[Update] Kluivert sr. bevestigt eerste contract Justin

Mr. Ajax, 20-04-2016 om 16:30, 23860 views, Voetbal International/De Telegraaf | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Justin Kluivert, speler van Ajax B1, is in hoofdlijnen akkoord met Ajax over het tekenen van zijn eerste contract. De aanvaller tekent een verbintenis tot medio 2019 in Amsterdam. Dit meldt Voetbal International woensdagmiddag.

De zestienjarige aanvaller, wiens vader Patrick Kluivert Ajax in 1995 naar Champions League-winst schoot, speelt in de B1 van Ajax voornamelijk als linksbuiten. Ook maakte hij al enkele malen zijn opwachting in de A1 van de Amsterdamse club. 

Dit seizoen kwam Kluivert in de jeugdopleiding van Ajax tot zeventien doelpunten. Tevens maakt hij geregeld deel uit van de selectie van het Nederlands elftal onder de 17 jaar. Zo is hij opgenomen in de voorlopige groep voor het EK onder 17 jaar. Hiervoor werden namens Ajax ook Navajo Bakboord, Noa Lang, Matthijs de Ligt en Ché Nunnely geselecteerd.

Update - 16.30 uur 
Patrick Kluivert, de vader van Justin, heeft tegenover De Telegraaf bevestigd dat zijn zoon Justin een contract tot en met medio 2019 zal gaan tekenen bij Ajax. 'We hebben met Ajax overeenstemming over een contract tot de zomer van 2019, maar moeten alleen nog een goede datum vinden om te tekenen. Ik ben trots op Justin', aldus Kluivert senior.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MickS
als alles al akkoord is, wat is dan het nut van het zoeken van een goede datum om te tekenen???
0 0
JohnDylan
Omdat Ajax TV erbij moet zijn en dat soort dingen. Daarbij is er geen haast bij want een mondeling contract is net zo geldig.
0 0
Dragon36
Mooi nieuws, nu nog een contract voor Patrick als jeugdtrainer
1 0
suske
Dat zou mooi zijn Patrick als jeugdtrainer of anders als spitsen trainer.
0 0
wolterx
Totaal OffTopic maar hoe zit het met John Kenneth Hilton/"Xuxuh"? Al een tijdje niets meer van vernomen, gaat dat nog door of niet?
0 0
Toekomst1900
Nu papa nog een rol binnen Ajax! Jong Ajax zoekt nog een trainer toch?
1 0
JohnDylan
Als De Boer blijft zou het mooi zijn als Bout aan de technische staf van het eerste wordt toegevoegd en Spijkerman dan als assistent van Kluivert bij Jong Ajax wordt gestald. Als er dan nog een tweede assistent nodig is bij Jong Ajax kan Bogarde of Heitinga die rol vervullen.
0 0
Toekomst1900
Het zal aan mij liggen, maar Bout?
0 0
Chesterson93
Ik denk dat hij Marcel Bout bedoelt(assistent-trainer Manchester United).
1 0
JohnDylan
Inderdaad, ik ga ervan uit dat Van Gaal na deze zomer geen hoofdtrainer van United meer zal zijn en het lijkt me dan verstandig als een aantal van zijn assistenten naar Amsterdam probeert te halen. Bout is een ervaren assistent met een groot tactische kennis maar naast hem lijken ook Van Dijk, Hoek en Reckers mij geweldige mensen voor Ajax.
0 0
Joseph
Heel goed nieuws, was even bang dat het niet meer zou lukken! Nu hopen dat ze Castillo nog kunnen overtuigen, maar ik vrees dat de centen van Chelsea al op de balans staan bij familie Castillo..
0 0
JoostEmpty
Is hij echt zo goed die Castillo? Ik heb hem maar 2 of 3 keer zien spelen, en toen viel hij me tegen. Vanwege de Chelsea verhalen had ik hoge verwachtingen, maar hij blonk allerminst uit toen..
0 0
altijdwelwat
Valt ook allemaal wel mee dat heb je goed gezien , vrij atletisch maar een ernstig gebrek aan voetbalgogme en vaak stuitend slordig in zijn keuzes.
1 0
Chesterson93
Makkelijk praten inmiddels. Er is echt een hele goede reden waarom menig jeugdwatcher dit jammer vindt. Dit seizoen stond hij linksback. Dat ging helemaal nergens over. Maar zoek maar eens commentaar over die jongen op van menig ander. Hij is echt een toekomstige topper. Dus dat hij linksback moest staan hielp ook niet echt om die jongen hier te houden.
0 -1
Joseph
Hij had al aan het begin van het seizoen aangegeven dat hij misschien of zeker, naar Chelsea wilde. Het is dus niet gek dat Ajax er toen voor gekozen heeft om iemand de kans te geven op het middenveld.
1 0
JohnDylan
Een jaar geleden speelde hij als tweedejaars C-junior geweldig op de Future Cup maar dit jaar speelde hij een stuk minder. Sowieso lijkt hij een jaar stil te hebben gestaan in zijn ontwikkeling maar hij heeft zeker veel potentieel.
0 -1
mvdk
Nou daar is hij dan: De nieuwe Kluivert!Een echte!
0 0
Cobrakai
Ons nieuwe succesje in de CL als in 1995?
0 0
mvdk
hoop het
0 0
Joseph
Heeft lang geduurd, en wie had gedacht dat de nieuwe Kluivert geen spits was?! Hebben we toch 20 jaar op een verkeerde positie gezocht.
0 0
mvdk
Haha ja. Ik heb al meer dan 10 keer gehoord dat we de nieuwe Kluivert in huis hadden. Dat waren allemaal spitsen als Castillion. En dan nu... na al die jaren... Justin Kluivert! Een originele.
0 0
talent020
L @"
0 0
Dennisjez
Vet! Alhoewel ik de jeugd niet heel erg volg vind ik het erg leuk dat de naam kluivert onder contract bij Ajax staat!
4 0
JohnDylan
Hopelijk tekent ook Lang een contract bij Ajax en laat hij de interesse vanuit het buitenland links liggen. Met Antonucci, Lang en De Wit op het middenveld (ervan uitgaand dat Eiting naar Jong Ajax doorschuift) en Kluivert, Sierhuis en Nunnely in de aanval zal de A1 volgend seizoen weer heel behoorlijk voetbal kunnen tonen.
6 -1
eros
Top spelers!
1 -2
Mace0107
Ik zie Mees de Wit ook graag voetballen hoor. Fijne speler.
1 -2
JohnDylan
Ik ook maar Nunnely en Kluivert hebben meer potentieel. Hopelijk zal M. de Wit wel veel aan spelen toekomen want ik vind klassieke buitenspelers nog altijd het leukst om te zien spelen. Als Sierhuis in de tweede helft van het seizoen naar Jong Ajax wordt doorgeschoven kan Kluivert in de spits komen te spelen met M. de Wit en Nunnely op de flanken.
1 -2
scstan94
Ze zitten komend seizoen al ruim in de spitsen bij JA dus verwacht niet dat ze Sierhuis door zullen schuiven.
1 -2
JohnDylan
Dat zal eraan liggen of ze Hendriks, El Azzouzi en Zivkovic kunnen verhuren. Ik hoop dat Zivkovic voor twee seizoenen aan FC Groningen wordt verhuurt en dat El Azzouzi voor nog minstens één seizoen bij FC Twente blijft. Hendriks zal denk ik ook het liefst worden verhuurt en dan kan Dolberg als spits spelen met Walian als back-up.

