[Update] Ajax bevestigt vertrek De Boer

BvdPloeg, 12-05-2016 om 09:10, 171094 views, Ajax.nl |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Trainer Frank de Boer zal woensdag bekend maken of hij wel of niet aanblijft als trainer van Ajax. De oefenmeester spreekt later vandaag met de clubleiding van de Amsterdamse club met als doel om tot een definitief besluit te komen. Volgens het Algemeen Dagblad is de verwachting dat De Boer zal opstappen, al wil hij eerst het verhaal van de Amsterdamse club aanhoren.

Vooralsnog heeft zich nog geen enkele club gemeld voor de trainer, terwijl zijn contract nog een seizoen doorloopt. Bovendien is het de vraag hoe men bij Ajax er zelf instaat. Contractueel gezien zou de Amsterdamse club geen reden hebben om het contract van De Boer te ontbinden: hij heeft namelijk een afkoopsom van ruim twee miljoen euro.

Volgens de ochtendkrant zou alleen een perfect plaatje met verschillende randvoorwaarden De Boer nog in Amsterdam kunnen houden. Hierbij valt te denken aan een vernieuwde staf, grote versterkingen, een verhoging van het salarisplafond en het volledig vertrouwen van de directie en het technisch hart.

Update - 21.15 uur 
Er is nog geen besluit genomen over de toekomst van trainer Frank de Boer bij Ajax. Dat meldt de NOS woensdagavond. 'De Boer gaat vrijdag gewoon mee naar China', zegt directeur Edwin van der Sar over de geplande oefentrip in Azië. Een langer verblijf bij Ajax, een vertrek én een verlenging zouden allemaal nog tot de mogelijkheden behoren.

Volgens het medium zijn de meningen over De Boer in de directie verdeeld. 'De ene directeur hoopt dat De Boer blijft, terwijl de ander zakelijker denkt en een goede afkoopsom bij vertrek ook prima vindt. Er is woensdag gesproken over De Boer, maar een beslissing is niet genomen', zo valt er te lezen.

Update II - 22.40 uur
Volgens het Algemeen Dagblad wil Frank de Boer zijn dienstverband bij Ajax beëindigen. Er wordt gezocht naar een zakelijk en morele juiste afhandeling van de kwestie. Ajax wil geen miljoenen mislopen, aangezien De Boer contractueel nog vastligt tot medio 2017. Volgens de Rotterdamse krant is een langer verblijf van De Boer in de hoofdstad 'slechts in theorie nog een optie'.

Update III - 01.00 uur (12 mei 2016)
Volgens De Telegraaf levert Frank de Boer zijn contract in bij Ajax. De directie van de Amsterdamse club heeft er mee ingestemd, dat meldt Mike Verweij op zijn Twitter-kanaal. Peter Bosz is kandidaat nummer een om de trainer, die Ajax vier landstitels bracht, op te volgen. 

Update IV - 09.10 uur (12 mei 2016)
Ajax heeft via de officiële kanalen het vertrek van Frank de Boer bevestigd. De coach neemt na 5,5 jaar afscheid. 'De clubleiding en de trainer bereikten overeenstemming over de ontbinding van het contract dat nog liep tot 1 juli 2017', zo valt te lezen. Ook assistent Orlando Trustfull, van wie het contract afliep, vertrekt. Lees hier de uitleg van De Boer.

Bestel het nieuwe Ajax uit-trainingspak nu in de Ajaxshop!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JPC40
ik heb er vrede mee dat hij eindelijk vertrekt, er zat niks meer in, en de komst van Bosz is nu al een No No voor de F-side .
Het vreemde is dat veel Feijenoord en Utrecht fans niet begrijpen waarom we zo graag Frank weg willen hebben.
Of Rijkaard de voorlopig beste oplossing is, Tja hoe ga je die man warm maken voor deze functie ??
maar ik sta er wel open voor met zijn komst.
0 0
FrankTheFarmer
Pellegrini lijkt mij de perfecte kandidaat.
0 -1
siepel95
Everton heeft zojuist haar trainer ook ontslagen. Frank had het laatst nog over dat Everton een mooie club zou zijn.. 1+1=2? Erg jammer maar denk dat zo'n club ook wel bij hem past.
0 0
skaradonna
Frank... Ik mis hem nu al!
1 -1
MitchelAFCA
Tja de opvolgende coach kan het bijna niet beter doen denk ik kwa prijzen.

