Ontevreden Bosz: 'Tweede helft stuk beter'

BVeenstra, 09-07-2016 om 18:00, 14446 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Peter Bosz heeft zijn eerste wedstrijd als trainer van Ajax niet weten te winnen. Tijdens het trainingskamp in Oostenrijk ging het oefenduel met FC Liefering met 4-3 verloren. Na afloop gaf de oefenmeester aan dat de nederlaag terecht was.

'We hebben terecht verloren. De eerste helft was ondermaats. In de tweede helft ging het een stuk beter', citeert het officiële Twitter-account van Ajax Bosz direct na afloop van het duel. 'Hoewel het resultaat in deze fase nog ondergeschikt is. We hebben een zware trainingsweek gehad met acht trainingen in zes dagen', vertelt hij vervolgens tegenover Voetbal International. 'Ik verlangde van de spelers dat ze allemaal een helft zouden knallen vandaag. Voor rust viel dat tegen, want de tegenstander was beduidend feller. Zij zetten ons goed onder druk en wij kwamen er niet onderuit. Dat zag je ook terug in de aannames.'

Opvallende afwezige bij Ajax zaterdagmiddag was aanvoerder Davy Klaassen. Bosz gaf na afloop aan dat zijn schouderblessure meeviel. 'De schouderblessure van Klaassen valt mee. Er is ter controle een foto gemaakt en hij heeft niets gebroken.'

Verder keepte André Onana de tweede helft bij Ajax, maar dat betekent niet dat de Kameroener in het komende seizoen de tweede doelman zal zijn. 'Ik heb niet gezegd dat hij tweede keeper wordt. Daar is het nog te vroeg voor', citeert het Algemeen Dagblad trainer Bosz, die Diederik Boer aan de zijkant hield. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MichelAngelo66
Bosz gaat echt niet zo spelen als vorig jaar. Dan graaft ie z'n eigen graf. Zo stom lijkt ie me niet.

Hij heeft de eerste helft het jouw zooitje laten staan met een reden. Hoe wil je anders gasten er uit kunnen wippen met een gegronde reden?

Geef die Bosz en Kruzen maar even de tijd. Die gaan echt wel wat veranderen. Of denken we hier dat Johan in z'n laatste weken in Tel Aviv aan Bosz heeft lopen verkondigen dat hij zo blij was met het spel van Ajax? Even geduld.
0 0
HarryHarHar
Ik las net dat Dolberg de spits van Ajax (kan) gaan worden als Milik vertrekt... Tjá, Gerard Joling zou zeggen ik heb er de kracht niet meer voor.... tjonge jonge waar ben ik al 46 jaar supporter van?....
Niets, maar dan ook helemaal niets is er nog over van de bravoure van ons alles Ajax, een veredelde middenmoter zijn we aan het worden en eerlijk gezegd zijn we dat al, als je nog geen eens een fatsoenlijk veredeld A-Junioren elftal kan geven aan je nieuwe trainer, wat ik gisteren zag was geen streek anders dan de laatste wedstrijden van vorig seizoen en die waren zwaar beschamend, het is nog precies hetzelfde alleen zijn er weer de nodige A- junioren bijgevoegd, er is werkelijk geen één speler waar je een kaartje voor wil kopen en dan roepen ze vanuit het kader dat er op zeker versterking komt... hoezo over 16 dagen is je eerste voorronde wedstrijd voor de CL.... hoe belachelijk wil dit kader met hun (verkeerde) zuinigheid ons weer ter schande zetten met dit team in Europa!........ en wat denken de heren van de competitie.... of is de doelstelling dit jaar eindigen bij de eerste vijf!......... Pfffffffffffffff....
0 0
JPC40
En daarom denk ik dat Bosz Ajax niet kan helpen, en vrees dat bosz de deksel op zijn neus krijgt, met dit Ajax.
0 0
pablofranka
Dat middenveld met Gudelj en Klaassen samen dat is zoooooooo traag mijn hemeltje lief, opendraaien met de bal aan de voeten is alsof ik kijk naar een aantal vrachtwagens die proberen te draaien midden op de weg. Je hebt bewegelijkheid nodig, middenvelders die constant tussen de linies spelen en vooral een fatsoenlijk motoriek hebben.
4 -2
Multi
Zijn waarschijnlijk niet veel mensen die mijn mening delen, maar van mij zouden ze beide mogen verkopen voor een mooi bedrag. Haal daarvoor in de plaats maar Anita terug en Ziyech. En dan als volgt spelen:

-------------Anita---------------
Bazoer-----------------Ziyech

Moet je eens opletten hoeveel sneller het spel zal gaan. Waarbij Bazoer eventueel de rol op zich neem om box to box de spelen. En als vervanging heb je dan: Sinkgraven, van de Beek, de Jong en proberen Serrero dan te behouden als meer ervaren wisselspeler.
2 -1
han23
ja zit wat in, maar jij denkt echt dat anita nog voor een ajax loontje komt voetballen?, weinig kans denk ik. en liever ook maar niet doen want ajax en het terug halen van oudspelrs is op een paar uitzonderingen na nooit echt een succes gebleken
0 0
Multi
Ze zijn ook gedegradeerd en Anita heeft nog maar een contract voor 1 jaar. Lijkt me dan wel een optie. En denk dat je Anita gerust terug kunt halen komt nu in de bloei van zijn carrière.
0 0
Barra
Ik kan me ook enkele seizoenen onder de Boer herinneren waarin we in de voorbereiding heel frivool speelden en vervolgens leek het een heel seizoen nergens meer op.
3 0
Barrabrava
precies dat gebeurde een aantal keer. Liever dat we nu verliezen en er iets van leren dat in de competitie of nog belangrijker, voorronde CL
1 -1
Koenniiee
Schandalig als Ajax Peter Bosz met deze selectie het nieuwe seizoen in laat gaan. Je weet dat je met Bosz een aanvallende trainer in huis haalt en dan kun je geen (ervaren) spelers die louter defensief uitblinken en voetballend vermogen ontberen enerzijds en jonge talenten die nog moeten debuteren maar technisch veel beter zijn anderzijds, voorschotelen. Dat is regelrechte verkrachting van een trainer en zou nalatig gedrag zijn van Overmars en RvC. Ajax moet anticiperen!

CL verwacht ik niet, maar ik wil wel Ajax terug. Nee, dan heb ik het niet over een CL winst. Dan heb ik het over attractief voetbal met jongens die dat kunnen spelen. Ajax stond bekend om voetballers die iets extra's brachten, op elke positie. Als ik dan nu Dijks en Tete zie, of een Gudelj, schieten de tranen in mijn ogen.

Ajax mag Bosz hier niet mee laten zitten. Talenten houden het simpelweg niet vol om 34 wedstrijden te spelen.
4 -1
han23
maar dit is toch ieder jaar het geval. ik snap niet dat mensen er nog intrappen en ook maar denken dat er weer echte kwaliteit met de nodige ervaring gehaald gaat worden. iedere zomer is het het zelfde liedje, en horen we in augustus gewoon weer"we gaan het doen met deze groep". we hebben 2 Colombianen gehaald, waarvan er 1 , als je de berichten moet geloven. ik verwacht voor de rest geen vuurwerk meer van ajax, alleen bij een vertrek van milik een andere spits.

waarschijnlijk zitten we deze zomer weer helemaal voor niets in spanning, zijn de seizoenkaarten zo goed als uitverkocht en krijgen we weer te maken met een halve kleuterklas, misschien nog wel erger als het afgelopen jaar.
0 0
Koenniiee
Ja, dat zou weer een lekker seizoen worden dan.
0 0
Johan1
Daar heb je gelijk in. Met technisch zwakke en defensieve middenvelders als Gudelj, Klaassen en Bazoer kun je nooit snelheid in je spel krijgen. Zij hebben teveel tijd nodig om het spel te verleggen, spelen zelden de bal direct door en lopen veel te veel met de bal. Sinkgraven laat niet zien waarvoor we hem gehaald hebben, maar hij zou het wel moeten doen. Ik denk dat er meer aanvallende kwaliteit in De Jong en Nouri zit dan in Gudelj en Klaassen. Achterin hebben we backs die wel goed verdedigen, maar minder goed zijn in het opbouwen. Met Veltman en Riedewald heb je echter wel spelers die kunnen opbouwen. Ik denk dat we een moeilijk jaar krijgen, aangezien Bosz wil spelen op een manier die onze spelers niet aankunnen. Dat zal veel puntverlies opleveren.
1 0
Koenniiee
Voila!
0 -1
el-markos
Er is hier al weer veel frustratie. Volgens mij doet bosz alles met een rede. Precies daarom laat hij de eerste helft de basis van vorig jaar spelen met dat verschrikkelijke statische middenveld. Hij heeft door de 2e helft nu alle rede om dat basis elftal(op een enkeling na) te confronteren met het feit dat er jonkies in hun nek staan te hijgen. Als je het mij vraagt wilde bosz alleen bevestigd zien of die basis 11 inderdaad zo matig is en gaat hij nog wel verbazen met zijn uiteindelijke basis 11.En ja er staat over een paar weken een hele belangrijke pot op het programma maar in de tussentijd wordt er nog volop getraind en worden er nog meerdere oefenpotjes gespeeld. Ik heb in ieder geval alle vertrouwen in bosz en dat zouden er meer hier moeten hebben in plaats van gelijk al weer overstuur te zijn.
3 0
Koenniiee
Natuurlijk doet Bosz een en ander met een reden. Maar denk je dat er volgende week opeens nieuwe backs in het veld staan? Dat Dijks en Tete niet kunnen voetballen - zeker onder hoge druk - blijft zo. En dat vindt niet iedereen leuk om te horen, maar het is werkelijk schandalig voor een Ajax' voetballer.

