'Marc had één actie gezien en wist al genoeg'

BvdPloeg, 06-04-2016 om 07:00, 31846 views, Ajax Showtime |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Het is aan Marc Overmars te danken dat Frenkie de Jong sinds afgelopen zomer onder contract staat bij Ajax. Dat stellen zijn vader John de Jong en zaakwaarnemer Ali Dursun in gesprek met Ajax Showtime.

Overmars was volgens Dursun al jaren fan van De Jong. 'Overmars kende hem al vanaf zijn vijftiende. Iedere keer dat hij hem zag, zette hij een kruisje achter zijn naam. Hij wilde op het juiste moment doorpakken en dat was afgelopen zomer. Met PSV waren we in principe bijna rond en toen belde Marc op dat hij Frenkie graag in de opleiding wilde hebben', legt de belangenbehartiger uit. 

Hij vervolgt: 'Piet de Visser heeft namens Chelsea zelfs één op één met Frenkie gebeld, maar Overmars heeft heel snel gehandeld. PSV pakte niet door met Willem II en toen we bij Ajax op gesprek waren, kwam De Boer binnen, kwam Stam binnen en kwam Bergkamp binnen. Ja, wat wil je dan? Als voetballiefhebber ben je dan verkocht.' Vader De Jong zegt er trots bij: 'Marc zei dat hij één actie had gezien en toen wist hij al genoeg.'

Ondanks dat de hele familie De Jong voor Feyenoord is, en de schoonfamilie fan is van PSV, koos De Jong voor Ajax. Zijn vader stelt: 'Frenkie kwam thuis en hij zei dat hij naar Ajax wilde. We hebben niks gepusht, zijn zaakwaarnemers ook niet. De schoonfamilie zag hem liever naar PSV gaan, maar hij laat zijn gevoel spreken. Ik ben er ook niet bang voor dat hij in de toekomst de verkeerde keuzes gaat maken. Hij wil eerst het eerste halen, dan belangrijk zijn en dan eventueel pas naar het buitenland. Of dat nou op je 24e of 27e gebeurt, dat maakt geen reet uit. Hij heeft nu al al het geld om te doen wat hij wil. Frenkie is ook een familie-jongen, die gaat niet zomaar naar het buitenland.'


Frenkie de Jong tijdens zijn contract-ondertekening bij Nike. 

Eerste elftal of een EK
Ajax zit zodoende gebakken en het is niet onrealistisch om te denken dat er in de voorbereiding al kansen komen. De Jong zit dan echter wel in de spagaat, omdat het EK onder negentien jaar deze zomer plaatsvindt. Zijn vader is stellig; als De Jong op het EK, net als tijdens de Eliteronde, reserve is, blijft hij lekker in Amsterdam. 'Ik zei al tegen Frenkie: als je straks mee mag doen met de A-selectie en je bent geen vaste waarde bij U19, dan zou ik voor Ajax kiezen. Een EK is het mooiste wat je kan hebben, samen Europees kampioen worden. Maar zoals het de laatste keer ging, dat is niet goed.'

Lees meer over Frenkie de Jong in onze nieuwe rubriek 'Het Verhaal Achter' van dinsdag 5 april, met prachtige anekdotes en het levensverhaal van deze Ajacied. 

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com) 
Sjors van Veen (Twitter: @SjorsvanVeen)

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DonAdam
Dat is hèt probleem met Overmars: dat hij scoutingsrapporten naast zich neerlegt en na het zien van slechts één duel een speler koopt. Daarom is Younes de enige succesaankoop, die slechts eenmalig bekeken is, gebleken. Maar we weten allemaal dat zelfs een kapotte klok twee maal per dag de juiste tijd aangeeft.

Overigens een prima aankoop, deze de Jong, maar zelfs een meisje kan voetballers die zo virtuoos aan de bal zijn als Frenkie scouten, dus ik vind dit niet zo knap gescout.

Ik merk dat sinds we weer in pole position staan voor de titel, het sentiment van de achterban weer omslaat in het voordeel van Marc, terwijl het succes van het eerste naar mijn mening vooral komt door de eigen jeugd. Leve het opportunisme in de voetbalwereld.

PS ik verwonder me erover dat een aantal succesvolle jeugdaankopen die Jonk gedaan heeft opeens op het conto van Overmars worden geschreven. Het zal wel.

PSS een beetje flauw en denigrerend misschien, maar 'dat ziet zelfs een meisje' is gewoon een uitdrukking ;) Het betekent dat letterlijk iedereen dat ziet, zelfs de grootste leek.
4 -5
AjaxPassion
Een van de beste en machtigste TD's is een vrouw ;). Doe mij de Iron Lady van Chelsea maar, in alle opzichten een vooruitgang t.o.v. Overmars ;)
1 0
3sterren
Hoezo ”zelfs een meisje”...
Zit je thuis zwaar onder de plak, of hunker je naar een relatie met een vrouw?

