Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Molenaar: 'Dan kan Ajax een sprong maken'

SamVR, 27-10-2015 om 08:30, 17235 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Keje Molenaar verwacht dat Ajax komende woensdag een heet avondje gaat beleven in de Kuip, als de Amsterdamse club in het KNVB bekertoernooi op bezoek gaat bij aartsrivaal Feyenoord. 'Ik denk dat Ajax het heel zwaar gaat krijgen, omdat Ajax de beker nooit zo serieus benadert', zegt Molenaar in gesprek met Ajax Showtime. 'Als er een andere keeper speelt, Davy Klaassen er niet bij is en er nog wat jongens niet spelen, wordt het moeilijk. Alleen op volle oorlogssterkte schat ik Ajax nu hoger in dan Feyenoord.'

Molenaar speelde tijdens zijn voetbalcarrière voor zowel Ajax als Feyenoord en is onder de indruk van de recente ontwikkelingen bij laatstgenoemde club. 'Feyenoord is aardig bezig. Dat vind ik toch wel knap. Martin van Geel heeft daar een prestatie van formaat geleverd, als je ziet wat hij daar met een beperkt budget heeft gerealiseerd. Dat vind ik leuk, want ik vind altijd dat Feyenoord mee moet draaien in de top. Voor het Nederlands voetbal is het super belangrijk dat Ajax, PSV en Feyenoord elk jaar strijden om de bovenste plaatsen. Dat Feyenoord nu weer op een behoorlijk niveau speelt, maakt de Klassieker extra leuk. Voor de jonge gasten bij Ajax zijn dit ook de wedstrijden waar ze beter van worden.'

Naast Feyenoord meent Molenaar dat ook Ajax op sportief gebied de juiste stappen zet. 'Ik vind dat Ajax op de goede weg is', zegt de advocaat. 'Tegen Vitesse (1-3 winst, red.) heeft Ajax dat ook duidelijk laten zien. Uit tegen Fenerbahce (1-0 verlies, red.) en Molde (1-1, red.) zag je dat Ajax achterin en op het middenveld steeds sterker en krachtiger wordt. Ajax wordt steeds moeilijker om van te winnen. Het enige waar we nog onvoldoende kracht hebben voor het streven van Ajax, is voorin. In zo'n wedstrijd als Fenerbahce-uit zie je toch dat we weinig in staat zijn om een tegenstander pijn te doen. Ik denk dat dat echt gewoon aan kwaliteit ligt.'

Gerichte aankopen
Mede door de blessure van spits Arek Milik kampt Ajax momenteel met een probleem in de voorhoede. Molenaar denkt dat Ajax er komende winterstop goed aan doet om de transfermarkt af te speuren. 'Als Ajax echt een stap wil maken, moeten ze voorin een of twee gerichte aankopen doen', zegt de tweevoudig Oranje-international. 'Ik heb de A1 van Ajax verleden week van Schalke 04 zien winnen. Dat ziet er ook achterin en op het middenveld goed uit, maar voorin mis je toch ook daar weer gewoon echt een stuk kracht, een stuk explosiviteit. Ik denk dat je daarvoor extern moet gaan kijken de komende periode. Als je daarvoor de juiste mensen koopt, dan denk ik dat je een enorme sprong kan maken.'

Molenaar vindt dat Milik zich aan het ontwikkelen is bij Ajax, maar denkt tevens dat Ajax baat zou hebben bij het toevoegen van een meer balvaste spits aan de selectie. 'Je ziet nu ook dat als Milik een blessure heeft, je ver terugvalt. Ik denk dat je die positie dubbel moet bezetten met een knoert erbij. Gewoon een knoert. Je moet het zoeken in de categorie van spelers die in de herfst van hun carrière zitten en bereid zijn nog een paar jaar op niveau te spelen in Nederland. Daar moet je je scoutingsapparaat dan vol op richten. Die spelers zijn er, zeker', aldus Molenaar.

