Roy en Ajax officieel uit elkaar

SamVR, 15-12-2015 om 17:50, 16652 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Bryan Roy en Ajax zijn officieel uit elkaar gegaan. Afgelopen vrijdag sprak de voormalig jeugdtrainer op de club met algemeen directeur Dolf Collee en financieel directeur Jeroen Slop over een afwikkeling van zijn contract. Er is een akkoord bereikt over het einde van het dienstverband van Roy, die dertien jaar in de jeugdopleiding van Ajax werkte.

Afgelopen seizoen onstond er bij Ajax onenigheid tussen Roy en de leidinggevenden van de club. De kiem van het probleem lag in een bezoek dat de voormalig buitenspeler eind 2014 op verzoek van Johan Cruijff bracht aan Bayern München. Na zijn bezoek aan de Duitse grootmacht en meerdere gesprekken met Pep Guardiola keerde Roy met diverse adviezen terug bij Ajax. Hij pleitte er onder meer voor om de skillbox, waarmee Ajax werkt in de jeugdopleiding, door te ontwikkelen op basis van tactiek, om zo tot attractiever spel te komen. De plannen van Roy ondervonden veel weerstand bij de jeugdopleiding en directie. Vervolgens meldde de 32-voudig international zich begin dit seizoen ziek, waarop afgelopen vrijdag de definitieve breuk met Ajax volgde.

Roy speelde tijdens zijn carrière als profvoetballer 126 competitiewedstrijden voor Ajax en werkte vervolgens vanaf 2002 in de jeugdopleiding van de club. Op De Toekomst werkte hij onder meer met de E'tjes, D'tjes, C'tjes, B'tjes, Jong Ajax en in 2014 roulerend met de A-jeugd. Roy werkte daarnaast zeven jaar als individueel trainer met vleugelspelers. Hij had in die hoedanigheid onder meer Ricardo Kishna, Sheraldo Becker en Anwar El Ghazi onder zijn hoede. Daarnaast was Roy ambassadeur van ABN Amro bij Ajax toen de bank hoofdsponsor van de club was.

Sam van Raalte (Twitter: @SamRaalte | e-mail: S.vanraalte@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3sterren
In plaats van elkaar de tent uit te vechten, zowel in de bestuurskamer(s) van Ajax, als ook hier op het AS forum, pleit ik voor meer saamhorigheid…

Al die ’egootjes’ toch bij elkaar, ”doar hep je aaleen moar las fan”.
0 0
Dragon36
Erg jammer. Wordt een aardig lijstje zo met ontslagen.
Je zou er zo maar een nieuwe club mee kunnen oprichten....
1 0
Ajax27
tjah... hier ligt gewoon ieder ontslag onder een vergrootglas. Bij ieder bedrijf vertrekken er jaarlijks wel een paar mensen binnen de hogere functies en komen er nieuwe bij. Is gewoon gezond.
0 -1
JPC40
Nee niet in die hoedanigheid waar Ajax nu verkeert, ik heb dat persoonlijk zien gebeuren, waar hele goeie collega,s vertrokken, en met name in de verkoop afdeling waarvan het bedrijf inmiddels failliet verklaart is.

Als dit soort personen zo massaal vertrekken is dat een verdomd slecht voorteken.
0 0
3sterren
Het is ook gezond om open te staan voor nieuwe inzichten...

Bayern is nu niet bepaald een ’cluppie’ uit de Provincie en Pep Guardiola geen sompige elftalbegeleider van het derde jeugdteam van ’FC Ballekutteveen’.

Maar ja, hij ging op verzoek van Johan Gruijff, en dan ben je sowieso een ’persona non grata’ in de ogen van het huidige bestuur. In mijn ogen heet dat ’kortzichtig’.
1 0
JohnDylan
Het huidige bestuur heeft er weinig mee te maken aangezien ook Jonk niets met de plannen van Roy wilde doen. Roy was dan ook al "ziek" toen Jonk het nog gewoon voor het zeggen had op de Toekomst. En de afdeling methodologie die de plannen van Roy afwees zijn met z'n allen vertrokken toen Jonk vertrok.
0 0
3sterren
Ik ben niet pro- of contra Roy, daarvoor ken ik de goede man niet, maar dat hij terugkomt van een werkbezoek aan Bayern met een schat aan nieuwe inzichten zou men toch moeten toejuichen? Niet dat ze meteen alles moeten overnemen van wat hij daar heeft gezien? Maar je gezichtsveld verruimen kan geen kwaad. Roy was slechts ’the messenger’ volgens mij.

Wat mij alleen opvalt bij Ajax, is dat als je überhaupt een mening hebt die afwijkt van de norm, en hem vervolgens ook publiekelijk verkondigt, je of moet vertrekken, of dat je jezelf ziek meldt. Beide is niet gezond in mijn ogen.
0 0
MS22
Natuurlijk jammer als een oud Ajacied vertrekt. Maar als hij de buitenspelers de afelgelopen 13 jaar in de jeugd heeft getraind vind ik het toch magertjes wat er is doorgebroken..

