Cillessen Ajacied-, Bazoer Talent vh Jaar

BartVeenstra, 12-05-2016 om 17:55, 8853 views, Ajax Life |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Jasper Cillessen is door de Supportersvereniging Ajax verkozen tot Ajacied van het Jaar. Zijn teamgenoot Riechedly Bazoer werd door de technische staf van de Amsterdamse club benoemd tot Talent van het Jaar. Dit valt te lezen in de nieuwste editie van Ajax Life.

Het is voor Cillessen de tweede keer op rij dat hij wordt uitgeroepen tot beste speler van Ajax. 'Rond de winterstop stond ik bovenaan. Ik draaide een redelijke tweede seizoenshelft. Davy miste een aantal wedstrijden door blessures en Riechedly zat op het laatst op de bank. Het is een mooie prijs. Het streelt mijn ego, vooral omdat het een prijs van de fans is. Maar ik zou hem zo inruilen voor de schaal.'

De uiteindelijke top vijf wordt gecomplementeerd door Riechedly Bazoer (44 punten), Davy Klaassen (37 punten), Amin Younes (34 punten) en Arek Milik (32 punten). Cillessen had overigens een puntentotaal van 65 punten).

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hades
Klaassen en Cillessen zijn allicht de bekendste Ajacieden voor het grote publiek, maar elke insider die meer dan twintig wedstrijden gezien heeft in dit seizoen kan niet anders zeggen dan dat enkel Tete, Veltman, Bazoer en Younes wedstrijden hebben gespeeld die dicht bij het niveau komen van wat je zou moeten nastreven als Ajax zijnde.

Tete is geblesseerd geraakt, Bazoer kreeg een dip. Veltman en Younes zijn tot aan het einde van het seizoen van waarde gebleven, dus zouden zij logischerwijs de twee zijn die een eretitel als deze zouden verdienen.
1 -1
Capi86
Veltman vond ik met afstand de beste van het seizoen. Hij heeft geen wedstrijd verzaakt, het hele seizoen. Zelden zo'n constante speler gezien.
2 0
Joseph
Ik ben geen fan van Veltman, mist persoonlijkheid, maar je kan deze top-5 niet serieus nemen zonder zijn naam daarbij. De beste vond ik hem niet, niet verzaken maakt je niet de beste, daar moet je meer voor doen.
0 -2
daniajax1
Veltman niet eens in de top 5? Hoe werken die punten?
2 0
boye04
Eigenlijk is het wel heel triest dat 2 jaar op rij je keeper je beste speler is...
4 0
TotSpurs
Veltman en Tete. Cillessen kan ik best mee leven, maar met Bazoer niet.
2 0
sirfugy
Heel vreemd idd, ik vond ook Veltman.
1 0
BrabantseAjacie
Speler van het jaar was voor mij bij uitstek Veltman. Zowel als CV als Back heeft hij zeer constant een hoog niveau behaald. Altijd hard en fel, vol gestreden voor de overwinning.
3 0
AFCA.
Volgens mij speelde er ene Joel Veltman achterin het hele seizoen goed. Of het nu centraal of rechtsback was, die jonge speelde goed. Die verdiende deze prijs het meest.
4 0
werner86
Ook ik ben het hiermee niet eens, maar volgens mij is er een grote groep hieronder die niet eens weet hoe die verkiezing tot stand komt. Wil je invloed uitoefenen op Ajacied van het jaar, kun je na iedere wedstrijd stemmen op ajaxlife.nl/matchday. Dit kan alleen op spelers die daadwerkelijk gespeeld hebben uiteraard. Alle punten bij elkaar levert uiteindelijk de winnaar op. Iedereen vanaf volgend seizoen dus stemmen!
2 0
Zaeyx
Vreemd, zeker die enorme voorsprong. Niet dat Cillessen een slecht seizoen heeft gedraaid, absoluut niet, maar wat mij betreft is Veltman de beste Ajacied dit jaar. Dat hij niet eens in het rijtje voor komt is echt absurd te noemen.

