Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Van de Beek helpt A1 langs Sevilla

MrAjaxxxx, 09-02-2016 om 17:55, 62718 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax A1 heeft een uitstekend resultaat geboekt in de Youth League tegen de A1 van Sevilla. De jonge talenten waren met 3-1 te sterk voor hun opponenten, wat hen kwalificatie voor de knockout-fase van de Youth League oplevert. De doelpunten kwamen van Vince Dekker, uitblinker Donny van de Beek en Abdelhak Nouri.

Ajax begon sterk aan het duel en creëerde ook al snel een prima mogelijkheid. Na een fraaie aanval kwam de bal via een crosspass terecht voor de voeten van Van de Beek, maar de middenvelder zag zijn poging geblokkeerd worden. De jonge Amsterdammers gaven hun scherpe start een goed begin, maar ook Dekker zag zijn schot niet in de touwen belanden. Iets later lukte het de linksvoor wél.

Dekker kon vrij gemakkelijk afwerken na een mooie aanval en goed voorbereidend werk van Van de Beek. Dat Ajax Sevilla compleet de baas was, bleek wel uit het feit dat de Spanjaarden ook ná de openingstreffer niets te vertellen hadden. Ajax ging op zoek naar de 2-0 en via Vaclav Cerny, Kaj Sierhuis en wederom Dekker kwam de ploeg daar nog dicht bij ook. Het was echter Sevilla dat profiteerde van een miscommunicatie achterin bij Ajax; Manuel Garcia had zijn vizier op scherp staan en scoorde tien minuten voor de rust de gelijkmaker.

Al snel na de theepauze kwam Ajax op een verdiende voorsprong. Van de Beek, die ook bij de 1-0 al een belangrijke rol vertolkte, schoot de bal op geweldige wijze uit de lucht achter de doelman Zuid-Spaanse ploeg. Na de 2-1 begon Ajax wat meer in te kakken. De hoofdstedelingen kwamen een tijdje lang niet tot een kans, totdat Van de Beek Cerny in stelling bracht. Het schot van de Tsjechische buitenspeler was echter te zacht om Sevilla echt in de problemen te brengen.

Ook Abdelhak Nouri kreeg een kans om een duit in het zakje te doen. De flegmatieke spelverdeler kreeg de bal na een fraaie rush van Dekker, maar Nouri sprong niet goed genoeg met de mogelijkheid om. Hierna begon Sevilla steeds meer op te rukken richting het Ajax-doel. Met afstandsschoten probeerden de jonge Zuid-Europeanen Indy Groothuizen te passeren, maar hij maakte het gevaar onschadelijk.

Na tachtig minuten besliste Nouri alsnog het duel. Na een scrimmage kwam de bal voor de voeten van de groeibriljant, die niet twijfelde en de 3-1 op het scorebord zette. Na deze treffer was het gedaan met Sevilla. Via Nouri en Cerny kreeg Ajax nog kansen om de score verder uit te breiden, maar de uiteindelijke eindstand bleek 3-1.

Opstelling Ajax A1: Groothuizen; Zeefuik (Van Zweeden 79'), De Ligt, Bergsma, Dankerlui; Van de Beek, Eiting, Nouri; Cerny, Sierhuis (Walian 69') en Dekker (Dani de Wit 74').
Wissels Ajax A1: De Lange, Walian, De Wit, Bay, Van Zweeden, Blöte en Matusiwa.

Opstelling Sevilla A1: nnb
Wissels Sevilla A1: nnb

Doelpunten:
1-0 14' Vince Dekker
1-1 36' Manuel Garcia
2-1 49' Donny van de Beek
3-1 80' Abdelhak Nouri

 (Foto's: Black Bath Towell Photographers)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IamLegend
Met nouri sta je al met 1 been in de halve finale van de Champions league
1 -1
IamLegend
Als ajax dit seizoen fluitend kampioen word, en met 9 punten voorstaan in de laatste 2 wedstrijden... Stel dan de helft van de a1 spelers op...Gooi ze maar voor de leeuwen.

