#RoadtoFutureCup 4: Scoren voor Johan

BvdPloeg, 25-03-2016 om 10:45, 4706 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

26, 27 en 28 maart staat op De Toekomst de zesde editie van de Future Cup gepland. Getalenteerde U17-teams van topclubs over heel de wereld gaan in drie dagen de strijd met elkaar aan. Ajax Showtime blikt deze week in vier delen '#RoadtoFutureCup' vooruit op het toernooi van Ajax B1. Vandaag: de aanvallers.

Wat ga je vertellen over een paar talentvolle aanvallers als het grootste talent dat Nederland ooit kende een dag eerder is overleden? Zit er een nieuwe Cruijff tussen? Nee, dat kan ook helemaal niet. Gaan we genieten? Waarschijnlijk een stuk minder dan begin deze week gepland. De aanvallers hebben dit weekend eigenlijk maar één taak: scoren met de rouwband om hun arm en de hoofdprijs pakken om Johan te eren.

Getergde aanvallers wil ik zien, helemaal nu de absolute ster van B1 er niet bij is. Justin Kluivert zal balen als een stekker dat hij dit bijzondere weekend niet mee kan maken. Hij zit bij Oranje U17 omdat Kees van Wonderen hem alsnog nodig had. Want Kluivert zat eerst niet eens bij de definitieve selectie, vraag mij niet waarom. Hij verheugde zich al op een toernooi met B1, toen plots Bobby Adekanye geblesseerd raakte. Kluivert was donderdag daarom niet bij zijn teamgenoten, maar hij viel in bij Oranje.

Wie blijven er dan over? Nou, Frank Peereboom heeft nog steeds genoeg om uit te kiezen. Mensen die terugkomen uit de A-jeugd, iemand die doorkomt als C-junior en de absolute topscorer van het elftal.

Anderson Lopez (17, tweedejaars)
Lopez speelt sinds vorig seizoen bij Ajax, maar de van Vitesse overgekomen aanvaller stond ongeveer evenveel op het veld als ernaast. Hij kampte vaak met blessures, maar hij lijkt op tijd fit voor de Future Cup. Lopez is een sterke spits, sterk in de combinatie, hij is snel, kan ook goed op de buitenkant uit de voeten en lijkt daarom de meest logische vervanger van Kluivert. Lopez, die dit seizoen ook al regelmatig speelde voor A2, heeft wat dat betreft meteen een zware taak te vervullen.

Martijn Kaars (17, tweedejaars)
Hij maakte al 25 treffers dit seizoen, maar gek genoeg wordt hij niet meteen genoemd als er naar B1 wordt gevraagd. Kaars kwam over van FC Volendam en na een seizoen in de schaduw van B2 is hij dit seizoen los. Hij heeft een wat hoekige techniek, maar op zijn instinct kan hij rekenen. Kaars staat altijd op de juiste plaats en is in de combinatie en individueel functioneel voor de creativiteit om hem heen. Dat hij al een tijdje niet scoorde, zal hem bovendien niet lekker zitten.

Ché Nunnely (17, tweedejaars)
Hij is op papier de grote man voorin, helemaal na het wegvallen van Kluivert. Nunnely speelde dit seizoen al regelmatig in A1, terwijl hij op papier dus nog een tweedejaars B-junior is. Het ging de afgelopen jaren dan ook snel met de razendsnelle dribbelaar. In de C1 was hij fantastisch en vorig seizoen paste hij zich moeiteloos aan in B1. Dit seizoen zit de klad er wat meer in. Nunnely is op zoek naar de topvorm en misschien kan de ambiance dit weekend hem inspireren. Zijn snelle voetjes, goede techniek en rushes op rechts zijn te mooi om niet te tonen.

Daishawn Redan (15, C-junior)
De spits die altijd en overal scoort, is eindelijk waar hij graag wilde zijn. Hij is tweedejaars C-junior, maar in B1 wordt hij pas echt uitgedaagd. Hij wisselde zeer sterke met wat mindere wedstrijden af, maar daar moet worden bij gezegd dat hij ook vooral diende als invaller. Redan maakte nog wat minuten in B2, maar een heel weekend in de punt van de aanval kan weleens leuk worden. Misschien gaat het doelpuntenrecord van Terell Ondaan er dan wel aan. Die maakte in 2010 vier treffers tijdens het toernooi en dat deed geen andere Ajacied hem tot dusver na.

Deabeas Owusu (16, tweedejaars)
Het was even de vraag of hij wel mee zou doen, maar na het wegvallen van Kluivert lijkt Peereboom geen andere opties te hebben. Dat is niet lullig bedoeld, Owusu deed dit seizoen nou eenmaal niet altijd mee bij B1. Hij bungelt wat tussen B2 en B1 en bij de laatste startte hij zelden in de basis. Zelfs toen Millen Baars geblesseerd raakte, was hij niet nodig en koos Gery Vink voor Redan. Mocht Owusu inderdaad de kans krijgen, dan is dit weekend het moment om te laten zien dat hij het wel degelijk kan. 

Andere opties voorin
Baars (15) is dus niet fit. Het talent raakte enkele weken geleden geblesseerd aan zijn enkel en hij is niet op tijd hersteld. Naast de genoemde namen moet Peereboom dus misschien wel puzzelen. Gelukkig spelen er in B1 genoeg spelers die overal kunnen spelen. Zo kwam Franco Antonucci (16) al weleens van links en Juan Familia Castillo (16) kan naast linksback en linkshalf ook prima linksbuiten spelen. Het zijn geen Justins, maar het moet genoeg zijn om te knallen voor Johan. Die houdt namelijk teveel van voetbal om van boven niet even mee te kijken.

Koop hier nu je tickets voor de ABN Amro Future Cup voor komend weekend!

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

 

Lees meer #RoadtoFutureCup:

Deel 1: Prachtige kans Bouman
Deel 2: Wie volgt De Ligt op?
Deel 3: Lang springt in het oog

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RobertAjax97
Is dit te zien op AjaxTV?
0 0
J00DT0TMIJND00D
Ik mag hopen op FOX.
0 0