Kopstukken mogelijk bij ledenvergadering

SamVR, 14-12-2015 om 11:00, 9840 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Hans Wijers en Dolf Collee zijn komende donderdag mogelijk als vertegenwoordigers van respectievelijk de raad van commissarissen en directie aanwezig bij de ledenvergadering van Ajax. Zij zijn vanuit de hoek van de bestuursraad verzocht om de bestuursraad bij te staan.

De ledenvergadering van 17 december aanstaande dient voor de leden van Ajax om de bestuursraad, die onder leiding staat van voorzitter Hennie Henrichs, aan de tand te voelen over de gevaren koers van de afgelopen maanden. Voorafgaand aan de ledenvergadering zijn er door diverse leden, waaronder Keje Molenaar en Sjaak Swart, al kritische vragen en een motie ingediend gericht aan de bestuursraad. De leden hebben tijdens de ledenvergadering de mogelijkheid om het vertrouwen in de bestuursraad op te zeggen.

De bestuursraad gaf de afgelopen maanden onder meer goedkeuring voor het besluit van de raad van commissarissen en directie om hoofd jeugdopleiding Wim Jonk te ontslaan. Jonk mag als lid van Ajax aanwezig zijn bij de komende ledenvergadering. Hetzelfde geldt voor Tscheu La Ling, wiens kritische rapport tot hervormingen bij Ajax had moeten leiden, maar door de raad van commissarissen en directie niet werd omarmd.

Sam van Raalte (Twitter: @SamRaalte | e-mail: S.vanraalte@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
je
Moses d dat is zo gemakkelijk Johan Cruijff komt met een plan het wordt willens en wetens verkeerd op papier gezet niemand volgt het plan Overmars Van der Sar Dennis Bergkamp en Frank de Boer doet precies waar hij zijn in heeft en het is allemaal de schuld van Johan Cruijff het slaat nergens op.
Erelidmaatschap inleveren Uri Coronel
0 -3
MosesD
Hahaha, begrijpt er echt helemaal niets van blijkt nu wederom Je zegt; .dat plan is door Jonk en Jongkind op papier gezet en nu zeg je dat zij het verkeerd op papier hebben gezet. Wie is er dan schuldig??
0 0
A-west
Oh Oh ,wat moet dit Ajax snel veranderen. Komen een stelletje bobo,s om de zaak te redden.
Die niet geremd worden door enige kennis van voetbalzaken. Beursgenoteerde rotzooi is het. Irritante Weyers en een nog ergere Collee zien de bui hangen. Echt hoor, wat wordt het hoog tijd dat deze club van de beurs af lazert. Verschrikkelijk toch, allerlei zaken en sukkels die niets met voetbal hebben, behalve hun zakken te vullen over der rug van de supporters, door de prijzen te verhogen.
Wat worden we toch besodemieterd door deze heren. Maar fatsoenlijk voetbal beleidvoeren is er niet bij. Om van de kotsen. Laat Ajax alsjeblieft weer een gewone voetbalclub worden waar het voetbal weer centraal staat.
1 0
AnoniemeTank
Ik zie dit als een paniekreactie. Als je sterk staat heb je geen hulp nodig van Wijers en Collee, vooral niet omdat het 'slechts' zakenmannen zijn: vervangbaar.

Ajax kan maar op 1 manier echt gered worden en dat is door de 17e de bestuursraad weg te stemmen, in 1 vlotte beweging de aandelen terugkopen, van de beurs gaan en heel snel een voetbalclub organiseren.

