PSV B1 is Ajax in Amsterdam de baas

BartVeenstra, 16-04-2016 om 16:20, 29658 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax B1 heeft zaterdagmiddag een mokerslag gekregen in de titelrace. PSV B1 was in Amsterdam met 0-1 te sterk. Andere jeugdteams van de Amsterdammers presteerden wél goed, zoals Ajax C2. De jongelingen werden kampioen na een 0-11 zege bij hun leeftijdsgenoten van AZ. Ajax D1 bleek met 3-0 te sterk voor JVOZ D1. (fotoverslag onderaan artikel, voor app-gebruikers)

10.00 uur AZ C2 - Ajax C2 (0-11)
De C2 van Ajax heeft zich dankzij een 0-11 overwinning op AZ C2 weten te kronen tot landskampioen. Bij rust stonden de Amsterdamse talenten met 0-2 voor, waarna de score na rust nog enorm werd uitgebreid.

Al vanaf het begin hadden de Amsterdammers het betere van het spel, al was men wat zenuwachtig. Ibrahim El Kadiri was in de beginfase tweemaal dichtbij de openingstreffer. Eerst raakte hij uit een vrije trap de lat en even later werd een doelpunt van de aanvaller afgekeurd. Toch kwam de ploeg van trainer Willem Weijs nog voor rust op een veilige marge.

Na een goede onderschepping door Ian Beelen wist Sontje Hansen uiteindelijk op aangeven van Naci Unuvar te scoren. Vlak erna kreeg AZ twee grote kansen op de gelijkmaker. Namens de Alkmaarders schoot Jaden Montnor voor open doel naast en een minuut later werd de lat geraakt. Nadat Hansen aan de rechterkant werd weggestuurd wist de spits de goed lopende aanval te verzilveren met de 0-2.

Direct na rust wist Hansen opnieuw te scoren en daarmee kwam hij in de kampioenswedstrijd tot een hattrick. Mooier had hij het zelf waarschijnlijk niet kunnen bedenken. Vlak na deze treffer gaf Weijs andere spelers als Donny Warmerdam, Solomon Bonnah en Max de Waal nog flink wat speelminuten in het kampioensduel. Enkele minuten later was het opnieuw raak. Neraysho Kasanwirjo benutte een strafschop en zette daarmee de Amsterdamse ploeg op 0-4.

In de slotfase wist El Kadiri dan toch zijn doelpuntjes mee te pikken en zowel voor de 0-5 als de 0-6 te zorgen. Vlak erna wist ook Unuvar, op aangeven van Hansen, te scoren: 0-7. Zo’n tien minuten voor tijd mocht ook reserve-keeper Patrick Lesger nog zijn minuten meepakken. Maar ook daarna was het doelpuntenfestijn nog niet compleet, want invaller De Waal schoot van afstand de 0-8 binnen, Beelen tekende voor de 0-9 en Unavar wist in de slotfase met twee treffers de score nog uit te breiden naar 0-11. Een duidelijker voorbeeld van het winnen van je kampioenswedstrijd kan niet gegeven worden!

Scoreverloop:
0-1 Hansen (18')
0-2 Hansen (29')
0-3 Hansen (32')
0-4 Kasanwirjo (41')
0-5 El Kadiri (45')
0-6 El Kadiri (48')
0-7 Unuvar (50')
0-8 De Waal (55')
0-9 Beelen (57')
0-10 Unuvar (60')
0-11 Unuvar (60')

Bijzonderheden:
Rode kaart: Ricuenio Kewal (AZ, 47')

Opstelling Ajax C2: Raatsie (Lesger, 52'); Hoever (Warmerdam, 35'), Kasanwirjo, Aksit (De Waal, 35'), Taylor; De Vries (Bonnah, 35'), Beelen, Unuvar; El Kadiri, Hansen, Scholten;
Wissels Ajax C2: 
Lesger, Bonnah, Warmerdam, De Waal;

12.00 uur: Ajax D1 - JVOZ D1 (3-0)
De D1 van Ajax heeft zich dankzij een 3-0 overwinning weten te plaatsen voor de finale van het bekertoernooi. In de eerste helft waren de bezoekers nog de betere partij geweest, maar na rust stelden de Amsterdammers orde op zaken.

In het eerste bedrijf leek JVOZ op voorsprong te komen, maar een doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Vlak erna kregen de Zeelanders nog een grote kans, maar werd er gemist voor open doel.

Pas na rust leek Ajax D1 wakker en was het in een tijdsbestek van vijf minuten beslist. Invaller Finn Stam zorgde voor de openingstreffer, waarna Dillon Hoogewerf met twee treffers zorgde voor een 3-0 voorsprong. Gescoord werd er hierna niet meer, waardoor Ajax D1 zich uiteindelijk toch nog redelijk eenvoudig plaatste voor de finale van het bekertoernooi.

