[Update V] Voorzitter Henrichs herbenoemd

SamVR, 17-12-2015 om 22:55, 39358 views, Ajax Showtime | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Een grote opkomst van leden van Ajax is donderdagavond essentieel voor een omwenteling tijdens de algemene ledenvergadering. Via een motie van vertrouwen kunnen de leden dan aangeven of zij nog vertrouwen hebben in de bestuursraad. Tevens staat onder meer de herbenoeming van voorzitter Hennie Henrichs op de agenda.

Henrichs heeft een vaste groep leden van Ajax om zich heen, die normaliter steevast vertegenwoordigd is bij algemene ledenvergaderingen. Doorgaans zijn er bij een algemene ledenvergadering ongeveer negentig leden van de club aanwezig. Verwacht wordt dat de opkomst donderdagavond veel groter zal zijn. Leden die kritisch aankijken tegen het handelen van de huidige bestuursraad, geven aan dat een opkomst van circa 300 leden in hun voordeel zou blijken. Ajax heeft in totaal ruim 700 leden.

Update 20:09u
De algemene ledenvergadering is donderdagavond drukbezocht. Bronnen melden Ajax Showtime dat er zo'n driehonderd leden aanwezig zijn in de Amsterdam Arena. Ronald Pieloor, lid van de bestuursraad, meldt daarnaast op Twitter dat de vergadering door de drukte later begint dan gepland.

Update II 20:21u
Directieleden Dolf Collee, Jeroen Slop, Edwin van der Sar en Marc Overmars zijn aanwezig bij de algemene ledenvergadering van Ajax. Tevens zijn onder meer ereleden Michael van Praag, Arie van Os en Sjaak Swart erbij. Ook voormalig adviseur Tscheu La Ling, commissaris Leo van Wijk en Piet Keizer zijn present. Johan Cruijff, zoals bekend ernstig ziek, is vooralsnog niet aanwezig in de Amsterdam Arena. 

Update III 22:43u
Ajax heeft via een persvoorlichter laten weten dat het een latertje wordt in de Amsterdam Arena. Dat Twittert de Supportersvereniging Ajax. Op dit moment is voorzitter Hennie Henrichs nog bezig met het toelichten van de bestuurlijke situatie. Er hebben nog geen stemmingen plaatsgevonden.

Update IV 22:52u
Tscheu La Ling en Piet Keizer hebben de ledenvergadering inmiddels verlaten. De motie waarin de leden konden aangeven of zij nog vertrouwen hebben in de bestuursraad, is unaniem verworpen. De leden vonden dat het allemaal te lang duurde.

Update V 22:56u
Hennie Henrichs heeft de aanwezige media reeds te woord gestaan. Volgens de voorzitter hebben de leden aangegeven unaniem achter de bestuursraad te staan. Henrichs en Schoenaker zijn herbenoemd als respectievelijk voorzitter en lid van de bestuursraad.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax34
Is Henrichs toch nog ergens goed in ; manipuleren.
1 0
Ajax Koersvast
Mensen in het algemeen en in nederland specifiek hebben moeite met een genie die ver boven het maaiveld uitsteekt.
In plaats van dankbaar gebruik te maken van de gaven van zo iemand doen velen er alles aan om een dergelijk genie naar beneden te trekken of de kop af te hakken.

(Het èchte) AJAX is vanaf heden verwoest!
0 0
suske
Zo nu hebben we eindelijk bestuurlijke rust. En kunnen we ons bezig gaan houden met waar het om gaat VOETBAL!!!!!!!!. Verder kunnen we ons tijdens de feestdagen opnieuw gaan bezinnen.

Voor iedereen hier prettige kerstdagen en een voorspoedig en gezond 2016 toegewenst.

Even geen berichtgeving meer hier wat betreft. Bestuurs perikelen.
0 -1
afca95
Vertel dat het bestuur maar dat het om voetbal gaat! Voor de rest fijne feestdagen!
1 -1
Rinus M.
Mooi, kunnen we nu weer gaan voetballen?
1 -6
MichelAngelo66
Dat lukt al twee jaar niet meer fatsoenlijk onder de Boer en billemaatje Overmars.
0 0
AjaxDUde123hk
De Generaal zal toch anders overdenken.
0 0
godenzonensuper
nee
2 0
talent020
Probeert Ajax al een tijdje maar het wilt niet echt lukken. Denk ook niet dat het beter wordt.
4 -2
afcaroon
Rip ajax
3 -2
grapje
Kortom naar de klote, heel de structuur betreft leiding geven slaat nergens op. De beursgang is in het begin wellicht leuk geweest maar het heeft er wel voor gezorgd dat Ajax in verkeerde handen is gevallen en nu word bestuurd door volgevreten oude directieleden van het bedrijfsleven.
2 -2
IamLegend
Tegen de graafschap, zal ik 100% steun geven aan mijn ploeg. Ajax is en blijft de mooiste club van ons allemaal.
3 -3
Ajax34
De spelers kunnen er niks aan doen en ik zal ze de rest van het seizoen blijven steunen, maar het kost me nu wel moeite om naar het stadion te blijven gaan.
Maar om volgend jaar weer een seizoenkaart te kopen kan ik niet meer over mijn hart krijgen. Ik betaal niet meer mee aan de salarissen van deze corrupte bobo's.
0 0
DerOpenDerOver
Waar gaat het in godsnaam allemaal over.
Ik snap er geen fuck van.
Henrichs, collee, Slop, commissaris dit, bestuursraad dat.
Wat is dit ? politiek 24!


2 0
prinsmp
Het is ook wel eens goed om bij jezelf na te gaan waarom je een supporter bent van een bepaalde club. Is het de naam van de club, de spelers, de voetbalstijl, visie van de club, de historie? Ik denk dat er voor veel supporters nog genoeg over blijft om voor te juichen, echter ik kan me ook goed voorstellen dat er een grote groep gaat afhaken. Want hoe je het ook wend of keert, de club Ajax heeft toch wel een groot deel van zijn aantrekkingskracht kracht verloren de afgelopen jaren.
4 0
aietos
Ik ben er voorgoed klaar mee. Ik heb genoeg van deze leugenachtige lieden. Ook de manier van spelen is niet meer des Ajax. Ik ben een van de vele die volledig afhaakt.
1 -1
toen_was_ajax_super_goed
gewoon weg blijven bij ajax !! wat een enge vieze old boys network club is het geworden zeg ....kan wel janken

5 0
Raoul14
Diep triest. Heb een keer mijn seizoenkaart half verbrand terug gestuurd toen ze Johan richting Rotterdam duwden. Ben nu voor de 2e en waarschijnlijk laatste keer klaar met mijn club. Het is een eng zichzelf instandhoudend kliekje geworden. Cruijff valt maar een ding te verwijten, dat hij zich zo heeft verkeken in deze personen die eigenbelang 100% boven het Ajax belang verkiezen en niet luisteren naar de overgrote meerderheid van Ajacieden. De champagne zal wel geknald hebben bij het kliekje voetballers dat Cruijff zijn schoenveters nog niet eens vast had mogen maken. Over de mislukte bankier nog maar te zwijgen. En alvast aan de duimpjes omlaag, gefeliciteerd, jullie krijgen de club die jullie verdienen.
5 0
EazyMe
ONGELOOFELIJK!!!! Vier jaar geleden stemden deze leden ten koste van alles voor de implementatie van het plan Cruijff. Nu vier jaar later stemmen deze zelfde leden voor de mensen die aantoonbaar verre weg afwijken van het plan Cruijff.