Zie voorbeeld van een organogram zoals een sportclub hoort te zijn. Zonder al die raadjes en MET verantwoordelijkheden:
http://media2.fcbarcelona.com/media/asset_publics/resources/000/145/587/original/organigrama_futbol.v1423825042.jpg?_ga=1.88966875.1524945383.1450186529
1 0
talent020
Wijers en Collee moeten natuurlijk Henrichs en Co uit de wind houden, stelletje ratten zijn het, elkaar dekken om zo zelf binnenboord te blijven.
8 -3
De natte dwijl
Het is een staaltje cover your ass van de bovenste plank. Van Henrichs hoef je niets te verwachten, die waait met alle natte winden mee om maar aan te blijven.
2 -1
ARUCAMBA
ik heb net als Cruyff niet veel verstand van aandelen, maar als nu aanstaande donderdag een eerste aanzet wordt gegeven om de club van de beurs te halen dan lijkt mij dat nog een betere overwinning dan de CL winnen, er zit meer dan 100 miljoen in kas, ajax van de beurs halen is iets van 60 of 70 miljoen dus dat moet kunnen toch, ik weet wel, het is allemaal makkelijker geschreven dan gedaan maar dit moet toch het plan van aanpak worden want anders zijn we ten dode opgeschreven. Ik blijf achter JC staan, het nederlandse voetbal stond begin jaren zestig ook onder aan de ladder de italianen, spanjaarden, duitser en engelsen deelden de lakens uit, Michels en het enorme talent van JC brachten ajax en het nedelandse voetbal aan de top, wereld top wel te verstaan, zij hadden een visie en de wil om de top te bereiken, nu hebben we mensen in de leiding waarbij het financiele gedeelte het uitgangspunt is en meedoen in de marge genoeg is, super talenten zoals Cruyff zelf en van Basten, Rijkaard, Bergkamp, Kluivert, misschien vergeet ik er nog een paar worden gewoon niet meer voortgebracht, dat moet toch ergens aan liggen
10 -3
suske
Ajax heeft 110,mlj. Op de bank. Als van de beurs gaan. 60.mlj. kost. Blijft er 50,mlj over. Lijkt mij geen goed idee. Misschien kun je een deel van die 60,mlj beter voor echte versterkingen van de selectie gebruiken.
Een tweede mogelijkheid licht ook nog open. De gemeente wil haar aandelen van de arena verkopen. Dat alles in het kader van toekomstige bouwplannen. de gemeente bezit 38% van de aandelen van de Arena Ajax 13%. Als Ajax de aandelen van de gemeente koopt bezit het 51% van de aandelen van de Arena. En worden zij de baas in de Arena. En dat is goed voor Ajax en levert Ajax meer op dan van de beurs gaan.
En als ik het goed heb heeft de gemeente plannen in die richting. En zijn daar ook de gronden van de toekomst bij betrokken.
0 -1
AnoniemeTank
Van de beurs gaan kost je 50mil? Je moest is weten wat het je oplevert ...
0 0
suske
Korte reactie niets. Vele denken hier van wel. je verliest alleen maar kapitaal. En je word nog veel meer afhankelijk van Transfers ( Verkopen )
0 0
IamLegend
wie dan? suarez? dan heb je een directe versterking.
0 0
MosesD
Van de beurs kost minimaal 60 miljoen en wat schiet je er precies mee op?
2 -5
Pannenkoeken met stroop
Toch lijkt het me het beste voor iedereen. Je bent dan verlost van een log orgaan dat toch al niet functioneerd. De RVC werkt vertragend en traineerd het plan Cruijff, terwijl ze er eigenlijk zitten om toe te zien dat het goed uitgevoerd wordt. Ik denk dat het goed is als Ajax gewoon weer een voetbal club word.
1 -2
MosesD
Je blijft te maken houden met een RvC. Ik vind daar ruim 60 mio voor moeten betalen het geld niet waard. Plan Cruyff is gewoon niet goed uitgeschreven oftewel van a tot z dichtgetimmerd. Overigens heeft de RvC dus niet zoveel te maken met het th.
1 -1
geDaante
Dan ben je een bestuursorgaan in de vorm van de RvC kwijt toch? Dan houd je toch alleen een bestuursraad en directie over? Dat scheelt al weer vijf bobo's die de andere bobo's een hand boven het hoofd houden?

Als een directie faalt, moet nu de RvC ingrijpen, doen zij dat niet, dan moet de bestuursraad ingrijpen, dat is omslachtig, en zo lastiger ingrijpen, doordat ze elkaar vaak allemaal steunen. De actieve RvC die dan door de bestuursraad bijvoorbeeld wordt weggestemd, moeten dan zelf weer anderen voordragen, en dat zijn over het algemeen vriendjes van. Ben je van de beurs, dan kan je meteen de bestuursraad (in ieder geval 1 keer in het jaar) erop aanspreken en desnoods wegstemmen toch?

Zo kan je sneller bijsturen, ingrijpen, voelt de bestuursraad meer druk, en kunnen leden sneller hun wil opleggen. Lijkt mij.

Ik denk dat je ook minder bobo's een bedrijfsmensen trekt, daar je wat minder weg zal hebben van een bedrijf.

