Telegraaf: Klaassen wint Gouden Schoen

BvdPloeg, 09-05-2016 om 07:10, 7952 views, De Telegraaf |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Davy Klaassen zal begin volgend seizoen de Gouden Schoen ontvangen als Voetballer van het Jaar 2015/2016, zo meldt De Telegraaf. De middenvelder van Ajax stond bijna het hele seizoen bovenaan en laat Vincent Janssen en Kenneth Vermeer net achter zich.

Het is nieuws is wrang, een dag nadat Ajax tegen De Graafschap de landstitel verspeelde. Voor Klaassen zal het over enkele maanden echter vast en zeker een blijk van waardering zijn. Klaassen nam zijn ploeg maandenlang bij de hand en viel op als veel scorende aanvoerder.

De afgelopen weken kwam de klad er echter in, zo gaf de spelmaker zelf ook toe. In een cruciale fase was de captain het even kwijt, maar dat ging naast de landstitel dus niet ten koste van de Gouden Schoen. Tijdens het Voetballer van het Jaar Gala zal Klaassen de prijs ontvangen. Spelers kregen het hele jaar door cijfers van rapporteurs. Het totaal daarvan, minus de vier laagste cijfers, zorgen voor het eindklassement. 

Volgens chefrapporteur Dick Schneider heeft Klaassen de prijs verdiend. 'Klaassen is een voorbeeld van een goede prof en een uitstekende winnaar. Hij werkt altijd hard en is bovendien een dynamische middenvelder. Een voetballer die iedere trainer graag in zijn elftal wil hebben. Davy gaat voorop in de strijd, ook tijdens de wat mindere periodes die Ajax dit seizoen heeft gehad. Davy zet spelers neer en houdt ze wakker. Als je in een wedstrijd goed naar hem kijkt, zie je wat hij in het veld, buiten het voetballen om, allemaal doet.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
de-Ajacied
Dik verdiend. Meest onderschatte speler: meeste combinatie assists en goals, meeste interventies, meeste kilometers afgelegd. Echt een leider die al het vuile werk, zoals het niet meeverdedigen van Bazoer opknapte. Alleen de laatste weken wat ongelukkig in afwerking en passing.
0 0
PetrusKeizer
Ziyech in Marokko gekozen als beste nederlandse speler van t jaar.
Sorry,kon t niet laten.
0 -1
Sam Badi
Klaassen is een fakking koning. Wat een Ajacied. Hij speelde droevig de afgelopen tijd en ik was blij van Ronald de Boer te horen dat dat kwam omdat hij leeg was. Dat er mensen schamper over hem doen, doet me echt pijn. Nee, het is niet de 10 die we bij Ajax willen zien, maar dat hij daar speelt in plaats van op de half heeft hij niks over te zeggen. Als hij samen zou spelen met Ziyech of Sneijder (or the like) is hij een absolute dragende man. Hij heeft de kop, de wil, hij sleurt zich de pleuris bij balverlies en is ook nog eens de 6 die weet wanneer hij in de 16 moet komen. Of hij die schoen krijgt kan me geen kött schelen, hij blijft voor mij een held.
1 0
Talent
Klaassen???? Belachelijk. Ziyech verdient hem en moet snel een ajax shirt krijgen.
Tevens vond ik het schrikbarend dat Klaassen zei dat hij redelijk had geslapen, hij was wel een paar keertje wakker geweest, maar miet meer.

Nou meneer klaasen, ik kan je zeggen...ik heb nu voor de 2e nacht achter elkaar al bijna geen oog dicht gedaan. Strontziek ben ik er nog van.
Onbegrijpelijk wat er is gebeurd. En jullie spelers zijn de zomervakantie aan het boeken.....ik heb er geen woorden voor.

Klote zooi.
0 -4
afca95
Hij heeft meer last van poep in zijn schoen. Gouden schoen voor wat? Ik ken 10 spelers in de Eredivisie die hem meer verdienen.
0 -4
coen22
het is wel onbegrijpelijk dat ie meedeed.
als de tank leeg is dan moet je thuis blijven.en dan moet frank gewoon bazoer er in doen.maar had op een paar wedstrijden na een goed seizoen.
1 -1
Cello
Gezien de laatste weken/maanden kan je zeggen dat het uitreiken van deze prijs aan Klaassen onterecht is.
Het is het misschien niet helemaal. Deze prijs wordt namelijk niet verdiend in de laatste weken/maanden van het seizoen, maar over een heel seizoen, over in totaal 34 duels berekent.