Cil
veltman, van de hoorn, de ligt,riedewald
klaassen, nouri, bazoer
el ghazi, sierhuis, de wit

wissels: Groothuis, dekker, beek, milik, kluivert
1 -4
mikejonkman
Wat zou het prachtig zijn als de basis van onze basiself van nu gewoon een paar jaar zou blijven + de talenten die er nu aankomen. Helaas kunnen we hier alleen nog maar van dromen, dus dan doe ik dat maar de komende tijd...
0 0
geDaante
plus een andere, aanvallend ingestelde trainer wiens visie sterk aansluit bij die van Cruijff/Jonk/Guardiola/Bosz etcetera.
7 -6
IamLegend
wat ben jij een verbitterd mannetje...
Hou toch is op met de hetze tegen frank de boer en ajax.

Dit ajax is een andere weg ingeslagen die jij wilt. Jij kan dat niet accepteren. Wat heeft dit soort berichten te maken met een mooie overwinning van de A1?
3 -3
geDaante
Niks verbitterd aan, ik kom gewoon op voor Ajax en zijn kernwaarden, voor mooi aanvallend voetbal, op basis van aanvallend combinatiespel, zoals Cruijff en Jonk dat voor zich zagen, en zoals Jonk dat op de mat legde met zijn jeugd. De Boer maakt Ajax ten schande, met zijn laffe en trieste speelwijze die in niks de Ajax is. Ik reageer op iemand die over een mogelijk toekomstig elftal fantaseert, en dat zou inderdaad heel mooi zijn, maar alleen als er gespeeld wordt zoals onder Jonk in de jeugd, zoals die jongens dat hebben aangeleerd, en waar zij goed in zijn.

Ik accepteer inderdaad niet dat Ajax een andere, kansloze weg is ingeslagen, en alles weer kapotmaakt wat erg veelbelovend was. En dat er allerlei achterbakse, ruggestekende, propaganda spuiende figuren bij Ajax nu de dienst uit maken.
Ik probeer het steeds los te laten, maar dat lukt me niet.
2 -3
IamLegend
Gedaante, dat hoef je echt niet te doen... Daar heb je JC voor... je hoeft echt niet de visie van jc op te leggen aan ajax En aan ons. Waar was je bij de bestuurscrisis? Neem aan dat je voor aan in de rij stond om je langdradige mening te verkondigen...
Nee je bent liever een anonieme internet-junk

Je bent een verbitterd mannetje, en al je tiental reactie's spreekt je tegen... Daar blijf ik bij, met jou discussiëren lukt toch niet.
2 -1
geDaante
De visie JC = de ware visie Ajax, snap dat toch eens, vooruit voetballen met lef en bravoure, focus op technisch aanvallend positie- en combinatiespel met balbezit als middel om vooruit te komen en vanuit een logische en goede opbouw via de as, meer goals maken dan tegenstander. Hoe kan je die visie als Ajaxfan niet willen? Dat ís Ajax.
2 -2
IamLegend
Hahaha, doe je het weer.... Ben je de jesus van JC ofzo...
2 -1
MosesD
Precies dat is is Ajax en niet per se Cruyff.
0 0
Labanda
Vandaag zag ik een tweet voorbij komen waarin de hoeveelheid kansen van de eredivisieclubs werden benoemd na de winterstop.
Ajax staat gewoon laatste met 39 kansen , gewoon minder dan flut teams als de graafschap en cambuur. En dan zijn er nog mensen die vinden dat het alleen aan de kwaliteit van de spelers ligt ipv ook de speelwijze/tactiek van de Boer...
4 -2
Van Reenen
Nagevraagd bij Ziggo in de 35e minuut waarom ik naar tennis moest kijken op kanaal 14 i.p.v. naar de jeugd van Ajax. Zoals op de site van AS stond. Blijkt het weer eens foutieve info te zijn van AS. Het is de betaal voetbalzender, nou zet dat er dan bij!
0 0
suske
Ik heb de hele wedstrijd gezien op Ziggo sport kanaal 402 van Ziggo!!!!!!!.
0 0
Labanda
Ze zouden het eerst uitzenden op het open kanaal maar die tennis wedstrijd liep uit.
0 0
TsigalkoAFCA
Ze lullen maar wat bij Ziggo ze zouden vanaf 17 uur (tweede helft) Ajax uitzenden maar kozen er op het laatste moment voor om die saaie tenniswedstrijd helemaal tot het einde uit te zenden.
1 0
Nummer 9
T stond ook gewoon bij Ziggo op de tv gids in de tv dus ze lullen maar wat
6 0
wdw020
ik zeg niet veel alleen maar dit SUPER trots op onze jonge garde toppers voor de toekomst zet hem op op naar de finale
0 0
AJAX1996
Ondanks de kou heb ik meer genoten dan meestal bij het eerste. Vooral de eerste helft was echt fantastisch
2 0
AjaxAmsterdam81
Weet iemand wanneer nu de volgende wedstrijd is, of is dat nog niet bekend? IVM misschien een middagje vrij nemen van werk :0
0 0
willieovertoom
Maandag loting
1 0
NouriVandeBeek
Mooi dat Anderlecht Arsenal verslaat. Arsenal was echt heel matig. Geen enkele creativiteit.
0 0
Robinjo1988
vd Beek - Eiting - Nouri

