Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

[Update] Commissarissen 3,5 jaar voorgesteld

MrAjaxxxx, 07-03-2016 om 11:38, 14210 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De directie van Ajax NV heeft een oproep gedaan om een BAVA (Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders) te houden. Hierbij is het belangrijkste agendapunt het benoemen van twee personen voor de Raad van Commissarissen.

Peter Mensing en Leen Meijaard worden toegevoegd aan de RvC vanaf 14 april, zo melden de Amsterdammers op hun officiële site. Beide heren komen uit het netwerk van Hans Wijers. De Ondernemingsraad (OR) van Ajax gaat akkoord met het duo.

Mensing en Meijaard zullen in de RvC Dolf Collee en voorzitter Hans Wijers opvolgen. Collee trad afgelopen september af, aangezien hij benoemd werd tot algemeen directeur. Wijers maakte in oktober zijn vertrek bekend; bij de aankomende BAVA legt hij zijn functies neer. Leo van Wijk was bereid de voorzittersrol over te nemen. Theo van Duivenbode en Ernst Ligthart maken de Raad compleet.

De 54-jarige Meijaard maakte furore als econoom bij onder meer het ministerie van financiën, de Robeco Groep, Fidelity Investments en New Flag Asset Management. Bij BlackRock is hij momenteel ook nog Managing Directeur. Mensing, die bijna 56 wordt, werkte tussen 1984 en 2008 bij Booz Allen Hamilton als consultant, Vice President en Senior Vice President. Onder zijn vele huidige functies zit onder meer een job als onderdeel van het Raad van Advies bij Ziggo.

Update 7 maart 11.22u
In een toelichting op de BAVA heeft Ajax op de clubsite laten weten dat Peter Mensing en Leen Meijaard voornemens zijn om voor een periode van 3,5 jaar plaats te nemen in de RvC. Ze worden aan de AVA voorgedragen op advies van de OR en moeten worden benoemd door de AVA. Echter, de vereniging heeft 73 procent van de aandelen, waardoor de kans op afwijzing is te verwaarlozen.

Van Wijk wordt op 14 april voorzitter, als opvolger van Hans Wijers, die dan afzwaait. Van Wijk werd in november bij de AVA herbenoemd als commissaris en zal net als Mensing en Meijaard 'in principe' tot november 2019 blijven zitten. Wijers en Van Duivenbode hebben eind 2014 voor vier jaar verlengd, maar Wijers is gestopt omdat hij het naar eigen zeggen 'te druk kreeg'. Van Duivenbode blijft feitelijk tot november 2018 commissaris.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
rollermanskunk
Met die Blackrock gast haalt Ajax de Paard van Troje binnen. Zodra ze geld ruiken kopen ze de boel op. Binnenkort Ajax in buitenlandse (Amerikaanse) handen? Blackrock is de grootste investeringsbedrijf ter wereld en nogal omstreden.

info over Blackrock: http://m.dw.com/en/blackrock-the-secret-world-power/a-18653761
0 -1
De Ajax Ziel
Mogelijkheid ook dat deze investeringsmaatschappij AFC Ajax vrijkoopt van de Ajax NV, weer baas in eigen club. Niet direct waarschijnlijk - welke voorwaarden/doel stelt Blackrock-, maar qua basisstructuur AFC Ajax biedt extern investeringsbedrijf mogelijkheid. Moderne vorm van investering/sponsoring zonder claim op eigendom.

AFC Ajax zal hierop eigen bedrijfsmodel moeten ontwikkelen.
0 -1
RusselWestbrook
Jij zegt met de dag achterlijkere dingen, wtf.
1 -1
De Ajax Ziel
Namens AFC AJAX.. dank :-)
1 0
IamLegend
De kersverse commissaris Steven ten Have sluit niet uit dat de nieuwe rvc van Ajax een financiële beloning krijgt. Scheidend voorzitter Uri Coronel meldde desgevraagd dat dit nimmer zo is geweest. 'De raad van commissarissen heeft nog nooit een vergoeding gekregen, zelfs nooit bonnetjes ingeleverd, maar ook alle kilometers zelf betaald'. De nieuwe commissarissen gaan dit heroverwegen.

Ff een bericht uit de oude doos xd zoslecht doet de huidige rvc het nog niet
Bron: AS
0 -3
Robinjo1988
Het zal allemaal wel. Van die hele rvc wordt toch niemand vrolijk.

Gelukkig is het voetbal de laatste weken weer goed.
1 -1
De Ajax Ziel
Imbecielen laten zich onder curatele stellen, Ajacieden niet.

Boycot Ajax NV voor herstel AFC AJAX
http://deajaxziel.com/oproep-tot-boycot-en-actie/
5 -6
Eriksen11
De NV is het probleem niet. Als er ergens een probleem zit, dan is dat in de vereniging. Vooral daar zitten de bobo's die nooit van enige waarde zijn geweest voor Ajax. Die bobo's konden vanwege vriendjespolitiek lid worden en kregen zo evenveel stemrecht als oud-spelers van Ajax. Je weet bijvoorbeeld dat 3 van de huidige 5 RvC-leden (inclusief de nieuwe voorzitter) al lid van de vereniging waren voordat ze in de RvC kwamen? Van de beurs gaan gaat op geen enkele manier de bestuursproblemen oplossen. De leden zullen dan nog steeds voor problemen zorgen. Daarnaast zal er dan een bv of nv worden opgetuigd (volgens mij zijn alle profclubs in Nederland een bv of nv) en dan moet je alsnog een RvC hebben.
Conclusie: je betaalt heel veel geld om van de beurs te gaan en je krijgt er niks voor terug.
2 -1
De Ajax Ziel
Verschil tussen ware clubliefde en bedrijfsblind. :-)
Als de vereniging het probleem is, waarom maakt Ajax NV dan misbruik van clubnaam AFC Ajax?

Dat ook andere clubs een NV of BV zijn, is nietszeggend (hooguit dat er meer sukkels rondlopen). Goede reden voor AFC Ajax om deze onzin af te schaffen. Elke club heeft andere wortels en clubcultuur.