Ik bezocht en keek Ajax de afgelopen twee jaar al minder dan dat ik dat altijd voorheen deed. Ik overweeg echt om helemaal te kappen met Ajax. Ik kan zo al invullen hoe het op deze manier op de lange termijn zal vergaan ... Veel bullshit zal eraan blijven komen met weinig (Europeese) prestaties op het veld!!!
6 0
MichelAngelo66
Ik ben er in ieder geval klaar mee. Mijn interesse was ook al opeen dieptepunt de laatste tijd met het beton voetbal, die idiote aankopen en zelfingenomen lieden die er enkel en alleen voor zichzelf zitten. Mijn ooit zo mooie club is verworden tot een foute bankinstelling. Mijn huidige mening is dat het helemaal in elkaar mag storten.
0 0
mcjc
In principe denk ik er ook zo over. Het enige wat we kunnen doen is hopen dat ze het plan Cruijf blijven uitvoeren. Maar zoals ik Bergkamp zijn argumenten heb gelezen heb ik weinig vertrouwen in de kwaliteit van deze mensen.
1 0
EazyMe
Die leden die gisteren hebben gekozen hopen ook maar dat ze het zullen uitvoeren ... Als ze het plan Cruijff de afgelopen jaren al niet hebben uitgevoerd, zullen het logische wijs ook nooit gaan doen.

Daarnaast blijven ze volhouden dat ze al die tijd WEL het plan Cruijff hebben gevolgd. Maar de man die het plan Cruijff heeft opgesteld, Cruijff zelf, is opgestapt omdat zijn plan NIET wordt uitgevoerd.
1 0
watervisser
Je bent niet de enige. Laat ze maar lekker alleen genieten van het tikkie breed en terug voetbal.
2 0
afca95
Gewoon seizoenskaart opzeggen en niet meer gaan! Van mij is al retour. Dat is het enige wat je kan doen. Zolang Ajax aan ons verdiend blijven die ratten zitten. En dan kan je zeggen wat erg voor de spelers?! Joh schei uit die zijn niet zielig, die hebben allemaal één doel z.s.m naar het buitenland zakken vullen.
8 -1
Koenniiee
Dit zijn inmiddels teveel verliezen binnen Ajax voor mij op rij. Normaal, sportief gezien, zal ik Ajax altijd blijven steunen. Maar na het zoveelste bestuurlijke verlies met de breuk met Johan Cruijff, het vertrek van Wim Jonk, de leegloop op De Toekomst, het ontbreken van een visie en duidelijkheid door Directie nu en het definitieve einde van Plan Cruijff.. ben ik helemaal klaar met Ajax. Ik zou zo graag zondag dan nog ffe lekker Ajax kijken, maar dat is jaren geleden al verdwenen. En ja, dat neem ik Frank de Boer kwalijk. Net zo goed als ik het alle bobo's en Van Gaal addepten kwalijk neem dat mijn Ajax is afgepakt.

Mijn Ajax is overgenomen door pluche lui en verraadplegers die bewust Johan Cruijff (en plan) eruit hebben gewerkt om Van Gaal binnen te loodsen en meer zekerheid hebben omtrent hun eigen hachje. Dit is iets waar ik geen fan meer van wil zijn.

En ik voel me in de steek gelaten door Vak 410, F-side en de supportersvereniging. Als makke schapen staan ze toe te kijken en er gebeurd helemaal niets. Ook dat vind ik een behoorlijk laffe actie, want wie kan er op dit moment nog genieten van Ajax dan? Er had nu actie gevoerd moeten worden en niet op het moment dat Louis van Gaal dreigt te komen. Dan is het helemaal te laat.

Ik hoop dat we samen - met degene die voor Plan Cruijff en de invulling daaraan van Wim Jonk en JC - een actie op touw kunnen zetten waarmee we andere supporters bewuster kunnen maken van deze kliekjesvorming, de bewuste breuk met (plan) Cruijff en huidige zittende pluche lui met een voorkeur van Louis van Gaal zonder visie.

Wat gaan we doen, Boys!?
3 0
watervisser
Wegblijven is het beste wat we kunnen doen,
3 0
IamLegend
dont worry be happy
0 -3
afca95
Ik zou je graag helpen... Enige wat je kan doen is wegblijven uit de Arena. Je begint niks tegen die bobo's.. Je hebt het gezien met geef Ajax zijn gezicht terug..
3 -1
chrisjuhhh
update

http://www.telegraaf.nl/telesport/voetbal/ajax/24893234/__Van_Praag_gaat_met_Cruijff_
praten__.html#voetbal/227/fixtures/


misschien
0 -1
godenzonensuper
- 4x kampioen met een belachelijk laag aantal punten
- Voetbal dat niks met aanvallend voetbal te maken heeft
- talenten worden verpest bij Jong Ajax
- europees en beker is al jaren een aanfluiting
- voetbal van de Boer moet de bovenbouw ook gaan spelen.