Wat een heerlijk middenveld!
4 0
Labanda
En dan heb je el mahdioui en Frenkie de Jong ook nog lopen..
0 0
Suarez16_
En dan Frenkie niet eens nodig hebben
0 0
Rudolph J
beste middenveld sinds Bouy - Sporkslede - Klaassen
0 0
geDaante
10x beter natuurlijk, het middenveld dat je noemt valt helemaal in het niets bij het huidige middenveld.
3 -3
Melvin01
Laten we eerst genieten van
vd Beek Bazoer Nouri ;-p


1 0
foensai
Doe daar frenkie bij en we spelen ze 343 helemaal zoek... cerny erbij op de vleugel...dolberg in de spits...
1 0
DonAdam
Na de landskampioenen bij de jeugd van Duitsland en Rusland sneuvelt die van Spanje. Allemaal internationale grootmachten en onze opleiding zou zo slecht zijn volgens de nationale media. Ja, ja!
6 0
MosesD
Volgens Cruyff vooral.
3 -5
geDaante
Dankzij Cruijff is deze nu zo goed, maar dat zal langzaam weer afgebroken worden, wordt het al.
4 -6
IamLegend
volgens jou is de toekomst terug bij af zonder jc...
1 0
Pettersson1963
geDaante, de opleiding is nooit zo slecht geweest zoals Cruyff beweerde. Negen spelers uit de eigen jeugd speelden de kampioenswedstrijd van 2011. Negen spelers uit de eigen jeugdopleiding speelden op het WK in Zuid Afrika waar Oranje voor het eerst in dertig jaar de finale wist te halen. Zes spelers uit de eigen jeugd debuteerden in het seizoen 2010-2011 en de selectie had in totaal 15 spelers uit de eigen jeugdopleiding. Het seizoen 2010-2011 werd afgesloten met de minste blessures en het MiCoach project werd geïntroduceerd om spelers individueel beter te begeleiden door middel van sportwetenschappelijke analyses.
2 -2
MosesD
Alle spelers behalve Cerny gehaald door Olde Riekerink. De resultaten van de revolutie zouden pas zichtbaar worden als de allerjongsten volgens nieuwe methode waren opgeleid. Deze lichting heeft dus maar heel klein deel ervan gehad.
3 -2
geDaante
Van de Beek stond niet bekend als een heel groot talent, heeft in die paar jaar enorme stappen gemaakt, vooral in het drukzetten en het vooruitdenken en spelen, naar eigen zeggen ook, dus zijn eigen woorden. Dat heeft met de speelwijze en spelintentie te maken. Het is geen toeval dat vrijwel alle talenten zich sterk doorontwikkelen en vroeg klaar zijn voor het echte werk. Maar het is meer dan individuele talenten, ook hoe je ze leert te spelen, als team, de speelwijze, dus met de punt naar achter, en de focus op aanvallend positie- en combinatiespel, dus meteen diep spelen over de grond zodra het kan, opbouwen centraal via het middenveld, vrijlopen elkaar opzoeken en combineren, bluf en bravoure en tempo, en individuele begeleiding en coaching om spelers hierin beter te maken. Dat werpt gewoon zijn vruchten af. Tel daarbij op de broodnodige en mooie hervormingen in de onderbouw, volledig gericht op techniek, handelingssnelheid en creativiteit, met de focus op het nabootsen van straatvoetbal en spel in de kleine ruimte, en je hebt een uitstekende jeugdopleiding, gericht op het Ajaxspelletje (zoals deze ooit was)
4 -4
MosesD
Elk talent ontwikkeld zich op zijn eigen manier en tempo. In de Dtjes werd er al lyrisch gedaan over Nouri, terwijl die juist weer wat meer moeite heeft met de laatste stap in tegenstelling tot van de Beek. Sommige talenten zijn idd jong klaar voor Ajax1, maar vergeet niet dat het niveau van Ajax1 (en de gehele Eredivisie) gigantisch is achteruit gegaan, waardoor de instap wat makkelijker is dan vroeger. Nogmaals er gebeuren goede dingen in de opleiding, maar dat traject was al langer ingezet dan toen Jonk hoofd opleiding werd. Laten we hopen dat enkele van deze jongens het niveau van Ajax1 straks wat omhoog kunnen liften.
2 -2
mcjc
Nouri heeft helemaal geen moeite met het niveau. Helaas hebben wij Frank de Boer als trainer die zijn lievelingetjes uit kiest. Bij een andere trainer had Nouri zijn debut al gemaakt.
0 -1
MosesD
Nouri zit er tegenaan. Maar fysiek nog niet zover als bijvoorbeeld van de Beek.
0 0
Labanda
Cruijff had het over de opleiding voor 2011 , denk niet over de huidige...
2 -2
MosesD
Ja, in 2011 was ook geweldige lichting met o.a. Klaassen, Bouy, Fischer, Dijks, Veltman. Had Cruyff ook niets mee te maken. Speelden o.a. Liverpool en Barca helemaal zoek.
2 -2
geDaante
Met heel ander voetbal, ook fysiek een stuk sterker en oudere spelers dan de A1 die vorig seizoen ook al zo sterk speelde, met spelers soms twee jaar jonger dan de tegenstander, dus alles op combinatiespel, dat is pas zoek spelen.