http://deajaxziel.com/2016/02/22/sportieve-zelfdestructie-ajax-aandeelhouder/
0 -2
Eriksen11
Ik snap je vraag niet echt, maar bij deze toch een poging tot een antwoord: de nv is in 1998 opgericht door de vereniging bij de beursgang. Echter, ook zonder beursgang zou er een bv of nv zijn opgericht (waarschijnlijk een bv in die situatie). Kijk maar naar Feyenoord of PSV, volgens mij hebben alle bvo's hun betaald voetbalactiviteiten (inclusief de jeugdopleiding) ondergebracht in een bv of nv, omdat dat handiger werken is in een complexere financiële situatie. De NV maakt 'misbruik' van de clubnaam AFC Ajax, omdat de nv daarvoor toestemming krijgt van de vereniging. Tot 2011 werden 3 van de 5 RvC-plekken gevuld door het driekoppige bestuur van de vereniging. Sindsdien is dat veranderd, maar nog steeds zijn 3 van de 5 leden van de RvC ook lid van Ajax en vooral daarom gekozen in de RvC. In principe hoort een RvC zelfstandig te werken, maar zowel deze RvC als de RvC van Ten Have werd voorgedragen door een commissie van de vereniging en vervolgens benoemd door diezelfde vereniging. De vereniging heeft dus enorm veel invloed op de nv. Zij zijn grootaandeelhouder en uiteindelijk bepalen zij wat er gebeurt met de club. En helaas zitten er tussen de leden heel veel bobo's die nooit van betekenis zijn geweest voor Ajax op voetbalgebied en alleen maar lid zijn geworden omdat ze nou eenmaal vrienden zijn met de juiste mensen. Dus als je je wil richten op de verrotte bestuurscultuur binnen Ajax, dan zou ik mij vooral richten op het feit dat het onmogelijk is voor de gewone supporter om lid te worden, terwijl mensen als Jack Spijkerman en Freek de Jonge (wat hebben die betekend voor Ajax?) dat wel zijn. De vereniging zou een keuze moeten maken: óf alleen oud-spelers en oud-trainers mogen lid van Ajax zijn, óf iedereen mag lid van Ajax zijn. Nu is het gewoon een corrupte vriendenkliek.
Terugkomend op jouw standpunt: Ajax kan inderdaad wel weer een vereniging worden, maar dat kost een ongelofelijke zak met geld uit je zuinig bij elkaar gespaarde centen en je moet ondertussen ook accepteren dat Hennie Henrichs dan de baas van Ajax wordt. Die is nou eenmaal verkozen tot voorzitter door die geweldige leden van Ajax.
1 0
De Ajax Ziel
Wanbestuur vereniging AFC Ajax, tegenwoordig grootaandeelhouder, kan nooit reden zijn voor sportieve afbraak of zelfs opheffing AFC Ajax als voetbalclub, zoals nu geval.
AFC AJAX moet weer een echte voetbalclub worden en het ledenbestand open en transparant,

Heel dom van paar hoge heren om stem van het Ajax-volk te blijven negeren.
0 0
Eriksen11
De vereniging is als grootaandeelhouder eindverantwoordelijk. Ongenuanceerd gezegd hebben zij een doorslaggevende stem in het benoemen van de RvC, die weer toezicht houdt op de directie (die ook door de RvC wordt benoemd).
Daarnaast is veel wanbeleid uit het verleden van Ajax gebeurd onder toezicht van de voorzitter van de vereniging die in die rol automatisch president-commissaris was. Of hebben Jaakke en Coronel het zo goed gedaan bij Ajax? Die waren gewoon democratisch gekozen in de vereniging hoor. Daarom zit daar ook het knelpunt.
Gelukkig ben je het echter met mij eens dat de vereniging een open lidmaatschap zou moeten kennen. Als je de Ajax-ziel echt terug wil brengen, dan kun je je mijns inziens beter daar op focussen, dan op het veroordelen van het bestaan van de nv. De nv als bedrijfsmodel op zich is namelijk geen duivels systeem of zo. Daar is niks mis mee. Het gaat bij Ajax gewoon mis met het invullen van de poppetjes.
0 0
De Ajax Ziel
Het kan niet 18 jaar achtereen mis gaan met invullen van de poppetjes, dan deugt organisatiestructuur niet. Voetbalvereniging als aandeelhouder van bedrijf x deugt niet

Niets mis met een NV, maar wel in geval AFC Ajax. Je kunt geen appels als peren verkopen.
0 0
Eriksen11
De organisatiestructuur heeft al die jaren de poppetjes niet gekozen hoor. Dat deden de leden en die hebben nog steeds een doorslaggevende stem. En als je naar Duitsland kijkt (bijvoorbeeld Schalke, Borussia Dortmund en Bayern München) dan zie je dat het zeker wel goed kan gaan met een voetbalvereniging als aandeelhouder van een bedrijf. Plus een Ajax met een Henrichs als baas zal ook niet lang goed gaan. Dat kan ik je garanderen. Maar ja, volgens mij praat ik hier tegen een muur, dus laten we maar hier mee ophouden.
0 0
De Ajax Ziel
Ajax is geen Schalke of Borussia.

Rest case.

0 0
RusselWestbrook
Je betaalt heel veel geld voor een textuele wijziging.

Zó debiel is het om van de beurs af te gaan.
2 -2
Eriksen11
Inderdaad, maar schoppen tegen de beurspositie en de bijbehorende grote, boze financiële wereld is voor veel mensen makkelijker dan erkennen dat het probleem in de vereniging zelf zit.
2 -1
Louis de Grote
Stem allemaal op Bazoer!
http://www.voetbalinside.nl/#!/spelerweek
2 -3
godenzonensuper
Ohohoho wij zijn old boys network!
4 -3
IamLegend
begin maar een nieuw forum over en voor old boys.
1 -5
De Ajax Ziel
Eigen pluche boven alles en iedereen.
4 -2
TvdH
Ik krijg rode vlekken in mijn nek als ik aan die lul van een Wijers denk. En nu mag die gehandicapte nog vriendjes aandragen ook. Walgelijk zooitje.
3 -2
Middenweg401
Ieder z'n hobby hoor, maar waarom denk je vrijwillig aan de lul een ouwe gepensioneerde politicus?
0 0
V12
Iemand die bij de hoofdsponsor werkt kan nu toch niet mee gaan beslissen. Dat werkt belangenverstrengeling in de hand. Bij Blackrock werken vindt ik ook al geen aanbeveling. Mogen anderen ook mensen voordragen?
1 -2
Pinpanter
Een Raad van Commissarissen is een toezichthoudend orgaan die, met het oog op de belangen van aandeelhouders, toezicht moet houden op het beleid van directie en bestuur. Dat is dus niet zo maar meebeslissen.
1 0
Ajacied1989
Dat klopt volledig, wel een klein puntje: Een RvC heeft maar één belang, het belang van de onderneming. Vaak loopt het belang van de onderneming synchroon met dat van de aandeelhouders, maar er zijn genoeg gevallen te bedenken waarin het belang van de aandeelhouders niet in het belang van de onderneming is. Een RvC mag NIET in het belang van de aandeelhouders handelen als dat schadelijk is voor de onderneming.
0 -1
Pinpanter
Mooie aanscherping. Daarom heeft de OR grote invloed op de samenstelling van de RvC. Daar wordt hier maar overheen gelezen.
Mijn punt is vooral dat de reacties hier niet blijken geven van onderscheid tussen RvC en Raad van Bestuur. Alle vooroordelen worden uit de kast getrokken en hierboven werd zelfs de term 'meebeslissen' gebruikt.
0 0
Labanda
Bestuursraad stelt de Rvc samen.
0 -1
Ajacied1989
Nee. Bestuursraad van de vereniging, daar doel je op neem ik aan, vertegenwoordigt de vereniging als grootaandeelhouder van Ajax NV op de AVA.