Door Sam van Raalte (Twitter: @SamRaalte | e-mail: S.vanraalte@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
31xAjax
Grotendeels mee eens, maar vreemd dat hij niet ziet dat Ajax zonder Klaassen sterker is dan met....
1 -1
PietBon
Lasse maakt het verschil, da's natuurlijk sneu voor Davy maar zo is het nu eenmaal.
0 -1
RuudRuud
Ik denk dat we Pantelic moeten overhalen om zijn voetbalschoenen opnieuw uit het vet te halen.
2 -1
afca95
Hebben we Molenaar weer. Hard roepen vanaf de zijlijn zelf niks doen..
0 -7
Koenniiee
*** Forum oproep/tip ***

Is er een forum voor Ajacieden ergens? Of kan iemand dit maken? Ik wil me er best aan mee werken ofzo. AjaxShowtime zal - denk ik - nooit een Forum beginnen aangezien het leeft van het aantal clicks en advertenties. Mogelijk zal dit een negatieve werking op het verdienmodel hebben. Dus ik begrijp het wel van AjaxShowtime, overigens.
1 -2
Kupke
Ajax.netwerkt.to
1 0
Nummer 9
Frank is veelste eigenwijs om toe te geven dat er versterking moet komen in de winterstop....
1 -1
daniajax1
Er zal echt wel een spits bijkomen. En kans dat Sanogo terug naar Arsenal wordt gestuurd.
0 0
JCr14
@ Peter en Koennie Je ziet dat we tegen de meeste clubs in de eredivisie er nog wel doorkomen met 2 controleurs op het middenveld. Maar in de topwedstrijden en Europees kom je met deze aanval dan tekort. Klaassen creëerde nogal wat kansen met de punt naar achter, sinds hij op 10 staat niet meer.
2 controleurs is leuk als je een spits als Zlatan of Benzema hebt die de bal vast kunnen houden.
Of als je razendsnel bent in de counter
6 -1
Arim_
Punt naar achteren is leuk wanneer je een spits hebt als Messi of Suarez.
0 -2
JCr14
Punt naar achteren is leuk bij elke spits.
Alleen bij uitzonderlijke klasse in de spits, die een wedstrijd kan beslissen en de bal vasthouden, dan is de punt naar voren leuk.
Of een middenveld die heel snel kan omschakelen. En aanvallen in no-time.

Bij iets minder klasse moet je minimaal 5 spelers hebben van de 11 die echt kunnen aanvallen.
0 0
Koenniiee
Waarom betrek je me hier nu bij? Voor de 1.000.000e keer (lees nou eens een keer): ''ik wil juist met de punt naar achteren spelen en Klaassen van het middenveld af hebben. Onderstaand is een post van mij van gisteren (het gaat vooral om de links):

''

https://i.gyazo.com/61e64c374748228d0f6fbd4cfb0aeb62.png
https://www.youtube.com/watch?v=O4WWTYbKpOU

Hopelijk spelen we met drie spitsen (Younes linkerzone, Milik centraal en Fischer/Schone rechter zone) en niet met El Ghazi. El Ghazi staat vaak enkel maar aan de zijlijn en wacht tot meneer de bal in de voetjes krijgt. Bovenstaand plaatje komt uit een tactische analyse van Carragher (Match of the day, Roberto Martinez tactic). De zijkanten zijn voor de backs, aanvallers komen vanzelf in- en uit de zijlijn zone maar bovenal; spelen ze in het centrum zoals op bovenstaande foto. Veel beweging en zorgen dat je dynamische speelt, dus dat backs wel hoog staan om voor gevaar te zorgen en om snel de bal terug te kunnen veroveren.

''

Maar ik geef je wel een duimpje omhoog, want met de strekking ben ik het wel eens. Mits je de juiste spelers opstelt. Als je 433 met de punt naar achter wil spelen dien je wel dynamisch voetbal te spelen. Dat speelde Ajax afgelopen maanden niet (tweede helft tegen Vitesse was al wat beter) en het Nederlands Elftal ook niet. Dat dien je wel te spelen anders verlies je van een Tsjechië en Turkije. Dat is de reden dat het NL voetbal niet loopt; het is gestructureerd, passief, reageren.