Er zijn geen alternatieven voor die positie. Gelukkig geldt het niet voor het middenveld maar in mijn optiek moet je twee technische spelers daar hebben. En dus moeten er twee banken van Gudelj, Bazoer en Klaassen. Gaat 'm ook niet worden want de technische spelers zijn er nog niet aan toe, blijkbaar.

Dus het gaat niet opeens wel aanvallend lopen. Daar hebben we simpelweg geen voetballend vermogen voor. Of in elk geval, te weinig.

Het is verkrachting van de trainer door Ajax om Peter Bosz - men weet wat het in huis haalt met deze aanvallende trainer - met dit materiaal het seizoen in te laten gaan!
1 -2
3sterren
Koenniiee, jij hebt mij overtuigd dat Bosz de beste optie is en ik ging/ga met je mee. Nog steeds. Kijk naar de post van el-markos, en toon geduld. Bosz is een zelfstandig denkend persoon en gaat kennelijk niet alleen maar af op wat hij hoort. Hij heeft nu goed kunnen waarnemen wat de talenten waard zijn. Niet omdat heel Europa ze talentvol vindt, maar omdat hij dat met eigen ogen heeft kunnen zien. Vanaf nu gaat hij smeden en als blijkt dat er versterkingen nodig zijn dan zal hij dat zeker niet nalaten door te geven aan de daarvoor verantwoordelijke persoon.

Toon vertrouwen. Eén deel van je wens is al vervuld; meer doelpunten en aanvallende intenties. In ieder geval het tweede gedeelte.

Zet deelname CL nog maar even uit je hoofd. Daar is het nog iets te vroeg voor. Maar dat PSV en Feijenoord een pak op de voetbalbroek krijgen, daar ben ik van overtuigd. Om over de anderen nog maar te zwijgen.

Fijne zondag, het is mooi weer...
2 -1
Koenniiee
Haha, dankje 3sterren. Jij en El-Markos hebben misschien wel gelijk. Laten we ons daar op vastpinnen en hopen dat het inderdaad veranderingen teweeg gaat brengen, met name op het middenveld.

Maar één punt blijft wel staan: geen voetballende backs. Die hebben we niet en de back-ups zijn grote vraagtekens (Owusu, Warmerdam, Lartey, Savastano). Die zijn ook heel belangrijk in het aanvalsspel bij Bosz, namelijk. Elk team dat druk zet weet dat het te halen is door onze backs onder druk te zetten. Zag je gister ook weer.