De AVA benoemt commissarissen, die over het algemeen worden voorgedragen door de RvC. 1/3e van het aantal leden in de RvC wordt voorgedragen door de OR. De voordracht moet worden goedgekeurd door door de AVA.
De bestuursraad van de vereniging, die grootaandeelhouder is, heeft wel de doorslaggevende stem om een voordracht goed te keuren, maar niet meer dan dat. Zij kunnen niet op eigen houtje commissarissen benoemen, zonder bemoeienis van andere organen binnen de NV.
2 0
Labanda
Ah ok, dank voor je uitleg!
En met de betuursraad bedoelde ik inderdaad de Vereniging.
0 0
Eriksen11
Je hebt technisch en wettelijk gezien volkomen gelijk, maar het gaat niet volledig voor Ajax op. Zo was het bij Ajax tot 2011 de gewoonte dat het bestuur van de vereniging (de grootaandeelhouder dus) zelf plaatsnam in de RvC en dat de overige twee van de vijf posities door buitenstaanders werden ingevuld. Dan spreek je dus wel over een hele innige relatie van de grootaandeelhouder met de RvC. En de meeste RvC-leden werden dan dus niet voorgedragen door de RvC zelf, maar gewoon gekozen door de vereniging. Ook sinds 2011 is het nog de standaard dat minimaal 3 van de 5 RvC-leden lid zijn van de vereniging. Labanda heeft dus ergens wel gelijk, want de huidige RvC is bijvoorbeeld ook samengesteld door een commissie van de vereniging. Daarnaast mag de OR inderdaad één RvC-lid kiezen, maar je moet je wel bedenken dat veel werknemers van Ajax (vooral veel jeugdtrainers, teambegeleiders en andere werknemers die al langdurig bij Ajax werken) ook lid van de vereniging zijn en dat die dus niet compleet onafhankelijk zijn.
1 0
Ajacied1989
Exact, ben het helemaal met je eens.
0 0
IamLegend
Gaan we weer op de oude voet verder met langjarige contracten?

Kan ook alleen maar in het voetbal pfff...

Binnen 2 seizoenen gaan er weer koppen rollen bij rvc..En krijgen ze royale vertrekregeling. Belachelijk.
2 -6
rodnet
Als je er geen verstand van hebt kun je beter je mening voor je houden: de RvC bij Ajax werkt volledig onbezoldigd, oftewel ze ontvangen geen enkele vergoeding. Het is me een godsraadsel waar je die duimpjes omhoog vandaan krijgt bij zo'n onzinverhaal.
1 0
IamLegend
Hou gewoon je bek als je alleen maar komt bashen.
0 -3
skinny hein
hij heeft toch gelijjk?
1 0
IamLegend
oke, ik geef hem gelijk. Maar dat kan die ook normaal communiceren toch?
0 -1
Ajacied1989
Zo'n betrekking bij de RvC is geen vast (werknemers)contract en bij Ajax werken ze zelfs onbezoldigd. Ze krijgen dus geen geld in de vorm van een vast salaris en al helemaal geen vertrekregeling.
Ze krijgen betaald per officiële vergadering en uiteraard een onkostenvergoeding. Het is een aanstelling waaruit je elk moment ontheven kan worden indien men ontevreden is over je functioneren. Je geniet dan geen enkele bescherming in de vorm van een vertrekregeling of een ontslagvergoeding.
Er is echter een praktijk waarin het gangbaar is om als commissaris 4 jaar zitting te hebben, alvorens het stokje aan een ander over te geven of jezelf opnieuw verkiesbaar te stellen. Aangezien de posities al een half jaar vacant zijn, gaat men nu uit van een periode van 3,5 jaar.
0 0
WyZynDeBeste
Gebruik die pleuris 80 miljoen maar voor twee dingen: Arena kopen en van de beurs...
0 -4
IamLegend
het is 110 miljoen...
0 0
The
Waarom van de beurs?
1 -1
litmanenohoh
Omdat het nu bij Ajax alleen maar om winst maken draait, niet om het voetbal.
2 -3
RusselWestbrook
Wat een onzin. Ajax is jarenlang een verlies leidende club geweest terwijl het op de beurs zat.

FFP is de reden dat alles om winst draait tegenwoordig.
1 -2
geDaante
@Russel: Dat wil nog niet zeggen dat men vooral de NV belangrijk vond, belangrijker dan de club Ajax. Bij een voetbalclub wordt nou eenmaal pas winst gemaakt, als je goede voetbaltechnische keuzes maakt, dus een een goede lange termijnvisie, goede jeugd, goede technische mensen. Daar hebben dit soort mensen meestal helemaal geen verstand van, en dus maakt men ook nauwelijks tot geen winst, men doet maar wat, vinden een euro in het zwart schrijven, ook al wel prima, als ze maar geen verlies draaien.
0 -1
RusselWestbrook
Ja en dat is precies wat FFP verlangt. Geen verlies draaien en je komt nooit in de shit. Draai je wel verlies dan MOET je ergens winst maken anders komt je break-even in de shit.
0 0
litmanenohoh
Ik bedoel dat Ajax liever de aandeelhouders mooie cijfertjes toont, dan de fans mooi voetbal laat zien, bijv dat het bod van napoli op bazoer al was geaccepteerd voor n matig bedrag, we roepen al jaren dat het niet meer mogelijk is om n wereldspeler aan te trekken, en nu hebben we er 1 (in wording) en willen ze m alweer laten gaan
3 -2
RusselWestbrook
50 miljoen een matig bedrag?

hahaha toe nou even man. Dat zou alle Eredivisie records breken. Alle records mbt Nederlandse spelers überhaupt.
2 -2
litmanenohoh
Voor zover ik weet was t 25 miljoen.
2 0
RusselWestbrook
Basisbedrag. Met makkelijke bonussen.
0 -3
Eriksen11
Maar dat was wel het idee van Overmars, niet van de RvC.
0 0
litmanenohoh
Maar waarom denk je dat Overmars dat accepteert?
0 0
Eriksen11
Omdat het beleid van Ajax is dat iedere speler voor een bepaalde prijs te koop is. En ja, dat heeft te maken met het feit dat Ajax een gezonde financiële huishouding wil hebben. Maar dat heeft weer niks te maken met de beurs en dat ze daarom veel winst willen maken. Dat komt door FFP zoals RusselWestbrook al zei en door al die financiële malaise van voor 2010. Om die reden nemen ze geen grote risico's meer. Soms slaan ze daar in door, maar over het algemeen is dat gewoon een goed idee. Daarnaast gaat Ajax dit jaar waarschijnlijk een klein verlies draaien, dus dat verhaal dat alles bij Ajax om de winst zou draaien klopt ook niet.
0 0
litmanenohoh
Okee bedankt voor de uitleg
0 0
RusselWestbrook
Arena ja.
Van de beurs gaan is gewoon je geld door de plee spoelen.
7 -1
tonny
Stelltje graaiers zijn het al die rvc , directie
Maken onze club helemaal kapot
5 -3
RusselWestbrook
Hahaha. RvC krijgt niet eens salaris.

Vullen hun zakken hoogstens met lucht.
6 -3
Mokum_32
Waarom gelijk zo lang kijk eerst maar is aan of ze wel voldoen
1 0
Joseph
Het enige dat ik kan bedenken is dat er op die manier een hogere ontslagvergoeding gevraagd kan worden.
0 0
Daniii
Waarom word er niet gezorgd voor een goede mix in de RvC? 3 zakenmensen 3 voetbalmensen wat allemaal over elkaar waken en de beste realistische beslissingen nemen?
0 -2
De Ajax Ziel
Dat lost identiteits- en imagoprobleem Ajax niet op.

AFC Ajax kan zowel echte voetbalclub als modern voetbalbedrijf zijn. Maar altijd baas in eigen huis. Sportief bestuurd en bedrijfsmatig geleid onder één dak AFC AJAX. Niets en niemand kan AFC Ajax als eigendom claimen.