Scoreverloop:
1-0 Stam (31')
2-0 Hoogewerf (33')
3-0 Hoogewerf (35')

Opstelling Ajax D1:
Wassenaar; Misidjan, Bonsu, Mukeh, Oostwoud; Quaedvlieg, Karahasanavic, Yah; Van Axel Dongen, Hoogewerf, Markelo;
Wissels Ajax D1:
Van der Sande, Dakriet, Lagsir, Aning, Stam;

14.30 uur: Ajax B1 - PSV B1 (0-1)
In de eerste tien minuten gebeurde er eigenlijk vrij weinig. Beide ploegen waren een beetje afwachtend. Ryan El Azrak noteerde namens de thuisploeg na een kwartiertje de eerste kans van de wedstrijd, maar hij zag zijn inzet voorlangs het doel eindigen. De wedstrijd begon toen een beetje op gang te komen.

PSV kreeg via Sekou Sidibe een enorme kans, maar het jonge talent schoot vanaf dicht bij op de lat en ook de poging die volgde werd niet verzilverd. Toen kreeg Ajax een mogelijkheid, na een fraaie combinatie kwam de bal bij Franco Antonucci terecht, die vanaf elf meter recht op de keeper schoot.

Na bijna veertig minuten spelen scoorde PSV dan toch de 0-1. Het was Michael Sadilek die profiteerde van de ruimte. Het bleek tevens de terechte ruststand; Ajax speelde erg matig en het was met name PSV dat af en toe goed spel liet zien. 

Ajax begon de tweede helft beter dan dat het het eerste bedrijf eindigde. Het spel zag er iets frisser uit, maar in grote kansen resulteerde dat eigenlijk niet. Jurgen Ekkelenkamp en Giovanni de la Vega kregen kansen namens de Amsterdammers, maar zij verzilverden deze niet. 

Scoreverloop:
0-1 Sadilek (38')

Opstelling Ajax B1:
Te Duits; Bakboord, Hoogenhout, Bakker, Botman (Kramer, 66'); Antonucci (Ekkelenkamp, 53'), Lang (De la Vega, 73'), Castillo; El Azrak (Van der Linde, 73'), Redan, Kaars;
Wissels Ajax B1: 
Plomper, Ekkelenkamp, De la Vega, Kramer, Ter Heide, Van der Linde;

Overige uitslagen:
Roda JC A1 - Ajax A2: 0-0
PEC Zwolle O16 - Ajax B2:
NAC Breda C1 - Ajax C1: 0-4 (Doelpunten Ajax: 2x Akotei, 2x Brobbey)
FC Twente O12 - Ajax D2: 0-1Ajax C2 viert kampioenschap!

Ajax A1 doet 14, 15 en 16 mei ook mee aan de NextGen Series in het Olympisch Stadion. Koop nu je tickets voor dit U19-toernooi in Amsterdam!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BDW
JONK MOET TERUG ALS HOOFDCOUCH OF ANDERS GEWOON WEER ZIJN OUDE FUNCTIE ALS HOOFDJEUGDOPLEIDING.. We willen toch allemaal gewoon de visie van Johan?
1 0
mcjc
Wij hoeven ons inprincipe niet druk te maken over de resultaten van de jeugd, maar het is wel erg matig de laatste tijd sinds Jonk en co weg zijn. Het lijkt alsof heel de jeugd is verdwaald in een weg die ze niet kennen.
8 -3
Elflashy
Die te duits is echt een matige keeper
1 0
derdester
Volgens plan cruiff maakt dit niet uit, het gaat om de 2 of 3 talenten die de top moeten halen. De rest voetbalt straks bij NAC of 010.
0 -1
Elflashy
Ik was vandaag bij de B1 man man hun zijn echt geen team. Bij de 1-0 had Lang echt een houding van Fuck Off, gelukkig sprak bakboord hem erop aan met; Kom op Noa je houding! Daarna pakte hij wel op. Antonucci is een postbode houd de bal veelste lang bij zich. Castillo speelde bij vlagen wel goed maar was overduidelijk irritant wou dat elk teamgenoot naar him ging kaatsen waar de ruimte duidelijk aan de overkant was. En gebaartjes maken. Gebaseerd op ze gedrag vandaag zie ik hem echt vertrekken in de zomer. En de verdediging maar zeiken op elkaar ik zie het somber in volgend seizoen.
3 -3
vodin424
Castillo gaat naar Chelsea, is ook al rond.
2 0
altijdwelwat
Is tenminste een winnaar , kan je van veel spelers in dit team niet zeggen. Leuk dat uitgerekend Bakboord iets roept over een houding....
1 0
DeAjacied07
hoe was El Azrak?
0 0
Elflashy
Vocht met zichzelf heeft duidelijk een dipje
0 0
J00DT0TMIJND00D
Noa heeft echt een hele arrogante houding, was tijdens de Future Cup ook al te zien.
3 -1
Elflashy
Hij heeft serieus iemand nodig waarmee hij kan praten dit kan zijn ontwikkeling stagneren.
2 -1
NouriVandeBeek
We kunnen zeggen wat we willen over Langeler, maar hij levert goed werk. Hij heeft de teams in de bovenbouw echt een upgrade gegeven.
2 0
altijdwelwat
Het is bijna iedere wedstrijd een terugkerend ritueel bij Ajax B1 , de achterhoede kan niet opbouwen en hanteert voornamelijk de lange bal . Voorin loopt er niemand die een bal vast kan houden en op het middenveld heb je alleen Lang die een 2e bal kan winnen . Met andere woorden je kan nooit dominant en verzorgd voetbal spelen, en je bent het hele seizoen al afhankelijk van bevliegingen van met name Kluiver, Lang en in mindere mate Antonucci.
0 -2
Bus18
Het lijkt wel of het met de week minder wordt. Ik was niet echt heel pro Jonk ofzo maar het is wel opvallend dat het na de winter echt hard achteruit is gegaan. Kan toch bijna niet anders dat het te maken heeft met het vertrek van bepaalde mensen.
4 -2
Copacabana
Wie kent Theo die steward die vroeger meeging met uitwedstrijden enzo. Hij is nu bijna altijd werkzaam op de Toekomst en volgens hem zijn veel ouders en jeugdwatchers echt verbaasd dat er toch wel veel veranderd is de laatste maanden.
Met name de manier van spelen vanuit achteruit is niet meer hetzelfde zoals ie was voor de winter.
8 -1
Ajax020n
haha theo toffe gast is dat
2 -1
godenzonensuper
Types als Zorro zijn zo doorzichtig en sneu.
Als de B1 nu had gewonnen had ie geroepen dat de nieuwe koers (geen Jonk) ook prima was.
6 -4
3*stars*3
Man, dat is gewoon ploeg ''pettersson1963''.
vannacht moest Pettersson ook weer eens ff benadrukken dat voetbal van Ajax k.. is na 4 jaar JC.