1 0
Minsc
Je hebt vreselijk gefaald, Frank, vreselijk. Serero tegen De Graafschap? Je spits wisselen? Sukkel.
3 -20
gusanito
4 titels gepakt, een hoop jeugd in laten stromen, je als een gentleman gedragen richting supporters en pers, zelden onzin verkocht en gewoon gezegd waar het op stond. Man Frank wat heb jij gefaald.....
8 -2
mickey2602
Zelden onzin verkocht? Dus zijn praatje voor en na een wedstrijd vond jij geen onzin?
0 0
blowke
Tegen clubjes met een kleinere begroting gewoon falen in de Beker/ europa etc. Alle respect voor Frank. Maar hij heeft vreselijk gefaald.
2 -5
gusanito
Lol, Alle respect en dan die opmerking er achteraan. Ik ga de Europese prestaties niet goedpraten, maar Ajax kwam wel tegen teams te staan die gewoon beter in balans waren dan onze selecties. Wat dat betreft hebben de RvC en Overmars daar net zoveel schuld aan.
0 0
luciano24
Beetje een dubbel gevoel. Enerzijds ben ik van mening dat een frisse wind Ajax goed zal doen. Anderzijds gaat het nog een harde kluif worden om dé geschikte coach voor Ajax te vinden. Heb mijn twijfels bij Bosz, en veel andere topcoaches die op dit moment haalbaar zijn zou ik niet kunnen noemen.. In ieder geval hartstikke bedankt voor de 4 titels Frank! Het ga je goed, en misschien: tot ziens!
2 0
gusanito
Alleen al het feit dat Cruijff goed was met Peter Bosz zou genoeg reden moeten zijn voor de F-side om te zwijgen. Hebben een paar weken voor Johans dood in Israël uren over voetbal zitten praten. Ik kan me goed voorstellen dat het daar ook over de opvolging van De Boer gegaan is. Wie weet wat Cruijff en Bosz allemaal besproken hebben over wat er zou moeten gebeuren. Misschien is Bosz juist daarom wel de man die een beetje Cruijff terug kan brengen in de club.
9 0
JordyAjacied
Toch komt het hard aan, echt een gemis, zou wel even wennen zijn een nieuw iemand voor de groep..
3 0
3sterrenAjax1
eindelijk! oprotten met die van gaal kloon! wij willen cruijffianen. f side wil geen bosz. dus dan silooy met rob witschge of boeve. het spelletje van de meester!!
1 -23
3*stars*3
Als Bosz komt, zich kwalificeert met Ajax voor de CL, kakkerlakken en PSV opvreet en aan het eind van de rit met die schaal staat en dat met lekker voetbal, juicht iedereen van F-side hard mee en heeft vak 410 een leuk liedje voor hem bedacht.

Kom op man, wij zijn groter dan die kutclub en haat van hun richting ons blijft groter.
Denk jij dat arena gaat juichen als wij een beker hebben gewonnen en als PSV op de slotdag kampioen word ipv Fey?
Kan mij dan geen reet schelen wie er kampioen word, we moeten naar onszelf kijken, we zijn Ajax en de grootste club van de Benelux.
Zijn maar 4 of 5 clubs in EU die vaker die EC1 of CL vaker hebben gewonnen en die komen allemaal uit de grote landen.
3 -1
Leprechaun
F-Side? Hahaha. Waar was de F-Side toen Cruijff de deur uit werd gewerkt en Jonk werd ontslagen? Hou toch met je hypocriete gezwets zeg.

Frank heeft alles gegeven voor Ajax. Zijn laatste twee seizoen waren teleurstellend, maar hij verdient onze dankbaarheid en een waardig afscheid.
6 -1
daniajax1
Sinds wanneer bepaalt de F-Side dit soort dingen. Het wordt gewoon Bosz.
15 -1
gusanito
Daar ga ik ook vanuit inderdaad.
3 0
Jurgen Klopp
Ik hoop dat Sjaak Swart hem opvolgt!
3 0
dezengene
Ik hoop vooral op iemand die iets nieuws durft te proberen. Ajax moet niet teruggrijpen op het Cruijff-voetbal, dat werkt namelijk niet meer buiten Barcelona (lees: buiten teams met 11 topspelers). We moeten toonaangevend worden door innovatie, niet door een soort reactionair verlangen naar het verleden. Het eerste waar ik dan aan denk is het Red Bull Salzburg dat ons jaren geleden wegspeelde; zo moeten wij ook ongeveer spelen. Dan ga je maar een paar keer op je bek, je ontwikkelt tenminste wel iets nieuws: super veel pressing en lekker aanvallend.
0 0
Redrum
Dat is toch in de kern gewoon het Ajax-voetbal of niet?
0 0
FriescheAjacied
Younes - Huntelaar - Bruma
Gudelj - Ziyech - Bazoer
Dijks - Riedewald - Veltman - Tete
Cillessen

Opportunistisch ingestelde coach en gas!
4 -2
A Kind of Magic
Zou geweldig zijn. Hoewel ik ZIyech's reactie heeeeel erg raar vond nadat PSV kampioen werd. Zou hij misschien die kant op gaan? Als we toch aan het fantaseren zijn, doe mij dan maar Sneijder ipv Ziyech :-)

Ook zou ik wel weer met een 6 willen spelen, helaas kunnen zowel Bazoer als Gudelj dat niet. Eens kijken of Anita terugkomt, maar dat lijkt me niet.
1 0
Koenniiee
Weet jij waar ik die reactie kan zien? Iemand had het er gister ook al over.
0 0
Leprechaun
Ik ben ook benieuwd wat hij deed. Maar ik wil het tevens ook liever niet zien. Dat leedvermaak doet teveel pijn.
0 0
Koenniiee
Ik heb het gevonden, maar ik zit op me mobiel. Op Google intikken 'Ziyech balt vuist'.
0 0
Leprechaun
Thanks!
0 0
Roem
Sneijder is opa en aan Yolanthes leiband. die komt dus niet want Yolathe wilt niet.
0 -1
daniajax1
Ziyech is een fantastische voetballer, maar heb ook mijn bedenkingen. Niet alleen door dat moment, maar door zijn hele voorkomen en houding. Hij doet er ook niet alles aan om beter te worden en de top te bereiken. Traint bijvoorbeeld ook nooit voor zichzelf of langer door na trainingen (interviews met Andy van der Meyde). Daarnaast zal hij te lang Nouri, Frenkie, Sinkgraven in de weg staan op die positie. Sneijder zou de ideale oplossing zijn.