Daarom vordering AFC AJAX. Niet als kleurloze grootaandeelhouder, maar als unieke voetbalclub.
0 -3
Starring
Ik lees nog nergens dat Peter Mensing en Leen Meijaard affiniteit hebben met sport of Ajax in het bijzonder. Lijkt mij wel een must voor deze job. Vraag dat maar aan 'zwaargewicht' Hans Wijers.
1 0
tonny
Oprotte dat hele zooitje rvc, bestuur en directie stelletje graaiers
2 -4
chrisjuhhh
weijers mislukte politicus(D66)
collee mislukte bankier (ABNAmro)
mensing werk bij oplichters bedrijf PwC
meijaard top econoom voor ministerie financien jaja de regering lever tegenwoordig ook al top figuren not done.
flikker op met die gladjanussen en zet er mensen neer die toegevoegde waarde hebben op voetbal gebied en zakelijk en geen oldskool boyfriends for life , wel eens gedacht aan de Mol en nee niet jhony maar jhon
3 -4
JohnDylan
Ajax moet sowieso eens met John de Mol om de tafel gaan zitten. Hij heeft zijn belang in Delta Lloyd tot zo'n 5% vergroot en Delta Lloyd heeft dan weer 9% van de aandelen van Ajax in handen. Misschien kunnen Ajax, Delta Lloyd en De Mol samen een plan ontwikkelen waarbij Ajax op termijn van de beurs af kan zonder dat ze daarvoor de aandelen zelf terug hoeven te kopen. Door bijvoorbeeld naast Delta Lloyd nog twee grote bedrijven te vinden die ieder 9% van de openstaande aandelen van Ajax willen opkopen en samen met Delta Lloyd dan speciale partners worden (zoals Adidas, Allianz en Audi bij Bayern).
1 -2
je
O Ik dacht aan Uri Coronel en Arie van Os?
1 -3
Labanda
Haha, Uri heeft nog ergens zijn befaamde rapport liggen. Gemaakt in 2007 omdat het toen veel beter ging dan onder de oud voetballers van Cruijff
ow wacht...
0 -4
johnd
Cruijff revolutie is echt afgelopen.
1 -1
Michael25
Twee mensen die ongetwijfeld kundig zijn in hun vakgebied. Kunnen ze echter omgaan met de druk bij een BVO, de grootste van Nederand zelfs? Misschien dat Meijaard met zijn ervaring bij investeringsmaatschappijen kan uitleggen aan andere RvC leden wat investeren is en waarom het belangrijk is? Zij stonden in de weg van aankopen en dus niet Overmars, zoals vaak werd geopperd.
1 -4
Eduard
Tja we gaan t allemaal zien.

Ik heb bedijven gekocht en verkocht Wellicht meer geinvesteerd dan deze mensen Maakt eigenlijk niet uit Ik zal voor geen moment pretenderen dat ik verstand heb van een investering in een speler Van een speler die ook nog is moet passen in een filosofie Van een speler die geen jeugd in de weg mag staan Sorry maar daar weten dez mensen niets van. Ze kunnen hooguit kaders vaststellen Voor gezonde financiele huishouden En kijk dat is heus niet moeilijk Maar verder moeten ze ver op de achtergrond blijven en vooral de voetballers die het wel weten niet het bos insturen
2 -3
Michael25
Die mensen weten wel hoe je een bedrijf moet runnen, net als Collee en Van Wijk. Echter, verstand van voetbal lijkt me niet bepaald aanwezig. Dan is het dus des te belangrijker dat de technische mensen de mogelijkheden krijgen om noodzakelijke investeringen te doen. Nieuwe hoofd scouting voor zowel Ajax 1 als voor de jeugd moet er voor zorgen dat de aangedragen spelers voldoen aan de vacatures in de selecties die de betreffende stafleden zien, het is dus niet meer een bord op schoot bedoeling, er worden hopelijk spelers voorgedragen die echt iets toevoegen. Nu dat pijnpunt (veel miskopen) aangepakt is, moet de RvC ook stoppen met de hand op de knip te houden. Bijna 90 miljoen liquide middelen, daar mag best een investering mee gedaan worden in een kwalitatief goede spits.
0 -2
schaakmat
Goed verhaal, lekker kort ook. O ja, even een tip, een punt zit vlak boven de spatiebalk. Iets aan de rechterkant.
5 -3
RS01
Bedrijven gekocht en verkocht... En dan niet eens fatsoenlijk vijf zinnen kunnen typen. Topper!
6 0
Eduard
Ik heb al helemaal geen verstand van schrijven Wellicht te verwend met mensen die t voor me doen. Weet ik veel

Maar wat ik vrees is dat de RvC totaal geen duidelijke kaders heeft vastgesteld Helaas is dat uit talloze stukken ook gebleken
Ze hebben ook geen kans gezien heldere processen in de organisatie te verankeren (zoals rond het TH of het scoutings proces). Allemaal zaken die zij juist wel een beetje moeten snappen.
En als laatste hebben ze hen die wel verstand hebben van zaken die zij niet begrepen van zichzelf vervreemd

Ik vind dat triest en slecht voor Ajax !
2 -4
Pettersson1963
Eduard, de leden van de RvC hebben een controlerende en ondersteunende functie, staan niet op de loonlijst en gaan niet over de scouting of het verankeren van heldere processen in de organisatie. Dat zijn juist de taken van de directie en het Technisch Hart.
3 -1
je
Ja Petterson(Arie van Os) en ji Heb geen Cruijff hart
3 -4
Eduard
Dat is vaak zo maar recentelijk in het geval van Ajax niet.

De RvB had twee bronnen om opheldering gevraagd over het TH en de scouting etc etc. Een was het rapport Ling met aanbevelingen De ander was een rapport van een consultant met vergelijkbare aanbevelingen

Er bleken elementaire zaken niet op order(scouting etc etc) Dan moet je (niet zelf ) maar wel zorgen dat wel op orde komt Volgens mij is dat tot op de dag van vandaag niet gebeurd. (Er speelde ook nog iets anders en dat was dat dat rapport niet door Kinsbergen(de directie) maar door de RvC was geinitieerd) )
0 -3
NR9
Nog meer boekhouders die op de centen zitten. Dit is geen voetbalclub .maar een vriendjesclub met volgevreten Bobo's
4 -4
EVH
Zet mij erbij en je hebt er drie.
1 -1
Eduard
Dit circus gaat gewoon door. De clowns komen nu weer uit de hoed van de circus directeur (Wijffels want die heeft t zo goed gedaan......?????) en gaan hun carriere kunstjes vertolken Komen met Ajax toeters en bellen naar de ere tribune en houden daar hun mond.

De echte slimmerikken leren het Ajax lied en hopen ze dat ze voor de camera een keer betrapt worden op het meezingen. Dat zou een mooie sier zijn.

Maar als het echt gaat om de belangen van de voetbalclub vallen ze weer door de mand. De een verschuilt zich achter een hoop cijfers van een spreadsheet De ander heeft weer een mooi rapport van een consultant gelezen waar ie ook nog commissaris van is. De derde stelt vast dat mensen op vergaderingen moeten komen En de vierde houd wijselijk z n mond dicht omdat ie geleerd heeft dat dat ook wel goed staat.