Die lichting met Bobson, Knopper, Hosé speelden ook iedereen weg, maar ook weer niet met voetbal zoals deze A1 speelt, en veel meer op fysiek. Dat bleek ook, individueel gezien hebben geen van die spelers het gemaakt, raakten allemaal in de vergetelheid. Oorzaak daarvan is het opleiden als team, en niet individueel, als jeugdteam per se moeten winnen, in plaats van spelers individueel beter maken.
3 -1
MosesD
Geeft maar weer eens aan, wat hier vaker zeg, dat heel talentvol zijn in de jeugd geen garantie is om het daadwerkelijk te gaan reden. Individueel trainen/opleiden gebeurt al veel langer met o.a. Tahamata en Mühren. Zo zijn zelfs Jonk en Jongkind door Olde Riekerink binnengehaald als specialisten.
2 -1
wdw020
de media is geil van varkenskoppenoord waar de haven tokkies ze geweldig zijn die kneuzen kunnen niet eens iets betekenen in het eerste van Feymoord hetzelfde geld voor de handel club uit dat lampengat die kopen alles wat los en vast zit nu is er niet voldoende balans in ajax 1 er komt veel jeugd maar er is wat ervaring nodig
3 0
3*stars*3
Ach ja, hier in NL is het vooral gunnen van die kakkerlakken maar het was al belachelijk dat Ajax bijv. in 2012 niet werd uitgeroepen tot opleiding van het jaar want Ajax1 werd kampioen met veel jeugd en A1 haalde finale van Next Gen....

Man, ik bekeek net wedstrijd tegen Sevilla met Spaans commentaar en die Spanjaard was lyrisch over Ajax en noemde Ajax A1 een EU jeugdtopteam.
En dan speelden Nouri en Cerny niet hun beste match en deed Dolberg niet mee...

