Bestuursraad krijgt motie van vertrouwen

SamVR, 09-12-2015 om 17:36, 19120 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De bestuursraad van Ajax krijgt tijdens de ledenvergadering van 17 december aanstaande niet alleen een reeks vragen, maar ook een motie van vertrouwen te verwerken. De vragen zijn gericht op het handelen van de bestuursraad gedurende de bestuurlijke crisis die Ajax reeds maanden teistert. De motie dient om te peilen of de bestuursraad nog op het vertrouwen van de meerderheid van de leden kan rekenen.

Een groep van zestien leden, waaronder Keje Molenaar, Daniël Dekker, Lex Hes en Sjaak Swart, heeft de vragen en de motie voorafgaand aan de ledenvergadering ingestuurd. De vragen gaan bijvoorbeeld over de behandeling van Johan Cruijff door de bestuursraad. Voorafgaand aan de laatste aandeelhoudersvergadering van Ajax (13 november) vroeg Cruijff de bestuursraad om geen steun te verlenen aan het besluit van de directie en raad van commissarissen om hoofd jeugdopleiding Wim Jonk te ontslaan. Onder leiding van voorzitter Hennie Henrichs gaf de bestuursraad echter geen gehoor aan de wens van Cruijff. Dat terwijl de bestuursraad door de leden is aangesteld, nadat zij aangaf het Plan Cruijff honderd procent te steunen.

Daarnaast liggen er vragen over het standpunt van de bestuursraad inzake het rapport van Tscheu La Ling. Het is bijvoorbeeld de vraag wat de bestuursraad vindt van de inhoud van het rapport. Ling schrijft in zijn rapport immers zeer kritisch over onder meer de uitvoering en structuur van Ajax’ technisch hart. De raad van commissarissen zei aanvankelijk de adviezen uit het rapport Ling over te nemen, maar besloot vervolgens een eigen beleid uit te stippelen. Onder meer Cruijff, Jonk en Ling hebben vervolgens aangegeven dat de directie en raad van commissarissen het Plan Cruijff anders uitvoeren dan is afgesproken. Onduidelijk is nog of en hoe de bestuursraad denkt dat het Plan Cruijff nu nog steeds als leidraad voor de club kan gelden.

Agendapunt zes
Op de komende ledenvergadering staat de motie, waarin de leden worden gevraagd of zij nog vertrouwen hebben in het beleid van de bestuursraad, als zesde punt op de agenda. Als een meerderheid van de leden het vertrouwen in het beleid van de bestuursraad opzegt, is het aan de bestuursraad om af te treden of niet. Het tiende punt op de agenda van de ledenvergadering is de mogelijke herbenoeming van Henrichs en Dick Schoenaker. Verder zitten Jan Buskermolen, Maarten Oldenhof, Tonny Bruins Slot, Ronald Pieloor en Cees Vervoorn in de bestuursraad.

Sam van Raalte (Twitter: @SamRaalte | e-mail: S.vanraalte@ajaxshowtime.com)

SALE: profiteer nu van 30% korting op de officiële Ajax trainingscollectie!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
je
Moses erelid speld gaat terug naar Ajax
1 0
heinp

COLUMN HOOFDREDACTEUR
Opzienbarende doelen van Collee
Het is mosterd na de maaltijd, maar toch even de moeite waard om te vermelden. Wim Jonk vertrok onder andere bij Ajax omdat hij vond dat de verantwoordelijkheden niet goed op papier stonden. Jonk had daar meerdere malen op aangedrongen, maar de directie wilde niet meewerken, althans zo verwoordt hij het. Daarom besloot Jonk nog steeds niet aan te schuiven in het technisch hart.
Nu in december, nemen we bij Ajax Showtime nog maar even het verenigingsblad van Ajax over oktober, uitgekomen in november, eens door en zien we een interview met algemeen directeur Dolf Collee die het volgende zegt over zijn doelstelling bij Ajax: 'Dat het allemaal wat beter loopt. Dat de Toekomst en de ArenA wat meer naar elkaar toe groeien - je hebt toch een organisatie op twee plekken (heeft Collee héél letterlijk genomen red.). Dat mensen meer lachen. Dat er meer duidelijkheid is over elkaars verantwoordelijkheden. Ik denk dat dat ook meer arbeidsvreugde geeft, als je weet waar je op afgerekend wordt. Dat we op die manier uiteindelijk weer meer een geheel worden.'
Opzienbarend. Dit heeft Collee dus gezegd voor de beslissingen in november. Hij wilde meer duidelijkheid over elkaar verantwoordelijkheden. Wat was dan het probleem? Dat wilde Jonk óók!
2 0
trainerdv
Een RvC: Niet nodig bij Ajax
Een bestuursraad: Niet nodig bij Ajax.
Een gekozen President door de leden: direct invoeren.
Hooguit nog een kleine raad van toezicht instellen (Ling als voorzitter) als het beleid eenmaal geschreven is. En dat is het dan wel qua bestuurslagen.
1 -2
suske
RVC is wel nodig we zijn tenslotte een NV
Bestuursraad is een raad gekozen door de leden en hoort bij de vereniging. Leden Raad was er vroeger ook maar die is op advies van Johan Cruijff afgeschaft.
Bij een NV en vereniging kun je geen president kiezen. ( Club structuur/Cultuur )
Waarom een raad van toezicht als je de RVC weg wilt hebben.

Ajax is een voetbalclub bestaande uit een . NV is bedrijfs vorm. En de vereniging de AFC Ajax . De leden vereniging word vertegenwoordigt door de bestuursraad. En de Ajax NV door de directie en de RVC.
1 0
MosesD
Ook al zijn we geen NV, een RvC zouden we toch nodig hebben in het voorstel van trainerdv, namelijk om de president te controleren. Overigens vind ik het wel wat om seizoenkaarthouders stemrecht te geven. Op die manier heeft je seizoenkaart meer waarde. Ook zullen raddraaier wel eerder nadenken, omdat als hun kaart wordt afgepakt zij geen 'lid' meer zijn en ook geen stemrecht meer hebben.
0 0
BaddahBing
" Leden Raad was er vroeger ook maar die is op advies van Johan
Cruijff afgeschaft."Leugen/Feitelijk onjuist.

uit catenaccio.nl/coronel-gooit-ajax-vijftien-jaar-terug-in-de-tijd

>> Niet verwonderlijk dus dat zowel de interim-bestuursraad als de bestuursraad bestaat uit veel oud-collega’s van Coronel. De bestuursraad is het orgaan dat de rol van het bestuur en de ledenraad moet gaan invullen, een soort samenvoeging in plaats van wat nu het bestuur en de ledenraad is. Het wordt dus het machtigste orgaan binnen de club, geïnitieerd door Coronel en de zijnen en bezet door Coronel en de zijnen. Het is tevens het orgaan dat de Raad van Commissarissen kan aanstellen of ontslaan.
3 -2
MosesD
Niet op advies Cruyff, wel gewijzigd toen revolutie aanstaande was, omdat men af wilde van deze constructie. Cruyff daarmee ingestemd, alsmede Cruyff zeggenschap gehad in wie erin kwamen. Schoenaker en TBS op instigatie van Cruyff in bestuursraad.
1 -1
Starring
Er is op internet een korte enquête gaande over de huidige gang van zaken omtrent Ajax. Deel vooral je mening: https://afcanoniem.typeform.com/to/NyrUxg
1 -1
Truus de Bakker
Zou wel fijn zijn als AS de tekst van die motie en de vragen hier publiceerde.
0 0
Rudolph J
Op de foto: Hennie Henrichs, erelid.
0 0
Koenniiee
Nu maar hopen dat de vereniging Ajax opteert voor het Plan Cruijff en ook in het belang daarvan stemt. En durft te stemmen, want eigenlijk heeft niemand zin in weer een ellendig proces zoals eerder. Maar belangrijker is dat de juiste mensen worden weggestemd en voorgoed bij Ajax verdwijnen.

Kom op Ajax-leden!
4 0
Truus de Bakker
Weet iemand hoe het formeel zit tussen de bestuursraad en de directie? Heeft de directie voor besluiten de instemming van de bestuursraad nodig? Hoe is dat precies geregeld?
0 0
MosesD
De directie heeft de dagelijkse leiding en wordt gecontroleerd door de RvC. De bestuursraad vertegenwoordigd de vereniging die 75% van de aandelen heeft. Staan dus geheel los van elkaar.
1 -2
BaddahBing
Ze staan niet los van elkaar,
de Vereniging?bestuursraad Grootaandeelhoduer bepaalt het uit te voeren beleid door de NV.
De Directie van de NV dient die uit te voeren de RvC dient te controleren dat dat gebeurt en waar nodig bij te sturen.
En wij hebben allemaal dus gezien dat Plan Cruijff wat als beleid bestempelt is, niet uitgevoerd is.
En de bestuursraad daar als Grootaandeelhouder op de AVA niet tegen geageerd heeft of afgekeurd heeft..
En zelfs akkoord gegeven heeft op een aanstelling als Statutair Directeur Marc Overmars en het verwijderen van de hen die op de Toekomst aantoonbaar wel Plan Cruijff uitvoerden.

De AJAX NV is niks meer dan een manier om na de beursgang een voetbalclub te kunnen runnen.

"Toen in mei 1998 de huidige structuur van Ajax ontstond,
kon op basis van de regelgeving binnen de KNVB alleen aan verenigingen en
stichtingen een licentie worden verleend om deel te nemen aan de diverse voetbalcompetities.
Het Bestuur Betaald Voetbal van de KNVB heeft toen een besluit genomen dat een accordering inhoudt van de volgende opzet:
De Vereniging Amsterdamsche Footballclub ‘Ajax’, Amsterdam blijft licentiehouder, terwijl AFC Ajax NV haar middelen beschikbaar stelt
om het de Vereniging mogelijk te maken van de licentie gebruik te maken.
De lasten en lusten zijn echter geheel voor AFC Ajax NV."
2 -3
MosesD
De directie bepaald het beleid. De Bestuursraad vertegenwoordigd Ajax in de NV en heeft dus niet de dagelijkse leiding.
Plan Cruyff is gesneuveld omdat Cruyff niet koos voor de beste mensen, maar louter ex-topvoetballers, omdat die volgens hem ook top-managers zijn. Voor de rest had Cruyff er vanaf het begin veel meer bovenop moeten zitten.
'De lasten en lusten zijn echter geheel voor de AFC AJax NV'.Leg eens uit, wat je hiermee bedoelt?
2 -2
BaddahBing
De bestuursraad?vereniging bepaalt het beleid.
De directie voert uit de RvC controleert daarop.

