Steun voor rehabilitatie Kinsbergen groeit

SamVR, 10-12-2015 om 14:15, 11006 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De steun voor rehabilitatie van Michael Kinsbergen als algemeen directeur van Ajax groeit, nu de bestuurlijke onrust voortduurt bij de club. Naast Johan Cruijff vinden ook onder meer prominent lid Keje Molenaar en ABA-erevoorzitter Lex Hes dat Kinsbergen te gemakkelijk aan de kant is gezet door de raad van commissarissen. Zij zouden een terugkeer van Kinsbergen steunen.

De raad van commissarissen zwaaide Kinsbergen eerder dit jaar uit, nadat het niet tot een overeenkomst kon komen met de 57-jarige Amsterdammer over een verlenging van zijn contract. Kinsbergen zette in op een meerjarig contract, terwijl de raad van commissarissen tot hooguit een jaar wilde gaan. Uiteindelijk zei de raad van commissarissen Kinsbergen vaarwel en stelde het Dolf Collee vanuit de raad van commissarissen aan als algemeen directeur.

Sponsors en TH
Kinsbergen heeft veel lof gekregen voor de sponsorcontracten met Ziggo en ABN Amro die hij eind 2014 sloot voor Ajax. De raad van commissarissen vond destijds echter dat Kinsbergen te weinig deed om de breuk in het technisch hart te lijmen. Als opvolger van Kinsbergen heeft Collee direct werk gemaakt van die situatie. De voormalig bankier besloot onder meer hoofd jeugdopleiding Wim Jonk te ontslaan.

(Foto: Sjoerd Valkering)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
gebruikersnaam
Als ik het goed heb begrepen roept Jonk al 2 jaar dat het nog niet goed gaat en dat er betere afspraken en/of afkaderingen moeten komen. Dat betekent dat het ook onder deze man al mis ging. Het rapport van Ling kijkt terug op een periode die voor een groot deel tijdens de termijn van deze persoon heeft plaatsgevonden. Ik weet dan ook niet of hij de oplossing is.
0 0
ProfessorX
stel kinsbergen werd van boven af gedwongen ????
jullie kunnen beter je druk maken over die henrichs
want collee kom dan vanzelf plus olthof de twitteraar
dus ook hier een linkje uit 2011 voor jullie en lees dit weet je al hoe lang dit loop

http://www.vak410.nl/nieuws/ajax-van-hennie-henrichs
0 0
Starring
Mocht dit gerucht op de waarheid berusten, iig meer voer en noodzaak om de RvC naar huis te sturen.
0 0
balopdepaal
we moeten bestuurders hebben die partijen bij elkaar brengen.
Was gelukt met Jonk als die niet was weggemept!
1 0
Boele
Van de Sar...... Zal heel misschien een uitzondering zijn, maar de feiten zeggen anders.
Na een paar jaar nog begeleiding nodig.
Want noem eens een keeper op die geslaagd is in een voetbalfunctie na zijn cariere?
0 0
BaddahBing
Zubizareta Dino Zoff Raymond Goethals
0 0
WinstonWeed
Preud'homme
0 0
jaripettersson
Door zijn ervaring kan hij als geen ander krantenartikelen van de muur duiken.
1 0
Sliding
Sorry hoor ....maar ik lees weer een hele hoop reacties die alleen maar op emotie berusten en vooral tegen van alles zijn. Met Kinsbergen is destijds een heel zuivere arbeidsovereenkomst gesloten voor een periode van twee jaar. Taken waren duidelijk; vd Sar op weg helpen en sponsors aantrekken. vd Sar op weg helpen is dus niet helemaal goed verlopen want zowel Kinsbergen als vd Sar beweerde dat deze opdracht nog niet geheel goed was beëindigt. Vervolgens heeft de RVC dat opgepakt en Kingsbergen aangeboden om dan nóg een jaar te blijven (wat op zich al vreemd is omdat hij voor 50% van zijn opdracht dus niet geslaagd was). Kingsbergen wilde niet op dit aanbod ingaan maar minimaal twee jaar verlengen ..... Nou hebben wij eindelijk een RVC die duidelijkheid schept en lees ik weer allemaal afbraak reacties. Het gaat erop lijken dat wat er ook bij Ajax gebeurt, het dus nooit goed is en er alleen maar geroepen kan worden dat het hele zooitje moet oprotten. Vinden wij het zo langzamerhand niet een beetje gek dat zowel het bestuur, directie als RVC iets krijgt van "ach laat maar lullen, ze weten niet beter". Kom op jongens, het gaat mij ook aan het hart dat onze club weer behoorlijk slecht in het nieuws komt, maar om vooral zonder enige objectiviteit alleen maar te lopen schelden en de schuld aan iedereen te geven zonder verdieping of kennis .....is toch ook geen oplossing. En idd, ik heb ook de oplossing niet maar begrijp wel dat wij een paar jaar geleden op voorspraak van o.a. JC hebben besloten om een knip te zetten tussen de amateurs (lees Ledenraad) en de betaalde tak (lees directie en RVC). Dit was gedaan om inmenging met goedbedoelde amateurs in de betaalde tak tegen te gaan. Daar hebben de leden, die ook allemaal supporter zijn, eenduidig mee ingestemd. Nu blijft de bestuursraad, zoals afgesproken op de achtergrond en loopt iedereen weer te blaten dat de bestuursraad kut is en moet oprotten. Hiermee wil ik niet aangeven dat wij het dus overal maar mee eens moeten zijn, integendeel !!! Maar enige nuance en nadenken over procesvorming helpt de club meer als elkaar maar lopen op te naaien en steeds harder te schreeuwen.
1 -5
ProfessorX
kijk eens speciaal voor jou hoef je gelijk niet meer gek te worden **

