Ajax C1 pakt beker ten koste van AZ

JipVR, 07-06-2016 om 20:00, 13400 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax C1 heeft dinsdag de beker binnengesleept. De Amsterdammers waren met 4-1 te sterk voor de leeftijdsgenoten van AZ. Brian Brobbey was de grote man aan Ajax' zijde met drie doelpunten. Sontje Hansen deed ook nog een duit in het zakje, waarnaast de bezoekers een maal wisten te scoren.

Samenvatting:
Ajax kwam razendsnel uit de startblokken en zette zowat de eerste kans meteen om in een doelpunt. Brobbey maakte een ijzersterke actie in de zestien, waarna hij niet faalde. Na de openingstreffers liet Ajax de teugels wat vieren en kwam AZ meer en meer in de wedstrijd met meermaals gevaarlijke kansen. Toch viel de volgende treffer in de goal van de Alkmaarders, toen Brobbey zijn tweede van de avond tegen de touwen kopte.

Na de thee kregen de bezoekers wederom een paar goede mogelijkheden om te scoren, maar bleken de Amsterdammers andermaal effectiever. Brobbey kon zijn derde treffer vieren, nadat hij met een fenomenale schijnbeweging de keeper wist te verschalken. Vlak voor tijd maakte AZ nog wel de 3-1, maar lang konden ze daar niet van genieten: Hansen schoot de 4-1 hard binnen, waarmee de bekerwinst van Ajax C1 veilig werd gesteld.

Opstelling Ajax C1: Ruijgrok; Omzigtig, Fosu-Mensah, Van Gelderen, Douglas; Gravenberch, Maduro (Trustfull), Llansana; Mbinga, Brobbey en Hansen.

Wissels: De Ruyg; Taylor, Trustfull, Ben Sallem en Aksit.

Opstelling AZ C1: Bakker, Dekkers, Dirks, Franken, Goudmijn, Van der Heijden, Taabouni, Affolter, Karg, Boadu, Gemmel.
Wissels: Regeling, Schavemaker, Nimmermeer, Kamara, Benabdeslam, Eliasar, Reus.

Doelpunten:
Brobbey 1-0
Brobbey 2-0
Brobbey 3-0
Kamara 3-1
Hansen 4-1

Volg de wedstrijd via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Champy
Nu we het over fysiek sterke spitsen hebben: je hebt er weinig aan als ze dat niet koppelen met agressiviteit en atletisch vermogen.
Ik vind dat Brobbey op agressiviteit nog het nodige kan winnen, maar hij is ook pas een C-junior.
Vorig jaar vond ik Brobbey echt een matige indruk nalaten, maar moet zeggen dat die zich als een doorgeschoven speler prima aan het ontwikkelen is, en dat is niet door z'n fysiek want die voorsprong had die natuurlijk al als een F-pupil.
1 0
EVH
Hoe is deze generatie?

TurboUrby... vertel
0 0
W Z A W Z D B
Haha wat een baas die Brobbey!! Laatst ook al hattrick tegen Tsjechië.
1 -1
AFCA.
Wat is die Brobbey voor een speler? Ken hem niet echt.
0 0
Ajax_33
Beer van een spits met daarnaast een goede techniek.
1 0
HeavenlyDivine
Paar keer zien spelen
Beer is zacht uitgedrukt
0 0
geDaante
Maar teert ie ook veel op dat fysieke voordeel? Als dat zo is, moet het nog maar blijken wat ervan over blijft als dat voordeel straks (voor een flink deel) wegvalt.
0 0
DeAjacied07
Jup, dat doet ie wel. Zou hem niet neerzetten als een supertalent, maar ook niet meteen afschrijven. Interessant om te blijven volgen!
0 0
geDaante
Ja is dan altijd afwachten, we kennen allemaal Brutil Hosé nog, werd ook bestempeld als een supertalent, bleef niet zoveel van over, net als Castillion, of andere sterke/lange spelers in de jeugd. Ik verwacht er dus maar niets van, tijd zal het leren.
0 -1
AFCA.
Dat klinkt goed ;)
0 0
Nella1998
Waar is eros maddy?
0 0
SP
Ook geblesseerd. Tegen het aan van het seizoen zijn er veel blessures. De Maduro's lopen ook al een hele tijd met een pijntjes rond, waardoor zij niet maximaal belastbaar zijn. Maduro wordt straks ook gewisseld voor Samir waarschijnlijk.
0 0
Nella1998
Bedankt voor de info.
0 0
J00DT0TMIJND00D
Waarom doet Zamani niet mee?
2 0
trodat4030
Geblesseerd.
2 0
J00DT0TMIJND00D
Top thanks voor de info!
0 0
Ajax_33
Brobbey het Beest scoort weer!
0 0