'Vergadering sloeg om bij standpunt Jonk'

BvdPloeg, 18-12-2015 om 08:28, 29654 views, De Telegraaf |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Hennie Henrichs heeft de leden van Ajax donderdagavond overtuigd van zijn gelijk door te stellen dat Wim Jonk de jeugdopleiding wilde runnen zonder verantwoording af te willen leggen aan de algemeen directeur. Dat stelt Rob Been jr. tegenover De Telegraaf

Jonk, die donderdag in een zeven pagina's tellende verklaring iets anders beweerde, zou volgens Henrichs de jeugdopleiding autonoom willen leiden. Na die uitspraken sloeg volgens Been de vergadering om. Henrichs kreeg uiteindelijk de unanieme steun van 324 aanwezige leden.

'Dan geloven wij in de oprechtheid van de voorzitter', stelt Been. Bij de verklaring staat niet of het lid ook de verklaring van Jonk had gelezen. Het voormalig hoofd jeugdopleiding was donderdag samen met Johan Cruijff in ieder geval de grote verliezer. Door de bestuursraad blijft zitten en die op zijn beurt de raad van commissarissen en de directie steunt, is de invloed van Jonk en Cruijff bij Ajax definitief ten einde. 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DetMaiers
Het zit hem in de initialen: JC.
We weten (bijna) allemaal hoe het met die andere JC is afgelopen. Die liet zich ook omringen door 12 discipelen die blindelings zijn visie voor het beloofde land moesten volgen. Uiteindelijk werd ook hij verraden en aan het kruis gespijkerd.

Dat is waarschijnlijk het lot van visionairs.
2 -1
Avontia
Als de filosofie van Cruijff nu niet meer gevolgd wordt moet er wel een duidelijke UITGESCHREVEN filisofie komen die Ajax als club gaat volgen. Als ze dat namelijk niet doen ziet de toekomst van Ajax er alleen nog maar slechter uit.
2 0
Truus de Bakker
Zoals mijn buurman het zo treffend uitdrukte: als een van je maten na een kraak opeens een groter aandeel wil dan afgesproken, moet ie niet gek opkijken dat ie gedumpt wordt.
7 -6
Finidi en Nwanko
Tja of hij meer wilde weet ik niet maar blijkbaar was wim iig niet in staat om samen te werken.
1 -1
godenzonensuper
Dan heeft je buurman er niet zo veel van begrepen.
3 -4
BRAMHOUTEN
Ik denk dat die buurman het perfect heeft begrepen. Jonk heeft het gewoon zelf verkloot door steeds meer te eisen en geen inspraak van andere dulden. Ze zich teveel heeft laten beïnvloeden door Jongkind ! Moet je achteraf niet gaan lopen janken dat iedereen je eruit wil hebben. Jonk lekker met Annie schilder kerstmis vieren in Volendam en volgend jaar daar bij dat cluppie aan de slag gaan
5 -4
BaddahBing
goed verhaal

heb je je buurman ook verteld dat die maat ,
die kraak in tegenstelling tot de afspraken alleen aan t zetten was
omdat de rest aan het hoeren en snoeren was,
maar wel hun aandeel wilde om verder te hoeren en snoeren ?

en vervolgens wordt die maat aangegeven bij die anderen die altijd gratis meezuipten.

7 -8
Truus de Bakker
Cruijff zelf zei dat de Boer 50% van het succes van Ajax was. Dus volgens Cruijff had Ajax wel succes onder dit TH en was de helft daarvan voor rekening van de Boer.
2 -1
BaddahBing
Ja Truus maar FdeB zat niet in het TH.
En JC valt ook MvB niet aan en valt ook Dennis niet af, met het grotere plaatje in zicht, de Voetbaltoekomst van AJAX,
en dat zouden meer mensen moeten doen.

Zijn columns over voetbal zeggen genoeg wat hij van FdeB vind.
Maar als je dat niet wil begrijpen ook goed.

Middelmatigheid rest ajax nog veel plezier er mee.

1 0
oudzuid2
het voetbal heeft verloren...
4 -6
Cruijff moet blijven
Beste fans en supporters van ons aller Ajax,

Lange tijd hebben wij met lede ogen moeten toe zien hoe onze club steeds verder de vernieling in wordt geholpen. De vraag is alleen, hoe komt dat?
Er zijn mensen (inclusief Cruijff) die dit wijten aan de beursgang. Maar als Ajax van de beurs af gaat, wat heb je dan? Een gesloten vereniging. Een vereniging waar tijdens de ledenvergadering 30% van de leden kwam opdagen, terwijl de vergadering ging over de toekomst van onze club. Deze leden zijn totaal niet representatief voor de gemiddelde Ajacied. De club moet net zoals in Barcelona in handen komen van de supporters. Wij moeten ook lid kunnen worden, de vereniging moet een open vereniging worden. Wij moeten de bestuursraad kunnen kiezen. Daarvoor is deze actie, voor transparantie en democratie bij Ajax. Door politieke spelletjes en wanbeleid zijn de laatste 20 jaar te veel mensen ontslagen of opgestapt. Dit kan niet los van elkaar worden gezien.

Daarnaast is deze actie ook gericht op het uitvoeren van Plan Cruijff. Zoals menigeen inmiddels weet is het Plan Cruijff gericht op vijf pijlers:

-Aantrekkelijk voetbal: Wordt niet uitgevoerd, voetbal De Boer staat haaks op visie Cruijff. Guardiola is degene die het wel uitvoert, ook met de spelers die Ajax nu heeft moet je volgens die visie kunnen spelen, in ieder geval de intentie tot hebben. Dat is nu niet het geval.
-Doorstroming jeugd: individueel opleiden: Jonk doet dit. Uiteraard kan het altijd beter, maar er wordt inidividueel opgeleid.
-Samenwerking met andere clubs: Samenwerking is verwaarloosd, dus wordt niet aan gedaan. Zie samenwerking Almere City, Trencin en Ajax Cape Town
-Geen breedte aankopen: Ik wil hier geen woord aan vuil maken
-Functionerend Technisch Hart: Functioneert alleen als bij afbakening functies/bevoegdheden

Plan Cruijff is dus nooit uitgevoerd. Wij willen dat dit wordt uigevoerd. Door mensen die er 100% achter staan. Op dit moment is er geen Plan Cruijff bij Ajax, maar Plan De Boer/Overmars/Bergkamp

De leden van Ajax, de directie, Bestuursraad, RVC hebben Cruijff geschoffeerd. Zelfs zijn doek met de tekst NR 14 voor altijd is weggehaald uit de ArenA. Er is gelogen tegen hem dat de aanbevelingen van Rapport Ling zouden worden doorgevoerd. Meerdere malen is zijn naam misbruikt voor eigen politieke spelletjes. Dit pikken wij niet meer. Cruijff is onze grootste voetballer en is 's werelds grootste voetbalvisionair. Hij heeft het voetbal doen evolueren, iets wat duidelijk zichtbaar is nu door Guardiola bij Barcelona en Bayern.

Zoals Cruijff zelf zei: Als de leden tegen stemmen, dan is het uiteindelijk aan de fans. Want Ajax is van de mensen.

Het is nu zaak voor de fans om kleur te bekennen. Staan wij ook achter de RVC en Bestuursraad? Of achter Cruijff?
Vinden wij de huidige structuur, waar bij leden de toekomst van onze club kunnen bepalen binnen een gesloten vereniging waar in geen enkele supporter lid kan worden, een juiste structuur of willen we dit veranderen?