We gaan het zien. Fijne zondag!
3 -1
talent020
Bosz zal ook wel geschrokken zijn van het niveau en dan met name van het niveau van de dragende spelers. Natuurlijk het is een voorbereiding en er is hard getraind, maar ik heb vandaag eens speciaal op het middenveld gelet en ik moet zeggen dat het zeker de 1e helft niet om aan te gluren was, weinig beweging zonder bal en met name Gudelj en Bazoer spelen vaker terug dan vooruit( komt ook omdat ze zelden tot nooit opengedraaid staan)
1 -1
jarenfan
De bal een keer raken en doorspelen,nog niet gezien..
De vervolg pass was in de meeste gevallen onvoldoende.
1 -1
Professor
Je kan hier allerlei verhalen over wat er fout ging welke spelers echt veel tekort komen op loslaten. Harde training, spelsysteem nog niet kunnen uitvoeren etc. etc. Maar zal jullie daar niet allemaal mee lastigvallen. Ik eindig met 1 superpositief punt. Namelijk Frenkie de Jong deze jongen voetbalt met een gemak alsof hij al jaren meedoet, draait wel snel en goed open, 1x raken en naar voren spelen hij beheerst het allemaal. En ook nog creatief.
2 -1
markplas
Die is zn creativiteit en plezier in het spelletje niet verloren door frank de boer
1 -1
Savastano
Er is tegen El ghazi gezegd dat hij mag vertrekken volgens Andy Van der Meijde
( spreken elkaar regelmatig).
0 -5
OntlastendeMiddenvelder
Waar zegt Henk van der Meijde dat?
1 -5
zivkabrimovic
Het is maar dagdromen, maar dit:

Milik El Ghazi

Younes Cerny
Sneijder

Bazoer Klaassen

Riedewald Tete Veltman

Cillessen

Boer
Dijks
Sanchez
Schone
Gudelj
Sinkgraven
Cassierra
1 -2
Theo jan
Wat een lange verhalen hier. kan het wat korter ?
1 -5
AFCA.
Je hoeft het niet te lezen....
3 -1
ZeeuwseAjacied
De intentie was overduidelijk en dat geeft in ieder geval hoop, Bosz wilt opbouwen en vastzetten. Over Onana, verdient het zeker op tweede keeper te zijn in mijn ogen maar veel wedstrijden keepen is volgens mij beter voor zijn ontwikkeling.
0 -1
meerzicht
Uitslag van zo'n wedstrijd is niet zo belangrijk, al hoop je altijd op een winst. belangrijk is om te zien wat nog nodig is om je gewenste speelsysteem te spelen. Nou Bosz zal hebben gezien dat er nog wel wat werk aan de winkel is. Met een paar goede voetballers speel je nog niet direct in een heel goed systeem.
2 -1
JPC40
Met 1 zwaluw in de lucht hebben we nog geen zomer.
0 -2
JPC40
Wat ik van Bosz vindt laat ik achterwege, hij heeft een eerlijk kans nodig, dat we oefenpotje verliezen, tja dat gebeurden onder Frank ook, dus daar zit geen verschil in, het gaat nu om of er verbetering in zit Qua speelstyle, daar draait het nu om.
2 0
meerzicht
Mee eens
2 0
meerzicht
Het lijkt ook of de " vaste kern" ( nog) moeite heeft met die 5 sec. regeling van Bosz. Dat heeft tot gevolg dat de balcirculatie snel moet en dat is nou net waar het vorig seizoen vaak aan ontbrak. Rustig breed, of achteruit zodat er gespeeld werd op zekerheid. Veel trager. Met die snelle circulatie moet er sneller worden geanticipeerd en moeten er zekerheden zijn, weten waar je de bal snel heen kunt spelen. Nou volgens mij vraagt dat nog wel wat training.
3 0
AFCA.
Waar ik me vooral zorgen om maak, is om het feit dat we 4 goals tegen hebben gekregen. En dat terwijl ik de hele week heb gehoord en gelezen dat Bosz eerst de verdediging neer aan het zetten is.
0 0
JPC40
Vergeet niet dat deze jongen moeten gaan wennen aan nieuw coach en speelwijze, neem maar gerust aan dat dit een jaar gaat duren voordat je echt verbetering zal zien, ALS die ten minste gaan plaats vinden.
0 0
Fredschuit1
Niet veel waarde aan hechten. Die jongens hebben na een zomer een zeer zware en intensieve trainings week achter de rug..
1 0
NouriVandeBeek
Dit was eigenlijk de best denkbare tegenstander voor de 1e oefenwedstrijd. Geen amateur club die alleen maar gaat verdedigen, maar een ploeg die constant druk zet. Je beperkingen worden zo goed weergegeven.

