[Update] 'Klaassen niet naar Napoli'

Mr. Ajax, 03-01-2016 om 10:55, 36476 views, Mike Verweij |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax zou rekening moeten houden met een vertrek van aanvoerder Davy Klaassen, zo meldt het Italiaanse Corriere dello Sport. Napoli zou concrete belangstelling hebben in de Hilversumse middenvelder.

Het eerdergenoemde medium meldt dat Ajax en Napoli inmiddels gesprekken zijn gestart. I Partnopei zouden een bedrag van rond de acht miljoen euro willen betalen voor Klaassen. De kans lijkt niet groot dat de Amsterdammers dat prijskaartje zouden accepteren, aangezien het contract van de spelverdeler nog doorloopt tot medio 2019.

Klaassen heeft dezelfde zaakwaarnemer als Napoli-aanvaller Dries Mertens, te weten Sören Lerby. In een eerder stadium werd de Ajacied nog gelinkt aan Serie A-clubs Juventus en Internazionale. 

Update 14.00
Volgens Voetbal International is de interesse van Napoli inderdaad concreet. Het medium meldt echter dat Ajax niet een bod van acht miljoen heeft ontvangen, maar een bod van twintig miljoen. Tevens zouden de Amsterdammers het hebben afgeslagen.

Update 10.00 uur (3 januari 2015) 
Aangezien Ajax niet meewerkt aan een vertrek van Davy Klaassen tijdens de winterstop, wil de club uit Napels de aanvoerder van Ajax in de zomer overnemen. Zo meldt de doorgaans goed ingelichte journalist Gianluca Di Marzio op zijn website

Update 10.55 uur (3 januari 2015) 
Mike Verweij heeft in een reactie aangegeven dat Davy Klaassen niet naar Napoli vertrekt. De middenvelder wordt volop in verband gebracht met een overstap naar Italië maar daar is volgens de Ajax-watcher van De Telegraaf dus geen sprake van. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Daniii
Deze winter transferperiode moeten we niemand verkopen en selectie behouden zoals die is, maar als we vooruit denken door bijvoorbeeld Ziyech nu alvast te kopen voor 5mil (schat ik zo ongeveer) en hem direct uitlenen aan FC Twente daar het seizoen af te laten maken.
Dan zijn we volgende jaar wel verzekerd van Ziyech voor spot goedkope prijs die een waardige vervanger voor Klaassen is in mijn ogen.

Maar zoals het gebruikelijk gaat verkopen we Klaassen eind seizoen en proberen Ziyech dan past te halen dus te laat voor hem zijn en dan weer een Zimling uit de hoed toveren.
2 -3
DappreStryder
Juist, want Ziyech is serieus voor een goedkope 5 miljoen te koop voor Ajax? Hoe kom jij erbij? De laagste transfersom die ik in de media voorbij zag komen was 8 miljoen... Die 5 miljoen schat ik daarom niet in als realistisch. Vervolgens kom jij met het idee om hem uit te lenen aan, tromgeroffel....., Twente. De club waar Ziyech in de afgelopen dagen de vloer mee heeft aan geveegd door uit te halen naar de club, supporters en medespelers? De club waar hij ongelukkig is en tegen degradatie moet vechten.... Dit lijkt mij dus ook geen strak en realistisch plan... Jij denkt daarbij dat Ziyech komende zomer gewoon nog bij Twente speelt, terwijl Twente volgens mij het geld van zijn transfer liever vandaag dan morgen op de rekening bijschrijft en andere bovengenoemde redenen waarom Ziyech ook niet verhuurd zou worden, zijn nu weer van toepassing. Tel daarbij op dat Klaassen niet lijkt te vertrekken, wij niet met een klassieke spelmaker spelen en wij zelf voldoende middenvelders hebben voor nu en in de toekomst...
0 0
vdvaart23
Aub niet. Volgend jaar de volgende middenvelders: Klaassen, Gudelj, Bazoer, Sinkie, Andersen, De Jong, Nouri en Van de Beek.

Er vanuit gaande dat Serero en Schone vertrekken.
Lijkt mij eerder teveel dan te weinig middenvelders.
0 0
Daniii
De Jong?
0 0
vdvaart23
Frenkie. Is ook 18 dus mag je rekening mee houden.
0 0
The
Ziyech is geen optie. Die wil niet met 2 aanvallende middenvelders spelen. Ook de reden dat hij niet naar Feyenoord is gegaan.
0 0
Daniii
Ondertussen speelt De Boer ook vrijwel altijd met de punt na voren en kan Ziyech ook van mening veranderd zijn. Hij kan niet verwachte dat hij er nooit hoeft te spelen en iedereen zich aanpast aan hem, hij kan zich toch ook ontwikkelen en completer worden.

0 0
The
Twente garandeerde hem een vaste 10 plaats. Daarom is hij naar Twente gegaan. Feyenoord heeft hem ook niet over weten te halen. Ziyech ziet zichzelf alleen als 10.

Ajax begint inderdaad met de punt naar voren. Tijdens de wedstrijd word er vaak geswitcht naar 2 aanvallende middenvelders. Tegen Utrecht de gehele 2e helft bijv.

0 0
Daniii
Hij vind dat wanneer hij op 10 speelt het beste presteert maar je kan niet verwachte dat iedere club zich aanpast aan zijn wens.
Ajax speelt momenteel meestal met 10 en heeft meestal wel de bal ongeacht welk systeem we spelen dus hoef hij niet zoveel meters te maken zoals hij nu bij Twente wel moet doen.
0 -1
The

Daarom zoekt hij tot nu toe clubs die hem dat wel garanderen. Tot nu toe zijn die clubs er.

Daarbij wil hij graag op 10 omdat mee verdedigen nou niet zijn sterkste punt is.0 0
geDaante
De Boer ook niet, speelt met een 10. En dat wil Ajax ook, en kan dat ook in de jeugdopleiding doen, nu Cruijff en Jonk weggewerkt zijn.
0 0
The
Ajax switcht tijdens de wedstrijd regelmatig van systeem. De laaste wedstrijd (Utrecht) hebben we bijvoorbeeld de gehele 2e helft met 2 aanvallende middenvelders gespeeld. Dat wil ziyech niet.
0 0
Jan Doedel
Dan is Ziyech dus slimmer dan de Boer is dat wat je ons probeert te vertellen? ;) En je kunt ze wel op aanvallende plekken neerzetten maar als je zoals de Boer speelt om niet te verliezen ipv te willen winnen maakt de benaming niks uit. Het gaat om de intentie. En voor dat je weer met je superingewikkelde uitleg speciaal voor mij komt (wat ik overigens best waardeer maar het is verspilde moeite ik ben nou eenmaal niet zo slim als jij)........voetbal is geen ingewikkeld spel, het is een spel voor de gewone man met af en toe een academicus als jij die ipv hockey voetbal leuk vindt........zoals onze Johan al eens zei: Als je 1 doelpunt meer maakt dan je tegenstander heb je gewonnen ;) alles moeilijker maken dan het is..........is dat een levensstijl? En hoe bevalt dat?
0 0
The
Nee dat probeerde ik je niet uit te leggen.

En nee, mijn intelligentie is gewoon gemiddeld hoor.

Het siert je wel dat je hier vermeld dat jou intelligentie beneden gemiddeld is. Dan houden we daar vanaf nu rekening mee, al vermoeide de meeste forum leden al zoiets al hoor.