2 0
MosesD
Nee, een RvC zal blijven. Veel andere bvo's hebben ook een RvC (en zijn niet aan de beurs genoteerd). Is zelfs wettelijk verplicht. Dus je betaalt ruim 60 mio om van de beurs te gaan, maar je schiet er in principe relatief weinig mee op.
Je zegt het verkeerd. Als de directie faalt in de ogen van de bestuursraad dan grijpen die via de RvC in. Het initiatief ligt bij de grootaandeelhouder (73% van de aandelen in de NV) in dit geval Ajax middels de bestuursraad.
Ik denk dat een RvC niet zo prominent is als sommigen hier beweren. De bestuursraad is als grootaandeelhouder machtig. Maar itt de RvC is de bestuursraad een democratisch gekozen orgaan.
Wat ik denk dat er gaat gebeuren donderdag. Om de 'groep Cruyff' tegemoet te komen zal er een motie van wantrouwen worden uitgesproken tegen de huidige raad. Deze zal dan (met genoeg stemmen) moeten opstappen. Dan zullen echter de echte havikken die anti-Cruyff zijn, en dat zijn er heel veel) vermoedelijk zitting nemen in de nieuwe raad.
Zo zal het me niet verbazen dat er hier een boel na donderdag victorie kraaien, terwijl ze in werkelijkheid niets gewonnen hebben. Maar goed, het is maar een glazen bol.
2 -2
geDaante
Oké, duidelijk, dank. Wat ik me dan wel afvraag, waarom maak jij je dan niet sterk voor Cruijff? Waarom geef je hem op, voor een stel Cruijff-haters zonder enige voetbalknow-how die er puur voor het pluche zitten, en er vaak genoeg achterbakse praktijken op na houden om daar te blijven zitten?
2 -1
MosesD
Puur qua voetbal ben ik nooit anti Cruyff geweest. Hier lopen enkele figuren rond die te pas en te onpas mij als Cruyff hater bestempelen. Echt onzin. Waar Cruyff echter niet sterk in is, dat zijn mensen en organisaties. Ik blijf erbij dat hij gewoon niet de juiste personen heeft voorgedragen. Dan kan je wel zeggen dat hij verraden is, maar is ie dan echt door een stuk of 10 man verraden hijzelf treft geen enkele blaam? Volgens mij niet. En daarin staat hij dus zeer zwak bij de komende ledenvergadering.
Daarbij moet je ook het volgende niet vergeten: Cruyff is nu zogenaamd verraden door minstens 10 man (niet mijn woorden, maar ik lees het hier), maar diezelfde Cruyff heeft tijdens de revolutie gezorgd dat een oude RvC moest opstappen, de RvC waar hij zelf zitting in had moest opstappen, enkele directeuren, en een heel groot aantal trainers zijn ontslagen. Al met al heeft hij behoorlijk de botte bijl erin gezet. En wat is men nu opgeschoten? Dat is helaas (en deels begrijpelijk) wel een beetje de tendens onder de leden.
2 -2
Pannenkoeken met stroop
Je liegt als het gedrukt staat. Ik volg je reacties Hier op Showtime en het valt me op dat je altijd hatelijk bent naar Cruijff toe. Ook ben je naar mijn mening denigrerend naar supporters toe die wel achter de visie van Cruijff staan.
1 -3
MosesD
Och, och, wat een simpele reactie en kort door de bocht. Kom met feiten aub en klets niet maar wat. Types als jij vervuilen st alleen maar, door maar wat te roepen. Kom gewoon met argumenten, dit is weer zo goedkoop schreeuwen zonder inhoud.
0 -2
IamLegend
ach, moses zegt hier niks verkeerds. de pro cruiff kliek hier, dult geen tegenwoord. alles wat cruijff aanraakt moet goud zijn. ma is dat wel echt zo... hij heeft gewoon zijn belofte niet ingelost. want JC zou ajax gewoon weer ff in 5 jaar tijd aan de top brengen van europa. naja dat is niet gelukt. en ja dan gaan er koppen rollen.
2 -1
geDaante
Ik denk dat Cruijff juist sterk is in het neerzetten van een organisatie, qua structuur, maar hij gaat dan teveel uit van een ideale wereld, waarin mensen betrouwbaar zijn, en doen wat ze moeten doen, vooral naïef dus. Bij Barcelona zette hij het ook neer, aanvankelijk ging het stroef, maar het ging steeds beter en beter. Zo horen dat soort dingen ook te gaan, zeker een wat meer onorthodoxe, experimentele opzet kan opstartproblemen kennen. Wat je dan doet is analyseren en bijsturen, leren van de fouten, en het allemaal optimaliseren. Dat is daar gebeurd bij Barcelona, omdat men allemaal wel achter de visie stond, en welwillend was dit te laten slagen. Dit ontbrak en ontbreekt volledig bij Ajax. Het is niet zo zeer de organisatiestructuur die zo slecht was bij Ajax, maar de mensen die het moesten uitvoeren en bijsturen waar nodig. Als blijkt dat men teveel met elkaars toko bezig is, dan ga je het allemaal meer afbakenen. Merk je dat er van de visie afgeweken wordt, dan grijp je in. Dat is allemaal niet gebeurd.

Je hebt ook gelijk, achteraf gezien heeft hij niet de juiste personen neergezet, maar het waren wel logische keuzes, daar die Van Gaal pupillen ook oud-Ajacieden zijn en oud-topvoetballers. Iedereen vond het prachtig dat die oud-Ajacieden weer bij de club betrokken werden, jij vast ook. Wij zaten dan net zo fout als Cruijff, maar wie verwacht dat ook, dat volwassen mensen die zeggen gezamenlijk een visie te gaan volgen, zó ineens 180 graden draaien en die hele visie verloochenen en eruit werken? Dat is niet te voorspellen. Vergeet niet dat Cruijff tot vervelens toe voor Ling pleitte, een sterke persoonlijkheid op een belangrijke positie die zeker achter de visie stond, en die die onervaren jongens kon bijsturen en waar nodig op hun plek kon zetten. Zo'n man had die tweespalt niet laten ontstaan, had De Boer en co. allang op de visie gewezen, en hen gedwongen zich hieraan te houden. Ajax moest verder, en dus ging Cruijff maar akkoord met een minder, meer risicovol alternatief. Je zegt het zelf; men ziet Cruijff als iemand die er met de botte bijl in is gegaan (was nodig om de mensen die al 15 jaar lang faalden weg te krijgen, en terecht), maar om Ling te krijgen, en om meer mensen die niet bepaald pro-Cruijff zijn in de RvC en bestuursraad, had hij nog veel harder en verder moeten gaan om dat voor elkaar te krijgen, mogelijk had hij dan teveel man meteen alweer tegen zich laten keren.