Zo'n vieze rat is dat, zelfs na dood van JC nog die man de schuld willen geven.
Dan ben je voor mij eigenlijk niet eens een rat maar stront.
Hij doet echt alles om reacties uit te lokken maar hij komt zichzelf nog wel tegen...In het echte leven...
4 -2
Pettersson1963
3*Stars*, ik heb geschreven dat de 4 titels de verdienste was van De Boer en dat het Plan Cruyff gebaseerd was op luchtfietserij. Ik ben altijd achter De Boer blijven staan en heb hem nooit afgerekend op mindere wedstrijden. Jammer dat je weer begint te schelden en begint over meerdere accounts. Jij bent toch ook de persoon die beweert dat MosesD en Pettersson1963 dezelfde persoon zijn?
1 -2
Bus18
Hoezo luchtfietserij? Ik was ook niet echt een harde kern Revolutie fan maar er zaten wel goede kanten aan. Het was een chaos binnen Ajax, dat toonde rapport Coronel al aan in 2007.
De manier waarop de telegraaf tekeer ging in 2011 en 2012 vond ik dan weer ongepast.
0 0
Pettersson1963
Die chaos was er niet meer na het kampioenschap met Van den Boog. De voormalig Algemeen Directeur zei in 2010 al dat de jeugdopleiding de toekomst van Ajax was en dat Ajax niet meer moest investeren in dure spelers. Op zich was er niets mis met het Plan Cruyff, dat ging in het begin nog over het verbeteren van de jeugdopleiding maar werd een beschamende vertoning toen Cruyff zich ging bemoeien met de bedrijfsstructuur. Het Plan Cruyff werd Ajax door de strot geduwd en het was slikken of stikken. Jonk had er nog gewoon kunnen zitten, als hoofd van de jeugdopleiding, maar schoof niet meer aan bij de vergaderingen van het TH en overspeelde zijn hand.. Gaat het nu zo slecht met Ajax? Ik dacht het niet, de Club heeft een eigen vermogen waar een paard de hik van krijgt en met het tafelzilver van de vorige directie heeft Ajax vier titels op rij behaald. De Boer wordt op dit netwerk, door de Cruyff sekte, vaak weg gezet als een idioot die niets begrijpt van de kernwaarden en geen verstand van voetbal heeft. Gelukkig genoeg had Ajax een verstandige trainer die zich de afgelopen vijf jaar niet gek liet maken door het Plan Cruyff en zijn eigen koers bepaalde. Shqiptar en 3*Stars* zijn enge gelovigen van de Cruyff religie en hebben geen enkel respect voor de prestaties van De Boer.
0 -2
Bus18
Eens met bijna alles. Alleen moet je niet vergeten dat zonder Cruijff, Jol waarschijnlijk was blijven zitten. Herriner je je Ajax-psv (suarez bijt incident) nog? Cruijff, jaap de groot en de Boer naast elkaar in de lounge. De Boer kwam daarna ook met harde kritiek op Jol.
2 0
Shqiptar
Ploeg petterson?petterson,zorro,liefhebber en frits is een en dezelfde persoon.
Frits riep dat de aandacht voor de overleden Cruijff maar overdreven was, petterson riep dat Cruijff op zijn 70e niet meer zou weten of er lucht of zand in een bal zou zitten, liefhebber sneerde zelfs naar de Cruijff university en Zorro gilde dat Cruijff een laffe ex feyenoorder was.
Dat is allemaal 1 persoon die zijn haat eruit wilt gooien, zal wel overgeslagen zijn met handtekeningen uitdelen vroeger ofzo.
4 -1
3*stars*3
Denk niet dat liefhebber erbij hort, heb hem vaak ook inhoudelijk dingen zien typen over het spel of spelers.
Pettersson zit alleen maar af te geven en kan idd kloppen dat Frits en Zorro ook allemaal zijn accounts zijn.
Wat een figuur zeg...
1 -1
Alexander40
Gaat lekker met de jeugdelftallen die er toe doen. A1 en B1 worden steeds slechter. A2 en B2 zijn al erg slecht en C1 is ook geen top. Pas C2 en lager wordt het weer goed.
0 0
Labanda
Nee maar Is "toeval" dat de jeugd opeens aantoonbaar minder is gaan spelen nadat Jonk en consorten zijn vertrokken.
7 -4
godenzonensuper
Snapje, is 5 maanden lang toeval.
6 -3
Johan1
Gaat goed met de jeugd van Ajax. Zijn goed bezig daar.
0 0
Zorro
Allemaal het gevolg van een mislukte revolutie. Ik denk dat we 4 jaar nodig hebben voordat we het resultaat van het nieuwe beleid gaan zien ;-)
6 -8
Joseph
Half jaar verder en onze jeugdopleiding hanteert al de lange bal en slechte wedstrijden zijn gecontroleerd.
Ik denk dat we het resultaat van het nieuwe beleid nu al zien en dit zullen ze wel uitbouwen. Het zal nooit iets zijn waar de echte supporter trots op kan zijn.
1 -1
Shqiptar
Jij was toch diegene die Cruijff een laffe ex Feyenoorder noemde? Ga lekker weg man.
6 -3
Onpartijdig
Voor de mensen die het rot vinden dat we hebben verloren van PSV, kijk even de samenvatting van de C2, dat lucht op haha.
0 0
Joseph
Ik heb deze wedstrijd niet gezien, maar ik vind het opvallend dat de teams van Peereboom er voetballend niet uit komen en makkelijk de lange bal hanteren, middenvelders lijken zich onder hem ook meer op de afvallende bal te richten.