Als jij zo achter de lijn Cruijff staat waarom ben jij dan voor de komst van Ziyech? Er staat jeugd klaar om Klaassen zijn plek over te nemen 3 stuks zelfs.

Je spreekt jezelf continu tegen in je stukjes. Overal zeg je dat we Ziyech moeten halen om vervolgens hierboven neer te zetten;
"En je kunt ze wel op aanvallende plekken neerzetten maar als je zoals de Boer speelt om niet te verliezen ipv te willen winnen maakt de benaming niks uit."
Dus wat heeft het dan voor nut Ziyech te halen.

Als je moeite hebt om te scoren zoals Ajax de laaste weken dan moet je op zijn minst proberen geen tegendoelpunten te krijgen. (ook een filosofie van Cruijff)
" Als je niet ken winnen, moet je zorgen dat je niet verliest."

"alles moeilijker maken dan het is"
Nee hoor gewoon realistisch. Ik bezit niet de wijsheid in het voetbal net zo min als jij. Of zoals Johan het zei "als jij verstand van voetbal zou hebben dan zou jij hier wel zitten"


"En voor dat je weer met je superingewikkelde uitleg speciaal voor mij komt"
Ik heb heb het simpel gehouden gehouden, speciaal voor jou!
0 0
Jan Doedel
Haha nog te ingewikkeld maar dat ligt aan mij niet aan jou ;) bedankt voor de poging iig.
0 0
3*stars*3
Dan maar hopen dat Napo in de zomer terugkomt voor Davy...
2 -4
31xAjax
Jammer!!! En niet slim....
0 -2
Jan Doedel
Tijd voor een (technisch) harttransplantatie!
1 -2
Truus de Bakker
Laten we voor de lol de verkoop van Klaassen en de aankoop van Zyech als zijn vervanger langs plan Cruijff leggen.

Verkoop Klaassen
Plan Cruijff: grote talenten zo lang mogelijk zien te houden. Cruijff: jonge spelers moeten niet te vroeg naar het buitenland. Conclusie: strookt niet met PC.

Aankoop Zyech
Plan Cruijff: aankopen alleen als die een directe versterking zijn. Zyech moet dus aanwijsbaar meer brengen dan Klaassen. Zyech speelt bij een degradatiekandidaat. Er is geen zicht op de vraag of hij het bij een topclub gaat redden. Zit hij eigen spelers in de weg? Ja want we hebben nog Andersen, Sinkgraven, Nouri en Frenkie de Jong. Conclusie: strookt niet met PC. Geen garantie dat dit niet ook een breedte-aankoop is.
8 -2
geDaante
Ziyech brengt als 10 natuurlijk veel meer als Klaassen, creatiever, technischer, een actie, een beter schot, onvoorspelbaarder, etc. Klaassen is in niks een 10, staat daar puur omdat De Boer een extra mannetje in de 16 wil bij voorzetten en lange ballen. Gaat helemaal nergens over. Maar je hebt Andersen, Sinkgraven en Nouri al, die daar ook kunnen spelen, dus in die zin Ziyech niet halen, als je in lijn met Plan Cruijff wil handelen.

Maar waar hebben we het over? Plan Cruijff werd al niet gevolgd, en is niet meer, was alleen in de opleiding en in de financiele afdeling terug te vinden, maar is nu alleen nog wat van over in de financieele afdeling, maar het is een kwestie van tijd dat dit ook verdwijnt.
0 -1
Jan Doedel
Helder! En toch een duimpje omlaag? Achterlijk volk hier haha. Toch blijft het leuk een beetje dom zeuren over voetbal op dit forum :) i love it!
0 0
Jan Doedel
Idd Ziyech is een loser die zich amper staande kan houden in de Eredivisie en die jongens die jij opnoemt zijn stuk voor stuk beter dan Ziyech.......Ik had ook niet verwacht dat hij zo goed zou worden toen hij van Heerenveen naar Twente ging maar Ziyech is nu gewoon 1 van de beste 3 spelers van de Eredivisie! Als je dat niet ziet ben je nog blinder dan ons zgn technische hart. Maar wees niet bang Ziyech komt niet want die beheerst het betonvoetbal nog niet mss eerst een jaartje rijpen in JA onder onze volgende hoofdcoach domme Japie.
0 -7
Truus de Bakker
Als jij me elke slechte wedstrijd die Zyech gaat spelen bij Ajax 25.000 euro op de rekening stort probeer ik vanavond nog contact met Overmars op te nemen.

Angel di Maria, Falcao bij United: dat waren vooraf zekerheidjes voor van Gaal. Cuardado: zekerheidje voor Chelsea. Barca acht met Zlatan een ijzersterke slag te slaan.

Maar los daarvan: Klaassen is nu de vaste nr. 10. In dit systeem de belangrijkste man op het veld. Je gaat toch geen sterkhouder op die positie halverwege het seizoen wegdoen om iemand te kopen die in potentie beter is? Denk jij dat Zyech al vanaf de eerste competitiewedstrijd hetzelfde zal brengen als Klaassen?
0 0
Jan Doedel
Klaassen is mijn favoriete speler maar is jammer genoeg geen 10 terwijl Ziyech dat wel is.......Ziyech op 10 Klaassen rechts op het middenveld. 25000 euro voor elke slechte wedstrijd die Ziyech speelt.....moet ik hier serieus op ingaan? Zit je nog op de basisschool?
0 0
Chesterson93
Cuadrado was NEVER nooit een zekerheid voor Chelsea. En Falcao ook niet voor Man United. Iedere van Gaal-volger weet dat bepaalde karakters niet stroken met van Gaal. Dus dat van Di Maria en Falcao was echt niet onoverkomelijk. En iemand die de CL heeft gewonnen, is echt niet ineens zijn "touch" kwijt. Dus daar heeft Louis een heuse rol in gespeeld. Maar ik dwaal af .. PSV heeft de afgelopen 4 jaar betere spelers gehaald dan Ajax deed. Maar de Boer heeft vaker een beter team weten te smeden dan de andere trainers. En puur op resultaat is dat perfect geweest. In de competitie. Maar hopelijk worden wij (weer) kampioen en komt Ajax met een nieuw strijdplan.
0 -1
The
Welke spelers van de afgelopen 4 jaar had jij graag bij Ajax willen zien spelen van psv? Buiten de Jong en Guardado.
0 0
The
"Als je dat niet ziet ben je nog blinder dan ons zgn technische hart. "

1 van de 38 discussie technieken van de filosoof Schopenhauer.

Je tegenstander beledigen en daarmee je eigen argument krachtiger maken.

Of

Je argument kracht bij zetten door middel van declassificatie van je tegenstander.
.
"Dat zie jij toch ook wel?"
"Als je dat niet ziet dan ben je echt dom"
"Als dat jou argument is, dan heb jij geen verstand van voetbal"
Enz...

Trouwens niet een erg succesvolle discussie techniek.