Komende wedstrijd tegen De Graafschap zullen we actie voeren. Als je achter Cruijff staat, blijf zitten in de ArenA na de wedstrijd. We verzamelen met z'n allen op één of meerdere vakken en blijven net zo lang tot er gepraat wordt met ons. Wij moeten weer invloed krijgen bij de club. Wij moeten laten zien hoe wij over de situatie denken. We zullen zien wat het Bestuur dan gaat doen.


https://www.facebook.com/events/1656857961261695/
8 -13
heinp
Heb geprobeerd om je pagina te bereiken maar iets staat waarschijnlijk niet correct
0 -2
Cruijff moet blijven
https://www.facebook.com/events/1656857961261695/

Gek, ik kom er zo wel gewoon zelf op
0 -2
HeinJan
Je opmerkingen tav de structuur van de vereniging zijn spot on. Het probleem zit in de kern van de vereniging Ajax, niet in de NV of de beursnotering daarvan.
0 -2
gerard
Wat dacht je van Leo Beenakker en Willem van Hanegem. Zijn die netjes behandelt daar??
1 -1
nimrodi
Het was ook niet verstandig van Jonk om niet op te komen dagen bij de vergaderingen. Uiteindelijk heb je gewoon een baan en zul je altijd professioneel moeten komen opdagen. Hoe oneens je het ook me elkaar bent. Wij zouden ook ontslagen worden als we, ook al hebben we gelijk, niet meer naar onze baas luisteren en niet meer op vergaderingen komen. Ook met boosheid, onrecht en ruzie moet je in een werksituatie professioneel om gaan.
10 0
BaddahBing
vragen om taakafbakeingen en verantwoordelijkheden is professioneel,
jaarplannen maken is professioneel,
blijkbaar kan dat amateurclubje dat niet hanteren.

Zolang men doet alsof het hier nou juist niet om Het Voetbal,
namelijk het niet doorvoeren van Plan Cruijff gaat,
maar doet alsof het hier om JC en meer macht voor zijn discipelen gaat,
is er geen beter woord voor deze gelovigen dan Farizeeërs mogelijk.

En past beter dan die algemene benaming
waarmee de supporters zich zo graag indetifciren.
0 0
LiefhebberVan GOED voetbal
Dus moet de Boer er ook uit, komt namelijk als hoofd technische staf ook niet opdagen.
0 -2
godenzonensuper
Kakkerlakken hadden nooit geaccepteerd wat hier bij Ajax met Cruijff wordt gedaan.
Als Wim Janssen zo besodemieterd zou zijn dan waren ze met zn allen dwars door de ramen gegaan van het maasgebouw.
Bij Ajax doet de harde kern het andere uiterste.
7 -10
trainerdv
Ik heb niet de illusie dat wij het beter weten dan 300 Ajax-leden.
Toch, als je van een afstand kijkt, zou het niet moeten kunnen dat zoveel niet-topsporters zoveel macht hebben. Aan de andere kant, geen enkele topclub doet het nog zonder. Het maakt ook allemaal niet zoveel uit. Cruijff heeft altijd gepleit voor vd Sar als directeur. Nu gaat dat gebeuren en gaan we zien hoe we de komende jaren ervoor staan.
5 -3
godenzonensuper
Cruijff wilde Ling hoor?
4 -2
Alderweireld3
Volgens mij pleitte Cruijff voor Ling.
5 -2
Duif63
Toen Ling niet haalbaar meer was is Cruijff inderdaad zelf met vd Sar op de proppen gekomen. Die had net de Cruijff University doorlopen, maar wat hij daar geleerd is me niet helemaal duidelijk.
0 0
IamLegend
onderweg na de wereld beker.
2 -2
godenzonensuper
G -voetbal of wat ?
0 -3
Marcdaan1971
Tsja, heren Cruijff, Ling, Jonk, etc.
Als je wilt adviseren etc. zul je toch met een directie, rvc en algemeen bestuur te maken krijgen.
Ook jullie. Zo werkt het nou eenmaal.
Gewoon verantwoording afleggen aan de meerderen. Moeten we in het dagelijks leven allemaal, ook al heet je Cruijff, Ling of Jonk.
Nu klaar, verder met alles wat (er wellicht helaas) nog zit en voetballen.
6 -6
LiefhebberVan GOED voetbal
Ajax is uitgeschakeld voor de beker, Europees en verliest ook nog eens van Utrecht.

Volgens mij is het tijd voor een andere trainer,!!
0 -3
PeterVKV
Alleen zie ik directie, RvC en algemeen bestuur niet als de "meerderen" van Johan Cruijff. Dat is juist het probleem. Jammer dat Cruijff geen fulltime CEO wilde zijn. Dan was alles anders gelopen.
2 -2
Koenniiee
Waaruit blijkt dat zij dat niet willen doen?
2 -3
Marcdaan1971
Jonk schuift niet meer aan en Ling verdedigd Jonk.
5 -1
Koenniiee
Ik hoop dat 1971 niet voor je geboortedatum staat. Een kind van 15 kan ik het niet kwalijk nemen als hij zich niet in de feiten heeft verdiept. Ik kan het hier wel voor de 380e keer neer gaan typen, maar ik vraag het je liever zelf. Enig idee waarom Jonk niet meer aanschoof? Dit had NIETS te maken met dat hij geen verantwoording af wilde leggen. Dan help ik je dus al met antwoorden.

Ling verdedigde Jonk. Klopt. Dus?
3 -6
Marcdaan1971
Je kunt er een heel verhaal van maken maar niet meer aanschuiven, om wat voor reden dan ook, betekend het niet nakomen van verantwoordelijk heden. En 1971 is mijn geboortejaar. Ben ik nu te jong met te weinig ervaring? Dan kom ik over 6 jaar terug als ik 50 ben
7 -2
Koenniiee
Gaat niet om ervaring, gaat om het 'verdiepen in'. Jonk vond dat de verantwoordelijkheden niet vast lagen en daarom ging o.a Overmars beslissen over contracten omtrent de jeugdopleiding. Wat zijn dat voor structuren? Daarom kwam Jonk - schriftelijk en mondeling - met de vraag om dit op te lossen.
1 -4
Marcdaan1971
Dan zat ik fout. Excuses.
Dus Ling, Cruijff en Jonk, kom er maar in.
Regel het maar.
Klinkt raar, maar dan meen ik het ook gewoon.
3 0
godenzonensuper
Dus Keje Molenaar heeft tegen Jonk&Cruijff gestemd? Geloof er niks van.
1 -3
Marcdaan1971
Ja, unaniem is unaniem.
Dus of ze zijn allemaal achterbaks (wat iedereen hier vindt) of ze zijn het gewoon niet met Jonk en Cruijff eens
3 -2
Ajax Koersvast
-"Dan geloven wij in de oprechtheid van de voorzitter", stelt Been-

Daar gaat het dus falikant mis!!!
4 -3
31xAjax
In alle objectiviteit: er werd gesteld dat een grote opkomst in het voordeel zou zijn van Cruijff en Jonk c.s.

Normaal komen er een kleine honderd leden, nu waren er 324, dus aan bovenstaande voorwaarde was ruimschoots voldaan.

Als er dan toch unaniem het vertrouwen wordt uitgesproken in de bestuursraad, moeten we dan niet met z'n allen achter de club gaan staan ipv achter iemand die niet groter is dan de club, ongeacht zijn naam en visie?