Ondertussen begrijpen ze niet hoe je aantrekkelijk moet voetballen. Geen spreadsheet, geen rapport, geen jasje met een dasje en geen sigaar geven een antwoord. Het valt stil in de Arena en sterker nog ze komen erachter dat ze eigenlijk niets van voetbal en het bedrijfsvoeren in de voetbalwereld begrijpen.
Ze begrijpen ook niet dat het aantal toeschouwers terug loopt We staan toch tweede en met een beetje mazzel........
Een Euro 550K rapport van Boston Consulting stelt vast dat "Supporters aanvallend voetbal willen met flair uitgevoerd en via die filosofie teams zien spelen van de toekomst tot jong ajax tot het eerste.
Nou ja dan maar een goeie versterking kopen in de zomer Dan komen ze wel weer kijken denken ze. Maar bij de eerste balaanname weten de supporters het wel weer ......... wat hebben ze nu weer gedaan .......... en is die rommel bij de scouting nog steeds niet opgelost....
Inmiddels is duidelijk dat ze behoefte hebben aan de visie en gedetailleerde kennis van een van de clubiconen Maar dat doen ze maar niet want dat geeft alleen maar heisa. Die gaat met de zaak aan de haal en dan komen ze met hun mond vol tanden te staan.... Het zou wellicht het beste zijn voor de club maar niet voor ons denken ze. .....dat hebben we al eens geprobeerd....
De gemiddeldheid viert inmiddels hoogtij Het gemor blijft niet bij gemor De supporters pikken het niet meer ...

Ze blijven zich maar afvragen Wat hebben we eigenlijk aan die lui Wat hebben ze de club eigenlijk gegeven.....
5 -6
suske
Bij Wijffels bedoelde je waarschijnlijk. Weijers nu voorzitter van de RVC. Toch?
0 0
Amsterdam Loyals
Ajax = dood!
3 -8
De Ajax Ziel
Er komt moment dat we ajax nv doodverklaren en AFC AJAX terugvorderen.
En dat zal geheel natuurlijk sportief proces zijn.
2 -2
Labanda
- nieuwe leden rvc
- Collee directeur
- Geen Jonk en innovaties meer op de toekomst.
Plan Cruijff is voor zover het al niet was nu echt helemaal voorbij.
Men was niet tevreden over Cruijff en Jonk, kijken en afwachten of ze het zelf allemaal veel beter weten en kunnen.
1 -3
versman
Een econoom en een consultant, net wat we nodig hebben!
3 -2
EVH
Dat klopt. De voetbaljongens doen het voetbalgebied. De financiele, bestuurlijke en commerciele jongens moeten ervoor zorgen dat de voetbalmensen hun ding kunnen doen.
4 -1
versman
Probleem is juist dat bij Ajax de bobo's teveel bepalen en de 'voetbaljongens' niet de ruimte geven om hun ding te doen. Je kunt nog zo slim en ervaren zijn in het bedrijfsleven, dat betekend niet dat je weet hoe je een voetbalorganisatie moet controleren, laat staan besturen.
3 -2
De Ajax Ziel
Gedeeltelijk eens, maar je geeft teveel macht en invloed aan de poppetjes. Zonder eenheid in organisatiestructuur vliegen ego's alle kanten op. En anders vliegen ze wel in en uit. Eén grote duiventil sinds Ajax-splitsing in 1998. Lastig om op te bouwen en vertrouwen.
0 0
Labanda
Precies dit.
1 -2
MosesD
Vooral benieuwd naar de nieuwe rol van van Wijk.
1 0
versman
Ik denk transfers tegen houden en ruzies laten escaleren, wat denk jij?
3 -1
MosesD
Het is een grote vriend van Cruyff, dus het zou zomaar kunnen.
3 -1
Labanda
Ach jou heb ik ook zien vertellen dat Malen vertrok door Cruijff.
Je praat nu ook onzin met je "grote vriend".
0 -1
MosesD
Klopt. Van Cruyff mochten spelers pas op hun 17e een contract aanbeboden gekregen. Daardoor zijn 4 zijn grote talenten, waaronder dus Malen, vertrokken. Gelukkig is deze bizarre regel teruggedraaid.
1 0
geDaante
Alsof die niet weg waren gegaan als ze wel eerder een contractje van Ajax hadden gekregen. Deze jongens zijn gewoon voor de naam, faam en geld gegaan. Alsof ze niet na jaren opleiding nog een paar maandjes konden wachten op een contract bij Ajax.
0 -1
versman
Laat maar, ben al een half uur kansloze pogingen aan het doen om dat Moses aan zijn verstand te peuteren, maar omdat dit niet in de krant staat is het niet zo volgens Moses.
0 -1
Labanda
Je slaat onzin uit.
Er zijn 3 spelers vertrokken dankzij die regel, fosuh mensah, peeters en dilrosun. Malen is veel later vertrokken en kreeg gewoon een contract aangeboden maar wilde naar Arsenal.
Misschien het vertrek van Bouy en Kishna ook nog bij Cruijff neerleggen?
En wie is die zogenaamde 5e speler eigenlijk, haha.
1 -2
MosesD
Nee hoor, die hebben er niks mee te maken. Maar genoemde 4 waren wel grote talenten. Uitstekend idee dus van Cruyff.... Denk dat het een duur foutje is nietwaar?
2 0
Labanda
Je ontwijkt wat ik zeg. Malen heeft daar niks mee te maken gehad. Het waren 3 spelers niet meer of minder.
En het was een romantisch dom idee van Cruijff ja, laat dat duidelijk zijn.
0 -1
versman
En nu het is teruggedraaid gaat er niemand meer weg omdat ze als 17 jarige 2,5 ton kunnen krijgen plus een goede baan voor hun ouders jn Engeland denk je? Jij wilt nu vol de strijd aangaan met de ManCities en Chelseas van de wereld?
1 -2
MosesD
Dat hoor je mij toch niet zeggen? Je haalt er weer dingen bij die niet terzake doen. We hebben het over de genoemde spelers die waren gebleven als ze een contract hadden gekregen.
1 -1
versman
Nee, dat is dus niet zeker. Dat suggereer jij, maar als ze weggaan om het geld is het veel aannemelijker dat ze toch weggegaan zouden zijn. Dat is precies het punt dat ik maak. Dat jij vindt dat ik 'dat erbij haal' is omdat jij blijkbaar de redenatie niet kan volgen.
0 -1
MosesD
De jongens hebben letterlijk gezegd dat ze bij Ajax waren gebleven als ze op hun 16e een contract hadden gekregen. De rest verzin jij er weer bij. Leuk, maar niet ter zake doende.
0 0
versman
Oh, de rest doet niet terzake? Ik mag zelf niet nadenken? Ik mag geen conclusies trekken over de motivatie van deze spelers? Wat een kletskoek man.
0 -1
MosesD
Check gewon even de feiten: namelijk wat deze spelers zelf hebben gezegd.
0 0
versman
Kansloos, laat maar. De rest van de mensen hier snappen wel dat ze een contract hebben getekend om de centen. En dat ze geldbelust zijn en daarom niet een jaar wilde wachten en kozen voor een goede opleiding met kansen op doorstroming naar het eerste. Maar ja, dat hebben ze niet gezegd in het interview, dus in jouw wereld mag je die conclusie niet trekken. Merkwaardig.
0 -1
MosesD
Inderdaad kansloos, als je niet leest en hoort wat de betreffende spelers zelf gezegd hebben. Een grote fantasie heb je, is ook wat waard natuurlijk.
0 0
versman
Zodat we weer fijn straks 33 selectiespelers op de loonlijst hebben staan.
0 -2
MosesD
Wat heeft dat te maken met het tekenen van je eerste profcontract?
1 0
versman
Krijgen die jongens een lollie en reiskostenvergoeding dan?
0 -2
MosesD
Wellicht krijgen ze ook een lollie ja.
1 0
versman
Van jou zeker, maar een contract bij Ajax betekent dat je geld krijgt.
0 -2
MosesD
Klopt. En nu dus vanaf hun 16e niet vanaf hun 17e zoals Cruyff wilde. Duur foutje...
1 0
versman
Deze jongens die weggegaan zijn gingen ook wel weg zonder deze regel, want die laten zich blijkbaar leiden door geld. Dus dat is een kwestie van vroeg of laat dat ze gaan en daar krijg je door een contractje nog een klein beetje geld voor terug. Je doet net of dit de stomste fout ooit gemaakt is. Dat komt jou wel goed uit, omdat je daarmee weer een puntje over Cruijff hebt weten te vinden. Nou, veel plezier met dit punt en maak het de komende jaren nog maar fijn.
0 -2
MosesD
Onzin. Zowel Dilrosun, Mensah als Malen hebben aangegeven bij Ajax te zijn gebleven als ze een contract hadden gekregen. Ik doe helemaal niet alsof dit de 'stomste fout ooit is'. Je legt een ander woorden in de mond. Het enige wat ik zeg is dat het een duur foutje is. En dat is het. "Veel plezier met dit punt", ach ja als je het niet meer weet ga je maar weer onzin uitkramen. Chapeau!
1 -1
versman
Oh, nou dan is het heel duidelijk. Deze jongens konden echt niet een jaar wachten tot ze 50.000 euro per jaar zouden krijgen. Dat moest en zou op hun 16e gebeuren. Ze waren anders echt wel gebleven als Ajax ze een jaar eerder een megabedrag voor een puber hadden betaald...nou, van die mentaliteit zakt mijn broek af. Maar jij schuift dit in de schoenen van Cruijff. Om met je eigen woorden te spreken: chapeau.

