'Dan kan Ajax de deksel op de neus krijgen'

SamVR, 31-03-2016 om 09:00, 17698 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax stort zich komende zondag weer volop in de titelstrijd, wanneer het in eigen huis aantreedt tegen PEC Zwolle. Piet Schrijvers, voormalig keeper van beide clubs, kijkt uit naar het duel, waarbij hij zelf aanwezig zal zijn als toeschouwer. 'Ajax moet niet te makkelijk denken over PEC Zwolle', begint Schrijvers in gesprek met Ajax Showtime. 'Ze spelen, zeker voor Zwolse begrippen, goed en aantrekkelijk voetbal. Daarnaast weten ze ook nog eens van de wat grotere teams punten te pakken.'

Ajax heeft momenteel twee punten voorsprong op PSV in de eredivisie. Schrijvers is benieuwd hoe de Amsterdamse club met de druk om zal gaan. 'Het is niet sprankelend wat Ajax laat zien. Frank (de Boer, red.) kan wel zeggen dat ze het zus en zo moeten doen, maar als dat het ene oor ingaat en het andere weer uitwaait, dan heb je een probleem. Bij die jonge jongens weet je het nooit. De ene dag hebben ze alles en de andere dag hebben ze niks. Als ze die laatste wedstrijden allemaal de neuzen dezelfde kant op hebben staan, dan kan er niks mis gaan. Maar er zijn er altijd wel een paar die lopen te slapen of voor eigen succes gaan. Als je dat haantjesgedrag krijgt, dan kunnen ze wel eens de deksel op de neus krijgen.'

Jasper Cillessen, keeper van Ajax, liep tijdens de afgelopen interlandperiode een gebroken neus op. In de tijd van Schrijvers was dat geen probleem. 'Ik heb een hele tijd m'n knieën in moeten pakken en wedstrijden gespeeld waarin m'n oog dichtzat. Dan bleef je ook staan', vertelt Schrijvers. 'Ik heb ook een keer een elleboog op m’n neus gehad, toen hadden ze een neuspakkie gemaakt, maar dat heb ik na tien minuten weggegooid. Ik had er meer last dan gemak van. Het voordeel heb je tegenwoordig ook als keeper dat ze maar naar je hoeven te wijzen en er wordt al afgefloten. Dat was vroeger niet zo. Dan zette een slimme spits meteen een elleboog in je gezicht als hij wist dat je daar kwetsbaar was.'

Johan Cruijff
Zoals gezegd zal Schrijvers komende zondag aanwezig zijn in de Amsterdam Arena voor het duel van Ajax met PEC Zwolle. De wedstrijd zal in het teken staan van de herdenking van Johan Cruijff. In de media is er momenteel een discussie gaande over het veranderen van de Amsterdam Arena in het Johan Cruijff Stadion of de Johan Cruijff Arena. Schrijvers zou het een mooi eerbetoon vinden. 'Maar dat is niet aan mij. Ik ben zo bang dat ze over tien jaar de naam dan weer veranderen. Dan zeg ik dus: dat is niet eervol. Als je het doet, moet je zorgen dat het nooit meer veranderd kan worden', aldus de voormalig ploeggenoot van Cruijff.

Sam van Raalte (Twitter: @SamRaalte | e-mail: S.vanraalte@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Benijax
We speelden tegen PSV op de counter. verschrikkelijk vind ik dat, maar we konden niet anders. Nu moeten wij het spel maken en dat kunnen we niet. Al jaren niet. Het blijft er niet uit zien hoe Frank het eerste laat voetballen. We zullen het zeker niet makkelijk krijgen tegen PEC. En als we kampioen worden hebben we het risico dat Frank er nog een jaartje aanplakt. Want Frank bepaalt hoe lang hij blijft. Dat is natuurlijk ook een teken aan de wand dat er geen enkele visie is van uit de directie. Het zijn vrienden van elkaar. Maar we blijven het plan "Cruijff"volgen. Ze weten niet eens wat dat is.
1 -2
IamLegend
visie is gwn kampioen worden. hoe dat maakt niet maakt uit.
1 0
Ricoo
Ben ook wel benieuwd of en hoe PSV zich herstelt tegen AZ. Hopelijk blijft Ajax gewoon met koppie erbij, dan win je.
0 0
AFCAwooz
Tja ik denk dat veel afhangt van het meespelen van Vlaar en Janssen. Iemand enig idee of deze twee fit zijn? Jahanbakhs ofso en wuytens zijn geschorst dus als die twee anderen er niet bij zijn, missen ze wel heel veel.
0 0
Redrum
Verrassend, twee basisspelers geschorst en twee geblesseerd als PSV op bezoek komt. Een scenario dat ik dit seizoen verrassend vaak voorbij heb zien komen. Maar goed, niks nieuws eigenlijk.
0 0
ram
Aan wat voor een extreem en bizar complot zat je te denken?
0 0
Redrum
Geen complot, gewoon het aloude bekende schijtgeluk van PSV.
1 0
ram
Beetje zielige reactie/mening, denk je niet? Calimero 2.0.
0 0
DappreStryder
Niet dat het mij veel boeit of zo hoor, maar ik zie ook dat PSV weinig te klagen heeft als het gaat om schorsingen/blessures bij tegenstanders. Zo deed bijvoorbeeld Santos ook niet mee tegen PSV. Tegen ons was Santos ook eigenlijk geschorst, maar speelde hij toch door het aangetekende hoger beroep. Dit is iets wat in ieder geval direct te binnen schiet. Hoe dan ook, nog een goede dag gewenst.
0 0
Redrum
Nee, dat denk ik niet. Anders zou ik het niet zeggen he wijsneus? Je voelt jezelf wel een mannetje achter je laptopje of niet? Maar komende zondag ben je nergens te bekennen in de buurt van het stadion waarschijnlijk.
1 -2
OKP-AFCA
"Je voelt jezelf wel een mannetje achter je laptopje of niet?"