Cerny, Fisxher en El Ghazi, Muric zijn op latere leeftijd pas bij Ajax gekomen.

Ik kan zo een paar bedenken: ebecilio, Lukoki, de Sa, ozbiliz..
1 -1
je
Moses d Slappe ouwehoer wat weet ji nou wat op de Toekomst gebeurd je lult gewoon maar wat Brian Roy Heeft 12jaar gewerkt met de jeugd wat heb ji gedaan verzekeringspolissen verkocht.
kneus
9 -2
Rudolph J
Jammer.
1 0
kaashaas
langzaam word er steeds meer duidelijk! Dolfje weerwolfje toch misschien kan je toch beter in het bankwezen.... welk lijn zou er nou gevolgd worden? wat zijn de afspraken? !!! Dolf. als onze 14 hem stuurd .. heb jij geen moer te vertellen... wie stuurd dit deze kant op??? hoe kun je dit soort beslussingen maken? waarom gaan we de lijn Cruijff volgen en doen we het niet?
wie denken er dat ze belangrijker zijn dan onze club? Johan,Brian,Jonk? of toch niet ... maarja Dolf ze zijn al weg... succes met je zooitje...
3 -3
JohnDylan
Als Jonk was gebleven was Roy waarschijnlijk ook vertrokken aangezien het Jonk was die niets met de plannen van Roy wilde doen. Omdat er momenteel twee kampen zijn bij Ajax die elkaar de tent uitvechten lijkt het snel alsof alles wat er bij Ajax gebeurd daar mee te maken heeft. Alleen dat klopt in dit geval niet wat Jonk was ook tegen de plannen van Roy. De huidige leidinggevende op de Toekomst zijn het dus in dit opzicht juist eens met Jonk. Natuurlijk is dat lastig te begrijpen omdat Roy door Cruijff aan een stage bij Bayern is geholpen maar dat betekent dus niet direct dat de plannen van Roy ook gedeeld werden door Jonk. Het is niet voor niets dat Roy al "ziek" werd toen Jonk nog gewoon hoofd jeugdopleiding was. Je bent te snel in je beoordeling dat dit een geval van Collee vs. Cruijff is.
4 0
MosesD
Grappig hoeveel schreeuwertjes hier weer beweren dat Collee zogenaamd Roy eruit heeft gegooid. Roy zat al een paar maanden ziek thuis, want Jonk zag niets in diens plannen. Roy mocht ook al niet meer coachen. Aardige jongen, maar kan niet zoveel. Jonk wilde hem al lozen, onder de vorige leiding was hij er ook al eens uit gegooid. Stond tijdens de revolutie plots vooraan in de rechtszaal en heeft zichzelf zo weer 'naar binnen gewerkt.'. Niemand bij Ajax (dus ook Jonk) zag het in hem zitten en dus was het einde verhaal. Al dat geneuzel van het anti-Cruyff kamp die Roy eruit zou hebben gewerkt. Wat een flauwekul. Die lieden zouden zich gewoon eens moeten verdiepen hoe e.e.a. echt zit.
2 -2
kaashaas
er zal vast wel meer boven water komen... persoonlijk denk ik dat het bestuur en de directie gebruikt worden door andere belanghebbende binnen de club .. wie het er ook niet mee eens is ... iedereen is te manipuleren... ook een Directeur... feiten kunnen verdraaid worden en wat ook al zou Jonk er het niet mee eens zijn ook hij zal voor de keuze van Johan ondersteunen. er is nooit vergeten en vergeven dat Johan ingreeo dat is toch wel duidelijk.
1 -3
JohnDylan
Dat Roy op voorspraak van Cruijff stage heeft gelopen bij Guardiola betekent natuurlijk niet dat Cruijff de plannen die Roy daarna heeft gemaakt ook goed vond. Ik weet haast zeker dat Jonk contact met Cruijff heeft opgenomen over die plannen en het feit dat Jonk daar niets mee heeft gedaan zegt dus wel iets. Roy werd "ziek" toen Jonk niets met zijn plannen deed dus nogmaals dit is geen geval van Collee vs. Cruijff.

Dit staat los van de strijd die er momenteel tussen twee kampen gaande is. Als Jonk twee maanden later was vertrokken of Roy twee maanden eerder was ontslagen was dit duidelijker geweest. De timing doet het nu lijken alsof Roy de dupe wordt van de strijd tussen de huidige leiding van Ajax en Cruijff maar dat is niet zo. Niemand zag het zitten in de plannen van Roy dus de huidige leidinggevende van de Toekomst niet maar de vorige leiding van de Toekomst ook niet.
3 0
heinp
Wel raar dat het voor de bestuur vergadering allemaal afgewerkt moet worden ?
3 -1
JohnDylan
Tja, als hij overmorgen was ontslagen hadden je waarschijnlijk gezegd dat het vreemd is dat het net na de bestuursvergadering werd gedaan.