Ik mocht zelf aanwezig zijn gisteravond en proefde hetzelfde als in dit artikel verwoord door Dhr. Been jr. En van Been jr. kunnen we toch wel stellen dat hij pro de lijn Cruijff is.
9 -10
BaddahBing
Ze hebben drie verzorgingstehuizen met oude leden leeggehaald en hen een gezelleig avondje uit beloofd,
0 0
LiefhebberVan GOED voetbal
Als ik het dus goed begrijp heeft Jonk tegen gestemd? Of mocht die niet mee stemmen?
0 -2
WGM
Nee hoor. Let op de woorden van Marc Geestman - lid van Ajax dat zeer kritisch is op de halfbakken manier waarop plan Cruijff is uitgerold - op Catenaccio.nl: 'Het lidmaatschap van Ajax is eigenlijk een instrument van het bestuur. Zij bepalen wie er lid wordt en kunnen dat als wisselgeld gebruiken. Het is een systeem dat zichzelf in stand houdt.' Als je weet dat Henrichs c.s. jarenlang de dienst hebben uitgemaakt bij Ajax - met als gevolg vriendjespolitiek, bestuurlijke inteelt en dom conservatisme - dan is die unanieme steun dus totaal niet verbazingwekkend. Sterker nog: het geeft aan hoe extreem zwak en inert de organisatie van Ajax is.
0 0
grapje
Jij wel
2 -1
Koenniiee
Maar gast, jij weet toch ook dat Jonk de jeugdopleiding niet autonoom wilde leiden? Hoewel, ik zou er persoonlijk niet zoveel moeite mee hebben, zolang er wordt gedaan wat in de kern overeen komt met Plan Cruijff. En laat Jonk nou de enige zijn die wel Plan Cruijff uitvoerde. Waarom zou ik achter een club willen staan die bewust (Plan) Cruijff de nek omdraaien en bewust elimineren? Dat is toch achterbaks en matennaaien? Of hoe wil je het anders verklaren, want er wordt van alles gedaan aan vriendjespolitiek en kliekjesvorming.. maar het plan - waar iedereen achter stond en daarom de vorige revolutie overleefde - uitvoeren was er niet bij. Het is allemaal bewust gedaan om zelf te mogen blijven zitten en zo is er langzaam gewerkt aan een uitgang voor (plan) Cruijff. Misselijkmakend!

Maar goed, jij vind het kennelijk normaal dat Jonk op het gebied van jeugdopleiding functioneerde en eruit wordt geflikkerd omdat hij niet meer aanschoof? Je weet hopelijk ook dat Bergkamp niet aanschoof (zonder opgaaf van reden) maar wel in het technisch hart zat en daarnaast het verbindingsstuk moet zijn tussen jeugd en eerste terwijl hij niet eens bij de jeugd komt kijken? En jij vindt het normaal dat Overmars en Van Der Sar continu in een leerproces zitten en geen fouten lijken te kunnen maken onder de huidige RVC en bestuursraad? Die worden wel de hand boven het hoofd gehouden. Jij vindt het normaal dat Ling een geheimhoudingsplicht moest ondertekenen, Wijers vervolgens nieuwe structuren bedacht had (met o.a. een AD boven TH en Overmars D. Spelersbeleid) waardoor het nog makkelijker werd om Jonk (Plan Cruijff) eruit te werken en dat het allemaal moest lijken of Ling dit zo bedacht had? Jij vindt het normaal dat Jonk maanden geleden al pleitte voor een andere opzet qua verantwoordelijkheden etc. en daar niets mee gedaan is? Maar vervolgens wel wordt verweten niet aan te schuiven omdat dit 0,0 zin had.

Is dit hoe jouw club moet opereren? Wat een louche organisatie. Bah!
7 -5
PeterVKV
Kom op, als die hele ledenraad tegen Jonk stemt is er toch wel wat aan de hand met hem? Hij heeft blijkbaar gewoon zijn hand overspeeld. Dat zal hij zich nu ook wel realiseren. Het kan niet zo zijn dat de hele ledenraad en de rest van het TH gek zijn en Jonk de martelaar. Dat is te simpel gedacht.
3 0
BaddahBing
hoe dom kan je zijn HH op zijn blauwe varkensogen geloven.

Zolang men doet alsof het hier niet juist om Het Voetbal, het dus niet uitvoeren van Plan Cruijff gaat,
maar doet alsof het hier om JC en meer macht voor zijn discipelen gaat, Is er geen beter woord dan Farizeeërs mogelijk voor deze figuren
0 -3
Koenniiee
Ik beweer ook niet dat Jonk alles goed gedaan heeft. Maar deze bestuursraad is zo louche dat ze alles naar hun hand kunnen zetten. Vergeet niet dat zij de Cruijff revolutie hebben overleefd doordat zij allemaal partij kozen vóór Cruijff. Eenmaal ja-geknikt tegen Cruijff en iedereen op zijn plek is het zorgen dat (plan) Cruijff geëlimineerd wordt. Jij gelooft echt dat er alle leden unaniem voor gestemd hebben? Ik geloof er werkelijk niets van. Het is niet voor niets dat Keizer etc. eerder weg gingen. Dit is een smerig spel en het zou me niet verbazen als er links en rechts een en ander is beloofd aan leden. Heinrichs heeft in elk geval overtuigingskracht, dat kan je 'm nageven.
0 -4
afcaruud
En jij stond 5 jaar geleden waarschijnlijk ook te schreeuwen dat de voetballers aan de macht moesten komen: Overmars, Bergkamp en vd Sar. Nu hebben ze de macht, geheel volgens de lijn van Cruijff en nu zijn het incapabele mensen. En datzelfde verwijt jij dat de Bestuursraad heeft gedaan. Kom op man. Bij de ledenvergadering zitten voldoende leden die helemaal Pro Cruijff zijn en zelfs die hebben tegen hem gestemd. Keizer is niet eerder weg gegaan, Keizer mocht niet naar binnen omdat hij zijn lidmaatschap heeft ingeleverd.
2 0
PeterVKV
Ja, die bestuurders zijn allemaal opportunisten. Altijd zo geweest. Vooral daarom had Jonk een teamplayer moeten zijn met de andere oud voetballers om die macht niet de kans te geven.
0 0
Ajacied1989
Ik ga tot op een zekere hoogte wel met je mee, maar PeterVKV heeft wel een punt, hoor. Dat Henrichs en co zichzelf als slangen binnen de vereniging bewegen is wel duidelijk, maar als er 324 leden stellen vertrouwen in hem te hebben mag je concluderen dat er wel wat meer aan de hand is. Met die geheime vergadering zullen ze heus wel wat neuzen hun kant hebben weten op te krijgen, maar ik geloof oprecht niet dat er met die geheime vergadering 324 stemmen zijn geregeld.
5 0
MosesD
Geheel eens! Helaas zullen we het voorlopig wel moeten doen met Bergkamp, Overmars en Sar waar we dankzij Cruyff nog even aan vastzitten. Maar achter de club gaan staan, i.p.v. achter personen!
5 -8
Maxwell5
Want die 13 a 14 jaar daarvoor waren zoveel beter toch? Geweldige aankopen, supertalenten die doorbraken en bovenal oogstrelend voetbal. Ik ben in elk geval blij dat jou mening behoort tot dat van een kleine minderheid.
2 -2
JohnDylan
Cruijff was tegen het aanstellen van een technisch directeur (toen Blind als technisch directeur werd aangesteld is hij zelfs een rechtszaak begonnen) dus kan je niet de schuld geven voor het aanstellen van Overmars. Dat is er later tegen zijn wil alsnog doorheen gedrukt omdat er geen voetbal man als directeur voetbalzaken werd aangesteld zoals Cruijff wilde. Daarom wilde hij Ling als directeur voetbalzaken met daar direct onder het technische hart van De Boer, Bergkamp en Jonk. Als hij toen zijn zin had gekregen waren Overmars en ook Vd Sar helemaal niet in de directie van Ajax opgenomen.
4 -2
godenzonensuper
Nee je hoeft Cruijff niet meer te noemen.
2 -2
Koenniiee
Andersom. De genoemde personen gaven juist aan dat zij graag wilden meedenken aan het herstructureren van het NL'se voetbal en Ajax in het bijzonder. Zij zijn juist aan de hand van Cruijff binnen gekomen omdat ze zeiden graag mee te willen doen. Eenmaal binnen.. (iedereen kent de feiten)..
6 -2
afcaruud
Nee je kent 0,0 feiten. Of ben je lid van Ajax en gisteren bij de Ledenvergadering geweest? Iedereen verkoopt hier van alles als feiten maar dat is gewoon niet waar. Dat kut kladje van Ling wat hij een rapport noemt? Laat me niet lachen man, dat kon ik op Havo 3 nog maken.
2 -1
BaddahBing
Jawohl herr Oberst Heinrichs
0 -2
Cruijff moet blijven
Ajax 1 en Jong Ajax worden toch ook autonoom geleid?
0 -2
El-Dorado
stelletje verraders!!
4 -5
Koenniiee
http://www.ajax1.nl/het-vrouwelijk-perspectief/