Aangezien Dolberg redelijk blessure gevoelig is en Walian de laatste twee seizoenen vooral als vleugelspeler wordt gebruikt zou er dan een behoorlijke kans zijn dat ze Sierhuis (als hij in de eerste helft van het seizoen goed speelt) in de tweede helft van het seizoen door zullen schuiven. De eerste helft van het seizoen zou ik hem zeker in de A1 laten spelen.
0 0
trodat4030
Blessuregevoelig? Moet nog blijken. Een liesblessure en een hersenschudding. Daarnaast vergeet je El Idrissi die ook naar Jong gaat. Ik zie Sierhuis ook niet zo 123 doorgeschoven worden. Walian zal eerder voor de vleugels in aanmerking komen denk ik. Als die blijft, ik heb het idee dat hij ook vertrouwen mist vanuit de club.
1 0
Toekomst1900
Kluivert zit toch bij Raiola? Dit op voorspraak van zijn moeder? Lang zit ook in die stal dacht ik..
1 0
Joseph
Misschien ben ik te negatief, maar een scenario als Tete licht dus op de loer. 1 goed seizoen in het eerste en dan weigeren te verlengen. Je kan je dus afvragen of Ajax er iets aan heeft om deze speler verder op te leiden..
0 0
arcaviiouse
ik heb bij de stiefzoon van kluivert in de klas gezeten die kreeg op zijn 12e al 100 euro per week. Om geld zal Justin zich geen zorgen hoeven maken. ik weet nog dat hij een iphone kapot had getrapt van ze n stiefbroer had de volgende dag 2 iphones een met een heel scherm en 1 met een gebroken scherm just saying.
1 -1
CHRISSSSZ
Wat had jij gedacht dan? Dat de zoon van Patrick Kluivert zich zorgen moet maken om geld? Gaat vooral om de waardering.
0 0
arcaviiouse
ik bedoel ermee dat raoila meestal de clienten uit een mindere huissituatie wegzet in italie oid voor hun 20ste dat zal bij Justin waarschijnlijk niet gebeuren.
0 0
Oordopjes
Zijn pa weet echt wel wat de beste voor hem is, die vermoord zijn zoon als die naar buitenland verkast
0 0
RusselWestbrook
De speler is de baas, niet de zaakwaarnemer.
0 0
JohnDylan
Maar de meeste spelers luisteren naar hun zaakwaarnemer. Zeker als die mensen als Ibrahimovic als client heeft.
0 0
RusselWestbrook
En dat is dom.
3 -3
JohnDylan
Dat ligt er maar aan wat je dom vind. Als je naar Chelsea gaat zal je in drie jaar zo'n 500 duizend euro verdienen. Lukt het daar niet om door te breken dan is de kans groot dat je bij een topclub in Nederland of een club in de Premier League wel in de basis komt. Kijk naar Bruma, Rekik, Ebecilio en Aké. Blijf je bij Ajax dan is de kans groter dat je doorbreekt maar de kans blijft ook groot dat je niet door zal breken. Dan verdien je geen 500 duizend euro en zal je na Ajax naar een club als Willem II moeten.
3 0
RusselWestbrook
Zie reactie op Toekomst1900
0 -1
Toekomst1900
Wat is er dom aan? Als je over een half jaar je been breekt en niet meer op niveau terug keert, moet je het bij Ajax doen met je jeugdsalaris en daarna? Bij een Chelsea ofzo pak je bijna 1 miljoen per jaar om vervolgens terug te keren op t zelfde niveau. Je moet sterk in je schoenen staan om dat te weigern....
1 -1
RusselWestbrook
Dat is niet dom.