Misschien niet zo zeer knap gescout, maar wel zeer succesvol in het binnenhalen van deze Brabantse virtuoos, net zoals bij Bazoer...

Snel handelend op het veld, dat was Overmars, snel handelend in de bestuurskamer, dat is Overmars.

We mogen met z’n allen dankbaar zijn dat hij destijds voor Ajax heeft gekozen.
Moet er niet aan denken; Go Ahead 4x achtereen landskampioen van de eredivisie en 1x tweede.
0 -3
johnd
Zelfs een meisje?
0 -2
jeppas
Marc ontwikkelt zich naar mijn idee wel steeds beter in zijn vak. Het getuigt ook van zelfinzicht dat er naar zijn zeggen een kracht aangetrokken is om het technisch aankoopbeleid te verbeteren. Ik ben erg nieuwsgierig wat Veldmate kan toevoegen aan de club. De man was voor Groningen zeer actief in Z.Amerika en Scandinavië.

3 -2
Alexander40
Het wordt tijd dat Marc in ere wordt hersteld. Hij heeft gewoon veel prima aankopen gedaan de laatste tijd:

1 Milik. 2,7 mio geloof ik. Een schijntje.
2 Dijks. Iets van 1,5 mio. Prima aankoop.
3 Younes. Ongeveer 3 mio. Topper.
4 Gudelj. 6 mio. Is het gewoon waard.
5 Muric Gratis. Komt er nu echt aan.
6 Frenkie. Niet veel geld. Topper.
7 Hoorn 4 mio. Iets teveel betaald maar bewijst toch zijn waarde.
8 Viergever. 2,5 mio voor een nuttige ervaren reservespeler vind ik niet teveel.
Gratis gokjes (behalve wat salaris) Heitinga en Sanogo mislukt.

Goed gedaan van Marc!!
16 -10
johnd
Je mist er ook wel een paar.

Zimling, Sinkgraven, Honer, Duarte, Boer, Onana.

Zimling heeft misschien geen miljoenen gekost, maar was gewoon weggegooid geld en Boer heeft meer gekost dan Vermeer. Allebei kansloze transfers.

Honer, Sanogo en Onana kun je misschien nog zeggen gokjes, maar iedereen bij Barcelona zag dat Onana niks was en bij Arsenal zag iedereen dat Sanogo niks was. Dan moet je die gokjes gewoon niet wagen. Honer kan ik nog begrijpen. Heitinga vind ik meer de fout van De Boer, die hem gewoon geen minuut liet spelen. Duarte was gewoon niet goed genoeg en er was geen reden om aan te nemen dat hij ooit goed genoeg zou zijn. Sinkgraven kan misschien nog wel doorbreken, maar heeft wel echt veel te veel gekost, zei ik toen hij gehaald werd al en is alleen maar bevestigd.

Het is allemaal gewoon teveel op geluk en Studio sport kijken gebaseerd, zit vooralsnog weinig visie achter. Ook dit jaar niet, want Sanogo was een belachelijke transfer.
2 0
TsigalkoAFCA
Onana doet het nu toch wel naar behoren bij Jong?
1 0
skinny hein
yes...eindelijk iemand realistisch en positief ipv zeiken en blind schreeuwen om spelers die toch niet willen/kunnen/mogen
1 -3
Lazell
Het ziet er idd leuk uit. Maar Overmars heeft jaren laten zien geen volledige selectie te kunnen bouwen. Dan missen we power, dan ervaring, dan een spits, het gaat maar door. Dit is het eerste seizoen dat ik eigenlijk vrij tevreden ben over Marc. Misschien heeft hij geleerd, laten we het hopen. Maar ik blijf sceptisch.
5 -5
Sneijdertje
Misschien moet je gewoon niet zo veeleisend zijn en moeten we eens inzien dat we niet in een perfecte wereld leven waarin je alles zomaar tiptop voor elkaar kan krijgen. Dat moet je doortrekken naar het voetbalwereldje. Als het allemaal toch zo makkelijk was...
2 -1
Lazell
Wat zijn we toch weer lekker opportunistisch. Die Overmars werd vaak helemaal terecht afgemaakt, nu staan we bovenaan en nu functioneert hij opeens prima? Zijn we de rest weer vergeten? Dit seizoen heeft het uiteindelijk goed uitgepakt maar dat had ook anders kunnen zijn.