Wat een perfect verwoord stuk. Hopelijk gaat het viraal!
2 -4
Ajax Koersvast
Uitstekend verwoord!! Heel goed stuk!
1 -2
MosesD
Wat een onnozel stuk. Natuurlijk wil iedereen goede spelers bij Ajax zien. Ik denk ook dat de meesten hier Overmars en Sar al heel lang weg willen. Maar ja, die zijn er wel door Cruyff neergezet....
4 -9
foensai
ik heb hem op Twitter gezet onderandere naar Mike Verweij.

echt een mooi stuk.
2 -3
Koenniiee
Ik ook. Idem naar Pieter Zwart, Bram van der Ploeg en Sam. Zij hebben de mogelijkheid om het wat meer viraal te laten gaan.
3 -3
foensai
En dan lees je op Twitter. .. Ajax sluit 2015 af in een uitverkocht huis.....

gelijk onder gezet.

@AFCAjax @AmsterdamArenA beste kerstman, ik heb 1 wens. Geef ons Ajax terug, weg #Oldboysnetwork, #Beursexit. #Johan #14 #clubicoon dank u.
6 -4
DeToekomst14
Kan iemand een tekst voor de petitie op plancruijff.nl opstellen?

"wij, . . . .,
constateren . . . .
en verzoeken daarom het volgende . . . .,
gevolgd door een ondertekening."
2 0
Cruijff moet blijven
Kijk trouwens eens in je mailbox
0 0
Cruijff moet blijven
Wij, supporters,
Constateren dat de leden van Ajax niet snappen dat het plan Cruijff niet meer uitgevoerd gaat worden en verzoeken daarom dat de club Ajax weer in handen komt van de supporters en er mensen in de bestuursraad komen die wel 100% het plan Cruijff willen uit voeren.
1 0
ram
Ik zou het mooi vinden als iedere supporter een goede brief schrijft met zijn/haar visie op het heden en de toekomst. Allemaal fysiek versturen naar de ArenA. Postzakken vol!
0 0
AjaxDUde123hk
Potverdorie dat was zijn functie Hoofd jeugd opleidingen. Waaroom moet die verantwoording leggen aan de AD??
1 -4
afcaruud
Even serieus.. jij vindt het raar dat een medewerker verantwoording moet afleggen aan de Algemeen Directeur?? Hoe hoog je ook in de organisatie zit, er zit altijd een Algemeen Directeur boven je. Dus JA dan moet je daar verantwoording aan afleggen. Als je dat al niet snapt lijkt het me goed dat je je niet in deze discussies mengt.

P.S. ik zeg hiermee overigens niet dat ik het eens ben met de gang van zaken..
1 -1
afcaroon
Rip ajax
2 -1
A Cohen
De rode loper wordt uitgelegd voor.........................L.v.G te M.

Niet de eerste keer dat respectloos wordt en is omgegaan met JC.
5 -1
pcknaller
Wat een farce, een standpunt uitgelegd door een tegenstander. Tja..... dat is als de kerstman vragen hoe sinterklaas het doet. Het bestuur zal nu keihard roepen, Ajax is dood, lang leve Ajax.
2 0
Joseph
Het is duidelijk, de plannen van Cruijff mochten niet doorgevoerd worden.

Jonk die autonoom de jeugdopleiding zou leiden, klinkt mij als muziek in de oren. Geen bemoeienis van bankiers en andere mensen die de visie van Cruijff niet delen!

Henrichs was ook veelste tevreden, hij vond zichzelf duidelijk belangrijker dan Cruijff. De leden hebben gekozen omhet beursbedrijf te steunen ipv de voetbalclub, onbegrijpelijk..
3 -2
baklap
Waar blijven de supportersgroepen met een standpunt?? Het blijft wel verdacht stil uit die hoek terwijl alle supporters maar met vragen blijven zitten.
Zou wel eens fijn zijn om te weten hoe hun gedachten hier over zijn.
0 0
afcaruud
iedereen hier op internet denkt allemaal maar te weten hoe het zit en schreeuwt blind dat Jonk het goed deed etc. etc. De supportersgroeperingen weten wel hoe het zit blijkbaar en die houden zich (voorlopig) stil. Wellicht een idee voor meer mensen hier. Ajax Showtime heeft sowieso maar éénzijdige berichtgeving. Alles is pro cruijff en andere geluiden hoor je niet. Beetje journalist doet hoor en wederhoor. Waar zijn bijvoorbeeld de meningen van Bergkamp?
1 -1
BaddahBing
alles omdat HH het zegt.
Het gaat niet on Jonk Dodo het gaat oom het niet uitvoeren van Plan Cruijff waar geen verantwoording over afgelegd wordt,
en waarom omdat Jonk hoofdopleidingen wilde worden.

Wat een farce,
0 0
mickey2602
De meningen van Bergkamp stonden deze week in de VI en stonden deze week ook in artikelen op deze site...Dus als je deze site meer leest dan lees je ook de andere kant van het verhaal...
0 0
afcaruud
Ik lees deze site een stuk minder door de éénzijdige berichtgeving die al tijden duurt. Er is NIEMAND maar dan ook NIEMAND die er alles van af weet die zich op deze site bevindt. Op basis van wat geroddel dat als waarheid wordt verkondigd wordt een mening gevormd, dat is heel iets anders.

Overmars koopt de verkeerde spelers, dat is iets wat iedereen kan zien. Over zijn overige functioneren kan niemand hier oordelen. Frank de Boer moet resultaten halen en doet dit. Het voetbal is hemeltergend de afgelopen 3 jaar dat klopt. Bergkamp weet geen mens wat die doet en v.d. Sar is er nog niet klaar voor. Dat zijn zaken die iedereen ziet, maar nogmaals het verdere functioneren kan niemand hier beoordelen.

Stel je voor dat ik je beoordelingsgesprek bij jou op je werk kom doen, zou je ook niet echt relaxed vinden denk ik. Puur omdat ik niet weet of je je werk wel of niet goed doet. Maar zelf meent iedereen hier op de site dit wel te kunnen doen bij Ajax.
0 0
CHRISSSSZ
Er heerst teveel verdeeldheid. Wat is in het belang van Ajax en wat niet. Moeilijk om hier een objectief standpunt in te nemen.
1 0
Arek Milik
Tijd voor een nieuwe club. Met een smalle rode baan zonder strepen, een klassiek logo, zonder bobo's, met Cruijff en Jonk. Daarna zien we wel verder. oa een echt voetbalstadion.

Noem het AFC Eurysaces. (de zoon van Ajax) Ajax is namelijk dood.
4 -7
Horrontelli
Dat zou mij heel gelukkig maken.
0 0
foensai
http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/90820/f-side-maakt-statement-de-maat-is-vol

laat dat dan blijken!!!
3 -2
AjaxForEverAjax
Wim Jonk heeft als enige een duidelijke en uitgewerkte visie. Hij functioneert uitstekend als hoofd opleidingen en hij heeft heel goede argumenten over de manier van werken !