2 -1
CPLP
Ach, laat Doedel lekker. Natuurlijk heeft hij een punt dat Ziyech een van de betere spelers in de ED is. Hij vergeet echter dat hij nog nooit met de druk van een topclub heeft gespeeld en ook Europees niets heeft (kunnen) laten zien. Dat het een van de betere spelers in de ED is zegt me dan ook weinig.
1 0
The
Het gaat mij ook niet om zijn punt. Het gaat mij op de manier waarop. Slap gelul allemaal.
1 -1
Jan Doedel
Hihi en jezelf "THE" noemen wat zegt je vriend Schopenhauer daarover?
0 0
The
Er staat "The" niet "THE". Behoorlijk verschil.
0 0
Jan Doedel
Durf het bijna niet te vragen maar zou je dat dan speciaal voor mij uit kunnen leggen?
0 0
The
Dat wil vast jouw juf of meester wel doen.
0 0
Truus de Bakker
Korte termijn redeneringen gekoppeld aan veel wensdenken overheerst bij sommigen hier.
2 -1
Michael25
Klaassen inderdaad lekker houden en wachten tot de jeugd klaar is om hem op te volgen of zelfs er uit te spelen. Ziyech is zeker een twijfelgeval. Kijk naar Maher, die werd destijds ook als noodzakelijke aankoop gezien, idem voor Narsingh, maar beide spelers hebben de verwachtingen op een hoger niveau niet waar kunnen maken. Het is goed dat Ajax tot een bepaalde hoogte destijds maximumbedragen voor deze spelers in gedachten had, rekening houdend met hun beperkingen. Achteraf dus slim van Ajax. Aan de andere kant, Duarte en Sana halen als tweede keus is dan weer een zwaktebod.

Als je een linksbenige creatieve middenvelder wilde hebben, had je Ziyech vorig seizoen in plaats van Sinkgraven moeten halen, maar ik denk dat Sinkgraven zowel qua talent als qua mentaliteit iets beter in elkaar steekt. Hopelijk kan hij zich na zijn blessure laten zien. Ik zie voor hem, zeker in de eredivisie, een rol naast Bazoer op het middenveld, om zo wat meer creativiteit in het elftal te krijgen.
1 0
Minsc
Maar Ziyech zou dan niet op de plaats van Klaassen komen maar op die van Gudelj, je trekt een verkeerde conclusie.
0 -2
Truus de Bakker
Wie speelt dan 10?
0 0
Michael25
Dat zal Ziyech zelf nooit willen, hij wil per se achter de spitsen spelen.
2 0
masterrr
Als persoon heb ik liever Klaassen, een geweldige strijder en Ajacied. Die kun je gewoon niet wegdoen.

Toch zie ik Ziyech soms een bal trappen, die ik van Klaassen nog nooit heb gezien. Zijn andere types, maar als voetballer zou ik hem er toch heel graag bij hebben. Heeft bovendien laten zien effectief te zijn. Als er 25 miljoen wordt geboden, moet je ook realistisch zijn en snel schakelen...
0 0
The
Het lijkt hier wel een psv forum. Ik word helemaal schijtziek van die psv verheerlijking hier.

Allemaal rijzende zon aanbidders!
8 -4
ram
Niet verheerlijking maar realisme. PSV doet waar wij al 5 jaar op rij in falen: de groepsfase van de Champions League halen. Dan komt vooral door de aankoop van ervaren spelers en een selectie die meer in balans is.

We kunnen toch gewoon leren van PSV? Onze topjeugd aankopen a la PSV = heersen in de competitie en weer serieus genomen worden Europa. Met alle gevolgen van dien.
2 -1
Truus de Bakker
Wel realistisch blijven. Ze hebben in 5 jaar welgeteld 3 goede spelers gehaald die direct een versterking waren: de Jong, Guardado en Moreno. De rest: Maher, Matavz, Marza, Berg, Nijland, Hiljemark, Waterman, Dereijk, Manolev, Salcido, Marcello, Toivonen, Hutchinson, Jozefzoon, Isimat, Arias, Poulsen, Ik ben er vast nog een paar vergeten. Depay en Willems waren geen directe versterkingen maar halve jeugdspelers.
5 -1
ram
Ik vind het te makkelijk om alleen die drie te noemen. Arias is gewoon goed en ook spelers als Toivonen, Isimat, Bruma, Poulsen hebben hun waarde. Daarbij vind ik de aankopen van PSV van de afgelopen twee seizoenen wél heel sterk met Guardado, Moreno, De Jong, Pereiro en Lestienne.

Maar ik begrijp je reactie niet zo. Ik zeg toch dat we moeten leren van PSV? Dat betekent niet dat ik het complete aankoopbeleid van PSV fantastisch vind. Maar ze zorgen wél voor een sterke en gebalanceerde selectie. Ze hebben meer ervaring, meer spelers die er 'staan', meer fysiek en een bepaalde winnaarsmentaliteit/slimheid (al is dat ook 'ervaring').

Ik vind dat wij dat ook moeten doen: we moeten zorgen dat onze topjeugd zich kan optrekken aan meer ervaren spelers als Moreno en Guardado. Als je dat soort spelers erbij haalt heb je denk ik een team dat gemakkelijk kampioen wordt en ook in Europa kan groeien. Met het huidige (jonge) team en beleid blijft het redelijk in de Eredivisie en ga je gewoon weer keihard af in de Champions League.


0 0
Truus de Bakker
Ok in die zin kan ik je opmerking onderschrijven. Ik hoop dat Overmars de stijgende lijn van dit seizoen doortrekt. Het vertrek van Kishna vind ik goed opgevangen. Een beetje mazzel met Younes mocht ook wel eens. Gudelj vind ik ook een goede aankoop. Die gaat zeker nog verder in zijn rol groeien. Een jaar geleden kochten we SInkgraven. Andersen was toen een talent maar liet niet zo heel veel zien in de wedstrijden. Sinkgraven deed het toen al een jaar goed bij Heerenveen. Straks, mocht Andersen doorgroeien hebben we een luxe probleem. Maar dat is ook voetbal: niks zo onvoorspelbaar als de ontwikkeling van een speler.
0 0
TotSpurs
Ik zou die Pereiro ook niet onderschatten, die is al een verbetering t.o.v Narsingh
1 0
The
Ik ben ook wel gecharmeerd van Pereiro maar ik begin te kwijlen bij Cerny. Die jonge swingt!
1 0
Truus de Bakker
Klopt. Talent heeft hij. Ligt eraan hoe hij zich ontwikkelt. Er gaan verhalen dat het een jongen is met een nare instelling en een beetje lui.
0 0
Suarez16_
Uitstekende voetballer met een goede techniek. Alleen viel me idd ook al op dat hij werkelijk waar soms niks doet. Zoals tegen pec scoort hij er 2, maar dat was het. Toen dacht hij ik heb er 2 gemaakt dus ze moeten niet zeuren. Verder heeft hij ook geen versnelling maar doet hij alles in 1 tempo. Ik denk dat hij nooit de absolute top gaat redden, maar Schalke of Napoli moet hij wel kunnen halen.
0 0
The
Daar zit ook een geluk factor bij.

Voor hun kampioenschap is echt alles mislukt bij psv. Met als hoogte punt huilende spelertjes op het veld die letterlijk getroost moesten worden door de supporters.

Daarbij word Guardado, psv bijna letterlijk in de schoot geworpen. Is niet gescout maar aangeboden.

De tactiek spelers kopen en kijken of er wat goeds tussen zit, heeft er voor gezorgd dat psv jaren lang de mindere in de competitie was.