1. Younes is nog steeds gescout op maar 1 wedstrijd en toen kwamen ze nieteens voor hem kijken. Gelukstreffer, want ik heb veel slechtere spelers 1 prima pot zien spelen.
2. Bij Heitinga is gebleken dat hij niet met ruimte in de rug kan spelen (serieus, dat hadden ze makkelijk kunnen weten)
3. Sanogo. Zijn ze blijkbaar ook niet (vaak) gaan kijken, dat ziet iedereen wat daar mis mee is.
4. Gudelj, achteraf prima aankoop. Vond het toentertijd niet de juiste ervaring die we nodig hadden (internationale ervaring), dat gebrek aan ervaring heeft ons wellicht wel de CL groepsfase gekost.
5. Dijks, prachtaankoop.

Zijn aankopen pakken goed uit en alles ziet er opeens rooskleurig uit nu we boven PSV staan. Maar Overmars heeft in het verleden gefaald, dit seizoen was met een beetje mazzel prima. Hoewel het de goede kant op gaat, laten we eerst eens afwachten voor we Overmars als de perfecte TD gaan zien.
3 -6
Sneijdertje
Je raast maar gewoon door in je commentaar zonder mijn punt te begrijpen.
You win some, you lose some, that's life buddy...
4 -2
Lazell
Ik zie je punt wel degelijk. Maar ik vind het niet opgaan voor zijn eerste paar seizoenen. Daar was de selectie duidelijk niet compleet. Scouten op ervaring/power/spits. Dat zijn dingen die niet onder "you win some, you lose some" vallen. Dat is niet zien wat er mist in een selectie.
1 0
JohnDylan
Het aankoopbeleid van Overmars was de eerste twee seizoenen dramatisch maar we moeten ook eerlijk zijn en toegeven dat een aantal spelers die onder hem zijn gehaald nu van grote waarde zijn. Gudelj, Dijks, Younes, Milik en Bazoer en in mindere mate El Ghazi zijn goede aankopen gebleven.
4 -2
Lazell
Zeker. Milik vind ik vooral puik werk. Dat is zo'n Haller/Janssen scenario. Op het juiste moment gekocht. Hopen dat Overmars deze lijn door kan trekken.
1 0
Truus de Bakker
En vergeet ook niet dat onder zijn bewind de nodige talenten zijn gekomen.
1 0
Kesjax
Laatst stond ook een stukje in VI over verschil Brands en Overmars. Overmars heeft meer kampioenschappen gebracht dan Brands en heeft daarnaast een veel hogere plus in de transfermarkt. Toch heeft Overmars op een of andere manier een mindere naam.
2 -1
Wijnvoord
Daar kan ik me wel in vinden ! Wat Heitinga betreft een misser maar wel belangrijk op het trainingsveld en in de kleedkamer, niet onbelangrijk denk ik.
3 -1
WinstonWeed
Gewoon een misser dus.
1 -2
Joseph
Ik zou zeggen Younes en Milik uitstekend, de rest vind ik niet zo bijzonder gescout, zoals je zelf zegt, prima.

Je moet bedenken dat je dit geld ook in andere spelers had kunnen investeren. Ziyech bijvoorbeeld, of ten tijden van Mike in van Dijk. Hoe zouden we nu spelen met Ziyech in de selectie?

Heitinga en Sanogo, je noemt ze al, het blijft natuurlijk ontzettend vreemd dat die binnen zijn gekomen. Hoe leuk Heitinga ook was net als Sanogo voetballend totaal geen optie. En hoeveel geld hebben we met Sinkgraven weggegooid? Is hij de terugkerende Andersen straks de baas? En als die het niet red Nouri, Vd Beek of de Jong?
2 -2
3star
Dijks was van Ajax...
2 -2
Alexander40
Eerst wel daarna niet meer en de beslissing om hem terug te kopen is gewoon een hele goede geweest. Met dank aan Marc.
0 -1
Professor
Absoluut waar dat Frenkie de Jong echt een Supertalent is.
Hopelijk volgend seizoen al te bewonderen in Ajax 1.

Werd overigens door de titel op het verkeerde been gezet, dacht dat het om Yayo Sanogo ging!!
0 0
MoenMeister
Het leuke aan Frenkie is, is dat hij zich eigenlijk totaal niet aan heeft moeten passen aan Ajax of het niveau. Ik heb zelfs het gevoel dat hij het niveau momenteel bepaalt en dat omhoog trekt in Jong Ajax.
1 0
JoostEmpty
Ben benieuwd hoe snel zijn kans in het eerste komt. Hij maakt in Jong Ajax veel indruk, meer dan Vd Beek en Nouri als ik eerlijk ben. Maar ik denk dat vooral Vd Beek wel beter in de tactiek van het eerste past.
0 0
Mace0107
Bazoer maakte ook niet bijster veel indruk in Jong.
0 -1
johnd
Misschien dat Marc daarom zoveel losers haalt. Ziet een actie en is meteen verkocht...