Je weet blijkbaar het verschil niet tussen beleid bepalen
en beleid uitvoeren.
het stukje tussen " " is een quote uit het jaarverslag van de AJAX N.V. .


Jij bent toch zo slim ?
Lusten en lasten is gewoon Nederlands hoor.
1 0
MosesD
Lusten en lasten zeker prima Nederlands, maar dan wel in de goede context.
De bestuursraad bepaalt het beleid? Kom nou. Die vertegenwoordigd de vereniging en ook de vereniging als 75% aandeelhouder in de NV.
De directie heeft de dagelijkse leiding en wordt gecontroleerd door de RvC. Denk jij echt dat Overmars, Slop, Sar en Collee uitvoeren wat bijv Schoenaker vindt?
Dan heb je een gaatje in je hoofd.
0 -1
suske
De Ajax NV is een bedrijfs vorm waarin de directie en de RVC zetelen en die bepalen het beleid. De bestuursraad is een onderdeel van de leden. Vroeger had je ook nog de ledenraad maar die is op advies van Johan Cruijff opgedoekt. De leden kunnen wel een motie van Wantrouwen in dienen tegen de bestuursraad. Word die aangenomen dan is de bestuursraad weg. Maar niet de RVC en de directie wat die behoren tot de Ajax NV
Je ziet je moet die twee dingen los van elkaar zien.
1 -1
geDaante
Cruijff heeft inderdaad vanuit goede bedoelingen oud-voetballers neergezet, die gewoon hadden kunnen functioneren, als men zich aan de visie en de afspraken zouden houden. Dat zij zo onbetrouwbaar en achterbaks blijken, hadden jij en ik ook niet zien aankomen. Cruijff wordt altijd verweten 'vriendjes' aan te stellen. Je ziet wat er van komt als je mensen aanstelt die niet intrinsiek in jouw visie geloven, zoals al deze Van Gaal pupillen, die hun eigen visie niet opzij kunnen zetten voor de visie Cruijff, of visie Ajax, want de visie werd zogenaamd door heel Ajax omarmd. Technische mensen bij voetbalorganisatie worden zo vaak vervangen, bij falen. Dat kan bij Ajax ook gewoon. Je kan wel blijven lopen huilen en zeuren dat het plan mislukt is, maar hoezo? Waarom meteen dat hele plan opgeven? Daar is niks mis mee, alleen met de invulling, en die invulling kan je gewoon veranderen, zoals overal gebeurt. Maar dat moet van bovenaf komen, en dat gebeurt niet. En dat gebeurt niet, omdat men de visie Cruijff niet eens wil, ondanks hun mooie praatjes naar buiten toe. Henrichs moet Cruijff niet, Oldenhof moet Cruijff niet, Pieloor zit er ineens niet meer als spreekbuis van de supporters, etc.
2 -3
MosesD
Maar je bent het toch met me eens dat dat een denkfout van Cruyff is, dat elke ex-topvoetballer een topmanager is? Daar is het fout gegaan. Overmars, Bergkamp, Sar en Jonk, alle 4 zijn geen communicatieve grootheden en ook geen natuurlijke leiders. Cruyff stelt geen vriendjes aan, wel loyale mensen, en hij kiest dus eerder voor loyaliteit dan kwaliteit. Dat is deels begrijpelijk, maar dat is wel zijn valkuil.
Nu begin je weer over van Gaal pupillen. Waarom toch? En waar baseer je dat op? De Boer is gewoon eerlijk en zegt beiden hoog te hebben zitten. Prima. Haal het beste uit alle twee en denk niet zo rigide in kampen.
Het is zoals je zegt, 'over de invulling van het plan kan je gewoon vergaderen'. En precies dat weigerde Jonk. Dan kan je wel zeggen dat er toch niet naar hem geluisterd werd, maar als je niet aanschuift kan er überhaupt niet naar je geluisterd worden. Zeer onprofessioneel gewoon.
Je noemt nu weer Oldenhof en Henrichs? Waarom noem je niet Schoenaker en vriend van Cruyff TBS? Die zijn op uitdrukkelijk verzoek van Cruyff toegetreden tot de bestuursraad. Waarom hebben die niet hun scheur open getrokken??
1 -1
BaddahBing
Wanneer heeft hij gezegd dat het topmanagers zijn? En Wat is een Topmanager ? hebben we het dan over Voetbaltechsiche zaken of over ??

"'over de invulling van het plan kan je gewoon vergaderen'. En precies dat weigerde Jonk."
Dat si feitelijk onjuist, er is geen reden tot vergaderen met een TH als FrankdeBoer niet aanwezig is.
En Overmars opeens aanschuift als Statutair Directeur Voetbalzaken, wat gewoon niet hoort te ebstaan als je er TH op nahoudt.

En ook de de taken en verantwoordelijkheden bij aantreden van die Statutair Directuer niet afgebakend zijn.
Hoe wil je dan nog invulling aan dat plan geven, vergaderen zonder besluitenlijst want neimand weet waar hij verantwoordelijk is.
Nee dat is professioneel.

Dus wie hadden dat moeten regelen vanuit hun verantwoordelijkheid. Waar gewerkt wordt worden fouten gemaakt maar dat houdt nog steeds i dat een eider wel zijn eigen taken en verantwoordelijkheden heeft en daar schort het bij Ajax aan.

Iedereen wil wel de lusten maar niet de lasten.
En Jonk kaartte dat aan.


0 0
MosesD
Cruyff heeft dat meermaals gezegd dat ex-topspelers topmanagers zijn. En een cursus aan de Cruyff Academie volstond om er geheel klaar voor te zijn, zo heeft oa ook Sar deze cursus gedaan....
Ook over vergaderen ga je de mist in. De Boer schoof alleen aan als het over het eerste ging. Jonk schoof nooit aan. Zeer onprofessioneel.
Ja, dat niemand wist waar hij aan toe was, dat was ook het amateuristische van het hele plan. Daar was nooit over nagedacht. Het had dus veel beter uitgedacht moeten worden en op papier gezet moeten worden. Pruts werk dus van Jonk en Jongkind die het plan op papier hebben gezet. Als je een plan schrijft moet het wel van a tot z uitgedacht zijn. Dat is dus niet gebeurd.
0 0
Cruyffie
1. Er is een Vereniging Ajax.
2. Er is een Ajax N.V.
Dit zijn twee ondernemingen, in de zin van de wet.

1. Binnen de Vereniging Ajax is de ledenraad de 'baas' (vertegenwoordigd door bestuursraad). 2. Binnen de Ajax NV is het bestuur heeft 'de dagelijkse leiding' (gecontroleerd door RvC). De Ajax NV is daarnaast eigendom van de aandeelhouders (die hebben de uiteindelijke macht).

De 'catch' is: de Vereniging Ajax heeft meerendeel van aandelen van Ajax NV. Vereniging Ajax, vertegenwoordigd door bestuursraad, is dus grootaandeelhouder van Ajax NV en heeft dus uiteindelijk de macht over de NV (!).

De vraag is dan: hoe werkt die macht? De grootaandeelhouder (Vereniging Ajax dus, baas is de ledenraad, vertegenwoordigd door bestuursraad) benoemt de RvC. En de RvC benoemt weer het bestuur (directie) van Ajax.

Oftewel: de ledenraad moet de bestuursraad vervangen. De bestuursraad moet een Bijzondere AVA aanvragen en de RvC vervangen. En deze RvC moet vervolgens capabele bestuurders (Ling, Suurendonk) aanstellen.

BAM!
9 -1
suske
Een vraag . Hoeveel leden heeft de ledenraad en uit hoeveel leden bestaat de bestuursraad?
0 0
MosesD
Niet de ledenraad (die is juist afgeschaft) maar de leden worden vertegenwoordigd door de bestuursraad (vroeger de ledenraad). Binnen de NV Ajax heeft de directie de dagelijkse leiding.
De leden kunnen dus de bestuursraad wegstemmen. Zou goed zijn. Voornamelijk prutsers in. Overigens was Cruyff destijds akkoord met invulling ervan. Bestuursraad, th en directie mogen van mij allen opkrassen. Onervaren en incapabele amateurs. Op zoek naar de besten op hun vakgebied.
1 -1
BaddahBing
Als of Cruijff dat bepaalt, hoe eens op met die oldenhofjes.
Cruijjf zou never nooit akkoord geven, als hij daar wat over te zeggen had, op een Hennie H. of een Oldenhof. Praat toch niet zo stom.
1 -3
MosesD
Wederom lees je niet. Ik zeg niet dat Cruyff bepaald, wel ging hij akkoord en vond hij de invulling van de bestuursraad prima. Juist op zijn verzoek zijn Schoenaker en TBS toegevoegd. Wel de feiten kennen.
1 0
BaddahBing
Eigenlijk wel frappant dat jij met jouw Nick nou precies aanvoert, wat Overmars FdeB en Bergkamp niet goed doen bij AJAX en MosesD via Lings Trencin vervolgens een 'marktwaarde van rond de twintig miljoen' heeft.
0 0
BaddahBing
Als je ergens mee akkoord kan gaan heb je daar wat in te bepalen.
Immers als je niet akkord gaat zou dat een wijziging met zich me moeten brengen.

Als jij dus denkt dat Cruijff akkoord kon geven op de samenstelling van de Bestuursraad had een Hennie H.
er nooit in gezeten. PUNT.
0 0
Truus de Bakker
Thanks man. Dus de ledenraad (de vertegenwoordiger van de Vereniging) kan via de NV (in een alg. vergadering van aandeelhouders) een besluit nemen over de directie en de RvC.

Directie wordt dus achteraf gecontroleerd en legt achteraf verantwoording af. En als de aandeelhouders niet tevreden zijn is het directie (en RvC want die zou toezicht op de directie moeten houden) exit.
0 0
Cruyffie
Exact. Kleine nuance: bestuursraad beslist dus.