Daarnaast Anita inderdaad, al zal dat moeilijk worden. En een ervaren LCV, want deze verdediging is Europees gezien niet goed genoeg en zal het niet makkelijker krijgen als er aanvallender gespeeld gaat worden.
0 0
FriescheAjacied
Hopen dat Milik een redelijk EK kent, zodat je hem voor een prima bedrag kan verkopen. Vind persoonlijk Milik namelijk te goed om te banken. Zivkovic is prima voor de bank en Dolberg komt er ook aan. El Ghazi vind ik weinig toevoegen op het moment en Klaassen zie ik wel vertrekken deze zomer. Ik hoop heel erg op een ervaren rot, zoals Huntelaar. Vind dat wel echt een must-have voor deze relatief jonge groep. Verdedigend is het inderdaad niet ijzersterk, maar we komen in de eredivisie absoluut niet te kort met deze verdediging. Misschien een tikkeltje optimistisch, maar ik denk zelfs dat we de voorrondes CL wel doorkomen met deze verdediging.

Om even terug te komen op Anita; vind ik wel een goede, inderdaad. Zeker een optie, aangezien NUFC gedegradeerd is. Zelfde geldt in principe ook voor Siem.
1 0
A Kind of Magic
Wanneer ik kijk naar de huidige bezetting binnen Ajax, de onrust die er nu is en de talentvolle spelers die we hebben én die op het punt staan om door te breken kom ik toch snel bij één man uit:

Van Gaal. Waarom?

- Van Gaal kan als de beste met jonge spelers werken. Hij heeft overal aangetoond dat jonge spelers met hem weglopen en kan zoveel aanvallend als realistisch spelen. De spelers luisteren naar hem en ontwikkelen zich goed.
- Van Gaal kent de huidige mensen binnen Ajax goed. Het is nu onrustig, en het lijkt mij de juiste persoon om de mensen dichter bij elkaar te brengen. Hij heeft overwicht, gezag en een duidelijke visie (die best veel raakvlakken heeft met die van Cruijff). Ik geloof dat hij voor continuïteit kan zorgen.

Natuurlijk, hij doet het matig bij Man U, maar hij heeft altijd problemen gehad met vedettes. Je ziet ook nu weer dat de jeugdspelers die hij laat debuteren met hem weglopen en het goed doen. Ik geloof dat Ajax er verstandig aan doet om een sterk persoon neer te zetten. Wanneer we nu een passant halen die niet snel genoeg het gewenste resultaat halen zullen er wellicht meerdere mensen binnen de organisatie vertrekken. En dan zijn we geen steek verder dan 6 jaar geleden, dat zou pas écht een ramp zijn....
7 -2
Raoul14
Ze hebben Cruijff al een doodsteek gegeven.
1 -3
gusanito
Ik heb dit jaar Ajax en Manchester het hele jaar gevolgd en als je af wil van het voetbal dat De Boer speelde zou Van Gaal halen de slechtste beslissing zijn. Hij laat United op een soortgelijke manier voetballen en dat is best kwalijk te noemen. De Boer had een matige selectie en bouwde daarom veel (misschien teveel) zekerheid in, maar Van Gaal heeft een miljoenenploeg en zou toch echt wel wat attractiever mogen spelen.

Ik zie Van Gaal in de toekomst liever een andere rol op zich nemen binnen de club.
2 0
3*stars*3
De Boer een matige selectie?
Frank had voor eredivisie begrippen, topmateriaal maar koos voor een matig team zonder veel creativiteit en 0% creativiteit op middenveld.
Vaak potjes gezien met 1 creatieve man en dat was onze Duitse vriend, op de linkerflank.
0 0
A Kind of Magic
Wat je zegt klopt. Het voetbal vertoont veel gelijkenissen. Maar zou het niet te maken hebben met het feit dat van Gaal daar is aangesteld om op korte termijn resultaten te halen. De druk is daar zo ontzettend hoog. Dit is niet het voetbal dat van Gaal normaliter wil spelen (uitgezonderd WK 2014)

Ik heb een beetje het gevoel dat van Gaal puur aan damage control doet bij Man U. Ik verwacht dat dit bij Ajax anders zal zijn.
1 0
gusanito
Daar zit zeker een kern van waarheid in, maar als hij nu bij Ajax komt zal er ook de druk zijn van het meteen kampioen moeten worden na 2 jaar geen titel. Ik zie Van Gaal dan toch naar de zelfde 'damage control' speelwijze grijpen. Misschien is dat gevaar er bij elke nieuwe trainer wel.
0 0
daniajax1
Van Gaal heeft ook te maken gehad met periodes waarin 15 spelers geblesseerd waren en hij met moeite een elftal op de been kon brengen met wat jeugdspelers erin. Daarnaast compleet verkeerd geïnvesteerd natuurlijk en is het elftal compleet uit balans.
1 0
gusanito
Mee eens.
0 0
gusanito
Als de F-Side gaat bepalen wie er trainer wordt kunnen we maar beter nu de stekker uit de club trekken. Ik snap niet dat een aardig grote groep mensen niet begrijpt dat supporter of sporter (ook coaches) zijn twee hele verschillende dingen zijn. Sentimenten werken vaak op een hele andere manier voor voetballers en coaches. Dat je bij Club A gewerkt hebt betekent niet dat je per se niet voor Club B wil of mag werken. Vaak kennen spelers en coaches van de rivaliserende clubs elkaar goed en zijn zelfs goed bevriend. Kijk naar de carrière van Ronald Koeman bijvoorbeeld. Die is overal spelers en trainer geweest en dat was toch ook helemaal prima? Ik vind dit zo ontiegelijk kortzichtig en mag toch hopen dat de club hier zich nog geen 1% van aantrekt. Gewoon de beste coach kiezen. Als dat Peter Bosz is moet je daar gewoon voor gaan. Als hij vervolgens drie wedstrijden wint hoor je helemaal niemand meer.
2 -1
Raoul14
Frank Rijkaard kom ons redden, please!
3 0
Koenniiee
Peter Bosz, de man die volgens Directie dicht bij de Cruijff-filosofie komt - gaat dus niet naar Ajax komen na het statement van de F-side. Rijkaard is geen realistische optie als Ajacied met de kwaliteiten om Ajax 1 te leiden, dus blijft Wim Jonk over. Of zijn er nog andere Nederlandse realistische opties over die de kwaliteiten hebben? Ze zullen heus niet voor een buitenlandse trainer gaan, men wil een trainer waar jarenlang op gebouwd kan worden, iemand die de jeugd er goed bij betrekt en iemand die de Ajax-identiteit heeft.