-----
0 0
Arim_
Je dient zowiezo dynamisch te voetballen, heeft niets te maken met punt naar voren of naar achteren.
En het verlies van die wedstrijden van Oranje had gewoon te maken met een schutterende achterhoede, die op elk front zwaar te kort komt. Als je dan voorin de kansen niet henut, verlies je. Zo simpel is dat. Heeft ook al niets te maken met punt naar voren of naar achteren.

Overigens speelt Ajax dit seizoen al stukken beter dan de vorige twee met de punt naar achteren.
0 -1
Koenniiee
Je lijkt er een sport van te maken om op mij te reageren. Geen probleem, daar is ten slotte een 'forum' voor.

Ik ben het wel met je eens dat je altijd dynamisch voetbal moeten spelen. Maar dan vind ik het des te frappanter dat je het tossl niet eens bent met het 'back-verhaal' (zoals dat Martinez filmpje). Dat is dé - niet de enige uiteraard - manier om dynamiek in je elftal toe te voegen. Aanvallers zijn zwak in verdedigen en laten het vaak middenvelders oplossen die dan uit moeten stappen. Dan komt dus weer een speler vrij. Kun je nou echt niet begrijpen waarom ik zo graag aanvallende backs heb en buitenspelers die niet alleen op de zijlijn staan?

Oranje speelde niet dynamisch, maar gestructureerd. Reageerde alleen en stond stil. Dan kun je niets. En waarom Ajax nu beter 'speelt'? Het staat defensief tien keer zo goed. Heeft weinig te maken met het systeem. Eerder met de tactische ingevingen van Trustfull en de twee backs Dijks en Tete.
0 0
Arim_
Ach, het zijn soms wel leuke discussie's. Ik begrijp ook heus wat je bedoelt. Maar als je altijd met aanvallende backs speelt en zoals jij voorstelt, wordt het ook voorspelbaar en verdwijnt de dynamiek ook vaak. Dynamiek is iets wat de spelers zelf in het veld brengen.
Het ligt ook aan de spelers die je hebt. Met Trabelsi en Maxwell heb je aanvallende backs, Reiziger en Bogarde waren verdedigende backs en de mandekkers in het systeem als we tegen twee spitsen speelden. Omdat in Nederland doorgaans met drie aanvallers wordt gespeeld heeft dat een consequentie voor de backs, ze moeten kunnen verdedigen. Maar heb je een hele goeie aanvallende back, zoals Willems of Van der Wiel die verdedigend niet sterk is, dan moet je die zeker gebruiken. Maar een Boilesen die honderd keer opdendert en nauwelijks een behoorlijke voorzet aflevert omdat voorzetten van daar gemakkelijk te verdedigen zijn, en zeker als er maar 1 spits in de 16 staat en er geen schaduwspits bijkomt.
Spelwijze is gewoon afhankelijk van kwaliteit.
Cruijff heeft nooit kritiek gehad op het spel of de spelwijze van Ajax 1 onder Van Gaal, want die was gewoon goed, maar terwijl Ajax de gouden jaren negentig doormaakte vond Johan dat Oranje moest spelen zoals Feyenoord. Met Gullit en Roy, toen beiden in topvorm in de toen sterkste competitie van Europa) redeneerde hij, had je hele andere aanvallers voor de buitenposities dan Ajax. Die moesten niet hun backs achterna rennen als die opkwamen (dat moest het middenveld oplossen). Maar hij heeft nooit bezwaren gemaakt tegen George en Overmars, of bij Oranje later Zenden en Overmars, die de hele flank bestreken, waardoor Bergkamp op 10 kon floreren en bijna geheel vrij van taken kon spelen. En destijds hadden we bij Oranje met Bosvelt en Numan ook nog aanvallende backs. Waarom zou je met Reiziger en Bogarde spelen als je centraal Stam en De Boer hebt staan en een geweldig centraal duo op het middenveld hebt? Maar met een type Danny Blind of Ronald Koeman als een van de centrale verdedigers moeten de backs wel verdedigend echt goed zijn. Het gaat dus kortom om de spelers die je hebt. En de kwaliteit ervan.
Dat neemt niet weg dat de Hollandse school 3-1-3-3 is.
Ik vind dat je dat, als Ajax, waar dit vandaan komt, getrouw moet blijven. Met name in de opleiding, zonder dat het een dogma wordt voor het eerste. De kwaliteit van de spelers bepaalt, dat dient het enige dogma te zijn.