Wat wel opviel was de fysieke kracht van die ploeg. Geen enkele speler boven de 20 maar het waren beesten.
3 0
Ajacied33
Dat fysieke begint gewoon al in de opleiding, dat missen wij hier
Dan te bedenken dat die gasten niet ouder dan 20 zijn...
3 0
Ajacied33
Geen paniek, maar er is wel werk aan de winkel. Je verliest wel van een Oostenrijkse 2e klasser
Buiten deze resultaat om vind ik dat Ajax sowieso nog versterking moet halen
0 -1
X-RaY
Kots van al die negativiteit hier,het is gvd. een oefenpot geef die man en spelers even tijd zeg kom op!
7 -4
Koenniiee
Want na een oefenpot mag je geen conclusies trekken? Het is gek als mensen zeggen dat je niet tot nauwelijks aan voetballen komt met Dijks, Tete, Bazoer en Gudelj?

Het is raar als men zegt 'het seizoen is verloren' of 'Bosz out', maar (sommigen) conclusies mag je er toch wel aan verbinden?
4 -5
X-RaY
Conclusies klinkt erg negatief of dit gelijk het eind station is aangaande deze pot?!
Ben het volkomen met je eens wat betreft Dijks,Tete en Gudelj dit zijn geen typische Ajax spelers die ook kunnen 'voetballen'
Ben ook van mening dat Gudelj niet het vermogen heeft om op deze positie te spelen hij heeft een veels te trage balbehandeling zie graag meer creativiteit met meer de drive naar voren.
En wat betreft Tete en Dijks tja goede verdedigers maar meer ook niet,zie het ook graag anders pik!

Conclusies trek ik nog niet daar is het nog te vroeg voor denk ik,heb wel me twijfels maar die had ik al van de backs voetballend gezien.
Al die comments die je nu al leest gaan te ver want daar is het te vroeg voor na één potje.
Maar ik snap je punt want je ziet het heel goed allemaal ;)
1 0
Koenniiee
Dankje Xray! Je hebt gelijk!
0 0
X-RaY
Voetbal is voor een groot gedeelte emotie bij supporters koenniie,zo ook bij mij hoor!
Ajax is gewoon geen top meer dat moeten we gewoon onder ogen zien dat neemt niet weg dat we niet mogen eisen dat de Ajax filosofie wordt verloochend.
Maar ja dat fucking geld hé,dat bepaald helaas momenteel alles Europees gezien.
Dus hopen op een beetje geluk want dat heb je nou ook eenmaal nodig.Ook moeten er is kerels opstaan die het gras opvreten en de medespelers op hun flikker geven als het moet want met alleen mooi voetbal redt je het tegenwoordig niet meer.
0 0
AJAXZZZ
Nee Koenniiee, een oefenpotje zegt helemaal, maar dan ook helemaal niets.

Het Nederlands elftal verloor ook een oefenpotje tegen een simpele tegenstander in 1988.
2 -1
Koenniiee
Ik zeg ook niet dat alles nu ruk is. Maar als Dijks niet goed speelt (en ik daarna ook denk aan zijn prestaties van afgelopen seizoen) dan mag ik dat toch zeggen? En dan mag ik toch ook zeggen dat we voetballend vermogen tekort komen in het algemeen? Dat was afgelopen seizoen ook zo.

En wie weet worden we dik kampioen. Wie zal het zeggen. Maar dat is ook lekker als je niet kan oordelen obv oefenwedstrijden: dan zou een speler op proef niet te beoordelen zijn omdat 'het maar oefenwedstrijden zijn'. #lachwekkend
2 -2
3sterren
Je zegt zinnige dingen, maar niet iedereen kan kennelijk kritiek verdragen.

Ik vind dat er teveel de nadruk wordt gelegd op meevoetballende verdedigers. Natuurlijk zou dat mooi meegenomen zijn. Maar volgens mij gaat het meer nog om de goede balans in een team te vinden. Ronaldo is 1 van de beste voetballers van de wereld. Pepe het tegenovergestelde, maar zeer effectief. Nani weer begerenswaardig. Staan wel in de finale, dus I rest my case...
Frankrijk wordt overigens kampioen ; )
0 0
Koenniiee
Ik hoop Portugal, Ronaldo Fan. Lekker finale voor 'm, trouwens.
0 0
3sterren
Ik ook, noem hem al vaak ”mijn schoonzoon”... : )
0 0
3sterrenAjax1
ja dat krijg je er van als je niet naar johan luistert. kopen kopen kopen! kies voor de jeugd. 3-4-3. vol druk! cilessen sanniez tete riedewald savastano vd beek de jong nouri cerny zivko dekker! dan kan je voetballen!
3 -2
Knalpot
En dan 15e eindigen?
0 0
Koenniiee
Dijks en Tete zijn eigen jeugd en die zijn voetballend droevig.