Dat die eerste twee RvC moesten opstappen is logisch, de eerste deed alles om hem te weren, en moest dus eruit, die tweede werkte ook niet mee, kwamen zij niet heel smerig met dat plan om Van Gaal stiekem aan te stellen? Pas in de derde, huidige RvC kwamen wat meer oud-voetballers, die pro Cruijff leken, wat achteraf dus niet het geval blijkt. Zelfs van Van Wijk, Van Duivenbode, TBS en anderen hoor je helemaal niet opstaan voor Cruijff en zijn visie. Zij hadden zich geschaard achter de visie, en hadden allemaal hun verantwoordelijkheden. Daarin hebben zij hopeloos gefaald, en zijn zij zwaar in gebreke gebleven, en het is wel duidelijk dat er opzet in het spel is de visie Cruijff juist kapot te maken. Dit dat als Cruijffs eigen schuld zien, omdat hij een deel van hen toenterijd heeft aangesteld, vind ik scheef en onterecht. Cruijff was verantwoordelijk voor het creëren van de voorwaarden, de nieuwe generatie en andere mensen moesten het doen, zo heeft hij dat altijd gezegd. Als blijkt dat die mensen falen of het vertikken te doen wat ze moeten doen, dan vervang je ze met mensen die dat wel willen en zullen doen, en dat kan donderdag, als de leden dat willen. Maar ook dan moet je weer nieuwe mensen kiezen, en als je jeugdvriend, een oud-voetbalmaat en anderen je al laten vallen en je visie niet bewaken, wat moet je dan nog? Dan blijft het altijd een gok.
4 -1
MosesD
Tja, ik denk daar dus anders over. Een organisatie neerzetten is juist niet zijn sterke punt. Het plan Cruyff was ook helemaal niet dichtgetimmmerd, niet van a tot z uitgedacht. Als Cruyff slim was geweest had hij Jonk en Jongkind het niet alleen laten doen. Een grote inschattingsfout. Maar dat komt, omdat Cruyff van organisatiestructuren niets af weet. Ajax is een ingewikkelde club, juist Cruyff zou dat moeten weten. Dat hij het Barcelona heeft opgezet is ook niet helemaal waar. Hij heeft daar wat adviezen gegeven aan vriend en voorzitter Laporta. Barcalona was al een grote club met een goede stuctuur, Cruyff heeft daar in de opleiding goede dingen gedaan, maar het is niet zo dat hij van niets iets gemaakt heeft. En daarbij Cruyff woont in Barcelona en schrijft geen column in een landelijke krant. Toch anders allemaal.
Je zegt dat de personen die hij heeft aangesteld achteraf verkeerde keuzes waren, maar toen wel logische keuzes waren. Helaas ben ik het daar ook mee oneens. Neem bijvoorbeeld Bergkamp. Een geweldige voetballer, één van de mooiste die we hebben gehad. Maar is Bergkamp een leider? Zit er een manager in? Een bruggenbouwer (wat ie moest zijn tussen de Toekomst en de Arena)? Is hij een grote communicator? Op alle 4 moet ik helaas een duidelijk nee antwoorden. Dat zag ik toen al, maar dat kon iedereen zien, die ook maar een beetje mensenkennis had. En datzelfde geldt natuurlijk voor anderen ook. Jonk, Sar, Overmars, Schoenaker, TBS, etc. Ik begrijp werkelijk niet dat er toen niemand is opgestaan en heeft gezegd: Prima Johan dat je oud-voetballers in de organisatie wil zetten, maar dit zijn niet de geschikte kandidaten. Wellicht heeft men toen gedacht 'we laten hem zijn gang gaan, dit gaat mis en daarna zijn we voorgoed van hem verlost'. Je weet het niet. Maar hier heeft Cruyff grote fouten gemaakt. Dat die hem nu worden aangerekend kan je verraad noemen, maar ik vind dat Cruyff vooral niet goed de dingen doordacht heeft. Te beginnen met zijn plan, dat was gewoon niet af, niet dichtgetimmerd en daardoor niet heel professioneel. Zeker bij een club als Ajax moet zoiets heel goed in elkaar zitten, omdat je altijd te maken hebt met meerdere stromingen. Cruyff had dit moeten weten.
Jij zegt dat Cruyff alleen de voorwaarden heeft geschapen. Prima, maar dan had ie zich niet met de invulling van de poppetjes aan anderen moeten overlaten, want op deze manier heeft hij toch iets meer gedaan dan alleen een situatie/voorwaarden geschapen....
2 -3
Yoyoyoyo
Dat het iig niet op de bankrekeningen van het TH eindigt.
0 0
Nummer 9
Die hele vergadering word toch niks.. Al worden ze weggestuurd dan staat de volgende vriendengroep al weer klaar om t over te nemen... En Wijers en Collee konen alleen maar om die henrichs de hand boven t hoofd te houden.. Gewoon n slangenkuil is t daar...
0 0
De_Meer
Ik zit veel in het buitenland. Als je daar Ajax Jeugdopleiding (Football Academy)noemt, begint men vaak gelijk over Cruijff en de zogenaamde 'Cruyff philosophy', waar men iets positiefs mee bedoeld. Attractief, aanvallend voetbal, technisch en tactische hoogstandjes, verrassing, kwaliteit, talent(Bergkamp, Rijkaard, van Basten)etc.
Dat bracht Cruijff als speler en daarna als trainer van Ajax, maar zeker ook met z'n Barcelona 'Dreamteam', wat de basis legde voor al de Barcelona successen en voetbalstijl daarna.
Cruijff is niet de enige persoon bij Ajax met verstand van voetbal en succes tot over de grenzen. Maar er is er geen wiens naam zo onlosmakelijk aan Ajax is verbonden als Cruijff. Het is een soort van merknaam geworden, waar voetballiehebbers over de grenzen meestAl gelijk zeer positief op reageren.
De vraag is of allerlei zichzelf zeer belangeijk vindende voetbalbestuurders, etc. zich daar wel goed bewust van zijn.
Die lijken Cruijff vaak meer als een lastpak, stoorzender te zien, die ze liever kwijt dan rijk zijn.
12 -1
LiefhebberVan GOED voetbal
Het is Cruijff geweest die en Ajax en het Nederlandse voetbal internationaal aanzien heeft gegeven. Hij was het die door zíjn spel, ons een andere kijk op voetbal gaf.