Als Oranje gewoon de kansen had benut, waren ze gewoon gekwalificeerd geweest. Dan heette het dat Oranje goed had gevoetbald. Het feit dat we ons niet gekwalificeerd hebben heeft meer bepaald te maken met het falen van de bondscoaches Guus en Danny. Hoe haal je het in je hoofd om centraal met De Vrij en Indi te spelen als zowel Koeman als clubtrainer van die twee en de eerdere bondscoach Van Gaal dat duo onvoldoende geacht hebben? Werkelijk waar: hoe haal je dat in het hoofd? Koeman is er gvd achter gekomen na eerst de titelrace te hebben verloren. En dan doe je gvd hetzelfde? Als bondscoach? Tig wedstrijden achtereen?

Ook het voetbal van Martinez is overigens gestructureerd. Dynamiek, nogmaals, wordt door de spelers zelf in een wedstrijd gelegd. Kuyt bijvoorbeeld is een speler die zo ontzettend veel dynamiek in het veld brengt, daar komt een handvol Ajacieden bij elkaar nog niet bij in de buurt.


0 0
Koenniiee
Mooie post. Veel waarheden en veel zaken waar ik hetzelfde over denk. Al vind ik wel dat dynamiek niet alleen vanuit de spelers zelf komt. Kan ook te maken hebben met tactische instructies en looplijnen.

Maar voorspelbaar? Dat is het nu juist. Tweede helft tegen Vitesse vond ik het wel meevallen overigens en deed Tete voor het eerst goed mee aanvallend. Dat zal dan ook wel toeval zijn of niet? Ik vind dat niet namelijk. Ik denk dat je juist daarmee laat zien aanvallende intenties te hebben als team, Vitesse terug drukt en door een aanvallende back komen weer andere spelers van Ajax vrij. Aangezien vaak een middenvelder uit stapt of dat een verdediger uitstapt waardoor het 1v1 achterin en op het middenveld wordt.

Erger me hier soms groen en geel aan gasten die hier met een 442 aankomen. Stuitend. Hun goed recht uiteraard, maar Ajax en 442 hoort niet, gewoon een (verkapte) 433.
0 0
JCr14
Natuurlijk wel. Als je dieper staat (punt naar achter) dan moet je tegenstander mee want anders krijgt hij een scheldkanonnade naar zijn hoofd. Dus dan is het al minder dreigend. Alleen zul je de omschakeling goed moeten beheersen. En het doordekken
0 0
JCr14
Omdat je nog een CVM wilde aantrekken in je opstelling vandaar.
0 0
Koenniiee
Tijd voor een forum waardoor zulke discussies behouden blijven over de tactiek/systeem?