Ik blijf erbij dat we op zoek moeten naar Duitse invloeden en Pieter Zwart kwam met een interessante optie: Adi Hutter.
0 0
gusanito
Jonk zou toch wel een aardige gok zijn? Heeft nog nooit een betaald voetbalelftal geleid. Ik geef hem graag de voorkeur van de twijfel hoor, maar een zekerheidje is hij niet.
1 0
Koenniiee
Ben ik met je eens. Hij wordt wel eens verweten communicatief niet vaardig te zijn, maar als je hem over voetbal hoort praten dan vind ik dat echt een genot. Weet het heel goed te vertellen en waar er nog verbeterpunten zijn. Dus in die zin zou ik hem ook het voordeel van de twijfel geven, de A1 heeft hij goed laten voetballen. Zijn/De visie is nu overboord en je merkt dat aan alles.

Al zijn er meer trainers de A1 goed lieten voetballen.
1 0
gusanito
Zijn prestaties bij de A1 zeggen zeker wel iets en ik ben het met je eens dat Jonk goed overkomt als hij over voetbal praat. Maar hoe gaat hij om met druk, kritiek en de pers bijvoorbeeld? Hoe springt hij om met ervaren spelers die ongelukkig zijn? Dat is afwachten.
0 0
HarryHarHar
Ja dan word het Jonk, maar die zal ook niet meer willen nadat onze super RVC hem wegstuurde!... die RVC heeft toch al een hoop goede dingen gedaan hé! Pfffff
1 0
Koenniiee
Haha juist. De enige 'stabiele factor' is Henrichs..
0 0
Raoul14
Ik ga met je mee, voor mij de ideale kandidaat, maar vrees dat wij niet de geschikte mensen hebben om hem te overtuigen.
2 0
HarryHarHar
Zet dan Kluivert maar voor de groep, laat een stuk of vijf/zes talentjes doorstromen dan beginnen we helemaal overnieuw pakken een leerjaar (of twee desnoods) want Psv is toch al mijlen ver weg van ons qua ervaring,kwaliteit, inzet en mentaliteit! daar investeren ze wel in daar in lampiecitty in tegenstelling tot ons aller Ajax met een RVC die blijkbaar toch geen kampioen willen worden anders investeren ze wel in kwaliteit!.. met Frank werkte het ook in het begin, een jonge onervaren trainer.. maar in godsnaam geen Feijenoorder als trainer voor onze groep!... want die krijgt nooit het krediet van onze eigen jongens als het ff tegen zit en met deze matige groep zullen er nog zat van die tegenzit momenten komen de eerste paar jaar!, en je wil je toch identificeren met je jongens compassie voelen met elkaar... nou never nooit niet met een Feijenoorder, dan pak ik ook een sabaticle jaar net als Frank!.....
0 -4
Superjood410
F-SIDE statement: WIJ ZEGGEN NEE TEGEN PETER B.

Ik vind niet dat supporters dit moeten kunnen beïnvloeden, maar je kan ze maar beter niet tegen je hebben want dat weet je hoe laat het dus is. Peter Bosz kan dan maar beter niet komen, is onbegonnen werk
4 -3
Raoul14
Peter Bosz zou ik nog het voordeel van de twijfel geven, maar denk dat hij geen zonder grammetje krediet binnen komt. Na 2 nederlagen gaan de witte zakdoekjes door de Arena.
1 0
HarryHarHar
Niet aan beginnen aan die Bosz... pak één van onze eigen jongens !!!!!!!!!
0 0
A Kind of Magic
Ondanks het feit dat ik Bosz graag zie komen denk ik niet dat hij veel krediet zal krijgen, en juist dat heeft zo iemand wel nodig.

Bosz heeft aangetoond onder lastige omstandigheden te kunnen werken. Bij Vitesse moest hij altijd afwachten wat voor zootje hij van Chelsea kreeg. Vaak duurde het tot Oktober voordat Vitesse mooi voetbal aan resultaat kon koppelen. Dat geduld hebben wij waarschijnlijk niet...

Ik hoop op Peter Bosz, maar het is wellicht verstandiger om hem niet te nemen.

Verder denk ik dat er een jonge trainer zoals Seedorf best de kans kan krijgen, helemaal nu Spijkerman blijft, dat zorgt voor een stukje continuïteit.

Wat mij betreft is Stam geen optie, laat zijn teams alles behalve leuk spelen.

0 0
Hammerzeit
Alsof ze daar rekening mee gaan houden, ze voeren hun eigen uitgestippelde ideetjes toch wel uit, met of zonder steun.

Ik juich Bosz ook zeker niet toe, maar Ajax is steeds meer een koude en kille club aan het worden.
0 0
Rob1706
Referendum houden bij F-side wie wel en wie niet mag komen? Om hoeveel voetballiefhebbers gaat het dan eigenlijk?