Vanaf die periode zijn er bij Ajax veel verschillende spelers doorgebroken. Allemaal technisch onderlegd, en het typische Ajax spel was de norm, voor alle teams.

En toen kwam van Gaal, die successen boekte met spelers die nog opgegroeid waren in de Ajax stijl. Helaas was / is het ego van van Gaal, zo groot, dat hij dacht dat zijn visie beter was, dan die van Cruijff. En dus moesten zijn TIPS de leidraad gaan vormen. We hebben gezien waar het toe leidt, middelmatige spelers die nog geen fatsoenlijke pass kunnen geven.

Als er iemand is die weet hoe je jeugdspelers moet opleiden. Tot topspelers dan is het Cruijff wel. Dat hij een man van zijn woord is. En daar gaat het mis, omdat er altijd profiteurs zijn die misbruik maken van zijn naam. Het is gewoon schandalig, dat hij daar altijd tegen moet vechten.

De oplossing is, om het in het statuut vast te leggen. Zodat de basis gelegd is, van daaruit alle vormen van de benodigde techniek en opbouw vast te leggen. Per jaar zodat we weten op welke leeftijd er wat wordt gevraagd van spelers, en technische staf.

En het verbieden dat dit veranderd. Dan nog de juiste mensen op de juiste plaats. Zodat wij de supporters weer opnieuw kunnen gaan genieten van top voetbal.
0 0
Pannenkoeken met stroop
Deze zichzelf zeer belangrijk vindende voetbalbestuurders associëren zich graag met Cruijff, om zijn naam daarna te misbruiken voor hun eigen doeleinden. Vandaar dat we elke keer weer worden wijsgemaakt dat het plan Cruijff gewoon uitgevoerd blijft worden. Ze denken dat het gewone klootjesvolk dat toch niet in de gaten heeft en vaak komen ze er nog mee weg ook. Ook nu zal men weer op politieke en slinkse wijze het gelijk aan hun kant proberen te krijgen.
4 -2
3sterren
Ik hunker naar Ajax met weer een eigen gezicht...
Met FdB, zonder FdB, het zal me werkelijk worst wezen.

Maar zet af dat lelijke masker, het ’smoelt’ niet!!!!
4 -1
BaddahBing
is het nou een motie van vertrouwen of Wantrouwen ?
de kop van dat item heet nu namelijk' Bestuursraad krijgt motie van vertrouwen'
http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/92528/bestuursraad-krijgt-motie-van-vertrouwen
0 0
Pannenkoeken met stroop
De dikke vette bankster Collee moet zijn leugenachtige vriendje Hennie Henrichs helpen. Te triest voor woorden.
5 -1
Yoyoyoyo
"wij hielpen jullie, willen jullie ons nu bijstaan om te voorkomen dat ze ons wegstemmen?"
9 -3
IamLegend
wie is ons...
1 -5
Leprechaun
De bestuursraad.
0 0
Leprechaun
Precies dit.
1 0
Leprechaun
Haha, het is toch ongelooflijk he. Ze hebben elkaar allemaal nodig om de hand boven elkaars hoofd te houden. Als de bestuursraad wordt weggestuurd, kan bij de inauguratie van een nieuwe bestuursraad de RvC weggestuurd worden, als er een nieuwe RvC is, kan de directie weggestuurd worden. Dus ze moeten elkaar vooral op het pluche houden. Het is één grote politieke lobby en vriendenkliek.

Dennis, Marcie en Edje zijn pionnen van Collee, Collee is een pion van Wijers, Wijers is een pion van Henrichs en Henrichs is een pion van Coronel.

Wat een akelig circus is die club van ons geworden zeg.
20 0
3sterren
En FdB houdt van schaken met een heleboel pionnen...
; )
2 0
BaddahBing
Hennie H. en Dolf C. hadden toch ook een 'inside joke'
Dolf C. noemde Hennie H. 'mijn baas'.

een minnetje voor een letterlijk citaat grappig :)
5 -1
komopajax777
'Kopstukken'? ijdeltuiten zullen ze bedoelen,die niets doen om de club Ajax weer te brengen waar het hoort te staan.Cruyff heeft volkomen gelijk;Ajax moet van de beurs af zodat de club weer gerund kan worden door mensen met voetbalverstand!
6 0
MosesD
Leg uit, wat is het voordeel van de beurs gaan?
0 -2
chrisjuhhh
ach ik had aandelen gekocht toen ze pas uit waren voor 25 gulden per stuk ( 11,36 euro ) kijk wat ze nu waard zijn , niet meer in ieder geval **
8,43 en zakt enorm nu
2 -1
3sterren
Het is nog onzeker of Dikke Collee zal komen...
Hij heeft die dag ook nog een wedstrijd ’koekhappen’ op de agenda, welke is georganiseerd door de door hem ontslagen ABN-ners. Zij hopen vurig dat hij zich in de gortdroge zandkoeken zal verslikken. Aansluitend een oliebollen vreetfestijn. De bollen hebben de grootte van zijn bolle kop, dus dat wordt nog een hele kluif voor Dikke Colle. Vandaar dat hij waarschijnlijk de ledenvergadering aan hem voorbij zal laten gaan.
13 -3
MosesD
Zijn er nog kaarten voor jouw Oude Jaars Conference? Vast wel.
0 -9
3sterren
Wil voor jou best een video samenstellen...
Hoef je de deur niet uit.