AjaxShowtime!?
1 -1
JCr14
Helemaal mee eens. En op die duimpjes moet je niet letten. Iedereen kan hier een account aanmaken. Zelfs Van Hanegem, Harry van Raaij of Peter R de Vries.
3 0
Koenniiee
Ja en toen zei ik dat ik Bazoer niet echt geschikt vind als CVM (ik denk dat hij alsnog voorin gaat lopen of zelfs wil vertrekken dan) en Gudelj me ook niet echt overtuigd als CVM (al is hij laatste wedstrijden verdedigend beter). Laten we eerlijk zijn, het zijn beide geen Vurnon Anita's. Konden we die maar terug halen.. (not gonna happen!)
0 0
JCr14
Volgens mij wil Bazoer het liefst als CVM spelen. Dat zei hij in een interview.
Ik zie daar ook graag een speler met een pass. En is het niet juist doordat er 2 controleurs lopen dat ze gemakzuchtig worden (van hij pakt hem wel)
0 0
Koenniiee
Afhankelijk van de afspraken zou dat zeker kunnen. Een CVM is veel duidelijker aangezien hij degene is die vaak alles in het veld bepaald. Ook kan die speler veel gemakkelijker de ballijn (qua aantal graden) naar de spits eruit halen dan een controleur.
0 0
Yaya SaNOgoal
Het is misschien een gekke gedachte maar is Jordy Clasie niets voor ons. Hij speelt namelijk niet veel bij Southampton
1 -2
Koenniiee
Die gaat nooit in een Ajax shirt spelen. Maar wel een goede speler voor in de Nederlandse competitie.
2 0
Biss
Gewoon een Haarlemmer met veel Ajax-vrienden en stiekem een Ajax pyjama in een doos onder zijn bed.. Dus waarom niet? >_<

Van mij mag hij trouwens wegblijven hoor..
0 -1
zuidzuid
Everton speelt geen 433 geloof ik maar eerder 442 en 4231. Dat laatste zou sowieso al s een optie zijn. Bazoer en gudelj controlerend en laten zakken als dijks en tete opkomen. Fischer links, ghazi rechts milik voorin( haal ajb Haller voor hem en verkoop milik) en klaassen achter de spits. Volgend jaar op de vleugel links Czerny en als bazoer en klaassen tzt verkocht zijn zet je daar vd beek en nouri
0 -1
JCr14
Tegen PSV speelde El Ghazi en Younes te ver terug, waardoor je eigenlijk met Fischer en Klaassen een soort 442 speelde of nog erger 451. En daar kon zelfs Hendriks, Brenet enz onderuit voetballen
0 0
Koenniiee
Op dit moment niet nee, maar daar gaat het me niet om. Het gaat me om die tactische analyse. Klopt overigens wel dat ze nu 4231 spelen maar het principe blijft hetzelfde met opkomende backs, aanvallers met drie man in de punt met wisselingen en meestal één defensievere middenvelder.