Nu vallen de puzzelstukjes toevallig een keer in elkaar. Dat is dan wel weer de doodsteek voor o.a. Maher en Narshing. Samen toch goed voor 12 miljoen excl. Salaris.

Het is puur gokken wat psv doet. Sometimes you win and sometimes you lose.

Het is ook een utopie om te denken dat Ajax ieder jaar kampioen kan worden.

Daarbij kan je niet onkennen dat het psv het niet heeft ontbroken aan de nodige geluk. En een Man U die in deze periode ook van de nummer laatst van BPL kan verliezen. Daar bij heeft Ajax in de CL behoorlijk pech gehad.
3 -2
ram
Tsja.. je maakt wel wat puntjes. Het zat ons inderdaad tegen het zat PSV mee. Maar de laatste jaren doen ze het wel goed qua aankopen, vind ik.

Ieder jaar kampioen is misschien wat te veel van het goede maar veel ambitie bij Ajax is er ook niet. Maar het kan zo veel beter als je je scouting- en aankoopbeleid eens flink onder de loep neemt. Het is altijd een beetje een gok maar je kunt wel degelijk zorgen dat de kans op succes véél groter wordt.
0 0
The
De enige goede aankopen die psv de laaste jaren hebben gedaan was de Jong en Guardado.

De Jong was een gok die goed uitpakte. Achteraf was hij zeker geschikt geweest voor Ajax. Maar snap Overmars wel dat hij daar sceptisch over was.

Guardado was bankzitter/tribuneklant bij een spaanse club (weet zo even niet welke). Hij is toen aangeboden aan psv. Ook een gok maar wederom een goede. Is hun bijna letterlijk in de schoot geworpen. Niet gescout.

Peirero moet het nog waar maken. Al lijkt dat ook een goede aankoop.

Moreno is een middelmatige speler. Type Moisander.

Lestienne is gehuurd.

Dit jaar vallen de stukjes op hun plek, maar de 7 a 8 jaar hiervoor hebben ze bijna alleen maar miskopen gedaan of die zwaar te kort kwamen. Dit zelfde beleid heeft psv bijna de afgrond ingedrukt. Nu zijn ze daarmee gewoon verder gegaan. Op bijv. Maher en Narshing gaat psv zeker verliezen.
0 -1
ram
Ja, je downplayed alles. Kan hoor. Je zegt feitelijk niet veel verkeerd.

Ik vond De Jong geen gok maar een perfecte aankoop. Ik snap niet dat Overmars sceptisch was.

Guardado hoef je ook niet te scouten. Voor mij was het al jaren een geweldige speler. Spelers die op de bank zitten kunnen ook gewoon heel goed zijn, dat zegt mij niet veel. Ajax had hem toch ook kunnen oppikken? PSV doet dat wel. Aangeboden of niet.

Lestienne is gehuurd ja... Sanogo ook, Zimling ook. Allemaal keuzes. En Moreno vind ik echt heel goed voor PSV hoor. Solide verdediger en brengt wat extra's met zijn ervaring. En Pereiro vind ik een enorm talent. Ook de aankopen van Maher en Narsingh vind ik goed en heel logisch. Dat het niet helemaal goed uitpakt is pech.

Voor mij is het aankoopbeleid van PSV in ieder geval een voorbeeld. Ajax zou dat moeten perfectioneren. Voor mij is het cruciaal dat je een selectie samenstelt met aankopen én jeugd. Als je je alleen op de jeugd richt kom je niet verder. Jij mag daar anders over denken.
0 0
The
Waar heb ik het over jeugd? En hoe weet jij hoe ik daar over denk? Waar zeg ik dat Ajax geen gerichte goede aankopen moeten doen?

Eerst zeg je dat ik "feitelijk" niets verkeerd zeg om vervolgens overal anders over te denken.
Vreemd....
0 0
ram
We verschillen van mening over de aankopen van PSV. Dat bedoel ik. Ik weet inderdaad niet hoe je erover denkt maar dat is ook lastig als je het alleen maar je mening geeft over de aankopen van PSV.
0 0
The
Dit gedeelte van deze draad ging ook alleen over psv.

Mijn mening over het aankoopbeleid van Ajax?

Jeugd en jeugd aankopen: Top
1e elftal: kut. Al vind ik dat het laaste jaar beter is gegaan en hoop ik dat Ajax die lijn doorzet.
0 0
ram
PS. Volgens mij luistert Ajax naar mij, haha!

'Ajax wil hoofdscout Groningen zes jaar binden'

0 0
ram
Jeugdscouting is top inderdaad. Aankopen voor het eerste is niet goed genoeg maar inderdaad iets beter de laatste jaren.

Toch vind ik dat net hele scouting - en aankoopbeleid op de schop moet. Jeugdscouting zo laten en investeren in scouts. Gewoon +/- 10 topscouts uit binnen- en buitenland aantrekken en naar Zuid-Amerika, Mexico, Frankrijk, Portugal en weet ik waar, sturen.

En eens duidelijk afspreken welke mensen de verslagen beoordelen en de aankoopbeslissing nemen. Wat mij betreft richten we ons meer op ervaring en fysiek.
0 0
Suarez16_
5 jaar falen? Zonder die knipoog kroaat en exact die 6 goals die ze nodig hadden na de rust met 2 onterecht afgevlagte goals in onze eigen wedstrijd heet gewoon pech of een beter woord: Matchfixing. Verder waren de poules met PSG en Barca, de poulde met Real en AC Milan (met Zlatan, Silva, Nesta, Seedorf, Pirlo en Ronaldinho) of met Real, City en Dortmund gewoon veel te sterk ook voor welk psv van de afgelopen 30 jaar dan ook. De enigste keer dat we het in eigen hand hadden toen er niet gematchfixt was was het jaar met Milan en Barca. Laat nou net een dubieuze penalty (100% geen penalty) in de laatste minuut tegen AC Milan de door slag geven..... Verder had psv ook een veel makkelijker poule met het slechste United van de afgelopen 20 jaar, CSKA (6 wedstrijden op rij niet gewonnen) en Wolfsburg dat 7de staat in de Bundesliga en KdB kwijt is geraakt.
4 -2
Bensco
ik vond dit overigens wel een eervolle vermelding waard:

http://www.telegraaf.nl/telesport/voetbal/buitenlands/24935289/___Depay_op_1_na_slechtste_aankoop___.html
0 0
de-Ajacied
Blij dat Klaassen blijft. Van al onze spelers het meest een echte Ajacied en de bovendien de beste speler van de eredivisie.
2 -1
DappreStryder
Klaassen meer Ajacied dan Heitinga? Kan hoor, maar beiden hebben veel met Ajax.
0 0
De_Realist
Een bod van €20M afslaan voor Klaassen, het blijft nog steeds bizar.
2 -5
DappreStryder
Waarom? Tegenwoordig leggen de Engelse degradatiekandidaten dat al neer voor spelers. Waarom zouden wij onze aanvoerder, die niet al te lang geleden zijn contract heeft verlengt, voor dit openingsbod direct van de hand doen? Ik zou het bizar vinden als dit bod direct geaccepteerd was..
9 -4
De_Realist
Omdat de kwaliteit van het voetbal dat Klaassen gemiddeld op de mat legt, bij lange na niet eens €20 miljoen waard is.