Doe ik er ook een oliebol bij.
Als dikke Collee wat laat staan.
2 -1
Sistoazonto
RvC heeft directie nodig om te helpen met aanblijven. Haha. Hulptroepen incoming!
6 -1
Leprechaun
Het is andersom. De directie heeft de RvC nodig en de RvC heeft de bestuursraad (onder leiding van Henrichs) nodig.
0 0
Robinjo1988
Is er een grote kans dat de bestuursraad weggestemd gaat worden? Heeft iemand een idee?

Iedereen kan toch zien dat ze er een enorme puinhoop van gemaakt hebben?
3 0
Leprechaun
Volgens mij is daar een tweederde meerderheid voor nodig. Maar het gaat allang niet meer om toetsing van wie er wel of niet capabel is. Het is allemaal vriendjespolitiek. Het is een groot machtsspel geworden dat Cruijff lijkt te verliezen.
0 0
Koenniiee
Moeilijk te zeggen. Het is in elk geval 'onze' enige kans om voorgoed af te rekenen met enkele incapabele die er voor hun eigen hachje zitten en geen dagelijkse controle op de huidige gang van zaken uitvoeren. Of in elk geval niet ingrijpen. Waarschijnlijk doordat ze niets met (het Plan) Cruijff hebben en achter de schermen bezig zijn met de komst van Louis van Gaal naar Ajax. De ultieme doodsteek richting een ziek man. Bah, misselijk!

Stel.. De bestuursraad wordt weggestemd en de RvC wordt ingevuld met andere leden dan weet ik niet of het Plan Cruijff er uberhaupt nog in zit. Met name omdat ik de visie van Van Der Sar, Overmars, Frank de Boer en Bergkamp in twijfel trek, mede doordat ze niet (volledig) achter Plan Cruijff staan. Maar goed, het is in elk geval zeker dat de Ajacieden (supporters) meer invloed kunnen uitoefenen op een/de ontstane druk richting Directie (Overmars, Collee en Van der Sar) en trainer(s) (Frank de Boer, Bergkamp, etc) dan op een RvC en bestuursraad.

Het is niet te peilen of de meerderheid van de leden van Ajax daadwerkelijk voor Cruijff gaan kiezen. Het wordt spannend!
4 0
MosesD
De Bestuursraad kan mogelijk weggestemd worden, de RvC is een ander verhaal. Dat gaat even duren, dan moet er eerst een nieuwe Bestuursraad gekozen moeten worden en die kan dan eventueel een motie van wantrouwen uitspreken tegen de RvC. Dat gaat maanden duren.
En daarbij; wie komen er in de Bestuursraad? In de huidige raad zitten bijvoorbeeld Schoenaker en TBS op uitdrukkelijke wens van Cruyff. Nou, die hebben zich flink laten horen.....
Iedereen blert hier maar over Henrichs (is ook niet mijn favo), maar ik hoor dus nooit iemand over Cruyff mannen Schoenaker en TBS. Opvallend. Ik vind die eigenlijk nog veel kwalijker, omdat dat de 'voetballers' zijn in de Raad.
1 -6
Koenniiee
Henrichs is spreekbuis van de bestuursraad en je weet dat Schoenaker en TBS regelmatig kritisch zijn op Johan Cruijff. Wat uiteraard mag. Maar Henrichs blijft hoofdverantwoordelijke van de bestuursraad en zit al verschillende jaren op kwalijke posities waar hij niet zou moeten zitten, de rat.
7 -1
MosesD
Ben ook geen fan van de man, maar vind het opvallend dat de Cruyffianen Schoenaker en TBS niets verweten wordt.
1 -3
Koenniiee
Misschien zijn zij wel minder fan van Johan Cruijff dan aangenomen wordt. Tuurlijk, Johan heeft ze daar zelf neergezet, maar het zou niet de eerste keer zijn als hij verraden wordt. (Plan) Cruijff is verraden!
3 -1
MosesD
Prima dat jij het verraden noemt, ik kan dat ook begrijpen, maar wat is niet begrijp is dat werkelijk heel weinig hier ook maar een klein beetje de schuld bij Cruyf zelf leggen. Kijk Schoenaker, TBS in de Bestuursraad, de gehele RvC, Cruyff heeft zijn akkoord gegeven. De samenstelling van het th? Volledig op conto Cruyff. Dan kan iedereen wel fout of een verrader zijn, ik vind dat Cruyff ook wel wat te verwijten valt. Het is vloeken inde kerk hier, maar het is wel zo.
En precies daarom is een meerderheid van de leden niet pro-Cruyff.
0 -2
geDaante
Dus omdat Cruijff ook fouten heeft gemaakt, waarmee je het wat meer gelijk wil trekken, is een meerderheid van de leden niet pro-Cruijff? Waar is de logica daar in? Cruijff is te goed van vertrouwen geweest. Maar ja, in hoeverre kan je dat zeggen als de hele organisatie zich tegen je keert, zelfs mensen als Van Duivenbode, TBS en jeugdvriend Van Wijk. Als dat soort mensen, waar Cruijff vertrouwen in had je al zo in de steek laten, dan kan je nooit weten hoe zo'n samenstelling uitpakt. Jij kan het bij de verantwoordelijkheid van Cruijff blijven leggen, ik leg het bij de achterbaksheid en onbetrouwbaarheid en leugenachtigheid van de mens. En wie zit er dan echt fout? Degene die anderen het vertrouwen achteraf onterecht gegeven heeft, of die mensen die dat vertrouwen kregen, zeiden zich te commiteren aan de visie, en die dat vertrouwen keihard geschaadt hebben, door de visie volledig te verloochenen, en later stelselmatig weg te werken.

