Stam overtuigde Tete bij Ajax te blijven

KoenWeijland, 21-10-2015 om 11:52, 12293 views, VI |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het had bar weinig gescheeld of Kenny Tete had een transferverzoek ingediend bij Ajax. Dat vertelt de rechtsback deze week in een groot interview voor Voetbal International. Het uitzicht op veel speeltijd in de hoofdmacht was lange tijd gering. Gesprekken met zijn naasten en Jaap Stam én een zomer zonder rust brachten hem waar hij nu staat.

'Ik zag veel jongens om me heen de stap naar het eerste elftal maken. Voor mijn gevoel stond ik stil, met de dag ging me dat meer tegenstaan. Ik had Ricardo van Rhijn en Ruben Ligeon voor me. Hoeveel geduld moest ik hebben? Misschien was het wel beter om ergens anders te gaan kijken, waar ik wel een kans maakte', zo vertelt de Oranje-international, die veel met zijn naasten sprak over de lastige keuze. Zij zeiden hem dat hij geduld moest blijven houden. 'Daar heb ik naar geluisterd, maar makkelijk was het niet. Ik had echt het gevoel dat ik er maar een beetje bij hing.'

Iemand die hem echt wist te overtuigen om te blijven, was beloftentrainer Stam. 'Bij Jong Ajax zag hij dat ik zoekende was en hij ging met me aan de slag. Hij praatte veel met me, dat had ik op die momenten wel even nodig. Hij overtuigde me van mijn perspectief bij Ajax, dat mijn kans zeker snel zou komen. Hij kreeg gelijk', zo verklaart Tete, die niet meer is weg te denken uit de basisopstelling van Frank de Boer en zich zelfs bij Oranje in de kijker speelde. 'Ik was vastberaden dat ik er in juli direct moest staan. Samen met een vriend – Denzel Martina, die bij RKC speelt – ben ik in de zomerstop flink tekeergegaan. Bijna dagelijks gingen we naar het Amsterdamse Bos om te trainen. Ik wist dat mijn kans zou komen en dan moest ik er staan.'

Lees het hele interview met Kenny Tete deze week in het Voetbal International magazine.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
A Cohen
Jaap bedankt.
FdB is de weg kwijt.
Millik zal ook wel weer spelen.
spelen we dus weer met 10 man en een figurant.

Younes links.
El Ghazi in de spits
Fischer op rechts

Zoals is 3 weken geleden al schreef.

Millik is veldvulling.
0 -1
FWAjacied
En als dank mag Tete op de bank beginnen morgen. De Boer weet totaal niet waar hij mee bezig is.
1 -2
statham
deze jongen waren we dus bijna transfervrij kwijt geweest afgelopen zomer omdat meneer de boer de afgelopen 2 jaar de voorkeur gaf aan van rhijn die al 3 jaar hopeloos uit vorm is en aan ruben ligeon die het niet lukt om frank van der struik uit de basis te spelen bij willem 2.....
2 -3
strafschop
Deze jongen was vorig seizoen bijna transfervrij dankzij Raiola die Tete slechts wilde laten bijtekenen mits hij speeltijd zou krijgen in het 1e. En zie nu het resultaat, een contract tot 2018 wat hij nooit zal verlengen.
0 0
ram
Lul niet man...

Van Rhijn was begin vorig seizoen nog de beste Ajacied (in mijn ogen). Hij is erg afgezakt maar verdiende het om vertrouwen te krijgen. Tete was toen net 19 geloof ik... en dan al denken aan een transferverzoek?! Hou toch op. Niets fout van Frank. Raar van Kenny en zijn begeleiding.
0 -1
Chesterson93
Zei ik vorig seizoen ook al, maar niemand zag het. En nu doen alsof het uit de lucht viel. Als hij geen basis had gestaan, was ie weg. Gelukkig is ie gebleven.
2 -1
AjaxPassion
Bedankt uwe wijsheid! Zou je iets mee moeten doen man, knap hoor!