Kleine aanvulling. Hoeveel F-siders zijn er er ? Ik zou graag verhouding willen weten t.o.v. alle seizoenkaarthouders. Is het een kleine groep, is het meer dan 50%?
0 -1
Matts
Poe, zou zo snel niet weten wie hem zou moeten opvolgen. Heb even zitten brainstormen en de volgende opties schieten me te binnen:

- Frank Rijkaard
- Clarence Seedorf
- Jaap Stam
- Co Adriaanse
- Peter Bosz
- Ron Jans
- Erik ten Hag
- John van den Brom
- Wim Jonk
- Shota Arveladze
- Michel Preud’homme
- Morten Olsen

Minder reëel, wel prima opties qua voetbalopvatting:

- Marcelo Bielsa
- Louis van Gaal
- Michael Laudrup
- Jorge Sampaoli

Vind het toch wel jammer dat Frank vertrekt. Maar misschien wel beter, de “chemie” was al een tijdje weg. Toch blijft het wrang; als Ajax kampioen was geworden zou Frank als held zijn vertrokken, nu toch een beetje als de schlemiel (onterecht overigens).
2 0
Rob1706
Van de Nederlandse trainers vind ik Erik ten Hag er wel uitspringen. Heeft Utrecht wel aan het voetballen gekregen. Ten Hag heeft ook goed in de keuken van Bayern Munich kunnen kijken. Namen op zich zeggen mij niet zoveel, trainer moet het doen met de spelers die hij ter beschikking krijgt. Huidige selectie m.i. onder de maat en in onbalans. Laat Ajax daar zo snel mogelijk mee aan de gang gaan.
0 0
Rob1706
Bijzonder maar het haalt zelfs de krant hier in Thailand.
Link naar Bangkok Post
http://www.bangkokpost.com/news/sports/970093/frank-de-boer-quits-as-ajax-coach
0 0
HarryHarHar
Ik heb helemaal niks met die Peter Bosz, die is toch ook al jaren trainer en wat heeft hij gepresteerd?... Daarbij is het een echte Feijenoorder... gaan we nu ook weer juichen voor Stanley?...
Ajax raakt toch helemaal zijn identiteit en geloofwaardigheid kwijt, Trainers als Bosz hebben we toch zelf wel binnen Ajax of hebben we die ook al niet meer?..
0 0
Nabil
Spijkerman word de volgende trainer.
0 -1
DerOpenDerOver
Waarom eigenlijk niet Co Adriaanse ?
0 -1
RichardWitschge8
Ik heb geen lekker gevoel bij Bosz. Kan me ook haast niet voorstellen dat hij het gaat worden, want zie geen aanknopingspunten daarvoor. Het zal me wel veel negatieve reacties opleveren maar volgens mij staat Louis qua ideeën nog het dichts bij Cruijff en Bosz niet. Laat ik het zo zeggen, ik zou het niet erg vinden als Louis terug komt, maar ik betwijfel of die daar wel zin in heeft na alle commotie rondom hem en Cruijff destijds.
2 0
Just_wes
Is inderdaad voor mijn gevoel een goede optie. Van Gaal is er 1 met ballen en heeft inderdaad veel raakvlakken met Cruijff.
0 0
datroy
Dit is echt een onwijs trieste dag voor ajax De Boer weg en Trustfull ook weg.

Ik hoop dat Frank de Boer een hele leuke club gaat vinden met supporters die hem wel kunnen waarderen, want ik heb echt met stijgende verbazing zitten kijken naar de reacties van de meeste supporters,

In de 5,5 jaar dat hij bij Ajax zat heeft hij ons gewoon uit de put gehaald, er was onwijs veel gezeik bij ajax, en hij was ongeveer de enige die rustig bleef, hij kwam toen ajax diep in het rood stond nu zwemmen we zowat in het geld, hij heeft ontelbare talenten een kans gegeven, nooit probleem van gemaakt dat hij amper mag investeren, en heeft in die tussentijd ook nog is even 4 kampioenschappen binnen gehaald, dus ik snap niet helemaal waarom zoveel supporters de polonaise lopen omdat hij weg gaat.

Nu krijgen we Waarschijnlijk Bosz die bij voorbaat al geen kans krijgt omdat hij geen Ajax verleden heeft, al vindt ik hem wel een goeie trainer, die qua voetbal ideeen het dchts bij Cruijf staat, maar die gaat die slangenkuil echt niet overleven.

En dan gaan we weer die zelfde molen in als hoe het voor De Boer ging ben ik bang, maar ik hoop dat ik het mis heb.
2 0
Minsc
Wat heb je nou aan een coach die rustig blijft maar verder alles fout doet. Het is een onwijs trieste dag voor Frank de Boer, niet voor Ajax.
0 -1
datroy
Alles fout.... noem jij die 4 kampioenschappen een fout.
0 0
HarryHarHar
en een Feijenoorder die nog nooit iets gepresteerd heeft als trainer er voor terug krijgen, Nou dergelijke trainers hebben wij zelf ook zat, hoeveel shit moeten wij nog over ons heen krijgen!!!!!!
1 0
RichardWitschge8
Ik denk dat Dennis binnenkort een functie bij Arsenal gaat vervullen...
1 0
TheFootballScout
Heb helemaal niks met Peter Bosz, doe mij maar Rijkaard/Ten Cate/v Gaal (weet dat die wss niet haalbaar zijn). En anders toch Stam een kans geven, blijft toch een grote persoonlijkheid bij de club. Alles beter dan Bosz in mijn ogen.
1 -1
DerOpenDerOver
Leeft Barry hughes eigenlijk nog ?
1 0
Daantje Makkes
Magie is uitgewerkt
0 0
noppenkoning
bedankt Frank, nu verder, Louis maak de cirkel rond
2 -2
Lekiam
Ik zie de komende jaren erg pessimistisch in. Ik kan me de tijd voor De Boer nog goed herinnering, bijna jaarlijks een trainerswissel die dan ook weer niks presteerde, veel onrust en onduidelijkheid en geen enkele prijs.
Bij AJAX is het op de achtergrond (directie enz. enz.) nooit rustig dus daar moet je mee om kunnen gaan en dat is voor weinig trainers weggelegd.