Daarnaast, haal je Ziyech voor dat geld en hou je nog meerdere miljoenen over.
0 -1
DappreStryder
Nogmaals, Ziyech past niet in ons spelsysteem (geen klassieke spelmaker) en wij hebben zelf ruim voldoende talenten klaar staan om het op te vangen..
0 0
JPC40
En dat is een verstandig keus van Klaassen, daar moet je niet heen willen gaan.
3 -1
Yoyoyoyo
Ja, je moet wel gek zijn als je naar de #3 van de Serie A gaat voor 5x meer salaris.
Je kan beter gewoon in de Eredivisie blijven en net zo goed tegen Dordrecht e.d. op je bek gaan.
1 -8
JPC40
De Italiaans competitie is verpaupert, dat stelt ook niks meer voor, daar wordt je als speler ook niet beter van.
3 -2
strafschop
Italie gaat binnenkort Engeland voorbij op de UEFA coefficientenlijst. Ze hebben voor het vijfde jaar op rij minimaal vijf teams die overwinteren in Europa.
2 0
JPC40
ben nu een boek aan het lezen over de FIFA en UEFA, daar bij kan ik tot de conclusie komen dat alles wat maar met die twee te maken heeft, ga ik niet eens serieus nemen.
Dus die lijst neem ik niet meer serieus.

Dat stinkt zo vreselijk aan alle kanten.
1 -2
Ajacied1989
Italiaanse competitie is aan een serieuze revival bezig. Ze hebben geen reuzen zoals Real en Barca, maar gemiddeld gezien is de competitie misschien wel sterker dan La Liga. Met Juve, Inter, AC, Fiorentina, Napoli en As Roma heb je een heel brede top.
Europees gezien zijn Bayern, Real en Barca van een andere orde. Direct daaronder City, Arsenal, Juve en PSG. Daaronder bevindt zich een heel grote groep met subtoppers die van elkaar-, maar ook van de grote clubs kunnen winnen. Daarin zijn de Italianen met de eerdergenoemde clubs sterk vertegenwoordigd.
1 0
HeavenlyDivine
Waarom hoor ik hier steeds vaker iets over die peruviaanse knul die naar psv gaat?
Zodra PSV iemand koopt, doen ze het opeens beter dan ons?
Gaat het allemaal om kwantiteit en niet om kwaliteit?

Ik zeg ook niet dat ons aankoopbeleid perfect is, maar alsjeblieft zeg, ga nou niet net doen alsof we allemaal tevreden zijn met Overmars als ie een random 17-jarige middenvelder uit Nicaragua koopt.
12 -9
Yoyoyoyo
PSV haalt spelers om er sportief beter van te worden.
Ajax koopt voor in de breedte en om die hopelijk wat duurder door te verkopen.

Groot verschil.
10 -9
HeavenlyDivine
dit is dus mijn punt.
Ken je deze Peruviaanse speler? Ik denk het niet.
Je kan hier dus vrij weinig over zeggen.

Maar toch is dit voor enkele mensen al het bewijs dat het aankoopbeleid van PSV in de winter beter is.
0 0
The
Kwakdoos.
Deze jongen is gehaald voor jong psv. Net als Ajax bijvoorbeeld Bazoer en El Ghazi heeft gehaald. Het is nog maar afwachten of dit Peruaanse spelertje het gaat redden. Voorlopig is hij nog niet eens een breedte aankoop.
4 0
DappreStryder
Net als Jozefzoon, Poulsen, Pasveer, Isimat...
4 0
Suarez16_
Ach de meesten hebben niet door dat zonder guardado en de jong het gewoon een team is wat rond plek 4 speelt. brenet, zoet, bruma, hendrix en locadia/narsingh is leuk materiaal voor heracles maar niet voor psv. Ze hebben 2 spelers die er boven uitsteken en moreno, lestienne en propper die degelijk zijn voor de Eredivisie.
2 -1
AjaciedNB
Als Ajax toch zo'n guardado zou kunnen halen.. Dat is nou een speler die voor het hele team verschil kan maken.
1 0
The
Precies. En daar komt bij dat ze die Guardado niet gescout hebben maar dat deze gewoon is aangeboden aan psv. Moreno vind ik echt een matige speler. Ben wel gecharmeerd van Peirrero, aan de andere kant ben ik nog meer gecharmeerd van Cenry.
0 0
DappreStryder
Net als Jozefzoon, Poulsen, Pasveer, Isimat...
0 0
Truus de Bakker
En Rekiki maar die was gehuurd.
2 0
Truus de Bakker
Jaja, Matavz, Marza, Berg, Nijland, Hiljemark, Waterman, Dereijk, Manolev, Salcido, Marcello, Toivonen, Hutchinson waren allemaal geen breedte-aankopen.