Waarover moet Jonk verantwoording af leggen bij de Algemeen Directeur Dolf Collee ? Over het aantal aangekochte pionnen, verbruikte consumpties in de kantine, over de manier van inspelen, hoe vaak de speler naar fysio gaan ? De hoofd opleidingen is in mijn ogen de manager van de afdeling en hij krijgt voor zijn afdeling een budget ! Jonk heeft een plan/beleid/traject/begroting uitgestippeld, die goedgekeurd is. De Algemeen directeur controleert voornamenlijk de financiele kant en de grote lijn van het traject.

Wat is dan het probleem ? De aangevraagde extra budget, die Jonk medio 2015 heeft aangevraagd voor Jongkind en extra opleiders ? Is dat het knelpunt ? Ik begrijp Jonk en ik sta achter zijn manier van werken en denken. De jeugdopleiding brengt veel geld op in tegenstelling tot de directe aankopen voor het 1e elftal ! De aangekochte spelers zijn breedte aankopen. De laatste directe en enige topaankoop was Luis Suarez ! Voor de rest hebben die aankopen per saldo erg veel geld gekost ! 1 breedte aankoop minder en een paar gehuurde spelers minder en je hebt het budget voor de extra opleiders voor de komende 6 jaar.

Maak van de jeugdafdeling je core business ! Maak van de jeugdopleiding een sterke afdeling, de beste van de wereld. De enige juiste man, die ik kan bedenken op dit moment, is Wim Jonk ! Dennis Bergkamp kan dat niet !

Ik vrees echt voor het verlies van Wim Jonk ! Ik moet er niet aan denken dat een premier league club, of erger Feyenoord, Psv met hem aan de haal gaan !
4 -3
afcaruud
Hoe weet jij dat Jonk goed functioneerde? Waar is dat in godsnaam op gebaseerd. Het zou zomaar kunnen maar ik heb nog geen enkel bewijs hier van gezien. Ook niet dat hij niet functioneert overigens. Maar je roept gewoon wat. Het feit dat de jeugd het goed doet zou een teken aan de wand kunnen zijn maar maak het maar eens hard dat het door Jonk zijn aanpak komt. Hij wilt ook niet aanschuiven bij het Technisch Hart. En ook al wordt je genaaid je moet wel professioneel je werk blijven doen. Kom zelf maar eens niet opdagen op je werk, eens kijken hoe lang je het volhoudt.
1 -1
AjaxForEverAjax
Ik probeer zoals een hoop mensen alles te volgen en ik probeer zo objectief mogelijk te zijn. Overmars, Bergkamp, Frank de Boer en Wim Jonk zijn helden voor mij. Cruijff is voor mij de grootste ajacied allertijden als voetballer en trainer. Cruijff heeft mij nog nooit teleurgesteld inclusief zijn overstap naar Feijenoord. Ajax is mijn grote liefde.

De jeugdopleiding doet het volgens mij goed ! Ik heb daar nauwelijks negatieve verhalen over gehoord of gelezen ! Mijn zoon speelt bij Willem 2 hoogste jeugd en in gesprekken langs de kant met Ajax ouders heb ik bijna alleen maar positieve verhalen gehoord over de jeugdopleiding. Alleen het rouleren van trainers binnen een elftal was een discussiepunt.

De jeugdopleiding heeft een aantal nieuwe lichting jeugdspelers opgeleverd, die moeiteloos kunnen aanschuiven bij het eerste ! Riedewald, Tete, Bazoer. Die spelers hebben aangegeven veel baat te hebben met de vernieuwde aanpak, individuele maatwerk. Donny van Beek, Cerny staan op de drempel om toe te treden tot de 1e selectie. Ik geef de credits aan Jonk en de mensen, die hij om zich heen verzameld heeft. Het doel om jeugd sneller en beter klaar te stomen voor het 1e is gelukt. Ik reken Fischer, El Gahzi, Kishna, Dijks niet tot die lichting.

Jonk wordt verweten niet aan te schuiven bij het overleg van het TH en nu ook dat hij geen verantwoording wilt afleggen aan de Algemeen directeur Dolf Coljee. Sinds 2014 was het spel van het 1e elftal niet meer om aan te zien ! Jonk is zich toen steeds meer gaan roeren vanwege de manier van spelen en het aankoopbeleid ! Volgens Jonk werd het plan Cruijff niet meer gevolgd. Jonk toonde karakter door kritisch te zijn. Overmars faalt door dure breedte aankopen en vage huurlingen. Bergkamp vind ik onzichtbaar ! Als Ajacied kun je niet tevreden zijn over het getoonde spel in het 2e helft seizoen 13/14 en heel 14/15. FdB kon ik vaak niet volgen vanwege zijn spelerskeuze. Ik ben FdB eeuwig dankbaar vanwege de 30e titel en de 3 daarna. Overmars heeft de verkoop van doorgebroken jeugdspelers goed gedaan.

Jonk deed zijn werk binnen de jeugdopleiding heel professioneel, maar hij heeft het aangedurfd om zijn kont te keren binnen het TH. Door niet voor de vorm en de lieve vrede aan te schuiven bij het TH en om tijdens het overleg weggestemd te worden op onderdelen van een goedgekeurde plan waarin hij heilig in geloofd. Dat kun je niet professioneel noemen, ik vind het tonen van echt karakter. Als je niet gelukkig ben op je werk, dan toon je karakter door op te stappen. Ongelukkig zijn en volhouden is het stomste wat je voor jezelf kunt doen.

Het probleem zit niet in de jeugdopleiding, maar bij Ajax 1 en Jong Ajax. Gelukkig is het spel van Ajax 1 sterk verbetert tov vorig seizoen, maar ja slechter kon niet. Heinrichs had zich druk moeten maken over het spel en het geleverde amusementswaarde.

Ik kan as zondag tegen de Graafschap erbij zijn en ik hoop een wervelend Ajax te zien.
0 0
BaddahBing
he als je niet bij bent lees je ff in joh
voor je
als ware het diaree
je meing steeds gaat spuien
het wordt met de post minder waard
0 0
CHRISSSSZ
Verschrikkelijk goed stuk: Het vrouwelijk perspectief: Vaarwel Ajax, rust zacht - Ajax1.nl - Ajax nieuws - Official Ajax Fansite - https://t.co/YEswSEEspf
1 -1
Yaeron
Jongens, petities en polletjes gaan niks uitmaken en uitrichten tegen Henrichs en co... helaas
2 0
foensai
Waar ik heel erg op hoop, is dat de Supporters groepen de handen in 1 slaan. als 1 blok achter Johan gaan staan!

ik moet ergens hoop uit halen. ik voel mij zwaar aangeslagen. ik ben echt naar de klote. mijn trots nee onze trots wordt naar de klote geholpen door een stel bankiers gvd...

beurs mijn reet...

mijn kernwoorden:
clubiconen
jeugd
supporters
gezond
kwaliteit
saamhorigheid
sfeer/acties
supportershome
betaalbaar
aantrekkelijk
presteren
open/ transparant

weglaten:
beurs
bankiers en andere louche mensen
eigen belang
echo
vullingsaankopen
zakkenvullers
matennaaiers


#Ajax #Cruijff #naardekloten


3 -2
MosesD
Juist met z'n allen achter Ajax staan en niet achter een persoon. Ajax is een heel sterk merk, komt allemaal goed, nu rust geboden.
1 -1
Horrontelli
Achter Cruijff gaan staan IS achter de club gaan staan. Juist Henrichs vindt zichzelf belangrijk. Cruijff vindt alleen Ajax belangrijk.
2 -1
MosesD
Je kiest voor je club, niet voor een persoon.
0 -1
ajaxtimadam
de SV zit in de zak van die Bobo's. Dat is het probleem. Vergeet het maar.
die komen alleen maar op voor hun clubhuis. That's it
7 -1
ajaxtimadam
Misschien moet iemand deze keer een polletje starten onder de Ajax supporters;

"Zou je lid lid worden als Cruijf afsplitst en AFC AMS opricht met een paar topvoetballers"
Misschien een Kickstarter opzetten? Ik zou zeker investeren.
Ik heb het gevoel dat dit onder veel supporters leeft. Misschien moeten we de animo testen en voelt Cruijf / Jonk (wie wel niet meer) hier wel wat voor. Kunnen ze daar hun ideen kwijt.
Hij kan dit wel degelijk oprichten oprichten.
Waarom niet.

