Overzicht kernpunten ledenvergadering

Vanavond vindt vanaf 20:00 uur een belangrijke algemene ledenvergadering van Ajax plaats in de Amsterdam Arena. Om inzicht te geven in de loop van de vergadering, heeft Ajax Showtime hieronder de belangrijkste agendapunten in chronologische volgorde neergezet.

Ingekomen stukken
Na de opening staan de ingekomen stukken als tweede punt op de agenda. Dit zijn bijvoorbeeld brieven en vragen die vooraf ingestuurd zijn door leden van Ajax. Naar verwachting zullen in de ingekomen stukken, die worden voorgedragen, de eerste kritische opmerkingen en vragen gericht aan de bestuursraad langskomen.

Toelichting bestuursraad
Na de opening en voordracht van ingekomen stukken, volgen twee agendapunten met betrekking tot de wijze van notuleren. Als vierde punt staat de toelichting van de bestuursraad inzake de bestuurlijke situatie van de vereniging en NV op de agenda. Vooral de toelichting van de situatie van de NV, waar de raad van commissarissen en directie onder vallen, is van belang. Daar zijn de afgelopen maanden de grootste beslissingen genomen en daarover zijn vooraf de meeste vragen ingediend door de aanwezige leden.

Motie van vertrouwen
Na deze toelichting van de bestuursraad, volgt het voorstel dat is ingediend door de groep met onder meer Keje Molenaar, Lex Hes en Sjaak Swart. Hier zullen de leden worden gevraagd of zij nog vertrouwen hebben in de bestuursraad. Middels een stemming zal hier duidelijk worden hoeveel draagvlak er nog onder de aanwezige leden is voor de voltallige bestuursraad. Mocht een meerderheid van de aanwezige leden het vertrouwen in de bestuursraad opzeggen, dan is het vervolgens aan de bestuursraad of hij daar conclusies aan verbindt of niet.

Herbenoeming Henrichs
Vervolgens worden door de bestuursraad het jaarverslag over het verenigingsjaar 2014/2015 en de baten en lasten over het boekjaar 2014/2015 behandeld. Hiervoor moet décharge verleend worden aan de bestuursraad. Het tiende en mogelijk belangrijkste punt op de agenda is de herbenoeming van bestuursraadslid Dick Schoenaker en voorzitter Henrichs. Hierover zal schriftelijk gestemd worden door de aanwezige leden. Schoenaker en Henrichs kunnen individueel met een meerderheid van de stemmen weggestuurd worden.

Rondvraag
Na de stemming met betrekking tot Schoenaker en Henrichs is er nog tijd voor een rondvraag. Vervolgens wordt de vergadering gesloten. 

Sam van Raalte (Twitter: @SamRaalte | e-mail: S.vanraalte@ajaxshowtime.com)

Kerstactie: Bestel vandaag iets in de Ajaxshop en maak kans op de gesigneerde wedstrijdbal van Ajax - De Graafschap!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
fanforeffer
hoor net dat er maar 300 van de 700 leden aanwezig zijn op deze belangrijke vergadering. minder dan 50 %. schandalig dat er zo weinig betrokkenheid is bij de leden raad . alleen daarom al moet het bestuur opstappen.
0 0
Hwb
Dat is voor een vereniging echt een supermooie opkomst. Minder dan 10% is vaak gebruikelijk.
0 0
talent020
Henrichs zal wel weer herkozen worden, vrees dat na vanavond alles blijft zoals het nu is.
1 -2
Archy
Dat wordt een avondje duimen op de goede afloop!
2 -1
RH1900
Optyfen met die ratten! D-Day, maar helaas zal dit waarschijnlijk weer met een sisser aflopen.
Ik vond het tijdens de revolutie al zo raar. Henrichs werd in het begin in alle artikelen en onderzoeken aangewezen als een van de ergste, echter mocht hij later juist blijven.. Heeft gewoon meegeluld en alles voor lopen liegen, bah. Je zou zeggen dat hij net als Sturkenboom al lang capuchonnen in z'n voortuin had.
6 0
godenzonensuper
Dat laatste was zonder de problematiek omtrent het supportershome normaal gesproken gewoon ook weer gebeurd.
1 0
OlavMokum
Uhmmm ....een vd belangrijkste vergaderingen in de geschiedenis van AFC Ajax
@AFCA SUPPORTERSCLUB, hallooow, is daar iemand?!?!
Gelukkig hebben we Johan, Wim, Tjeu, Keje , Sjaak dat zijn tenminste vechters met een echt Ajax hart!