Altijd maar dat verheerlijken van PSV is toch een beetje boers.
8 -7
Koenniiee
Ondertussen haalt PSV een jonge Peruviaan. Zulke berichten hoef ik bij Ajax niet te verwachten.
14 -17
AFCA.
Ajax haalt talentvolle scandinavier. Zulke berichten hoef je bij psv niet te verwachten
1 0
The
Dan zou ik als ik jou was de nieuws berichten de afgelopen jaren nog maar eens nalopen. Als je Overmars iets niet kan verwijten is het wel dat hij een goed oog heeft voor jong talent. En ze ook vaak weet binnen te halen. Basis materiaal is een ander verhaal. Deze jongen is voorlopig gewoon gehaald voor jong psv.
2 0
Ajacied1989
Net even snel gekeken naar de transfers van psv en heb al zo'n 10 namen van jonge buitenlandse aankopen gevonden die (nog) niet geslaagd zijn.
Pereiro lijkt ongeveer de eerste te zijn die gaat slagen, maar die kostte 7mln en werd dan ook als directe versterking gezien.
Waarom jij de aankoop van Psv bewierookt is mij dan ook volstrekt onduidelijk. Deze jonge Peruviaan gaat ook nog eens een non-EU salaris verdienen en er is geen enkele garantie dat hij door gaat breken.
6 0
Suarez16_
Precies die peruviaan is al 20 en transfervrij. Als het echt een geweldig talent is dan hadden Chelsea, Barcelona en Bayern ook op de stoep gestaan voor hem en was hij daar naar toe gegaan. Ik durf te wedden dat brands hem alleen gehaalt heeft; omdat hij transfervrij is en als hij het goed doet je dikke winst kan maken en anders voor 5 ton aan Groningen kunt verkopen ofzo.
1 0
DappreStryder
Hij heeft het natuurlijk niet alleen gedaan, omdat hij transfervrij is. Ik ben ook transfervrij, maar wordt niet benaderd door PSV. Deze jongen zal echt wel kunnen voetballen, maar hoe goed is voor ons afwachten. Het kan ook gewoon een speler zijn die voor Jong PSV gehaald is, zoals wij Hendriks en Honer ooit haalden.
0 -2
Suarez16_
Ja dat weet ik, maar als het echt een supertalent zou zijn zou je op je 20ste niet in Peru spelen en psv dan de beste club die je een aanbieding doet. De meesten talenten worden daar ook gewoon weggehaald door clubs uit Argentinie en Brazilie, dus ik verwacht niet teveel voor deze jongen. Het is gewoon een transfervrij "gokje".
0 0
Suarez16_
Als Overmars hem had gehaald had iedereen gezegd psv haalt spelers als guardado en de jong en wij halen 1 of andere peruviaan van 20 die gratis is, dus ik snap niet waarom iedereen doet alsof ze Messi hebben binnen gehaald.
6 0
Ajacied1989
Haha. Sowieso. Koenniiee ziet Overmars liever aankomen met een onbekende Zuid-Amerikaan, zodat hij na 2 maanden weer kan schreeuwen dat de scouting ruk is en er gewoon voor de jeugd had moeten worden gekozen. Als ware het een computerspel.
2 0
Truus de Bakker
Dat is niet meteen een speler voor het eerste van PSV.
0 0
Kupke
Fischer,Andersen,Bazoer,Frenkie? Dus aub zeg niks als je niet weet waar je over praat
4 -8
Willem Alexander
Overmars zit nog in z'n winterslaap.
8 -7
MitchelAFCA
Ja man overmars afzeiken terwijl jij niet weet dat hij een spits van 15 miljoen heeft willen halen maar dat werd tegen gehouden.Ik ben benieuwd wat jij dan had geroepen als hij was geslaagd of compleet was mislukt.
6 -9
Raoul14
Kijk je uit voor majesteitsschennis?
3 -2
Nummer 9
Misschien op de laatste dag van de transferwindow..
1 -1
geronimo
Klaassen moet blijven anders is het helemaal niets meer, prima zo
3 -2
Danivr
20? Overmars ben je gek geworden. Zo goed is hij niet. Lekker laten gaan.
0 -14
DappreStryder
Overmars is gek geworden, omdat hij onze aanvoerder niet tegen het eerste beste bod verkoopt? Dat lijkt mij een betere insteek om je betere spelers te behouden of zo duur mogelijk te verkopen dan jouw insteek.... Wie is er nou gek geworden?
8 -1
Raoul14
Ajax laat hem niet gaan, want die 20 miljoen gaat het in de praktijk echt niet worden, Overmars kennende.
Het zal wel om om 8 miljoen gaan met een bonus van 8 miljoen als Napoli de CL wint en een doorverkoop percentage van een paar procent.
1 -8
TheMaster
Wat als Ajax gewoon op elke linie 1 ervaren speler heeft? Daarom heen 1 top talent en een jongen die er al staat? Dan heb je ervaring met daaromheen talent.
1 0
DappreStryder
Ja, en als we daar een clown bij zetten, hebben we ervaring met daaromheen talent en daarbij een clown... No Shit..
3 0
Nummer 9
Die clown ben jij dan ??
2 -1
Truus de Bakker
Als Zyech 3 slechte wedstrijden bij AJax speelt dan is het weer een breedte-aankoop.
4 -1
JanTa
Zo werkt dat nu 1 maal, tegen iedere aankoop word kritisch aangekeken en vergeleken met het talent dat we zelf hebben.
1 -1
mvdk
Inderdaad.
1 -1
JanTa
Ajax verkeerd nu in een luxe positie dat er nu geen spelers verkocht hoeft te worden. De begroting is gezond en er is geld op de bank, eindelijk kan er nu op de langere termijn gewerkt worden.
2 0
DappreStryder
Vergeet ook niet dat de huidige en aankomende talenten van een zeer bijzonder niveau zijn. We moeten niet denken dat het normaal is dat er in ongeveer 1 jaar 6 grote talenten (Tete, Bazoer, Riedewald, Van de Beek, Nouri en Cerny) aan het doorbreken of al doorgebroken zijn. Daarachter zitten Eiting en Dohlberg ook nog... Tel daarbij op dat we hiernaast ook jonge talenten als Sinkgraven, El Ghazi, Milik, Fischer, Andersen, Zivkovic.. De toekomst ziet er zeer gunstig uit. Het is voor Ajax alleen nog zaak om het niveau van het eerste op te krikken, zodat deze talenten bij Ajax langer het gevoel hebben "nog niet uitgeleerd te zijn" en hierdoor weer langer bij de club blijven, zodat aankomende talenten ook langer een uitdaging ervaren bij Ajax.
1 -1
blava
Ziyech speelt voor Ziyech. Het is geen echte teamspeler. Zie de eerste seizoen helft. Hij is wel betrojkken bij de meeste doelpunten maar verder doet hij niet veel. Het middenveld wordt in de meeste wedstrijden overlopen. Ajax heeft een sturm und drang speler als Klaassen nodig. Heel Ajax zou moeten voetballen voor Ziyech. Dat zal nooit gebeuren. Verder is Sinkgraven beter en komen Nouri en Eiting eraan.
3 -1
IamLegend
er zal geen basis speler vertrekken in deze transfer periode.
0 0
DappreStryder
Ik zie de naam van Ziyech geregeld voorbij komen als gedroomde vervanger van Klaassen. Ajax moet hem echter niet halen om de volgende twee redenen: het middenveld is voor de komende jaren al perfect voorzien (Bazoer, Sinkgraven, Gudelj, Van de Beek, Nouri, Eiting en mogelijk ook nog Andersen) en hij past niet in ons spelsysteem (we spelen zonder klassieke spelmaker). Het is een erg goede speler, maar Ajax kan dat geld beter steken in bijvoorbeeld een spits in plaats van alweer een middenvelder. Het middenveld is de laatste linie waarin Ajax een forse investering zou moeten doen de komende jaren.
4 0
daniajax1
Frenkie de Jong heb je ook nog. Wel moet worden gezegd dat een spelsysteem met een 6 dan eigenlijk is uitgesloten (alleen Eiting in de toekomt). Verder is niemand een echte 6, ook Bazoer en Gudelj niet. Dat is jammer, omdat ik een middenveld met de punt naar achteren de voorkeur geef. Je zou erover kunnen denken om Nigel de Jong te halen voor de 6 positie. Dat geeft in topwedstrijden (Europa) wel een extra stukje zekerheid en ervaring. Daardoor kan je ook met een 6 spelen met rechts Klaassen/Bazoer en links een creatievere speler als Sinkgraven/Andersen. Wil je het tegen een sterke tegenstander in Europa vooral tegenhouden kan je ook nog kiezen voor een middenveld met De Jong, Gudelj en Klaassen/Bazoer.