Ajax zou er goed aan doen de lange bal (lees: paniekbal) in de jeugd weer te verbieden, leer ze die bij jong Ajax en het eerste maar aan, mag niet zo zijn dat als het even niet lijkt te lukken de lange bal gespeeld wordt!
4 0
HeinJan
De paniekbal zeker verbieden. Helemaal eens. Zeker als het adagium is dat het resultaat niet uitmaakt.
0 0
vakp
Hele goeie opmerking !!
In plaats van die jongens meteen af te kraken ook kijken naar de training, trainer, tactiek, coaching enz
En daar is veel aan te verbeteren
De trainers die niet op Cruijff niveau zitten diezou ik echt laten vertrekken !!
0 0
Koenniiee
Iemand die enig idee heeft waardoor het bij Louis nu wat beter draait? Hij heeft absoluut wat geluk met de ontwikkeling van een aantal talenten, maar een groot verschil in positionering is zichtbaar in balbezit. De backs staan nu veel hoger waardoor het makkelijker is voor middenvelder om aan de bal te komen en een aanval op te zetten. Een tijd geleden speelde Louis in positionering met vier verdedigers op één lijn en pas wanneer de bal verderop in het veld was kwamen de backs opzetten. Nu staan ze uit zichzelf al hoog en is het moeilijk druk zetten voor de tegenstander en makkelijk om een aanval op te zetten via 'echte voetballers' (middenvelders kunnen dat over het algemeen veel beter dan backs natuurlijk).