Sterker nog ik denk dat het voor de huidige leidinggevende juist beter was geweest als ze Roy pas na de bestuursraad hadden ontslagen.

Roy zal al een behoorlijke periode "ziek" thuis en dit zat er dus aan te komen. Als Jonk was gebleven was Roy waarschijnlijk ook ontslagen.
2 0
kaashaas
het is geens strijd van colle vs cruijff ? . eerst was het ten have Vs cruijff en nu is het colle vs cruijf het was bijna van gaal vs cruijff... het gaat hier om mensen die et ralles aan doen om cruijff buiten de deur te zetten...Roy en jonk kunnen best een menings verschil hebben maar zullen echt geen eigenheimers zijn en een groot probleem gaan veroorzaken..
Het is gewoon een zieke zooi ... iedereen word misbruikt.. nu word collee gebruikt om dit soort acties te ondernemen.... en over 2,jaar schoppen ze hem er ook weer uit.. Ik Denk dat de oude garde hier achter zit.. Collee word ook.maar voor het karretje gespannen. Die denkt dat hij belngrijk is maar ook hij is dat niet
2 -2
Odin
Als je dat zo leest... "Colle vs Cruijff", "Ten Have vs Cruijff", "Van Gaal vs Cruijff"... zou je bijna denken dat het misschien wel een ietsiepietsie aan Cruijff zou kunnen liggen. Of heb ik nu iets negatiefs gezegd over ieders grote held?
0 -1
Pannenkoeken met stroop
Nee, het is zoals je het zegt. De oude kliek die duidelijk voor de visie van Van Gaal kiest en het plan Cruijff dat nooit een eerlijke kans heeft gehad. Het was dus eigenlijk vechten tegen de bierkaai. Hoe meer ik er over lees hoe meer het me duidelijk wordt, dat het hele plan Cruijff nooit een eerlijke kans heeft gekregen.
1 0
JohnDylan
Ik denk dat je niet geheel hebt begrepen wat ik schreef. Ik zeg niet dat er geen strijd is tussen Collee en Cruijff maar alleen dat de situatie van Roy daar niets mee te maken heeft.

Nogmaals Roy zat al weken "ziek" thuis toen Jonk het nog gewoon voor het zeggen had op de Toekomst. De problemen tussen Roy en Ajax ontstonden eerst tussen Roy en Jonk doordat Jonk de plannen van Roy naast zich neer heeft gelegd. Roy was sowieso al ontevreden omdat hij al jaren een belangrijkere rol wilde binnen de jeugdopleiding maar die nooit kreeg. Het vertrek van Roy heeft dus niets met de strijd tussen Collee en Cruijff (of hoe je het ook wil noemen) te maken. Je zegt "Roy en jonk kunnen best een menings verschil hebben maar zullen echt geen eigenheimers zijn en een groot probleem gaan veroorzaken" maar leg mij dan eens uit waarom Roy al lang en breed "ziek" thuis zat toen Jonk nog hoofd jeugdopleiding was.
2 0
kaashaas
ik denk dat ook hij weg gepest is maar dat het niets met een probleem met jonk te maken heeft.... maar je kam best gelijk hebben...
0 0
JohnDylan
Dit is een redelijk ingewikkeld gebeuren aangezien Roy achter Cruijff en Jonk stond tijdens de Fluwelen Revolutie. Daarna heeft Cruijff ervoor gezorgd dat Roy bij Bayern onder Guardiola stage kon lopen. Toen Roy terug kwam met een eigen plan waar Jonk geen heil in zag en niets mee heeft gedaan. Roy die daarvoor al vond dat hij een belangrijkere rol binnen de jeugdopleiding verdiende (volgens geruchten) voelde zich daardoor niet serieus genomen en werd "ziek".