Bestuursraad wordt gekozen uit leden(raad). Bestuursraad kan RvC wegsturen, en nieuwe RvC moet dan bestuur van NV (directie, Collee en co) wegsturen.
0 0
BaddahBing
zo zou het moeten zijn ja.
Als het verkozen beleid niet uitgevoerd wordt, maar men houdt nu zelfs nog vol dat Plan Cruijff uitgevoerd wordt.

Vreemd als de man wiens naam het plan draagt
zegt dat het niet uitgevoerd wordt en er afstand van heeft genomen.

Dat is de grootste fout,
dat men ooit Cruijff zijn naam aan dat plan heeft gekoppeld,
dat was al genoeg voor de machtsbelusten en Cruijffhaters binnen Ajax vereniging en NV om het niet te willen laten slagen.
De aloude reacties op de vorm in plaats van de inhoud.

Daarom ook Keizers woorden Plan Cruijff nooit de kans heeft gehad om te slagen.

Een kleuterklas is er niks bij.
0 -1
ProfessorX
en bestuur
0 0
Truus de Bakker
Bestuur van de vereniging (ledenraad)?
0 0
ProfessorX
nee bestuur henrichs , oldenhof en consorten
1 0
tonny
Oprotten met dat zooitje
10 -2
PeterVKV
Veel mensen die de afgelopen tientallen jaren bij Ajax betrokken zijn geweest hebben 5 jaar geleden gezegd: laat Cruijff nou maar de verantwoordelijkheid nemen. Zijn geest hangt altijd rond bij Ajax en die geest is onoverwinnelijk, ook door de communicatie via een machtige krant. Daarbuiten wisten al die mensen wel hoe moeilijk het is om met Cruijff te werken. Johan Cruijff is Johan Cruijff en daar is er maar een van. Maar ze wisten ook dat je hem niet moet tegenwerken als enig echte clubicoon, want dan ben je weg en dat willen ze natuurlijk ook weer niet.

Opportunisme zegevierde bij hen: we zien wel of Cruijff het gaat waarmaken; laat hem maar die organisatie neerzetten, ondanks alle twijfels die er waren op dat gebied (niet over de voetbalvisie want daar hebben ze veel minder verstand van). Dat het mis zou gaan in het Technisch Hart, door gebrek aan ervaring en leiding (met alleen Cruijff op afstand), was voor velen geen verrassing.

Ik denk dus dat het plan Cruijff nooit helemaal is omarmd door velen van de oude clan (dus ook de ledenraad) maar dat het gedoogd is uit opportunisme. We zien wel waar het schip strandt. De onuitwisbare schaduw van Cruijff in combinatie met opportunistische (oud)bestuurders heeft van Ajax in ieder geval een stuurloos schip gemaakt. En dat alles omdat samenwerking tussen bestuurders en het clubicoon onmogelijk blijkt te zijn. Meer dan jammer.
4 -4
geDaante
Het is helemaal niet moeilijk om met Cruijff te werken, onzin. Als bobo, directeur, etc. is er niets makkelijker. Je moet inzien dat Cruijff een visionair is op voetbalgebied, die weet hoe je een uitstekende opleiding opzet vanuit een duidelijke en uitstekende visie,
en hem zijn gang laten gaan. Je hoeft je dan alleen bezig te houden met besturen en leiden van de dagelijkse gang van zaken. Om het half jaar even evalueren met Cruijff of de visie in zijn ogen goed wordt uitgevoerd, door wie wel en wie niet, en wat er beter kan. Cruijff had dan bijvoorbeeld kunnen zeggen 'De Boer houdt zich niet aan de speelwijze en het aankoopbeleid', en dat kan je duidelijk zien, en dan zet je De Boer op zijn plek, commiteert hij zich niet aan de visie, dan afscheid van nemen. Net als Apple iemand als Steve Jobs gewoon zijn ding uiteindelijk liet doen, had Ajax Cruijff zijn ding moeten laten doen.

Het probleem in vooral Nederland is, is dat mensen hun plek niet kennen, niet weten waar ze minder in zijn, denken vanuit een sterk ego goed en capabel te zijn in zaken waar ze niks van afweten, en per se hun incompetente stempel moeten drukken. Iedereen moet meepraten, iedereen heeft een stem, 'Cruijff is niet beter dan mij'. Veel narcisme heerst er. Het heeft ook te maken met dat spreekwoordelijke maaiveld. En daar moet je bij Cruijff niet mee aankomen. Bobo's moeten zich niet met technische zaken gaan bemoeien, en dat is logisch. Doe je dat wel, dan krijg je dat ook te horen, vast niet altijd met een lach. Cruijff is namelijk eerlijk en direct, recht door zee. Daar kunnen veel mensen, met name Nederlanders ook niet tegen, kunnen niet tegen die confrontatie, vinden ze eng, en komt op hen heel onvriendelijk over. Liever doet men aan roddel en achterklap; lachen in iemands gezicht, en achter de rug om kapot praten. Of zoals men nu bij Ajax doet; mooie praatjes waarmee men durft te stellen dat men die visie Cruijff zal blijven volgen, en tegelijkertijd enigszins op de achtergrond alles wat ook maar enigszins met die visie te maken heeft, kapot maken.

Nederland is te klein(zielig) voor mensen als Cruijff. Mensen zien Cruijff ook als een bemoeial. Wees blij dat hij de betrokkenheid voelt zich er tegenaan te bemoeien, en doe er je voordeel mee. Zijn kritiek wordt ook door velen als gezeik gezien, terwijl het gewoon opbouwende kritiek is, vanuit de wens om het nederlandse voetbal verder te helpen, en met name Ajax. Nee, men ziet liever bobo's die niks van voetbal weten, en die meer met geld, hunzelf en de NV bezig zijn dan met de sportieve ambities van Ajax. Het is ongelooflijk.
0 0
Rudolph J
Waarom heeft de leiding van Ajax (leden van de RvC, directie en Bestuursraad) niet keer op keer inhoudelijk uitgedragen dat de visie van de club de zogenaamde visie JC is? Is dat niet de visie? Is er een andere visie? Concreet: wat denken leden van de RvC, directie en Bestuursraad, dat de visie van Ajax is?

Als je dat niet op orde hebt, wat mag je dan qua structuur en 'output' verwachten van al het overige, zoals je organisatie, je doelstellingen, je communicatie, je uitvoering, je medewerkers e.d.

Over communicatie gesproken: als de vise JC anders is dan de visie die Ajax daarvoor had (welke visie hadden we?), hoe kun je dan je 'slogan' ('Wij zijn Ajax, wij zijn de beste') ongewijzigd laten?

Naast het 'rapport Ling' ben ik benieuwd naar de bevindingen van BCG, dat vorig jaar de jeugdopleiding zou hebben doorgelicht? Kan zo wel doorgaan met vragen voor leden van de bestuursraad.
0 0
Cruyffie
Mooi genuanceerd verwoord.
0 0
Bobo het Konijn
Goede stuk maar veel te genuanceerd voor hier.
2 -1
PeterVKV
ja, voor de plusjes kan je beter ongenuanceerd zijn.
0 -1
TOOL
Het is toch gewoon getraineerd! Door bestuurlijk niet in te grijpen hebben ze het laten klappen en nu kunnen ze rustig weer de macht naar zich toetrekken.
4 -1
PeterVKV
Dat zou best kunnen. Is ook een mogelijke strekking van mijn verhaal. Zou wel erg ziek zijn want dit machtsspelletje kost Ajax jaren.
4 -2
ProfessorX
het is mij duidelijk het bestuur en rvc alles doen om op een goed voetje te komen bij de supporters .
je merk het aan een tal van reacties hier en andere fora ( de zgn cruijff haters ) .
het grote verschil zit hem in de manier van praten ze beheersen de straattaal niet en waarderen die ook niet .
vroeger werden zulke figuren gepakt , tegenwoordig komen ze overal mee weg nadat hun zakken gevuld zijn ELITE alom .
het bestuur en rvc mag gewoon op zijn hollands oprotten en geef ons ajax terug .
laat cruijff met ling , molenaar , keizer en suurendonk de boel opnieuw opzetten .!
11 -7
vakp
Ja, helemaal mee eens.
Het zijn toch een stelletje figuren bij elkaar die steeds maar die macht willen terwijl alle supporters Cruijff willen.
En het lukt ze ook nog !!!
Laten wij als supporters eens op positieve en krachtige manier in gaan grijpen als de 17e de motie niet wordt aangenomen.
En we vergeten Barry Hulshoff, spreekt dezelfde taal en voetbalvisie als Cruijff en sinds kort weer regelmatig op de toekomst te zien !
5 -2
ProfessorX
klopt , wilde enkel wat namen door geven .
geld zeker ook voor het bestuur ook daar voor de NV Ajax zijn heus wel betere capabele mensen voor te vinden die wel snappen dat een bestuur het NV gebeuren run en wel een goede RVC op zet wat voor de voetbal tak een betere visie breng en wel goede doordachte contracten opstelt .
3 -2
aietos
Juist!
Een andere oplossing is er niet.
Gewoon weer opnieuw beginnen, maar dit keer geen medelijden. Eerst grote schoonmaak houden en de troep die er nu zit eruit.
9 -3
Bobo het Konijn
Gemakkelijk gepraat, nog weer mensen wegwezen. Overigens er zijn hier maar een paar mensen die wat kanttekeningen hebben, het merendeel is op de lijn de groot-cruijff.
4 -7
godenzonensuper
de groot? Wie zie jij hier praten
over hem? Ik ben ook pro Cruijff maar Jaap de Groot slaat soms iets door als chef sport van de grootse NL krant. Maargoed dat valt weer weg tegen de obsessieve Cruijff haat van de publieke omroep medewerker Arno Vermeulen.
0 -1
ProfessorX
'wanneer onderbouw jij alles eens ?
1 -2
TOOL
Als je een club naar een hoger niveau wilt brengen moet men allemaal aan hetzelfde touwtje trekken! Het vervelende is dat er een stel tussen zitten die wel het touw vastpakken maar niet trekken. Je mag kanttekeningen hebben maar als je geen duidelijk beter antwoord kan onderbouwen dan heb je te volgen en je in te spannen voor de club.
3 0
ProfessorX
je lees hier verschillende verdediging zaken omtrent het bestuur , rvc het is gewoon triest om te lezen dat sommige dingen verzwegen word , want dat kom hun niet uit .
een charme offensief tbv het bestuur en rvc , of wij dom zijn !
wees een vent en vertrek en laat ajax aan echte ajacieden die het wel goed voor hebben met de club
9 -7
IamLegend
4 minnetjes zegt genoeg over je domme reactie:P
3 -11
Pannenkoeken met stroop
Dus als er iemand een andere mening heeft als jouw is hij dom?
2 0
IamLegend
moraal ridder. eet je pannenkoek maar op.
1 -9
ProfessorX
het tekent meer jou dan mij !
sinds wanneer beheers jij alles ?
sinds wanneer mag ik geen mening meer hebben ?
sinds wanneer zijn minnetjes bepalend ?
tellen de plusjes niet meer mee ?
hoe belangrijk vind jij dat die minnetjes en plusjes ?
wanneer ben je dom ?
hoe bepaal je iets als dom ?
leg eens uit i am legend , want zo word je inderdaad een legend .
4 -2
blava
Een motie van wantrouwen is pure emotie. Een motie zou gerechtvaardigd zijn als het slecht gaat met Ajax.