Misschien je even nadenken voor je zo iets post?
Jij bent de enigste die zo overkomt met zo een reactie namelijk. Puberaal gedrag.
0 0
ram
Wauw... waar komt deze agressie vandaan!? Haha!
Doe eens rustig. Wat een Tokkie gedrag joh.. Ik vraag me oprecht af waar dat vandaan komt.

Ik mag toch zeggen dat ik jouw opmerkingen 'Calimero' vind? Dat zijn ze namelijk ook. Net doen of PSV altijd geluk heeft. Slaat nergens op. En zwak voor een Ajacied! Laat andere clubs lekker piepen. Volgens mij hebben wij dat niet nodig.
0 -1
Redrum
Welke agressie? Ik geef alleen aan dat ik jou een wijsneus vind die bijdehand doet vanachter de veilige haven van zijn toetsenbordje. Je mag zeggen dat je mijn reactie calimero vind, maar als je dan aan mij vraagt of ik dat zelf niet vind, wat verwacht je dan voor antwoord? Ik kom dat soort typetjes als jij wel vaker tegen hier op dit forum helaas. Je denkt dat je een heel slim ventje bent en je voelt jezelf verheven boven de meeste Ajax-supporters. Je doet jezelf voor als een echte Ajacied, maar ik weet vrij zeker dat jij geen seizoenskaart hebt. Als je wel eens op wedstrijddagen bij het stadion komt en met willekeurige supporters spreekt, dan kom je er vrij snel achter dat iedereen net zo over PSV denkt als ik.
0 -3
ram
Je reageert vrij agressief ja. Buitenproportioneel. Dat je dat zelf niet doorhebt zegt voldoende.

Je weet niets over mij. Misschien ben ik wel meer Ajacied dan jij. In ieder geval ben ik niet zo'n Ajacied die zich gedraagt als supporter van een klein clubje: zoeken naar het zogenaamde geluk van een andere ploeg. En nee; gelukkig denkt niet iedereen "zo" over PSV. Het ging trouwens helemaal niet over PSV maar over jouw 'Calimero zijn'.
0 0
ruben uit de ho
Vlaar is een twijfelgeval, speel wellicht wel. Janssen start gewoon in de basis volgens mij.
0 0
RoelH
Leidseplein veranderen in Johan Cruijffplein is voor eeuwig en daar de kampioenschappen doen.
1 -1
ruben uit de ho
Zwolle zal zondag niets meer zijn dan een figurant in het Johan Cruijff stadion.
Het hele stadion zal voor, na en tijdens de wedstrijd niks minder dan voetbal ademen.
De jongens zullen als geen ander beseffen dat dit geen wedstrijd is als alle anderen.
Deze wedstrijd moet een ode worden aan onze 14. En daar zijn zowel het publiek als de spelers onderdeel van.
Ik verwacht een eenvoudige overwinning met een Ajax dat druk zet, 90 minuten lang gas geeft, frivool voetbal speelt en samen met het publiek een groots eerbetoon geeft aan JC.
3 -1
gi0vanni
Haha dat zou kunnen als Zwolle ook komt om te voetballen. Maar ik verwacht dat ze gewoon op de counter gaan spelen.
0 0
insectenverdelg
Ik verwacht ook dat er zoveel energie gaat los komen dat Zwolle geen schjin an kans heeft.

Helaas heeft Az tegen PSV ook geen schjin van kans Missen teveel key players) , waardoor het verhaaltje gewoon nog even door gaat.
1 -1
Hugoboss92
Ach gewoon alles winnen. Het valt op dat PSV tegen de mindere goden punten verspeeld en in toppers punten pakt (uitgezonderd psv-ajax)
0 0
insectenverdelg
PSV-Ajax zijn we de eerste helft ook goed weg gekomen Zijn 35 minuten weggespeeld. daarna was t kat in het bakkie en had Ajax t eigenlijk met die 2 ongelofelijke kansen van Milik al voor de rust moeten beslissen.
0 0
grunnjood
van de eerste helft in Eindhoven hebben we van minuut 3 tot en met minuut 43 helemaal niks gecreëerd. Maar uiteindelijk met die vroege goal en het tweetal grote kansen voor rust wel gevaarlijker geweest dan psv. Dan kan je wel geen balbezit hebben, maar blijkt dat ook helemaal niet nodig.
0 0
chrisjuhhh
ik zag litmanen en d8 jeeehh lezen , maar teleurgesteld .
maar de boer zet ze wel op scherp , klaassen , veltman , millik , younes en gudelj houden het scherp in het veld .
je denk toch niet dat deze spelers niet met de druk om kunnen gaan kom op zeg .
de titel , cruijff , de supporters het word knallen ik voel het of het mooi is of niet boei me niet .
ik wil strijd zien dat ze alles geven om te winnen
7 0