Kan vak 410 en de F-side lekker in hun eentje springen met wat Bobo's op de tribune. Zoek het uit in de badkuip op Beursplein5
3 -3
mcatarinob
Wanneer ik jou reactie lees, ajax4ever01, denk ik gevoelsmatig dat je niet meent wat je stelt.
1 0
druif
Opvallend blijft: nul transparantie. Geen enkele inhoudelijke argumentatie voor genomen besloten. Er is (unaniem) besloten. Punt. En daar heeft iedereen het maar mee te doen. Ik blijf dat toch opvallend vinden, die Noord-Koreaanse smoezeligheid.

Je staat toch voor je beslissingen? Je staat toch achter het proces wat is doorlopen? En op basis van die inhoudelijke gang van zaken, de beslissingen die je op basis van de informatie zoals die er lag toen hebt genomen, zijn wij tot dit oordeel en deze beslissing gekomen. Deel die informatie dan toch gewoon met de wereld. Ik zou niet weten welk club-gerelateerd belang je zou schaden als je hier gewoon volledige openheid in geeft.

Men heeft het over rust en onrust binnen en rond Ajax. Maar die onrust wordt m.i. toch echt vooral gecreerd doordat die lagen waar de beslissingen kennelijk worden genomen; het eruit meppen van Jonk of niet (directielid, afkomstig uit- en aangsteld door de RvC), het beoordelen van die beslissing (RvC) en daarna weer het beoordelen van die beslissing door de bestuursraad.

Wat dat betreft blijf ik het opvallend vinden dat er nog altijd geen enkele inhoudelijk reactie vanuit één van deze bestuurslagen heeft kunnen of willen komen op de inmiddels toch wel vrij redelijk klinkende tegenargumenten die er zijn aangedragen door Ling, Cruijff, Jonk of Jongkind - hun kijk op het verhaal en op de gang van zaken.

Niets over ook maar één van deze inhoudelijke punten, so far. Het blijft vanuit de lagen die de uiteindelijke beslissingen nemen, beslissingen die nu juist zó ingrijpend voor de club zijn en tegelijkertijd soms zo enorm in lijken te druisen tegen veel dingen die zij zeggen te willen doen / dan wel te doen, 'unaniem', 'besloten', 'algemeen' en 'vaag.

En dat, en alleen dát, zorgt volgens mij voor de werkelijke onrust nu bij en rond de club. En daar zijn toch echt alleen heren als Henrichs, Wijers en Collee verantwoordelijk voor.
7 0
MosesD
Ik hoor trouwens net van een lid het volgende over Jonk is gezegd gisteren: men was zeer ontevreden over Jonk qua gedrag (a-sociaal en agressief), maar tevreden over zijn werk. Over anderen in de opleiding tevreden over gedrag, maar minder tevreden over hun werk. Over Jonk was werkelijk iedereen het eens (ook de pro-Cruyff groep) dat ie vakinhoudelijk zeer goed is, maar totaal ongeschikt als hoofd jeugdoplelding door zijn gedrag en gebrek management kwaliteiten.
Tja, ben benieuwd wat ze daarmee gaan doen.
Overigens is dit precies mijn kritiek op Jonk altijd geweest. Een prima (individuele) trainer, geen people manager die een hele opleiding (met alles erop enaan) kan aansturen. Een asshole mag/kan er altijd tussen lopen, degene die de leiding heeft, moet dat juist niet zijn.
2 -2
AjaxForEverAjax
Is dit een breed gedragen en bekend gegeven mbt Jonk ? Klinkt meer zoals destijds Ten Have Ling bejegende. Meer openbaarheid is nu is belangrijk !
0 0
MosesD
Openheid van zaken zou wel goed zijn inderdaad. Benieuwd of er nog wat komt. IJdeltuit Keje houdt zich ook nog erg stil. We gaan het zien.
2 -1
Koenniiee
Waarom moet dat 'ijdeltuit' er nou weer bij? Ben overigens ook wel benieuwd naar een reactie van zijn kant.
1 0
ram
Ik ook. Molenaar is voor mij ongeveer de enige met verstand. Zowel van voetbal als ban bestuur en maatschappij. Voor mij de ideale directeur. Jammer dat ie geen hoge functie heeft!
0 0
MosesD
Omdat Keje nogal ijdel is. Ik vind het altijd een beetje de Hekking van Volendam. Aardige man hoor, maar is Ajax negatief in het nieuws, dan staat hij er weer.
1 -1
chrisjuhhh
als je positief nieuws heb blijf je juist op de achtergrond .
tevens hadden ze het anders kunnen oplossen met jonk als hij zo goed als ze zeiden dan laat je niet iemand als jonk gaan .
dat hij dan even ter orde word geroepen ok begrijpelijk , maar had het anders gedaan .
zo kan ik ook veel mensen neer zetten : L van Wijk raad bij klm aire france , waarvan hij een franse onderscheiding kreeg en nu klm financieel goed is en aire france niet moeten door de fusie die hij regelde 5000 man eruit .
wijers idem mislukt in de politiek gemeld door een kennis , wanordelijk stokend persoon .
kan zo ook wel doorgaan met andere figuren u roep ik lever , dus moses als je wat zeg onderbouw het even in zijn totaliteit en niet in enkel voud
0 0
MosesD
En zijn meer goede trainers. Jonk is goede trainer, maar volgens de leden dus ongeschikt als hoofd opleiding. En om moverende redenen. Meijers mislukt in de politiek? Waar haal je dat vandaan?
0 0
Koenniiee
Omdat hij een advocaat is. Die komen meestal niet bij positieve ontwikkelingen in een organisatie aan het woord. Dat het een oud-voetballer van Ajax is klopt, maar het gaat vaak om zijn deskundige en objectieve woord.
0 0
ajaxtimadam
Ik ben er echt klaar mee.

Als Cruijf morgen een youth academy AFC AMS opstart, om talenten te ontwikkelen en langzaam op te werken naar de Eredivisie... dan wordt ik daar direct supporter van.
Veel goede ideen gaan nu namelijk gegarandeerd de prullenbak in. De Boer speelt (al jaren!) saai controle voetbal van Van Gaal. Overmars faalt als een malle, maar mag blijven zitten....
en dezelfde ratten die eerder de club ook bijna naar de klote hebben gebracht... die doen het nu weer en kunnen blijven zitten.
"Harde kern" staat ernaar te kijken.
je verzint dit echt niet.
Echt, laatste jaar voor mij. Ik ben er helemaal klaar mee. Ook met die zogenaamde hard kern. Ik lach om die gasten.Ik hoop echt dat iemand AFC AMS opstart en Cruijf daarbij betrokken wordt vanuit de foundation ofzo.
4 -4
CrazyJew
Uiteindelijk zal het ooit wel weer goed komen maar wat een zielige vertoning. je jaagt je grootste club icoon weg. Heb dat niet eerder gehoord dat dit gebeurd bij een club. Het is eigenlijk om je dood te schamen. En waarom? Omdat mensen hun ego's groter zijn dan de club. Zwarte dag in de geschiedenis van ons aller Ajax. En nee, ik ga mij seizoenskaart niet inleveren want die mensen zijn niet de club en ik houd hoop dat er ooit wel een verstandig bestuur komt. Die het plan Cruijff maar ook de mens Cruijff respecteerd voor wat ie heeft betekend
3 -1
Gertje
Op lange termijn vrees ik dat dit niet meer goed komt. Waardoor namelijk heel veel mensen hier supporter zijn van Ajax is omdat in hun jeugd Ajax successen had, maar ook omdat de vaders van deze supporters al supporters van Ajax waren. Ik denk dat het doorgeven van het Ajax DNA van ouder naar kind een enorme deuk heeft opgelopen. Tel daarbij op dat we niet meer de successen hebben, en over 20 jaar zullen er niet zoveel supporters meer zijn.