Het gaat mij - en Johan Cruijff trouwens ook - helemaal niet om de formatie. Het gaat om de spelers en hun functies op het veld.
1 0
PeterVKV
Maar met 1 controleur ging het mis tegen Rapid terwijl we met 2 controleurs bijna niets weggaven tegen Fenerbahce en in de eredivisie. Het probleem ligt voorin door een gebrek aan creativiteit en acties bij onder meer Klaassen op 10. Ik speel ook liever a la Cruijff met 4-3-3 of 3-4-3 maar daar zijn we op dit moment niet goed genoeg voor. Zie je ook bij Oranje waar het middenveld met de punt naar achter zelfs door Kazachstan in het laatste half uur wordt overlopen. In de A1 kan het wel tegen Schalke en Feyenoord omdat die spelers veel beter zijn dan de tegenstander.
0 0
JCr14
Dat was met de nog zoekende Sinkgraven op het middenveld, en de net van een blessure terugkomende Fischer.
En verliezen kan toch wel, zeker met weer een nieuwe opstelling.
Er moeten wel vastigheden in komen
0 0
Am*damned
Helemaal mee eens. Ook omdat je 2 echt verdedigende backs hebt die kort zitten.
0 0
nightgoat
Ouwe koek...had allemaal veel eerder moeten gebeuren, en snotverdomme niet alleen voor dit seizoen maar ook bijvoorbeeld vorig jaar, u weet wel.
Maar maak dat Frankie en z'n vriendjes maar eens duidelijk, lekker hoog en droog daarboven.
0 -3
Biss
Dom, slecht onderbouwd, geblaat vanachter je computertje.. Laag en nat daar beneden o_O
0 0
nightgoat
Arme jongen.
In tegenstelling tot jouw sterke, originele, verlichtende, stoere berichtje, onderbouw ik mijn kritiek daadwerkelijk hier en dat toch alweer voor zo'n drie/vier jaar.
(moet je ook eens proberen, als het je lukt, tenminste.)
En het gekke is, het meeste van mijn 'geblaat' is uitgekomen...go figure.
Maar weet jij veel, je komt blijkbaar net kijken en bent hier waarschijnlijk ook weer vlot met stille trom vertrokken als de lol eraf is en het weer eens tegenzit.
Zo rolt een echte Forever Frankie Fanboy, gespeend van enige realistische en vooruitziende blik maar wel met een hoop zwakke makkelijke praatjes, voor zolang het duurt, natuurlijk.
Ze komen en gaan, best vermakelijk maar ietwat vermoeiend als het me iets zou schelen.
O well.
0 0
Biss
Wat een info haal je uit mijn reactie zeg, knap van je! de helft gaat nergens over maar ik zal de moeite nemen om hierop te reageren zodat je begrijpt dat je het hier niet tegen een 'tijdelijke' fan hebt, die weer weg is als de lol er af is. Ik zit namelijk al een flinke tijd op deze site, heb de eerste jaren geen profiel genomen omdat het niks voor mij is om te reageren, ik las alleen.
Toen de reacties hier ernstig achteruit gingen werd het voor mij ook eens tijd om te reageren op het een en ander.
Wat betreft ene Frankie Fan Boy.. Ik heb geen idee waar je het over hebt kerel, en moet zeggen dat je daar ook mijn aandacht verloor.
Ik stel jou 1 duidelijke vraag met betrekking op jouw reactie. Deze vraag hoef je niet te beantwoorden, dat is je goed recht. Maar kom dan niet vertellen dat alles wat je zegt uitkomt. Ik zit namelijk niet op Ajaxshowtime om te controleren of jouw voorspellingen uitkomen.. Maar in deze geloof ik je op je woord.
Zou toch nog steeds fijn zijn als je iemand met een ajax hart (frank en zn vriendjes in dit geval) op een Ajax site de grond in trapt, probeer dan ook met een alternatief te komen voor wanneer deze Ajacieden ons daadwerkelijk verlaten.
Om mijn vraag aan jou dan nog te onderbouwen; iedereen kan makkelijk roepen achteraf wat er fout ging en beter moet, maar als je op die positie zit sta je toch veel heel wat moeilijkere keuzes dan gewoon Frank en zn vriendjes ontslaan en we zien wel. Wie zegt dat zijn opvolger het wel lukt. Jij denkt dat Ajax ( ongeacht wie op Overmars zijn stoel komt te zitten) zomaar even een topspits aantrekt?
Dat kan je dan 4 jaar (sterk onderbouwd o_O) roepen hier, zoals je zelf zegt, maar blijkbaar is het niet realistisch. Daarnaast rijmt dit absoluut niet met de weg die Ajax is ingeslagen.
0 0
nightgoat
Ha, nou wordt 'ie nog mooier.
Jij stelt mij 1 duidelijke vraag !? "o_O" Ghe ghe.
Dan moet je misschien nog even je eigen [berichtje B-] nakijken, tevergeefs waarschijnlijk.
Waar haal je het vandaan knul, ik zie slechts een armoedige poging tot beledigen, waarin je ook al zwaar tekort schiet.
Iets met kaatsen en een bal...maar verwacht van mij vooral geen moeite meer, ik weet wel weer genoeg.
Ga zo door en veel geluk verder, je zult het nodig hebben.
0 0
Biss
Ik zie inderdaad dat ik de vraag niet gesteld heb. Het was de bedoeling deze vraag te stellen in mijn 2e bericht. De vraag is of je je mening wil onderbouwen als je een Ajacied de grond inboort op een Ajax website. Grappig trouwens dat je de rest van wat ik zeg totaal negeert.
Maar ook dat is jouw goed recht!
Als laatste is het niet mijn bedoeling om je te beledigen want ik ken je niet. Mijn bedoeling is om je te wijzen op dit soort lege reacties. Zoals je nu gezien hebt (aan onze 1e reacties) krijg je dan niet echt een goed inhoudelijk gesprek. Daarnaast voel je je erg snel aangevallen dus misschien sowieso niet slim om op zo'n manier reacties uit te lokken.