Feit is dat Ajax er financieel goed voorstaat, de meeste internationals levert aan het Nederlands elftal, Deense en Poolse internationals heeft, de jeugd een kans krijgt in Ajax 1, de jeugdopleiding het goed doet en Ajax de eredivisie aanvoert.

Ja er zijn ook blunders gemaakt (aankoop beleid) maar elke voetbalvereniging heeft hier mee te maken. Ook is niet alles aan Jonk te danken. Een objectieve benadering is gewenst. Het belang van Ajax moet altijd voorop staan. Het indienen van zo'n motie geeft alleen maar onrust. Het beste is veranderingen door te voeren buiten de media om. Blijkbaar hebben sommige figuren daar geen boodschap aan.
3 -10
CvE
Dat de media het zo laat pas heeft opgepakt zegt meer over hoeveel geduld het kamp Jonk, als ik het zo mag zeggen, heeft gehad met de rest van het technisch Hart. Dit probleem speelt al veel langer dan een jaar. Als Ajax de afgelopen vijf jaar geen kampioen was geworden dan was dit al veel eerder geëscaleerd.

Door alle successen met ZEER POVER voetbal is lange tijd verbloemd geweest, dat de uitvoering van het plan Cruyf totaal niet overal werd doorgevoerd. Alleen aan de europeesche resultaten kon je het zien.

Je moet je ook afvragen waarom juist op het moment dat Cruyf ziek blijkt te zijn, de aanval op zijn Masterplan wordt geïntensiveerd.

5 -1
ProfessorX
ben jij iemand van het bestuur ?
je bagatelliseer alles !
de omgang cruijff .
geen contact met cruijff .
rigoureus actie tegen jonk .
dit mis ik in je verhaal
ook dat ajax beurs genoteerd is dus je kan niet om de media heen , openheid van zaken heet zo iets
7 -4
blava
Nee hoor maar soms lijkt het wel of Ajax in een diepe crisis zit. Zo slecht gaat het niet. Veel problemen kan je oplossen zonder allerlei moties in te dienen. Ik heb soms het idee dat sommige figuren de boel willen laten escaleren. Daar is Ajax niet bij gebaat.
De situatie met Jonk en Cruijff verdient geen schoonheidsprijs maar dat is deels te wijten aan een nukkige Jonk die zijn macht binnen Ajax overschatte. Als hij normaal aan het overleg had deelgenomen was er niets aan de hand geweest. Ook Cruijff had zich in de begin periode meer moeten laten zien op de Toekomst. Het is te gemakkelijk om de schuld bij de directie alleen te leggen. Ik ga niet mee in die visie. Maar dat mag blijkbaar niet.

In het bedrijfsleven (beurgenoteerd) worden ruzies en problemen opgelost met een etentje of weekendje in een hotel. Dat lees je niet terug in de Telegraaf.
4 -7
ProfessorX
als ik jou reactie lees dan komen er weer vragen .
waarom komen de bestuursleden en rvc hun afspraken niet na ?
was het cruijff niet die aangaf bestuurlijk niets zal doen ?
was het cruijff het te doen om de jeugd weer op te bouwen ?
als iemand voor je bedrijf goed werk levert waarom doe je dan niet echt alles aan om iets te regelen ?
waarom die duistere contracten , zodat achteraf niemand weet wie wat kan doen ?
en zo kan ik enorm veel vragen , was het maar simpel zoals jij het aangeef .
4 -2
MosesD
Verklaar je nader.
2 -5
ProfessorX
ik wil antwoorden voor ik me nader verklaar .
het lijk Den Haag wel , draaien , graaien , feed back zonder antwoord , en een enorme puinhoop maken , met nitwits die enkel voor de eigen zitten .
het probleem is juist , dat alles weggedraaid word richting jonk of F de Boer dit alles doe er niet toe het gaat om de uitvoering .
volg het bestuur wel of niet plan cruijff ?
zonder cruijff hoe hadden zei dan gedacht dit te doen , zijn enkele vragen .
2 -2
je
Peterson Moses d bobo het konijntje ikweet het ji bent
Niet Uri Geller met al jouw verschillende Accounts( Petterson Moses d en Bobo het Konijntje) maar Uri Coronel en weet je wat barbertje (henrichs) jouw stromannetje gaat hangen hij heeft het hele plan Cruijff in het hondert laten lopen.
En Dickie Schoenaker ga ji maar lekker ballen bij lucky Ajax ji heb jezelf laten betoveren..
11 -9
Bobo het Konijn
Wat is dat toch flauw als er meer mensen zijn met een mening die tegen is om dan maar te zeggen, jij met je verschillende accounts. Ik heb er 1 en dat is bobo. Misschien denken wel veel meer mensen binnen Ajax er anders over.
3 -3
Roovers419
Met alle respect voor die belgische trainer en peter bosz... Maar ondanks dat ik frankie soms wel kan vervloeken zal ik nooit liever 1 van hen hebben dan een jongen van onze eigen club
3 -8
geDaante
Het aparte is dat 'die jongen van de club' het steeds maar weer vertikt des Ajax te spelen, en dat die buitenstaanders dat al veel meer spelen. Dan vind ik de keuze snel gemaakt. Daarbij, De Boer is een van de grootste redenen dat het TH uit elkaar is gevallen, hij was en is verantwoordelijk voor de speelwijze, die weinig des Ajax is, en niet in lijn met de visie Cruijff, en voor het grootste deel verantwoordelijk voor de belachelijke aankopen, die ook niet in lijn zijn met de visie, waardoor tweespalt ontstond, en terecht. Belt ook nooit met Cruijff, onttrekt zich aan het clubproces, en maakt de dienst uit als passant. Zit er voor zijn eigen CV, wil niet bouwen aan een goede opbouw via het middenveld, en goed positie- en combinatiespel op het middenveld, maar wil meteen oogsten en resultaat behalen, zodat hij weer een kampioenschap op zijn CV kan zetten. En dan ook nog instemmen met het vertrek van Jonk, die hem spelers aanlevert, die zijn belachelijke aankopen meteen uit de basis spelen, en waardoor er tenminste nog kwaliteit aanwezig is in het team, waarmee hij waarschijnlijk weer kampioen wordt. Ik heb jarenlang verveeld naar Ajax lopen kijken, hoe laf en saai kan je Ajax laten spelen, Ajax nota bene.
13 -5
JohnDylan
Ik heb veel liever iemand als Vanhaezebrouck dan De Boer. De Belg durft tenminste aanvallend voetbal te spelen (vaak met een 3-4-3 formatie als basis) en is daarbij tactisch echt ongelofelijk goed. Natuurlijk heb ik liever een jongen van de club maar als ik moet kiezen tussen een "buitenstaander" die Ajax aanvallend laat spelen en een jongen van de club die Ajax verdedigend laat spelen dan kies ik zeker voor de buitenstaander.
6 -5
Roovers419
Dat kan...daar verschillen wij dus van mening. Ik heb liever de Boer dan wie dan ook zonder Ajax achtergrond....behalve Guardiola
2 -4
3*stars*3
Ok het is afwachten of Bosz met druk kan omgaan van een club als Ajax maar hij is echt een geweldenaar.
Elk seizoen moet hij 5/6 nieuwe basisspelers inpassen (die hij max een jaar van Chelsea krijgt) maar hij laat zijn teams binnen een paar maanden weer lekker ballen.

Dat hij een verleden heeft bij die kakkies, so be it.
Zelfs JC maakte die overstap en kwam weer naar Ajax alsof er niets was gebeurd.
Trustfull heeft ook een verleden daar en doet het prima als assistent van Frank.

Die Belgische trainer (ff zijn naam kwijt) levert een wereldprestatie met Gent.
Eerst voor het eerst kampioen worden in clubhistorie, voor het eerst kwalificeren voor CL en dan gelijk overwinteren in de CL.
Als hij dat zou doen met Anderlecht was het al knap maar met Gent? Petje af.
4 -4
Roovers419
Ik ben een Cruijff man. Cruijff zal (als het helaas misgaat) worden herinnerd als Barcelona icoon. Dat hebben we maar mooi voor elkaar gekregen met zijn allen. Ik vind dat daar zeker wel een woordje over gewisseld mag worden, maar het resultaat zal ook dan ons niet vrolijk maken.

Het vervelende van een revolutie is dat je nooit het resultaat krijgt wat je wilt. Cruijff had de energie niet meer om in te grijpen afgelopen zomer. (wij wisten toen nog niet waarom) Daarom stuurde hij op verzoek van de RVC ..La ling om een rapport op te stellen.

Pure feiten.

RvC wilde het rapport van Ling
Rvc kwalificeerde kwaliteit als rapport als hoogstaand
Rvc benadrukte volgen plan Cruijff
Rvc heeft vervolgens geen enkele aanbeveling overgenomen.

Als je puur de inhoud in ogenschouw neemt en niet de vorm, is er geen enkele oplossing dan het wegsturen van het complete bestuur wanneer dit getolereerd wordt.