En ja, jij lijkt wat dit betreft op een grammafoonplaat die blijft hangen. Dus vandaar mijn opmerking: ga vooral door.
0 -1
MosesD
Gewoon de feiten jongen. De jongens hebben het zelf gezegd. Maar goed, jij vindt een contract tekenen vanaf je 17e een briljant concept. Tja, dat zegt genoeg lijkt me...
0 0
versman
Lastig he, een betoog volgen? Als je niet bereid bent een jaar te wachten voor een dikke cheque, dan heb je de mentaliteit dat je voor de doekoes kiest. En dat ze dat in interviews toegeven bevestigd mijn punt alleen maar dat deze jongens toch snel waren vertrokken als er iemand met de geldbuidel begint te zwaaien.
0 -1
MosesD
Jij noemt wat jij brabbelt een betoog. Een grove zelfoverschatting. Het gaat hier om de feiten en die zijn dat genoemde spelers letterlijk zeggen een contract bij Ajax te hebben getekend als ze deze op hun 16e aangeboden hadden gekregen. Dat jij er in je "betoog" van alles bijhaalt is koddig, maar heeft niets met de feiten te maken. Toegeven dat Cruyff iets niet goed heeft gezien is voor jouw lastig, nee sterker nog onverteerbaar. Tja, jouw probleempje.
0 0
versman
Ik doe nog 1 poging: waarom zouden ze een contract hebben getekend? Oh wacht, daar mogen we niks over zeggen, want we moeten ons bij de feiten houden.
0 -1
MosesD
Ooit gehoord 'omdat zij dat zelf zeggen'? Zo ingewikkeld is het niet hoor.
0 0
versman
Dus jij vindt dat je op basis van feiten zelf geen conclusies mag trekken? Tja, dan heeft het verder weinig zin. Laten we dan alleen maar een droog lijstje van feiten presenteren en het daar verder bij laten. Anders raak je nog in de war en ga je een argument 'gebrabbel' noemen.
0 -1
MosesD
Verstandig, want je komt met weinig zinnigs.
0 0
versman
Die conclusie mag je niet trekken. Zet liever een lijstje met feiten neer in plaats van te roepen dat het niet verstandig is...
0 -1
MosesD
De feiten heb ik al in een post of 5 benoemd. Lezen is lastig voor je. Nog één keertje dan: de betreffende spelers hebben zelf gezegd dat ze bij Ajax waren gebleven als ze op hun 16e een contract aangeboden hadden gekregen. Geen woord Arabisch aan. Maar voor jou blijkbaar iets te moeilijk.
0 0
Labanda
Iemand die denkt dat Malen vertrok omdat hij geen contract kreeg, houdt zich niet aan de feiten.
0 -1
Eriksen11
Malen kreeg gewoon een contract aangeboden op zijn zestiende, net zoals bijvoorbeeld Nunnely. Die is twee weken jonger, maar heeft wel gewoon een contract bij Ajax getekend op zijn zestiende. Dus Malen heeft simpelweg voor het geld gekozen.
0 0
versman
Maar als dit niet zwart op wit in de krant staat is dit niet zo volgens Moses. Dat jongens op hun 16e dit niet openlijk toegeven in interviews lijkt me ook duidelijk, maar als je dat zegt leef je in een fantasiewereld volgens Moses.
0 -1
Eriksen11
Nou, dan moet Moses deze link even lezen: http://www.vi.nl/nieuws/ajax-ziet-toekomst-in-antonucci-en-malen.htm. Als hij Simon Zwartkruis ook niet gelooft, dan weet ik het ook niet meer.
0 0
versman
En ik trek daaruit de conclusie dat deze jongens niet de juiste mentaliteit hebben om bij Ajax te blijven en dat ze zich te snel laten verleiden door het geld wat andere clubs ze hebben geboden. En niet alles komt in de krant Moses. Er is uit andere bronnen bekend dat buitenlandse clubs ook de ouders het hoofd op hol brengen door ze een baan, of een huis in het nieuwe thuisland aan te bieden. Maar beperk jij je wereldbeeld maar uitsluitend tot wat mensen in een interview in de krant zeggen, dan blijft jouw wereld ook lekker overzichtelijk.
0 0
MosesD
Jongen, dat is toch niet de discussie? Het gaat erom of je ze wel of niet op hun 16e een contract aanbiedt. Jij haalt er weer zaken bij zoals mentaliteit die helemaal niet relevant zijn hier.
En natuurlijk nu weer beginnen over 'wereldbeeld'. Jongen als je gewoon niet kan toegeven dat het niet aanbieden van een contract op de leeftijd van 16 een verkeerde beslissing is, dat is het echt treurig met je gesteld. Nee, Cruyff treft hier geen enkele blaam. Ach ach wat een kortzichtig gedoe weer....
En dan heel gewichtig het over 'een betoog' gaan hebben. Kostelijk!
0 0
versman
Dat is wel de discussie. Misschien niet jouw discussie, maar wel degelijk mijn discussie. Het bieden van een contract aan een 16-jarige biedt nul garantie dat deze jongens bij Ajax blijven. En dat ze wel ingaan op een contract bij ManU en niet een jaartje op Ajax willen wachten zegt alles over hoe ze erin staan. Dat is 100% de discussie. Ik heb speciaal voor jou het verhaal van Fosu-Mensah nog even goed nagelezen en er is wel degelijk met deze jongen gepraat, maar toen was meneer blijkbaar te beledigd dat hij niet op het aanbod van Ajax wilde ingaan. Zegt dus ook weer iets over zijn mentaliteit.
0 0
MosesD
Nee, het gaat om een contract aanbieden op de leeftijd van 16. Jij haalt er mentaliteit bij, dat is heel wat anders. Blijf gewoon bij de feiten.
0 0
versman
Als ie voor Cruijff had gekozen had ie niet ingestemd met het wegsturen van Jonk.
1 -2
MosesD
De RvC was daar unaniem over. Ook Cruyffianen van Wijk en van Duivenbode.
1 -1
versman
Oh ja, was jij notulist bij de vergaderingen hierover?
1 -3
MosesD
Nee, maar is algemeen bekend.
1 0
versman
Oh ja, algemeen bekend. Ben je echt zo naief?