Blind naar je zaakwaarnemer luisteren wel.
0 -1
vodin424
Castillo gaat sowieso weg. Heeft Nunnely al bevestigd in zijn vragenrondje op Insta een week geleden.
2 0
AjaxPassion
Weet je ook waarom?
0 0
IboAFCA
Nu Lang nog. Hopelijk krijgt Familia-Castillo ook een contract, maar ben bang dat hij al met 1 been buiten staat.
1 0
CHRISSSSZ
Met Lang zijn nog niet eens de gesprekken voor contract begonnen. Is nu bezig met enkele Engelse clubs (via: AN). Bron: @yaya_ajax op Twitter.
2 0
JohnDylan
Castillo heeft volgens insiders zijn ploeggenoten al laten weten rond te zijn met Chelsea. Het gerucht gaat dat ook Lang door Engelse clubs is benaderd maar meer dan een gerucht is dat nog niet.
2 -1
Chesterson93
Castillo staat vast, is bevestigd door Nunnely en Fofana én daarnaast verwacht de Daily Mail dat het deze week rondkomt.
0 0
Bensco
kut, dat minnetje was van mij, onbedoeld overigens

castillo is al rond. Stond ook ergens op showtime. Erg domme stap als je het mij vraagt overigens. Chelsea staat er om bekend dat ze zich niet actief bezig houden met talentontwikkeling. Hij had dan beter na een andere club kunnen gaan dus dat is een goede indicatie dat die voor het geld is gezwicht.
0 -3
Redrum
Gelukkig, die raken we in ieder geval niet kwijt aan grote opleidingsclubs als United en Chelsea.
2 -2
chrisjuhhh
opleidings club ???
koop club want die scouten niet in Engeland maar bij andere prof clubs in het buitenland
2 -1
RusselWestbrook
Sarcasme, dude.
2 -2
wolterx
Mooi, was ook een kwestie van tijd, nu Familia-Castillo nog al acht ik die kans -jammer genoeg- zeer klein.
1 0
chrisjuhhh
netjes
1 0