Nu Jonk is vertrokken blijkt dat ook de nieuwe leidinggevende op de Toekomst geen heil zien in de plannen van Roy en neemt Ajax afscheid van hem. Dit is dus geen geval van de huidige leiding van de Toekomst vs. Jonk waar Roy de dupe van wordt maar een geval van Roy vs. Ajax. Of Roy gelijk heeft met zijn plan kunnen wij niet weten aangezien we niet eens echt weten wat zijn plan was. Dat zowel Jonk als de huidige leiding van de Toekomst het niet in zijn plan ziet zitten zegt alleen wel iets.
2 0
Rudolph J
Wat was het plan?
0 0
JohnDylan
Dat is voor ons in de buitenwereld niet geheel duidelijk maar wat er hier en daar wordt geschreven (in de Volkskrant bijvoorbeeld en hier op AS) is dat Roy wilde dat de Skillsbox die Cruijff, Jonk en Jongkind samen hebben ontwikkeld werd uitgebreid door er tactiek in op te nemen. Verder wilde hij (volgens Pieter Zwart) en bepaalde manier van opbouwen aan de methodologie van Ajax toevoegen waar Jonk en de rest van de afdeling methodologie het niet mee eens waren.
0 0
Bensco
het verbaasd me hoe blind sommige lui hier blind achter de reet van cruijff en jonk en collee overal de schuld van geven terwijl het juist Jonk en Roy waren die botsen en laatstgenoemde zelfs op voordragen van cruijff richting bayern op stage ging. Hoezo ingewikkelde siteautie?
1 -4
Nummer 9
Ajax zal inmiddels wel weer een vermogen kwijt zijn aan afkoopsommen ..
1 0
godenzonensuper
blijft er minder over voor dolfje
2 0
..::Rootje::..
Dolf Collee

Maakt meer kapot dan je lief is.

Zet dit maar op zijn graf.
6 -2
Raoul14
Roy is simpelweg de dupe van de grote schoonmaak die de 'foute' leiding doorvoert met als enige belang eigenbelang. Ze hebben de uitsmijter anex pitbull Collee er weer op gezet om de klus te klaren.
2 -2
Rinus M.
Bij de meeste bedrijven word je er gewoon uitgeknikkerd als je niet goed functioneert, bij Ajax krijgt iedereen een flinke zak geld mee, ook daar valt nog veel winst te boeken.
1 -5
Pannenkoeken met stroop
De winst is vooral te boeken door de rotte appels die steeds maar mogen blijven zitten te verwijderen.
0 0
godenzonensuper
de rvc , overmars en vd sar zitten er nog steeds hoor?
1 -1
gi0vanni
Bij Ajax word je er gewoon uitgeknikkerd als je goed functioneert en als je dat niet doet mag je blijven zitten dus ook daar valt nog veel winst te boeken.
7 0
MosesD
Roy is een soort scholletje. Werd nooit echt gepruimd en veelal uitgelachen door jeugdspelers. Altijd zo geweest. Zelfs Jonk was klaar met hem. Dat hij er nu uit moet, verbaasd me niks. Weer een voorbeeld van een goed paard is nog geen ruiter.
1 -6
Nummer 9
Wou dat dat gezeik eens ophield bij Ajax... Pffff word je toch doodmoe van...
0 0
MichelAngelo66
Hier werd/wordt beweerd dat Jonk het aan de stok had met Roy. Ik was er niet bij, heb dus geen idee of dat werkelijk zo was. Maar als dat zo was, waarom wordt Roy er dan alsnog uitgeknikkerd? Dit wijst er sterk op dat er blijkbaar anderen belang bij hebben dat hij vertrekt. Toch teveel Guardiola gedachte? Teveel Cruijff invloed? Dit maakt het dan allemaal nog vuiler.
3 -1
godenzonensuper
Zowel kamp Jonk als het andere kamp zagen niks in de plannen van Roy.
Roy stond volledig in zijn eentje met zijn visie.
2 0
3sterrenAjax1
die mafkezen jagen zelf een grote ajacied als roy weg! roy deed super goed werk joh! dit mogen we niet pikken! sta op voor johan en jonk!
1 -3
BRAMHOUTEN
Geweldig dit, hiervoor maakte alle jonk fans zich niet druk om Roy en kon hij niks . Hij had trouwens gewoon een meningsverschil met jonk. En nu is Roy in eens een held terwijl hij eerder volledig hier is afgebrand
0 -4
Pannenkoeken met stroop
In dit geval is het dus duidelijk dat Jonk en Ajax dus gewoon aan dezelfde kant stonden. Jonk wilde van Roy af, maar ook Ajax wilde van hem af zoals nu blijkt, anders zou men hem nu niet meer ontslaan. het is een kwestie van begrijpend lezen.
1 0
3sterrenAjax1
ik snap dat het misschien moeilijk is om te volgen. maar je moet gewoon naar johan luisteren. dat is de enige die eerlijk is! de rest zijn de verraders!
7 -2
godenzonensuper
Tja klopt maar bij bepaalde mensen is het opeens andersom.
Volgens hun werd de grote Roy weggejaagd door Jonk en nu opeens blijkt dat roy ook niet door 1 deur kan met het andere kamp is Roy toch maar een middelmatig trainertje.
1 0
BRAMHOUTEN
Klopt ook. Opportunistisch gelul hier! Vorige week was frank een held omdat we Heerenveen van de mat speelde na fc Utrecht is het weer helemaal niks
1 -5
Marcao
Wat blijft er nog bij Ajax over... Een zwik op geld beluste über-bobo's. Echt alleen maar slecht nieuws, Ajax is in een vrije val gekomen. Pleur op met de bobo's geef de club terug aan mensen met een hart en visie!
1 0
Mokum31
Wat een zooitje
0 0
3*stars*3
And the saga continues...
0 0
Cruyffie
Ik verbaas me nergens meer over. Alles wat met Cruyff of plan Cruyff te maken had en heeft verdwijnt. On-voor-stel-baar: adviezen van Bayern en Pep lijken me onbetaalbaar.

