De Boer: 'Daarvoor is hij niet gekomen'

BVeenstra, 23-12-2015 om 11:45, 13238 views, FOX Sports |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Afgelopen zomer keerde John Heitinga na zeven jaar buitenland terug bij Ajax. De verdediger annex middenvelder hoopte een belangrijke rol te kunnen spelen bij de Amsterdamse club, maar vooralsnog is dat alleen nog buiten het veld. 'En daarvoor is hij niet naar Ajax gekomen', vertelt trainer Frank de Boer tegenover FOX Sports

'Buiten het veld doet hij precies wat ik had verwacht van te voren', vertelt de oefenmeester. 'Daarnaast hadden we gehoopt dat hij in het veld wel een groter aandeel zou kunnen hebben. Het komt inderdaad neer op het fysieke gedeelte', bevestigt De Boer vervolgens. 'Het moet wel een duidelijk verschil zijn dat hij beter is dan degene die hij vervangt. Als hij gelijkwaardig zou zijn, zou ik voor hem kunnen kiezen vanwege de ervaring.'

Het is verder nog maar de vraag of Heitinga na de winterstop wel kans maakt om in de basiself van Ajax te komen. 'We moeten afwachten of hij dichterbij de basis kan komen. Hij werkt heel hard, maar het is nog niet genoeg', gaat de trainer van de Amsterdammers verder. 'John is zeker belangrijk in de kleedkamer, die rol vervult hij heel goed, maar daarvoor is hij niet naar Ajax gekomen. Maar types als Heitinga, en eerder ook André Ooijer en Christian Poulsen, zijn belangrijke pionnen in je elftal', aldus De Boer. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jarenfan
Koop nu Ziyech,tegen het budget,
in ieder geval geen miskoop.
Rond 9 miljoen salaris 8 ton.
Zelfde kwaliteit kost in Europa het dubbele.
0 -2
aietos
De zoveelste onnodige breedte aankoop gecombineerd met het saaie tikkie terug voetbal. Het is een spelopvatting die niet des Ajax is. Binnenkort kunnen we waarschijnlijk ook de arrogante Van Gaal terug verwachten, die ons aller Ajax tot aan de grond toe af zal breken.
2 0
Eriksen10
Kan me niet voorstellen dat John niet meekan in de eredivisie. Europees en in de beker ben je toch klaar, dus geef hem lekker wat minuten.
0 -1
Mees0107
Even vraagje tussendoor.
Wat vinden jullie de beste/leukste wedstrijden van Ajax van de 1e seizoenshelft (mag ook een helft van een wedstrijd zijn).
0 0
trainerdv
Helft van een wedstrijd heb je natuurlijk niets aan, je moet 95 minuten geconcentreerd zijn. Ik vond de openingswedstrijd tegen AZ het best en thuis tegen Roda het leukst.
0 0
Inhartennieren
Herenveen thuis
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Ik vind het raar dat iets als snelheid en conditie niet beter gemeten had kunnen worden voor hij werd aangetrokken.
3 0
WinstonWeed
Inderdaad rraarrrrr.
Maar het is krankzinnig als je je bedenkt dat iedereen al weet dat ie nooit snelheid heeft gehad.
1 0
Odin
Óf een scoutingsfout óf een foute keuze om hem niet te laten spelen. Eén van de twee. Dus: boetekleed aantrekken, Frank!!!
0 -3
afcA-0297
je moet beter scouten ajax. Test hem voordat hij komt. Die technische keuring stelt dus niks voor zo te zien. En Frank, als je hem brengt gwn achterin graag wanneer we tegen een goede tegenstander spelen en ons een keer wat terug moeten laten zakken. Niet op het middenveld. Die jongen heeft een draaicirkel van een vrachtwagen. Kan hij niks aan doen, maar laat hem dan lekker achterin spelen. Als die nou 5 x door de ondergrens zakt doordat hij te sloom zou zijn bij een steekpass, dan schrijf ik hem pas helemaal af.
0 -1
ajaxinho
Verdedigende middenvelders hebben we nodig.
Dat is Heitinga duidelijk niet.

El Mahdioui moet op de bank.
Tot Eiting er klaar voor is.

