Blessures: Savastano en El Idrissi kwakkelen

BvdPloeg, 28-01-2016 om 08:54, 8196 views, Ajax Showtime | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

De tweede seizoenshelft is weer onderweg en dat gold afgelopen twee weekeinden ook voor de verschillende jeugdteams. Na enkele weken rust bleken heel wat blessures weer geheeld, maar ook in 2016 kampen er nog wat spelers met pijntjes. Ajax Showtime biedt hierbij het derde volledige blessure-overzicht van dit seizoen, wie zijn er afwezig?

Ajax 1: 3
Frank de Boer heeft in tegenstelling tot vorig seizoen niets te klagen over de fitheid van zijn selectie. Waren er voor de winterstop nog vijf spelers geblesseerd, momenteel staat de teller op drie. Davy Klaassen herstelt van een knieblessure en is de belangrijkste afwezige. Het is al de tweede keer dat hij last heeft van de meniscus en dus zal Ajax zich, ondanks andere geluiden in de media, zorgen maken. De hoop is dat hij zondag terug is.

Zorgen zijn er ook over Kenny Tete want de verdediger ligt er volgens een eerste diagnose tien tot twaalf weken uit met een gescheurde enkelband. De beste Ajacied van de eerste seizoenshelft kreeg tegen Vitesse een flinke tackle te verwerken en de schade bleek ernstiger dan op het eerste gezicht gedacht.

Het laatste probleemgeval heet Yaya Sanogo. De Fransman wordt dit seizoen gehuurd van Arsenal, maar hij speelde door blessureleed zelden. De spits is op papier alweer een tijdje fit, hij trainde voluit mee tijdens het trainingskamp in Turkije, maar De Boer weigert hem desondanks te selecteren. Sanogo is naar verluidt niet fit en traint bij Jong Ajax, zo was de boodschap. Of we de aanvaller sowieso nog lang in Amsterdam zien, is de vraag. Ajax kijkt volgens De Boer naar de mogelijkheid om hem vroegtijdig terug te sturen naar Arsenal.

Jong Ajax: 3
Ook bij de beloften van Ajax hebben de trainers volop keuze wat spelers betreft. De laatste maanden zat de lappenmand regelmatig vol, maar op dit moment zijn er slechts drie uit de running. Het gaat hier om Peter Leeuwenburgh, Norbert Alblas en Mauro Savastano.

Alblas is van die drie al langer geblesseerd. Hij werd ruim een jaar geleden geopereerd aan een zware knieblessure en is daar bijna van hersteld. Na een kleine terugslag in de revalidatie trainde de doelman alweer volop met de groep mee. Dat gold niet voor Leeuwenburgh, die deze winter vroegtijdig terugkeerde van een verhuur aan FC Dordrecht, maar al snel geblesseerd raakte aan zijn schouder. Dat is dezelfde schouder als waar hij vorig seizoen aan geopereerd werd, maar zo ernstig als toen is het dit keer niet.

De laatste met pijntjes is Savastano, die last heeft van zijn enkel. Hij miste al enkele wedstrijden, maar zijn kwetsuur duurt naar verluidt niet lang meer. Savastano mocht in de voorbereiding op dit seizoen nog mee op trainingskamp naar Oostenrijk, maar daarna kwam helaas de klad erin. Hij kreeg te maken met blessures en door een gebrek aan wedstrijdritme kwam hij nog niet tot de topvorm van vorig seizoen. 

Ajax A-junioren: 5
De lappenmand bij de A-jeugd lijkt op zeer korte termijn leeg te gaan lopen en dat is goed nieuws. De al langer geblesseerden Adham El Idrissi (knie) en Jorg Ooievaar (knie) zetten alle twee grote stappen in hun revalidatie. Nathan Leyder (knie) en Azor Matusiwa (lies) maakten na lange afwezigheid reeds hun rentree.  

Ook Darren Sidoel gaat goed. De verdediger is weer pijnvrij na een beenbreuk begin dit seizoen. Voor Sidoel duurt een rentree zeker nog wel een paar weken. Andere spelers die kwakkelen zijn Noussair Mazraoui en Joe van der Sar, beiden vielen afgelopen weekend weg met een blessures. Noussair Mazraoui werd uit de wedstrijd geschopt bij Ajax A2, Van der Sar heeft last van de lies. Zij trainden deze week niet. Stan van Bladeren wel, hij lag er weken uit met een schouderblessure, maar de goalie is weer terug.

Ajax B-junioren: 2
Dan de B-junioren, waar ook veel goede berichten te melden zijn. Kees de Boer maakte na maandenlange afwezigheid zijn rentree bij Ajax B2 en Nigel Bouman en Jasper ter Heide zijn alweer een tijdje hersteld van blessures bij Ajax B1. De enige pechvogel in de B-jeugd heet Terence Meuwese, die elf weken herstelde van een scheur in de lies, maar in december exact dezelfde blessure opliep. Over zijn hersteltijd is weinig te zeggen, alleen dat een nieuwe rentree nog wel even duurt.

De andere twee geblesseerden heten Sven Botman (lies) en Tijs te Duits (bovenbeen). Met Botman wordt daarbij vooral voorzichtig omgesprongen, hij kan komend weekend eventueel weer spelen. Rayan El Azrak, die de eerste wedstrijd na de winterstop miste door een heupblessure, maakte zijn rentree al bij Ajax B2.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
vodin424
Hoe zit het dan met Jordy Bruijn en hoe zit het met Bousbiba? Al 2 jaar niks meer van gehoord?
2 0
flasher93
bruijn zit bij jong ajax vaak op de bsnk
0 0
trodat4030
Bruijn heeft laatst zijn rentree gemaakt bij Jong, die is weer fit volgens mij en Bousbiba is enkele maanden geleden naar TEC (topklasse volgens mij) vertrokken. Overigens de club waar Gery Vink ook nog een team traint, dus dat zal waarschijnlijk via hem geregeld zijn.
1 0
Jojo14
Ik weet dat het met deze spelopvatting niet veel nut heeft, maar die Foor is echt een goeie. Die kan wel voetballen!
1 -2
ajaxinho
Achter Klaassen hebben we geen echte 10.
Dus van mij mag hij wel komen.
1 -2
A Cohen
Milik kwakkelt al maaaaaaaanden.
1 -1
SuperJood2016
Die El Azrak is toch een ontzettend groot talent ?
2 -2
Melvin01
Erg benieuwd naar El Idrissi.
3 -1