Hopelijk doen de leden hun werk donderdag! Haal Plan Cruyff terug naar de Toekomst!
4 -1
3*stars*3
Zou mooi zijn als plan JC terugkeert maar, pfff, wat een amateuristische serie is dit man...
1 -1
IamLegend
@AS-redactie.

Kan er een belletje gepleegd worden na brayn, om meer uitleg... Denk dat je betere en leukere antwoorden krijgt van hem dan van jongkind.
1 -1
johnd
Gaat lekker...
0 0
Yaeron
Volgens mij is die Skillbox juist harstikke positief ontvangen, ik zou het alleen maar toejuichen! Oprotten met die (A)Dolf en z'n kliek.
4 0
JohnDylan
Niemand heeft iets tegen de Skillbox, de vraag was alleen of tactiek daaraan toegevoegd moest worden. Jonk vond van niet, waarna Roy "ziek" werd, en de nieuwe leidinggevende zijn het dus duidelijk met Jonk eens.
3 -2
Sunny_Boy
Deze toevoeging zou eigenlijk in het artikel moeten staan. Nu lijkt het erop alsof het konflikt door Collee veroorzaakt is, terwijl het al uit de tijd van Jonk is. Mensen wel bij de feiten blijven.
0 0
Yaeron
Thanks, dat was me niet helemaal duidelijk. Duimpje omhoog voor jou. Vreemd van Roy dan om zich gelijk ziek te melden hiervoor.
1 0
JohnDylan
Als we de geruchten moeten geloven was Roy al langer ongelukkig omdat hij een belangrijkere rol binnen de jeugdopleiding wilde maar die niet kreeg.
2 0
KajanoKlaassen
Ik zag de spelers bij de D1 bij de goals ook allemaal naar Bryan lopen. Was dus al langer bekend
0 0
JohnDylan
Dat was volgens mij niet Roy maar Tevreden.
1 0
KRD89
Collee, weg ermee!
3 0
IamLegend
@ KRD89 en wie nog meer als jij op de plek zit van heinrichs.
0 0
R.F.
Dus ik begrijp dat hij op advies van Cruijff naar Bayern ging en de kennis die hij daar op deed was in strijd met het plan Cruijff (Jonk). Is dat niet beetje raar?
0 0
JohnDylan
Het kan natuurlijk best dat Roy met de kennis die hij opdeed en plan maakte wat niet bij het Plan Cruijff past. Mensen die goed ingevoerd zijn bij Ajax (zoals Pieter Zwart) hebben al vaker gezegd dat Roy niet serieus genomen werd omdat hij een slechte jeugdtrainer zou zijn. Ook ouders van talenten (zoals de vader van Bergsma) nemen Roy niet serieus als jeugdtrainer.
0 0
Kuffour
Jij hebt het over Zwart alsof hij goed ingevoerd is bij Ajax, maar hij is enkel en alleen goed ingevoerd bij Jongkind. Ik zou Zwart eerder een spreekbuis van Jongkind noemen dan goed ingevoerd bij heel Ajax.
1 0
IamLegend
Dus ik uit me enorme verbazing waarom hij gestopt is als trainer bij Ajax.

De implicatie van zijn trainingen, zijn volgens plan cruijff. Dus ik vraag me echt hard op af met wie hij dan toch zo'n menings verschil heeft gehad op de toekomst. Echt raar verhaal.
0 0
IamLegend
ik heb nergens iets kunnen vinden dat pieter zwart roy niet serieus neemt. Dus nogmaals. waar haal die mening vandaan.

Wel is zo dat van gaal ooit een x heeft gezegd dat die er niks van kan. Dus die heeft geen hoge pet van hem op.