Verder moeten Nouri, Frenkie de Jong en Van de Beek voorlopig gewoon lekker in Jong Ajax samenspelen en misschien af en toe erbij halen als het nodig is.
0 -1
The
Ook met Ziyeg is spelen met een 6 uitgesloten.
0 0
DappreStryder
Nigel de Jong zie ik de komende twee jaar sowieso niet terugkomen. Het zou fantastisch zijn, maar is voor nu en de nabije toekomst niet heel realistisch. Ik verwacht dat Van de Beek in de loop van dit seizoen en sowieso komend seizoen zich dusdanig goed ontwikkeld, dat Jong Ajax weinig uitdaging meer biedt en wil je zo'n groot talent van eigen kweek het dan aan doen om daar te spelen? Ik zou hem bij het eerste houden..
0 0
Eastwood
Klopt. Maar vind maar eens een ideale spits voor Ajax die ook nog betaalbaar is.
0 0
DappreStryder
Jij hebt het nu, net als Overmars en De Boer, over een betaalbare spits. Volgens mij heeft Ajax een vermogen op de bank staan. Zeer veel spitsen zijn wel betaalbaar, maar Ajax wil niet zoveel geld betalen. Het is dus geen kwestie van niet kunnen betalen, maar niet willen betalen. Wat mij betreft past Ajax het beleid aan en gaat de club bijvoorbeeld om de twee seizoenen een speler kopen voor een positie die echt versterkt moet worden, zonder al te veel naar de kosten te kijken. Bijvoorbeeld voor een transfersom van 10 tot 15 miljoen met een maximum salaris van 2,5 a 3 miljoen per jaar. Ik begrijp dat we dat niet elk jaar (kunnen) doen, maar het huidige beleid werkt beperkend, terwijl er wel mogelijkheden zijn. Door zo'n optie in het beleid kan Ajax om de 2 jaar de positie die het zwakst is, de best ingevuld positie maken.
0 -3
unis
20 miljoen dat is een hoop geld voor zo'n spelertje... Snel doen zou ik zeggen... Maar om gelijk te roepen dat we zyiech moeten halen gaat mij wat ver!
1 -2
blava
Waarom haalt Napoli Ziyech niet op voor 10 miljoen maar is wel geinteresseerd in Klaassen. Zij zien de potentie van Klaassen en de zwakte van Ziyech.
4 -1
chrisjuhhh
daar gaan we weer pfff
davy moet blijven en 20 miljoen heeft ajax nu niet nodig .
beter behouden en CL spelen met een vaste kern verdien je veel meer mee en nog iets het is geen geld van jullie .
davy wil bij ajax blijven is nog niet uitgeleerd heeft pas bij getekend
ziyech mag ook weg blijven is kapitaal vernietiging en slecht image naar de toekomst waar enorm veel talent speel
2 0
DappreStryder
Helemaal mee eens! Lekker deze groep bijeen houden. De meeste spelers liggen langdurig vast en niemand is uitgeleerd, al komen Cillessen en Klaassen wel steeds meer bij die fase in de buurt. In plaats van geld innen voor Klaassen, zou Ajax komende zomer moeten investeren in deze spelersgroep. Breek die contracten open Marc! Haal hier vervolgens een zeer goede spits bij, eventueel nog een centrale verdediger en klaar is Kees. Onze talenten zijn goed genoeg om zich aan een hoger niveau in de selectie aan te passen, maar dan moet Overmars wel investeren in een hoger niveau. Nu lijkt het alsof wij verwachten dat onze talenten elkaar naar een hoger niveau tillen, maar dat is natuurlijk veel moeilijker en bevordert hun ontwikkeling niet.
1 0
trodat4030
Das mooi, kunnen ze nog ff doorsparen zodat ze in de zomer een marktconform bod kunnen plaatsen ipv een 'fooi' van 20 milj.. Vanaf 30 valt er te praten..
1 -1
PietBon
Tja, het is een hoop geld en als ie zelf graag wil, waarom niet. We hebben goede middenvelders, die er aan komen. Neemt niet weg dat ik het zonde zou vinden als ie vertrekt.
0 0
AjaxPassion
Als je dit nu laat gebeuren geef je echt een signaal af. Dan lopen alle talenten weg wanneer ze zelf willen en heb je helemaal niks meer te zeggen.
1 0
@Maar7en
Zyech halen! Dan Klaassen laten vertrekken.. daar worden we niet slechter van. Zijn genoeg spelers die dezelfde kaliteiten als Klaassen hebben. Het middenveld Bazoer Klaassen en Gudelj is echt on-Ajax. Stuk voor stuk leuke spelers maar ze doen hetzelfde. Met Sinkgraven op 10 speelde Ajax stukken beter (Klaassen hersenschudding).
4 -3
The
En, met Ziyech is het uitgesloten dat je met 2 aanvallende middenvelders speelt.
0 0
Olle
Als dit waar is zeg ik direct verkopen! Voor 20 miljoen verkopen en voor dat geld Ziyech halen.... Niet omdat Klaassen zo slecht is.......maar omdat ie voor de positie waar hij staat simpelweg te weinig brengt. Daar hoort een veel creatievere speler te staan, eentje die makkelijk een mannetje uitspeelt en een goede steekpass heeft. Type Eriksen...... Jammer voor Davy maar dat heeft hij niet.....
1 -1
Rudolph J
Die media toch. Btw waarom komt VI niet eerder met het bericht dan een Italiaanse krant?
0 0
afca1985
Snel verkopen. Dit middenveld kan toch niet, iedereen ziet het alleen de trainer en zijn staf niet. Creativiteit, techniek en handelingssnelheid zou de basis moeten zijn, niet 3 hard werkende spelers met loopvermogen. Maar Frank ziet het weer eens anders
2 -1
JesperOlsen74
Pas maar op! Als je hier kritisch bent en de lat "iets" hoger legt dan dat we de afgelopen jaren voorgespiegeld hebben gekregen, krijg je minnetjes.
Ik snap die minnetjes niet. Komen die voort uit blinde clubliefde? Nooit negatief over Ajax praten wat er ook gebeurt?
Ajax heeft zich juist altijd weten te onderscheiden door het type spel (Technisch, snel, verzorgd en mooi) en de uitzonderlijke spelers. Juist hierdoor heeft/had Ajax als club een uitstraling waar (zeker in Nederland) iedereen jaloers op was.
Door de middelmaat aan spelers en het vertoonde spel is dit weg.
Ik wil Ajax weer zien met mooi onderscheidend voetbal. Wil weer genieten van het vertoonde spel. Juist daarom ben/word je supporter van Ajax.
3 -3
TinussOptioneel
Strik d'r om..
4 0
Yoyoyoyo
20 miljoen?
Meteen doen!
2 0
JesperOlsen74
20 miljoen voor Klaassen weigeren..... Hoe haal je het in je hoofd.
Hij werkt hard, levert strijd, vecht voor elke bal (maar is in topwedstrijden vaak net te laat) en rent zich elke wedstrijd het apezuur. Allemaal leuk en aardig als je bij Feyenoord speelt. Daar wordt dit elke week beloond met een daverend applaus. Bij Ajax wordt er heel iets anders gevraagd. Technisch vernuft, prachtige steekpass, snelheid in het spel brengen.
Als we tegenwoordig al blij zijn met een Klaassen is het echt triest gesteld met Ajax en het (al zeer lage) verwachtingspatroon.
De laatste middenvelder die nog iets presteerde was Siem, maar ook dit was en is geen topper. Vergelijkbaar met een John van den Brom destijds. Maar die was wel mooi bankzitter bij Ajax. Dit geeft het verval zo pijnlijk duidelijk aan.
Pak die 20 miljoen en koop er eens een echte Ajaxspeler voor terug. Laat ons weer trots zijn op onze spelers, club en manier van spelen!
4 -6
chrisjuhhh
je heb nu eenmaal zulke spelers nodig en neeskens was ook zo een soort speler
3 0
JesperOlsen74
Helemaal waar, maar niet op die positie.
0 0
Starkoo
Alleen verkopen als we de ster van Twente al in huis hebben gehaald!
1 0
Hammerzeit
Bij 30 mil. een gratis, gouden strik er omheen.
2 -4
31xAjax
Grappig die reacties dat we niet zouden moeten verkopen voor 20M. Maar als ik vanmiddag bij hen langskom en €50,000 voor hun middenklasser auto biedt, dan gaan ze morgen op de fiets naar hun werk. Allemaal!!!
2 -6
daniajax1
Grappig zo'n manke vergelijking. Als je Klaassen weghaalt is de kans groter dat je geen kampioen wordt en dus ook geen CL haalt. En Klaassen is over een half jaar of anderhalf jaar waarschijnlijk nog net zoveel waard.
3 -1
31xAjax
We spoeelden het beste voetbal zonder Klaassen dit seizoen.....
1 -3
mvdk
Ook als het de nieuwste dikke mercede/BWM is?