Nu moet Frank dat nog uitvinden. Al is dat natuurlijk risicovoller, toch Frank!? En met die vier verdedigers op één lijn spelen ze bij Ajax in de Jeugd ook. ;)
3 -4
EVH
Oeiiiii.... dat ziet er niet goed voor de A1 volgend jaar
0 0
freshfield
Toplichting de B1, verliezen alles
0 -1
Ajax_33
Staan 2de of 3de in de competitie. Maar ze verliezen alles volgens jou
0 -1
JubbegaAFCA
maar het is niet echt een sterke lichting, future cup ook gezien maar dat was ook niet veel wat ze lieten zien en de belangrijke wedstrijden in de competitie verliezen ze!!
1 0
Labanda
Voor iedereen die roept dat dit niks met het vertrek van Jonk te maken heeft. Wat zeiden julie toen de Boer in het seizoen 10/11 Ajax opeens heel anders liet spelen als Jol het halve jaar voor de winterstop? Was dat ook toeval toen en lag het alleen aan de spelers?
5 -4
boye04
Het voetbal onder Jol was leuker om naar te kijken dan waar ik nu 3 jaar naar zit te kijken.
0 0
Koenniiee
Wat verlang ik naar die tijd. Dat was echt een periode waarin ik weer eens een trots Ajacied was. Het is jammer dat Frank door de jaren heen zo is veranderd met zijn spelopvatting, waardoor het nu echt niet om aan te gluren is. Ik denk dat wanneer er een Jonk of Bosz voor de groep zou staan, we opnieuw zo'n verandering in speelstijl te zien krijgen.

Op dit moment ben ik geen trotse Ajacied, maar nog altijd Ajacied. Er gebeuren teveel dingen die me niet aanstaan en waar ik niet achter sta. Ik hoop dat er snel veranderingen komen. Zowel op De Toekomst als in de 'Johan Cruijff' ArenA.
3 0
dezengene
Een volstrekt belachelijke vergelijking/constatering, dat snap je zelf toch ook wel hopelijk?
3 -4
Shqiptar
Leg eens uit?
3 -1
FUBAR
AjaxShowtime zit vol met van die idioten. GGZ zou een handvol hebben aan de bezoekers hier.
4 -5
Shqiptar
Ja met name aan jou waarschijnlijk.
6 -2
Duif63
Net als de A1 blijkt ook de B1 een matig elftal te zijn. Dat heeft niets met het vertrek van Jonk en Jongkind te maken, want in 4 maanden leer of verleer je het voetballen niet, maar simpelweg met een gebrek aan talent. Ook het verwachtingspatroon van ons, supporters, is veel te hoog en niet realistisch.
3 -2
Mace0107
Zoveel onwetendheid in 1 post.
Denk jij dat spelers niet minder gaan spelen als er alleen maar lange bal wordt gespeeld? Lang en Antonucci zijn creatieve spelers die je op de juiste manier moet gebruiken.
Het heeft zeker met de spelopvatting te maken.
En hoezo is de A1 een matig elftal haha, zoveel talent daarin.
1 -1
Duif63
Jij bent weer typisch een voorbeeld van iemand die denkt dat iedere jeugdspeler bij Ajax automatisch een talent is. Nou, vergeet dat maar. Er is maar heel weinig talent, vandaar dat er van iedere lichting maar 1 of 2 het eerste halen.
1 0
J00DT0TMIJND00D
Alleen De Ligt is imo een absoluut toptalent.
0 0
ajaxminimax
Het heeft denk ik wel met het vertrek van Jonk en Jongkind te maken, omdat het wel heel toevallig is dat het sinds hun vertrek veel minder gaat.
4 -1
Duif63
En waarom gaat het bij de C2 dan niet minder ?
0 0
ajaxminimax
Die trainer speelt nog denk ik met het voetbal wat jonk/jongkind wilde. En zulke jochies kun je nog niet volgooien met taken...
0 0
Boer
Waar komt die behoefte aan grote tegenstellingen toch vandaan? Alsof Bergkamp kutvoetbal wil zien. Jonk was tikje aan het doordraaien met zijn gewichtheffers en polstokhoogspringers. Allemaal types die onder het mom van innovatie een graantje wilden meepikken. Jonk is een prima trainer/coach en mag van mij De Boer opvolgen, maar die heiligverklaring is overdreven. Bergkamp gaat meer van techniek en tactiek uit. Zit dichter bij Cruyff, Jonk zit dichter bij Jongkind. Maar veel verschil in voetbalvisie tussen Jonk en Bergkamp is er niet. Zwaar opgeklopt.
0 -1
CHRISSSSZ
Klopt, is Willem Weijs. Guardiola-adept en een van de talentvolste trainers die op de Toekomst rondloopt.
0 0
Duif63
Dan ligt het dus aan de eigen visie van deze trainer en niet aan de visie waar Jonk zich sterk voor maakte ?
0 0
CHRISSSSZ
Deze twee zijn hetzelfde.
0 0
Ajax_33
Zoo lekkere goals hoor bij de C2
0 0
J00DT0TMIJND00D
Die solo van Beelen en die boogball van Unuvar vond ik de mooiste.