http://www.vak410.nl/nieuws/ajax-van-hennie-henrichs
0 0
mcjc
Hoe kan het eingelijk dat iemand zonder voetbalverstand Jonk kan ontslaan?
9 -1
V12
Dat noem ik dus ook geen lijmen.
0 0
IamLegend
ja dat is ook een eis die tegen je gaat werken, hoe dom ben je om een meerjarig contract te eisen...
2 -10
talent020
Een 2 jarig contract is helemaal niet zo,n gekke eis hoor, 3 a 5 jaar zijn gekke eisen ja, maar een 1 a 2 jarig contract is relatief kort. Ajax had hem gewoon moeten behouden, zeker nu blijkt dat Edje er nog niet klaar voor is en wij nu met Dolf zitten opgescheept.
2 0
flavente
Edje zal er nooit klaar voor zijn!
2 0
aietos
Ze hadden hem een contract voor 5 jaar moeten geven, maar ik denk dat ze toen al van hem af wilden. Van der Sar voelde zich immers nog niet rijp voor deze job en dat zal hij over een jaar nog niet zijn.
7 -1
IamLegend
ik denk dat er gewoon geen overeenstemming bereikt kon worden over zijn contract. Ongeacht zijn aandeel in de sponser deals is het natuurlijk een waardeloze eis om zoiets te doen.

Ja bij manchester of barcalona lukt je dat, ma bij ajax niet.
0 -7
Rudolph J
Waren die sponsors dan niet eigenhandig binnengehaald door Van der Sar? ...
0 -2
JohnDylan
Dat heeft niemand (inclusief Vd Sar zelf) ooit beweerd.
2 0
Lazell
Overmars was de blaaskaak van Bazoer. Van der Sar is altijd bescheiden gebleven.
3 -2
Nummer 9
Gelijk terughalen die man en die dikke bankier zo snel mogelijk buiten zetten.. En als t ff kan die vdsar ook gelijk een meerderheid van z'n bevoegdheden afnemen..
8 -1
3*stars*3
Wat heeft Edwin eigenlijk goed gedaan?
Het was Kinsbergen die verantwoordelijk was voor die goede sponsordeals.
Edwin is voor de club misschien een uithangbord, vanwege zijn prestaties als voetbal maar verder?

Edwin en Marc, zijn 2 sneaky mannetjes, die als voetballers veel hebben bereikt maar Ajax nu zeker niet goed representeren.

Onbegrijpelijk dat hun binnen Ajax het toelieten dat ene Colle ff binnenkomt en zo'n Jonk gewoon kon wegsturen.
7 -2
IamLegend
vind beetje kortzichtig om te stellen dat ALLEEN kinsbergen verantwoordelijk was voot de sponserdeals.
1 -4
3*stars*3
Hij was wel de man achter de schermen en vd Sar was meer de man in the picture.

Dat zakenwereldje, deals sluiten etc. was/is wereldje van Kingsbergen en hij had een heel groot aandeel in het binnenhalen van Ziggo EN ABN.
vd Sar heeft daar (nog) niet de skills voor en das logisch want dat kan gewoon ook niet.

Het is in ieder geval duidelijk dat Ajax weer die titel gaat pakken want al die bestuurlijke onrust lijd weer tot prijs voor het 1e team (let's hope so, net als in 10/11 en 11/12).
2 -2
IamLegend
Daar zou je wel is gelijk in kunnen hebben, maar kinsbergen en edwin hebben niet dezelfde contacten en netwerken. Misschien hebben ze die deals gewoon samen voor elkaar gekregen;)