Bedankt voor het wensen van succes, jij ook he ;)
0 0
nightgoat
Kortom; je weet niet eens waar je het zelf over hebt.
Met begrijpend lezen heb je het oa ook al moeilijk en kritiek op een ander/Ajacied mag niet.
Nee, met jou komen we er wel !
Misschien is Noord-Korea wel iets voor je..
Nu ga ik echt weer wat nuttigs doen hoor, veel plezier verder.

0 0
Biss
Hahaha jammer dat je het zo opvat man. Ik laat je verder maar, hoop (van ajax fan tot ajax fan) dat je je snel iets beter voelt. Misschien helpt het vertrek van Frank en zijn vriendjes je wel weer wat vrolijker in het leven te staan.. Anders maar een snicker proberen
0 0
nightgoat
Tuurlijk jongen, maak je over mij maar geen zorgen hoor...liever hier dan bij de dokter.
Trouwens, het is beter als je die fles jajem niet elke dag helemaal leegzuipt, wie wat bewaard heeft wat.. B-]

WZAWZDB !
XD
:-P
0 0
Biss
Ik drink niet.. Jajem? Blijkbaar weet je daar meer van dan ik.
En ook uit deze reactie zal jij weer je conclusie weten trekken ;)
0 0
nightgoat
Aaaaahahahhahaaa ROFLOL
Christus koning...ik kom niet meer bij !
Dan is het dus nog erger met je gesteld dan gedacht..
Komaan hoor, blijven lachen, doe ik ook ;-)
Mazzel !
0 0
Biss
Jij zal het weten he ;)

Later
0 0
Yaya SaNOgoal
Ik ben bang dat als we niet me de basis 11 spelen we morgen zomaar hard onderuit kunnen gaan.
0 -1
AFCACBS410
Sisto en Cardozo en we gaan die schaal weer pakken!

3 -1
ambtenaar
Dit roepen we al jaren hier op het forum.

Maar je weet dat Overmars en co dit niet voor elkaar gaat krijgen.
6 -1
Biss
Je kan wel roepen op een forum.. Maar wie gaat dit dan wel voor elkaar krijgen?

Weet waar je over praat
0 -2
ambtenaar
Ik zeg toch helemaal niet dat ik verwacht dat iemand anders dat wel voor elkaar krijgt, maak alleen een constatering dat Overmars het niet gaat lukken.

Als begrijpend lezen een probleem voor je is reageer dan aub niet op met opmerkingen als "weet waar je over praat"
1 0
SjaakieSwart
Fischer/Younes - Cardozo/El Ghazi/Milik - Sisto/El Ghazi/Schone

Klaassen/Sinkgraven/Schone

Gudelj/Serero - Bazoer/Klaassen

Dijks/Viergever - Riedewald/? - Veltman/Hietinga - Tete/van Rhijn

Cillessen/Onana/Boer

Dit lijkt me een mooie selectie om na de winter mee verder te gaan. Van der Hoorn heeft aangegeven te willen vertrekken dus dan zou ik een LCV halen. Als we overwinteren in Europa zouden we met deze selectie denk ik nog best ver kunnen komen.
1 0
Ajax4life16
Sisto.. dat is dus weer een onervaren en waarschijnlijk erg wisselvallige spelr. Koop dan een Dzudzak(ofzoiets), of een konoplyanka(al is die nu al naar Sevilla).
0 0
JCr14
Zlatan, Huntelaar, David Villa, Ronaldinho?
2 -2
Koenniiee
Ha........
3 -1
Koenniiee
EDIT: Kom zelf maar met aankopen dan joh. Opstelling weg! ;)

Ik dacht dat het duimpje systeem weg ging. Merk er weinig van en bevorderd absoluut geen discussie. Moet ik me er miss niets van aan trekken? Ja. Misschien wel. Maar heb liever dat je inhoudelijk op een opstelling in gaat in plaats van dat kut systeem te gebruiken.
0 -8
JCr14
Haha
0 -1
JCr14
Serero, Dijks en Cerny. Waarom een cvm? Bazoer, Gudelj, Serero, El Mahdioui en Vd Beek heb je ook nog.
Ik zou in ieder geval niet met 2 CVM's spelen
0 0
Koenniiee
Twee CVM's? Hoe kom je daar bij?