11 -6
ProfessorX
het ergere is zelfs , dat ze totaal geen contact namen met cruijff hierover .
daarbij kom het grote verhaal het BESTUUR trad niet eens op tov de RVC .
het lijk nu gewoon erop , dat alles iov het bestuur word gedaan en daar namen ze Dolf Collee voor aan de blaaskaak .
waarom is van Kinsbergen weggegaan ?
omdat hij hier niet aan mee wilde werken !
vd Sar en Overmars zijn gewoonweg te licht , ze lieten zich onder druk zetten door de bobo's , terwijl ze wel toegevoegde waarde kunnen hebben voor ajax , maar wel op een andere manier .
1 -1
Ajax Koersvast
Uitstekend samengevat.
Om deze feiten kan niemand heen.
1 0
BaddahBing
Daar hebben Cruijff haters moeite mee naar de inhoud ipv de vorm (de Persoon Cruijff en hun aversie daarvoor) kijken
3 -3
gras
Tijd dat deze heimelijke Cruijff hater de wacht wordt aangezegd.
19 -4
Bobo het Konijn
Tijd dat dit gezeik ophoudt van die weer deugen en die niet deugen. De atletiekclub is opgedonderd, over tot de orde van de dag en van Ajax weer een voetbalclub maken, precies zoals in plan Cruijff met heel veel voetbaljongens op de toekomst. Die spreken dezelfde taal, behalve in het TH dan.
4 -24
Kikke
Zou goed zijn als Ajax 1 is looptraining krijgt door een atletiek trainer, die gasten en ook El Ghazi worden aan alle kanten er uit gelopen, alleen Tete loopt goed. Tweede versnelling ik zie ze nooit hoor, zou een atletiek trainer heel goed kunnen aan leren!
0 0
gras
Kom eens uit je autistische eischaal, calimero.

Ik ben niet onverkort voor Cruijff, Jonk of Frank de Boer. Ze hebben allen hun plus en minpunten.

Maar Henrichs heeft al jarenlang een overleversrol gespeeld en nooit ingegrepen. Welk wanbeleid er ook werd gevoerd, Henrichs was erbij. En het rare is, Henrichs was er ook bij als de beleidsmakers weg moesten.

Hij een meeloper met zittende besturen en stemt vanuit die hoedanigheid vaak anti Cruijff. Maar als hij iets moet zeggen, is dat altijd weer pro Cruijff.

Waardeloze vent.
21 -4
Sterretje73
Mooi gesproken...in een notedop...
4 -2
Bobo het Konijn
Ach Henrichs. het is toch echt het TH en de voetbaltak die er zelf een puinhoop van grofesemaakt heeft. Kinsbergens kon er niets mee, van Duivenbode niet, van der Sar niet. Heel flauw om naar Heinrichs te wijzen. Was ook een hele slappen actie van Jaap de Groot en Johan Cruijff om zo los te gaan. Ze hadden die jongens van het TH moeten afspreken. Met name Wim Jonk met zijn onproffesioneel gedrag.

En nee, ondanks dat ik Bobo heet heb ik niets met Heinrichs. Of Collee. Maar benoem wel even waar het is fout gegaan.
3 -12
BaddahBing
Als je benoemt waar het fout gaat dan kan je het alleen maar over het niet integraal uitvoeren van Plan Cruijff hebben, zoals Wijers wel teogezegd heeft.
En dat betekent de voorwaarden scheppen als RvC, en er op controleren dat je Plan Cruijf gestructureeerd en gedegen implementeert. Het is namelijk een reorganisatie ook in bestuursvorm als je kiest voor een TH ipv een TD.
Dus met een procesmanager.
Die zorgt voor structuur en duidelijke afbakening van verantwoordelijkheden en beschrijving va de werkprocessen.

En niet die onervaren oud voetballers in het diepe gooien achterover gaan zitten en wachten tot het misloopt en dan zeggen Ja maar Cruijff wilde het zo. (een Oldenhofje)

Waar was de verantwoordelijkheid die bij de RvC hoort controle uitvoeren en bijsturen.
Waar is de bestuursraad om de RvC aan te spreken als dit niet gebeurd.

Juist nergens
omdat ze A tegen Plan Cruijff zeggen en B doen,

Maar dan zitten ze opeens met eht probleem van de Toekomst Want oops ondanks onze sabotagepogingen werkt Plan Cruijff wel, die verdomde JC volgeling Jonk ook, hoe krijgen we die weg
Dus wat doen ze Jonk framen door te doen alsof er met Jonk niet te werken is, want hij verschijnt nooit opvergaderingen in het TH.
Halllooooooooo Frank de Boer verschijnt al sinds 2012 niet op TH vergaderingen. Vandaar het aanstellen van Overmars als Statutair Directeur tegen Plan Cruijff in, door de RvC.

Zijn jullie die daar in trappen nou echt zo goed gelovig of hadden jullie allemaal stiekem gehoopt dat Plan Cruijff in het honderd zou lopen ?

Omdat je haat vs Cruijff groter is dan een gedegen Lange Termijn visie voor je cluppie.
2 0
ProfessorX
heel mooi gesproken maat .
daarom ga wijers weg ,omdat hij net zoals in de politiek faal , daarom is Collee aangenomen , ook hij faalde bij de bank abnamro .
die gasten onder schatten het impact ajax en gaan als olifanten door de kast en ik veremoed en weet bijna zeker dat Henrichs en oldhof hier sturing aan gegeven hebben .
als je hun reacties hoor is gewoon op het zielige af , totaal niet onderbouwd en ontwijkend richting cruijff .
iedereen omzeilt het steeds weer , dat cruijff nooit benaderd is door of het bestuur of de rvc , ze praten enkel over jonk dit jonk dat .
1 0
Sterretje73
Voor de duidelijkheid...Henrichs is mede verantwoordelijk voor fouten die gemaakt zijn op de werkvloer. Daarnaast heeft hij elke keer verzuimd op te treden of de wantoestanden (?) aan te pakken.
8 -2
MosesD
Nee, dat gaat natuurlijk te ver. Cruyff heeft het th neergezet en zijn fiat gegeven aan de invulling van de directie en RvC. Dat zijn toch de mensen die het voor het zeggen hebben. Bestuursraad bijna alleen ceremonieel.
0 -8
ProfessorX
klopt maar als je dan het afgesproken niet nakom en ook niet overleg , wat dan ?
hoe noem jij zoiets ?
0 0
MosesD
Wie moet wat nakomen?
0 0
godenzonensuper
komop nou man moses. Dat Cruijff een cruciale naieve fout heeft gemaakt weten we allemaal maar ga nu niet doen alsof de rvc netjes en eerlijk heeft gehandeld.
0 0
ProfessorX
een voorbeeld Wijers ?
staat zelfs op youtube !
alle bobo's riepen : wij volgen plan Cruijff en vervolgens gaan ze hun eigen weg .
Overmars word zelfs aangedragen als TD terwijl Cruijff het TH wilde , daarbij de contracten , voor het TH die niet eens op elkaar afgestemd zijn van wie doe wat en is bevoegd .
is nu maar 1 voorbeeld
0 0
Bobo het Konijn
Maar wie is er dan wel in geslaagd bij Ajax om het probleem binnen de voetbaltak op te lossen? Niemand toch? Er is van alles geprobeerd maar het lukt niet. Daarom vond ik het ook zo kinderachtig om nu weer op de bestuurders los te gaan. Slap van Cruijff en de Groot.
2 -12
ProfessorX
jij vind het slap ?
kom op , waarom deed het bestuur niets ?
waarom namen ze geen contact op met cruijff ?
waarom komen ze hun afspraken niet na samen met de rvc ?
waarom word er niet gerept over de persoon die de contracten zo wazig heeft opgesteld ?
waarom word deze persoon niet aangepakt ?
vertel het eens beste bestuur .
1 -1
geDaante
Alsof men het wilde oplossen. Men had al een ingrijpend plan voor de opleiding klaarliggen, nog voordat Jonk vertrok, een plan dat totaal haaks staat op de visie Cruijff, net als de 'oplossing' om Collee directeur te maken, haaks staat op plan Cruijff. Alles wat met deed en doet is het tegenwerken van de visie, en uiteindelijk het wegwerken, wat nu gebeurd is. Jonk voert de visie uit, en levert werk naar behoren, moet eruit, De Boer en Overmars houden zich al jaren niet aan de visie, verloochenen deze, en falen qua aankoopbeleid en speelwijze. Zij mogen blijven. Dat zegt alles. 'Bemoeial' Cruijff is weer weggewerkt, en men kan hun eigen incompetente stempel weer gaan drukken. Allemaal machtspelletjes en vriendjespolitiek. Jonk moest niet weg vanwege het niet aanschuiven, maar omdat men de jeugdopleiding naar hun hand wilde zetten, ook daar de visie Cruijff afbreken.
2 -1
Roovers419
Van Eyden had een goede organisatie (achteraf een zeer onderschatte directeur)0 -1
godenzonensuper
Atletiekclub? Ben jij ooit 1x gaan kijken op de Toekomst of heb je de docu bekeken die Fox maakte tijdje terug? Voetbal stond gewoon op 1 nummer hoor , met een individuele begeleiding en ook veel aandacht voor het fysieke aspect.
10 -2
BaddahBing
wat hebben die voetbaljongens ajax in het verleden dan gebracht qua talenten ?
Ze zitten daar slechst om hun eigen CV opte leuken om door te stromen tot assistent en hoofdtrainer, op techniektrainers na.
Het lijkt wel alsof de toekomst daarvoor bestemd is, een opleidingscentrum voor oud voetballers op weg naar het trainerschap,
als ik de tegenstanders van Jonk de performance trainers en de afdeling Methodologie zo aanhoor.
2 -4
Bobo het Konijn
Daar heb je gelijk in, de mannen van het TH hebben buitengewoon goed voor zichzelf gezorgd. Net zoals ik wel benieuwd ben waar al die extra miljoenen voor de jeugdopleiding aan op zijn gegaan? Bram Som?Dat is anders dan Jan Older Riekerink met zijn lullig 160.000 euro dan is dat ander kant. Of denk je dat Jonk met een fooi is afgescheept? Maar wrang is het wel, bezuinigen op transfers en salarissen maar wel personeel, of ze nu Kinsbergen, Bergkamp, Jonk etc heten die vooral goed aan zichzelf denken. Rondom gevuld en nog niet genoeg, de rasjacieden.
2 -11
CvE
Denken jullie nou echt dat het Jonk en Co om het geld ging. Als deze mensen zo enorm op het geld uit waren, dan waren ze toch niet opgestapt. Dan hadden ze hun uiterste best gedaan om hun baan te behouden.