Dat gezegd, Frenkie is wel een groot talent hoor.
7 -3
Sneijdertje
Wat nou losers?
Je zal zelf wel heel succesvol zijn in het leven zeker john?
0 0
jaribombari
Ik heb op de training op een donderdagavond in april 1997 ook een keer een dikke actie gemaakt. Jammer dat er toen niemand van Ajax stond te kijken.
4 -3
Kingoffdatoilet
Ik denk dat Ajax nu de wedstrijden in Europees opzicht had gewonnen
0 0
JohnDylan
Inderdaad, daarom hoop ik ook enorm dat Ajax deze selectie voor nog minstens één seizoen bij elkaar kan houden. Ik heb daar ook wel vertrouwen in want ik denk dat Klaassen, Milik en Bazoer allen nog wel een seizoen bij Ajax willen blijven. Zeker als Ajax kampioen wordt en ze Champions League voetbal met Ajax kunnen spelen.
0 0
Tomvdvelde
Hopelijk mag die gewoon mee met het ek.
0 -1
JohnDylan
Ik heb heel erg veel kritiek op Overmars gehad in het verleden maar eerlijk is eerlijk, het transferbeleid onder Overmars is een stuk beter geworden de afgelopen twee seizoenen. Younes en Milik zijn goede aankopen gebleken, Gudelj en Dijks doet het redelijk en persoonlijk zie ik veel potentieel in zowel Sinkgraven (die voor tijd nodig heeft) als De Jong (die het verdient om een keertje in de wedstrijdselectie te worden opgenomen).

Hopelijk is de aanstelling van Veldmate een teken dat Overmars nu ook meer naar de scouting gaat luisteren want dan wordt hij misschien warempel nog een goede technisch directeur. Als hij de contracten van Cillessen, Veltman, Dijks, Younes, Andersen, Tete en Muric weet te verlengen tot medio 2020 of zelfs 2021 krijgt hij van mij een dikke 7 voor zijn werkzaamheden dit seizoen.
4 -3
HeinJan
Ik was eigenlijk alleen kritisch toen er na het vertrek van Anita, Vertonghen, Eriksen en Alderweireld geen duidelijke versterkingen werden gehaald en wij het moesten doen met Duarte. Dat bleek wel nadat ook De Jong en Blind vertrokken, toen lag de kwaliteit van de selectie echt absoluut op een dieptepunt. Aanvallend was het al mager, zelfs toen Eriksen er nog wel speelde, en dat werd alleen maar erger. We waren niet in staat om ook maar iets te creëren, daar kon geen tactiek tegenop.

Het verklaart, zeker achteraf bezien, ook wel enigszins de paniekaankoop van Sinkgraven. Voor de rest heeft Overmars nooit rare aankopen gedaan en was het een beetje een smet op zijn blazoen dat geen van de aankopen tot de beste spelers van de eredivisie behoorden. Dat is nu wel anders met Dijks, Gudelj, Bazoer, Younes en Milik die absoluut tot de beste op hun positie behoren. Als je El Ghazi/Schone erbij rekent spelen we ons beste seizoen sinds jaren, en de beste reeks van de afgelopen jaren, met 6 aanwinsten van Overmars in de beoogde basis. Nu met VdHoorn en Viergever erbij zijn het er zelfs 8, wat ook gewoon in het voordeel van de aankopen VdHoorn en Viergever spreekt.
3 -1
Ajacied1989
Nu hebben we zelfs bijna een te brede selectie. De Jong, Nouri, Muric en Cerny kloppen echt nadrukkelijk op de deur. VdBeek zit al bij de selectie natuurlijk. Ik denk dat niemand er echt rouwig om is als Fischer, El Ghazi, Van Rhijn, Serero vertrekken om te worden vervangen door de 4 eerdergenoemde talenten. Van Rhijn is compleet overbodig, zoals de afgelopen wedstrijden is gebleken. Liever een extra middenvelder of aanvaller bij de selectie.
1 -1
Mace0107
El Ghazi zeker houden.
2 0
wladimir
Ik blijf Viergever en Sinkgraven waanzinnige aankopen vinden. Daarnaast had Denswil nooit transfervrij mogen vertrekken naar een topclub in België.