En ja.... dan kan je er denk ik toch nog wel vrede mee hebben.
0 -3
EVH
Hard rennen, druk doen, veel wijzen en roepen, maar vrijwel iedere balaanname is droevig en vrijwel geen enkele pass komt aan.
Maar van Frankie mocht ie altijd blijven staan. Frankie wisselde liever Bazoer of Gudelj.
1 -5
EVH
Lachwekkend
1 -3
Johan1
Klaassen had gisteren in de rust gewisseld moeten worden. Nog nooit zo'n slechte aanvoerder gezien. Hij heeft ook totaal geen invloed op zijn medespelers, want de lamlendigheid straalde er van af. Heel jaar hard gewerkt voor helemaal niks. Dat is Ajax geworden, een club zonder uitzicht op prijzen. Talent? Pffff, vast wel, alleen jammer dat we dat gisteren in de belangrijkste wedstrijd van het jaar niet hebben gezien. Zo goed zijn onze talenten niet. Het TH overschat de selectie en het bestuur van Ajax moet nu eindelijk eens met de billen bloot. Weer zo'n jaar betekent 20000 minder mensen in de Arena. Dat zijn niet alleen successupporters, maar ook fans die het slechte voetbal zat zijn.
1 -3
Tian1Sky
Nou nou, vergeet Boilesen niet.
0 0
Pierre Heno
Heeft hij dit seizoen echter totaal geen recht op. Was een domme zet van FdB om Davy aanvoerder te maken juist omdat Davy zich verantwoordelijk voelt voor het resultaat doch zich dan veel te veel buiten zijn positie gaat bewegen = conditioneel hou je dat niet vol en je mist steeds de nodige scherpte. Klaassen wordt juist afgebrand door hem aanvoerder te maken.
0 -3
Ijzere Rinus
Wat een reacties uit emotie. Klaassen speelde de laatste 4/5 wedstrijden zeer onder de maat. Daarvoor was hij d'r drijvende kracht. Ook in de wedstrijden waar punten werden verloren. Voor deze laatste 4/5 wedstrijden las is nog 'Klaassen weer motm elke keer weer. En nu is hij opeens Ajax onwaardig? Mede dankzij hem hebben we nog zo lang meegedaan. Dat hij niet door de Boer gewisseld wordt is niet zijn keuze. Iedereen ziet en zag de laatste weken dat hij op was. Maar dan ook echt op. Dan zet je Schone daar neer. Man van combinatie en evt dood spelmoment. Al zet je Ghazi op die plek achter de spits ..en Milik er NOOIT uithalen als je moet scoren. Dat zijn foute keuzes geweest van de Boer. Heel heel zuur.. Maar wel eigen schuld. En.. Kom op .. Met alle respect voor de Graafschap maar die hoor je gewoon met een nulletje of 4 op te rollen. Maar dat hebben ze niet gedaan en nu zit alles en iedereen die Ajax lief heeft op de blaren.
7 -1
PetrusKeizer
zo,ik heb besloten AS maar heel ff te laten voor wat t is. Btje vermoeiend al die frustraties en dan spelers als Klaassen gaan afbranden. Ik zie dat afbranden van je eigen spelers in t algemeen niet zo zitten, al geef ik toe dat ik voor vd Hoorn graag een uitzondering maak.
5 -2
chrisjuhhh
klaassen speelde slecht , maar over het seizoen genomen goed .
de meeste hier zitten enkel achter hun laptop weten niet eens zonder google maps waar de arena lig laat staan de toekomst .
neem niet weg dat er tactisch geblunderd werd van heel hoog niveau
4 -1
blava
door de Boer en technische staf
1 0
ajaxinho
Voor hem pijnlijk om deze prijs in ontvangst te nemen.
Maar als jonge aanvoerder heeft hij ons toch in de race gehouden.

Hij verdient naast Johnny nog meer ervaren Ajacieden om zich heen.
Want dit is niet gezond voor hem en voor Ajax.
0 -1
Ajax4life_14
Offtopic: wat vinden jullie van het elftal vh jaar bij de ad ik belachelijk
http://www.ad.nl/ad/nl/5610/Eredivisie/article/detail/4297043/2016/05/09/Dit-zijn-de-beste-11-van-2015-2016.dhtml
0 0
chrisjuhhh
omg wat een bak ellende , maar ad kan je gewoonweg niet serieus nemen dat scheelt
0 0
Ajax4life_14
Ja he geen dijks, veltman, younes, en ziyech maar wel moreno vermeer en ramselaar
0 0
Jan Doedel
Ik denk dat Klaassen deze prijs zelf ook onterecht vindt. Ik snap dat mensen hier na gisteren nog steeds gefrustreerd zijn maar de jongen met de grond gelijk maken heeft ie niet verdiend. Er is maar 1 schuldige voor het verprutsen van de titel en die zat op de bank. Klaassen had gewoon het hele jaar rechts op het middenveld moeten spelen. Frank ziet hem als 10 wat ie niet is maar doet altijd zn stinkende best......dus wat minder Klaassen bashen aub. Dankuwel
0 -2
Yaya SaNOgoal
Ondanks dat ik een groot fan van Klaassen ben vind ik dat hij deze prijs niet heeft verdient.
2 0
De_Realist
Ongelooflijk dit, wat een onzin, duidelijk dat De Telegraaf een Ajax krant is.