0 -2
MosesD
Je leest blijkbaar geen kranten. Overigens ook uit eerste hand gehoord. Maar goed prima, jij denkt dat de RvC eigenlijk door wilde met Jonk? Hoe kan het dan dat ie weg is?
1 0
versman
Uit eerste hand...tuurlijk. Omdat Dolf Collee je vader is? Wat ik overigens helemaal geen gek idee vindt getuige jouw posts hier op AS...
0 -2
MosesD
Wellicht woon je in de provincie, maar ik ken van Duivenbode inderdaad persoonlijk. Is niet de paus ofzo hoor, loopt gewoon rond bij AFC (is een voetbalclub uit Amsterdam). "Dolf Collee je vader", ach ja wat een niveau weer. Je staat ook weleens in in het theater zeker? Hoe oud ben je eigenlijk kereltje?
0 0
versman
En meneer van Duivenbode verteld jou hoe de stemming op de RvC vergadering is gegaan. Maak jezelf nou niet nog belachelijker dan je al gedaan hebt. En ik woon inderdaad in de provincie. Ben ik nu minderwaardig?
0 -1
MosesD
Ah de provincie dus. Nou ja, van Duivenbode komt zeer regelmatig in de Amsterdamse horeca en is een goede vriend van een vriend van mij. Dat praat je weleens wat. En zeker over Ajax. Voor jou lastig, dat over Ajax praten....
0 0
versman
Ik zou me aanmelden als reporter van AS, want iedereen hier zit op inside information te wachten, zoals welke transfers zijn tegengehouden, welke namen worden voor volgend seizoen genoemd, wat is de reden dat van Duivenbode Cruijff een mes in zijn rug heeft gestoken, dat soort informatie. Dingen die mensen willen weten hier. Kun je die info boven water halen? Ben heel benieuwd. Dan zou je voor mij en anderen hier een stuk geloofwaardiger zijn.
0 -1
MosesD
Dank, maar daar heb je anderen voor.
0 0
versman
Je hebt anders genoeg tijd om hele reacties vol te kalken en inside information die jou uitkomt wel te posten. Ongeloofwaardig, net als je verhaal over een vriend van een vriend in de Amsterdamse horeca.
0 -1
versman
De provincie ja. En met veel plezier. Maar dat jij dit soort opmerkingen maakt over de provincie zegt alles over jouw karakter. Laat ik het verder daar maar bij laten, want tot dit soort bedenkelijk niveau ga ik me niet verlagen.
0 -2
MosesD
Doe dat maar.
0 0
versman
Een vriend van een vriend, tuurlijk. In de Amsterdamse horeca. Prima joh, wat jij wilt.
0 -1
MosesD
Ah, inhoudelijk weer. Ach ja, over grammofoonplaat gesproken......
0 0
versman
Bij welke beslissing van de RvC wordt gezegd hoe de stemverdeling is geweest? Daar lees je nooit wat van, behalve heel toevallig over deze beslissing wel. Maar als er dan bij jou nog geen belletje gaat rinkelen heeft het ook geen zin dit verder uit te leggen. Dan snap je niks van organisatiepolitiek en machtspelletjes.
0 -2
MosesD
Ah, dus je hebt het dus toch ook gelezen. Unaniem dus. Rest wat je zegt doet wederom niet terzake.
2 0
versman
Nee, ik heb het van jou, uit eerste hand weet je nog? Mr Inside Information...
0 -1
MosesD
Ja dat zeg ik dus, je hebt dus wel degelijk gelezen wat ik zeg. Je gaat vooruit.
0 0
Joseph
Goed plan om wat extra voetbal jongens toe te voegen aan de RvC. Ohnee, komt weer uit de stal van het pluche.. Maar goed, de voetbal jongens die er nog zitten maken het ook niet bepaald waar, vonden zichzelf te groot voor Cruijff.
2 0
Ajaxmax
Zou ze graag , effe tussendoor, vragen hoe dat nou zit met buitenspel, wanneer wel/niet.
3 0
afca95
En we gaan weer verder met het kapot maken van AFC Ajax! Er zit dadelijk meer bestuur in het stadion dan supporters.. Mijn SC opgezegd na 15 jaar, ik support geen NV. Het blijkt maar weer welke koers gevaren wordt!
3 -4
3sterrenAjax1
schandalig die bobos weer!! we hebben voetbaljongens nodig. echte cruijffianen met kennis. denk aan boeve of silooy of rob witschge. dat brengt ons terug naar de top!! geen economen of financiele mensen!!
4 -1
Labanda
Je hebt een combinatie van nodig in de Rvc en directie. Het grote probleem bij Ajax zijn de stokende zelfbenoemde ereleden die altijd alles verzieken.
2 -2
Vak M
Lijken wel twee zwaargewichten en dat juich Ik alleen maar toe. Theo en Ligthart zijn natuurlijk eig niet gefocust op het bedrijfsmatige en Laten zich om de tuin leiden door Slop en Overmars, Laten we eerlijk zijn. Beetje intelligentie en ervaring in de club is niet weg na al dat modder gooien.
3 -6
afca95
Jij met naam als vak M zou beter moeten weten..
2 -1
Vak M
Vak M uit familievaktijdperk. Sorry to disappoint you. Maar Ik vind zeker dat de oud voetballers er een t-zooi van gemaakt hebben en hoop op betere tijden
1 0
afca95
Dan weet je niet waar je over praat! Wie blokkeert nou alles? Juist de bobo's!
1 0
Juichtoon
Ja want deze heren hebben veel voetbalintelligentie en voetbalervaring.
2 -1
WyZynDeBeste
Ik had liever een voetbaljongen erbij gehad
1 0
Juichtoon
Jammer we komen steeds meer in de houtgreep van de pluche boys die Ajax louter voor hun CV gebruiken. Nog een paar jaar de fin reserves er doorheen jagen en we zitten sportief en financieel aan de grond. Jammer van al die juichende mensen in de ArenA zondag. Zijn vreugdeklanken om niets. We staan bij een stervende en laten geen dokter meer toe.
3 -1
Lazell
Jammer dat deze mensen op grond van niets nu al worden afgemaakt. Niemand kent ze, of lijkt te beseffen wat de RvC daadwerkelijk doet. Het controleren en aanstellen van de directie.