0 0
M.Olsen
Iedereen zegt dat bosz altijd net niet presteerde, maar hij heeft ook niet echt kampioenen teams getraind. Wat hij bij vitesse deed was mega knap. Een vreemdelingen legioen die zich allemaal zelf willen bewijzen is een mooie prestatie. En daarbij, als psv speelt lees ik overal: liever geen kampioen dan met dit voetbal. En als ajax speelt: nou de prijzenkast verbergt het slechte spel. Dus laten we nu weer die Amsterdamse bravoure tonen onder een frisse aanvallende wind!! En KAMPIOEN WORDEN ZOALS HET HOORD!
2 -1
DerOpenDerOver
Ongeacht wie de nieuwe trainer gaat worden..
Moet Ajax toch echt gaan zorgen dat er ook wat "mannen" bij het eerste komen.

Als we aansluiting met de top willen krijgen, gaat dat helaas niet met een veredeld jeugdteam lukken (hoeveel talent ze dan ook mogen hebben).
Elke keer als ik naar zo'n Bayern, Real, Barca of die engelse clubs kijk heb ik het gevoel dat ik naar volwassenen zit te kijken. Als ik daarna naar Ajax kijk, heb ik het gevoel dat ik naar een soort A1 zit te kijken.
Ik hoop dat dat gaat lukken, zonder dat we dan de kas meteen helemaal leeg hoeven te trekken.
4 0
daniajax1
Huntelaar, Anita en Sneijder.
2 0
DerOpenDerOver
Bijvoorbeeld.
Kijk jij doet tenminste een poging om met ideeen te komen in plaats van zeiken .

Duimpie omhoog.
0 0
chrisjuhhh
stort jij dan ff een paar honderd miljoen
0 0
DerOpenDerOver
Ja zometeen.
Moet eerst even een bakkie koffie halen.

1 0
jarenfan
De beste oplossing zou zijn,de boer nog een jaar door,
wim jonk klaar stomen.
Vd sar en overmars weg,meteen schoon schip maken.
1 -1
Koenniiee
Aldus Ruud van Dijk FB:

Vijf jaar Frank de Boer heeft vier kado gekregen titels opgeleverd.Tot zover het positieve van die vijf lange en tranentrekkende jaren. Want daarnaast is het voetbal met het jaar afzichtelijker geworden, is het spelers-selectiebeleid onnavolgbaar geweest, is geen speler beter geworden en is het gemor mbt het gebodene heel lang niet meer zo hoorbaar geweest als heden.

Daarbovenop komt de machtsgreep die gepleegd is door de Boer Bergkamp Overmars en vd Sar, die alles beter wisten dan Cruijff en zich in hun grenzeloze naiviteit voor het karretje van het leger hypocriete leugenaars in Ledenraad Bestuursraad en Raad van Commissarissen hebben laten spannen. En dus de visie Cruijff inclusief Cruijff zelf plus de enige bekwame Cruijffiaan Wim Jonk, via wat trappen in de rug de club hebben uitgekegeld. Dag Toekomst, dag pogingen aansluiting met europese top terug te vinden, dag hernieuwde identiteit, dag kwaliteit, dag hogere doelen, dag hart en ziel.

Vijf jaar Frank de Boer/Dennis Bergkamp werden afgelopen zondag in negentig minuten samengevat. Zonder enkele overtuiging, teamspirit, samenhang, vastomlijnd plan/speelwijze en zonder de rotsvaste wil om in een simpel potje tegen veredelde amateurs die schaal in de achterzak te steken. Maar wel met ongekend geklungel, gillend gebrek aan kwaliteit, een houding waaruit op geen enkele manier een gerichte voorbereiding bleek, plus een alles vertellende, ongelooflijk idiote wissel..,

Vertelden het hele verhaal van vijf verloren jaren.

Het hart en de ziel van Ajax zijn verpulverd terwijl ze net nieuw elan leken te krijgen met dank aan de enige daartoe geschikte persoon. Het omdraaien van zijn nek plus gedachtengoed en het spugen op alles waarvoor je dankbaar had moeten zijn gaat niet ongestraft. Dat is gebleken.

De beslissing die straks in de directiekamer genomen gaat worden doet eigenlijk niet meer terzake. De kaarten voor de toekomst zijn al eerder geschud. Namelijk in de vijf voorgaande verloren jaren.

We staan weer vrolijk op nul.
6 -1
Cleo9
Bedankt voor alles Frank! Hoop dat je bij een mooie club terecht komt, waar je niet tegen gewerkt wordt door bepaalde mensen.