Nee maar het is goed dat Cruijff en Jonk vertrekken , hebben we rust.
4 -4
chrisjuhhh
het rare van het woord unaniem is dat iedereen echt iedereen op HH gestemd heeft en dat is dus niet zo , of jonk tegen zichzelf zou stemmen .
ook P Keizer werd niet toegelaten en ga nu wel een teken aan de wand geven betreft oud voetballers die in de toekomst terug willen komen .
we gaan het meemaken , hoe een stel volwassen een spelletje speelt voor wraak , gelijk willen hebben ontkennen is voor mij een totale raadsel ,
ook benieuwd wat het aandeel ga doen http://www.iex.nl/Aandeel-Koers/24479/Ajax.aspx
0 -1
je
De Houdbaarheid van Brother Louis Van Gaal is altijd maar 3Jaar daar komen we ook wel overheen
0 0
westerpark
Er zit nog maar 1 ding op stemmen met je voeten en je seizoenskaart opzeggen. Ik heb het gehad, dus mijn zijn ze kwijt na 16 jaar. In de opzeggimgsmail geef ik 3 redenen: 1. breuk Jonk, Cruijff Ajax 2.voetbal 1ste elftal en jong Ajax 3. Niet aanpakken van mensen die Ajax ondanks een redelijke begroting zo hebben laten afglijden op Europees gebied. Kortom er is naar mijn mening een te snel tevreden houding of het nu gaat om opleiden, spel eerste elftal of bestuur. Er moer echt veel veranderen en dat zie ik niet gebeuren dus waarom zou ik me nog wekelijks gaan ergeren en er ook nog voor betalen. Ik hoop dat meer kritische mensen ook de seizoenskaart opzeggen dit is de enige manier hoe ze het foute beleid gaan voelen.
4 -1
DetMaiers
En jij denkt dat dat gaat gebeuren? Dan ben je pas naïef.
1 -1
afca95
Je bent Naief als je niet inziet dat de Arena de afgelopen 10 wedstrijden behoorlijk leeg is..
3 -1
aietos
Ja dat viel mij ook op, Ik ben de afgelopen wedstrijden ook niet meer geweest en gelukkig denken daar veel mensen het zelfde over.
1 0
DetMaiers
Ach ja, 2 overwinningen en het zit weer vol.
0 -1
watervisser
Gelukkig zullen velen dit doen. Ik ben mijn hele leven Ajax supporter geweest, maar bij deze lieden wil ik niet thuis horen.
2 -1
DetMaiers
Eerst zien, dan geloven.
0 -2
R.F.
Als ik de berichten hier volg is iedereen gek en feilbaar behalve Cruijff..
2 -2
afca95
Gaat niet om de persoon Cruijff, maar om zijn visie. De koers die Ajax vaart heeft niks te maken met een voetbalclub!
0 -1
DetMaiers
Heel eng. Als je niet blind achter Cruijff aanwandelt, deug je bij voorbaat niet. het doet me denken aan een bepaalde religie.
1 -1
MichelAngelo66
Je snapt er geen flikker van he?
0 0
godenzonensuper
niet gek wel achterbaks en misselijkmakend.
0 0
ricktap
Niet de wedstrijden boycotten. Revolutie op de tribune. Bv 90 minuten lang Henrichs rot op zingen. Dat heeft altijd al gewerkt.
0 0
suitie
Ben er klaar mee. Wat een vies eng clubje is het geworden zeg. Ooit een wereldclub..nu in handen van een stel engerds. Nu is t wachten op de grootste engerd van Gaal and the story is complete..
8 0
DetMaiers
Die grootste engerd is wel de laatste die grote successen heeft geboekt met ajax. Maar omdat hij niet, zoals de meeste op dit forum, blind achter Cruijff aanloopt, is hij ineens een engerd? Heel kortzichtig.
1 -3
godenzonensuper
succes behaald met spelers voortuitgekomen uit de jeugdopleiding gerunt door ?
0 0
DetMaiers
Co Adriaanse! Daar had Cruijff helemaal niets mee te maken. Maar dat moet je wel willen zien.
0 0
suitie
Je hoeft blind achter Cruijff aan te lopen maar als je besluit een visie te volgen onder zijn naam, dan moet je die volgen toch?? Hoe ongeloofwaardig kom je dan over als je het niet doet? En sinds dat van Gaal een paar jaar geleden op een achterbakse manier binnen probeerde te komen is hij voor mij de grootste engerd...raar he? Heb een hekel aan back stabbers..
2 0
elpresidente
Gewoon wedstrijden boycotten, dat is het enige wat indruk maakt. laat de arena maar half leeg blijven.
1 -1
godenzonensuper
Die bioscoop is toch altijd half leeg?
0 0
markplas
Net als anders?
0 0
tomhagen
Ik reageer nooit maar nu is de maat vol.
De vereniging ajax heeft 73% van de aandelen in handen. Als wij AS de resterende 27% in handen zien te krijgen hebben we een aanzienlijke stem bij de volgende aandeelhouders vergadering .
0 0
Ajax412
Opruimen!
0 -1
3*stars*3
We hebben al een serie A trainer, het spel is italiaans op resultaat en weinig goals tegen, bestuur kan je vergelijken met Italiaanse maffia en Arena zit net als in Italië, 90% van de wedstrijden niet vol.
Volgend jaar word het denk ik erger en mogen ze blij zijn als er 30.000 man in Arena komen en dat er 20.000 mensen een seizoenskaart nemen.
Jammer voor de jonge groep en de talenten die eraan komen, dat ze voor een verrot gemaakt club spelen.

Ajax(1) is doodziek...
1 -1
geDaante
Laat maar dood gaan, afscheid van nemen en loslaten, hoe lastig en pijnlijk ook. Er zal nooit meer een Cruijff zijn, een icoon zo groot, met zoveel invloed en zoveel gevoel voor Ajax en de wil zijn nek uit te steken, meermaals, ondanks eeuwige tegenwerking en eeuwig denigrerend en respectloos behandeld te worden. Als het hem al niet lukt, als hij al niet gesteund wordt door leden en supporters, die blijkbaar liever de club in handen zien van achterbakse bobo's en wat technische mensen zonder visie die er voor zichzelf zitten, dan is het afgelopen, en verdient Ajax zo'n man ook niet. Jij en ik verdienen dat wel, maar we zijn zwaar in de minderheid helaas. Alles waar Ajax ooit voor stond is niet meer, mensen bij de club die er alles aan doen om er voor AFC Ajax het maximale uit te halen, zijn er niet meer.

Als je er over nadenkt, is het te ziek voor woorden, dat zogenaamde Ajacieden Cruijff totaal niet op waarde schatten, en zijn zwaar bewezen visie ook niet, die volledig des Ajax is. Hij is de meest onderscheidend denkende en grootste voetbalvisionair in de hele wereld, die de kernwaarden van Ajax als geen ander uitdraagt. In plaats daarvan nuilt men liever als een stel zeikbitches over zijn handelen in het verre verleden, dat hij die lieve en altijd meewerkende bobo's zo hard aanpakte, of dat hij overal ruzie maakt en meer van dat soort kortzichtig en eenzijdig geleuter en gepapegaai. Het is ongelooflijk, we leven in een veelal bekrompen en klein land, met veel kapmessen en maisvelden.
3 -3
DetMaiers
Als iemand zijn nek niet wil uitsteken is het Cruijff wel, Hij verteld alleen even hoe anderen het moeten doen zodat zijn status onbeschadigd blijft.
0 0
godenzonensuper
Jij spoort echt niet he.
0 0
DetMaiers
Misschien niet, maar ik heb wel mijn ogen open in tegenstelling tot heel veel meelopers hier.
0 0
talent020
Als iemand zijn nek niet wilt uitsteken dan is het Cruijff wel...

