt bang door te worden dus.
0 0
Hiemke
Ze hebben een Doodeman opgesteld
0 0
Cruijffiaan
*De reserves van Jong Ajax leiden een flinke nederlaag.
1 0
SjakieWolfs
Precies, Nouri, De Jong vd Beek en Cerny waren er niet bij. Dat is nogal een aderlating.
0 0
BDW
Bij AZ deden er dus 9 (!) eerste elftal spelers mee.. Niet zo gek dat je hiervan verliest.
3 0
AjaxPassion
Nu ik de opstelling zie is deze uitslag al helemaal te verklaren. Allemaal back-ups van het eerste van AZ, tegen back-up spelers van Jong Ajax.

Is niet erg, dan weten ze wat voor een niveau ze moeten halen om in de Eredivisie terecht te komen en ze hebben weer een wedstrijdje gespeeld.
3 0
Bouke
Aan de opstelling te zien v jong Ajax waren de internationals er niet bij , geen Nouri Cerny vd Beek enz .. bij AZ toch wel 3 eerste elftal spelers wil niet zeggen dat je dan gelijk moet verliezen maar dan kan je niet gaan praten over doorstroming jeugd e.d. want dit was niet het elftal vd competitie. Geldt ook voor AZ hoor maar die hebben wel wat meer gewicht in de schaal qua ervaring. Er stroomt genoeg jeugd door bij Ajax maar soms moet je ook een directe versterking halen ( Traoré/Ziyech) zou niet teveel tillen aan deze nederlaag ..
0 0
Hwb
Goed dat ze zulke wedstrijden plannen, houden spelers die niet in vertegenwoordigende elftallen zitten hun ritme en kunnen jongens die veel wissel zitten ook hun kunsteen tonen.

Aardig team trouwens van AZ: Coutinho, Rienstra, Mühren, Seuntjes, Lewis, Weghorst. Geen schande dat dit JA daarvan verliest.
0 0
AjaxPassion
Ajax zou een voorbeeld aan AZ moeten nemen v.w.b. hoe met jeugd om te gaan. Wijndal (16) en Boadu (15) zijn nu al gedebuteerd in Jong AZ (tweede divisie) (zij waren overigens beide doelwit van Ajax afgelopen half jaar maar kozen voor AZ, dit zegt ook al genoeg). Dit had Ajax met o.a. Nouri, Cerny en vd Beek ook al veel eerder moeten doen.

De doorstroming en het doorselecteren moeten veel beter, zowel in de jeugd als bij het 1e/2e elftal. Zeker als je pretendeert een opleidingsclub te zijn.
1 -6
J00DT0TMIJND00D
Mee eens wat betreft het sneller brengen van Nouri, Cerny en Van de Beek.
0 0
DolbergAjax9
Die Jeremy Helder van AZ is best een leuke speler. Heeft die zijn debuut nog niet gemaakt bij AZ?
1 0
Ajax08
Hij heeft tot nu toe alleen nog in oefenwedstrijden gespeeld voor het 1e elftal.
0 0
DolbergAjax9
Helmer, excuses.
1 0
Koenniiee
Helemaal klaar met dat naïeve aanvallen!
1 -2
Tikkiebreed
middenveld voor de toekomst?
van de beek nouri
eiting
2 0
ZeeuwseAjacied
Als Bergsma en Dekker (naast Eiting, rustig) je sterspelers zijn zegt dat genoeg lijkt me.
0 0
Rudolph J
Wat zegt dat (jou) dan?
0 0
ZeeuwseAjacied
Dat het niet meer dan logisch is dat je flink op de ballen krijgt van Jong AZ.
0 0
Sjaakvaak
AS, hebben jullie de opstelling van AZ? Als Woutje Weghorst speelt, dan klinkt het alsof ze wat spelers van het eerste mee laten doen..
4 0
sv
Ze proberen t te fiksen..
1 0
RusselWestbrook
Sportief wanbestuur!
0 -6
J00DT0TMIJND00D
Alleen Eiting is van grote kwaliteit, de rest middelmaat.
0 -1
Kibbahimovic
Jongetjes en dames niet meteen in paniek raken! Het gehele basis middenveld en de beste verdediger van Jong Ajax zitten er niet eens bij (Nouri, vd Beek, de Jong, de Wit). . Dit zijn voornamelijk wisselspelers die je nu ziet
0 0
trodat4030
De Wit??? De Ligt.....
0 0
Redrum
Dit zijn zulke verschrikkelijk onzinnige schijt potjes.
0 -1
BDW
Uitslag maakt weinig uit is lekker voor het vertrouwen maar het gaat in deze potjes puur om wedstrijdritme.
0 0
mistermiyagi
Tsja zo wel Jong Ajax als Jong AZ zijn verzwakt.. (interland week)
0 0
trodat4030
Was half az 1 gabber..
0 0
insectenverdelg
Als je Wout Weghorst al moet opstellen idd :)
1 0