Edit: sorry, ik was te snel. Zie nu pas je opstelling. Excuus!
1 -1
3sterren
Eerst lezen, dan denken, dan typen. Ook in die volgorde : P

”De eersten zullen de laatsten zijn” luidt een bekend gezegde.
0 0
AJAXZZZ
Zolang ze nog in de voorbereiding zitten boeit me dit soort wedstrijden niets.
Bosz is aan het bouwen met dit Ajax.
Frank de Boer heeft er 5 jaar lang een bepaald systeem in gepropt bij deze spelers.
Dat is er niet uit met 1,5 week trainen.
2 -1
Johan1
Erg slechte en fantasieloze wedstrijd. Voorspelt niet veel goeds voor het nieuwe seizoen. We hebben versterking nodig, dat is duidelijk. Gudelj is zoooo traag, Bazoer die weer met zo'n arrogante houding zijn mannetje laat lopen....Zet maar een keer iemand anders op het middenveld, iemand met creativiteit zou fijn zijn.
5 -2
Jarl1989
Na 1 wedstrijd? Pfff wacht gewoon af. Zegt helemaal niets. Bosz traint net anderhalf week met de groep.
3 -2
AJAXZZZ
Versterking hebben we sowieso nodig vind ik, maar dat baseer ik niet op deze wedstrijd.
Dat vond ik al lang.
1 0
SiemDeStinkjong
Vooral een alleskunner in de spits is geen overbodige luxe... Zeker nu milik zeker weg lijkt te gaan en met zo'n Zuid-Amerikaan kan je de nieuwe suarez of nieuwe cvitanich binnen hebben gehaald... Je weet het niet
0 0
Savastano
Serero moet behouden blijven!
Dat is de enige fatsoenlijke 6 in de selectie.
4 -2
Minsc
Er moet meer voetbal in komen en dan denk jij dat we dat met Serero gaan bereiken? Met 5 verdedigers spelen en 2 middenvelders? Ongelofelijk.
0 -6
Savastano
Is serero verdediger? Nooit geweten.
1 0
Maxwell5
Serero is in jouw ogen een verdediger?!
2 0
3*stars*3
Maar Serero scoort nooit -_-

Althans dat roepen de criticasters van hem al jaren.
Alsof Kroos, Busquets of een Verrati veel scoren.

imo is Serero ook beate optie als 6.
8 -2
Aianteia
Eens, versnelt het spel en staat verdedigend zijn mannetje. Het enige dat ik miste bij hem was een steekpass naar voren, maar misschien mocht dat niet van De Boer.
0 0
EVH
Denk dat er dit seizoen een behoorlijke schifting in de selectie gaat plaatsvinden.
Ook op het gebied van scouting en aankoopbeleid zal er een verandering gaan plaatsvinden.