Ziyech was dit seizoen de beste speler, zeg ik als Ajacied, zeggen mijn vrienden als PSV, Feyenoord, Utrecht, GAE fans etc.
0 -2
chrisjuhhh
welnee die rotterdammers vinden kramer de aller beste
1 0
blava
Klaassen had niet mogen spelen Het feit dat hij bedankt heeft voor Oranje betekent dat hij niet fit is. Het was jammer genoeg te zien gisteren. De Boer had Bazoer en Sinkgraven (voor Serero) moeten opstellen. Serero leverde een wanprestatie op het middenveld.
2 -1
blessure
Helemaal mee eens.
Hoe kun je , in de kampioenswedstrijd nu een geblesseerde speler opstellen, die de laatste weken, al belabberd speelde .
Blijkbaar maakt De Boer de dienst uit en zitten de anderen er voor spek en bonen bij.
0 0
komopajax777
Is die Schneider al seniel?Over een heel seizoen verdienen alleen Vincent Jansen en Ziyech deze prijs.Klaassen was vreselijk ondermaats de laatste maanden.Als 10 is hij sowieso niet geschikt vanwege zijn fantasieloze spel.Hij is niet meer dan een diepgaande middenvelder met werklust en scorend vermogen.
0 0
Joseph
Ondanks dat ik echt kan genieten van Klaassen als Ajacied, denk ik dat we er goed aan doen hem nu te verkopen. Hij is voor een 10 niet creatief genoeg en heeft veel moeite met druk, misschien wel omdat hij te emotioneel betrokken is bij Ajax.

Als we snel zijn kunnen we misschien Ziyech als opvolger halen, Sinkgraven kun je misschien inzetten als handelswaar met Twente, met Andersen heb je die plek in de selectie al opgevuld.
1 0
polygonzonbi
wUT? Klaassen bakt er niets van.
1 -1
JanTa
We constateerde het al de afgelopen weken, blijkbaar was die druk toch te groot voor de bepalende spelers (Klaassen/Bazoer) maar je kan hem alles verwijten maar niet dat er niet hard voor gewerkt heeft. Frank weg en het zou me niet verbazen als hij ook een paar spelers meeneemt naar zijn volgende club.
1 0
RSM
Hard werken heeft er niets mee te maken. Kwaliteit zit niet in Klaassen dat is een feit.
1 0
gusanito
Uiteindelijk is Davy Klaassen de dupe geworden van het feit dat er geen goede ervaren spelers zijn aangetrokken. Doordat hij nu die last moest dragen heb je hem de laatste tien wedstrijden van het seizoen bijna niet meer gezien. Dat is gewoon een fout in het aankoopbeleid geweest. Ook dat kost je dus uiteindelijk de titel. Ik neem dat Klaassen zelf geen moment kwalijk.
1 -4
Ajaxmwforever
Als Ronald de Boer al aangeeft dat hij slecht presteert omdat hij diep in t rood speelt qua energie.. Wie is Frank dan om hem op te stellen.
0 0
Chesterson93
Amen
0 0
Raoul14
Onterecht, maar wel goed voor zijn marktwaarde.
2 -1
Roovers419
Ik heb veel sympathie voor Davy, maar dit is een onbegrijpelijke prijs. Klaassen heeft het bijna in elke wedstrijd die er toe deed af laten weten. Ook de door alle supporters bewierrookte nummer 10 positie is niks voor hem. Niet verfijnd genoeg.
2 -2
Andre3000
Als je echt een held bent....geef je die fucking paar schoenen aan Jansen!
1 -1
Arim_
Klaassen is wel gebleken niet de creatieve veel scorende 10 te zijn die wij graag zien.
Ik vind het meer het type Jonk. Zou ietsjes meer naar achteren moeten spelen. Vorig jaar liet hij zien wel een goede dieptepass te hebben, maar die kan je vanaf de 10 positie nauwelijks geven.
En voor het doel mist ie de goede aanname. Gisteren ook weer zo'n moment dat ie daardoor een kans verprutst.