Als er dus een concrete visie is geformuleerd en een profielschets voor directieleden bestaat, hoeft een lid van de RvC helemaal geen voetballer te zijn. Het moet een ervaren bestuurder zijn. Als dat ook nog eens een voetballer is, is dat heel mooi. Maar het moet vooral een goede bestuurder zijn.

Ik zeg niet dat deze mensen de juiste zijn, maar ze zijn zeker niet per definitie de verkeerde. Lees die pdf-jes in deze link eens voordat mensen keihard worden afgemaakt op basis van niets.
http://www.ajax.nl/de-club/organisatie/de-vennootschap/rvc.htm
3 -5
Eriksen11
Het probleem is dat alleen Van Duivenbode voetbalkennis en enige ervaring in de voetbalwereld heeft (lid zijn van de tuchtcommissie zoals Ligthart is niet echt relevante ervaring in de voetbalwereld, dat blijft wel heel erg dicht bij zijn eigen vakgebied). De rest heeft allemaal specialiteiten die op elkaar lijken. Van Wijk, Wijers en Meijaard zijn allen econoom, Ligthart is advocaat, Mensing is bedrijfsconsultant (net zoals Wijers) en dus alleen Van Duivenbode zit er vanwege zijn voetbalkennis (en hij moet als voormalig commercieel directeur kennelijk ook voor de commerciële kennis zorgen). Het lijkt gewoon allemaal te veel op elkaar en er is zeker te weinig voetbalkennis.
RvC-leden moeten inderdaad vooral goede bestuurders zijn met genoeg managementervaring, maar ook met wat meer voetbalkennis dan nu. In principe moet de RvC alleen toezicht houden, maar in de huidige situatie doen ze al veel meer dan dat en zou het wel handig zijn als ze genoeg ervaring in de voetbalwereld hadden om de problemen op de beste manier aan te kunnen pakken. En ze laten duidelijk zien dat ze dat niet kunnen, want anders waren de problemen rondom het TH wel goed opgelost.
1 0
afca95
Daar hoef je geen geleerde voor te zijn! Geen verstand van voetbalzaken. En wederom n vriendje van de hoofdsponsor. Je ziet toch ook wel dat zulke mensen falen al jaren bij Ajax of ben je echt zo naïef?
3 0
Lazell
Nogmaals. Met een duidelijk geformuleerde visie en profielschets (wat in het Plan Cruijff staat/hoort te staan), hoef je geen voetbalexpert te zijn. Je moet alleen controleren of de directie deze visie naleven en mensen aanstellen die de visie kunnen uitvoeren. Voor dat laatste heb je enige (niet veel) voetbalkennis nodig en die is dan ook vertegenwoordigd in de RvC. Je hoeft hier absoluut geen voetballer voor te zijn, wel pleit ik voor personen met ervaring in de voetbalwereld.

Een geleerde niet, maar verstand van beleid en juridische zaken is zeker een must. Je hoeft een bal niet in de kruising te kunnen schieten, je moet wel snappen hoe een (voetbal)organisatie werkt. Weer nogmaals, ik zeg niet dat dit de juiste mensen zijn. ik zeg alleen dat deze mensen compleet worden afgemaakt terwijl de meerderheid niet weet wat een RvC doet en zonder uberhaupt research gedaan te hebben naar de personen in kwestie. DAT is naïef.
2 0
afca95
Gast je weet zelf geen eens de achtergronden van dit soort mensen. Dus ga niet wijs doen. Of heb je Ajax aandelen?
0 -3
Lazell
Lees nog eens en probeer t opnieuw. Hier ga ik nieteens op in.

Ik ga dingen niet 3x herhalen.
1 0
versman
Kun jij ergens vinden of deze mensen een klein beetje, maar dan ook maar een klein beetje, verstand hebben van een voetbalorganisatie?
0 0
Lazell
Theo van Duivenbode en Ernst Lighart sowieso. Dat is naar mijn mening al voldoende. Je moet verschillende specialiteiten in de RvC verzamelen om een zo breed mogelijk scala aan kennis te hebben.
0 0
versman
Ernst Ligthart? Omdat ie bij de tuchtcommissie vd knvb heeft gezeten? Pff.
0 0
Lazell
Ken je hem? Weet je wat zijn visie is wat betreft het leiden van een BVO? Vast niet.

Ik weet niet hoe vaak ik het nog moet herhalen. ENIGE kennis van een VOETBALORGANISATIE. Hij hoeft echt niet te kunnen voetballen.

En Theo van Duivenbode zie je voor het gemak maar eventjes over het hoofd... Volgens mij ben ik morgen grijs.
0 0
versman
Jij zegt dat de beste man een voetbalachtergrond heeft. Maar in de tuchtcommissie vd Knvb zitten omdat je advocaat bent zegt niks over je capaciteit omtrent het leiden van een BVO. Dus daar twijfel ik aan totdat het tegendeel is bewezen ja. Als hij namelijk verstand had vh leiden van een voetbalorganisatie had ie het conflict binnen het TH wel anders opgelost met zijn mede-RvC leden. En dus krijgt Theo van D ook een brevet van onvermogen van mij.
0 0
Lazell
Thanks, dit is inhoud.

Fair enough wat betreft Ernest. Het irriteert me alleen mateloos dat mensen meteen de kop eisen van mensen die ze niet kennen (waarmee ik niet bedoel dat deze mensen voldoen). En vooral de argumenten: ze kunnen niet voetballen.

Is ruzie in het TH de verantwoordelijkheid van RvC en kun je me uitleggen waarom? Ik denk van niet namelijk, maar ik ben geen expert.


0 0
versman
Niet per se de verantwoordelijkheid, maar aangezien ze zich ook met het transferbeleid bemoeien en volgens mij zelfs wekelijks overleg hadden met Overmars kan je gerust zeggen dat deze RvC geen normale RvC is of de taak in elk geval nogal ruim interpreteerd. En omdat ze zich wel veel bemoeide met de directie hadden ze dit conflict ook wel veel eerder kunnen stoppen. Collee zat in de RvC en werd toen directeur, mede om het conflict op te losse. Lees: Jonk 'wegmeppen' (om met de woorden van Collee zelf te spreken).
0 0
versman
Interpreteert uiteraard of interpreteerde...
0 0
V12
Directeur bij Black Rock dat zegt al genoeg. Allebei afkomstig uit het Old boys netwerk. Ik hoop dat Ling nog een club kan kopen want Ajax dat duurt nog een paar jaar en dan is het voorbij. Wat een drama.
5 0
JohnDylan
Hoe weet je dat ze beide afkomstig zijn uit het 'Old Boys Netwerk'? Ik zeg niet dat het niet het geval is maar ik vraag het me gewoon af. Voor mij bestaat het 'Old Boys Netwerk' van Ajax uit mannen als Heinrichs, Coronel, Oldenhof en Van Os. Deze nieuwe RvC leden lijken meer uit het netwerk van Weijers te komen die in mijn ogen niet echt lid is van het 'Old Boys Netwerk'. Niet dat ik het in Weijers zag zitten hoor en ik vind het walchelijk dat hij nu baantjes doorspeelt aan twee van zijn kennissen.
2 -2
godenzonensuper
Maar volgens Hennie H. gaan ze gewoon door met plan Cruijff hoor!
7 -3
Wijnvoord
Hebben jullie onze Johan gezien bij Max Verstappen in Barcelona, hoop dat alles goed gaat en dat hij toch nog iets voor Ajax kan en wil betekenen. Hij zal schuwen van dit soort berichten, teveel bobo's veel te weinig voetbalmensen !

2 -2
insectenverdelg
Old Boys network for life!!!!!
9 -2
Labanda
Parodie op een voetbalclub geworden.
6 -4
Cruyffie
Dit dus. Lachwekkend.
5 -3
Aeter
Goh twee volkomen vreemden die ik nog nooit in een zin met Ajax gehoord heb, wat een verrassing. Zullen vast ook goede vrienden zijn van Hennie de pluchehoer.
4 -3
Ajax meister
Hmm komen uit het netwerk van hansie.
Dit riekt weer naar vriendjes-naarvorentoeschuiven.
Bestaat er geen anonieme raad die een paar mensen benoemen?
5 0