Het catenaccio boerenkoolbetonvoetbal van Frank de Boer moet definitief achter ons worden gelaten.
6 -3
Ruff Rhythim
Anders gezegd: het suffe voetbal wat we grotendeels in de 1e helft zagen
1 0
EVH
Ja klopt. Dat suffe catenaccio tikkie-terug tikkie-breed boerenkoolbetonvoetbal dat Frank de Boer vijfenhalf jaar lang in onze selectie heeft geramd.
Dat voetbal inderdaad.
1 -2
BRAMHOUTEN
Geloof met met deze nieuwe trainer gaat het niet beter worden.
1 -1
Barra
Wijt je dat dan aan de trainer of vind je de selectie ondermaats?
0 0
BRAMHOUTEN
Aan de trainer en aan het feit dat er geen enkele leider in het team loopt. Er moeten echt 2 oude spelers bijkomen waar ze tegen op kijken. Er loopt genoeg talent rond maar er lopen geen gasten rond die het team bij de hand neemt als het even niet loopt. Tevens vind ik Peter bosz behoorlijk gehyped. Hij heeft leuk voetbal laten zien bij 2 clubs waar totaal geen druk is. Verder geen ervaring bij een topclub. Ik moet het eerst nog maar eens zien of dit een goede match is
1 0
Barra
Oke duidelijk, ik zie idd ook graag wat ervaring erbij want er wordt nu van jonge jongens als Klaassen al verwacht dat ze het voortouw nemen, terwijl hij afgelopen seizoen al met zijn eigen vorm worstelde. Daarentegen zie ik het wel zitten in Bosz, omdat hij op mij overkomt als iemand die over echte vakkennis beschikt en het vervolgens ook over kan brengen. Hij is ook het type die veranderingen durft door te voeren wanneer het voetballend niet lekker loopt. Imo is er ook het meeste winst te behalen op het middenveld, waar we meer voetballers moeten hebben staan die het spelletje echt kunnen versnellen.
0 0
Fredschuit1
Het voetbal onder de boer was vaak slecht maar catenaccio zeer zeker niet. We hadden onder de boer bijna 70 procent balbezit gemiddeld.. niet echt catenaccio lijkt me..
1 -2
EVH
Ten eerste weet je blijkbaar niet wat catenaccio inhoudt.
Ten tweede, balbezit op eigen helft.
Ten derde, we creëerden zo'n beetje de minste kansen van de gehele eredivisie.
Ten vierde, doe Frank de groeten wanneer je hem weer spreekt.
0 -1
..::Rootje::..
Als het gaat om meeste kansen in een wedstrijd (op doel) van vorig seizoen, dan moet Ajax alleen PSV en AZ boven zich laten.
0 0
aanval86
Als je geen risico in je spel legt en achterin alleen maar rond tikt heb je al snel 65% balbezit. Als je op de helft van de tegenstander 65% balbezit hebt heb ik daar meer respect voor.
0 -1
Fredschuit1
Mij hoor je toch niet zeggen dat ik dat geweldig vond.. vond het voetbal onder de boer veschrikkelijk. het was alleen geen catenaccio. Dat is wat anders..
1 0
grannig mokum1
Het is wel moeilijk om dat eruit te halen, want dat zie je maar weer terug, balletje breed of terug naar de keeper er moet sneller de diepte gezocht worden... Maar ik heb de 100%vetrouwen dat bosz dat.eruit krijgt.. De Jong is goed als hij weg draait heeft die al 1 a 2 speler weg gespeeld
0 0
afca1985
Dit dus
1 0
korem
Gudelj bazoer Klaassen op een middenveld. Frenkie de jong en van beek misschien nouri, je zou bijna zeggen doe de tweede maar. Frenkie de jong gaat wel een topper worden hoor.
6 0
mvdk
De B-ploeg maakte tijdens de training ook al gehakt van 'het eerste'. Krijgen we een revolutie binnen de selectie? Of is ons 'eerste elftal' eigenlijk helemaal niet zo goed als wij denken?
5 0
Fredschuit1
Ik ben bang dat Peter zijn favoriete middenveld gaat bestaan uit gudelj bazoer klaassen maar dat kan echt niet meer.. Er moet echt een hele creatiever middenvelder komen die vooruit durft te voetballen..
1 0
IboAFCA
En waar baseer je dat op? Bosz wilde eerst zien wat voor troep Frank heeft achtergelaten.
3 -4
Fredschuit1
Gevoel en ik wil best een wedje afleggen waar die de eerste competitie wedstrijd mee speelt.. let maar op dat het deze 3 heren worden..
0 0
Creative94
Dat hebben we lang moeten missen, een trainer die een realistisch beeld geeft over een verloren wedstrijd. Hecht er verder niet zo veel waarde aan, we hebben inmiddels ook nog eens drie keer gescoord! *knipoog
2 0
talent020
Heb veel liever een De Jong of Van De Beek inplaats van Gudelj of Bazoer, ik irriteer me nier gauw maar deze 2 heren spelen al maanden ver beneden de maat.
2 0
Van413
Gudelj kan niet beter. Hij speelde bij Az altijd ijzersterk als hij kon gaan van 16 tot 16.
Opbouwen moet je niet aan hem overlaten.
3 -1
PeterVKV
De eerste helft zette Liefering constant vol druk en dan komen spelers als Gudelj, Schone en Dijks handelingssnelheid (=kwaliteit) tekort. Als je dan ziet hoe spelers als De Jong en vd Beek dit oplossen (kort wegdraaien en vooruit spelen) dan lijkt de basis nog lang niet beslist.
1 -5
Koenniiee
Het zal best een zware week zijn geweest, maar dat veranderd niets van het feit dat er te weinig voetballend vermogen in de ploeg zit wanneer je speelt met Dijks, Tete, Gudelj, Bazoer, Schone, Zivkovic (Klaassen, etc.). Er moet echt ingegrepen worden door Overmars/RvC en er moet voetballend vermogen bij. In de tweede helft zie je al veel meer technische hoogstandjes, lichaamsbewegingen en wegdraaien op het middenveld door onder andere Van de Beek en De Jong. Maar je mag niet verwachten dat zij even 34 wedstrijden gaan spelen en constant hun niveau halen.