Maar voor gisteren kunnen we enkel De Boer kwalijk nemen. Je speelt tegen de fucking nummer 17 van de eredivisie. Als je dan nog niet durft te spelen met Schone op 10, maar Serero opstelt.
Weer begint met een totaal van enige creativiteit gespeend verdedigings centrum.
Je spits wisselt met nog ruim 20 minuten te gaan, je back wisselt die nog wel af en toe een goede bal van de zijkant voor slingerde. Enzovoort.

Maar conclusie is ook dat elke keer dat Ajax dit seizoen echt moest, ze de boot in zijn gegaan.
Rapid, Molde, Celtic, Utrecht, voor de beker, voor de titel.
Dan verdien je het ook niet.
1 -1
PeterVKV
Jonk was een echte spelverdeler van achteruit, met een fantastische pass en een sterk afstandsschot. Klaassen heeft dat beiden niet. Hij is meer een type Dick Schoenaker, een loper met veel diepgang en scorend vermogen op rechtshalf, maar geen bepalende speler. Het is tekenend voor de eredivisie dat zo'n waterdrager, met zeer wisselvallig spel, de speler van het jaar wordt. Het is ook tekenend voor dit Ajax. Bij een goed Ajax moet een creatieve speler a la Sneijder of vd Vaart bepalend zijn. Ik denk dat we niet kunnen wachten tot Nouri of de Jong deze rol kunnen vervullen. Vd Beek zit een beetje tussen Sneijder en Klaassen in en Sinkgraven lijkt het te hebben, maar het komt er (nog) niet uit. De nieuwe coach (hoop ik) zal een goede inschatting moeten maken van deze jonge spelers en dit afwegen tegen de evt. komst van Ziyech. Want voor beter voetbal is, naast een aanvallend denkende coach met Amsterdamse bluf, ook meer creativiteit nodig.
2 0
Lane 8
flikker op klaassen is een schande voor het ajax shirt... Had m dan aan gudelj gegeven..
3 -5
Ajax4life16
Gudelj kon er aan het begin van het seizoen geen zak van, en waarschijnlijk stond je toen vooraan om hem af te zeiken.
0 0
Mokum_32
Belangrijkste fase van het seizoen gaf die niet thuis Ajax onwaardig to be honest
3 -2
Mokum31
Hoi hoi
0 0
Barra
Mooi dat hij op zo'n jonge leeftijd al de kar probeert te trekken, maar dit komt zijn spel zeker niet ten goede. Hij zou zich op die leeftijd eigenlijk alleen druk hoeven te maken over zijn eigen spel, want je ziet hem in het veld ook vaak bezig met het coachen van spelers en opzich is dit natuurlijk goed, maar wanneer zijn eigen prestaties in het gedrang komen dan moet hij ook af en toe even ontzien worden lijkt me. Klaassen is een prima speler, maar niet eentje van de buitencategorie die voetballend een heel team bij de hand neemt.
0 0
Rommy
Bazoer werd de laatste wedstrijden gepasseerd omdat hij zogenaamd uit vorm was , en Klaassen dan ? Bakte er er laatste maanden echt niks van maar mocht van de boer erin blijven en nu voetballer van het jaar !!!
1 -1
WyZynDeBeste
Ziyech.
0 0
RH1900
Wat een grap..
1 -3
KlasseLasse
flikker maar weg joh verdien je niet en nu morgen lekker met zn alle op vakantie??? oprotte door trainen voor straff
0 -6
trodat4030
Hard werken, voorop in de strijd, bla bla bla, exact het verhaal van Ajax van de laatste jaren.. Blij dat het seizoen erop zit, gedachten verzetten naar andere dingen en over een maandje weer lekker discussiëren over de spelers waar Ajax weer mee in verband wordt gebracht.. Ben benieuwd of daar dan iig echte Ajax-spelers tussen zitten.. Technisch vernuft, creatief, aanvallend ingesteld etc etc..
2 0
RSM
De reacties hier zijn te veel berust op z'n mentaliteit voor de camera maar niet op zijn spel.
3 -1
Civilengineer
Speelde Klaassen de afgelopen wedstrijden minder? Zijn Vincent Janssen of Kenneth Vermeer beter? Het antwoord op vraag één is ja en op vraag twee nee. Je kan discussiëren of ziyech hem niet had moeten winnen. Ik weet niet meer hoe hij speelde het begin van dit seizoen. Maar de laatste fase was hij wellicht beter maar het is wel een prijs voor het hele seizoen en niet de afgelopen tijd.
1 0
RSM
Ach ja de Telegraaf......
0 0
Toekomst1900
Klaassen wordt hier veelal afgevallen. Ik roep al weken om zn wissels, misschien zelfs niet opstellen. Alleen die jongen is geen 10! Echter, hij wordt er door de trainers, de eindverantwoordelijke steeds neergezet. Wat ik altijd goed van Klaassen vond, was in de ruimtes komen. Nu staat hij er al, is het druk en heeft hij niet de techniek om in de kleine ruimte de voetballende oplossing te vinden. Ik heb hem met Oranje een keer als RM zien spelen tegen Spanje. En dan zie je zijn klasse wel.. Maar om hem helemaal af te maken? De trainer stelt hem op en moet hem gewoon wisselen.
2 -1
nicholas87
Lachwekkend
2 -2
Gooseman
Wat een onnozele reacties hieronder! Gvd onze aanvoerder die 90% van het seizoen top heeft gespeeld. Altijd het hoofd omhoog, kritisch op zichzelf. Ik geef het je te doen als een trainer continue andere spelers om je heen opstelt. Doot vormverlies en blessures zijn er veel wisselingen geweest.