Jonk heeft het voorgekauwd.
Maar FdBoer is te laf, geen Ajax-trainer.
0 -3
Inhartennieren
Wat n onzin.
Je maakt deze speler steeds belachelijker.
Iedereen wist het vooraf toch al.
Johny kan gewoon niet mee. En de Boer en Overmars hebben het voor de zoveelste keer bij het verkeerde eind, als het over spelers aantrekken gaat.
Het lijkt onderhand wel een loterij bij die twee.
We proberen gewoon n stuk of 30 spelers, en dan zien we wel wat er van slaagt.
Wat een ontzettende slechte scouting.
En de supporters maar juichen en zijn naam scanderen als hij weer eens warm loopt.
Daar wordt het allemaal alleen nog maar schrijnender van.
1 -1
JohnDylan
"Scouting" impliceert dat ze spelers bekijken maar bij Heitinga en Sanogo (en Zimling een jaar daarvoor) kan dat eigenlijk helemaal niet het geval zijn aangezien ze zo goed als nooit speelden.
2 0
Fillow
Heitinga is natuurlijk ook niet zo goed in balletjes terugspelen hé Frank ....
1 -3
Professor
Helaas het is niet anders is gewoon een miskoop geweest. Als je nu in de winterstop nog niet ben waar je moet zijn dan kan je beter met wederzijds goedvinden het contract ontbinden.
En voortaan eens beter naar de spelers kijken die je komen versterken, Heitinga, Sanogo.
1 0
jollie18
Dat het nog allemaal niet goed genoeg is wel niet zeggen dat je hem buiten de selectie moet laten. In sommige wedstrijden kan hij gewoon invallen als de score het toe laat.
0 -1
FWAjacied
Wat heeft Ajax daaraan? Dan heb ik liever een jonge speler of een speler die dichter bij de basis zit erin.
1 0
Eriksen10
Kom is op Frankie, in de media roep je dat Mike vd Hoorn niet weg mag wegens een gebrek aan personele bezetting. Je hebt Heitinga nog. Je kunt me niet wijsmaken dat ie tegen ploegjes als Excelsior en Roda tekort komt als back-up achter Veltman. Lekker Mike verhuren dus.
3 -2
Keizer020
contract ontbinden
1 0
Zaeyx
Het is duidelijk dat Heitinga geen belangrijke rol heeft vertolkt op het veld en dit hoogstwaarschijnlijk ook niet meer zal doen. Is wat mij betreft ook niet zo'n ramp, want het lijkt me dat hij wel degelijk een belangrijke rol vervult. Probleem is echter dat zoiets lastig meetbaar is, zeker voor de buitenwacht en misschien ook wel voor de jonge jongens zelf. Toch kan ik me niet voorstellen dat het voor die jonge gasten geen meerwaarde is om zo'n ouwe rot, zeker met het karakter van Johnny, om je heen te hebben. Zolang hij zich kan schikken in zijn rol en dat zijn autoriteit niet ondermijnt, is het gewoon een prima gozer om erbij te hebben.
1 0
JohnDylan
Heitinga is volgens mij een geweldige mentor om erbij te hebben en ik zou hem dan ook als trainer/speler bij de ploeg houden. Alleen zou ik hem niet meer in de wedstrijdselectie opnemen want daar komt hij duidelijk te kort voor. Ik zei dat trouwens ook al toen het bekent werd dat Ajax hem terug wilde halen en vraag me af hoe De Boer dat zelf niet door had. Heitinga kan als trainer/speler toch een zeer belangrijke rol hebben als mentor. Een speler staat namelijk tussen de spelers (en dus talenten) terwijl de trainers er toch altijd boven staan. Daardoor kan een ervaren speler als Heitinga een andere rol invullen voor jonge talenten dan trainers als De Boer en Bergkamp.
1 -2
trodat4030
Tja, had je maar moeten scouten......... En vreemd genoeg vond je hem afgelopen winterstop niet goed genoeg voor Ajax, dan moet je hem niet een half jaar later in je maag laten splitsen, Frank!
3 -2
flasher93
Misschien laten beinvloeden daar alle media die maar om ervaring riep. Volgens mij miste hij vooral iemand in het veld die alles neer ging zetten. Gudelj is daarvoor gehaald maar ook Heitinga. Poulsen was ook niet snel, maar hij won wel elk kopduel, maakte slimme overtredingen en leverde bal snel in bij iemand die wel kon voetballen. Blijkbaar voldoet Heitinga aan een van deze dingen niet.
1 0
tonny
Wat een soft gelul van de boer
Je hebt hem overschat schijnbaar.
En je houd hem voor de gek net zoals jij het publiek denkt te bespelen met dat gelul
Scouten van iets extras hebben ze al jaren bij andere clubs beter voor elkaar vraag me af hoe dat kan
Word tijd voor een verfrissende trainer nu met dank voor alles wat frank heeft gedaan
5 -3