Het TH loopt nu vrolijk Rond in de Arena dankzij Cruijff, de man heeft meerdere malen zijn nek uitgestoken tot in de rechtszaal aan toe.
0 0
godenzonensuper
Cruijff is te groot voor het sneue Hollandse volk.
0 0
DetMaiers
Laat hem dan lekker in Barcelona blijven.
0 0
JohnDylan
Over een paar jaar is Coronel weer voorzitter van Ajax met Van Gaal als algemeen directeur, Vd Sar als commercieel directeur, Overmars als technisch directeur en De Boer als hoofdtrainer. Het is mijn ergste nachtmerrie maar ik moet er maar mee leren leven. In ieder geval kunnen we er zeker van zijn dat alle neuzen bij Ajax dezelfde kant op zullen staan. Alleen jammer genoeg zal dat een andere kant op zijn dan ik graag zie.
6 -5
godenzonensuper
Laat van Gaal maar aangesteld worden. Dan zien naieve typetjes als liefhebber wat er voor spel is gespeeld. Maargoed de gevolgen gaan hoe dan ook zichtbaar worden , ofja die zijn al wekelijks zichtbaar met dat betonvoetbal.
3 -4
JohnDylan
Haha ik schreef zelf ook ergens anders hier op AS al iets vergelijkbaars namelijk: "Cruijff kan beter geheel zijn handen van Ajax aftrekken want er wordt toch niets met zijn advies gedaan. Laat de groep Coronel/Henrichs maar Van Gaal aanstellen als algemeen directeur en dan kan iedereen over zo'n tien jaar voor zichzelf zien dat Cruijff gelijk had."
3 -3
godenzonensuper
Haha , ja maar zo is het wel.
Ben wel benieuwd met wat voor praatjes bepaalde mensen dan gaan komen. Zullen ze zich wel weer in 88 bochten wringen om Cruijff alsnog de schuld te geven en mensen als Hennie Henrichs etc vrij te pleiten.
3 -3
Liefhebber
Unaniem? Dat is klare taal! Bijna iedereen is klaar met Cruijff en co. Dat is wel duidelijk. De club in alle geledingen keert zich af van Cruijff (leden, BR, directie, Bergkamp, De Boer etc.), op een paar door Jonk aangestelde vriendjes na. De verschillende supportersgroeperingen wenden zich af, op een paar dommige pubertjes op internet na. De media is klaar met zn eeuwige gedraai, op zijn vriendjes Derksen en De Groot na. Bij Barcelona hoefden de socios hem niet meer. Van Basten en zelfs Keizer konden hem niet meer volgen. Maar volgens alle slimmeriken hier zit iedereen in het complot tegen Cruijff. Cruijff vertegenwoordigt al het goede en is onfeilbaar. De anderen verkochten hun ziel aan de duivel en zijn de vijanden. Feit is dat Cruijff voor de zoveelste keer louter ellende, chaos en verdeeldheid heeft gezaaid. Op een gegeven moment is iedereen er wel klaar mee. Dat is kennelijk nu (pas). Tijd voor een nieuw begin!
10 -23
afca95
Je bent duidelijk geen liefhebber van Ajax!
1 0
DetMaiers
Misschien denkt hij wel na en heeft hij een eigen mening, maar ja, dat mag niet hè. dat mag alleen Cruijff.
2 -2
godenzonensuper
klopt , met name mensen als jij kunnen beter geen eigen mening hebben. Daar wordt niemand beter van.
0 -1
godenzonensuper
Unaniem zegt die haha. Zit je lekker met je kop in het zand ? naief persoon
Liefhebber van betonvoetbal
En over welk gedraai heb je het? Kom eens met argumenten ipv geschreeuw.
5 -4
Liefhebber
Haha, mij een schaap noemen. Omgekeerde wereld. Schapen zijn kuddedieren. De meerderheid (de kudde) op AS is pro-Cruijff. Duidelijk lijkt me dan wie de schapen zijn. Er zijn zoveel voorbeelden van Cruijff zn gedraai al 25 jaar lang. Mbt de revolutie? Ik heb dat hier op AS al zo vaak gepost. 1 voorbeeldje en anders lees je maar terug. De kern van alles, zijn stellige overtuiging dat oud-voetballers een soort übermenschen zijn die zonder enige ervaring de club terug naar de top zouden leiden. Dit omdat er volgens Cruijff helemaal niks van deugde nadat we uit bij Real Madrid met 2-0 verloren en daarom moest iedereen (!!) eruit van Cruijff. Zijn vriendjes zouden alles gaan bepalen en zorgen dat we weer een grootmacht zouden worden. Na 4.5 jaar revolutie (!!) roept hij vervolgens doodleuk nadat we Europees nog veel verder afgegleden zijn (nav Rapid Wien), dat zijn oud-voetballers nog moeten leren om te vergaderen (!!) en zodoende in een leerproces zitten. Dus 5 jaar terug moest en zou iedereen oprotten want zijn jongens waren geweldenaren en zouden het eens laten zien. En na 4.5 jaar en een grote bende (geen agendapunten, geen notulen, niet op komen dagen, taken verwaarlozen), vertelt hij rustig dat zijn jongens in een leerproces zitten waarbij ze nog moeten leren vergaderen. Nou wat zijn de door hem naar voren geschoven voetbaljongens (Bergkamp, Jonk, Overmars, Vd Sar, en eerder Witschge, Van Basten, Van 't Schip) geweldig gebleken, wat is de structuur van de organisatie uitgekiend gebleken. Allemaal bedacht door Cruijff en zijn volgelingen. Resultaat? Een grote ellende en totale verdeeldheid zoals altijd met Cruijff. Maar zoals altijd als het misgaat hebben ze hem weer verraden of niet goed geluisterd. Als het wel goed gaat, luisteren ze zogenaamd wel goed. Dan blijf je inderdaad altijd foutloos. Het is bespottelijk. Jij gelooft alles blind wat kamp Cruijff roept. Voor jou zijn Bergkamp, Davids, Van der Sar, Overmars, De Boer, Van Basten, Van Gaal, Blind, Endt, Perez allemaal fout. Ik kijk er genuanceerder naar. Ik vind Overmars en Vd Sar incompetent als beleidsmakers/managers, net als ik dat van Bergkamp en Jonk vind (wellicht wel prima trainers). Dus inderdaad al Cruijff zijn jongens. Niet verrassend dat ze er allemaal niks van gebakken hebben, zonder enige ervaring. Heb ik hier vanaf dag 1 van de revolutie geroepen. Een paard is geen goede ruiter. Het is geen hogere wiskunde.
8 -4
godenzonensuper
Jij bent gewoon een naief persoon. Kan je waarschijnlijk ook niks aan doen. Cruijff heeft nooit 100% vertrouwen gekregen om de revolutie uit te voeren.
En 4,5 jaar ? Ben je de rechtszaken vergeten in 2011/12
Voordat de (nooit 100% ondersteunde) revolutie echt kon beginnen was het al de zomer van 2012.
2 -1
DetMaiers
Oogjes dicht en snaveltjes toe. Alleen luisteren en doen, zoals ome Johan het wil.
1 -1
godenzonensuper
Inhoudelijk hoor kneus
0 -1
MosesD
De schreeuwertjes schreeuwen nog even, maar dat waait ook wel weer over. Rust (zover mogelijk bij Ajax) in de tent en vooruit! Interessant wie er nieuwe hoofd jeugdopleiding wordt en wie de Boer gaat opvolgen.
3 -12
godenzonensuper
Hoe zie jij de toekomst van Ajax nu voor je? Wat wordt de visie? Of gaan we terug naar de tijden van 1998 t/m 2010 , aanklooien en we zien wel.
4 -3
Rudolph J
Mijn gedachte: als je als voetbalclub Johan Cruijff erbij kunt hebben als adviseur, noem mij een voetbalclub die daarop tegen zou zijn?

Maar goed, de leden hebben gesproken.