Hoop dat het Everton wordt. Daar is genoeg geld om je eigen spelers te halen in ieder geval.
0 0
DerOpenDerOver
Hoe gaan ze dat nu doen mbt de oefentrip naar Azie ?
Of is dat nog niet bekend.
0 0
klaas
Een seedorf,cluivert,of een rijkaard zijn de enigste in ajax optiek die ajax kunnen voordrijven een bosch is een net niet tainer.
1 0
Jan Doedel
Bosz is zelfs een hele goede trainer. Rijkaard is een topper. Kluivert geen ideen lijkt me niks maar wie weet. Seedorf lijkt me op basis van gevoel ook een goeie. Die gaat altijd zn eigen gang en is een geweldige persoonlijkheid.
0 0
El_toca_pelotas
Seedorf vind ik altijd teveel met zichzelf bezig. Kluivert is te onervaren. Rijkaard wil volgens mij helemaal niet meer trainen (werken) maar lekker van het leven genieten..
Stam is volgens mij ook teveel met zijn eigen carrière bezig is vind ik ook niet geschikt.
0 0
El_toca_pelotas
Erg moeilijk om een geschikte candidaat vinden. Zit ook een beetje in een 2 strijd. Van Gaal die achter de rug van Cruijff werkten en ook altijd teveel aandacht opeist voor zichzelf maar het is iemand met een Ajax achtergrond een heeft laten zien dat hij goed met jonge spelers kan omgaan en ze beter kan maken. Met jonge spelers durf ik zelfs wel te stellen dat het één van de beste trainers is. Je zou zelfs kunnen zeggen dat hij alleen maar met jonge spelers kan omgaan en moeite heeft met gevestigde sterren. Iemand die ook aan de toekomst denkt en niet meteen aan vandaag winnen en morgen zien we wel weer... Maar het is en blijft een zéér moeilijk persoon met die arrogante opmerkingen op de persconferenties, etc.
1 0
Bensco
wat wil je dan? plan cruijff hebben ze nu toch al volop over boord gegooid. De jeugdopleiding draait allang niet meer op de visie van cruijff. Heb je de jeugdelftallen zien spelen dit jaar? weinig ajax spel meer aan hoor na de 50ste minuut want dan worden de lange ballen naar voren gehezen. Allemaal het gevolg van de maatregel dat het TH de speelstijl van het eerste verder wou doortrekken naar de A1 ipv andersom.

De komende jaren zal het alleen maar erger worden vrees ik. Je kan zeggen van de boer wat je wilt maar talenten door laten schuiven was een van de sterkste, misschien zelfs de sterkste, kwaliteit van de boer. Dat maakte hem juist zo geschikt voor plan Cruijff. De volgende coach zal minder zicht hebben op wat er vanuit de jeugd doorkomt en zal bovendien aankopen gaan eisen om de voorrondes CL te gaan halen. Op minstens 2 posities zijn daarvoor directe versterkingen nodig en daardoor zal de jeugd nog verder naar achteren schuiven.

Bosz streeft misschien aanvallend voetbal na maar het is geen clubman, heeft geen zicht op de ajax jeugd en hij zal bij het eerste de beste succes wat hij heeft vertrekken naar een betere club. Rijkaard zou een geschikte kandidaat kunnen zijn maar die wilt niet en die moet een compleet nieuwe staf vormen. Van de brom zie ik al helemaal niet zitten. Geen geschikte coach voor een topclub, presteert niet onder hoge druk. Dus dan houdt je Louis van Gaal over, die past namelijk wel in de ajax visie van eigen jeugd inpassen.

ik begin me toch steeds meer te beseffen dat ajax stukje bij beetje dood aan het gaan is. Onze geschiedenis is de afgelopen jaren al te grabbel gegooid met al die vroegtijdige uitschakelingen, cruijff nam met zijn overlijden zijn visie mee het graf in en nu de boer weg gaat zal er een behoorlijke periode van onrust gaan ontstaan bij de club. donkere tijden dit, donkere tijden
2 0
PJK54
Dat je als beginnend trainer gelijk 4 titels op rij pakt is natuurlijk super en heb ik grote bewondering voor maar de laatste jaren is toch aangetoond dat Ajax geen Ajax meer was en er spelers werden opgesteld die eigenlijk middenmoters zijn, ik hoef geen namen te noemen die kan een ieder hier wel bedenken.
Ik had de laatste tijd steeds meer de indruk dat de chemie tussen spelers en staf helemaal weg was geen spelers die je nog met vreugde zag ballen je zag alleen maar spelers die in een soort stramien van het TH liepen.

Ik hoop dat een nieuwe wind de koppies weer leegmaakt en weer de spelvreugde terugbrengt, Frank bedankt voor de titels en heel veel succes met je verdere loopbaan misschien kom je ooit nog eens als ervaren trainer terug bij je club.
1 0
wladimir
Wat een onzin. Er zijn 82 punten behaald onder de Boer het laatste seizoen.
0 -3
rodnet
Als er iemand onzin debiteert ben jij het: 82 punten is op zich heel behoorlijk maar de spelvreugde was ver te zoeken, het voetbal was over het algemeen niet om aan te zien en er werd ondanks die 82 geen enkel resultaat geboekt, sterker nog, alle wedstrijden die er echt om gingen (ook in de beker en in Europa) leverden niet het gewenste resultaat op. De koek was (eigenlijk allang) op.
1 0
3sterren
16209

Ik zag wel degelijk spelvreugde in combinatie met verbetenheid en vastberadenheid.

Een trainer in combinatie met zijn team haalt zonder eerder aangehaalde elementen echt geen 82 punten. Zelfs niet in de Mickey Mouse competitie.

See for yourself:

https://www.youtube.com/watch?v=9zMI5Hl1rhE
Of
https://www.youtube.com/watch?v=Zhks3SVnk0Q
Of
https://www.youtube.com/watch?v=Zhks3SVnk0Q

Om een paar wedstrijden ter illustratie aan te halen die de stelling ondermijnt dat het team zonder spelvreugde speelde.

Ja zelfs in de veel besproken kampioenswedstrijd zag ik spelvreugde
https://www.youtube.com/watch?v=ESL_8VJWfd8

Helaas ook verdriet…
Het overbekende ongeluk, dat zich in een klein hoekje verschool, gehuld in een voetbalshirt met het ozo bekende rugnummer 14, sloeg genadeloos toe.
Het is slechts een heel dunne lijn tussen vreugde en verdriet.

Maar denk je nu werkelijk dat spelers de doelpunten zo uitbundig zouden vieren als dat ze deden, indien er sprake zou zijn van gebrek aan spelvreugde?