4 -1
Cruyffie
INDERDAAD ZEG. Waar zijn die supportersclubs. Waarom horen we deze week niks van ze. Geen actie, geen spandoek, niks. Maanden gezeik over Utrecht-uit (WHO THE FCK CARES), maar vanavond helemaal niks!

GO JONK, GO LING, GO MOLENAAR.

VOOR AJAX!!!!
0 0
IamLegend
Ook deze oorlog zal kamp jonk winnen.

Met leden als keje molenaar die de kar trekt om de andere ere leden ook te mobiliseren.

Zou mooi zijn als er dit x minimaal 200 leden aankomen zetten, samen met keje molenaar. mja dan moet er eerst waarschijnlijk een grotere zaal gevonden worden, voor dat de vergadering geopend kan worden...
0 0
trodat4030
200? Dat vind ik wel heel erg weinig.. Van de 700 leden zouden er minstens 550-600 moeten komen opdagen, alleen degenen die écht verhinderd zijn mogen van mij wegblijven. De club staat in zo'n gigantische brand dat bijna half zuid-oost verloren gaat! Iedereen die wegblijft zonder fatsoenlijke reden, lidmaatschap ontnemen.. Als je er niks mee doet, ben je het lidmaatschap ook niet waard!
3 0
Eriksen11
Het is ook gewoon idioot dat allemaal halfdode bejaarden nu moeten gaan beslissen over de toekomst van de grootste club van Nederland. Die mensen zijn bang voor elke vorm van verandering en ze houden met hun ons-kent-ons-gedrag de vereniging en dus ook de hele club Ajax in de houdgreep.
2 0
Gerard36
ook al is er na stemming geen vertrouwen meer in de bestuursraad, opstappen doen de ratten toch niet want ze moeten Cruyff dwars blijven zitten
0 0
Cruyffie
Man man man wat een spanning.

COME ON LEDEN, EEN VOOR ALLEN ALLEN VOOR EEN!!

VOOR ONS ALLER JOHAN CRUYFF!

YIHAAAAAA
2 -1
AFCACBS410
LEDEN LAAT JULLIE AJAX HART SPREKEN VANAVOND!

Eruit met het pluche, de enge politici en gladde zakenmannen. Kiezen we vanavond niet massaal voor kamp Cruijff en Jonk dan in onze club weer compleet TERUG BIJ AF! Dan heeft de vriendenklik van Uri Coronel de touwtjes weer in handen en bepalen enge mannetjes die niets maar dan ook niets met Ajax hebben in het vervolg weer het reilen en zeilen van onze club.

Dit kan en mogen wij niet laten gebeuren! Dus leden, kom massaal naar de vergadering vanavond en red onze mooie club, voor dat het te laat is
6 0
LiefhebberVan GOED voetbal
En als dat niet helpt, blijf dan allemaal weg bij wedstrijden, net zolang tot plan Cruijff wel wordt uitgevoerd én vastgelegd in de statuten,!!
1 0
..::Rootje::..
Ik zal een paar kaarsjes opsteken en hopen op een goed eind, alleen is het hetzelfde gevoel als ik had op Europese overwintering voorafgaand aan de wedstrijd Ajax-Molde
1 0
ajaxtimadam
maar laten we hopen, maar ik ben bang van niet.
0 0
ajaxtimadam
Ajax is geïnfiltreerd door kakkerlakken. Ik weet het zeker. Tot aan de "harde kern" aan toe.
Kan bijna niet anders.
8 -1
CHRISSSSZ
Het laatste beetje hoop wat ik nog heb is gevestigd op mannen als Molenaar en Swart..
2 0