Overigens is het bij Ajax nooit rustig geweest.
3 -2
Liefhebber
Een adviseur die zonder enige verantwoordelijkheid wil bepalen hoe de gehele organisatie eruit ziet terwijl hij geen verstand heeft van management en bestuur? Liever niet.
5 -6
godenzonensuper
Nee bobo's aan de macht is beter inderdaad.
4 -3
Liefhebber
In jouw ogen is iedereen die niet in kamp Cruijff hoort een bobo. Dan wordt het inderdaad lastig.
3 -7
DetMaiers
Helaas liefhebber, je vecht tegen windmolens. De meeste op dit forum kijkt met oogkleppen op en ziet alleen Cruijff in hun tunnelvisie. Je hebt overigens wel gelijk, in al je berichten.
1 -1
godenzonensuper
Leg eens uit?
0 -1
godenzonensuper
En van waaruit maak je dat op? Van gaal is geen bobo hoor. Hennie henrichs bv wel maargoed schapen als jij zien dat niet. Je komt liever met geschreeuw dat Cruijff draait... Ik wacht op een voorbeeld trouwens.
6 -4
vader123
Henrichs: "Meest vervelende is dat de club vanavond heeft verloren, laten wij dat heel goed begrijpen".
Maar gelukkig heb ik (Henrichs) gewonnen en daar gaat het allemaal om. RIP de Ajax cultuur.
6 -1
mario-ajax23
echt triest dit!HELAAS hebben meerdere mensen binnen die club net zoals fbd een plank voor hun kop,echt ongeloofelijk dat t zo blijft,op deze manier kom je niet verder,maargoed dat moet eerst gebeuren voordat ze dat inzien!
1 -1
rein3
http://nos.nl/artikel/2075906-bestuursraad-ajax-blijft-zitten.html Werd gewoon keihard ge-klappen naar debestuursraad voor het goede werk. RVC mocht rustig hun verhaal te vertellen. Leden geloofden alles. Ze gaan Cruijff plan nog wel uitvoeren? Zonder Cruijff? Ik ga slapen. Morgen rustig alles nalezen- Hoe zou trouwens Bergkamp zich voelen? Hij heeft toch wel veel aan Cruijff te danken..
2 -1
WGM
Woorden van Marc Geestman - actief lid van Ajax en van mening dat plan Cruijff nooit een echte kans heeft gehad - op Catenaccio.nl: 'Het lidmaatschap van Ajax is eigenlijk een instrument van het bestuur. Zij bepalen wie er lid wordt en kunnen dat als wisselgeld gebruiken. Het is een systeem dat zichzelf in stand houdt.' Geen wonder dus die unanieme uitslag.
3 0
vader123
Kim Yun Il Hen Hen is de onbetwiste leider van Ajax. Als u het daarmee niet eens bent, dan wacht u buiten de Arena een vuurpeloton. Welterusten Ajacieden.
3 -3
DetMaiers
Hetzelfde geldt voor dictator Cruijff hoor. Alleen willen de meeste hier niet aan. Ook Cruijff wil alleen even vertellen hoe het moet en verder buiten schot blijven.
0 0
TinussOptioneel
Het is 11 uur geweest, iedereen is naar huis dus je bent al herkozen.
0 -1
gusanito
Zucht. Wat doet het pijn om dit allemaal te aanschouwen. Dat mensen die niets met het mooie Ajax hebben diezelfde club zo in een wurggreep kunnen hebben. Hopelijk wordt het snel beter.
2 -2
Zorro
Tot nu toe heb ik mij uit respect voor de zieke Cruijff stil gehouden maar aangezien hij zelf keer op keer de media bespeelt toch maar weer eens een reactie plaatsen. Nu Ajax heeft gekozen voor rust. Hoop ik tegen beter weten in dat het weer een beetje rustig wordt buiten de lijnen. Als ik de overwegend zeer domme reacties hier lees vrees ik dat dit ijdele hoop is. Ik volg JC al decennia en weet daarom ook dat het leven van JC bol staat van de incidenten. In de jaren 70 bij het Nederlands elftal bij Ajax met sponsors en bestuurders trainers en zakenpartners de lijst is zo verschikkelijk lang. De meeste snotneuzen die hier komen weten dit niet. Ze hebben Ajax nooit life zien spelen in de jaren 70. Een groot deel was zelfs te jong om Ajax te zien schitteren in de jaren 90. Ze roepen dat ze de Ajax cultuur terug willen zonder dat ze weten wat dit nu precies inhoud. Ze papegaaien alleen maar de columns van JC in de televaag na. JC die zoveel mensen tijdens zijn revolutie heeft beschadigd. Een revolutie die niets heeft opgebracht omdat vanaf het begin duidelijk was dat dit niet kan werken. Je kunt de jeugdopleiding niet loskoppelen van het eerste elftal. Bij Feyenoord weten ze daar alles van. In hun race om Ajax bij te houden hadden ze daar bedacht om jeugdopleiding en stadion los te koppelen van het betaalde voetbal. Ze zijn daardoor op een achterstand gezet waar ze nog steeds niet van zijn hersteld. Nu ze hun organisatie weer enigszins op orde hebben en een eenheid is zie je dat ze weer op de goede weg zijn. Ik hoop dat Ajax ondanks de vele domme reactie de rust weet te bewaren en de eenheid weet te behouden. Behoud wat goed was van het plan JC en pas aan wat niet deugde. Wat het eerste elftal pleit ik er voor dat er 1 of 2 routiniers aan het team worden toegevoegd van internationaal niveau..
7 -17
chrisjuhhh
cruijff regelde in de jaren 70 wel voor betere contracten ook voor die uit 010 .
hij was trendsetter erin .
en ja ik heb bewust ajax meegemaakt in de jaren 70 en was er toen niet ook al een conflict eind 73 toen cruijff naar barca ging zijn schoonvader cor coster ??
0 0
wdka
100% mee eens
2 -5
Andre As
Als je al Televaag schrijft ipv Telegraaf hoeft niemand je serieus te nemen. Daarnaast zijn de jaren 70 niet te vergelijken met de huidige situatie. M.n. het Bosman-arrest heeft de vietballerij op zijn kop gezet. Het kapitaal is nog bepalender geworden. Daar is de achterstand van de Nederlandse clubs onoverbrugbaar groot, dat het overwinteren in de CL alleen al als topprestatie wordt gezien.
Tot slot zal geen speler van internationaal niveau naar Ajax komen. Financieel meestal flinke stap terug, geen uitdagende competitie, geen ambiance, geen lekker klimaat en ga zo maar door.
Als in een cruciale stemming de uitslag unaniem is, dan klopt er iets niet...
3 -2
geDaante
Wat een gepapegaai, rancune, inzichtloosheid en totaal gebrek aan inschattingsvermogen en mensenkennis.
2 -1
AjaxDUde123hk
Als je zo graag wil komt dan met een miljoentje of 100. Want Routiniers met Ervaring zijn niet goedkoop of willen niet terugkomen.
0 0
godenzonensuper
Wie heeft Ajax en Barca groot gemaakt?
Door welke persoon bracht de jeugdopleiding in de jaren 90 geweldige talenten voort waar van Gaal van profiteerde?
3 -5
Siemons
Ajax is nooit van de beurs afgekomen.. dat was een van de stokpaardjes waar Cruijff mee instapte. Die macht van de old boys en moeilijke structuur van de club is puur door de beurs ontstaan en moet daardoor behouden worden. Die jongens weten van beleidvoering en weten wat het is om verantwoording af te leggen aan belangenbehartigers als het gaat om miljoenen. De ex-Voetballers.. jongens van de straat worden bespeeld door die lui en zo is Ajax besmet met het beurssvirus. is die beurs weg dan krijg je een gezonde voetbalclub.
1 -1
MosesD
Geheel eens.
3 -7
bijlsma
Gast meen je dit? Heb je rapport Ling en Brief Jonk wel gelezen?
4 -3
godenzonensuper
Je 1e zin was al lachwekkend.
4 -5
AjaxDUde123hk
hoe kan dit nou unaniem zijn heeft Sjaak Swart en Keje Molenaar enz niet gestemd dan ??
0 0
godenzonensuper
Er klopt geen reet van wat die Henrichs uitkraamt.
2 -1
WGM
"De leden vonden het allemaal te lang duren." Het gaat om een fundamentele keuze voor de club, en dan vind je het te lang duren? Zwaar respectloos. Waarom ben je het dan nog waard om lid te zijn en invloed uit te oefenen op hoe Ajax geleid wordt?
5 0
FutureAjax
Absurd, hopelijk zegt iedereen zijn seizoenskaart op en gaat niemand naar de volgende thuiswedstrijd om een signaal af te geven.
Ik heb het gehad met dit bestuur.
5 -1
J Lacht
Zwarte dag ...
2 -1
NR9
Iedereen seizoenskaarten opzeggen. Laat ze het maar voelen.kut bobo's
4 -5
Truus de Bakker
Qua timing zou het wel kloppen. Van Gaal heeft zijn successen vaak behaald met het materiaal dat Cruijff heeft opgekweekt. Dat was zo in 1995, dat was zo toen hij Barca erin stapte en nu bij Ajax zou het weer kunnen.