Kortom, weg met drie box-to-box middenvelders, maar meer differentiatie en specialisten. Een echte 'zes' met ervaring, leiderschap en voetballend vermogen. Hij moet het spel op de wagen gaan brengen en de jonkies op sleeptouw nemen. Klaassen zou dit in principe nog kunnen, denk ik. Daarnaast moet er voetbal bij vanaf de flanken, en wel vanaf de backs. Als je als tegenstander continu druk zet op Tete en Dijks, heb je een perfecte dag. Elke bal gaat dan teruguit of je wint zelfs de bal. Spijtig, maar beide kunnen gewoon niet (goed genoeg) voetballen!

Uiteindelijk wil Bosz aanvallend gaan trainen en naar een positionering als deze: http://blend.catenaccio.nl/wp-content/uploads/2016/07/Halfspaces_Duitsland2-1024x503.png. Dan heb je voetballend vermogen nodig. Zo heeft hij ook bij Vitesse gespeeld en ook in Israel. Dat kwam er vandaag niet uit, omdat er afgelopen week bijna alleen maar getraind is op druk zetten en restverdediging (verdedigend denken). Logisch dus dat het niet loopt, want aanvallend is het nog hetzelfde als afgelopen seizoen.
4 -4
AFCA.
Hee! Jij zegt iets negatiefs over Dijks! Dat is ten strengste verboden hier op AS. Want Dijks werkt altijd zo hard. Daardoor mag je niet zeggen dat hij er niks van kan.
4 -1
Koenniiee
Hahah!
0 0
AFCA.
Oh en nog een tip om minnetjes tegen te gaan (voor zover dat ook maar iets boeit).
Zeg vooral niet dat Tete niet kan voetballen. Mensen hier vinden het verschil tussen voetballen en verdedigen nogal lastig.
2 -1
Koenniiee
Jaaa, maar vergeet ook vooral niet onze hardwerkende captain. Die gaat wel altijd voorop in de strijd hoor!
0 -1
AFCA.
Ja haha. Ik lees hierboven ook dat een oefenwedstrijd niks zegt. Maar waarom spelen we die potjes dan? Die zijn er toch juist voor om te kijken wat wel en niet klopt? Ik heb vandaag gezien dat Tete en Dijks niet kunnen voetballen onder druk. Dat gudelj alles vertraagt en dat er een hoop creativiteit op het middenveld mist. Als het goed is heeft Bosz dit ook gezien en wordt daaraan gewerkt. Bijvoorbeeld Warmerdam een kansje geven.
0 0
Koenniiee
Haha precies. Ik denk ook dat Bosz heus wel hetzelfde heeft geconstateerd. Vraag is alleen wat de RvC en Marc daarmee gaan doen. Ik heb toch wel erg te doen met Bosz, die met zulke non-voetballers opgescheept wordt.
0 -1
AFCA.
Dat mag ik toch wel hopen. Marc heeft het wel druk. Een linksback, een verdedigende middenvelder, creatieve middenvelder en eventueel een spits als Milik vertrekt.
Rechtsback zou je Veltman en Tete om kunnen wisselen. Maar Tete is in de lucht wel een stuk minder.
Als VM zou ik Klaassen nog wel eens willen zien.
Als AM moet er wel iemand bij. De Jong/Nouri kunnen het niet een heel seizoen en Sinkgraven zie ik het ook niet doen.
0 0
Suarez16_
Tja de arrogantie van vorig jaar trad weer op. Bazoer en Gudelj die denken dat ze wel "even" hun duels winnen en er voorbij kunnen lopen. Hoop dat Frenkie of Donny een basisplaats verovert.
1 -1
depantalon
Naïeve opstelling, aanvallen is leuk als je een tegenstander ook kan opvangen.
1 -5
insectenverdelg
Als je deze tegenstander al niet kan opvangen....
1 -1
talent020
Op Zivkovic en Cerny na was dit gewoon Frank zijn vaste opstelling hoor...
1 0
Ricoo
Ik heb met een schuin oog gekeken, dat oog doet nog pijn.
1 -1