Met Bazoer als talent van het jaar ben ik het wel eens. Tete kort daarachter op de 2e plaats.
3 0
afca_sittard
Mag ik vragen waar Veltman in dit rijtje is? Belachelijk dat hij er niet bij staat.
4 0
de-Ajacied
Tete is toch het echte talent van het.jaar
2 0
Ajax4life16
Net zoals de meeste hier vond ik ook Younes de beste, daarna misschien wel Veltman
0 0
wt4ajax
Ik zou Bazoer het liefst inruilen voor de schaal.
0 -1
Milan95
Mijn keuze was Younes of Veltman geweest en Tete talent v/h jaar.
1 0
MoenMeister
Veltman niet in de top 5? Wow..
1 0
godenzonensuper
Younes en Tete hadden dat moeten zijn.
Milik of Veltman was ook terecht geweest maar Cillessen...
2 -1
Redrum
Rot toch op man, Cillessen heeft gewoon kut gekeept dit jaar. Zo veel onnodige goals. Het weinig aantal tegengoals ligt echt niet aan hem.
3 -2
Aianteia
Mijn speler van het jaar is Younes, ben benieuwd naar die van jullie!
3 0
Maxwell_5
Tete. Met grote afstand. Jammer dat zijn blessure hem geen volledig seizoen heeft laten spelen. Maar ik kan mij geen wedstrijd voor de geest halen, waarin hij niet minimal een ruim voldoende haalde.
2 0
Joseph
Als je kijkt wat hij aanvallend gebracht heeft, wat ook bij een back hoort, moeten er toch andere conclusies getrokken worden. Verdedigend was het elke wedstrijd inderdaad een ruime voldoende,. Zal volgend jaar moeten bewijzen ook aanvallend iets te kunnen brengen, maar in zijn laatste wedstrijden vond ik al dat hij zich daarin verbeterde. Veltman bracht meer.
0 0
Maxwell_5
Een verdediger hoort van mij in de eerste plaats te verdedigen. Betrokken zijn bij de aanval, is een bonus. Maar we hebben het over het "talent van het jaar" en niet over de "de beste rechtsback van de wereld". Als een talent zich in zijn eerste jaar manifesteert zoals hij heeft gedaan hoort daar een prijs aan verbonden te worden. Overigens ben ik al een paar jaar van mening dat Tete juist door het gebrek aan aanvallende impulsen gewoon RCV moet spelen. Is dat een kritische noot? Nee, waarom multifunctioneel willen zijn, als je jezelf ergens in kan specialiseren. Daarentegen was Veltman in zijn jeugd rechtsbuiten die is omgeturnd tot verdediger, het is niet raar dat hij daarom ook aan die kant uitblinkt. Als het aan mij ligt, best of both worlds, laat Veltman back staan en zet Tete in het centrum.

0 0
Aianteia
Volkomen met je eens. Ik vind Veltman ook erg matig in één-tegen-één situaties. Het zou dus niet meer dan logisch zijn als ze hem en Tete om zouden wisselen.
0 0
Joseph
Je had het om de speler van het jaar, niet het talent, die zou zeer spannend worden met Bazoer.
Als rechtsback is verdedigen het belangrijkste, dat zag je wel aan van Rhijn, maar bij Ajax moet een back ook naar voren kunnen komen. We spelen niet in de serie A.
Tete als CV is nog iets heel anders, dan moet je meer kunnen dan uitstekend de 1 op 1 beheersen, misschien kan hij dat, dat zou fantastisch zijn, maar ik moet het nog zien.
0 0
TikkieTerugJaap
Dit hadden Veltman en Tete moeten zijn.
1 -1
3sterren
Mee eens...
En nu maar hopen dat dit het bekende zetje in de rug is om ze te laten blijven.
1 -2