By the way, Sevilla U19, is regerend Spaans kampioen?
4 0
EVH
Fantastische prestatie. Prachtig gewoon.
2 0
godenzonensuper
Bedankt hoor Ziggo! Man man...
6 0
hav
echt he..
0 0
Sjaakvaak
Opstelling Sevilla A1 verandert van "later" naar "niet nader bekend"? Heb hem een paar uur terug hier geplaatst.
1 0
hav
godver de godver.. nog geen herhaling.. kut ziggo
0 0
godenzonensuper
Ze komen met het excuus dat het Tennis uitliep en ze dat niet wilde afbreken...
0 0
foensai
tering wanneer komt het op...
0 0
Suarez16_
Zal morgen of vnv wel op Ajax tv komen.
0 0
vak414
is gewoon triest
0 0
ym22
Anderlecht aan het kijken hebben ook een leuke ploeg vind ik persoonlijk. Vooral Lukebakio,Mangala en Azevedo vind ik leuke spelers om naar te kijken.
0 0
pinballmagic
Echte Belgische namen
0 0
swing
ghe hè
0 0
Ar-AFCA
Vandaag blijkt waarom Vd Beek bij het eerste elftal zit en Nouri (nog) niet.
Technisch is Nouri misschien wel de beste van iedereen, maar vandaag mistte er gewoon iets.
2 -1
Beretta
Mooie wedstrijd, goed dat we door zijn! Nu op naar de finale! Zou mooi zijn als die tegen Anderlecht is, die spelen op dit moment geweldig tegen Arsenal.
0 0
3*stars*3
Anderlecht is ook lekker bezig tegen Arsenal, 2-0 binnen half uur.
Veel lengte en power ook binnen hun ploeg.
0 0
ajaxinho
En toch Frenkie volgende keer mee laten spelen met zijn toekomstige teamgenoten in het Eerste.

Of moet hij ingeschreven worden?
2 0
hav
ziggo' 18:50... samenvatting van een wedstrijd
0 0
hav
ziggo prutsers..
8 -1
Ajaxheld
Help, waar kijk ik Ajax of Anderlecht????!
0 0
JPC40
uitstekend gewonnen, alleen het geknoei van de keeper staat me niet aan, of je trapt die bal weg of je pak hem op, maar ga niet de clown uithangen, dat is vragen om moeilijkheden, dat hij ook nog geel krijgt is niet meer dan terecht.

Cillessen heeft ook dit soort overmoedigings neigingen, stoor me daar mateloos aan.
1 -4
ambtenaar
Welkom in het prof voetbal.
1 -2
Ajaxheld
Waar kijk ik Anderlecht Arsenal?
0 0
3*stars*3
Google gewoon sport streams en elk streamsites, hebben wel een paar links.
1 0
Ajaxheld
Ik dacht dat na het tennis Ajax kwam??!!!
0 0
Sjaakvaak
Tennis is afgelopen en Ziggo zendt schaamteloos eerst nog statistieken, een compilatie en reclame uit om vervolgens een herhaling van peptalk te draaien?? Wtf.
3 0
3*stars*3
Voor de liefhebbers, nu Anderlecht Arsenal.
Malen zit wel bank.
1 0
ambtenaar
Waarom zit hij op de bank ?
1 -2
3*stars*3
Weet niet, zag net opstellingen maar commentator heeft meer oog voor Anderlecht, is ook een Belg natuurlijk.
1 0
hav
wtf.. kut ziggo.. why peptalk laten zien!!! wil de a1 zien
5 0
ym22
Lekkere overwinning!! Nu naar mn andere ploegie kijken Anderlecht U19.
1 -1
vak414
wel een stukje ajax frank de boer met peptalk word herhaald
1 0
Raikkonen94
Hahaha fijn die gratis zender zo...
1 0
FlyingDutchMan
Ga ik eens effe zitten voor een heldere peptalk!
0 0
Sjaakvaak
Wordt een leuke peptalk met de klantenservice.
1 0
NouriVandeBeek
Mooie overwinning! Zeker gezien niet iedereen zijn beste niveau haalde. Appie en Cerny kunnen bijvoorbeeld veel beter. Dat niveau mogen ze voor de volgende ronde bewaren.
1 0
Marcao
Lekker dit! Kan bijna niet wachten tot Appie echt mee gaat doen in het eerste...
0 0
FlyingDutchMan
Indy heeft nog geen strikdiploma? :p
0 -1
Avontia
Op naar de volgende ronde :)
0 0
Aasgier
Afgelopen
0 0
J00DT0TMIJND00D
Raar dat De Lange niet speelt, vind ik beter dan Groothuizen.
1 0
Ajax_33
Jezus wat een slechte bal van van Zweeden
1 0
chrisjuhhh
ja hij en dankerlui kunnen dit niveau niet of nog niet aan .
vandaar dat zeefuik er sta en normaal savastano
0 0
Starring
Iedere keer een feest om Appie te zien voetballen, zelfs als hij niet eens zo sterk speelt.
0 -1
3*stars*3
Helemaal met je eens, zijn zelfs gewoon die kleine dingen die hij doet, wat zoveel klasse uitstraalt.
Manier van aannemen, wegdraaien of hoe hij een bal raakt.
Zag laatst weer hoe hij die bal gaf op Walian tegen Spartak, was een biljarttik.