Wat heeft Unuvar trouwens een zware stem zeg voor een 12 jarige, wat een verschil met bijv Nunnely die een laag stemmetje heeft.
0 0
Jhart
Idd zijn zware stem viel mij ook op, klinkt als een volwassen man, zoals ook eigenlijk zijn spel... Erg volwassen voor een 12 jarige
0 0
J00DT0TMIJND00D
Hoe oud is Hansen eigenlijk? Die deed laatst een wedstrijdje mee met de C1, ben benieuwd of Unuvar dit jaar ook nog een wedstrijdje mee mag pikken bij de C1.
0 0
Jhart
Hansen is van 2002 en is 1jaars C, Dus wordt of is al 14.
Unuvar is van 2003 en hoort nog in de Dtjes en is nog maar 12, dus de kans dat Unuvar minuten maakt in de C1 acht Ik heel Klein.
0 0
J00DT0TMIJND00D
Aah oke ja dat bedoel ik, Hansen is dus 2 jaar ouder dan Naci.
0 0
AFCA.
Aardig teampje, de C2.
Goede trainer ook, Willem Weijs. Ik raad je aan om is op zijn twitter te kijken. Zegt veel nuttige dingen en heeft een goede eigen mening.
0 0
J00DT0TMIJND00D
Verliezen van Feyenoord en PSV in één week, pijnlijk zeg! Man man man.
0 0
NouriVandeBeek
De Lange
Zeefuik-Doekhi-Struijk-Bakboord
De Wit-Lang-Antonucci
Nunnely-Sierhuis-Kluivert

Dit is zo beetje waar ik op het uitkom als ik kijk naar de A1 van volgend seizoen. Daar gaan we geen potten mee breken.
2 0
Mace0107
Maakt toch niet uit. Daar gaat het niet om. Het gaat erom dat spelers zich individueel ontwikkelen.
0 0
EVH
......!!!!!!!!!!!!
0 0
flasher93
leuke talenten toch, wie weet kan een speler zich ontwikkelen tot een nieuwe leider, zoals Dekker en Eiting dit jaar zijn
0 -1
ajaxminimax
Inderdaad. Het zijn ook wel leuke spelers, maar het lijkt er op dat iedereen de weg kwijt is op het moment
0 0
insectenverdelg
Eiting mag nog 1 jaar spelen in de A1.
0 -1
NouriVandeBeek
Eiting moet in Jong Ajax gaan spelen. Daar heeft hij betere ploeggenoten, waar die zelf ook beter van wordt.
1 0
insectenverdelg
Ligt eraan hoeveel de doorstroom is maar Ajax 1. geld ook voor de ligt maar daar Ie ok minder concurrentie in Jong Ajax. Aan de andere kant is de Ligt nog 1 jaar jonger.
0 -1
Koenniiee
Ergens hoop ik dat we geen kampioen worden dit seizoen. En ook komende jaren niet. En niet omdat ik het mijn Ajax niet gun, maar ik gun het bepaalde personen niet. Vooral de betweters die het beter denken te weten dan Johan Cruijff. Hoe kun je dat nou denken, joh? Waar was Ajax, Barcelona en het Nederlands Elftal zonder Cruijff? Dan waren we nu Letland II en vertrokken onze spelers naar Denemarken, in plaats van andersom. Ga je schamen, alsjeblieft. En iets - in dit geval 'het niet kampioen worden' want supporters komen toch niet in opstand - moet het tij doen keren.

Zoveel spelers tegelijk uit vorm? Zoveel meer lange ballen dan vorige seizoenshelft? Zo veel meer slechte resultaten dan vorige seizoenshelft is toeval?