Wat Klaassen nodig heeft is een extra man in zijn rug met ervaring, over enkele jaren de dragende kracht van Oranje!
3 -6
nicholas87
Je raakt het probleem in de kern. Hij had Klaassen al veel eerder moeten wisselen en niet de spelers om hem heen!
2 -1
talent020
90% van het seizoen top is ook wat overdreven, vind hem eigenlijk al een paar maanden zeer vermoeid overkomen waardoor hij zijn niveau niet haalt, met gisteren als absoluut dieptepunt.

Leuk voor Klaassen dat hij hem wint! Gun het hem van harte maar of het terecht is?
0 -1
Ajax4life16
4 wedstrijden ofzo, pas na de Pisv wedstrijd ging hij minder spelen
1 0
Chesterson93
Tegen PSV was ie ook nergens gap, daar had hij er ook mogen staan.
0 -1
BDW
Had die schoen aan Younes gegeven.. Een van de weinigen mij echt plezier heeft bezorgt die seizoen..
1 -1
joodje!
Veltman, hoe triest ook, is imo de enige terechte speler van het jaar. Net als vorig seizoen weer geen creatieveling maar een stabiele factor achterin. Ajax onder FdB in een notendop
1 0
Johan1
Rot toch op. Klaassen is al maanden de slechtste speler van de eredivisie met gisteren als absoluut dieptepunt.
2 -1
Bennyben
Belachelijk dat mensen Klaassen afvallen, jongen toont altijd 100 % inzet zelfs als die slecht speelt heeft hij nog een meerwaarde
2 0
ram
Hou toch op.. Meerwaarde heeft ie echt niet als ie zo slecht speelt. Ik vind hem al 2 jaar wisselvallig. Soms een fase top maar veel te vaak gewoon slecht.

Ook zeg ik al heel lang dat je er niet zwakker van wordt als je hem verkoopt. Eerder sterker want dan kun je eindelijk eens met een normaal middenveld gaan spelen! Dit middenveld bestaat uit drie '8en'. Drie werkende lopers. Geen creativiteit. Dat kan toch niet bij Ajax?! Scandalig.
1 -3
Ajax4life16
Haha 'ik vind hem al 2 jaar'
ga weg man, nu heb je de wind mee, en over 5 wedstrijden had je natuurlijk 'altijd al vertrouwen' in hem.
Gewoon heel sneu van je, en de rest hier op dezen 'fan'page. Vorige week was alles mooi en goed bij Ajax, en na 1 wedstrijd is iedereen opeens over alles pessimistisch
1 0
ram
Nee. Zo zit ik niet in elkaar. Ik vind het best een goede speler maar heb echt al 2 jaar kritiek op hem. En natuurlijk ben ik dan even stil als hij het wél goed doet. Dan zeg ik dat ook. Maar ideaal heb ik hem nooit gevonden en al helemaal niet in dit team.

Ik hoop dat er een coach komt die beter begrijpt wat we nodig hebben op het middenveld: 1 pure '6', een box-to-box '8' en een creatieve '10'. Nu spelen we al ruim een jaar (of twee? Ik weet het niet eens meer) met een bizar middenveld. Drie pure '8en'! Hoe verzin je het...
0 -1
TRAjax2
Hij wilt hem zelf waarschijnlijk niet eens
0 0
AFCA.
Haha
0 0
Prutsers!
Bepaald Frank de Boer dit ook? Zeker de laatste 5 wedstrijden gemist.....
0 -1
mrbig
Kan die meteen een schop mee onder zijn kont krijgen.. Mazzellll
0 -2
joodje!
Spelmaker?
0 -1
Toon meer reacties