Met een CVM kun je in mijn ogen veel beter positiespel spelen mits je een spits hebt die goed mee kan voetballen. Met een Milik kun je beter met een 'tien' spelen, met een Klaassen in de spits kun je beter met een CVM spelen met veel beweging daar omheen.

Oh, moeten we het volgend jaar opnieuw jonger maken met El Mahdioui erbij? Die jongen gaat het nog heel lastig krijgen om uberhaupt in Ajax 1 te komen (ook een CVM trouwens). Serero kun je beter wegdoen, Gudelj staat er toch gewoon bij en Van de Beek en Bazoer ook (wat lul je?), Dijks vind ik niet goed genoeg voor Ajax en Cerny kan er heus wel bij voorin. Die komt wel aan zijn minuten.
0 -1
JCr14
Ik zou altijd met 1 CVM spelen. En daar kan Bazoer, Gudelj, En is er 1 geblesseerd dan heb je nog Serero, Heitinga, Vd Beek, Riedewald of El Mahdioui voor noodgevallen. Maar het lijkt me sterk dat de eerste 3 geblesseerd raken.
0 0
PeterVKV
Het staat verdedigend juist als een huis door het 4-2-3-1 systeem wat ook internationaal de trend is. Als er meer druk gezet moet worden gaan de vleugels dieper staan en schuift Bazoer door waardoor het 4-3-3 wordt met de punt naar achter of zelfs 3-4-3 door een inschuivende Riedewald. Dus is er al veel meer variatie. Als er wat meer kwaliteit bijkomt voorin (Cardozo, Sisto) wordt Ajax op zijn sloffen kampioen.
0 0
Koenniiee
Ja, maar dat zeg ik toch ook? Ook Cruijff heeft liever dat er twee verdedigers achter blijven bij een aanval, een CVM daarvoor (Busquets rol) en een hangende back die achter blijft waar de aanval niet bezig is. Ik ben daar honderd procent voor.

Over Bazoer ben ik niet goed uit wat hij nou precies is. Ik ben namelijk bang dat als je Bazoer als CVM opstelt hij nog op elke plek in het middenveld gaat lopen en aanvallend mee wil. Gudelj overtuigd me niet in verdedigend opzicht. Al vind ik hem daar laatste wedstrijden wel echt in 'gegroeid', of in elk geval beter.

Daarvoor moet mijns inziens altijd creativiteit spelen, zoals een Sinkgraven, Andersen, Van De Beek, Nouri. Geen spelers zonder handelingssnelheid zoals Schone, Gudelj en Klaassen. Klaassen in iets mindere mate, maar die komt - net als Gudelj en Schone - tekort in de kleine ruimtes.
0 0
PeterVKV
Denk dat de Boer hetzelfde probleem ziet als jij en daarom kiest voor het blok Gudelj-Bazoer als basis en dat werkt goed. Daarvoor moet inderdaad meer creativiteit met een Sinkgraven of Schone op 10. Verder zijn de vleugels en de spitspositie te mager bezet.
0 0
Koenniiee
Dat denk ik ook, Ja. Sinkgraven lijkt me de ideale speler, Schone wat minder. Schone kan wat mij betreft - soms - uitblinken op rechtsbuiten omdat hij daar wat makkelijker balletjes in de voetjes kan aannemen zonder direct gehinderd te worden. Dat is op het middenveld een stuk lastiger. Ook is zijn handelingssnelheid daar te laag voor.

Zeker met je eens wat betreft de vleugels en spits.
0 0
Arim_
We hebben toch de knoert Sanogo.
Is ook al in de herfst van zijn carriere.
3 -3