Daarnaast is het volgende belangrijk om te weten...
GEEN GRAPJES - Bryan Roy, een jeugdtrainer van Ajax uit het kamp-Cruijff, heeft tegenover een verslaggever van De Wereld Draait Door aangegeven dat hij verwacht dat de voltallige RvC en Martin Sturkenboom per direct opstappen bij Ajax. 'Dat is het beste voor de club nu', aldus Roy. 'Ik hoop dat ze allemaal meteen opstappen. Anders verliezen we alleen maar tijd.' Op de lollig bedoelde vraag of Roy het leuk vindt dat er eindelijk weer eens wat gewonnen werd door Ajacieden zei Roy: 'Dat is helemaal niet leuk man. Daar mogen geen grapjes over gemaakt worden.'
0 0
HeinJan
https://twitter.com/pieterzwartnl/status/650219141840900096
Ik denk dat JohnDylan hier op doelt, maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen.
0 0
JohnDylan
Dat is inderdaad een voorbeeld maar hij heeft zich wel vaker in een niet positieve manier over Roy uitgelaten. Ook ouders van talenten hebben zich negatief uitgelaten over Roy. Zoals de vader van Bergsma die zei: "Als trainers hebben ze nu in de bovenbouw Gery Vink, ok, Frank Peerenboom, die tactisch een uitstekende trainer is en Ouaali, die een fantastische kerel is, maar dan zetten ze Bryan Roy erbij als vierde trainer. Dat is nu precies het hele punt. Dat kan helemaal niet! Als je hem vroeger de E3 zag trainen, hij had hen nog niet eens in de tang.”
0 0
IamLegend
oke, dat kan ik heb nog nooit een training gezien van de E3. Maja ergens moet je het vak leren, en ergens moet je beginnen?

Vind het sws sneu hoe het kamp cruijff bij ajax elkaar probeert uit te spelen.
0 0
godenzonensuper
Toch wel goede teksten van Bryan.
0 0
IamLegend
Ja, dus hij heeft goede reputatie. Ook in de media. Daarnaast vind ik ook dat die de functie van jonk over had moeten nemen. Deze man is zo goed in zijn vak.

Ongeacht of hij het plan JC op de beste manier in de praktijk wil uitvoeren. Deze persoon is een heeeeeel groot verlies voor de toekomst.
0 0
IamLegend
en het moddergooien kan weer beginnen.
1 0
OntlastendeMiddenvelder
"Roy en Ajax officieel uit elkaar".

Ajax was al uit elkaar, Roy nu ook.
5 0
Michael25
Veel tegenstand vanuit de jeugdopleiding om meer op tactiek te trainen, ipv alleen op fysiek met die performance trainers. Ik kan me ook wel gedeeltelijk vinden in de kritiek dat de jeugdopleiding wat dat betreft is doorgeslagen. Jammer dat een goede ex-voetballer met een trukendoos verkocht is, juist hij kon spelers wat trucs bijbrengen. Zijn conflict lijkt echter ook deels met Jonk te liggen, als er vanuit de jeugdopleiding kritiek was.
1 -5
BaddahBing
de Toekomst heeft anderhalf seizoen op maatje 3 en 4 ballen moeten wachten tot ze toestemming kregen van de NV.
Dus lijkt me eerder dat men van daaruit geen geld voor de skillbox overhad,
en men op de toekomst dus maar verder is gegaan squashvoetballen.
1 0
Eriksen11
Wie zegt dat niet juist techniektrainingen ten koste zouden gaan van de door Roy voorgestelde extra aandacht voor tactiek? Daarnaast is het zo dat het vooral Bergkamp was die kritiek op de performancetrainers had en die zit er nog steeds. Dus als die fan was geweest van de plannen van Roy, dan had hij meteen kunnen terugkomen.
1 -1
JohnDylan
Het zegt veel over de plannen van Roy dat zowel de groep Jonk als de groep Bergkamp het niet in ze ziet zitten.
3 0
Eriksen11
Inderdaad. En dus is het niet gek dat hij nu vertrekt. Er was gewoon in de hele club (in alle verschillende kampen die Ajax ondertussen kent) te weinig draagvlak voor zijn plannen.
1 0
Michael25
Dat dacht ik dus ook.
1 0
godenzonensuper
Als jij de docu over de jeugdopleiding zou bekijken dan weet je dat er helemaal niet alleen maar op Fysiek werd getraind.
3 -1
Michael25
Heb ik gezien, ik bedoelde meer op tactiek, ipv alleen meer op fysiek. Dat is een groter onderdeel geworden, en ook terecht gelet op de achterstand met andere landen op dit gebied. Maar tactisch mag er ook best wat bij. Ik lees toch echt dat er tegenstand was vanuit de jeugdopleiding, wat mij doet denken dat er blijkbaar geen ruimte was voor meer tactische training.
0 0
MSwertz92
off: sneijder wil in winterstop weg bij galatasaray.. wat zou het toch mooi zijn als hij terug kwam..
4 0
flasher93
Zou de 'ervaren' speler zijn die we zoeken. Bron?
1 0
godenzonensuper
Voor de mensen die nu denken dat dit met de rvc etc te maken heeft :
Roy had ook al een verschil van mening met Jonk.

