Performance coach: 'Ze waren niets gewend'

SamVR, 05-11-2015 om 07:19, 31926 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Guillame Elmont vertelt donderdag in het Algemeen Dagblad over zijn werk in de jeugdopleiding van Ajax. De voormalig topjudoka werkt als performance coach bij de Amsterdamse club. 'In het begin dacht ik: wat doe ik hier? Ik kende huisvrouwen die harder trainden', begint Elmont te vertellen.

Zodoende ging Elmont aan de slag met bijvoorbeeld de mentale weerbaarheid van jeugdspelers. 'Het doorzettingsvermogen was ook vrij laag. Dat komt omdat al die talentvolle spelertjes worden gepamperd. Papa en mama doen alles voor ze. Hun tas wordt ingepakt en gedragen, het eten staat klaar', zegt hij. Bij Ajax stuitte Elmont aanvankelijk op veel weerstand. 'We gebruiken veel dingen van buiten het voetbal. Daar moesten ze in het begin helemaal niets van hebben. Allemaal vooroordelen. Als je gespierd bent, was je in hun gedachte log en traag. Ze waren niets gewend.'

'Nee, ik praat bij Ajax nooit over judo. Ik probeer alles uit het voetbal zelf te halen. Dan vraag ik aan zo'n jongen: wie is je voorbeeld? Dat is dan meestal Messi of Cristiano Ronaldo. Dan zeg ik dat hij even op Google moet zoeken naar een foto van Ronaldo toen hij 16 jaar was, en eentje van nu. Dan zie je het verschil. Daar zijn ze dan van onder de indruk. Ik vertel dan dat Ronaldo elke dag minstens een half uur in de gym zit. Dan begrijpen ze het wel', aldus Elmont.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JohnDylan
Hoewel Veltman het dit seizoen erg goed doet blijf ik er bij dat het schandalig is dat hij nog steeds zo zwak is. Natuurlijk moet hij het meer hebben van zijn timing maar een centrale verdediger van 23 moet fysiek veel sterker zijn wil hij het maximale uit zichzelf halen. Is er niemand bij Ajax die Veltman duidelijk kan maken dat hij veel harder aan zijn fysiek moet gaan werken?
0 0
Ellende
Erg goed om topsporters uit andere takken te hebben. Fijn dat hij erbij is. Belangrijke punten bij judo. Concentratie, snelheid, doorzettingsvermogen
1 0
JPC40
De bevestiging wat ik zelf al vermoeden wat betreft Brain Roy die speciaal naar Bayern is gegaan om te zien waar zij punten hebben, die geschikt kunnen zijn voor Ajax, maar na mijn idee wordt ook dat geweigerd door Ajax, omdat men het niet nodig vindt, een blinde arrogantie, die Ajax nu de kop kost met prestatie in Europa.
PSV pakt nieuw ideeën wel aan en behaald meer resultaat dan Ajax gezien de tweede plek in CL, waar Ajax niet verder kwam dan 3de plek.
0 0
talent020
PSV durft in de buidel te tasten en heeft een prima bestuur dat de zaken op orde heeft, echter gaat dit artikel over de jeugdopleiding en wat Elmont daaraan toevoegt. PSV doet het goed in de CL maar dat komt echt niet door hun jeugdopleiding!
0 0
FORZA-ajax
Sommigen praten echt bullshit, kan je beter niet praten
0 0
Gertje
Alles valt of staat met begeleiding, daarom vind ik het ook zo positief dat hiervoor gewoon mensen in dienst zijn bij Ajax.
Je kan wel willen dat de jeugdspelers het krachthonk ingaan, maar als je niet weet wat je daar moet doen houdt het al vrij snel op.
Ik heb afgelopen weken naar het WK Rugby zitten kijken. Als een selectiespeler van Ajax dit ook heeft gezien, zal die zich denk ik wel 3 keer op zijn hoofd krabben. Die sport kan in alle opzichten een voorbeeld voor het voetbal zijn.
1 -1
masterrr
Pittige uitspraak, maar ben het met hem eens dat voetballers veel kunnen leren van andere sporters

Van het medicijntasje van de wielrenner zou ik van af blijven, maar denk dat je daar ook veel kunt leren over training en doorzettingsvermogen. Net zoals de schaatsers. Daar kun je je niet verschuilen in een team of talent.
2 0
mistermiyagi
Iemand als Hulk is zo sterk als een beer, die beukt ze gewoon omver, daarnaast super snel, snoeiharde trap.
alleen techiek heeft die gast niet.

Bony zelfde verhaal, speelt nu bij Chelsea in de punt.

Het hedendaagse voetbal moet je fysiek ook je mannetje staan, juist nu.
Ronaldo was nooit zover gekomen zonder zijn drift naar perfectie, ook qua fysiek.
1 0
sucre
Dit is echt heel goed. Je ziet het al aan Tete en Riedewald, veel meer man terwijl ze nog jong zijn. Top! Ga zo door.
24 0
JanTa
Je ziet het nu de hele verdediging incl. v/d Hoorn dat er een schakelaar (in positieve zin) omgezet is. Het voetbal is uitermate conservatief als het om vernieuwing gaat dat blijkt wel weer als oud spelers en oud trainers daar over hoort praten. Ik ben iemand die zegt, als een spits er baat bij geeft dat hij iedere dag voetmassage moet hebben en hij prik er minimaal 20 in wie ben ik om dat dan te gaan tegenspreken.
1 0
flavente
Positief product van de revolutie.
10 0
AFCA01
Verwende kindjes allemaal, aanpakken die hap!
7 -3
OntlastendeMiddenvelder
Met de riem over die blote voetjes!
1 0
AFCA01
Hahaha yes!!
0 0