Jonk heeft in zijn carriere vast genoeg verdient en die zit echt niet op die positie voor wat extra centen. Hetzelfde geld denk ik voor Jongkind en de rest van de groep die is opgestapt.

Welke oprot-premie de leden van het team cruyf krijgen is helemaal niet relevant. Dat is gewoon bij elk werkgerelateerd geschil waarbij partijen uit elkaar gaan. Het gaat erom dat zij zijn opgestapt omdat in de huidige omstandigheden het onmogelijk is het plan cruyf tot een succes te maken. Voor mij toont dat alleen maar dat ze zeer integer zijn.

Ik vermoed dat de leden van de bestuursraad overigens veel meer te verliezen hebben dan de groep die is opgestapt. De ledenraad zit er namelijk voornamelijk vanwege de status en macht die ze hebben bij Ajax. Anders was ieand als Heinrichs toch al tijdens het begi van de revolutie opgestapt.

Wij als supporters zijn gewoon blind en naief als we niet reageren hierop. Of we willen het niet zien...Dan is de brand waar de club in staat niet meer te blussen.

Supporters...Fans...en vooral leden van Ajax...Sta op en doe wat. Stuur de ledenraad weg !!!
9 -2
Bobo het Konijn
Wat heeft die Jonk en zijn atletiekgoeroe dan wel gebracht? Is dat een garantie? Het enige waar Jonk een garantie voor was was tweespalt, klikken en je collega's naaien via de ochtendkrant. Ik zou zeggen het enige wat telt, als de jeugd maar plezier heeft en een hoofdtrainer die het herkent. Zoals de Boer.
2 -17
godenzonensuper
" Die jonk" Alsof Jonk een onbekende is... En wat herkent de Boer precies als ik vragen mag?
7 -2
Bobo het Konijn
De Boer herkent talent en heeft oog voor de jeugd.
2 -9
geDaante
Haha waar ben je mee bezig joh?
2 -1
Bobo het Konijn
Pff, daar heb je de onvermijdelijke Keje Molenaar ook weer. Kan het nu een keer gestoppen dit gezeik van deze lieden, uit op baantjes, uit op stront, die deugt en die deugt weer niet. Dan komt meneer Ling weer langs die het verhaal van Cruijff mag vertellen, de helft van de club maar spreekt en dan een gewenst rapport afgeeft. Dat kan ik Keje ook nog wel vertellen. Houd dit ooit op? Ik denk het niet. En inmiddels worden we als Ajax te kakken gezet door PSV. Wat ons in 5 jaar niet lukt doet PSV eventjes, ik ben jaloers. Ik denk dat Ajax daar maar eens een les uit moet trekken. Op je centen zitten je eigen stront opvreten getuigd niet van ambitie en PSV heeft bestuurlijk de zaken heel wat beter voor elkaar bij Ajax. Laat dat een les zijn voor al die rasjacieden die zich zonodig weer moeten laten horen, doe eens iets positiefs voor je club.
2 -19
gi0vanni
PSV fans zijn hier ook welkom. Maar je kan beter op je eigen forum blijven. (Waterreus?)
5 -3
3*stars*3
Nee tis Pettersson.
Ik riep een tijd geleden waar is Pettersson? en (kennelijk was hij vergeten dat hij op de Bobo account zat) en hij zei happy, ''hier ben ik'' en begon zijn anti-JC tirade.

Maar op deze gozer moet je niet reageren joh,
Blijft maar in herhaling vallen en constant maar JC, Jonk, De Groot etc. zwart maken maar wat hij daarmee wilt bereiken is mij een raadsel...
8 -4
MosesD
Nu jouw club niet Europees speelt begin je hier een beetje te trollen. Tja, je moet wat natuurlijk. ;-)
2 -7
3*stars*3
Hahaha, loser...We hebben morgen nog een kans Moses, heb je handdoek al in de ring gegooid?
MIJN club heeft morgen nog een kansje (als Celtic ook kan stunten) om door te gaan, ookal is het een hele kleine kans maar de bal is rond, de bal is rond...

Mijn andere clubje heeft morgen een grotere kans om te overwinteren en speelt thuis om 21:00 tegen Qarabağ (ja zoek maar ff welke club dat is)...
0 -4
MosesD
We plotseling? Haha, jouw cluppie speelt niet Europees ben je dan toch plots voor ons? Wel sportief. Zouden je vrienden in 010 een voorbeeld aan moeten nemen. ;-)
1 -6
3*stars*3
Ahahah, wat denk je?
Dat deze opmerkingen mij raken ofzo???
Dat ik me moet bewijzen richting ene MosesD, dat ik een Ajacied ben? Rot op, ik volg deze club al 26jaar.
Zit langer als jou op AS (denk ik of was jij Stapleton???).
Ik ergerde mij in begin aan jullie maar nu lach ik om jou, je maatje Bobo, Pettersson en al die andere anti-JC mannetjes hier of ik lees het niet eens meer.

Je kan denken wat je wilt van mij, in-te-re-sseert-mij-geen- e-ne reet -_-

Vooral doorgaan met minnen, tot laat refreshen en niet vergeten...JC bashen, samen met/via Pettersson (account)....

Je moet ff afspraak maken en gauw langs een specialist gaan om ff te laten nachecken, weet 100% zeker, dat het er niet goed uitziet...

Veel plezier vanavond met f5'en...
3 -3
MosesD
Haha, zeggen dat je mijn club al 26 jaar volgt. Jaja, Ruudje Heus, lekker trollen hier nu je club door de week niet speelt. Prima hoor. Ik vind het wel vermakelijk.
1 -5
Pettersson1963
3stars, je begint zielig te worden. Bobo is een totaal andere persoon dan Pettersson1963. Drie weken geleden beweerde je ook al dat MosesD en Pettersson1963 dezelfde persoon waren. Waarschijnlijk is dit jouw manier om te reageren op mede forumleden die niet hetzelfde denken als jij. Wordt volwassen kerel en reageer niet zo infantiel.
3 -7
MosesD
Ach laat die jongen. Zit onder de rook van de haven een beetje te stoken hier. Roept te pas en te onpas dat mensen die anders denken Cruyff haters zijn of bobo's. Hij houdt natuurlijk een beetje van Cruyff omdat die zijn club de laatste dubbel heeft bezorgd. ;-)
1 -5
geDaante
Je hebt anders denken, en gewoon belachelijke uitspraken doen, zoals zeggen dat Jonk voor tweespalt zorgt. Haha, als er een van de visie af is geweken is het De Boer in samenwerking met Overmars wel, qua speelwijze én aankoopbeleid. Omgekeerde wereld.

Dat soort uitspraken irriteren, omdat alles aan De Boer en de Van Gaal pupillen, en Van Gaal altijd goed is, kunnen niks fout doen, en alles wat ook maar een beetje met Cruijff te maken heeft, wordt kapot gepraat en belachelijk gemaakt. Dat is niet anders denken, dat is rancuneus zijn, en meningen vormen op basis van antipathie en sympathie, en daar valt dus niet mee te discussiëren, want men draait het toch zo, dat alles in het nadeel van Cruijff en co. wordt gepraat.
4 -2
3*stars*3
Pettersson/Moses, is niet goed in zijn kop en moet zijn kop laten nachecken.
Het is goed dat ie 2 hersencelletjes heeft want anders zou hij zelfs schijten in de keuken...
1 -1
BaddahBing
nee dat is iedereen zijn schuld behalve
van die drie in het TH, met hun miskopen laffe speelstijl

2 -3
godenzonensuper
haha keje molenaar uit op een baantje?
Die man verkiest zijn advocatenkantoor boven werken bij Ajax. Baantjes ziek zijn die gasten van de rvc en plucheplakkers als hennrie henrichs die stoken op de achtergrond en vooral bezig zijn met zichzelf.
En verder bobo , psv is gered door een constructie met de gemeente nog niet zo heel lang geleden dus laten we niet doen alsof ze daar zo geweldig en foutloos zijn.
9 -2
Bobo het Konijn
Nee, PSV is ook niet geweldig maar men is niet bang om geld uit te geven met het Gerbrandts hebben ze zaken wel op orden, iig rust in de tent. Van de gemeente moet je het hebben, dat geld hebben ze inmiddels wel terugverdient met deze CL. Dat steekt mij als Ajacied nog het meest, al dat geld wat PSV verdient. Ik ben Ajacied, ik ben op geld.
1 -10
heinp
stadion moeten verkopen en de inkomsten van nu kunnen direct naar schuldeisers
2 -2
Pettersson1963
heintje, de gemeente Eindhoven heeft voor het kopen van de grond een lening afgesloten bij een Duitse investeerder. Looptijd veertig jaar. PSV betaalt jaarlijks 2,4 miljoen €, over een periode van veertig jaar, aan de gemeente voor het huren van de grond. De inkomsten uit de CL gaan gewoon naar PSV. Je kraamt weer de grootst mogelijke onzin uit.
2 -8
MosesD
Heintje vergeet te melden dat Ajax de grond van de Toekomst gratis van de gemeente heeft gekregen. En daarbij gaat het bij Psv alleen om de grond en niet het stadion. Maar ja, weet Heintje veel... ;-)
1 -6
3*stars*3
Een beetje voor psv opkomen hier, Jezus...-_-
1 -3
BaddahBing
een Ajacied is op AJAXwaardig voetbal op geld en macht is de ajax NV
4 -1
godenzonensuper
Ajax zou een man als Gerbrands goed kunnen gebruiken , Ajax heeft 1 echte sterke leider nodig ( imo liefst iemand die 100% visie Cruijff steunt) en al die stokers en dwarsliggers gewoon de mond snoert.
Voordat Cruijff zich ermee ging bemoeien was het een nog groter slangennest en ik vrees dat dat altijd zo zal blijven bij Ajax.
5 -2
Bobo het Konijn
Cruijff heeft er nog een groter slangennest van gemaakt, Jonk en Bergkamp zijn als een bulldozer door de club heengegaan met mensen wegsturen en kalt stellen. Gerbrandt zou mooi zijn maar die wordt nooit geaccepteerd bij Ajax. Inderdaad, wat je zegt een slangenkuil en de verwachting bij de aanhang zijn groter dan sinds Ajax in de megalomane sfeerloze betonbak speelt. Wij zijn Ajax, wij zijn de beste. Bluf vervangen door arrogantie, koninklijk willen worden, een potsierlijke 1 op de stropdag. Maar ik voorzie een treurige toekomst, Cruijff zal los blijven gaan op Ajax tot in de kist, en als de Boer weg is zal het instorten en is de revolutie compleet.
2 -11
BaddahBing
Nee hoor eht is een gezelligvriendenclubje ze kunnen beter o zaterdagavond blijven voetballen met mooi weer en een barbecue erna, want je zou maar je oude glorie als voetbalclub terug willen heroveren door een goede langetermijn visie te hanteren.