''Maar we volgen Plan Cruijff'' - Rot lekker een eind op, joh. Kan niet eens meer een leuke wedstrijd in de Jeugd kijken nu (al heb ik vandaag niets gezien).
4 -10
Ajacied1989
Als je het over de B1 hebt:
Ze hebben de tweede seizoenshelft één keer verloren, vorige week tegen Feyenoord.
De eerste seizoenshelft hebben ze twee keer verloren. Eén keer van Feyenoord en één keer van Psv (voor de beker). De resultaten zijn dus niet slechter.
1 -1
Koenniiee
Heb je je ook verdiept in het voetbal? En over het algemeen klopt de bewering wel dat er na de winter veel meer verliespunten zijn behaald door de jeugd. En dat is niet erg; zolang er maar wel progressie wordt geboekt door die individuele spelers. Maar werkelijk zo'n beetje elke creatieve speler uit vorm, helemaal in de voorhoede en op het middenveld.
1 -2
HeinJan
'Uit vorm zijn' is wel echt een containerbegrip van de bovenste plank. De B1 is al het hele jaar matig. Hangt er vaak vanaf of de beste spelers het op hun heupen hebben, als die niet vlammen is het maar bar weinig. Misschien wel één van de minst talentvolle lichtingen van het huidige Ajax.
0 0
Ajacied1989
De B1 speelt al het hele jaar niet geweldig, die missen een verbindingsspeler, iemand die op 6 uit de voeten kan of in ieder geval als controlerende middenvelder.
Eigenlijk is alleen de A1 minder sinds het vertrek van Jonk.
De C1 verbaast mij zelfs enorm positief deze tweede seizoenshelft. Volgens mij is het niet waar dat er meer verliespunten zijn behaald door de jeugd na de winter, als het al zo is zal het verschil niet enorm groot zijn.
2 0
HeinJan
Komt bij dat de B1 verdedigend vaak schuttert. Enerzijds is dat natuurlijk klote, maar aan de andere kant zullen de beste spelers er wel het meest van leren. Ben het wel met je eens dat er geen enkele voetballer is die de balans bewaakt tussen de verdediging en het middenveld. Persoonlijk vind ik El Azrak de beste voetballer, maar die wordt al het hele jaar door het elftal heen geschoven.
0 0
Ajacied1989
Kan ook erg genieten van El Azrak, maar wordt een beetje door het elftal geslingerd. Redan vind ik echt een toptalent, Kluivert moeten we gaan zien hoe hij zich gaat ontwikkelen, ik zie in ieder geval meer in hem dan in Nunnely. Lang valt mij heel vaak tegen. Antonucci is een heerlijk spelertje, maar lijkt nog niet echt gewend of zo.
2 0
ajaxminimax
Dat zeg jij heel goed dat iedereen uit vorm is op het middenveld en aanval. Dat is echt extreem pijnlijk, maar het is wel heel apart dat dat sinds het vertrek van een hoofd jeugdopleiding is. Trouwens weet jij of Peereboom op dit moment trainer is van B1? Dat was altijd een hele goede trainer, maar ik heb het gevoel als die ook de weg kwijt is.
1 0
Koenniiee
Peereboom stond altijd volledig achter Jonk. Op dit moment staat hij voor de B1, Gery Vink voor de A1 (geen Jonk addept). Peereboom heb ik ook hoog zitten, maar ook dat elftal speelt nu veel minder voetbal vanuit de creatieve spelers. Erg zonde!
0 0
3*stars*3
Ik zei hier laatst dat het wel goed zou zijn als familie Cruijff niet zou willen dat Arena naar Cruijff zou vernoemd worden door de slangen en ratten die het beter dachten te weten dan JC en Jonk.
Maar iemand reageerde toen op mijn reactie en zei (terecht) dat Ajax groter is dan die engnekken die hem hebben verraden, we hebben miljoenen fans!

Nee, spel was niet altijd goed maar zeker beter dan vorig seizoen want toen deed het mij niet zoveel dat PSV kampioen werd, wij waren ongelofelijk slecht...