Wij staan er te ver van af om dit goed te kunnen beoordelen.
1 -1
MosesD
Ik ben erg voor de terugkeer van Kinsbergen, mits van der Sar opkrast. Maar ja, dat zal wel weer niet gebeuren.
Voor de rest de bestuursraad weg, het gehele th en de directie.
Frisse start met de beste mensen op hun positie binnenhalen.
4 -3
talent020
Ben het niet vaak met je eens maar hierin moet ik je 100% gelijk geven!
0 0
geDaante
Ik ben het een keer met je eens Moses, mooi. Alleen zal je het niet met me eens zijn wanneer ik zeg dat Jonk dan meteen weer terug moet komen. Hij heeft aangetoond de visie Cruijff te willen volgen en bewaken, met veel betrokkenheid. Zorg je voor een coach voor Ajax 1 die ook in de visie Cruijff gelooft, heb je geen kind meer aan Jonk, dan kan er ook geen tweespalt ontstaan, zeker niet als je als leiding zaken ook meer in de gaten houdt, en tijdig bijstuurt, maar dat zal dan nauwelijks tot niet nodig zijn.
4 -1
Lazell
Waarom niet een dubbelfunctie? Kinsbergen als harde zakenman en Edwin voor de het voetbal. Als een soort assistent, in plaats van stagiair. Die functie kan hij denk ik wél aan. Het blijft belangrijk om voetbalmensen in de top te houden.
1 0
preme
Toen Kingsbergen er zat wilde iedereen hem er uit (samen met Van der Sar), nu wordt gesproken over rehabilitatie? En dan Collee weer een oprotpremie geven van een miljoen oid?

Omdat hij Jonk heeft ontslagen? Hoewel ik niets kan zeggen over de kwaliteiten van Jonk, maar ik hem op afstand inschat als een kundige vent, mag hij zich ook niet groter wanen dan de club door niet meer aan te schuiven bij het TH overleg. Dat los van het feit dat de adviezen van Ling m.i. gewoon opgevolgd hadden moeten worden.

Creeer eerst rust, stabiliteit en transparantei in de bovenste lagen en duidelijkheid over de taakverdelingen in de organisatie en ga daarna aan het werk met de poppetjes er onder. Als daarna nog dingen fout blijven gaan kun je daar veel makkelijker de verantwoordelijke persoon op aanwijzen en maatregelen nemen.
1 -4
Schillo
Kinsbergen deed te weinig om de breuk in het technisch hart te lijmen. Collee zorgt er meteen voor dat de breuk nooit meer te lijmen zal zijn. Weet nou niet wat erger is...
5 0
Joseph
Elke idioot kan mensen ontslaan, hij zal er ook wel eerst mee gedreigd hebben. Dit is gewoon geen capabele man, hoogstens als van bovenaf duidelijk verteld wordt dat er gesaneerd moet worden, dan heb je wat aan dit soort gevoelloze figuren.
1 0
3*stars*3
Kinsbergen heeft het (waarschijnlijk) geprobeerd.
Collee riep na zijn intrede dat hij mensen eruit zou meppen...

Kinsbergen heeft ook perfect werk geleverd en vooral met het binnenhalen van sponsors.

Die Collee is een vette rat, die snel eruit gemept moet worden!
4 -1
3sterren
Je vergeet lelijk...
0 0
3sterren
”Dikke Collee heeft direct werk gemaakt van de situatie”?...
Eén van de leden buiten de organisatie smijten is nu niet bepaald mijn idee van een breuk lijmen.

Michael was vroeger een bikkel van een linkerverdediger en toen al een groot Ajax fan.
Kennelijk nu ook een bikkel van een zakenman, prima vent!
Terug halen, zeg ik...
5 -1
DerOpenDerOver
Ik weet weer waar Collee me aan doet denken.
https://vimeo.com/113788269
2 -1
3sterren
Dit vergelijk is een belediging voor de man...

Dikke Collee is veeeeel lelijker !!!
0 0
aietos
inderdaad, de zelfde achterbakse rotkop. Ik mis alleen z'n hazenlip.
1 -1
ProfessorX
voor de cruijff haters , wederom word hier gesteld waar de schoen wringt .
toch toepasselijk dat de namen van het RVC ,Collee en bestuur steeds weer terug komen .
wijers is hiervan een grote in geweest , weten jullie nog : wijers haal v boxtel voor kinsbergen is afgewezen door cruijff .
wijers haal Collee voor van kinsbergen .
wijers wijers wijers D66 figuur bovenste plank
11 -2
Amsterdam Loyals
Collee en Heinrichs OUT!
8 -2
Cruyffie
Yes. En Kinsbergen, Ling, Suurendonk en Molenaar in!
3 -2
Nummer 9
Word ook een beetje moe van dat gezeik over die Molenaar hoor.. Heeft al vaak zat een functie bij Ajax aangeboden gekregen maar dit altijd geweigerd.. Altijd commentaar leveren maar er dan niks actief aan Willem doen.. Maar wel een geschikte kandidaat overigens..
0 0
Nummer 9
Willen
0 0
carsfield
Als dat zou kunnen, graaggggggg!!!!!
0 0
godenzonensuper
Jonk en Jongkind ook graag.

overmars , vd sar , collee , maarten oldenhof , ronald pieloor eruit

bergkamp vertrekt uit zichzelf wel na dit seizoen.
5 -2
aietos
Kinsbergen en Jonk terug. Collee en Henrichs en alle andere ego's zonder voetbal verstand eruit!
10 -1
Koenniiee
Yes! Goede zaak.
4 -1