Hoop alleen dat dit niet gaat gebeuren. Van Gaal is een goede trainer voor het eerste maar heeft als nadeel dat hij alles naar zijn hand wil zetten. Bovendien: Ajax moet door op de ingeslagen weg waarin van het individu wordt uitgegaan. Met een collectieve benadering schiet je in de jeugd niets op.

Hoop dat als dat zou gebeuren mensen als Bergkamp het ook voor gezien houden.
1 -1
Semajax
Wat een onzin, al die debutanten van het jonge ajax van 95 kluivert seedorf enz misschien later een beetje bij barca maar je hebt het over talent waar ook JC mee geboren is dat heeft die niet van Michels gehad.
1 0
toen_was_ajax_super_goed
me club helemaal naar de klote! wanneer staan de supporters nou eens op door weg te blijven...zolang er 50.000 man in het stadion zitten denken die parasieten dat het wel lekker gaat!
1 -1
Oliveira
Lol. Hoe voorspelbaar.
0 0
Michael25
Net in de bios geweest. Er ist wieder da. Nu ik dit artikel lees, bespringt mij het gevoel van een déjà vu...
0 0
AjaxDUde123hk
Ja hoor Minnetjes man komt weer Minnetjes geven
1 -2
Godenzoon88
4 kampioenschappen en genoeg geld op de bank.. Wat wil je nog meer als je bestuurslid bent en geen wedstrijden kijkt!
0 0
davidoff
Anti Football Club Ajax sinds 2015
2 -2
godenzonensuper
Let maar op
Zondagavond arno vermeulen met een big smile bij studio voetbal. die zal cruijff nog even voor tv kijkend nederland een laatste keer volledig afzagen.
3 -2
talent020
Jaakke was dus ook aanwezig op het feestje van Henrichs? Het is toch niet te geloven, nog even en Ten Have en Van Gaal wandelen binnenkort de Arena binnen!
1 -1
bijlsma
Ik heb inmiddels een petitie ingediend op petitie.nl.
Ik zal morgen contact proberen te zoeken met supportersverenigingen zodat mijn link gedeeld kan worden en met een verzoek voor budget om een domein aan te schaffen voor plancruijff.nl
Het is tijd voor actie!
7 -3
johnd
Een domein kun je krijgen voor 10 euro per jaar...

Waar heb je een budget voor nodig? :p
1 0
DeWijsneus
Bobo's hebben nou eenmaal onkosten
1 0
Nummer 9
Hahahaha
0 0
bijlsma
Webhosting, en marketing wellicht.
We kunnen wel allemaal gaan typen of een forum dat we het verschrikkelijk vinden maar er moet actie ondernomen worden.
Stel je eens voor dat elke ajacied deze petitie ondertekend..
1 -2
Yaeron
Gaat helaas geen verschil maken.
0 0
AjaxDUde123hk
Wie haalt die rot kop af op de voorpagina elke keer als ik die foto ziet wordt ik woest.
1 -2
Truus de Bakker
Die foto moet je gebruiken om iemand een vrolijke kerst toe te wensen (als geintje natuurlijk).
0 0
fuark
Maak een screenshot van deze post:

van Gaal gaat binnenkort ontslagen worden en zal naar Ajax gaan. Geloof me er is al het één en ander achter gesloten deuren besproken. Puur onderbuik gevoelens inderdaad, maar let maar op.

De van Gaal filosofie gaat hier weer beginnen.
6 -2
Nummer 9
Hahaha zat ter net aan te denken..
0 0
johnd
Dat zei ik een week geleden ook al.
0 0
Horrontelli
Een Noord Koreaanse uitslag.
0 0
johnd
324 mensen zeggen dat ze naar huis willen om 11 uur 's nachts en Henrichs draait het naar z'n eigen hachje toe en zegt dat ze voor hem stemmen.
0 0
CHRISSSSZ
324 mensen in een zaal en ze staan zonder uitzondering allemaal achter Hennie Heinrichs? Dat zijn scores waar Kim Jung-Il van droomde.

Credit naar @NFD410 op Twitter.
2 0
TinussOptioneel
Dat moet toch haast een grap zijn. Chef Henrichs speelt een heel vies spelletje om z'n eigen hachje te redden.
0 0
johnd
Als je goed leest, zie je dat er niet eens proper gestemd is, ze hebben als Duitsers lopen tijdrekken totdat er geen tijd meer was.
0 0
TinussOptioneel
idd. Maar hoort deze vergadering + alle aangedragen punten én dus de stemming niet nog hervat te worden?
0 0
godenzonensuper
cruijff , Ling , Jonk & performance team
allemaal tegengewerkt.
Blij dat ik na het seizoen 13/14 mn seizoenskaart al had opgezegd. Maar ik hoop dat veel Ajacieden na vandaag hun seizoenskaart opzeggen.
3 -1
Inhartennieren
Wat n kut supporter ben jij zeg.
Ook alleen Maar zieken.
Steun je club.
1 -7
rodnet
Zielige halve zool. Feiten ontkennen maakt ze nog niet onwaar. En blinde gekken die kritiekloos achter een falend bestuur aanlopen maken een club niet beter.
5 0
godenzonensuper
Club? Welke club? ajax is geen club maar meer een koud bedrijf.
3 -1
iLaCoste
Ik ben al jaren lid van AjaxShowtime, lees elk nieuwsartikel en vele reacties. Ikzelf reageer zelden, maar ben speciaal ingelogd voor deze trieste situatie. Door wat er vanavond gebeurd is, duwt het mij meer naar een exit als supporter van Ajax NV (nadruk op NV). Zolang Ajax op de beurs zit, de bobo's het voor het zeggen hebben, er zoveel modder wordt gegooid tussen verschillende kampen en er zo respectloos wordt omgegaan met onze legendarische nummer 14 kan ik mij hier (voorlopig) niet meer meer verbonden voelen met Ajax NV. Het is triest, maar helaas wel de realiteit.
14 0
rodnet
Exact hetzelfde gevoel hier. In bijna 40 jaar tribunebezoek, waarvan vele jaren F-side heb ik mij nog nooit zo ver van Ajax verwijderd gevoeld.
5 0
Fundamento
Wij hier allemaal zijn voor zowel de NV als zn grootaandeelhouder, DE CLUB, alleen maar melkkoeien en 'fans' die je met een lolly tevreden houdt. Laat je niet in de maling nemen: wij houden van hoe ons team vol helden jaren geleden speelde, maar bij de CLUB hebben wij alleen als klapvee gehoord.
1 0
mvdk
Met 1 miljoen fans 300 euro pp lappen en Ajax opkopen?:p dan zijn we klaar XD
0 0
AFCA.
Zondag dit maar zingen dan:

Dit was onze club, ons ideaal
Het was de mooiste club van allemaal.
Hier lag ons hart,ons vreugde en verdriet
Het kon dooien het kon vriezen
We konnen winnen of verliezen
Maar een betere club dan deze, was er niet
4 -4
vak114
Heb al 27 jaar 3 seizoenskaarten,maar nu echt compleet klaar mee met deze poppenkast.
Je wordt als supporter in de maling genomen,heb hier een vieze smaak van in mijn mond overgehouden.
Hennie H,Netto,vd Nar hoofdrolspelers in een dramafilm.
2 0
Yaeron
Nieuwe club in Amsterdam oprichten onder leiding van Johan, Wim, Ling en consorten.
4 0
Suarez16_
Te triest voor woorden. Dat die Heinrichs en Collee hun eigen hachje willen redden oké, maar ik ben echt teleurgesteld dat de leden waaronder de meerderheid allemaal ex-topvoetballers Cruijff er zo makkelijk uitzetten. Kom op man iemand die Ajax wereldwijd bekend heeft gemaakt of zon dikke nobody. Jammer dit. De club is van ons en niet van stel bobo's.
0 0
Nummer 9
Unaniem???
0 0
rodnet
Het is schokkend maar niet onverwachts. Het old boys network heeft ten koste van positieve vernieuwing gewonnen. De eigen belangen prevaleren boven de belangen van Ajax. Ik ben er klaar mee en geef het op. Deze club kiest blijkbaar voor een geheel andere koers en voor geheel andere mensen dan ik wenselijk vind. Ik wil hier niet bijhoren.
0 0
CHRISSSSZ
Op vraag van Henrichs wie geen vertrouwen meer had in bestuursraad, stak geen van de 324 leden de hand op, vertelt Van Praag. What. De. Fuck. RIP Ajax.
1 0
godenzonensuper
ziekelijk gewoon.
0 0
NR9
Kijk die Henrichs op die foto. Met die vette vieze bobokop. Hij maakt met de andere bobo's onze mooie club kapot. Ik hoop dat net als ik vele supporters hun seizoenskaarten opzeggen. En dat er volgend jaar geen hond in de Arena zit. Laat ze het maar voelen. Opzouten met die klootzakken..
2 0
Koenniiee
Erevoorzitter Van Praag: 'Op geschikt moment ga ik proberen scherven tussen Cruijff en #Ajax te lijmen. Dat zie ik als mijn taak'
0 0
vak114
van Praag is een grote hufter.
1 -1
talent020
Van Praag zou eens een onderzoek moeten doen Nasr de huidige praktijken binnen Ajax. Kan Cruijff goed begrijpen als hij hier definitief klaar mee is.( hoop het niet)
1 -1
carsfield
van Praag ...De über bobo. ..houdt toch op. Die man is doodziek. Heeft wel wat anders aan zijn hoofd .
1 -1
godenzonensuper
ach man vPraag is een goede vriend van uri coronel. die geeft Cruijff nog een paar trappen na als het kan.
1 -1
Koenniiee
Klopt. Die woorden zijn niets waard. Triest. Kliekjesvorming overwint alles bij Ajax. Beurs is uiteindelijk de doodsteek geweest, of in elk geval onderdeel van het probleem. Dit heeft bobo's de macht gegeven over onze club.
1 -1
CHRISSSSZ
Klinkt mooi, maar Cruijf moet de boel de boel laten. Ze zijn het niet waard..
1 -1
Nummer 9
Jup
1 -1
DeWijsneus
Bij de Telegraaf vandaan: "Volgens de voorzitter Hennie Henrichs, hebben de leden unaniem het vertrouwen in de bestuursraad uitgesproken." Als dat echt zo is....
0 0
RmR
fuck wat doet dit pijn en fuck wat sta je als supporter machteloos. voel me zwaar klote. wat moet ik nu....ikweet t even niet meer. ik hou zo veel van ajax maarja tegelijk wordt mn cluppie gerund door een kluwe valse ratten die ik helemaal niks meer gun.
1 -1
vak114
Hennie H. is de DUIVEL in hoogst eigen persoon.

Deze man zou ze eigen moeder nog verraden zonder te verblikken of te verblozen.

1 -1
godenzonensuper
Ik stuur morgen een rouwkaart naar de Arena.
2 -1
mvdk
Goeie, doe er gelijk 1000000
0 -1
afca95
Massaal sc opzeggen, die van mij is al retour. Meer kan je niet doen.. Ze luisteren toch niet! Je kijkt toch naar n zwalkend NV wat winst maken belangrijk vind.. Je mist niks aan Ajax want waar Ajax voor stond is naar de klote! Geld en macht wint weer van de supporter!
1 -1
MiracleFromSalto
Hier gaan er nog een paar retour.
1 -1
Truth
Ja die van mij ook.Met een brief erbij
0 -1
Koenniiee
WE MOETEN LATEN ZIEN WAAR WE VOOR STAAN EN AJAX MOET LATEN ZIEN DAT HET ER OOK IS VOOR DE SUPPORTERS.

PETITIES, STAKINGEN, ACTIES. ALLES!
3 -1
411
Pffft, 90% van de zeikende kinderen hier zie ik iedere wedstrijd om een stream vragen... Zodat ze de wedstrijd niet op teletekst hoeven zien. Begrijp het commentaar hier niet zo... Alles ligt volgens die sukkels aan de boer.. Nog even en de aanslagen in parijs komen door hem..
2 -6
afca95
Waar wordt de Boer in dit verhaal genoemd?
1 -1
talent020
Begrijp het commentaar niet zo... Onder welke steen kom jij vandaan, club wordt gerund door mannen die zo kunnen meedraaien bij de FIFA.
1 -1
godenzonensuper
steek jij snel je kop in het zand kneus.
1 -1
DeWijsneus
Kern van waarheid, zeker
1 0
mvdk
Wat gaan we doen?
0 -1
bijlsma
Digitale handtekeningen actie houden!
Maakt dat geen indruk als duizenden individuelen dit ondertekenen?
www.plancruijff.nl
Ik wil best een website oprichten in samenwerking met dit forum / supportersverenigingen / harde kernen.
Dit vraagt om actie, Zoals Johan zei: Ajax is van de mensen
En een wedstrijd plannen waarbij alle ingangen van de arena geblokkeerd moeten worden om een statement te maken.
2 -1
MelleAfca
In ieder geval iets grootschaligers dan een helftje boycotten...
1 -1
Cruyffie
ACTIE!!
0 -1
mvdk
Kom maar op met een idee.
0 -1
Joseph
Ajax gaat weer verder met waar het gebleven was voor de revolutie..

NV Ajax heeft de voetbalclub Ajax kapot gemaakt!
0 -1
Fundamento
Dat ben ik niet met je eens. Vandaag had de club, de leden, de kans om de NV te corrigeren. Ze WILLEN Cruyff gewoon niet.
0 -1
Koenniiee
Klopt. Mijn oma zei onlangs ook 'die Cruijff loopt ook alleen maar weg'. Maar mijn oma is 70 en kent alle ins en outs niet. Net zoals meer dan de helft van alle leden, die boven 65 zijn. Blijkbaar kunnen jongeren meer sympathie voor Cruijff opbrengen? Ook al is mijn oma niet representatief, het is een aanname.
0 -1
foensai
#Oldboysnetwork onderleiding van Henrichs heeft NIETS voor Ajax betekend. Ajax grootste #clubicoon wordt op vuile wijze de deur gewezen.
1 -1
talent020
Onze clubiconen laten wij letterlijk en figuurlijk in de kou staan, Ajax is echt doodziek en ik vrees dat het niet meer beter word!
1 -1
MS22
Dat hoofd van die Henrichs en die dikkop van Dolf Collee. Ook al die naam: Dolf. Wat een ratten. Wat zou ik hem graag die hazenlip over z'n kop willen trekken.
4 -1
AJAXZZZ
Wat een harde kern hebben wij.
Tsjonge Tsjonge !!!