Denk je nu echt dat De Boer zo teleurgesteld zou reageren, als hij geen koekje meer zou vinden bij de koffie? Het fanatisme aan de zijlijn waarmee hij zijn team naar voren brulde, zo fel dat hij zijn (voetbal)ratio compleet verloor, spreekt toch voor zich?

En dan El Gazhi na de wedstrijd, waren dat tranen omdat zijn voetbalbroekje teveel knelde?

Frank de Boer en Orlando Trustfull wilden niet de luizen in de pels zijn en hielden de eer aan zich zelf.
Dit is niet de waarheid zoals hij is, maar slechts mijn bescheiden mening.
In tegenstelling tot wat de meeste supporters, gezien de krachttermen en de karakterbeschrijvingen die ze op dit forum menen te moeten fulmineren, als waren zij nakomelingen van Jomanda, poneer ik mijn stellingen niet als waarheid.

Jullie weten precies hoe het allemaal zit en hebben ook al de oplossing(en). Al is die niet altijd eenduidig.
Eigenlijk is een directie overbodig. Ze hoeven alleen maar op dit forum te browsen naar oplossingen.

Ajax iconen worden op dit forum respectloos weggezet als ware het kansloze randdebielen, zonder enige voetbal know-how. Soms waan ik me op een Feijenoord forum.

Ik ga even bekomen van de emoties die de venijnige posts bij mij teweeg brengen en verlaat dit forum met een adieu, vaarwel and good bye !!!

Wordt vervolgd, maar dan wel in het volgende seizoen pas weer…
1 0
AFCABart
Ik ben bang dat dit een ramp wordt.
Frank is al jaren afgezaagd terwijl hij 4x kampioen is geworden in 6 jaar, en hij heeft door zijn Ajax verleden nog wel met een groot krediet kunnen werken.
Wanneer een trainer als Bosz, met een Feyenoord verleden nog wel, een paar weken niet presteert is de onrust helemaal niet te overzien.
En ik moet er niet aan denken dat we weer een tijdperk krijgen met iedere 1,5 jaar een andere trainer. Haal a.u.b. iemand met een Ajax verleden die geliefd is in Amsterdam.
3 0
wladimir
Louis van Gaal, John van den Brom, Danny Blind of Clarence Seedorf.
0 -1
Adam24
Heel erg jammer. Ik denk dat Ajax zich op dit moment geen betere coach (en reële optie) zou kunnen wensen. Denk dat veel mensen hier de kwaliteit van de huidige selectie overschatten. De meeste coaches waren met deze selectie rond de winterstop al afgehaakt voor het kampioenschap.
Ik wil de Boer bedanken voor zijn uitstekende diensten. En ik ben ervan overtuigd dat hij zijn mooie carriere elders nog meer glans gaat geven en hoop daarbij dat hij ooit nog terugkomt. De haters gaan je missen!

Houd mijn hart vast voor een vervanger. Seedorf en Rijkaard zijn de enige die mij te binnen schieten.
0 -2
S.Ajacied
Bedankt voor alles Frank! Bij zijn nieuwe club ga hij vast en zeker nieuwe successen boeken.
5 0
tonny
Ik denk zelf dat deze directie alles kapot maken
Voor frank en ajax is het goed om uit elkaar te gaan
Ben wel bang wat dat zooitje van een directie, bestuur en rvc nu weer gaan doen.
Bosz is een van de weinige geschikten.
Maar daar moeten ook aankopen bij
0 0
Martijnoo
Onbegrijpelijk dat er in zoveel reacties geen enkel respect meer te vinden is voor Frank. Ondanks dat het beter is voor de club en voor hem zelf heeft hij zoveel betekent voor de club. Hier mag in mijn ogen toch wel wat meer bij stilgestaan worden dan dat er nu gebeurt.
Een andere legende gaat en het zal mij niet verbazen als hij nooit meer terugkomt. Who's next?
2 0
chrisjuhhh
onder het Kollum van frank zelf sta heel veel positieve reacties
0 0
Martijnoo
Ik zie ook positieve reacties, helemaal waar. Echter heb ik het over de honderden reacties zoals ik hierboven schets. Frank is een held voor de club. Frank is als een held binnengehaald en zo moet hij ook door de voordeur vertrekken(als held).
De magie was over, dat klopt. Succes met het vinden van een trainer die net zo loyaal is en net zoveel clubliefde heeft als Frank. Iets wat je Frank nooit hebt kunnen verwijten.
1 0
ajaxamsterdam.1900
#frankbedankt
0 0
ajaxamsterdam.1900
#frankbedankt
0 0
deajaxcommissie
Wat ze een beetje wegstoppen is het feit dat met trusfull niet word verlengd en dat hij dus vertrekt. Begin Bergkamp zn rol wel dubieus te vinden...
3 -2
JordyAjacied
Van mij had Frank mogen blijven, het probleem ligt niet bij Frank, de europese debacels kwamen we gewoon kwaliteit te kort, Frank heeft het altijd met matig spelers materiaal moeten doen, kreeg spelers als Sana, Zimling, Duarte etc. Niet gek toch dat je daar mee nergens komt in europa, dit jaar heeft hij voor het eerst is wat mogen kopen, en niet voor niets was dit Frank zijn beste seizoen qua punten. Voor mij zit het probleem veel dieper, met dit bestuur verzuipt iedere trainer bij Ajax, ik zou wel heel veel minnetjes krijgen maar dat maakt me niet uit, Frank is een held en heeft Ajax 4 titels op rij bezorgd, jammer dat hij Ajax zo moet verlaten met een hoop haat, als hij de titel had gewonnen had iedereen anders gepraat, maar dat is nederland, Frank het gaat je goed en hopelijk tot ziens in de toekomst.
5 -9
Toon meer reacties