Maar aan de andere kant waar zijn nu de mensen die zeker wisten dat Roy puur en alleen door Jonk werd weggejaagd?
6 -3
OdjePils
Prima. Snapt er geen pepernoot van!
1 -1
mcjc
Wat is er eingelijk gebeurd? Roy komt terug met adviezen waar andere niet naar willen luisteren en meld zich vervolgens ziek. Hier moet toch wel meer achter zitten.
2 0
Finidi en Nwanko
Om hier een goed oordeel over te vellen is objectieve achtergrond info wel prettig ja. Lijkt me toch raar als je met bruikbare info komt ze je de laan uitsturen. Iets aangeven moet kunnen lijkt me. Iets doordrukken als ondergeschikte daarentegen is niet mogelijk en lijdt tot problemen. En waarom gaat wim in tegen brian terwijl laatstgenoemde de vruvhten heeft geplukt van het advies van beider leermeester johan? Wat een inteiges allemaal....
0 0
LiefhebberVan GOED voetbal
Dit is nu duidelijk een anti Cruijff actie. Wíj willen aantrekkelijker voetbal, en dan werk je dat tegen, door er geen gehoor aan te geven. Pep, is natuurlijk gewoon een slechte, trainer. Daar wil je toch niet van leren?

Stelletje malloten, wég met die bestuurders. Ik wil voetbal om van te genieten!!!
3 -4
godenzonensuper
Zowel kamp Jonk als het andere kamp deelde de visie van Roy niet.
4 0
Ajax#1900
Wat een populistisch geschreeuw. Collee is gewoon aan het puinruimen, iets wat Kinsbergen niet aandurfde. Deze problemen spelen al veel langer. Staat zelf in het artikel.
4 -2
Finidi en Nwanko
Somebody has to do the job. Weglopen is makkelijker :-)
1 0
Vak M
Precies! Velen hier begrijpen niet dat Kinsbergen, de zoon van een vriendin van JC en door hem naar voren geschoven, verantwoordeijk is voor de puinhoop en niet de RvC. Zij hebben niet met Kinsbergen verlengd toen ze doorhadden dat hij het niet aan kon. Zij hebben toen ook Sar naar voren geschoven, ook volgens plan Cruijff. Maar die durfde niet. Die verwijten aan RvC zouden eerder aan Johan moeten zijn die zomaar wat voetballers en intimi neergezet heeft zonder er zelf bovenop blijven zitten.
2 -2
Ajax#1900
Ben ik met je eens, maar je mening is waarschijnlijk niet erg populair hier omdat veel mensen nu eenmaal fan zijn van Cruijff. Je hoort toch vooral heel veel kritiek op zogenaamde bobo's, terwijl de zogenaamde echte voetbaljongens minstens zoveel blaam treft. Blijf het bizar vinden dat mensen als vd Sar, Overmars en De Boer zijn aangesteld op basis van hun prestaties op een voetbalveld. Allen hadden in hun huidige vakgebied nog niks bewezen. Bizar beleid.
0 -1
godenzonensuper
Volgens mij heb jij het niet zo goed begrepen.
1 -1
Vak M
Hahaha. Teveel letters voor je? Geen woord gelogen van wat er gebeurd is.
0 -1
godenzonensuper
de rvc had als 1 van de taken om plan cruijff te bewaken en dat hebben ze niet gedaan.
1 0
Vak M
Volgens mij had Johan dat zelf moeten doen. Het waren zijn mensen die hij zonder relevante ervaring op de belangrijkste posities heeft neergezet. Over de schutting gooien en dan van een parttime RvC verlangen de rotzooi op te ruimen is niet terecht. Johan zet ze neer en móet zich verantwoordelijk voelen en opstellen en niet alleen via zn goed betaalde column de boel proberen te sturen.
0 -1
godenzonensuper
puin veroorzaakt door de rvc waar die zelf in zat.
3 -1
JohnDylan
Dit klopt gewoon niet. Jonk was het ook niet eens met de methode van Roy en daarom was Roy al "ziek" toen Jonk nog hoofd jeugdopleiding was. De huidige leidinggevende zijn het in dit opzicht dus juist met Jonk eens. Roy hoorde niet bij de groep Jonk maar is iemand waar zowel de groep Bergkamp als de groep Jonk het niet mee eens zijn.
1 -1
godenzonensuper
de Boer , bergkamp en stam binnekort weg.
Trustfull gaat met de Boer mee. Jonk weg , Cruijff weg , roy weg. Dan blijven overmars , van der sar , richard witschge , tahamata en bogarde binnekort nog over van de oud voetballers.
0 0
JohnDylan
Bergkamp zei vorige week nog dat hij nog jaren bij Ajax wil blijven.
2 -2
033AFCA
Mijn club is ziek! En ik wordt er ook ziek van! Tijd im weer een voetbalclub te worden geen geen beursgenoteerd bedrijf te zijn. Anders wordt het binnen een aantal jaren R.I.P