Voor dit seizoen geef ik je gelijk. Prima aankopen. Deze zomer zal hij vooral lopende contracten moeten verlengen inderdaad. Van Rhijn, Serero, Schone en Fischer moeten worden verkocht. Er hoeft niets te worden gekocht.

Wat gaat er gebeuren met Van de Beek, Nouri, Cerny en Muric? A-selectie of is een jaartje verhuren toch beter? Ze zouden Almere City FC in een jaar naar de eredivisie schieten.
1 -1
godenzonensuper
Ook Kishna had nooit zo makkelijk mogen vertrekken, eeuwig zonde. Maarja Younes is dan wel een prima vervanger natuurlijk.
1 -3
wladimir
Kishna heeft een bijzonder zwak gestel. Die wilde cashen en was niet voor Ajax te behouden. Daarnaast was de relatie tussen Kishna en de Boer al te veel verziekt.
3 0
RusselWestbrook
Dat en Kishna is een aansteller die zich altijd achtergesteld voelde.

Hoe vaak heeft Younes 90 minuten gespeeld? Hoe vaak heb je Younes horen zeggen dat ie geen kans krijgt? Die speelt ongeveer hetzelfde schema als Kishna.

Younes is als een kind zo blij, Kishna liep een beetje met een zure kop rond met 0 inzet. Hele goede zet geweest hem van de hand te doen.
9 0
Kingoffdatoilet
Younes is mentaal een topper. Kishna niet.
1 0
arie h
Verhuren aan een jupiler ploeg slaat nergens op, kan je ze net zo goed in jong Ajax laten spelen. Willem II, Heerenveen, AZ, Twente, dat zijn goede clubs om spelers aan te verhuren. t Beste zou zijn aan een club die ook europa league speelt, kan ook een buitenlandse club zijn.
1 0
wladimir
Ajax heeft een strategische samenwerking met Almere City FC. Daar kunnen ze veel plezier aan beleven wanneer het een eredivisieclub is die als doelstelling heeft Europees voetbal te halen via de play-offs of het winnen van de beker.

Met de huidige selectie zal Almere City FC dat uiteraard niet halen. Onderstaand basiselftal wordt kampioen in de Jupiler League.

01. Indy Groothuizen
02. Leeroy Owusu
03. Damian van Bruggen
04. Django Warmerdam
05. Damil Dankerlui
06. Aschraf El Mahdioui
07. Lesley de Sa
08. Abdelhak Nouri
09. Sam Hendriks
10. Donny van de Beek
11. Elton Acolatse

0 -2
ZeeuwseAjacied
:''''''')
0 0
Mace0107
Lol.
0 0
Mace0107
Nee niet aan buitenlandse clubs verhuren.
0 0
JohnDylan
Natuurlijk heeft Overmars veel fouten gemaakt (al denk ik dat Sinkgraven een groot talent heeft en zal slagen als hij daar de tijd voor krijgt). Aankopen als Viergever en Vd Hoorn zijn nu nuttig maar dat geld had hij beter kunnen besteden. Alleen moeten we wel zo eerlijk zijn dat de afgelopen twee zomers hij met Gudelj, Dijks, Younes en Milik vier spelers heeft gekocht voor weinig geld die het nu goed doen, belangrijk zijn in de kampioensrace en waarschijnlijk met een grote winst doorverkocht worden.
0 0
wladimir
Beter was Sinkgraven niet gekocht en hadden we op dat moment Gudelj al gehaald voor 10 miljoen. Er zijn teveel talentvolle middenvelders. Dat wordt 7 miljoen down the drain.

Milik is eigenlijk vorig seizoen al gehaald. Afgelopen zomer is de optie gelicht. Younes lijkt meer geluk dan wijsheid. Dijks was goedkoop. Ik heb heel lang over hem getwijfeld. Inmiddels ben ik ervan overtuigd dat hij Oranje gaat halen. Hij is niet langzaam, super groot en zijn voorzet is een wapen.