Hoe zou de harde kern van die kakkerlakken reageren als Wim Jansen een schop zou krijgen ?
2 -1
AJAXZZZ
Wat een harde kern hebben wij.
Tsjonge Tsjonge !!!

Hoe zou de harde kern van die kakkerlakken reageren als Wim Jansen een schop zou krijgen ?
0 -1
godenzonensuper
Die zouden dwars door de ramen van de bestuurskamers gaan. Terwijl bij ons de kale capo van 410 rustig toe kijkt.
1 -1
pro14
Einde verhaal, voor het voetbal kom je er er de afgelopen jaren toch al niet meer.
1 -1
Koenniiee
Aanstaande zondag kunt u afscheid nemen van Ajax in het mortuarium Amsterdam ArenA. Maar als u iets beters te doen hebt dan snapt men dat heel goed!

RIP
6 -1
godenzonensuper
Ik ga morgen een rouwkaart sturen naar de arena. Het is maar iets kleins maarja teminste iets dat ik kan doen.
1 -1
Archy
De rouwkaarten kunnen morgen de deur uit!
1 -1
Truth
Wat een kut avond dit! M'n club is zojuist overleden en tot overmaat van ramp winnen die gore kakkerlakken weer door een goedkoop verkregen pingel. Zijn er gvd ook nog scheidsrechters die het aandurven om daar een keert géén penalty te geven!? In dat vieze rattenhol van ze
2 -1
DeWijsneus
Ben er ook kapot van maar die pingel kan ie geven.. Je weet dat dat SS'er gewillig naar de grond gaat dus pak 'm dan gewoon niet beet
1 -1
Truth
Ja, heb je gelijk in. Zat gisteren avond midden in mijn frustratie... ;)
0 0
AFCA.
Mijn ajax hart huilt.
1 -1
Cesc87
Hij zal ws nog zeggen dat ze de Cruijff visie blijven volgen ook. Die kop alleen al straalt zoveel achterbaksheid uit.
2 -2
4xbestevaneurop
Geen club ter wereld die zijn grootste icoon zo in de kou laat staan en hem laat vallen als een baksteen. Er waren Ajacieden die zeiden toen Ajax naar de Arena ging en naar de beurs: Dit is Ajax niet meer. Nu het kan dat de doodzieke Cruijff bij het grofvuil is gezet begin ik toch echt te twijfelen aan mede Ajacieden/supportersgroepen die dit zonder protest of slag of stoot voorbij laten komen en weer verder gaan tot de orde van de dag.
Cruijff die van Ajax zelfs niks hoorde na zijn ziekte, geen kaartje of bloemetje of wat dan ook. Het is te triest voor woorden, nog ff en ze halen dat doek weg in de Arena met Cruijff voor altijd nr 14..
5 -2
joodje!
Wat Real Madrid afgelopen zomer bij Casillas deed is hier niets bij.
1 -1
Archy
Zat net te denken hoe hypocriet het doek in de Arena inderdaad is
1 -1
bijlsma
Mijn Ajax hart huilt, volgensmij zijn er maar weinig mensen die Ajax fan zijn in Nederland die weten wat dit voor de club betekend. Helaas wonen wij in een land waar veel verdeeldheid heerst. Dit geld ook voor alle Ajaxieden. Juist daarom ben ik van mening om wat eensgezindheid te creeeren. Wellicht is het een idee dat we een digitale petitie kunnen opstellen. En deze getekend kan worden zodat hopelijk duizenden ajax fans hun motie van wantrouwen indienen en dit rotzooitje weggestuurd kan worden... is er hier animo voor? Zijn er webdesigners als ik actief op dit forum?
6 -1
Nummer 9
Ajacieden
1 -3
talent020
De leden vonden dat het allemaal te lang duurde... Stelletje lapzwansen bij elkaar zijn het, 1 a 2 avonden per jaar hoeven ze hun gezicht te laten zien maar zelfs dat kunnen ze niet opbrengen.
0 -1
DeWijsneus
Echt bizar... Kan er met m'n pet niet bij
0 -1
@Maar7en
Snap niks meer van Ajax, de leden en het bestuur. Het is een grote bende die achter gesloten deuren elkaar de hand boven het hoofd houdt. Lijkt de Fifa wel.
0 -1
CHRISSSSZ
Bram van der Ploeg op Twitter: Dat was Cruijff, Jonk en de laatste kans om er nog iets van te maken. Plan Cruijff is niet meer, #Ajax kan opnieuw beginnen. De mensen die er nog zijn en stellen een Ajaxhart te hebben; ga snel iets verzinnen wat op een visie lijkt, anders dondert alles in elkaar.
1 0
godenzonensuper
Ajax NV

Een ziek , kil , koud bedrijf waar nsbers overleven en overleven.
Cruijff , Jonk , Ling , allemaal buiten gewerkt.
Fuck Ajax
2 -2
fanforeffer
wie had anders verwacht ? Assad stapt toch ook niet op ? ? deze waardeloze bestuurders blijven gewoon zitten. en gaan onze club naar de knoppen helpen.
6 -1
Fundamento
Assad is een dubieus figuur, maar wel GEKOZEN... Ik kan niet kiezen wie IK wil dat AJAX gaat leiden.
1 -2
Joh
Hoe is Assad verkozen? Zijn vader pleegde een coup. Oh kijk, dat doet denken aan Ajax
0 0
Yaeron
Ik hoop echt dat die hele vieze bobo kliek langzaam dood gaat. Ajax is dood.
2 -1
mvdk
Ik hoop maar op een herhaling van jaren geleden, toen Ajax dood werd verklaard en plotseling opstond. Heb er een hard hoofd in helaas.
0 -1
MS22
Gadverdamme wat een vieze stinkzooi. Ik ben hier echt helemaal klaar mee. Ik ga vanaf nu proberen me helemaal van Ajax af te sluiten al weet ik van binnen dat dit voor mij een onmogelijke opgaven gaat worden..
1 -1
Joseph
Er is unaniem besloten om Cruijff een mes in z'n rug te steken..?

Werkelijk WALGELIJK wat Ajax geworden is, het 3 koppige monster, je hakt 1 kop af en er komen er 2 voor terug!

Ajax is niet meer de voetbalclub die het ooit was, het is een bedrijf geworden waar mensen zitten voor eigen gewin. De supporters zijn het slachtoffer, maar velen te dom om dit te beseffen.

1 -2
Pauw
Ciao Ajaxvrienden. Mij zien ze er tot nader order niet.
3 -2
AJAXZZZ
Wanneer horen we iets van de F-side en vak 410 ?
4 -1
daniajax1
Gasten geven een stuk minder om de club dan ze iedereen willen doen geloven. Geven enkel om zichzelf en hun tweewekelijkse feestje.
2 0
carsfield
die zijn al blij als vd sar een keer komt dansen op het vak haha
2 -1
Nummer 9
Hoef nu ook niks meer te horen..
0 -1
ajax4ever01
Die zijn meer met andere zaken bezig denk ik..
1 0
Brandevoort1970
Plofkip die Heinrichs
1 0
Boele
Het doet zo veel pi, om supporter te zijn....
0 -1
Toon meer reacties