Het is nu misschien belangrijker dan ooit om kampioen te worden want waarschijnlijk laatste seizoen dat een NL kampioen rechtstreeks de CL ingaat...
1 0
Koenniiee
Ik snap ook best wel dat ik minnen krijg, wanneer ik roep dat het beter is om geen kampioen te worden. En dat is ook gechargeerd. Maar hoe gaan er anders veranderingen plaats vinden bij ons Ajax? Al Ajax elk jaar kampioen wordt? Supporters doen toch niets. Ajax is ook groter dan die engnekken, maar nog steeds zitten ze er en niemand die daar wat aan doet. Pas als het slecht gaat dan gaat men huilen. En nu niet.. Maar daar doe ik niet aan mee. Dan huil ik liever nu al, ik ben niet hypocriet. ;)
2 0
BRAMHOUTEN
Hoe oud ben jij?
0 -3
Koenniiee
24. Ik heb een hekel aan hypocriet gedrag. Dus of het nou goed of slecht gaat; als er dingen mij niet aanstaan dan kom ik daar voor uit. En nu is het resultaat bij Ajax goed, zeg ik nog dat het spel slecht is. Ook al heeft Ajax nu rust in de tent, zeg ik nog steeds dat die kliek Henrichs moet oprotten. Ook al is er nu rust op De Toekomst, zeg ik nog dat ik graag de JC visie daar zie; ook al komen er nu ineens tien talenten door. Het plan spreekte me gewoon erg aan.
1 0
dennalafca
Wat zal Jonk zich zitten opvreten met jeuk aan de vingers
1 -1
BDW
Denk eerder dat hij zit te genieten.
0 0
ajaxminimax
Het is toch ongelooflijk... nu kun je dus zien dat Jonk alles zeer goed in orde had bij de jeugdopleiding... dit wordt gewoon pijnlijk, maar jongens als castillo, lang en antonucci kunnen het voetbal toch niet verleerd zijn?
2 -2
geDaante
Als de spelintentie, -opvatting en speelwijze anders wordt, minder op aanvallend combinatiespel, en meer op de lange bal, en vooral opbouwen langs de flank, als je dat al opbouwen kan noemen, dan kunnen onder de meer door jou genoemde spelers zich niet meer zo profileren, het is minder creëren aan de bal geworden, en meer lopen en bikkelen.
0 0
NouriVandeBeek
Als Eiting volgend seizoen naar Jong Ajax gaat, wordt het wel extra pijnlijk als je kijkt naar de middenvelders in de bovenbouw. Hoe gaat Ajax in godsnaam een goede A1 aan de start krijgen volgend seizoen. De B1 zal volgend seizoen ook niet bijster sterk zijn.
1 0
ajaxminimax
De B1 is volgend jaar nog zwakker....
1 0
MS22
Gaat steeds beter met onze opleiding dankzij onze fantastische directie!
1 0
Nummer 9
Die jeugd is misschien toch niet zo goed als iedereen maar denkt..
3 -1
RyanBabel
Wat is dit team slecht zeg
1 0
Ajax_33
Iemand enig idee hoeveel goals en assists Unuvar dit seizoen heeft?
0 0
willieovertoom
Zou het niet precies weten, maar ik denk allebei boven de tien. Naci qua goals misschien wel tegen de twintig.
0 0
J00DT0TMIJND00D
Ik hoop niet dat ze Naci gaan omturnen tot een spits, gewoon lekker als een veel scorende 10 laten spelen. Er zijn maar weinig spelers op De Toekomst die zo creatief zijn als Unuvar.
0 0
Oordopjes
Wie is nummer 8 van c2? Komt bekend voor
0 0
trodat4030
Dook de Vries.
0 0
J00DT0TMIJND00D
Monster lichting, kan het niet anders omschrijven haha. Unuvar, Beelen, Hansen, De Waal, Warmerdam, Campagne, heel veel talent in deze ploeg.
5 -2
MickS
Topkampioenswedstrijd! Gefeliciteerd jongens!
0 0
ajaxminimax
kijk zo hoor je kampioen te worden...
1 0
NouriVandeBeek
Laat Willem Weijs aub naar de C1 gaan. Dan kan die nog een jaar deze lichting onder zijn hoede nemen.
1 0
FWAjacied
Ik hoor toch veel lovende woorden over Weijs. In hoeverre is er een kans dat hij zich echt omhoog 'gaat werken' naar een hoger team, tot aan Jong Ajax en Ajax 1? Iets bekend van zijn ambities, zijn trainersdiploma's?
0 0
CHRISSSSZ
Hij is eind twintig en kwam in 2013 (meen ik) over van PSV. Presteerde toen ook al erg goed met de E3 en stond destijds in de belangstelling van Liverpool. Heeft het toen niet gedaan omdat hij vond dat hij zich bij Ajax het beste kon ontwikkelen. Hij heeft op dit moment TC2/Uefa B. Dat betekent: Met het diploma van de opleiding UEFA B kunnen zowel senioren- als jeugdspelers worden getraind en gecoacht die uitkomen tot en met topklasse vrouwen, tweede klasse mannen, tweede divisie A-junioren, eredivisie B-junioren en eerste divisie C-junioren. De opleiding wordt georganiseerd vanuit de KNVB Academie te Zeist. Hij lijkt zich dus wel op te werken, begon met het trainen van E'tjes en doet nu C'tjes.
0 0
FlyingDutchMan
Inderdaad, is die kerel echt zo goed als trainer? Of heeft hij de mazzel dat er een blik talenten is opengetrokken?
0 0
insectenverdelg
Ik hoorde laatst iemand uit alkmaar toch roepen dat de jeugd daar wel gelijkwaardig aan Ajax was?
1 -4
Jhart
Naci Unuvar heeft ook een hattrick + 2 assist geloof ik

Sontje Hansen ook hattrick
0 0
Redrum
Naci Unuvar is misschien wel het beste talent dat we hebben bij Ajax, dat is echt een geweldenaar.
2 0
Onpartijdig
Was een spannende competitie haha. Even AZ in Alkmaar afslachten
0 0
Lane 8
Lol wtf
0 0
Twaal
0-10 en 0-11 Naci Unuvar

Afgelopen!

Gefeliciteerd Ajax
0 0
Onpartijdig
11haha
0 0
Mace0107
0-11 haha
0 0
vak414
wie mag nou de wedstrijd bal hebben ivm een hattrick
0 0
FlyingDutchMan
Alleen Hansen heeft er 3!
0 0
Onpartijdig
Nu niet meer haha unuvar met de 11goal van Ajax
0 0
FlyingDutchMan
Nu is het inderdaad bal doormidden zagen :p
0 0
vak414
nee hoor ook naci unuvar!
0 0
FlyingDutchMan
60e minuut en 0-10 lol. Hoelang speelt C, 60 minuten??
0 0
FlyingDutchMan
Uitgerekend Unuvar!!!
0 0
FlyingDutchMan
10 gehaald!!!
0 0
vak114
10 10 10 10 10 10
0 0
FlyingDutchMan
Jaaaaa!!!
0 0
Toon meer reacties