Frank de Boer 5 titels in 5,5 jaar. Overmars heeft in z'n 4e seizoen geen miskopen gedaan. Het kan dus allen maar beter worden. Wel zullen we moeten accepteren dat resultaat een hogere prioriteit heeft dan attractiviteit.
2 -5
Redrum
Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook niet ontevreden ben over Marc eigenlijk. Wat mij betreft mag hij nog wel blijven. Hij heeft de afgelopen twee jaar eigenlijk geen grote miskopen gedaan en hij heeft al een aantal grote talenten naar Amsterdam weten te halen.
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Hoge verwachtingen. Ik zie ernaar uit om deze jongen af te branden zodra hij in zijn tweede seizoen in de basis van Ajax een paar wedstrijden tegenvalt.
7 -3
johnd
Hehe, dit deed me wel glimlachen.
0 0
Chesterson93
Haha "the sarcasm is uncanning"
0 0
RusselWestbrook
Haha ik mag jou wel.
1 -4
chrisjuhhh
zijn vader slaat de spijker op zijn kop .
hier ga het nu over , het EK of ajax 1 , zoals hij zeg wat is belangrijker reserve bij het EK of ervaring opdoen bij het 1e waar meer mogelijkheid lig ?
dit is een moeilijke keuze voor zo een jongen en lijk me dat er goed geluisterd word naar de opties .
ook een tip naar die oranje coaches die van alles willen voor hun eigen belang en toch steeds verkeerde keuzes maak .
4 0
suske
100% met je eens.
0 0
mcjc
Frenkie de Jong is een fantastische speler. Hij is nu al beter dan Gudelj,serero en sinkgraven. Dit heeft gewoon puur met financiële belangen te maken. Gudelj en sinkgraven hebben 13 miljoen gekost dus moeten spelen, anders zal dat kapitaalvernietiging zijn. Serero hopen ze te kunnen verkopen dus moet zich ook in de kijker kunnen spelen. Dit zelfde probleem is er ook met Fischer. Iedereen kan toch zien dat Cerny en muric beter zijn?
3 -6
insectenverdelg
Frenkie is een totaal andere speler als Gudelj, Voor het ook is Frenkie de man die je aan het werk wil zien, maar voor resultaat is Gudelj de man. Dat Ajax zo weinig tegendoelpunten krijgt is namelijk voor een groot gedeelte op zijn conto te schrijven. Zit echt werkelijkwaar overal tussen Voetballend gaat het ook langzaam beter met Gudelj, maar het zal nooit de pure stylist worden.

Al met al is Gudelj voor de balans een topaankoop voor Ajax geweest. Alleen prijzen wi in Amsterdam iedereen na 1 goede pot de hemel in, maar als het niet geweldig is ben je ook binnen 3 potjes afgeschreven. Gudelj had bij AZ ook een half jaar nodig en je ziet nu ook dat hij na een half jaar beter en belangrijker wordt.

Ik voorspel hier dat Gudelj nog 1 seizoen bij Ajax speelt, een hele belangrijke spil is volgend jaar en voor rond de 12miljoen verkocht wordt aan een Duitse suptopper oid., waar Gudelj vervolgens ook zich gewoon staande houdt.
5 -2
Joseph
Waar komt toch het hardnekkige idee vandaan dat je voor resultaat een speler als Gudelj nodig hebt? Je ziet gewoon dat op het moment dat hij meer naar voren mocht spelen, het beter ging. Dat naar voren spelen kunnen er meer goed.

We zijn niet voor niets volledig afgedroogd in Europa, dat was het "resultaat" voetbal van Frank.

Gudelj doet het nu gewoon best aardig, maar was wel mede verantwoordelijk voor het tenenkrommende slechte spel, waar we met moeite van tegenstanders wonnen die 1 a 2 klasses minder zijn dan wij. Dat kun je hem niet volledig kwalijk nemen, dat is Frank, maar als Frank wilt doorpakken naar beter voetbal, zal Gudelj nog flink moeten schakelen.

Ik voorspel dat Gudelj volgend seizoen uit de basis gespeeld wordt door Nouri, Andersen, Vd Beek of de Jong. Ik zie voor hem alleen een plekje als hij als CVM het spel sneller leert verleggen, maar dan vraag ik mij af wat er met Bazoer gebeurt.
2 -4
wladimir
Ik voorzie dat Andersen voor Younes mag invallen. Het middenveld blijft heel volgend seizoen ongewijzigd. Daarmee gaan we ouderwets de laatste 16 in EL halen.
0 -1
Mace0107
ALtijd weer Andersen, kijk je uberhaubt wel is Willem II?
Andersen echt niet beter dan Younes.
0 -1
wladimir
Ik kijk weleens. Volgens mij speelt hij linksbuiten. Daar gaat hij volgend seizoen ook spelen wanneer Younes geblesseerd, geschorst of moe is. Fischer wordt waarschijnlijk verkocht. Op het middenveld is geen ruimte voor Andersen.
2 0
31xAjax
Volledig met je eens. Sterker nog, met name in de1e seizoenshellft was Gudelj met regelmaat verantwoordelijk voor tegendoelpunten wanneer hij zijn man weer eens kwijt was. Hij speelt nu id wat beter maar ik zou willen dat Frank Sinkgraven zoveel krediet (en minuten) gaf als Gudelj. (en wat mij betreft ook Bazoer)
2 -2
insectenverdelg
Gudlj is voor een supporter niet de meest aantrekkelijke voetballer, maar dat we weinig tegendoelpunten krijgen heeft zeker met hem te maken.