Jij bent gewoon lowiegeil.
en we hebben net een treurig voetbalverleden van 20 jaar achter de rug dankzij die Megalomane gymleraar en zijn beursvrindjes.

Maar nee Cruijff is de kwaadste genius van allen.
growdafuck up
7 -1
Bobo het Konijn
Het gaat niet om Louis of Johan maar om Ajax. En ik vind dat de fluwelen revolutie vooral ging om machter, rancune en afrekening. Met name van Cruijff en zijn vrienden van de media en in dit gevecht zijn veel mensen die Ajax een warm hart toedragen gesneuveld en afgemaakt. Met steun van de ochtendkrant. En dan heb je ook nog het probleem met Cruijff dat naast een geniaal voetballer en trainer ook nog een feilloos gevoel voor fouten vrienden heeft. Voordat je het weet wordt je club beinvloed door passanten. Of ze nu rutger Koopmans of Ruben Jongkind heten. Dat heeft Ajax geen goed gedaan ik had zo graag gezien dat Cruijff zich met AJax en het voetbal had beziggehouden. Langskomen, praten met iedereen, dat werkt motiverend Maar nee het was koude troef met steken onder water. Jammer! Gemiste kans voor Ajax.
2 -10
MosesD
Oja, die Rutger Koopmans was ik even vergeten. Dat was een hele grote engerd.
1 -4
Sterretje73
Allemaal insinuaties en hersenspinsels maar geen enkel bewijs voor je beweringen. Helaas Bobo...je bent ziende blind. Mixtematose ?
6 -2
BaddahBing
LuL toch niet zo stom man het ging om een langetermijn visie voor Ajax, om de puinhopen achtergelaten door de leraren LvG
6 -2
Bobo het Konijn
Heel flauwe stereotypes al is het wel een feit dat de twee trainers die Ajax succes en cups gebracht hebben een achtergrond in het onderwijs hebben. Liever dat een omhooggevallen landbouw ingenieur die denkt dat dat hij goeroe van de religie van het individu is.
2 -6
Bobo het Konijn
Ja, geen wonder, Keje kan zich weer bezig met de 'secondary ticketing' bureau nadat hij mede architect was van de RVC Ten Have.
2 -13
BaddahBing
als TenHave zijn expertise in dienst van Plan Cruijff had aangewend: verandermanagement, hadden we tenminste niet al dat gejank over die vertrokken CV opleukers gehad.
Dus dat was in essentie dan nog wel een goede keus geweest.

Dat hij er een Coronel agenda op nahield was niet te voorzien natuurlijk.
Het is gewoon triest dat zoveel rond en in Ajax zo gefrustreerd is dat dat ongeschoolde joche uit betondorp groter is dan zij ooit kunnen dromen te zijn,
en vervolgens maar de hand die hen voedt erafbijten.

lekker hoor die ajacieden die op geld zijn
zoals jij dus ook blijkbaar.
8 -2
Bobo het Konijn
Welnee, Cruijff heeft van meet af aan de RVC Ten Have gesaboteerd.
2 -13
heinp
Ga slapen man ,wat lul je toch constante onzin
9 -2
Bobo het Konijn
Ja, joh als je de feiten gewoon niet wilt zien dan houdt het ook op. Valt me echt op dat de mensen hier blind voor Cruijff en Jonk gaan met een paar uitzonderingen. Dan heb je je wel heel erg in de maling laten nemen, zou het ook nog genuanceerderer kunnen liggen? Ik hoor alleen maar dezelfde riedels, een beetje losgaan op de bobo's tegen de mening van het volk en de voetbaljongens met Jonk en Cruijff voorop.
2 -6
BaddahBing
Als Cruijffde RvC heeft gesaboteerd waarom wint hij dan de rechtszaak ?
Ik heb je vier jaar geleden al herhaaldelijk de taakverdeling binnen de RvC laten. Voetbaltechnisch Cruijffs pakkie en Cruijff moest ermee akkoord zijn..

Dus wat doen die honde halen LvG via de achterdeur binnen.

wie saboteert nou wie en wat
en Ja we die AJAX echt voorstaan hadden beter moeten weten met een Hennie H. in de
bestuursraad.
De opperrat wachtte geduldig zijn kans af.
Uri C. ook weer blij.


1 0
MosesD
Bobo, mensen als Heintje komen niet verder dan 'je lult' of hiij noemt je Stapelthon of iets dergelijks, maar op iets inhoudelijks heb ik hem nog nooit betrapt. Gewoon negeren.
2 -3
heinp
Wat een beleving heb jij ,jaloers op PSV en henrisch en co steunen ? Hoe controversieel ben je dan op deze site ?
8 -2
Ajax Koersvast
Goede zaak.
Het is nu aan de leden om vol voor Cruijff/Jonk te kiezen en te gaan staan of de macht aan Collee en Heinrichs en co te geven. Kleur bekennen moeten ze nu in ieder geval.
10 -1
geDaante
Hoe kan je in godsnaam twijfelen bij deze keuze? Cruijff of Henrichs, te ziek voor woorden dat er nog mensen voor zo'n Henrichs zouden kiezen, dat kan alleen maar familie/vrienden van zijn, of mensen die belangen bij hem hebben. Mag ik toch aannemen.
10 0
Ajax Koersvast
Helemaal met je eens hoor!
Het kan niet anders dan voor vriend en vijand toch volstrekt duidelijk zijn dat ze Cruijff een dolk in de rug steken!!
6 -1
A Cohen
Het lijkt mij duidelijk.
De bestuursraad is aangesteld door de leden en vertegenwoordigd de leden.
Voor zover ik er een touw aan kan vast knopen heeft de bestuursraad niet geluisterd naar de leden maar hebben ze lekker hun eigen zin gedaan.
Met als resultaat: Wim Jonk met een aantal medewerkers weg van de Toekomst en Johan Cruijff weg.
Er zijn op dit forum ook anti Cruijff leden, maar ook deze kunnen niet ontkennen dat er een keuze is gemaakt en dat er de laatste tijd en de komende tijd grote talenten klaar staan om Ajax-1 binnen te stromen.
Dit alles kwam tot stand onder de leiding van Wim Jonk.

Bestuursraad moet opstappen, die moeten ook verantwoordelijk worden gehouden voor dit wanbestuur.
10 -1
godenzonensuper
De anti Cruijff club is te druk met roepen dat talenten als vd beek en Cerny etc niks met Jonk te maken hebben gehad... Die maarten oldenhof ( bestuurslid) riep dat bijvoorbeeld.
7 -1
Ajax34
Ja een kat die in het nauw zit maakt rare sprongen. Ze doen er alles aan om te kunnen blijven.
6 -1
heinp
Paniek misschien ? Elke dag komt er een charme offensief van kamp Colle ,elke keer komt er een wel iets ,meestal Vi .Apart gedoe ,ben benieuwd wanneer de telegraaf op ramkoers komt ?
6 -2
ProfessorX
Ling , Molenaar , Suurendonk , Schoenacker zijn juiste personen voor de rvc of sommige in het bestuur , jeroen slop is ook geen kwaaie wel zal v wijk en v duivenbode op het matje moeten komen met enig uitleg .
vd sar en overmars staan hier echt buiten die werden volgens mij onderdrukt door collee iov wijers ,
1 -4
IamLegend
Dat weet je goed, heb je het aan hun gevraagd?
2 -2
ProfessorX
sommige mensen denken na en weten iets meer dan een ander ja .
of ik alles weet nou nee , wel verdiep ik me erin en kom tot steeds meer ontdekkingen .
0 0
Lazell
"Als een meerderheid van de leden het vertrouwen in het beleid van de bestuursraad opzegt, is het aan de bestuursraad om af te treden".

Waarschijnlijk zeg ik nu iets doms, maar moet er niet altijd iemand zijn die hen kan ontslaan?
1 0
ProfessorX
hoe vaak ik dit nou niet roep en dan minnetjes krijgen , ook zou ik vragen wie de contracten heeft laten opstellen , want die mag op staande voet eruit .
zou zomaar in opdracht van zijn .
henrichs eruit en nooit meer terug , pakken we gelijk die collee ook aan en wijers een diepe trap geven .
mensing van fraude club PCW hoef echt niet te komen
5 -2
Sterretje73
Ik juich dit keihard toe maarrrr ik heb eerder gejuicht en zie nu waar we beland zijn :-s Het mooiste scenario zou zijn dat ze de boel inderdaad finaal opblazen en daarna niet achterover gaan leunen maar een echte rattenjacht in de catacomben gaan houden. Iedereen die stilletjes en stiekem op de achtergrond heeft zitten sarren moet eruit gejaagd worden. Totaal schoon schip en een beleid die ervoor zorgt dat eenieder op zijn eigen verantwoordelijkheden beoordeeld wordt ipv elkaar achter elkaars verantwoordelijkheden laten schuilen. Eerlijk management dus...
10 -1
IamLegend
ik zou een schoen gegooid hebben naar dhr heinrichs. En een middelvinger opgestoken natuurlijk.

ps: wie gaat me hier nou op minnen dat wil ik toch wel heel graag weten hihi haha lolzz.
7 -4
3*stars*3
Pettersson en zijn verschillende accounts/kompanen...
0 -1
FlyingDutchMan
Heinrichs zelf heeft een account? :p
2 -2
godenzonensuper
Die Henrichs is een heel uitgekookt mannetje , zou mij niet verbazen als hij dit ook weer overleeft.
9 -1
IamLegend
als die bestuursraad word weggestuurd, dan voorspel ik u alleen een gouden eeuw voor ajax.