Cruijff werd altijd verweten vriendjes aan te stellen, nu heeft hij dat niet gedaan, juist vertrouwen gegeven aan pupillen van zijn 'rivaal', en zie wat de gevolgen zijn, het is ook nooit goed. De bestuursraad, die de RvC controleert, is overigens nooit door hem ingevuld. Cruijff heeft genoeg compromissen moeten sluiten, zoals een compromis voor Ling. Cruijff heeft ook altijd gezegd de voorwaarden te scheppen voor een nieuwe generatie, die het moesten oppakken.

Ook in de jeugd kreeg Jonk niet de mensen die hij wilde, mensen die hij juist niet wilde, werden hem ook opgelegd. Er zitten dan ook nog veel jeugdtrainers die meer de visie Van Gaal aanhangen. Het is allemaal een vooropgezet, smerig spelletje. Ling werd ook puur geweerd omdat het een duidelijke Cruijff adept was, met een sterke persoonlijkheid; teveel Cruijff invloeden.
2 0
MosesD
Er zijn heel veel leden klaar met Cruyff. Reden: hij gijzelt de club op afstand (pakt niet zelf de handschoen op) en daardoor blijft er een soort tweespalt binnen de club. Zelfs de pro-Cruyff mensen zijn enigszins moe van Cruyff. En de anti-groep is echt zeer groot. Zeker omdat het eigenlijk alleen maar een bende is geworden. (dit is niet mijn mening, maar is de mening die je veel hoort onder leden). Ik begrijp dat wel een beetje. Cruyff die vaak verwijst naar Bayern, maar daar hebben mensen ook echt hun verantwoordelijkheid gepakt. Beckenbauer bijvoorbeeld is 15 jaar voorzitter geweest en was daardoor iedere dag van vroeg tot laat op de club. Men is bij Ajax dus een beetje Cruyff moe. Zo'n column helpt ook niet echt mee.
Cruyff heeft nu veel zeggenschap gehad in het plaatsen van mensen op sleutelposities. Het th is veel te licht en onervaren gebleken. In de bestuursraad zijn de voetballers onzichtbaar (raad is dus wel degelijk deels door hem samengesteld) en de RvC die is samengesteld met goedkeuring van Cruyff is zogenaamd ook niet capabel. Cruyff steekt zelden hand in eigen boezem. Dat is gewoon bij heel veel leden het gevoel.
Jij denkt nog altijd teveel in kampen. Van Gaal en Cruyff. Ook daar wil men bij Ajax eens definiief vanaf. Nogmaals ik ben het niet met alles eens, maar kan e.e.a. wel begrijpen. Cruyff had er gewoon bovenop moeten zitten. En het plan is nooit een goed uitgschreven plan geweest. Jonk als samensteller en schrijver wist dat. Vandaar dat zijn neit aanschuiven bij vergaderingen ook wonderlijk was (ook deels te begrijpen). De structuur heeft hij zelf bedacht of wellicht vergeten op papier te zetten in het plan Cruyff. Tja, en Jonk wist daardoor dat ie kansloos was in een mogelijke arbitrage.
0 -2
heinp
En Frank de Boer staat ook openlijk achter de directie ,mag toch wel komen hoop ik ? Hij is op paier lid van Th maar is daar ook weer gewoon uit gestapt ? Kan allemaal toch ?
2 0
IamLegend
Wat een top baantje heb je dan als je alleen maar bezig hoeft te zijn met je eigen elftal. in tijden van een bestuurscrisis.
3 -2
chrisjuhhh
ik weet het niet nu wel ja heb je gelijk in .
maar als het ten voordele van cruijff ga worden zal er iets gebeuren .
niet een opstaande voet ontslag dat niet , maar wel een stevig gesprek wat betreft in deze in rand zaken , bijvoorbeeld opstelling spelers , systeem
1 0
ajaxtimadam
Ik hoop zo dat Henrichs eindelijk eens uit de bestuursraad eruit wordt geknikkerd. Ze blijven maar muiten.

Ik hoop ook dat de harde kern eens van zich laat horen.

Dit is hun laatste kans, want Ajax zal anders weer kapot gemaakt worden door deze "managers" en de harde kern zal dan de geschiedenis boeken ingaan als medestander.

Toekijken = toestaan.
Geen mening in deze = de de kant kiezen van al die bankiers en halfbakken managers.

Anders kan de harde kern ook opgedoekt worden.
Slappe hap die ook voor eigen belangen opkomt... niks meer of minder...
Die harde kern zal dan ook langzaam, uit elkaar vallen. De supporters verdeeld. En dat allemaal voor een dikke bankier die ABN de grond in heeft geholpen ipv Cruijf die van Ajax (Barca etc) een legendarische club heeft gemaakt.

Hoe is het mogelijk.

De harde kern heeft het niet door, maar ze worden grandioos in de maling genomen door dit bestuur, De raad, RvC en iedereen eromheen.... Die geven echt geen reet om hun... Ze trappen in management verhaaltjes omdat ze er blijkbaar toch gevoelig voor zijn.
ze zullen juist hun macht afpakken, wanneer ze de kans krijgen. Trappen er met open ogen in...21 0
IamLegend
je eerste zin was genoeg geweest voor een goeie reactie. een duimpje voor jou.