Gudelj is gegroeid en het hele team is gegroeid. Of dit team nu nog een keer zo in Europa zou worden afgedroogd, daar ben ik verre van overtuigd.

En we spreken elkaar volgend jaar nog wel Jospeh. Ik ben verre van Gudelj zijn grootste fan. Maar als je het belang van hem niet wil inzien voor dit elftal heb je oogkleppen op. Hoe vaak hij er goed tussen zit met intercepties bijvoorbeeld dat maakt zo'n verschil.
1 -1
Joseph
Ik zie jet anders, wat leveren we in door daar niet een creatieve speler neer te zetten?

Ten eerste natuurlijk vermaak, maar ook het opzetten van kansen. Ik vind Gudelj een nuttige speler, maar met Bazoer naast hem op het middenveld, mis je aanvallend vermogen. Zeker op de manier zoals Frank hem liet spelen, hangend in de veilige rol.

Vd Beek zal de eerste zijn die een basisplaats gaat krijgen volgend seizoen. Je moet je afvragen ten koste van wie dat zal gaan. Dan denk ik niet Klaassen of Bazoer.
3 0
insectenverdelg
We gaan het allemaal volgend jaar zien. Als eerste kijken of zowel Bazoer als Klaassen blijven.
0 0
Joseph
Moet veel gebeuren denk ik voordat die vertrekken, een vertrek van Gudelj zie ik misschien zelfs eerder gebeuren. Die zal de Schone van het middenveld kunnen worden, denk niet dat hij daar op deze leeftijd zin in heeft.
1 0
suske
En ik vind ook dat Marc Overmars nu ook wel eens een pluim verdiend hier ja toch.
2 -2
La Bomba
Iedereen die het jeugdvoetbal een beetje volgt weet ook al jaren dat Frenkie een groot talent is, dus laten we die pluim voor Overmars niet te groot maken. Ajax heeft gewoon meer geld geboden dan PSV, anders had deze jongen gewoon in Eindhoven gespeeld.
Ben echter wel blij dat hij bij Ajax speelt, want ik vind het ook een topper.
1 0
insectenverdelg
Laten we vooral isa wel een beetje positief zijn over Overmars. Elke aankoo pdie niet rendeert wordt hij tot op het bot afgebrand en elke aankoop die wel lukt kwam door Ulderink of had iedereen met t blote oog nog gezien oid.

Marc heeft lang niet alles goed gedaan, maar ook lang niet alles slecht.
0 -1
SJvanveen
Dat is dus niet waar. Als je Het Verhaal Achter Frenkie de Jong leest staat duidelijk erin dat geld hem niets doet. het gaat ''m om zijn ontwikkeling en kansen op een doorbraak. Die waren bij Ajax het beste en het grootst.
3 -2
La Bomba
Nee die jongen komt voor niks naar Ajax. Laat je niet gek maken deze jongen krijgt een behoorlijk salaris bij Ajax wat PSV niet wou betalen. Dat was hetzelfde geval bij Bazoer. Nogmaals ik ben blij dar ze bij Ajax spelen, maar voor deze spelers is behoorlijk de knip getrokken. Niks mis mee maar laat wel duidelijk zijn dat ze niet vies zijn van geld.
2 -1
chrisjuhhh
gudelj en serrero zijn andere type spelers die je nodig heb in je team , dit noemen we brekers en elk succes vol team in het verleden en huidige tijd heeft zulke spelers de zo genaamde stof zuigers op het middenveld , dus deze vergelijking gaat niet op !
Sinkgraven was al eerder gehaald en toen was nouri , vd beek , en de jong geen issue nog voor ajax 1 en je heb nu eenmaal een bredere selectie nodig wil je overal mee kunnen doen
0 -1
WestlandforAjax
Zou toch prachtig zijn als die jongen tot een jaar of 25-27 in het eerste van ajax blijft spelen. Is gewoon een nuchtere jongen die niet alleen voor geld voetbalt
0 0
chrisjuhhh
nouri ook niet en ik vermoed klaassen , gudelj , bazoer , vd beek , veltman , cillissen ook niet gezien hun interviews
0 0
RusselWestbrook
Nouri heeft makkelijk praten met zijn 250.000 per jaar. Dan zou geld me ook vrij weinig kunnen schelen.
3 -1
chrisjuhhh
fosu - mensah , mink peeters , dilrosun , malen d88 er anders over
0 0
RusselWestbrook
die kregen überhaupt geen contract, of pas veel te laat toen andere clubs al op de deur klopten.