Tot vorig jaar had ik een seizoenskaart, en keek ik elke andere wedstrijd. Seizoenskaart heb ik al niet meer omdat ik 9 van de 10 keer in een leeg stadion zat, en de wedstrijd niet om aan te zien was. Verder laat ik mijn donderdagavond of zondag niet meer verpesten door het spel van Ajax. Ik was serieus de hele zondag chagrijnig wanneer ik weer naar een wedstrijd van Ajax had gekeken, ondanks dat deze werd gewonnen.

Mijn kind zal dus niet meer opgroeien met Ajax, en dit zal met meerdere kinderen gebeuren. Dit zal er naar mijn mening uiteindelijk toe leiden dat er over 10-20 jaar veel minder supporters zijn. Die lopen dan allemaal in shirts van Barca en Bayern i.p.v. Ajax.
0 0
IamLegend
bij fc barcalona gebeurde dat ook al een x...
0 0
chrisjuhhh
en niet zo lang erna werd die ontslagen dan bedoel ik degene die cruijff had weg had gewieberd , waarna opstand kwam van de supporters van barca en leden !!!!
0 -1
ajax4ever01
Ik ben echt helemaaaaal klaar met dat zootje ongeregeld. Een puinzooi maken ze ervan. Ze zitten mooi weer te spelen om op die wijze ons voor de gek te houden.. net doen of het goed gaat enz.. te walgelijk voor woorden die lui die er blijven zitten.

Voor mij verlopig een boycot van de wedstrijden van Ajax.. ben echt kwaad!
5 -6
Zalazar
en die noemt zich ajax4ever
4 -3
rein3
Wat ik jammer vind dat is dat er nu geen klein verslag komt van AFCA en SV Ajax vereniging. Er waren leden daarvan gewoon aanwezig en hebben dus mee gestemd en het zeggenschap van de supporters gebruikt daarbij. Dan lijkt het mij meer dan logisch om daar een bericht van te krijgen. Dan snappen we het denk ik beter wat er gister avond is gebeurd.
3 0
chrisjuhhh
ik ben benieuwd wat er nu gaat gebeuren .
vertrekken er een aantal jeugd opleiders zo ja hoeveel en wat gaat ajax dan doen ?
een TH onder leiding van een TD in de naam overmars zoals het nu is .
wie word HOJ , of wie hebben ze in gedachten ?
blijf Collee na dit seizoen bij Ajax , want hij zou voor 1 jaar aangesteld worden ?
de puinhopen blijven en zal echt erger worden , want Ajax is wel wereld nieuws en niemand in de voetballerij snap er niets meer van wat Ajax doet tov Cruijff .
0 -1
jarenfan
Een zwarte dag in de Ajax geschiedenis.
5 -1
Jornnn
Hard rennen, hoog springen en snel opstaan door op een juiste manier te vallen. Dat leer je niet in een rondo, maar maakt jou wel net even beter dan je tegenstander.

Kan iemand me vertellen wat er mis is met de inzet van een performance coach?
1 -1
DerOpenDerOver
Alleen die naam al. "performance coach"
pretentieus gedoe.
0 0
ram
Waarom? Het is toch gewoon professioneel om niet alleen met een bal bezig te zijn maar ook puur met het lichaam? Ajax mist bijvoorbeeld fysieke kracht wat mij betreft, niets mis mee om daaraan, en aan andere aspecten, te werken.
1 0
DerOpenDerOver
Geef het dan een normale "nederlandse" naam.
weet ik veel, prestatie trainer ofzo.
performance coach pfff.

Gewoon, VOETBAL vereniging ajax,
met loop trainers en fysiek trainers.
Dat soort dingen begrijp ik wel. Maar al die andere namen vindt ik pretentieus.

Gewoon normaal doen, stelletje idioten
0 0
ram
Ja, okay, dat kun je ook een Nederlandse naam geven. Maar is dat zo'n big deal? Nee, toch... Wees blij dat we een heel klein beetje met de tijd meegaan (ik vind het nog te romantisch allemaal).

Om het meteen pretentieus te noemen gaat mij wat ver. Dan is "ik vindt" met 'dt' schrijven helemaal pretentieus! :P
0 -1
DerOpenDerOver
Nee is niet zo'n big deal, maar als ik al die termen hoor dan lijkt Ajax geen voetbal, maar een Polo of Cricket club.
Persoonlijk vindt ik dat kudt. :-b
0 0
ram
Balen voor je. Misschien fan worden van Feyenoordt?
0 0
DerOpenDerOver
Ik heb het over "voetbalclub" !

0 0
ram
Haha, true. Ik moest er gewoon nog één 'dt-tje' uitgooien.
0 0
Truus de Bakker
De performance-coaches die er werkten, werkten er met instemming van het TH. Dus het is helemaal niet zo dat Bergkamp en Overmars iets tegen deze mensen hebben. Alleen wilde Jonk er nog meer binnenhalen en dat was te veel van het goede volgens het TH.
1 -2
CHRISSSSZ
Nee, Bergkamp vond het huidige aantal Performance trainers te veel. Dat Jonk er meer wilde aannemen is leuk verzonnen waarschijnlijk. Of wat is je bron? Staat iig niet in het interview van Bergkamp met VI.
2 -1
Truus de Bakker
Het TH ging over het aanstellen van opleiders. Dus was het TH akkoord met de personele samenstelling van de Toekomst. Iets anders kan ik er niet van maken. Er werkten op de Toekomst geen mensen die niet door het TH akkoord waren bevonden.
1 0
talent020
Is niks mis mee, alleen mensen zoals Bergkamp denken dat dat ten koste van het voetbal, terwijl de cijfers en statistieken het tegendeel bewijzen ,
4 -1
PeterVKV
Volgens mij ging het probleem daar niet eens zozeer over maar was het meer een machtsstrijd waarbij Jonk onder invloed van Jongkind een eigen koninkrijkje wilden bouwen van de jeugdopleiding en de rest van het TH dat natuurlijk niet zagen zitten. Want de jeugdopleiding is natuurlijk al van oudsher het kroonjuweel van Ajax terwijl het eerste door de financiële ontwikkeling in het internationale voetbal niet langer meer meedoet.
4 0
mcatarinob
Helemaal mee eens Einstijn, daar hecht ik ook grote waarde aan.
0 0
Einstijn
Ik wil eerst even een reactie van bijvoorbeeld een Keje Molenaar afwachten, waardoor ik gevoelsmatig een objectiever beeld krijg bij de situatie.

Daarnaast zou het fijn zijn als de informatie waar dit soort beslissingen op gebaseerd worden (en die zo erg leven onder de fans) gedeeld wordt. Want ik mag toch oprecht hopen dat niet alle leden Henrichs op zijn blauwe ogen geloven...
1 0
Cruyffie
Daar ben ik dus ook zeer benieuwd naar. Waar is Keje?
1 0
Boer
Kunnen we nu eens stoppen met al die tegenstellingen. Ik ben ervan overtuigd dat Jonk aan de ene kant en Bergkamp aan de andere kant het voor 95% eens zijn over voetbal. Jonk heeft zich echter omgeven door allerlei wetenschappelijk geschoolde niet-voetballers die hem verbaal uiteraard de baas zijn. De Scientists zien nu omzet en status wegvallen.
Voorlopig heeft de Scientists alleen spiermassa gekweekt. Waar blijven de voetballers?
3 -13
chrisjuhhh
wat jij nu stelt , is een ondermijning van de verhalen Bazoer , Tete , Riedewald , v Beek etc
0 -1
Cruyffie
Dit is dus de kern vh probleem. Exact dit: mensen lijken de visie van Cruyff niet helemaal te kennen/snappen.