PS:zelfs voor deze reactie krijg ik minnetjes.:O
Wedstrijd duimpjes minnen op IamLegend is gewonnen door..... hihi haha lollzz
1 -7
Koenniiee
Die tweede vind ik ook een goede. Harde kern staat als makke schapen op de dam toe te kijken. Triest!
6 0
Leprechaun
Lang leven het nieuwe supportershome!
4 0
watervisser
Onbegrijpelijk, men maakt zich liever druk om randzaken.
6 -2
IamLegend
klopt, ook dat is waar.
4 0
heinp
Ben benieuwd ook of Ling tekst en uitleg over zijn bevindingen en adviezen mag geven en of het waar is dat van wijk toegezegd heeft dat ze het ginbgen uitvoeren volgens het plan? Wordt toch precair voor Henrisch en Co lijkt me?
7 -1
chrisjuhhh
als het hem gevraagd word door de leden raad ja zeker
5 -1
MosesD
Ledenraad al een paar jaar geleden afgeschaft.
En als men gaat vragen 'waarom niet dingen uitgevoerd volgens plan' dan zijn daar voor het bestuur heel makkelijk gaten in te schieten. Het plan was namelijk niet door- en uitgedacht. Het was niet dichtgetimmerd. Het bestuur zal wijzen naar Jonk en Jongkind (en dus indirect naar Cruyff) als bedenkers en schrijvers van het plan. Daar zal men gelijk in krijgen van de leden. Let maar op. Ik zou ook graag een ander bestuur zien, maar het wordt lastig. Net zoals Jonk geen poot had om op te staan bij een arbitrage commissie.
0 -2
chrisjuhhh
zo zijn ze inderdaad , maar vergis je niet wat mogelijk is .
ik hou er wel van als mensen sommige dingen niet overzien en de boel onder schatten ,.
het is nu eenmaal diep diep treurig wat er nu allemaal speel enkel en alleen om de ego en geen gezicht verlies te hebben , was allemaal niet nodig geweest als de heren gewoon eens samen om de tafel hadden gezeten toch .
2 0
MosesD
Nou, ze hebben natuurlijk wel een punt. En zo zal vermoedelijk het merendeel van de leden er ook over denken. Vergis je niet, binnen Ajax is men heus wel overtuigd dat Cruyff qua voetbal het juiste zegt, maar ze zijn echt helemaal klaar met zijn eeuwige bemoeizucht en zijn roepen via een column. Ik denk eerlijk gezegd dat het een kansloze missie is. Wat ik nog wel zie gebeuren is dat ze als een soort van gebaar de bestuursraad wegsturen en die vervangen voor veel mondigere hardliners die Cruyff helemaal gaan weren. Zou me iig niets verbazen. Henrichs, Schoenaeker, TBS, zijn natuurlijk allen een beetje weekdieren. Er zijn veel ergere en hardere anti-Cruyff mensen onder de leden.
0 -2
chrisjuhhh
klopt als een bus het is een grote zooi daar
2 0
Mokum_32
Iedereen ziet toch dat er geen reet van klopt, overmars faalt elk seizoen als het op transfers aankomt. Maar mag lekker blijven zitten van der sar is er nog niet klaar voor maar krijgt nu al allemaal belangrijke functies. Bergkamp die nooit wat zegt moet nu opeens de jeugd gaan opleiden samen met een keeper ? Het eeuwige saaie voetbal van Frank wordt nu ook in de bovenbouw geïntroduceerd. En ene dolf collee gaat opeens bepalen wat de visie wordt van Ajax ? Terwijl die zelf heeft aangegeven niets van voetbal te weten ? En dan heb je nog de rvc die totaal niet heeft ingegrepen bij de problemen tussen kamp Cruijff en overmars. Als dit geen motie van wantrouwen waard is mag je van mij de hele leden van Ajax gedoe opheffen. Het is een grote puinzooi
11 -1
carsfield
kippenvel. Dit is toch wel het crème de la crème wat ajax te bieden heeft.
0 -1
heinp
Zo ik hoop dat jonk zijn zegje eens kan gaan doen ,ben benieuwd hoe het gaat lopen ,de druk is hoog hoewel geen enkele media het blijkbaar interesant genoeg vind om er iets mee te doen?
geen Nos ,geen vi ? Why ?
Ter elfder uren misschien dan toch nog ?
3 -2
chrisjuhhh
vrijdag voetbal inside of vanavond al Derksen
2 -1
Nummer 9
Nee ook de media s ter klaar mee
2 -1
chrisjuhhh
wijers de D66 politicus zal wel weer veel vertellen zonder inhoud net als collee
1 -2
Cruyffie
En wtf doen die mafklappers daar?! Alsof de bestuursraad niet zelfstandig kan opereren.

De bestuursraad is de 'baas' van de vereniging, en zodoende eigenaar van de NV. Ze zijn verdomme het belangrijkste orgaan van de gehele constructie Ajax! Dan kunnen ze toch wel zelf verantwoording afleggen over hun handelen?

Typerend dat ze dit niet kunnen: wederom gulp nodig van die doorgewinterde RvC types die koning zijn in de boel goedpraten met abstracties.
7 -1
chrisjuhhh
idd dus beter grote schoonmaak .
fijn te horen dat jonk en ling erbij zijn , met molennaar en suurendonk en mnr Been sr en jr , hes
3 -1