Lul toch niet man met je niemand zag het en je sullige gelijk halen. tobbert
0 0
TinussOptioneel
Overigens ook top werk van Stam dat ie Tete heeft weten te behouden!
2 0
TinussOptioneel
Na de wat zwakke optredens van van rhijn heeft deze jongen z'n kans gegrepen en volledig waargemaakt. Ik weet niet hoe Ligeon het doet bij Willem 2, maar anders kon het voor van Rhijn ook nog wel eens lastig gaan worden om weer terug te komen in het 1e. Aan schorsingen hoeft het iig niet te liggen, want die slidings van hem (en Dijks) zijn geweldig om te zien. 99 van de 100 keer op de bal, ge-wel-dig. Nu idd nog iets aan het aanvallende aspect werken en dan is het een wereldtopper!
1 0
wladimir
Ik ga ervan uit dat Tete de stand in is van Veltman. Wanneer hij niet speelt zal van Rhijn terugkeren in het elftal. Tete is verdedigend sterker. Van Rhijn (24) is bezig aan z'n 5e seizoen. Hij is drie (CL) seizoenen basisspeler geweest. Ik hoop dat hij voor de beker tegen Feyenoord in de basis mag beginnen. Aankomende donderdag hoop ik dat hij er inkomt om onze 1-0 voorsprong te verdedigen.
0 -2
3*stars*3
Aanvallend kan en moet hij iets meer brengen maar aan andere kant mogen we niet zeiken want nu hebben we eindelijk een kerel staan, die echt de vleugelspelers van de tegenstanders afstopt en zijn tackle zijn heerlijk om te zien, hard maar fair.

Ja ben een fan van deze gozer en oranje gaat er nog veel profijt van krijgen en nu moet Marc weer snel om de tafel!
1 0
@Maar7en
Toch wel irritant dat jeudige spelers snel de kop gek worden gemaakt of zelf maar menen te moeten spelen. Ok Tete is dit jaar goed maar dat betekent niet dat hij dit vorig jaar ook al kon brengen. Ik ben ervan overtuigd dat geduld je een betere carriere brengt dan maar snel naar een andere club te verkassen, tot op heden laten spelers als Drenthe, Bouy, Denswil etc dat ook wel zien... Een beetje clubliefde en stabiliteit zorgt dat je een topper op de back wordt Tete! Nu al NL elftal, dat was bij een andere club echt nog niet gelukt.
1 0
Bensco
Tete was vorig jaar constant 1 van de betere bij jong ajax. Daar stond tegenover dat Van rhijn een kutseizoen draaide bij ajax1. Op een gegeven moment ga je als speler jezelf ook afvragen waarom je je kans niet krijgt. Zijn stormachtige ontwikkeling verbaasd me overigens niks, ik riep vorig jaar al dat van rhijn na 2 seizoenen kut spelen wel op mocht rotten.
0 0
Bensco
na dat waardeloze seizoen van van rhijn had ik hem volkomen begrepen als hij pleitte was gegaan maar ik ben blij dat die is gebleven.
0 0
Christiano91
Ik vermoed een foutje in de tekst.
Waarschijnlijk zal het gaan om ex Ajacied Derwin Martina en niet Denzel
0 0
Cruyffie
Goed voorbeeld voor de andere jonge jongens dit. Nouri, VdBeek, Cerny en de anderen. Heb geduld!
1 0
Ar-AFCA
Juist! Dit zijn stuk voor stuk wereld talenten. Nouri vergelijkbaar met Eriksen, mist nog wat fysiek, iets wat Eriksen nu wel heeft.
Vd Beek moet geduld hebben tot Klaassen vertrekt, vergelijkbare speler maar technisch nog beter. De jeugd komt vanzelf wel, geduld en intussen 2 gerichte grote aankopen. Een spits en een vleugelspeler!
1 0
Suarez16_
Begrijp niet waarom hij eerder naar het eerste is gehaald. Hij is 3 klasses beter dan Van Rhijn. Maarja gelukkig hebben we deze jongen daar nu staan. Hopelijk word zn contract snel tot 2020 verlengd, want anders heeft Raiola hem aankomende zomer al naar een club gebracht waar die dat wel krijgt.
3 -1
Lekiam
Dat is het enige min punt aan deze Tete; zijn zaakwaarnemer is Raiola.
1 0