Voetballers creëer je namelijk niet alleen op het veld: maar ook daarbuiten (75%voetbal, 25%performance zoals Jonk zegt).

En daarbuiten is niet alleen spiermassa: buiten het veld oefen je ook tactiek (ogv big data), inzicht (met Virtual Reality), balans en houding (met judo), snelheid en acceleratie (met looptrainers), sprongkracht, wendbaarheid wtc etc etc etc etc etc etc. Dat is dus 25%.

Dit tezamen met 75% voetbaltraining, de uitvoering op het veld, maakt dat je echt goede voetballers opleidt. Zoals Cruyff zegt: 'hoe kan het dat één golfer 11 trainers heeft, terwijl 11 voetballers slechts één trainer hebben'?

Dat dus.
6 -1
PeterVKV
Cruijff heeft makkelijk praten. Hij ging tijdens een bosloop vroeger altijd samen met Pietje Keizer achter een boom een sigaretje roken om dan later weer in te voegen. En ze wonnen alles. Mooie tijden waren dat maar het is nu inderdaad anders. Als je naar de PL kijkt zijn het veelal de atleten die het doen, maar is het ook vaak niet om aan te zien door al dat geren en gevlieg. Ajax zal zich moeten blijven onderscheiden door de focus op het voetbal.
1 -2
talent020
Jongens als Tete, Riedewald en Bazoer hebben al meerdere malen aangegeven dat de performance coaches goed voor hun ontwikkeling zijn geweest. Jonk en Bergkamp zullen in de hoofdlijnen wel hetzelfde denken waarbij ik wel denk dat Jonk meer openstaat voor vernieuwing. Bergkamp en bijv Van Basten denken naar mijn mening veels te ouderwets.
1 0
Cruyffie
Inderdaad. En dan hebben we het nog niet eens over Nouri, Cerny, vdBeek en Eiting.
0 0
Einstijn
Top reactie, sterk ook je stuk tussen 'kunnen we nu stoppen met alle tegenstellingen' en je 'waar blijven de voetballers?'. Volgens mij staat daar een anti Jonk reactie, waardoor je je eerste zin volledig ontkracht. Goed verhaal dus.
1 0
Alderweireld3
Ben je gestoord? Die voetballers houden het Ajax van De Boer nog een beetje overeind. De aankopen en zijn tactiek zijn anti-Ajax.
5 -1
Inhartennieren
Erg triest !!
0 0
IamLegend
everything gonna be alright
0 -1
chrisjuhhh
Jonk kan alsnog naar de rechtbank als hij dit tegendeel kan bewijzen , maar of dat toevoeg denk ik niet .
maar henrichs is niet zuiver er word veel weg geschoven en ajax draai nu eenmaal op de leden , ben erg benieuwd wat de toekomst gaat brengen .
0 -1
CHRISSSSZ
Hier doelde Ling dus op, er wordt nog steeds gejokt.
3 -2
Boer
Ik geloof nog steeds in de ideeën van Cruyff, maar totaal niet in Ling. En Jonk zijn entourage bestaat vooral uit overbetaalde niet-voetballers. Er zijn veel van hen opgestapt. Daar gaat niemand slechter van voetballen. Cruyff zegt zelf dat we vooral op techniek moeten trainen. Daar hadden de vertrokken spierballentrainers geen enkele rol in Sterker nog: als Cruyff nu zou zijn aangesteld, hadden ze niet hoeven opstappen. Hij zou ze hebben weggestuurd.
1 0
Tinus
Als je dit roept, dan heb je echt helemaal niets begrepen van de visie van Cruijff. Focus op voetbal, maar aangevuld met allerlei vormen van sportelementen waar je als voetballer je voordeel mee doet. Kracht, balans enz zijn van levensbelang, lees ook de lovende verhalen van onze nieuwe sterren uit de jeugd maar. Betere bewijzen krijg je niet.
Hoe kom je er bovendien bij dat ze zoveel verdienden? En mij maakt dat niet uit als ze goed werk leveren voor Ajax. Nu ben je dit voordeel in ieder geval kwijt. Doodzonde!
2 0
talent020
Cruijff was juist een voorstander van performance coaches... Die zou ze juist hebben omarmd! Cruijff heeft weleens aangegeven dat ook hij vroeger bijv veel aan loop en leningheids training deed.
0 0
Cruyffie
Dat zegt Cruyff helemaal niet. Hij zegt focus op techniek, maar mét performance coaches. Zie mijn reactie hieronder: Cruyff maakt de vergelijking met golfers (die voor iedere beweging een andere trainer hebben, itt voetballers).
0 -1
IamLegend
oei oei oei oei......
0 0
Koenniiee
Dit zijn inmiddels teveel verliezen binnen Ajax voor mij op rij. Normaal, sportief gezien, zal ik Ajax altijd blijven steunen. Maar na het zoveelste bestuurlijke verlies met de breuk met Johan Cruijff, het vertrek van Wim Jonk, de leegloop op De Toekomst, het ontbreken van een visie en duidelijkheid door Directie nu en het definitieve einde van Plan Cruijff.. ben ik helemaal klaar met Ajax. Ik zou zo graag zondag dan nog ffe lekker Ajax kijken, maar dat is jaren geleden al verdwenen. En ja, dat neem ik Frank de Boer kwalijk. Net zo goed als ik het alle bobo's en Van Gaal addepten kwalijk neem dat mijn Ajax is afgepakt.

Mijn Ajax is overgenomen door pluche lui en verraadplegers die bewust Johan Cruijff (en plan) eruit hebben gewerkt om Van Gaal binnen te loodsen en meer zekerheid hebben omtrent hun eigen hachje. Dit is iets waar ik geen fan meer van wil zijn.

En ik voel me in de steek gelaten door Vak 410, F-side en de supportersvereniging. Als makke schapen staan ze toe te kijken en er gebeurd helemaal niets. Ook dat vind ik een behoorlijk laffe actie, want wie kan er op dit moment nog genieten van Ajax dan? Er had nu actie gevoerd moeten worden en niet op het moment dat Louis van Gaal dreigt te komen. Dan is het helemaal te laat.

Ik hoop dat we samen - met degene die voor Plan Cruijff en de invulling daaraan van Wim Jonk en JC - een actie op touw kunnen zetten waarmee we andere supporters bewuster kunnen maken van deze kliekjesvorming, de bewuste breuk met (plan) Cruijff en huidige zittende pluche lui met een voorkeur van Louis van Gaal zonder visie.

Wat gaan we doen, Boys!?
3 -1
chrisjuhhh
http://ajax.netwerk.to/nieuws/artikel/37635_Bestuursraad krijgt vertrouwen van leden.php
0 0
Cruyffie
Ben het helemaal met je eens. En ik heb vooral nog veel vragen:

*Is die supportersenquete bijvoorbeeld nog besproken tijdens ALV?

*Hoe kan het in godsnaam dat mensen UNANIEM achter Henrichs staan?

Tegelijkertijd ben ik door deze ALV alle hoop verloren. Er gaat iig geen revolutionaire verandering in de jeugd komen zoals onder Jonk.

En tja: acties? Geen idee, maar ben erbij!1 -1
talent020
Met name Van Been Jr had ik zeker wat meer tegenstand verwacht. Tijdens devTen Have soap kwam hij op mij correct over, maar ook hij blijkt bij Henrichs in de pocket te zitten.
0 -1
talent020
Als makke schapen achter Henrichs aanlopen, wat een lachwekkende club zijn wij geworden zeg.
1 -1
Toon meer reacties