Waanzinnig onnozele post.
1 0
chrisjuhhh
jij reageer ook vaak onnozel man wees eens gewoon positief altijd dat negatieve van je , of je alles al weet pffff
0 0
Mace0107
Gelukkig is dat nu weer veranderd, 16 jarige gewoon weer een contract. Alleen duurt het nou wel weer lang met Kluivert en Noa Lang.
0 0
WestlandforAjax
Zou toch prachtig zijn als die jongen tot een jaar of 25-27 in het eerste van ajax blijft spelen. Is gewoon een nuchtere jongen die niet alleen voor geld voetbalt
1 0
Leprechaun
Dat talent heeft Marc. Sanogo heeft hij niet eens hoeven bekijken en hij wist al genoeg.

Nee, zonder gekheid. Prima gehandeld hier door Overmars. Is Frenkie nu het grootste talent dat we in de gelederen hebben? En is hij meer een type Eriksen, of een type Klaassen?
3 0
mvdk
Je kunt zeggen wat je wilt, maar qua talenten is Marc goed bezig. Hij faalt over het algemeen alleen bij het eerste.
3 0
flasher93
vd Hoorn en Viergever, waren al bestempeld als miskopen, nu zijn ze de spelers die ons overeind houden in de strijd om de titel. Younes, Milik, Gudelj, het terug halen van Dijks en de jeugdd aankopen. Het gaat de goede kant op. Ook een Sinkgraven is nog jong en heeft een goede techniek. Al met al ben ik blij dat het dit seizoen goed uitpakt, vooral mooi voor die jongens, die zelf niks aan hun 'prijs' kunnen doen. Als we steeds voorstaan, krijgen vd Beek, Sinkgraven en de geblesseerde spelers zoals Tete en Riedewald ook weer hun minuten. Iedereen blij, dat flinkt Frank al 5 jaar lang, iedereen tevreden te houden (behalve de supporters soms dan..)
0 0
Kupke
Type eriksen. Man wat is deze gast goed. Nouri wie? Deze gast gaat eerder zijn debuut maken dan Nouri
1 -1
flasher93
Nouri blijft natuurlijk een speler met een geweldige techniek en hij werkt hard. Die jongen komt er wel, maar andere spelers passen zich net wat beter aan in de JL
1 0
Venta
Genoeg geld om te doen wat hij wil.. Wat verdient zo'n jochie eigenlijk?
0 0
daniajax1
Contract van Nouri ligt op straat dus dan heb je een idee wat er zoal mogelijk is voor dat soort spelers.
0 0
WesleySonck
Zal zo'n 3x modaal verdienen. Dan kan je aardig wat doen als je 19 bent...
0 0
chrisjuhhh
niet alleen als je 19 ben als volwassen ook hoor
0 0
Truus de Bakker
Mooi. Dat hij voor Ajax kiest zegt wel wat. Over hem en over Ajax.
0 0
JDriebergen
Eerst de schoonfamilie maar eens aan de kant zetten
13 -1
Rockpotje
Ik dacht eigenlijk dat Frenkies vader het over zijn eigen schoonfamilie had en niet die van Frenkie. Dat lijkt me toch lastiger om op zij te zetten.
0 0
chrisjuhhh
gevraagd ajax gezinde meid voor een as succes volle ajax speler .
liefst geen gold digger
0 0
Truus de Bakker
Dat sowieso.
0 0
Amsteraaij
Mooie positieve woorden over marc overmars! Doet toch ook steeds wel dingen goed!
5 0
Melvin01
Marc moet zich bezig houden met de jeugdopleiding. Daar doet hij meerdere goede zaken. Ook de scouting van jonge talenten doet hij prima. Laat het eerste elftal maar over aan iemand anders... voor talenten ben je volgens mij erg onder de indruk als Overmars Bergkamp vdSar of de Boer bij je langskomen.
2 0
insectenverdelg
Sanogo was een misser van t seizoen. Maar Younes en Gudelj hebben zeker hun waarde. verder doet Dijks t goed. vd Hoorn en Viergever blijken toch erg nuttig. Bazoer en schone zijn ook goed gehaald door Marc. En nu de Jong ook weer. Verder is Milik natuurlijk ook top.

Lang niet Lees is perfect wat hij doet. Maar 't lijkt wel dat hij t iets beter in de vingers krijgt.
7 -1
Ajax27
Grappig... dit zijn dezelfde aankopen als aan het begin van het seizoen... en toen kon hij er nix van en was het allemaal kut, en was het Marc Netto hier en Marc Netto daar.
3 0
insectenverdelg
misschien heeft Overmars wel meer visie als iedereen hier. :)
2 0