Maar vandaag jammergenoeg niet veel kunnen zien van hem maar hij knalde die bal er wel heerlijk in en dat is ook mooi ;)
2 0
Starring
Precies dit. Hele stijlvolle speler. Mag nog wel wat meer zijn stempel op het spel drukken maar dat duurt niet lang meer.
0 0
FlyingDutchMan
Tennis is afgelopen op Ziggo. Blessuretijd live op kanaal 14??
0 0
Raikkonen94
ipv daarvan laten ze nog even in een slomo wat rallies doen, gevolgd door reclame. Het is wel duidelijk waar de prioriteiten van Ziggo liggen....
1 0
vak414
tennis is af kom maar op met de voetbal
0 0
DHsuarez16
Ik vrees nog een nabeschouwing
0 0
DHsuarez16
Of highlights, om alle Ajacieden nog harder te nakken
0 0
DHsuarez16
Of reclame, natuurlijk
0 0
Ajax_33
Die verdediger van Sevilla dacht ff lekker een trukje te doen achterin
0 0
Ajax_33
Vicente Vicente erin ;)
0 0
FlyingDutchMan
Met de voornaam Vincent
0 0
Starring
Eindelijk schiet Appie raak, en hoe! Verwoestende uithaal. 3-1
0 0
3*stars*3
Fin!
0 0
..::Rootje::..
Final!
0 0
3*stars*3
Zou mooi zijn en nu winnen want die was zonde dat Ajax die finale verloor van Inter.
Heb geen 1 van die ploeg van Inter U19, daarna in Inter1 gezien of bij een grote club.

https://en.wikipedia.org/wiki/2011–12_NextGen_Series#Final
0 0
RyanBabel
Mbaye speelt bij Bologna
0 0
FlyingDutchMan
Nouri, heldenlul :P
0 0
Aja-A1
Wie zien jullie liever in de spits? Walian? Sierhuis? El idrissi?
0 -1
chrisjuhhh
sierhuis bewees een bal vast te houden en af te kunnen leggen .
ik zei al langer vind hem net kieft scorend vermogen maar technisch beperkt
0 -1
FlyingDutchMan
Toen El Idrissi nog op dreef was vorig jaar, was hij als meevoetballende spits de beste. Alleen geen idee wat er nu nog van over is.
2 0
JohnDylan
Ik vind ze alledrie ongeveer even goed en wie er uiteindelijk beter wordt zal liggen aan hoe ze zich doorontwikkelen. Het zijn drie totaal verschillende type spitsen wat wel prettig is. Trouwens vind ik Dolberg een stuk beter en talentvoller dan die drie.
1 0
Aasgier
Sierhuis!
1 -1
Ajax_33
Dolberg
7 -1
Aasgier
Die is momenteel geblesseerd
0 0
Ajax_33
Weet ik.
0 0
Aasgier
Ik zie overigens ook liever Dolberg, maar ik dacht er pas bij na toen ik jouw reactie zag ;)
0 0
KlasseLasse
lekker
0 0
AFCA.
Appie!
0 0
IboAFCA
JA 3-1!!! NOURI
1 0
..::Rootje::..
Erg lucky goal. Wedstrijd beslist.
1 -1
chrisjuhhh
lucky ?
ik wou dat het 1e zo speelde en nouri plaatste die bal .
je zie afjagen afjagen en met zijn alle druk zetten en dat missen we nu
0 0
CHRISSSSZ
Beslistttt, lekker zeggg
0 0
Toon meer reacties