Sowieso is er in het voetbal natuurlijk geen richtprijs meer. Dat is verneukt door de sjeiks...
0 0
31xAjax
Begrijp je het woord middenklasser niet of zo?
1 -1
pablofranka
Niet serieus te nemen dit bericht, 20 miljoen voor Klaassen, de tranen schieten mij in de ogen van het lachen, max 10 miljoen en dan heb je het bijzonder goed gedaan.
2 -8
daniajax1
Ga terug naar je eigen forum jongen.
5 0
mvdk
Ajax heeft inmiddels een hoog eigen vermogen opgebouwd, waardoor ze dit soort bedragen kunnen weigeren. Verder zul je het gewoon keihard moeten spelen als je ooit nog aansluiting met de subtop (Napoli nog niet eens subtop) wilt vinden. In het buitenland gaan vele tientallen miljoenen aan transferbedragen om en hier moet Ajax met haar goede naam op inspringen door zo veel mogelijk geld te vragen.

We zijn vaak genoeg genaaid en hebben onszelf enorm tekort gedaan. Eriksen had een clausule en een kort contract, waardoor hij veel te goedkoop weg ging. Vooral Suarez is in mijn ogen ook voor veel te weinig vertrokken. Dit soort spelers zouden ten aller tijden voor /- 30 miljoen moeten vertrekken, zodat je er zelf ook echt iets aan over houdt. Als clubs dat niet willen betalen blijven ze gewoon lekker bij ons en kunnen we onze topspelers eindelijk weer behouden! Gelukkig hebben onze huidige talenten langlopende contracten, dus we zitten eindelijk eens aan de goede kant van de onderhandeltafel. Trek ze maar lekker leeg die gasten!!
7 0
kaashaas
ik wist niet dat naploli dit soirt bedragen op tafel kon leggen..
0 0
ranger
hik !!!
2 0
mvdk
Proest
0 0
DemBaBa
Je gaat echt niet meer voor hem krijgen. Ben niet echt een fan van Klaassen, maar toch mis je hem, als hij niet speelt.
2 0
Talent
Klopt helemaal.
Voor 25 miljoen zou ik er snel een strikje omheen doen..
1 -3
grannig mokum1
zekers niet verkopen, misschien over jr of 2 dan mag die weg, want Klaassen op dit moment is Klaassen 1van de drager op het middenveld en de diepte in zijn spel vanuit het middenveld heeft......

niks verkopen, maar wel een goeie spits erbij
4 0
Ajaxgek1980
idd, een een keer niets verkopen, proberen vast te houden. Vooral sleutelspelers, die net 2 jaar draaien in het elftal.

bouwen aan een kerngroep
2 0
TheTruth
Ik ga eff Fifa gebruiken, Klaassen is nu algemeen 79, maar de maker vam het spel snapt niks van voetbal dus laten we zeggen zijn algemeen is nu 76 vind ik en het hoogste wat hij gaat worden is denk ik 80. Verkoop hem gewoon en haal een ervaren speler die al 82 is (voor de gene die Fifa niet snappen, over de 80 is zeer goed, als vergelijking: Aguero is 88)
1 -17
pinballmagic
sukkel
2 0
AjaxMH
Ok, bedankt voor je analyse. Nu naar bed jongeman, het is al laat!
0 0
TheTruth
Verkoop hem en vul je club met een paar sterke ervaren spelers die veel strijdlust hebben, Nigel de Jong en een type Vlaar. En een speler die wel de spits aangespeeld krijgt vanaf de vleugels. Dan kom je ongeveer uit op 36 miljoen. Dan heb je 16 miljoen betaald. En dan hoef je in de zomer waarschijnlijk geen spits te kopen want Milik is gewoon goed (Als hij de bal in het strafschopgebied krijgt).
1 -7
Mokummerdam
Klaassen is niets bijzonders. Daarom zal Ajax hem ook niet missen.
Alleen Frank zal hem missen, omdat Frank nou eenmaal van dat soort spelers houd. Eerst met Siem en nu Klaassen.
Klaassen zal net zoals Siem, niet slagen in het buitenland.
6 -10
aietos
Is Klaassen niet een paar jaar geleden op kosten van Cruijff hersteld van een blessure waar Ajax zelf geen raad mee wist? Ik weet zeker dat Frank er weer een perfecte breedte aankoop mee zal bekostigen! Succes Frank met het nieuwe ajax plan en je tikkie tikkie terug voetbal.
4 -3
eros
Basisspelers nooit meer in de winter verkopen!

In de zomer krijg je dit bedrag, dan wel meer ook nog wel.
3 -1
Beachboy
Onwaarschijnlijk dat er zoveel reacties zijn die dan meteen zeggen dat ie verkocht moet worden. Ben je niet goed wijs ofzo? Is het de beste speler ooit van Ajax? Nee. Is het de aanvoerder en dus belangrijk voor het team, de club etc? Ja. Wat een dom gelul om dan te zeggen dat ie maar moet gaan.
10 -3
TheTruth
Sorry hoor maar ik zie niet waarom hij zo goed is en ook niet waarom hij 20 miljoen waard is. Ik zie hem tijdens bijna elke wedstrijd als een stijve hark die niet vrij loopt.
1 -8
Barric
Strik erom en weg ermee. Leuke speler met een goed karakter en een harde werker maar tegelijkertijd een overschatte voetballer. Ik zou metéén Andersen terughalen en met Sinkgraven, Gudelje (voor de balans en als breker) het middenveld vormen met Andersen in een (verbeterde) Klaassen rol als meest aanvallende middenvelder!! Sowieso een middenveld met veel meer creativiteit en gogme zodat we hopenlijk weer wat sprankelender voetbal te zien gaan krijgen!!
Sorry, ik vergeet natuurlijk nog Bazoer. Dan zou ik 3 4 3 gaan spelen met Bazoer er uiteraard ook nog bij!!
3 -9
freshfield
Andersen is een kleuter gaat het niet redden mits hij 10 kg spiermassa erbij krijgt.
2 -3
JohnDylan
Grappig dat hij ondanks die spiermassa toch een hoger percentage van zijn duels wint dan Gudelj en Klaassen. - Squawka
1 -1
Barric
Alsof Messi zoveel spiermassa heeft. Of Xavi of Iniesta!! Óók Cruijff had niet zoveel spiermassa. Échte talenten hebben dat niet nodig!!
1 -1
Kupke
Ja maar Andersen is geen groot talent
2 -3
TheTruth
Dat vind ik ook. Zeer overschat.
3 -1
Vak M
Beetje respectloos uitgedrukt maar inhoudelijk klopt het wel
2 -1
De Ajax Ziel
20 miljoen kan AFC Ajax prima gebruiken voor herstel clubcultuur als autonome voetbalclub, maar misschien teveel eer voor meeste clubleden. Dat kunnen we niet meer aan :-)
0 -1
Toon meer reacties