3 -1
booya4afca
De volgende jeugdtrainer met vooruitstrevende ideeen verlaat de club.
Nog even en we zijn echt niets meer dan een dertien in een dozijn voetbalclubje....
2 -1
JohnDylan
Laten we A.U.B. niet doen alsof Roy een jeugdtrainer met vooruitstrevende ideeen was. Als elftaltrainer werd hij door de spelers en hun ouders niet serieus genomen en volgens de doorgaans zeer goed op ingeligde Zwart werd zijn 'winkelhaak' methode ook niet serieus genomen door Jonk. Dat hij nu dus vertrekt terwijl Jonk weg is toont aan dat ook de andere het niet in zijn ideeen zagen zitten.
1 0
RSM
Roy was de klassieke linksbuiten van Ajax. Maar die tijd heb je blijkbaar niet meegemaakt.
0 -2
Finidi en Nwanko
Overigens wel met, na een tijdje, te weinig rendement.:-) na ajax is het berafwaarts gegaan. Over zijn trainerskwaliteiten kan in ik niet oordelen.
0 0
JohnDylan
Ik begrijp je argument niet. Omdat hij een klassieke buitenspeler was waren zijn ideeen als jeugdtrainer vooruitstrevend? Zowel Jonk als de huidige leidinggevende van de jeugdopleiding zien het niet in hem zitten maar die zullen het allemaal wel fout hebben.
1 0
Chesterson93
Maar zijn ideeën waren in dit geval wél vooruitstrevend. En het is moeilijk geen verband te leggen met Johan Cruijff, als je ziet dat hij naar Bayern München gaat en wanneer hij terugkomt, op veel weerstand stuit. Er zijn mensen vertrokken die hetzelfde ondervonden.
0 -2
JohnDylan
Roy ondervond ook weerstand van Jonk die in direct contact stond met Cruijff. Je doet nu net alsof Roy bij het groepje Cruijff/Jonk hoorde maar die vonden de ideeen van Roy dus ook niets. Daarom was Roy al "ziek" toen Jonk nog hoofd jeugdopleiding was.
0 0
FWAjacied
Dus omdat een plan van hem tot veel weerstand leidde, meldde Roy zich ziek? Of breng ik te snel zaken bij elkaar? Ik vind het anders wel een erg makkelijke reden om maar thuis te blijven.
1 0
Nummer 9
Bom d'r op daar en helemaal opnieuw beginnen!!
1 -2
godenzonensuper
Huh volgens bepaalde mensen was het toch jonk zn schuld dat Roy weg wilde? Nou dat zien we weer...
1 0
A-west
Hef die club maar op en begin opnieuw. Wat een tifusbende toch. Is er nou helemaal niets fatsoenlijks te melden daar? Alleen maar ruzie en gezeik. Jammer dat Cruyff er niet wat meer bovenop zat, dan was het misschien niet gebeurd. Een beursgenoteerde klerebende, dat is het. Wat voor rol heeft die van Duivenbode eigenlijk dat die dat allemaal laat gebeuren. Echt hoor, je wordt er kotsmisselijk van. En spreek me niet tegen, want dan wordt ik nog kwaaier!
5 0
Barcelonajaxmessi
Zou graag willen weten waarom de leiding het niet eens was met zijn ideen.
2 0
fuark
Stroomt compleet leeg
2 -2
JohnDylan
Dus eerst wordt ons verteld dat Roy zich ziek heeft gemeld vanwegen een slechte werkrelatie met Jonk maar nu Jonk weg is moer Roy toch vertrekken? Iets klopte dus niet aan het oorspronkelijke verhaal. Het is dus nu in ieder geval duidelijk dat Jonk niet de enige was die het niet in Roy zag zitten.

Trouwens is dit geen groot verlies aangezien hij vaak negatief beoordeeld werd door ouders van talenten. Zo zei de vader van Bergsma het volgende: "Als trainers hebben ze nu in de bovenbouw Gery Vink, ok, Frank Peerenboom, die tactisch een uitstekende trainer is en Ouaali, die een fantastische kerel is, maar dan zetten ze Bryan Roy erbij als vierde trainer. Dat is nu precies het hele punt. Dat kan helemaal niet! Als je hem vroeger de E3 zag trainen, hij had hen nog niet eens in de tang.”
4 -3
HeinJan
Dat interview wat je aanhaalt vond ik echt een mooi interview. Hij was nuchter en kritisch, zonder enige rancune. En daarnaast buitengewoon realistisch over z'n eigen zoon, dan heb je bij mij een voorsprong. Te vaak zie je dat ouders de grootste fans van hun kinderen zijn.
1 0
afca-mark1990
zonde na 13 jaar...
2 0
Vak M
Jammer maar persoonlijk vind ik dat alle wernemers die zich ziek melden of weigeren naar vergaderingen te gaan eruit moeten. Dus logisch
1 -7