En natuurlijk is jonk dan hartstikke welkom om frank de boer op te volgens als coach.
10 -1
Cruyffie
YESSSSSSSSSSS YIHAAAAAAAAAA
12 -1
Brandevoort1970
Hoppa wegsturen die zooi......
14 -1
carsfield
Mooi zo. Een begin is er. Je moet ergens beginnen en nu de druk verder opvoeren. Mijn zegen hebben ze.
14 -2
Cruyffie
Yes! Dit is de enige juiste manier om écht zaken te veranderen. Gewoon juridisch, via de statuten van Vereniging Ajax. De vereniging (geleid door bestuursraad) hebben namelijk meerendeel aandelen NV Ajax in handen.

Dus je vecht nu waar je moet vechten: bij degenen die de werkelijke macht hebben. Niet de RvC, niet Collee, niet vdSar, maar de bestuursraad. Weg ermee!

5 -3
MosesD
Tijd om schoon schip te maken.
11 -3
Sterretje73
We liggen met regelmaat overhoop maar ben dolblij dat we wat dit betreft wel op 1 lijn zitten.
0 0
MosesD
Grappig, want ook met de invulling van de bestuursraad kon Cruyff destijds prima leven, terwijl ik dat vanaf het begin een stel prutsers vond. Schoenaker? Komt niks zinnigs uit. TBS? Onbegrijpelijke brabbelaar, soort clowntje. Pieloor? Een ex-relschopper. Henrichs? Grote eng-nek en mega overlever. De ander twee ken ik niet of nauwelijks maar zijn volgens mij geen hoogvliegers. TH weg, directie weg, bestuursraad weg. En dan gaan!!!!!!
0 -1
heinp
4 van de 16 leden hebben een motie ingediend ,dus 25 procent gaat dus al tegen henrisch en co stem neem ik aan ,of snap ik het niet volledig ?
1 -4
SamVR
Zestien leden hebben de motie ingediend. Ajax heeft in totaal ongeveer 700 leden. Die zullen zeker niet allemaal bij de vergadering zijn.
2 -1
Raydo
Het hangt er dus vooral vanaf wie er komen opdagen en in welk 'kamp' die zitten. Vantevoren geen peil op te trekken.
0 0
JohnDylan
Motie van wantrouwen indienen en als ze niet opstappen in ieder geval Henrichs en Schoenaker wegstemmen. Laat die twee maar worden vervangen door mensen die wel echt achter Cruijff staan zoals Swart en Molenaar.
13 -4
ProfessorX
sjakie is wel erg oud ervoor en bestuur is ook voor de aandelen dus mag gerust iemand zitten met gewicht , maar zou hem wel iets laten onderteken in de vorm van opleidingen dat hij daar geen inspraak in heeft , eigenlijk is dat de taak van de rvc omdat te controleren .
0 -3
4xbestevaneurop
Linksbuiten Rechtsbuiten Spits Sjaak Swart Cruijff en Keizer
http://www.youtube.com/watch?v=eZhWKiLndBA&t=0m15s
5 -2
afca95
Je kan wel iedereen er uit flikkeren ( van mij mag dat) maar dan komen er weer van die halfgare pensioen bobo's voor terug. Ajax moet van de beurs anders hou je dit gezeik. Sinds van Praag weg ging bij Ajax is er niks anders dan gezeik geweest omtrent bestuur. Karelse, Jaakke, v/d Eijden, v/d Boog en nu weer met Overmars en van der Sar en die penis van een Collee. Ajax moet geleid worden door één iemand die de lijnen uitzet en het proces bewaakt. Zonder één grote baas kan je een club als Ajax niet runnen.

8 -4
Raydo
Dit is gelul voor in het café. Je hebt áltijd een controlerend orgaan (RvC/RvT) en een uitvoerend orgaan (directie) nodig in een organisatie. Anders is het een kwestie van de slager die zijn eigen vlees keurt. Jij gooit nu alles op één hoop.

En ook als Ajax van de beurs zou gaan blijft er sprake van een 'dubbel' gebeuren: de club zou dan namelijk volledig in handen komen van de Vereniging Ajax (die nu al een ruim meerderheidsbelang heeft). Die vereniging heeft nu eenmaal een bestuur dat los staat van de club Ajax, en dus zou er feitelijk niets veranderen. Ook Feyenoord en PSV zijn op deze manier gestructureerd, dus dit hoeft helemaal geen probleem te zijn.
1 0
afca95
Over gelul gesproken.. Een vereniging mag niet als doel hebben winst maken, een NV heeft dat wel. De insteek veranderd wel degelijk en ook de mensen die er zitten ik heb het over bobos niet over organisatie structuur!! Lezen!Het zal een hoop graaiers schelen!
0 0
Raydo
Het maakt GEEN verschil. Ten eerste, 'het' doel van een NV bestaat niet. Aandeelhouders bepalen het doel van een NV, en gezien de Vereniging driekwart v/d aandelen in handen heeft is het sportieve aspect het belangrijkste en dus niet winst/dividend. Ten tweede, als je van de beurs gaat verandert de rechtspersoonlijkheid van de club Ajax niet in een vereniging. Het blijft dan een NV, zoals Feyenoord en PSV (!) ook zijn. Het enige dat verandert, is dat de aandelen van Delta Lloyd, Adri Strating, en kleinere aandeelhouders opgekocht worden door (let op) de Vereniging Ajax. Dat wil zeggen, de Vereniging Ajax krijgt dan 100% zeggenschap over de NV Ajax. Maar momenteel heeft de Vereniging al 73% in handen, waarmee ze feitelijk alle zeggenschap al hebben. Ze hebben immers áltijd een meerderheidsstem.

Dus wat is dan je winst? De 'bobos' waar jij op doelt, zijn aangesteld in, door, of onder het meerderheidsaandeelhouderschap van, de Vereniging Ajax. Op welk vlak gaat het dan helpen als je juist hun aandeel in Ajax NV uitbreidt van 73 tot 100 procent?
0 0
ProfessorX
gewoon sreenen en laten tekenen dat ze niets met de opleiding mogen enkel rvc toezicht en aandelen de nv
0 -3
4xbestevaneurop
Wil geen wijsneus zijn maar het is Keizer, zelfde als je Swart met een Z zou schijven.. Idee van je snap ik, reken maar dat Sjakie op zijn 77e(?) nog ff de beuk erin gaat gooien voor Johan
5 -1
aarong
Oh vrij lullig ja. Doet me een beetje denken aan Donny vd Beek 'Van Beek' noemen inderdaad. Nouja: we moeten het wel van dit soort figuren hebben. Wie anders?
6 -2
4xbestevaneurop
Zeker dat mensen bijv. Sjaak Swart emotioneel kunnen worden als ze gaan vragen hoe het komt dat Cruijff niks meer hoorde van AJax na zijn ziekte en nu weg is gelopen zonder dat het lijkt alsof iemand het wat kan schelen.
Zou wat zijn als blijkt dat de leden geen vertrouwen meer hebben in de plannen van de bestuursraad, punt 6, en daarna in punt 10 de bestuursraad daar niks van aan zal trekken en gewoon doorgaat met de herbenoeming van Henrichs. Dan nemen ze de leden niet serieus, dan nog blijven zitten of geen koers veranderen dat is het ultieme teken van plucheplakken.
10 -3
aarong
Wederom geen Piet Keijzer? Jammer, Sjaak Swart en Piet Keijzer zouden samen denk ik een meerderheid onder de leden bij elkaar kunnen betogen. Wellicht wordt het nog spannend want Mr. Ajax kent enorme steun binnen de club.
7 -1
nightgoat
Zou wat wezen als koning Cruijff van afstand nog even een geheime troefkaart uit z'n mouw weet te schudden.
Maar het spel is gespeeld..achter z'n rug..met het mes er in.
11 -1
3*stars*3
En dat terwijl JC vecht tegen een dodelijke ziekte..Echt...lager bestaat niet en dat binnen onze club, bah!
9 -3
AnoniemeTank
Helpen we ze beslissen via deze supportersenquete -> https://afcanoniem.typeform.com/to/NyrUxg dataset wordt openbaar gemaakt 2 dagen voor de vergadering. Weten ze gelijk wat wij ervan vinden
8 -1
Joseph
Gedaan, hoop dat vele volgen..
4 -1
Yo
Om af te steden of niet?? Moeten ze dan aftreden of mogen ze aftreden?
0 -1
aarong
Als 2/3 van de Ledenraad de motie steunt worden ze per direct uit hun functie opgeheven, als je je dat afvraagt.
4 -1
Nymphetic
Heb je daar een bron voor?
0 -3
mvdk
Niet nodig. Dat is altijd zo.
0 -1
godenzonensuper
Ze mogen aftreden , hoeft niet. Dus die plucheplakkers blijven lekker zitten natuurlijk. Maar er zullen waarschijnlijk harde woorden gaan vallen en dat is alleen maar goed.
3 -2
ajax4ever01
laat het maar flink donderen
10 -2
godenzonensuper
Mooi ! Het zal uiteindelijk wel niks uitrichten want het is al telaat. Maar toch gun ik dat tuig het dat ze onder druk komen te staan.
8 -2
mvdk
Ik verwacht harde woorden... De bestuursraad zal zweten.
7 -3
Joseph
Zijn niet de types die daar van zweten, het kan ze niks schelen, als ze maar mogen blijven zitten. Geloof ook niet dat ze het erg zouden vinden als ze weggestuurd worden, ze gaan net zo makkelijk weer bij een andere club verder.
0 -2
godenzonensuper
Laat ze maar lekker de boel gaan verpesten in rotterdam zuid of eindhoven.
0 0